На живо

Коронавирусът в България: щабът обяви втора вълна (хронология)

Избрано от редактора
архивна снимка

© Асен Тонев

архивна снимкаНационалният оперативен щаб отчете за пръв път от началото на епидемията над 100 заразени за денонощие, макар че в това число са включени и 30-те души с положителни тестове от Смолянско, които вчера се оказаха неотчетени от системата и в нея бяха посочени 79 заразени. Щабът обяви втора вълна на вируса в страната.


Днес се разбра и за първия заразен в морски къмпинг като официалните власти не съобщават името на къмпинга, но човекът е тръгнал със симптоми от София. Заради заразените учителки в детска градина в София от понеделник ще има по-масово тестване на персола в градини.


"Дневник" следи в реално време ситуацията с COVID-19.
След сигнал, че на плаж "Бургас-север", където концесионерът е обявил, че плажните принадлежности ще са безплатни за летния сезон, в заведение се продава кафе за 2 лв., а при ползване на чадър и шезлонг цената му е 8 лв., Министерството на туризма обяви, че подобно нещо е недопустимо. "Обвързването на ползването на чадъри и шезлонги с други предоставяни услуги е недопустимо и ще се следи стриктно през целия сезон. Следва да се прави ясно разграничение между плажни принадлежности и допълнителна търговска площ, тъй като плажните принадлежности се използват от посетителите, а допълнителната търговска площ към заведенията - от концесионерите за обслужване на търговските обекти. Във връзка с допълнителната търговска площ отново според промените на Закона за здравето само за летен сезон 2020 г. концесионерите и наемателите могат да разположат на територията на морските плажове до 4% допълнителна търговска площ към обектите за бързо обслужване", пише в съобщението на министерството.

Шуменското село Изгрев беше поставено под карантина

Шуменското село Изгрев беше поставено под карантина и ще остане блокирано до 25 юни. До крайната мярка се стигна заради големия брой заразени с коронавирус, като към момента те са 17 души, съобщава БНТ. Тази сутрин Националният оперативен щаб обяви, че не препоръчва затваряне на шуменското село. Снощи областният оперативен щаб взе решение за налагане на 14-дневна карантина в селото, но се чакаше решение на националния щаб. Повече четете тук.

България е една от най-сигурните туристически дестинации, заяви външният министър Екатерина Захариева по време на видеоконферентна среща с колегите си от дванадесет европейски държави. България е приела строги правила за осигуряване на безопасността на туристическия сектор, който представлява близо 13% от българската икономика и около 11% от заетостта в страната, каза Захариева.


Повече четете тук.

Открит е заразен в морски къмпинг

В къмпинг на морето, в близост до Созопол, е регистриран първият случай на заразен с коронавирус, потвърдиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас. До момента властите отказват официално да съобщят кой е къмпингът. По информация на "Дневник" това е популярният сред софиянци "Градина", който се намира между Черноморец и Созопол. Би Ти Ви и "Нова телевизия" съобщават за най-южната част на стария къмпинг, обособена сега като "Кайт къмпинг градина".


Става дума за мъж на 41 г. от София, който е бил настанен в болница преди два дни и е в тежко състояние, като от сряда вечерта е в реанимация на кислородна терапия, каза Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас пред медии в Бургас. Той отказа да уточни кой е къмпингът, като посочи, че по-важното е взимането на адекватни мерки. Паздеров уточни, че болният се е почувствал зле още в София и е решил, че слънцето и морският въздух ще му повлияят добре и ще се възстанови. Състоянието му обаче се влошило и негов


съсед по каравана го транспортирал


до бургаската болница. "Няма придружаващи заболявания. С двустранна бронхопневмония е. От снощи е приведен в реанимация, тъй като състоянието му се е влошило", посочва още Паздеров. В същия ден, когато е установен единственият контактен - неговият приятел, е направено предписание на собственика да се извърши дезинфекция на целия къмпинг. Конктактният е поставен в собствената си каравана под карантина.


В деня, в който в България бяха обявени най-много случаи на заразени с коронавирус, Българският лекарски съюз изпрати до медиите своя декларация, с която обявява, че здравната система е готова да се грижи за тези пациенти "без това да води до утежняване на нормалния живот на българина". Организацията заявява, че в лечебните заведения трябва да се спазват противоепидемичните мерки, а пациентите с инфекциозни заболявания да се насочват към инфекциозни клиники. Регионалните здравни инспекции пък трябва да се грижат за потушаването и ограничаването на огнищата на COVID-19.


Цялата декларация на лекарския съюз - тук.

Карта на разпространението на коронавируса по области:


Общо 23-ма служители на завода за птиче месо "Градус" в Стара Загора са с положителни тестове за коронавирус, съобщиха от предприятието, след като тази сутрин името му беше оповестено като едно от двете огнища във фирми в града. "Процентът на установените с вируса е 5,38%, който не е по-различен от обявения от Националния
оперативен щаб по време на извънредното положение", изтъкват от компанията. Двама от заразените са в болница, а останалите са поставени под домашна карантина.


Компанията е тествала всички 427 служители и уверява, че производството продължава при високи мерки за дезинфекция и контрол. По собствена инициатива компанията тества както с бързи, така и с PCR тестове, работещите във всичките ѝ предприятия - общо 1730 души.

Превозвачи ще могат да кандидатстват за нова подкрепа през юли

От 1 до 15 юли автобусните превозвачи ще могат да кандидатстват за нов вид подкрепа - за изплащане на 290 лв. компенсация за запазване на работното място на всеки техен служител. Предвидените средства са 40 млн. лева и ще се осигуряват за помощ в отговор на пандемията от COVID-1 по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Това каза транспортният министър Росен Желязков на среща с автобусни превозвачи днес, цитиран от пресцентъра на ведомството. С тези средства на практика мярката за запазване на заетостта, известна като 60/40, за автобусните превозвачи ще стане 80/20.


В края на март представители на бранша протестираха с искане за по-голяма подкрепа за справяне с кризата. Търсим общ подход за подпомагане на автобусните фирми, засегнати от пандемията, заяви Желязков и увери представителите на бранша, че имат партньор в лицето на министерството и че желанието му е за общ подход, а "да не делим компаниите на малки, средни и големи. Превозвачите искат промяна в Закона за автомобилните превози и инкриминиране на нерегламентираните превози.


Коронавирусът в България: щабът обяви втора вълна (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Как потребителите могат да си върнат парите за отменени заради коронавируса културни или спортни събития в различните страни-членки. Законодателството в ЕС не предвижда специални общоприложими условия, затова правата в тези случаи зависят от конкретното национално законодателство, както и от договора с организаторите на събитието. Заради пандемията обаче някои държави вече въведоха специални правила за компенсации. Европейският потребителски център в България ги обобщава и дава някои съвети как клиентите да потърсят правата си.


Вижте ги тук.

Твърде бързо се позволи масовото събиране на хора и твърде бързо се създадоха предпоставки на натрупване на хора на едно място и това оказа влияние на клъстърното разпространение на вируса, коментира пред БНР адвокатът по медицинско право Мария Шаркова. Тя посочи и че при много по-малко заразени се въвеждаха мерки, а при ръста от последните дни ограниченията се смекчават. "Резултатът е видим в последните няколко дни", посочи тя.


Премахването на няколко мерки се разтълкува от по-голямата част от хората като премахване на всички мерки.


Мария Шаркова,

адвокат по медицинско право


"Комуникацията, начинът, по който те се премахнаха, не беше съвсем вярна и подходяща, защото хората си помислиха в един момент, че този вирус си е отишъл, че всичко е приключило, че всичко е минало", добави тя.
Шаркова изтъкна, че голяма част от заповедите на здравния министър Кирил Ананиев са неясни и объркват хората. По думите ѝ са противоконституционни текстове от Закона за здравето, свързани с условията за обявяване на извънредна епидемична обстановка, които са така написани, че предпоставките са винаги актуални. За тези текстове Конституционният съд вече беше сезиран от държавния глава.

Белодробното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали е под карантина и временно не приема пациенти заради служителка, заразена с коронавирус, съобщи БНТ. Най-вероятно днес всички работещи в отделението ще бъдат изследвани за COVID-19. Предполага се, че жената се е заразила от пациентка от Община Черноочене, която е била настанена за лечение в болницата.

Болницата в Добрич остава без инфекциозно отделение

След напускане на последния инфекционист отделението по инфекциозни болести в болницата в Добрич преустановява дейността си, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Светозар Байчев, цитиран от БТА. Отделението обаче няма да бъде закривано, тъй като имало проявен интерес към заявените свободни позиции.


Ако се установят заболели от COVID-19 в региона, с лечението им ще бъдат ангажирани пулмолозите от болницата. По време на извънредното положение в Добричка област бяха установени 14 заразени, половината от които се лекуваха в областната болница. Пациентите с инфекциозни заболявания занапред ще бъдат пренасочвани към Инфекциозната болница във Варна. В добричката болница има недостиг на 34 лекари и 77 медицински сестри, практически във всички отделения, добави д-р Байчев.

Следващата графика показва смъртните случаи в страната за последния месец. Своеобразният пик на 5 юни се дължи на "вкарани" допълнително в единната информационна система случаи от по-рано, които не са били обявени навреме, по сведения от Националния оперативен щаб:


За половината българи COVID-19 е измислен, за 10% го разпръсква 5G

Близо половината българи смятат, че коронавирусът е изкуствено създадена болест, а над една пета са на мнение, че Бил Гейтс стои зад пандемията. Всеки пети смята, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел контрол над тях. Това показва проучване на агенция "Тренд" по поръчка на вестник "24 часа", посветено на коронавируса и популярните конспиративни теории, и направено чрез интервюта "лице в лице" сред 1008 пълнолетни българи.Две трети от анкетираните декларират, че са се върнали напълно към нормалния си начин на живот след отпускането на мерките. До голяма степен можем да считаме, че в съзнанието на българите, извънредното положение и мерките около него са по-скоро отминал период, отчитат анализаторите.

Външната търговия се сви рекордно през април

Националният статистически институт отчита спад на износа и вноса в месеците между януари и април като за април - първият пълен месец на извънредно положение, стойностите са двуцифрени.


За първите четири месеца на годината от България общо са изнесени стоки на стойност 18 млрд. лв., с 4.8% по-малко в сравнение със същия период на 2019 г. Вносът е за 19.3 млрд. лв., с 8.5% по нисък.


Само през април износът спада с 19.5% до 3.8 млрд. лв., а вносът - с 30.8 на сто до 3.8 млрд. лв.

Тази година A to JazZ Festival ще е различен

Заради ситуацията с разпространението на коронавируса тазгодишното издание на A to JazZ Festival няма да се проведе на обичайното място - в парка зад музея "Земята и хората", а на откритата сцена "Платформа A6" зад НДК, съобщиха организаторите. Концертите ще са в 7 поредни вечери от 20 часа, ето и програмата:
3.07 - Белослава;
4.07 - Ангел Заберски квартет;
5.07 - Влатко Стефановски и Теодосий Спасов;
10.07 - Милица Гладнишка & Михаил Йосифов секстет;
11.07 - Христо Йоцов "Jazz cats";
12.07 - Двоен концерт на Миро Иванов & The Little Aliens и Desy & The Visual Madmen;
24.07 - Хилда Казасян "Да послушаме кино".

Подробности тук.

Как вървеше икономиката и приходите... за всичко щеше да има пари, просто тоз коронавирус съсипа света - ем много хора умряха, ем икономиката и финансите се сринаха в невиждани размери.


Бойко Борисов,

министър-председател


Премиерът направи коментара във Варна, возейки в джипа си кмета на града Иван Портних към болница "Света Анна", за да види обновлението на фасадата ѝ и нова операционна зала. Пред журналисти по-късно той коментира, че заразените нарастват, "но мися, че се движим на границата на разумния риск".


"Умоляваме хората да не си мислят, че това е приключило. Радостното е, че не е толкова свиреп вирусът", добави той.

Село Изгрев няма да се поставя под карантина

За момента Националният оперативен щаб не препоръчва затваряне на шуменското село Изгрев, където има 17 заразени с коронавирус. Снощи областният оперативен щаб взе решение за налагане на 14-дневна карантина в селото, но се чакаше санкция на националния щаб. "Не ни се ще да налагаме карантина", заяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев пред Би Ти Ви, "Засега ще започнем с полицейско присъствие, с ограничаване на движението, но не с пълна изолация." Той добави, че и в Изгрев и в разградското село Ясенец хората не са били особено дисциплинирани и призова да се спазват ограничителните мерки.

Известни са предприятията огнища на COVID-19 в Стара Загора

Заводът за птиче месо "Градус" и трикотажната фабрика "Наталия" са двете предприятия в Стара Загора, които се оказаха огнище на коронавирус. Това съобщи държавният здравен инспектор Ангел Кунчев пред Би Ти Ви.Той увери, че "няма нищо скрито-покрито", след като вчера местната здравна инспекция отказа да съобщи кои са предприятията.


"Няма основания да се затварят предприятията", каза Кунчев и посочи, че двете компании са взели бързи и адекватни мерки и смята, че заразата ще се преодолее бързо. Заразените в "Градус" са 20 души, а в "Наталия" - 7. Предстои да излязат още резултати от проби на персонала, като Кунчев не очаква да има взривоподобно нарастване.

Центърът за градска мобилност в София е загубил 24 млн. лв. от намалени продажби на карти и билети и отмяната на платеното паркиране в синята и зелената зона. Отделно загубите на транспортните оператори са за 15 млн. лв. Прогнозата е, че загубите ще продължат да се увеличават с по 2-3 млн. лв. месечно до възстановяване на пътникопотока, който сега е около 60% от обичайното. Това съобщи пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.


Тя увери, че не се предвижда промяна на цените, но ще има разширение на платените зони. През септември се очаква втора актуализация на столичния бюджет, когато транспортът на града ще получи финансова подкрепа.

Ангел Кунчев обяви втора вълна́

Определено има циркулация на вируса в страната, заяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев пред Би Ти Ви. Той посочи, че вирусът става по-малко опасен и "ние определено трябва да се научим да живеем с него". "Намалява инфекциозността на вируса - все повече ще срещаме хора, които са положителни, но нямат никаква клиника или съвсем леко го карат, но по-малко ще бъдат тежките случаи или смъртните, но бройките ще намаляват по-бавно", прогнозира той.


Явно ние в момента сме в такъв епизод на втора вълна.


Ангел Кунчев,

държавен здравен инспектор


Кунчев добави, че неспазването на мерките автоматично увеличава риска, но в случая в България според него проблемът не е в ранното смекчаване на ограниченията или неспазването им от хората, защото цялата ситуация на Балканския полуостров е такава - с ръст на заразените. Увери, че не е намаляло тестването и посочи, че ситуацията по време на извънредното положение е била по-тежка, защото тогава разпространението на заразата е било дифузно - из цялата страна, докато сега се наблюдават отделни "гнезда".


Националният щаб няма да откликне на призива на петима лекари за публичен диспут за коронавируса, се разбра от думите на Кунчев. Повече четете тук.

От понеделник Столичната здравна инспекция започва по-широки тестове на персонала в детските градини, съобщи кметът Йорданка Фандъкова пред БНТ. Ще бъдат повторени и тестовете на учителките от детската градина в район "Възраждане", които дадоха положителен бърз тест след предполагаемо посещение в Сърница, който обаче не беше потвърден от последвалия PCR тест. "Не е проблем, че са пътували, проблем е, ако са пътували, че вече беше известно, че в Сърница има проблем. А ако са се пошегували - това е недопустимо", каза Фандъкова. Кметът поясни, че препредава думи на директора и самата тя не знае дали учителките са пътували, или са се шегували. Вчера казусът стигна до Министерския съвет.


От днес детската градина работи нормално, а трите учителки са в отпуск до края на седмицата, каза директорката на градината пред Би Ти Ви. "Не съм разследващ орган и не мога да разследвам такива подробности, информацията и сигналът, които съм получила със снимки е, че са били в Сърница", заяви тя.

Към момента няма нови положителни проби за коронавирус в Сърница, където бе открито огнище на заразата, и инфектираните остават 48 души, съобщи прессекретарят на общината Айтен Туджар, цитиран от БНТ. На жителите са направени над 200 теста, а обществените сгради в общината са затворени. Сърница няма да бъде поставяна под карантина , но кризисният щаб и Регионалната здравна инспекция в Пазарджик препоръчват ограничаване на туристическите посещения.

Политическата и епидемична обстановка в страната, обобщена от карикатуриста Христо Комарницки, в. "Сега"


Масово тестване в шуменско село

Предстои масово тестове на жителите на шуменското село Изгрев, за което вчера бе обявена 14-дневна карантина, предаде Би Ти Ви. В селото живеят около 900 души и в следващите три дни ще бъде тествана 1/3 от тях. Установените заразени жители на селото към момента са 17 души. За времето на карантината са забранени масовите прояви и събирането на повече от двама души на едно място, а носенето на предпазни маски на закрито е задължително.

Случаите от началото на заразата досега:


Заразените официално надхвърлиха 100 за денонощие

За нови 104 случая на коронавирус съобщава единният информационен портал и така заразените в страната вече са 2 993 души. Това е най-голямото число, отчетена от системата от началото на заразата от 24 април, когато бяха регистрирани 90 нови заразени. В това число обаче са включени и 30-те души с положителни тестове от Смолянско, които вчера се оказаха неотчетени от системата и в нея бяха посочени 79 заразени.


За последното денонощие са направени 2 308 PCR теста.


Няма починали пациенти, а излекуваните вече са с 41 повече - общо 1 664 души. В болници са 187 души, 17 от които са в тежко състояние и са настанени в интензивни клиники и отделения.


Най-много са регистрираните нови случаи на COVID-19 в област Смолян - 41, следвана от София с 19 заболели и Стара Загора с 15.


С решение на правителството от вчера извънредната епидемична обстановка в страната беше удължена до 30 юни, без да се затягат мерки.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (161)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Какво, бе?
  Земята е плоска; вирус няма!
  Толкова!

 2. 2 Профил на Aldi Mitov
  Aldi Mitov
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Започнаха да гърмят корупционните скандали един по един и трябва да се отклони вниманието. Това ми е мнението.

 3. 3 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#2] от "Aldi Mitov":

  Абсолютно, до сега правеха по около 1000 теста, изведнъж 2300.
  Действайте локално обаче този път. Оставете България на мира ...

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3653 Неутрално

  Хайде сега карантина, КПП-та, пропуски и замразяване на държавата. Да се приготвят хладилните камиони и чувалите. Дано народа по - бързо забрави Божков, Севда, Горанов, както забрави къщата и бутика в Барселона.

 5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#1] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Какво, бе?Земята е плоска; вирус няма!Толкова!
  —цитат от коментар 1 на Tzar Vova Josei-ki


  Формата на Земята е нещо като нищо друго на света - геоид се нарича. И на планетата има не знам коко вида вируси и това не е причина да се засадя в парник и да вегетирам за да успокоя парноята на някои някои, които още чакат "яко да се мре..."

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 6. 6 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2984 Любопитно

  Потенциалните туристи само като посетят https://www.worldometers.info/coronavirus/ и ще им се изпари и крехкия ентусиазъм да посетят България.
  Какво пречеше да постискаме още 2 седмици, а след това да се отменят мерки, при това постепенно. Юруш на свободата, и сега какво.

 7. 7 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Демек вчера са били около 70 (предвид това, че 30те неотчетени от вторник не бяха включени във вчерашното число).

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 8. 8 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Весело

  До коментар [#2] от "Aldi Mitov":

  Започнаха да гърмят корупционните скандали един по един и трябва да се отклони вниманието. Това ми е мнението.
  —цитат от коментар 2 на Aldi Mitov


  Точно така е!
  И пак Иван Костов е виновен!
  Гешев започна разследване, и опааа... Вирус; клъстери...
  Че и Сорос и Бил Гейтс! И те са в кюпа!

 9. 9 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  ДИСЦИПЛИНА , ДИСТАНЦИЯ , ДЕЗИНФЕКЦИЯ !

 10. 10 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#1] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Не си разбрал - вирусИ е имало, има и ще има. И това не означава, че всички трябва да се затворят у тях под юрганите.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 11. 11 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Весело

  До коментар [#5] от "Nil satis nisi optimum":

  Ама така си е!
  И HIV е измислица; и SATS-CoV-2 е измислица!
  Да си ручаме прилепите и да не се подлагаме на облъчване от G5 точките!
  Увиваш се с алуминиево фолио и бегом в мола!

 12. 12 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Все пак няма как да не забележим, че огнищата са предимно в специфични райони. Един от местните в Смолянско каза онзи ден по радиото, че било на политически принцип - дали има инфектирани зависи от коя партия е кмета.

 13. 13 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Добре де, тук уж властите ще “усвояват” милиарди от Брюксел и ще се краде яко, или искат да заглушат Божков!
  В Русия отчетоха 177% ръст на починалите през май, сравнено с май 2019г.?
  В Македония ръст, в Сърбия също, за Бразилия, Индия, да не говорим!!!

  Там каква е конспирацията? Бил Гейтс?

  Сливенското отделение се е напълнили, посред лято с болни от пневмония, това кога е било или ние просто не сме разбрали как всяка година юни месец е имало стотици хора с пневмонии.

  Вече не съобщават колко са приетите в болница, но като гледам цифрите, за няколко дни са се увеличили с 60-70.

  Любовта ще спаси света!!!
 14. 14 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Колко е удобен тоя вирус за крехката стабилност на Борисов...
  Един ден къща в Барселона, втори ден атака от 💀, после министърката ти в бай. Тошов стил казва: Ще си мълчим! После държавата купува акции на полу-живата ПИБ с НАШИ пари, но всичко е ОК, Бойко го прави за вас, щото вижте колко много болни има, страшно е!
  Вервайте му още. ОСТАВКА!

  П.П. Къде е оня гологлавия сеяч на страх, който предричаше камиони с трупове и хиляди мъртви? Прокуратура за него нещо?

 15. 15 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  Да познаем ли - болшинството новозаразени са отново неосигурени ромове ??!

  Сметката ще платим пак ние - "расистите".

 16. 16 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#10] от "vladivlad":


  До коментар [#1] от "Tzar Vova Josei-ki":Не си разбрал - вирусИ е имало, има и ще има. И това не означава, че всички трябва да се затворят у тях под юрганите.
  —цитат от коментар 10 на vladivlad


  И ...
  МАНГЪРОВ - ПРЕЗИДЕНТ!
  👹👹👹👹👹

 17. 17 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Весело

  Какво, бе?Земята е плоска; вирус няма!Толкова!
  —цитат от коментар 1 на Tzar Vova Josei-ki


  Вируси по Земята бол ... въпрос на маркетинг и реклама :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 18. 18 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#2] от "Aldi Mitov":

  +++

  това повтарям и аз от няколко дни.

 19. 19 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#11] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Разбира се всички скоро яко ще умрат ако чичковците с фуражките не ви заключат дебилното страдо карантинни фетишисти отново

 20. 20 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Любопитно

  До коментар [#11] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Ти можеш ли да четеш? Къде съм написъл, че някой вирус е измислица? Май ти си си увил главата "с алуминиево фолио" за да не влезе някоя информация в нея...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 21. 21 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Все пак няма как да не забележим, че огнищата са предимно в специфични райони. Един от местните в Смолянско каза онзи ден по радиото, че било на политически принцип - дали има инфектирани зависи от коя партия е кмета.
  —цитат от коментар 12 на znaya


  ——

  В София ръстът е с 100% за една седмица, макар да са само 20 човека. С това темпо, след три седмици ще са по 120 на ден.

  Любовта ще спаси света!!!
 22. 22 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 88 Неутрално

  Е сега за още три дни ще са по над 100 и отново КПП-та.

  Има Божков - няма Божков. Ще изчезне интереса към скандалите по-бързо от колкото изчезна интереса към убийството на Милен Цветков.

  И народа ще си мълчи и ще си седи у дома. Явно наистина са им дошли в повечко скандалите и телефоните без кирилица.

 23. 23 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Весело

  До коментар [#17] от "ь":


  Вируси по Земята бол ...
  —цитат от коментар 17 на ь


  А, стига, бе!
  Вие колко вируса сте видял лично?

  Око да виде; ръка да пипне!

  Бактата от Минск нали и той пита журналистите дали са виждали вирусите!

 24. 24 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#13] от "hope":

  Това е важният показател - колко са в болница. Заразата не може да се спре, но е добре да има контрол върху броя на нуждаещите се от лечение, за да насмогват болниците. Това е идеята от самото начало.
  Другата идея е, че макар да не спира разпространението през летния сезон се очаква случаите да протичат като цяло по-леко. Затова е по-добре в някакви рамки повече хора да преминат през лятото, за да може зимата нещата да останат удържими без много крайни мерки.
  Тук всеки трябва според своето състояние, и дори даже предчувствие, да си определя поведението.

 25. 25 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Око да виде; ръка да пипне!
  —цитат от коментар 23 на Tzar Vova Josei-ki


  Око да види; ръка да пипне!

 26. 26 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  [quote#21:"hope"][/quote]

  в неделя са тествани малко над 400 ... в сряда вече са почти 2400... от там е и скока. Ако направят 5000 теста за един ден може и 200 заразени да се окажат.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 27. 27 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 269 Неутрално

  След огромните скандали Севда ,Влади,Черепа, Танева ,ПИБ, дали случайно случаите на измисления вирус изведнъж скочиха рязко като отново странно започнаха да тестват много повече и то в места като ромските махали и села където е очаквано да има много случай поради основно ниската хигиена и никаквите стъпки за образоване и запознаване с хората в тези места как да се пазят.Следва нова истерия карантинните фетишисти сега ще започнат врясъци да ги затворят отново за да не умрат всички яко.Ще последва извънреден брифинг на Тиквата и лакейте му с нови ограничения за да ви пазят да не умрете яко .Което ще доведе този път до тотален колапс .Но важно е запазването на властта на шайката ГЕРБ и Тиквата на всяка цена .

 28. 28 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Е сега за още три дни ще са по над 100 и отново КПП-та. Има Божков - няма Божков. Ще изчезне интереса към скандалите по-бързо от колкото изчезна интереса към убийството на Милен Цветков. И народа ще си мълчи и ще си седи у дома. Явно наистина са им дошли в повечко скандалите и телефоните без кирилица.
  —цитат от коментар 22 на Sergei Gorbachov


  ——-

  Е не, ще ходя по молове и театри, защото икономиката е по-важна от здравето ми и това на близките ми?

  А пък, като стоя у дома няма да се интересувам от политика ли? Скандалите няма да променят общественото мнение ли?

  То всъщност каква е разликата дали има ограничения или не, сега някой да не използва положението, за да протестира?

  Любовта ще спаси света!!!
 29. 29 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4125 Любопитно

  От графиката в статията е видно, че линията върви все нагоре и не спира. Във ВСИЧКИ други държави вървеше нагоре, стигаше платото и след това започва да се спуска надолу.
  Логичния въпрос е : А в България КОГА?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 30. 30 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Боко рече три дена над 100 случая и въвеждаме карантината в най-тежкия и вариант. Днес е първия ден. Неприятно но факт! Истината е, че българите се престрашиха и масово неглижират мерките. А вирусът е гадняр и може да стане жесток и безпощаден. Макар на много хора да не им се вярва.

 31. 31 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  До коментар [#28] от "hope":

  Стой си в къщи ... това е позволено :) Гоня 60-така и искам да си изживея пълноценно малко оставащото ми време ... а не заключен в къщи, умрял от страх ... да не умра :) Уточнявам - нося маска там където съм задължен, не се натискам на опашката и си мия ръцете по принцип от малък без да ми е необходима заръка от медицинско лице :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  За съжаление очаквано!
  След отпадане на извънредното положение се разпасахме масово и резултата е на лице!!!

 33. 33 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#28] от "hope":

  Е не, ще ходя по молове и театри
  —цитат от коментар 28 на hope


  Сакън, да не стъпиш в театър - тан дебнат култура и вируси! Сигурен съм, че и преди коронавируса толкова си ходил на театър или изложба...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 34. 34 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Хубу че отмина заразата и сега всичко е нормално.

 35. 35 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#28] от "hope":

  Ако за такива като вас икономиката няма значение за нормалните хора който са изправени пред опасността да останат без доходи има .А на икономиката се крепи цялата държава.Никой не ви пречи да се затворите в бункер и дам да стойте докато сте жива .Но защо неистово искате това да правят и останалите .И не му пука за вашето здраве и на близките ви.

 36. 36 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 803 Неутрално

  тея герберски боклуци като затворят пак държавата, колко ли подпорни стени ще се появят на морския бряг?

 37. 37 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#30] от "Judjuk":

  Вярно е че Боко го каза, но мислиш ли че помни, какво е казал?
  Аз не вярвам!
  Той сигурно е пак в жипката🤣🤣, и обикаля по магистралите!
  Ако вече са направени, значи се нуждаят и от преправяне и ремонт!

 38. 38 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Божков ако продължи да гъделичка тигъра от Банкя, може и по над 200 заразени да почне да има. После ще има пресконференции, Баце ще твърди "Аз казАх ли ви" и "ИскАх да махна мерките заради хората, заради народа, ама ей го на, трябва пак да ги затегнем" и прочие, и прочие. Тоя филм вече сме го гледали.

 39. 39 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Сега покрай ПИБ заразените може да станат и 200.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 40. 40 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като стане въпрос за корупция на Бойко или на някоя наша банка като прехвърлим държавни пари и заразените рЕзко скачат... Смешници!

 41. 41 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  "Не е проблем, че са пътували, проблем е, ако са пътували, че вече беше известно, че в Сърница има проблем..."
  Ъ?
  Фандъкова, Фандъкова!
  И ти се водиш учител!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 42. 42 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 73 Неутрално

  Обратното броене е в сила. Още два такива дни и от събота пак ще ни наденат хомота. Лелеяната мечта на тиквата.

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 43. 43 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  В Лондон (9 милиона жители) последната седмица има по 20-30 нови случая на ден. У нас гоним стотака.

  Казвам това защото Боко не спира са повтаря как се е справил с епидемията по-добре от другите страни.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  Обратното броене е в сила. Още два такива дни и от събота пак ще ни наденат хомота. Лелеяната мечта на тиквата.
  —цитат от коментар 42 на Котаракът в чизми


  А не е ли по-правилно вместо да дуднеш, да се съобразиш с очевидната необходимост?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  До коментар [#28] от "hope":Стой си в къщи ... това е позволено :) Гоня 60-така и искам да си изживея пълноценно малко оставащото ми време ... а не заключен в къщи, умрял от страх ... да не умра :) Уточнявам - нося маска там където съм задължен, не се натискам на опашката и си мия ръцете по принцип от малък без да ми е необходима заръка от медицинско лице :)
  —цитат от коментар 31 на ь


  ——
  Ти да не мислиш, че на мен ми се стои в къщи? Няма такъв луд!
  Не само, че не ми се стои, ами направо ми призлява, като си го помисля. Имам бизнес, който пичти спря.
  Искам да отидем на море, на екскурзия и още маса други неща!
  Липсват ми ресторантите, моловете, киното.
  Но не искам да подлагам да подлагам на риск никого, за това ще се огранича и ще чакам лекарство или ваксина.

  Любовта ще спаси света!!!
 46. 46 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 447 Неутрално

  Подпорната карантина на Мутрата и Свинепаяка беше очаквана след подпорната банка ПИБ, подпорната прокуратура, подпорния дворец на Шехерезада и хилядите причини, които престъпното ОПГ ГЕРБ дава на овците населяващи територията изблеят поне малко по-гневно. Но не би. Малоумният българин пак ще се затвори, а трябва със камъни и сопи да изрине веднъж за винаги подтисниците си, ако иска да му остане шанс за някакво достойно бъдеще. Но не. Превърнаха ни в безкритична маса от зомбита, която приема всяка гавра за норма. И в контекста това напълно си заслужаваме съдбата.

 47. 47 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2124 Любопитно

  Ако комшийте затворят границите за бг туристи или искат платена проба на място или карантина, ще има ли протести по кпп тста срещу чужбинците или кандидат туристите ще обвиняват бг правителството, че олабило мерките?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 48. 48 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2679 Неутрално

  Дневник,защо не може да се пише на латиница/английски във форума Ви?

 49. 49 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1611 Весело

  До коментар [#31] от "ь":

  "Искам да умра спокойно в съня си като баща ми, а не крещейки от ужас като пътниците в автобуса му".....
  Не се ли усещаш, че сме в един автобус?

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 50. 50 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#48] от "deaf":

  Пишеш в някакъв редактор на английски и след това Copy - Paste във форума...

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 51. 51 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4125 Весело

  Дневник,защо не може да се пише на латиница/английски във форума Ви?
  —цитат от коментар 48 на deaf


  Moje bre, kak da ne moje 😂😂😂
  If you want you can use any other language as well, if you have a keyboard for it 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 52. 52 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  До коментар [#48] от "deaf":

  Долу в ляво под кутийката за писане има един бутон —PHO, ON, OFF. Като натиснеш офф и би трябвало да пишеш както си искаш.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 53. 53 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Дори ние да се правим, че нищо не се е случило,ще се увеличат анулираните почивки за България и никой няма да дойде тук юли и август.
  Това ще е най-важната оценка за положението.
  Както и ние ще анулиране резервациите си, а Кунчев да продължава да ни баламосва с тези “клъстери”!

  Впрочем търсенето е зависимо от очакванията на хората. Като спестяват информация ни правят още по-мнителни!
  Кунчев да каже цифри, а не да ни втълпява неговите “усещания”! Как се е променило отношението заразени/приети в болница?

  Любовта ще спаси света!!!
 54. 54 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Кунчев говори в момента по Радио Хоризонт.Не мога да си наложа да го слушам.Мамка му-влиза от едното,излиза от другото.Иска ми се,Бога ми,да го чуя какви ги приказва,но не мога да се съсредоточа.Вероятно за да успееш да слушаш някого,това,което говори,трябва да има някакъв смисъл.Друго обяснение нямам.

 55. 55 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  До коментар [#53] от "hope":

  Хайде стига паника — в Чехия в момента има близо 10 000 заразени но никой не се газира и мерките падат със страшна сила.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 56. 56 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Потенциалните туристи само като посетят https://www.worldometers.info/coronavirus/ и ще им се изпари и крехкия ентусиазъм да посетят България.Какво пречеше да постискаме още 2 седмици, а след това да се отменят мерки, при това постепенно. Юруш на свободата, и сега какво.
  —цитат от коментар 6 на boevbisser


  Абе вие с отрицателното ай кю - наистина ли си мислите, че като се покриете за няколко месеца и след това ще живеете в стерилна среда без вируси? Ами потърсете изказванията на важиту гурута от щаба - дори те ви казваха, че не става така. Самия Ангел Кунчев твърдеше преди месеци, че няма да се вземат АБСОЛЮТНО НИКАКВИ мерки срещу вируса, защото цитирам - ВЪЗДУШНО КАПКОВА ИНФЕКЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРЕ И НИКОГА НЕ Е МОЖЕЛО ДА СЕ СПРЕ с такива мерки.

 57. 57 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2679 Неутрално
 58. 58 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#44] от "Храбър":


  А не е ли по-правилно вместо да дуднеш, да се съобразиш с очевидната необходимост?
  —цитат от коментар 44 на Храбър


  +++
  Think globally; act locally!

  Мерки; действия; карантина...
  Действията трябва да са на персонално ниво!
  Задават се насоките и указанията!
  Сам решаваш какво да правиш!

  Но сред зададените насоки и указания, ЯСНО ДЕФНИРАНЕ НА НАКАЗАНИЯТА ПРИ НАРУШАВАНЕТО ИМ!
  И действията на контролните служби трябва да са безкомпромисни и неселективни!

  (Въх... Ама аз съм бил пълно комунде, бе!😂😂😂)

 59. 59 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 269 Неутрално

  За съжаление очаквано!След отпадане на извънредното положение се разпасахме масово и резултата е на лице!!!
  —цитат от коментар 32 на selqnin


  Ма нидей ве - аз мислих, че това сега е резултат от пътуването по Великден

 60. 60 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Весело

  Само нема да се плашите- не всички ще умрат, и не всички излекувани ще са с трайни увреждания (ツ)

 61. 61 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#53] от "hope":Хайде стига паника — в Чехия в момента има близо 10 000 заразени но никой не се газира и мерките падат със страшна сила.
  —цитат от коментар 55 на DDR


  При 10 милиона население Чехия в последната седмица има по 50-60 нови случая.

  Ние гоним стотака.

  Споменавам това защото Баце много обича да се тупа в гърдите как спрял епидемията.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 62. 62 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4126 Любопитно

  "Намалява инфекциозността на вируса - все повече ще срещаме хора, които са положителни, но нямат никаква клиника или съвсем леко го карат, по-малко ще бъдат тежките случаи или смъртните, но бройките ще намаляват по-бавно", прогнозира той."

  Което е добре, ако наистина вируса става по-малко смъртоносен в сравнение с преди месец - два.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 63. 63 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 841 Неутрално

  До коментар [#48] от "deaf":

  Може!

  Долу, дето пише "Кирилица: + PHP (червено), кликваш два пъти с ляв бутон на мишката, докато се покаже OFF, и пишеш!

 64. 64 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 405 Неутрално

  [quote#21:"hope"]
  —цитат от коментар 26 на ь
  в неделя са тествани малко над 400 ... в сряда вече са почти 2400... от там е и скока. Ако направят 5000 теста за един ден може и 200 заразени да се окажат. [/quote]

  Що пишете глупост не мога да разбера

  В дестката градина направи 52 теста и намери 0 заразени
  В сърница от 100 теста намериха 40 заразени

  Трябва да се търсят контактни лица и огнища, ако не се прави това и по 10 хиляди да тестват ще излизат по 20-30 бройки.

  Ако се действа с фокус може от един завод с 250 служителя и съответно теста да намерят стотина

 65. 65 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  "Намалява инфекциозността на вируса - все повече ще срещаме хора, които са положителни, но нямат никаква клиника или съвсем леко го карат, по-малко ще бъдат тежките случаи или смъртните, но бройките ще намаляват по-бавно", прогнозира той."Което е добре, ако наистина вируса става по-малко смъртоносен в сравнение с преди месец - два.
  —цитат от коментар 62 на Иво


  Само не става ясно как Кунчев е стигнал до тоя извод. Смъртността на новите случаи ще се види след 2-3 седмици.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 66. 66 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  До коментар [#61] от "Николов":

  Последно бяха 69 нови случая. В общи линии от един момент на татъка, казаха, че пред хляба всички са равни .... само трябва да спазват определени изисквания.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 67. 67 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Весело

  Стани сърфист- яхни Втората Вълнá у интензивното !
  Сподели с нас незабравимите си преживявания при интубация !
  (ツ)

 68. 68 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  Очаквано - където има струпване на хора, там пламва и инфекцията ! Занапред трябва да се прилагат селективно карантинните мерки - само там, където са необходими, не за цялата страна !

 69. 69 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 405 Неутрално

  До коментар [#65] от "Николов":

  До такъв извод е стигнал, защото през зимните месеци доста често заразените стигат до пневмонии за разлика от сега.
  Като погледнеш броя на заразените и смъртността в Катар, ОАЕ и подобни ще видиш, че въпреки , че има хиляди случаи, починалите са доста по-малко, защото там е по-топло.

  В момента в България от последните 3 дни когато имаме пик и около 250 открити, само 20 са стигнали до болница, а от тях единици са с пневмония

  Лошото за нас ще е ако ноември, декември имаме над 100 заразени дневно, защото тогава тежките случаи ще са много повече и ще преминават в пневмонии

 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  До коментар [#63] от "Tzar Vova Josei-ki":

  " Може!

  Долу, дето пише "Кирилица: + PHP (червено), кликваш два пъти с ляв бутон на мишката, докато се покаже OFF, и пишеш!"

  Като пишеш от смартфона, тези опции ги няма, доколкото виждам. Може на някакъв документ и от него да пействаш във форума, макар че аз рядко пиша на английски тука....

 71. 71 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#28] от "hope":

  "То всъщност каква е разликата дали има ограничения или не, сега някой да не използва положението, за да протестира?"
  ===========
  Нали си спомняш лафа от времето на комунизма:
  "Аку ни беши диветуту сиптенври, на дисетуту цялото маала гурата фаща, партизан става!"

  Еретик
 72. 72 Профил на xri09609626
  xri09609626
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Nil satis nisi optimum":

  Браво! Пожелавам ти скорошна среща с повече от тях!

 73. 73 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  От графиката в статията е видно, че линията върви все нагоре и не спира. Във ВСИЧКИ други държави вървеше нагоре, стигаше платото и след това започва да се спуска надолу.Логичния въпрос е : А в България КОГА?
  —цитат от коментар 29 на padrino


  Когато се научим да не правим глупости. Под 50% са хората, готови да се дистанцират наистина. Останалите се целуват, когато си честитят нещо, бира се пиеше зад магазина и по време на карантината а неносенето на маски в закрити помешения бе революционна гордост.
  Досега се ревеше, че не се правят тестове. Сега се реве, че се правели много тестове.

  Еретик
 74. 74 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3653 Неутрално

  До коментар [#29] от "padrino":

  Догодина до след изборите. Спечелени "убедително" от ГЕРБ.

 75. 75 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2538 Неутрално

  надхвърлиха 100, щабът обяви втора вълна́
  __________________
  А колко заразени беше първата вълна? За да се обяви епидемия трябва да са болни поне 150 души на 10 000!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 76. 76 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#28] от "hope":Стой си в къщи ... това е позволено :) Гоня 60-така и искам да си изживея пълноценно малко оставащото ми време ... а не заключен в къщи, умрял от страх ... да не умра :) Уточнявам - нося маска там където съм задължен, не се натискам на опашката и си мия ръцете по принцип от малък без да ми е необходима заръка от медицинско лице :)
  —цитат от коментар 31 на ь


  Отговарям на същото описание, но не мисля, че това ме прави революционер или юнак.
  Добавям, че никога не използвам градски транспорт, и обикалям основно по планините. Чаршиите не ме вълнуват, а на откритото разчитам на УВ лъчите. Откакто паднаха КПП-тата, не съм пропуснал седмица да пътувам.

  Еретик
 77. 77 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Другарят Мангърчо иска да се яви на диспут с професорите от щаба.После те му се видяха малко и иска диспут направо със СЗО.Какви са тези професори -не са му на нивото.На него му говори в ушенце самият Господ.Може и др.КурНелия.

 78. 78 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Общият брой изследвани проби са 2308 на ден, толкова много не са били от началото на "епидемията", дори по времето на "пика й" през края на април. Почти толкова рекордно високи са са пробите и през последните няколко дни, не знам защо никой не го отбелязва това.
  Втора вълна няма да има, както изобщо нямаше и първа.

 79. 79 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3653 Неутрално

  До коментар [#55] от "DDR":

  В Чехия няма скандали, като у нас.

 80. 80 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  Като стане въпрос за корупция на Бойко или на някоя наша банка като прехвърлим държавни пари и заразените рЕзко скачат... Смешници!
  —цитат от коментар 40 на Мишо Петров


  Колко банки изтрещяха в САЩ, та се стигна хем до епидемия, хем до протести?
  Бразилия? Британия? Италия? Русия?

  Еретик
 81. 81 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  До коментар [#54] от "Вячеслав Атанасов":

  Кунчев га свари и за там? В 8,40 ч. все още приказваше при Хекимян.

 82. 82 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Весело

  До коментар [#28] от "hope":"То всъщност каква е разликата дали има ограничения или не, сега някой да не използва положението, за да протестира?"=========== Нали си спомняш лафа от времето на комунизма: "Аку ни беши диветуту сиптенври, на дисетуту цялото маала гурата фаща, партизан става!"
  —цитат от коментар 71 на Костадин Иванов


  ---------------

  Не си го спомням, но се връзва с днешната ситуация...

  Любовта ще спаси света!!!
 83. 83 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#45] от "hope":

  "Искам да отидем на море, на екскурзия и още маса други неща!
  Липсват ми ресторантите, моловете, киното."
  ============
  За ресторантите, моловете, киното съчувствие от мен няма да получиш.
  Филми можеш да гледаш и вкъщи, а другите места за фейсфук са кифленска слабост.
  На море или на екскурзия може да идеш веднага в рамките на страната. По морето е празно, няма с кого да се буташ, в планинските градчета - също.

  Еретик
 84. 84 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Изглежда, че е добра новина, но не ми харесва. Особено на фона на това колко органи правят тестове. 🤔
  ©️ " Експертите посочиха най-безопасните дестинации за туризъм
  Най-безопасните туристически дестинации през 2020 г. ще бъдат Турция, България, Ямайка, Мавриций, Канада, Португалия, Саудитска Арабия и Мексико. До това заключение стигнаха експерти на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC)"©️

  "Чуждестранен агент"
 85. 85 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 512 Неутрално

  ало Мангизов пусна ли смс

 86. 86 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#51] от "padrino": Много точно обяснено! Сега,ако пита защо се трият коментарите на чужд език,това е нещо различно! А малко по темата,май си държим постоянно ниво,само тестовете са рекорден брой,от където и резултата! Утре 5000 теста и хайде честито!

 87. 87 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Весело

  До коментар [#7] от "pariah":

  Ако 30 случая са били прехвърлени от оня ден за вчера, та да станат вчера случаите 104, значи оня ден заразените не са били 79, а 109.
  Сега остава да видим с това прехвърляне от един ден за друг колко реално са били откритите случаи вчера - 74 или 174!

 88. 88 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 465 Весело

  Абе не усещате ли, че в територията става напечено, Божков, БарЦелона, Танева, Севда ами навсякъде и внезапно се увеличат главоломно заразените(кой може да ги преброи) и да се затвори и карантинира всичко, нали така се управлява спокойно.... нема НС, нема съд, нема медии, нема инфо.... сал той нон стоп по ТВ-то.... никой не може да го пита, да го проверява, на никого не се отчита!!!!! Абе тартор на ШАЙКА!!!!!

 89. 89 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Весело

  До коментар [#22] от "Sergei Gorbachov":

  Няма да стане - с това прехвърляне на случаи от един ден за следващия може никога да няма по три последователни дни с над сто заразени.
  Примерно ще вървят ей така 110 150 20 220 250 30 350 450 40 ...

 90. 90 Профил на hifi_hifi
  hifi_hifi
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Абе защо никой не казва, че повишените бройки заразени се дължат на Байрама.. и повечето са в тези области.
  Ние по Великден си стояхме вкъщи без роднински събирания. а наште сънародници по Родопите явно са се поразпуснали.
  Аз трябва ли сега да се чувствам дискриминиран ако ми ограничат прават заради тях

 91. 91 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  До коментар [#39] от "deepblue":

  Това може да стане съвсем скоро - последните пет дни репродуктивното число на ковид-19 е около 2,5, тоест за пет дни броят на новозаразените се увеличава 2,5 пъти.

 92. 92 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#84] от "putinxujlo":


  Само да изчакаме мексиканците да спрат да
  Взимат на границата по 110$ за PCR!)))))

 93. 93 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  До коментар [#43] от "Николов":

  Ами, справил се е Боко! Я погледнете данните за Гърция - от две седмици по-малък брой заразени и починали на 1 млн жители!
  Фалете ме уста, оти ке ви се-ам!

 94. 94 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  До коментар [#66] от "DDR":

  Да - и при най-тежките епидемии от чума, холера итн. оран, жътва и вършитба не са преставали!

 95. 95 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4126 Любопитно

  До коментар [#69] от "001":

  Това е много интересна гледна точка. И е напълно възможно да сте прав. +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 96. 96 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4126 Любопитно

  До коментар [#73] от "Костадин Иванов":

  Гледах репортаж от мача тази седмица между Локо Пловдив и Левски. Феновете НЕ спазваха никаква дистанция и никакви маски! Стадиона беше доста пълен. Все едно няма пандемия в България.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 97. 97 Профил на k_man
  k_man
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Вярно ли е, че в Доспат давали някакви големи суми за да те пишат "болен"?
  Гледам из нета някакви статии се въртят...

 98. 98 Профил на k_man
  k_man
  Рейтинг: 217 Разстроено

  "Тоз коронавирус съсипа света - ем много хора умряха, ем икономиката и финансите се сринаха в невиждани размери."

  Такава трагедия за държавник не сме имали никога в историята!
  Направо... не знам...

 99. 99 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 426 Неутрално

  От графиката в статията е видно, че линията върви все нагоре и не спира. Във ВСИЧКИ други държави вървеше нагоре, стигаше платото и след това започва да се спуска надолу.Логичния въпрос е : А в България КОГА?
  —цитат от коментар 29 на padrino  До коментар [#29] от "padrino":

  Графиката в статията никога няма да тръгне надолу, защото отразява обшия брой заразени. Надолу може да тръгне само графиката на активните случаи и нашата беше абсолютно същата, като на ВСИЧКИ други държави. За жалост сега отново тръгна нагоре, което е ясно при положение, че новооткритите са повече от оздравелите. В момента, в който оздравелите + смъртните случаи станат повече от новооткритите графиката пак ще тръгне надолу, дано само този път да е по-трайно.

 100. 100 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#96] от "Иво":

  Къде видя пандемия? Имаме 17 души в интензивно. Отделно тази година мрем по-малко от миналата. Я си мийте ръцете, пазете възрастните и си гледайте живота.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK