Лилана окончателно остава в ареста

Лиляна Деянова и адвокатът й Николай Хаджигенов поискаха тя да бъде освободена от ареста без никаква мярка за неотклонение, но според съдебния състав има достатъчно доказателства за две от трите престъпления, за които е обвинена

© Велко Ангелов

Лиляна Деянова и адвокатът й Николай Хаджигенов поискаха тя да бъде освободена от ареста без никаква мярка за неотклонение, но според съдебния състав има достатъчно доказателства за две от трите престъпления, за които е обвиненаАпелативният спецсъд реши да остави окончателно в ареста Лиляна Деянова, по-известна с псевдонима си Лилана, и отмени определението на първата инстанция за "домашен арест".


Съдебният състав с председател Георги Ушев мотивира подробно решението, като посочи, че Лилана вече има ново обвинение - освен за участие в организирана престъпна група и заплахи към служители на АПИ, тя е обвинена и за това, че представила неверни данни, с които получила еврофинансиране.


Новото обвинение - с неверни данни получила над 1 354 000 лв. субсидии


Новото обвинение е за продължаващо престъпление за периода от 1 януари 2017 г. до 31 май 2019 г. - в София чрез две отделни деяния като управител на "Нованор" ООД Лилана представила неверни сведения пред Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" към Министерството на икономиката в рамките на две процедури, като в резултат са получени средства от еврофондовете за над 1 354 000 лв.
Според съда едно от обвиненията е несъставомерно - това за заплаха на служителите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), тъй като Деянова не е била в състояние да изпълни заплахите за уволнение, а и не е била началник на заплашваните според прокуратурата лица.


Съдебният състав смята, че липсват доказателства за това, че групата е била създадена с цел да източва еврофондове, но има достатъчно доказателства както за престъпна група, така и за получени неправомерно евросредства. Към момента няма доказателства и кой е бил ръководител на групата.


Служителите на Лилана не знаели нищо за европроекти и офис в Плевен


Четирима служители от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" са разказали пред разследващите, че са работили по сигнал за нередност във връзка с договор с бенефициент "Нованор" ООД с управител Лиляна Деянова. По този договор бенефициентът трябвало да купи преносими компютри и софтуер, които трябвало и да бъдат използвани по предназначение. Те разказват и за друг сигнал за втори договор с бенефициент дружество "Ай Си Ти Солюшънс" ООД с управител свидетеля Марчоков към дата 2016 г., а към днешна дата управител бил Александър Ангелов.


В сигнала, проверяван от служителите и цитиран от съда, се посочва, че по двата договора бил купен софтуер с еднакъв идентификационен номер. При проверка на място в посочения офис в Плевен проверяващите установили, че номерата съвпадат.


При проверка на 7 март 2018 г. влезли в приземно помещение, за което посочват, че не приличало на офис. Освен това дрон, купен по проекта, не е бил на мястото. Тогава Лиляна Деянова обяснила, че е предоставила дрона за ползване на трето лице, а проверяващите разяснили, че няма право на това.


Софтуерът бил демонстриран на проверяващите на друг компютър, а не на този по договора. Не били налични всички активи по договора, установили проверяващите, когато влезли в офиса в Плевен. Заради сигнала за съвпадащи серийни номера на софтуер по два различни договора веднага след това отишли на проверка и по другия договор - на адрес, много близо до първия в Плевен. Там обаче им отказали достъп с обяснението, че всички служители били в отпуск.


Заради това било взето решение за 100% финансова корекция - "Ай Си Ти Солюшънс" трябвало да върнат средствата, получени безвъзмездно като финансова помощ.


По-късно служителите започнали друга проверка на договор с бенефициент "Нованор", а Лилана обявила, че нямат право на инспекция, защото не била предупредена. При друга проверка на 28 декември 2017 г. било установено, че номерата на софтуера са съвсем различни - на практика бил сменен и на друг компютър след първата проверка. Представители на "Нованор" обяснили, че това се дължало на техническа грешка.


Била направена проверка и по договор с бенефициент "Скилър" ЕООД с управляващ брата на Лилана - Александър Деянов. Целта на проверката била да се види дали са налични активите и дали се работи според проекта. Александър Деянов обаче заявил, че е на участие и не може да осигури достъп. Друг човек на място в офиса обяснил, че не знаел за никакъв проект и имал само ключове за обекта.


Служителите разказват, че са правени и други опити за инспекция, но те били неуспешно и заради това било решено, че Деянов трябва да върне 100% от получената сума - около 339 750 лв.


Ася Йочева не разбирала от софтуер, подписвала документи и усещала, че е нередно


Съдебният състав цитира и част от обясненията на Ася Йочева, която разказала, че Лилана й предложила да създадат фирма, и основала в Лондон "Телерайз лимитед". Тя обяснила обаче, че не може да каже нищо конкретно, не разбира нищо от софтуер, не е имала наети работници, нито подизпълнители. Твърди и че през цялото време знаела, че става нещо нередно и само подписвала договори, които били носени от момиче - връзката между Деянова и Йочева. От показанията на Йочева се разбира, че Деянова е контролирала дейността и на тази фирма.


По делото са разпитани и други 14 свидетели - служителите на фирма "Нованор" ООД. Повечето от тях разказват, че не са работили по дейност, свързана с европроекти, и не знаят за такава дейност, не знаят за активите по договорите и за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по еврофондове, нито пък за съществуването на за офиси в Плевен.


От всички тези доказателства според съдебния състав може да се направи извод, че дружествата "Ай Си Ти Солюшънс", "Нованор", "Телерайз лимитед" и "Скилър" са свързани, като са сключвали и договори помежду си. Случвало се Лилана да отговаря и на телефонни обаждания при проверки на фирмата на брат й.


В декларации, подадени от Деянова, се твърди, че тя не е в конфликт на интереси и свързаност, а в обвинението е посочено, че тя е в конфликт заради дългогодишното си приятелство с Ася Йочева.


Пред съда по-рано днес Лилана обясни, че в договора за безвъзмездна финансова помощ не били предвидени средства за заплати, заради това не е имало служители. Съдът отхвърли тези твърдения с обяснението, че дори и служителите в "Нованор" не са знаели за европроектите. Магистратите отхвърлиха и друга част от твърденията на Лилана, тъй като от доказателствата по делото може да се предполага по-скоро за противозаконна дейност, отколкото за това, че случайно не са оказали съдействие на проверяващите.


"Не може да се споделят възраженията й, че става въпрос само за познанство между нея и Йочева, тъй като от обясненията на Йочева се твърди, че именно Деянова е контролирала и нейната фирма", подчерта съдът.


Няма да се укрие, но може да извърши друго престъпление


Според съдебния състав няма опасност Лилана да се укрие, но обвиненията, за които съдът приема, че има доказателства, са за две умишлени престъпления и щета от 1 355 000 лв.


"Опасността от извършване на престъпления не може да се предотврати с мярка домашен арест", смятат магистратите и с този мотив отхвърлиха определението на специализирания съд.


"Извън полето на политическата полемика и опитите за лични нападки срещу конкретни съдебни състави или съдии настоящият състав като въззивна инстанция отбелязва, че както по сегашното дело, така и по всяко друго дело се придържа само и единствено към закона, доказателствата по делото при формиране на вътрешното убеждение. Предвид естеството на процеса - наказателен, е обяснимо, че няма как да се очаква вътрешното убеждение да съвпада с интересите на всички страни, а и не трябва да е така. Важно е то да съвпада с разбирането на съда за законосъобразност и справедливост", заключи на финала съдия Георги Ушев.


Така Ушев реагира на критиките на адвокат Николай Хаджигенов за поръчкови дела, които се решават по определен начин в специализирания съд.


Какво заяви по-рано днес пред магистратите Лилана - четете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (88)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4376 Неутрално

  Много е мъжко да мачкаш жени !!!
  Ама МНООГО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2158 Неутрално


  Сега всеки докоснал се до Божков ще си изпати .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3509 Весело

  Съдия Ушев изпълнява поръчки точно както му са зададени ! Писахме го под другата статия ! Шефовете нямат причина да са недоволни.....Черепът да гледа какво става с неговите протежетата у нас !

 4. 4 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Весело

  Тва е добре!
  Деси Иванчева се износи , и ше приемем певачката Лилана за новото знаме в борбата за демокрация и либерализъм!

  Опростачвай и владей!
 5. 5 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Жалка история.
  Дори мафиотите, когато са си разчиствали сметките не са посягали на жените.

 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Горката много го е закъсала!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  Новото обвинение - с неверни данни получила над 1 354 000 лв. субсидии

  Танева: „да се придържаме, че нямаме такива измами“

 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1624 Неутрално

  Сега всеки докоснал се до Божков ще си изпати .
  —цитат от коментар 2 на niksan1


  Чудят се какво да направят ,че да го заболи!
  Борисов така раздаваше негови фланелки пияндурите на Банкя ,че да има на кой да се отбият другите пияници!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2356 Неутрално
 11. 11 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Ушев си е свършил работата както му е било наредено

 12. 12 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Пародия на правова държава...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3509 Весело

  До коментар [#9] от "Шоуто на щаба":

  " Жените около Тиквата се уреждат с. палати,
  а тези около Черепа с килии.
  Съдба."

  Черепът е в немилост ! Меко казано ! Жените, свързани с него, понасят част от неговата съдба ! Не може само да се къпеш в пари......

 14. 14 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Не знам какви договори е имала по европейски средства, но този договор за 400К ми е много смешен та чак смърди. Обаче прокуратурата трябва да докаже има ли незаконно присвояване на средства. Ще видим. Но ако наистина е виновна, защо не се привлекат под отговорност и тези, които са одобрили договорите и финансовите отчети.

 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4217 Неутрално

  Ти вече нямаш парииии...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 16. 16 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Някой ако си мисли, че в България има фирма, получавала евросредства, която не използвала фиктивен разход, жестоко се лъже.

 17. 17 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Помните ли оня клетник от ТАД груп, дето уж хакна НАП?
  "Проверката от кога и как са изтекли данните от НАП започна на 15 юли 2019 г.
  В края на месец август Комисията за защита на личните данни глоби Националната агенция по приходите с 5,1 млн. лв. От своя страна НАП оспори наказателното постановление.В парламента беше създадена Временната комисия за проверка на източването на данните от приходната администрация."
  И нему отказваха промяна на ареста, щото много умен и работи на компютър. Под домашен алест е след 7 месеца. Това ще стане и с Лилана.
  И после ще осъдят държавния свинарник, а сметката пак ще платим ние. Щото сме тъпи и си заслужаваме всичко!

 18. 18 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Кьовеши да започне да ги подхваща че като гледам май Европата работи само за шепа българи 😄

 19. 19 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 484 Весело

  Жените около Тиквата се уреждат с. палати,а тези около Черепа с килии.Съдба.
  —цитат от коментар 9 на Шоуто на щаба


  Не е съдба. Диалектика е :)

  Спечелихме битка, но не и войната!
 20. 20 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Сега всеки докоснал се до Божков ще си изпати .
  —цитат от коментар 2 на niksan1


  Това показва , че в определена степен Прокуратурата си е свършила работата както трябва! Арест се присъжда от независим съд на базата на годни доказателства независимо от "поливалентния " адвокат Николай Хаджигенов !

 21. 21 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Не знам какви договори е имала по европейски средства, но този договор за 400К ми е много смешен та чак смърди. Обаче прокуратурата трябва да докаже има ли незаконно присвояване на средства. Ще видим. Но ако наистина е виновна, защо не се привлекат под отговорност и тези, които са одобрили договорите и финансовите отчети.
  —цитат от коментар 14 на evtimvz  Прокуратурата ще докаже така, както доказа за ... Иванчева .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 22. 22 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  А Скилъра внесе ли гаранцията, или Инструмента гледа съсредоточено на юг?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3247 Неутрално

  А Скилъра внесе ли гаранцията, или Инструмента гледа съсредоточено на юг?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Каката е много хубавка.

 25. 25 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#9] от "Шоуто на щаба":" Жените около Тиквата се уреждат с. палати,а тези около Черепа с килии.Съдба." Черепът е в немилост ! Меко казано ! Жените, свързани с него, понасят част от неговата съдба ! Не може само да се къпеш в пари......
  —цитат от коментар 13 на samoedin


  Мацката остава в ареста, за да топли нара за Божков. Така де...зима иде. И съм убедена че ще се топлят взаимно до края на годината.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  [quote#20:"doroteus"][/quote]


  Знам, знам ...
  Много добре си спомням как бухалката наречена « прокуратура « си свърши работата по казуса с Иванчева и Петрова . Знам и как българския съд осъди Джок Полфрийман .
  С този коментар не те уверявам, защото знам, че си на работа и си зависим .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1673 Весело

  До коментар [#13] от "samoedin":

  До коментар [#9] от "Шоуто на щаба":" Жените около Тиквата се уреждат с. палати,а тези около Черепа с килии.
  Съдба."
  Черепът е в немилост ! Меко казано ! Жените, свързани с него, понасят част от неговата съдба ! Не може само да се къпеш в пари......
  —цитат от коментар 13 на samoedin


  Жените около Борисов сигурно вече са направили това наблюдение.....и съответните изводи.....

 28. 28 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Не е ли достатъчно съдът да се произнася единствено съгласно принципите на законността и справедливостта като такива, без да се обляга на това какво е разбирането на съда за законност и справедливост? Ако трябва да разчитаме на вътрешното убеждения на някого, пък било то и съд, май сме за мустака. За толкова явна субективност изразена от съд не бях чувал в континенталното право. Да не би България вече да е преминала към прецедентното право на Британия и САЩ?

 29. 29 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  [quote#25:"Реми"][/quote]


  А ти нямаш ли намерение да топлиш нара на Бочко ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Каката е много хубавка.
  —цитат от коментар 24 на dolna4erti4ka  Е, хубава ...
  Колко може да е хубава Лилана в сравнение с една Шехерезада, която ежемесечно е при Божков ... за да му отказва ласки, разбира се ... ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на ugw55627342
  ugw55627342
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Bravo be. MINISTARKATA na zemedelieto otkrito si kaza ‘malchete che kradem evrofondovw’ i e na svoboda. A niakakva si malka pionka v aresta. Ai stiga be

 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2914 Неутрално

  До коментар [#12] от "Viva la Evolution":

  Нещо за освобождаването на Дмитрий Абрамкин ли имаш предвид? Или за освободилия го съдия?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  Меко казано странно решение. Всъщност “специализираният” съд съд в същинския смисъл на думата ли е!?

 34. 34 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  До коментар [#24] от "dolna4erti4ka":


  Каката е много хубавка.
  —цитат от коментар 24 на dolna4erti4ka


  Или гледаме различни снимки , или съм станал "манджия" ......ми не е хубава ....поне на горната снимка.....

 35. 35 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 668 Весело

  [quote#25:"Реми"]
  —цитат от коментар 29 на niksan1
  А ти нямаш ли намерение да топлиш нара на Бочко ? [/quote]

  Хахах...много ниска "летва" ми е.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4217 Весело

  До коментар [#17] от "Лелка":

  "Клетник" бил?! Майко мила, майко мила!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 37. 37 Профил на bladezone
  bladezone
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Няма значение дали е мъж или жена, щом злоупотребява с еврофондове.

 38. 38 Профил на bladezone
  bladezone
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Съфорумци и лелки, според вас редно ли е да се източват средства по европейски програми?
  Лилана не е светица, нито мъртинчо. Поинтересувайте се, попитайте вашия познати и приятели за дейността им. От много време се знае, че двамата не са това за което ги представят, не са никакви "млади и успешни българи", а алчни, отмъстителни и злобни измамници, особено тя. Айде да не се правим на улави, а?

 39. 39 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Този пасаж кърти миФки
  "В декларации, подадени от Деянова, се твърди, че тя не е в конфликт на интереси и свързаност, а в обвинението е посочено, че тя е в конфликт заради дългогодишното си приятелство с Ася Йочева."
  Защото:
  Няма закон, по който ПРИЯТЕЛСТВО ДА Е КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. Така са написани законите.

 40. 40 Профил на opoziciq
  opoziciq
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Хич няма да й е лесно.

 41. 41 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  До коментар [#14] от "evtimvz":

  Защото отговорните, както в случаите с Владко Горанов и къщите за тъщите, никога нищо не са знаели, далаверите винаги са ставали без те да се усетят, нищо че практически и теоретически това е абсолютно невъзможно.

 42. 42 Профил на germina
  germina
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Сериозно го отнася тази.

 43. 43 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  До коментар [#38] от "bladezone":

  ЛиЛанка е нищо в сравнение с Делян Пеевски, източил цяла банка, източващ от години и евро средства, и бюджета на държавата, той защо не е подсъдим, нали няма да се правим на улави, отговори ??

 44. 44 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2249 Любопитно

  До коментар [#42] от "germina":

  Тя нека го отнесе щом е заслужила. Ами аз се питам онея горе дето всеки ден правят гафове и открито си го заявяват даже... тях КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕ ПРАВИСЪДИЕТО?
  ,,Инструмента на Господ” да няма проблем с очите?

 45. 45 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Значи за гафовете на министрите да си мълчим(нищо че става въпрос за милиони и милиарди!!!) а за една отрепка гонка до дупка

 46. 46 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Кой е подписал тия разплащания и защо не е разследван и в ареста??? Там е престъплението - да даваш еврофондове за фалшиви проекти. Ама да не се окаже че тоя чиновник, дето е служил подписа е гербер, че тогава става весело.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 47. 47 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  До коментар [#46] от "Darcas":

  Ами ГЕРБер ще да е...

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  Това момиче все повече "затъва".

 50. 50 Профил на bladezone
  bladezone
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#43] от "Alex Ivanov":

  Ето, правиш се, на принципа "вие защо биете негрите". Въпроса, трябва да го зададеш не на мен, а на прокурватурата и съда. Все пак ще ти отговоря така: Ако зависи от мен, и пеевски, и черепа, и Буда, очите, Баневи, герговци, Маргини, маджовци, вълци, догани и прочее измет щеше вече да си е излежала поне по една ефективна присъда. И ще те питам на свой ред: отклоняването на средства от европейските фондове трябва ли, според да се наказва?

 51. 51 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2914 Неутрално

  До коментар [#39] от "biborana":

  бибо, няма и нещо така представено/интерпретирано да се нарича журналистика. Никъде

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 52. 52 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  До коментар [#50] от "bladezone":

  Да, трябва. Но законите да важат и за ЛиЛана, и за Делян Пеевски. А не само за един, па за друг - не. Ето това дразни.

 53. 53 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  Абе вие си немате на представа какви може да ги свърши таа певица преди да избега. Ше требва да засилваме охраната на всички прокурори, полицаи и политици.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7072 Неутрално

  Съдът в Страсбург няма да остане без работа. Осигуряваме им дела за години напред, а за нас плащане на обещетения.

 55. 55 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е , защото е жена и не трябва да влиза в затвора ли

  гошо
 56. 56 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2914 Неутрално

  До коментар [#54] от "Роси":

  Успех

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  Мъжкари са, и Борисов и Пеевски..

  Любовта ще спаси света!!!
 60. 60 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3308 Неутрално

  Направо едни 50 години да и лепнат!
  Божков обаче не е явно мутра, каквато си представяхме.
  Иначе на някои мъжаги тестостерона щеше да удари долна граница. С тези пари, които има...

  Любовта ще спаси света!!!
 61. 61 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Лилана окончателно остава в ареста

  Едва ли е ОКОНЧАТЕЛНО . В установения срок може и да не започне делото , и да се наложи арестуваната да бъде пусната . А защо не и след оправдателна присъда да не получи и извинения от прокуратурата . От нейна срана само ббръщолевене и трупане на обвинения ,но не и ДОКАЗАТЕЛСТВА Но пък от многотията може да се пръкне случайно и някое с доказателства . И ето ти осъден престъпник . За статистиката .

 62. 62 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1549 Весело

  До коментар [#58] от "beastie: ПРеоважаемеа МУдиратур е педерунгел-герберунгел, контролиран от мафиотската организация ГЕРБ и лиже мазния анус на червеногъзото мутре Бойко Борисов.":

  Владко Ти поет ли Стана Бати?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 63. 63 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 921 Неутрално

  После, питам аз, за адвокат-некдърник ли иде реч? Айде, да оставим свидетелите. Обещано им е нещо, имат си някакви свои си интереси. Обаче, къде му бяха зъркелите на адвокатина, да не види тези нови писмени доказателства и да им се противопостави? Или, и той е вдигнал ръце от представяната като хищничка? Да си подава оставката и да бега, ако е така.

 64. 64 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Няма да се укрие, но може да извърши друго престъпление

  И на никой съдия или какъвто и да е юрист не прави впечатление абсурдността на този израз . Всъщност той означава , че ОБВИНЕНИЯ или заподозряния в престъпление гражданин, въпреки презумпцията за невиновност , предварително е обявен ЗА ПРЕСТЪПНИК . Твърдя , че ВСЕКИ ЖИТЕЛ на която и да е държава , МОЖЕ ДА ИЗВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ . Но това в никакъв случай не дава право на никой съдия да го нарече престъпник , без да е минал по съответния ред и да бъде издадено РЕШЕНИЕ на съда .

 65. 65 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Така и не разбрах каква щеше да е разликата ако служителите са знаели дали работят по европроекти?
  Договори ли са подписвали, отговорностите на шефа си ли са споделяли.
  Или просто само се отървават от свидетелски показания по темата за не газят в мръсотията.

 66. 66 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 369 Разстроено

  като гледам 20-25 години не и мърдат, да не се опъва друг път...

 67. 67 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Ха та нали една от министурките каза ,че над 50 % от субсидираните се проверяват .

 68. 68 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Каката е много хубавка.
  —цитат от коментар 24 на dolna4erti4ka


  Физиономията не е нещо особено, но в тялото е трепяч. Лошото е, че снимките и от Плейбой вече никъде ги няма. Докато беше любовница на черепа си издейства да бъдат свалени тези снимки от всякакви сайтове, но вече като няма солиден гръб зад себе си, предполагам пак ще излезнат наяве.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#51] от "дерибеев":

  Дерибеев, по-големият проблем е, че в спец-съда са скарани с правото.
  Ето какво пише в "дефакто"(там статиите ги пишат юристи):
  "Зa нoвoтo oбвинeниe aдвoĸaтът oбяви, чe пoчивa нa двe дeĸлapaции зa бeзпpиcтpacтнocт и пoвepитeлнocт, в ĸoитo Дeянoвa e yвepилa, чe нямa вpъзĸи c Mиниcтepcтвoтo нa иĸoнoмиĸaтa. Изтъĸнa, чe зa ĸoнфлиĸт нa интepecи мeждy Лилянa и Acя, чиeтo пoзнaнcтвo ĸaтo дyeт e нoтopнo извecтнo, e cмeшнo дa ce гoвopи, пoзoвa ce нa зaĸoнoвoтo oпpeдeлeниe зa „cвъpзaни лицa“ и изтъĸнa, чe Acя и Лилaнa нe пoпaдaт в тoзи ĸaтaлoг."

  Все едно декларирам, че висока 1.70 м, а ме арестуват, защото очите ми сини! Но никой не ме е питал за цвета на очите!

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Лакомията за пари съсипа живота на децата ,на певеца-лекар ,Христо Деянов.

 73. 73 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 792 Неутрално

  ДС боклуци! Рак за вас

  No Pain No Gain
 74. 74 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  До коментар [#53] от "Един вампир броди из Европа":тханкс де она ден са застъпи за мене, ма немаше нужда ...па и сми :Dинак аз тъдява съм по-популярен кат Моа Преател Тайпибтв, оня с тежкия мензис е отгърмял и Пайпа. са седам да уча питоня и ше му кажа туй-цък, онуй-цък
  —цитат от коментар 57 на beastie: ПРеоважаемеа МУдиратур е педерунгел-герберунгел, контролиран от мафиотската организация ГЕРБ и лиже мазния анус на червеногъзото мутре Бойко Борисов.


  Гледам графиките, които препоръча. Има страни, които вървят на добре (типичен представител Норвегия), страни, които вървят на зле (като Бразилия), и една страна, която не прилича на никоя друга на света (познай от три пъти коя). Но живеещите в последната имат късмет: сравнително малко заболели и още по-малко починали.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 75. 75 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Жалка история.Дори мафиотите, когато са си разчиствали сметките не са посягали на жените.
  —цитат от коментар 5 на Шоуто на щаба


  Жените на мафиотите, от филмите, които гледаш си стоят в къщи и готвят, не източват държавни средства, като тази.
  Не, че е най-големия престъпник, ама си е въртяла далавери.

 76. 76 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 563 Неутрално

  До коментар [#49] от "Петя":

  Определено затворът не и се отразява добре.

 77. 77 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 563 Весело

  До коментар [#75] от "alfanero":

  По принцип "далаверата" си е страст на българина. Която мине естествено.

 78. 78 Профил на Димитър Нанев
  Димитър Нанев
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Браво! Само заради това, което направи с тая нагла крадла, Гешев ме спечели за цял мандат. Успех!
  —цитат от коментар 48 на Мишо Петров


  Ех, що не мога да ти набия повече от един минус... Скапан ГЕРБерски трол!

 79. 79 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 563 Весело

  До коментар [#68] от "ДСиБ":

  Ако си закъсал за снимките, има ги по Интернет. Черепа никога не е бил по-велик от Интернет. Както и каката никога не е имала качества за "Playboy".

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#26] от "niksan1":

  "Знам и как българския съд осъди Джок Полфрийман ." - той невинен ли е ?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Ушев? Роднина ли е на легендерния милиционер от 80-те, заради когото викат на полицаите ушеви?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK