"Ще му размажа физиономията" - забавлявате ли се със записа, за който се твърди, че е с Борисов

"Ще му размажа физиономията" - забавлявате ли се със записа, за който се твърди, че е с Борисов

© Юлия ЛазароваКакви коментари направи премиера Борисов за записа в събота - четете тук.


Пореден аудиозапис, за който се твърди, че е на премиера Бойко Борисов, изтече в платформата за споделяне на видеосъдържание YouTube и в тази за аудиосъдържание SoundCloud в петък (12 юни). В него се чува глас, който говори по телефона и който прилича на този на Борисов. От изреченото се разбира за натиск чрез държавен регулатор над частна компания, за атака срещу кандидат за евродепутат от опозицията в разгара на скандала около къщите за гости миналата година и че има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам-министър.


Автентичността на записа засега не може да бъде потвърдена, а от правителствената пресслужба отказаха пред "Дневник" да отговарят на въпроси за него. Досега обаче никой не е и отрекъл автентичността му.
Допълнено на 13 юни, 18 часа: В събота по обяд Борисов първо коментира кратко записа, докато показваше в джипа "героите" - строители на магистрала "Хемус", след това пред медии направи общ коментар за записите, които се появяват през годините и вмъкна "ментета". Но не беше питан с конкретни въпроси. По-късно сайтът "Епицентър" на Валерия Велева написа, че пред тях премиерът е заявил, че и за записа, и за Божков са 100% лъжи. Според изданието той се заклел, казва, че това не е неговият глас и че събитията са от различни дни, но без повече конкретика.


И в събота Борисов не отговаряше на позвъняванията на "Дневник". Така почти ден след разпространението на записа, премиерът за пърни път отрече, че е автентичен.


Борисов не отговаряше на мобилния си телефон в петък вечер, който често даваше заето. След като записът (в края на текста) започна да се разпространява от потребители в социалните мрежи и да се коментира, в официалния профил на премиера във "Фейсбук" беше публикувано иронично видео с репликата "Забавляваме се". По-късно пиарът на премиера Севдалина Арнаудова каза пред "Дневник" само, че отговорили по темата в социалната мрежа.


"Ще му размажа физиономията" - какво се чува в записа и с какви събития съвпада


Според това, което се чува, записът е направен, докато Борисов води телефонен разговор и това е само част от него, защото няма ясно начало и накрая прекъсва. Той тече на фона на работещ телевизор (с музиката от "Сити тв"), който влошава качеството на звука. Чува се само гласът на премиера, но не и на събеседника му. Според засегнатите теми времето на записа би трябвало да е 24 или 25 април 2019 г..


Всичко което се чува съвпада с реални лица и събития от този период.


В средата на записа се чува нареждане: "Раздуйте това, че вкарах КФН (Комисията за финансов надзор - бел.ред.) по "Еврохолд", на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно". Реакцията срещу компанията вероятно е заради интереса им да купят ЧЕЗ.


На 24 април 2019 г . от Комисията за финансов надзор съобщават, че са се самосезирали и започва проверки в "Еврохолд България" АД. Основната цел на комисията е да провери финансовото състояние и капацитет на холдинга "с оглед бъдещите придобивания, включително на "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ Електро България" АД".


Преди "Еврохолд", които в крайна сметка не получиха разрешение от Комисията за защита на конкуренцията да купят българския бизнес на "ЧЕЗ", интерес към него имаше "Инерком" на Гинка Върбакова. След надигането на обществено недоволство заради това, че компанията е непозната, с малък капитал и не без атаки от страна на БСП, правителството предложи да купи "Инерком", за да влезе в сделката. Това бе обявено, след като Върбакова бе привикана в Министерския съвет. По-късно, когато в голяма степен напрежението беше спаднало, кабинетът се отказа от това си намерение. Миналата година след решението на КЗК за "Еврохолд" Борисов обяви: "Не се меся в работата на независимите регулатори. Както не се намесихме, когато имаше предишен купувач, така и днес. И предишния път се направи политическа атака, впоследствие се оказа, че не е основателна."


Другата основна тема в записа са проверките, които властите правят в къщите за гости, след като се разбра, че зам-министърът на икономиката по това време - Александър Манолев, е построил с евросредства къща, която е декларирал като за гости, но я ползва за лични нужди. От тази част се разбира, че премиерът е предварително информиран, че Манолев ще бъде обвинен от прокуратурата. Той говори за среща сутринта с "Влади Горанов беха, Сотир, Гешев, по телефона и се смеят." От обяснението не става ясно дали пред тях говори по телефона или те присъстват на разговора, но 24 април 2019 е сряда - преди време премиерът беше казал, че всяка сряда събира главният прокурор и службите на оперативка при него.


На 25 април 2019 г. на Манолев беше повдигнато обвинение за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз. От казаното в записа се разбира, че целта е да се удари и кандидатът за евродепутат от БСП Елена Йончева, която в този момент атакува често премиера, включително и с разпространението на твърдението, че е купил къща в Барселона за млада жена.


От записа се разбира, че според Борисов свекърът на Йончева също злоупотребявал с евросредства за изграждането на къща за гости, която ползва като лична. "Манолев ще изгори, ще му повдигнат днеска, утре обвинение и ще го съсипем. Аз го предупредих. Аз ще изгоря всичко, за да изгори Елена Йончева. Един няма да пощадя от наште", казва човекът, за който се твърди, че е Борисов. "Сега съм пратил полицията, ако се окаже, че и там като при Манолев не са ходили гости, изведнъж си разследваща журналистка, ама свекър ти не го разследваш", се чува на записа.


На 23 април в близкия до премиера сайт "Пик" е публикувано разкритието, че свекърът на Йончева също има къщи за гости.


Пред "Дневник" късно в петък вечер Елена Йончева коментира, че записът е изключително притеснителен и обмисля да се обърне към европейски независими експерти и към други органи, които да изследват автентичността и съдържанието му.


Началото на клипа съдържа поредица от цинични забележки по адрес на председателя на парламента Цвета Караянчева и на политици от европейския съюз, чиито имена не се споменават.


Какво отговори Борисов - клип с Пеевски като прасе


Препубликуваното от премиера видео с репликата "Забавляваме се" е кавър на песента на "Ъпсурт" - "3 в 1". В него са монтирани кадри на Борисов от телевизионни участия. Смесени са негови реплики от интервюта и монтаж на гласа му като изпълняващ песента. С това премиерът явно се опита да намекне, че записът е монтаж. Клипът е разпространен още на 13 май от потребител Боби Борисов, но не се разбира дали е създаден от него.В клипа се събрани основни политически герои, но още в първите кадри се появава - образът на Делян Пеевски - който е като прасе на каишка. Той е монтиран към прасето в оригиналното видео. Депутатът на ДПС е в още един кадър - зад Борисов с ухилена физиономия.


Едва ли Борисов и екипът му не са забелязали тези кадри.


Другите герои - самият премиер, коалиционните му партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, кмета Йорданка Фандъкова, опозиционните лидери Корнелия Нинова и Сергей Станишев са монтирани към изпълнителите и балета във видеото. Оригинален е запазен само образът на покойния журналист Милен Цветков. В кадър зад Борисов се появяват и лицата на Цветан Василев и Васил Божков.


Раздуйте - с кого говори Борисов


Кой е събеседникът на Борисов не се разбира от разговора, но той му дава инструкции какво да се прави и му обяснява какво предстои. За казуса с "Еврохолд" казва - "Раздуйте". Това може да се чете като инструкция към медиа или медии. Според запознати със стила на Борисов и слушали записа - той не говори по този начин с пиарите, тогава вариантът е собственик на медиа или редактор.


За къщите за гости пита - "Как се движи", но явно има предвид нещо различно от това, което извършват органите, защото за тях показва, че е информиран - включително за предстоящо обвинение.


Записът вероятно е направен от човек, който е в стаята (това също е хипотеза, но не се чуват звуци, като от движение на автомобил) с Борисов.


Какво се разбира технически за записа


Сайтът "Биволъ" анализира разпространеното и съобщи, че "в изпратения файл има и метаданни, които не са зачистени. Ако те не са манипулирани със специална програма, което е напълно възможно, от тях могат да се направят следните изводи:
- файлът е създаден на на устройство с последната версия на iOS на Apple с програмата VoiceMemos, която идва преинсталирана на iPhone;
- записът във файла е направен на 06.06.2020 в 19:31, тоест, става дума за презапис.
- на устройството има и още записи, като този е първият пореден."


"Биволъ" твърди, че на този етап не може да се каже дали това е запис от специални-разузнавателни средства и трябват допълнителни експертизи. Медиата анализира и изпращането му от IP адрес, който отговаря на статичен такъв на мобилния оператор А1, но отбелязват, че това може да бъде манипулирано с програми.


Ще му повдигнат днеска, утре обвинение и ще го съсипем - какво научаваме от записа и още въпроси


Ако записът е автентичен, което все още не е отречено директно от него се разбират или потвърждават няколко неща:


- Премиерът нарежда на регулаторен орган какво да извърши спрямо частна компания. Тя трябва да бъде "размазана", защото някой не се съобразява с него. Изпълнителят е КФН, която тогава е оглавявана от Стоян Мавродиев. Това ли е единственият случай, в който финансовият регуратор е получил подобна задача ?


- Премиерът знае предварително кога ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата на някого. Дори и това да е зам.министър в правителството няма официален начин представител на изпълнителната власт да знае предварително. По това време главен прокурор е Сотир Цацаров. Обвинението на Манолев е от Окръжна прокуратура - Благоевград и е повдигнато часове след разговора (25 април). Дали премиерът е поръчал обвинението след като обявява, че Манолев ще изгори. Дали го е предупредил за прокуратурата или само, че ще изгори. Има ли други случаи, в които поръчва други или получава предварителна информация за предстоящи обвинения ?


- Премиерът атакува кандидат на опозицията за евродепутат. Това е Елена Йончева, с която имат сблъсъци по няколко теми включително и в съда. Явно той е готов да й отмъсти, дори като жертва хора от своя екип. Дали публикациите за нея са по поръчка на премиера и поръчва ли и други подобни ?


- Премиерът има на кого да нареди да се раздухва тема и координира други теми. Загадката тук е с кого разговаря.


- В парламентарна република премиерът говори особено цинично и обидно към председателя на парламента Цвета Караянчева, която е и член на ГЕРБ.


- Премиерът иска да покаже, че контролира всичко - на събеседника и евентуално на човека или хората, които са около него.


История на записи с Борисов


През 2013 г. в българските медии се появи запис на Борисов - тогава бивш премиер, шефа на Софийската градска прокуратура Николай Кокинов и земеделския министър в първото правителство на ГЕРБ Мирослав Найденов. На записите се чу как премиер и прокурор обсъждат делото на присъстващия министър, развитието му и показанията на основните свидетели в процеса. От записите се разбра и че прокурорът предварително и нерегламентирано е информирал бившия премиер за резултатите от разследването за незаконно подслушване в МВР с т.нар. цецомобили, по името на вътрешния министър Цветан Цветанов, чийто мандат стана емблема на политическото слухтене. Прокурорът изказва за пръв път гласно и друга обществена тайна - че дисциплинарните производства, образувани от Висшия съдебен съвет, се използват за изнудване. Затова Кокинов се оплаква, че имал "чатал на врата". "Всеки ме изнудва", проплаква той на премиера.


Обсъждайки Цацаров и неговия "труден характер", Кокинов възкликва към премиера: "Ти си го избра, не ми се подсмихвай! Ти си го избра! А след туй..." И Борисов не отрича това.


Единственото последствие тогава беше, че Кокинов си подаде оставката и напусна системата заради нецензурни думи, които каза за свой колега в същия запис.


Първоначално прокуратурата не възнамеряваше да проверява съдържанието на записите, а само кой ги е направил. След разгарянето на скандала обаче обвинението съобщи, че все пак ще прави проверка по същество. Тя обаче приключи без обвинения. А Борисов често се оплакваше, че опозицията го е записвала в дома му.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (424)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Толкова може човека :)

  урок по мутро-банкевски език, Христоматия на 21 в.

 3. 3 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Мисля, че записа е предупреждение към Бойко Борисов.

 4. 4 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Наздраве, Боце! Гоуем си. Не вЕрвам да е манипулация, ама се надявам да е. Срам ме беше да слушам тоя пиян циник с чалгията за фон.

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  "По-късно пиарът на премиера Севдалина Арнаудова каза пред "Дневник" само, че отговорили по темата в социалната мрежа."?!
  Тази, другарката Севдалина, още ли е на работа?! Че и отговаря по щекотливи теми?! Това вече е наглост на n-та степен!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 836 Любопитно

  А, бе! Колко внучета има Боко?
  Кое е наред, нашия Прайм-МинистЕр да се кълне в него?

 10. 10 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2599 Неутрално

  ще се занимава някой с фейкове. те алгоритмите едвам се оправят с английски, ще тръгнат да нагласят банкянски- два гугъла и един майкрософт няма да стигнат

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Весело

  Дали не се включва вече и Цецо Цв. в атаките?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 12. 12 Профил на димитър димитров
  димитър димитров
  Рейтинг: 283 Любопитно

  Някой показва какво има, а записът явно не е целият.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Неутрално

  До коментар [#3] от "Doge":

  Подарък е за РД.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на Acid
  Acid
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Бойко Unplugged

  Лека извадка на изтеклия запис на министър-председателя на Република България - Бойко Методиев Борисов. Колегата сinik от форума може да се гордее, от добрите си интерпретации на тема мутренски език...

  ...Просто Цвета да каже „аз съм проста кърджалийска путк@...
  ...Нали съм прост и не знам езици и не съм разбрал правилно това, което ми е казвал и съм ги наебал с двеста...тези чужденци и премиери и сеа като се усетИха, че съм им го вкарАл, аз съм се управИл а те са затънАли и с обаждат и им викам: Не е с лошо. Прост съм. Нали английския ми е лош, всъщност аз си мислих, че това е изказа, мааму деа, язък, то се набутАло вече в дупарата и си се върти...прост съм и ми е лесно, то е кофти да си сложен...от Еврохолд на тоя да му размажа физиономията, че не съобразява с мене…“ и „…аз ще изгоря всичко…“…

  --------------------

  Циничен и жалък опит да оборят видимо автентичния запис на пияния и вулгарен Борисов с дийп-фейк видео, което е много нескопосано наслагване на фрази на Борисов върху парчето на Ъпсурт 3 в 1, където е и убития журналист Милен Цветков.
  Заглавието на поста от Шехерезада е Забавляваме се 😉
  Всичко това се случва в профила на "министър-председателя". Тея прехвърлиха всички граници!!!

  https://www.facebook.com/100011384348788/videos/1363546277368171/UzpfSTEwMDAwN

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Фишеци за не повече от 3 дни....

 19. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Аз хем се забавлявам, хем леко ми се гади.

  Забавно е (донякъде) да наблюдаваш човешката простотия и примитивизъм в техния най-чист, неразреден вид.

  Но като си припомниш, че от такива простаци и примитиви зависи бъдещето на децата ти, ти иде да се разревеш с глас.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  шехеразада що я пусна тая тъпотия... по случай рождения ден на дедко ли?

 25. 25 Профил на pavlovs_dog
  pavlovs_dog
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гешев разпозна гласа на Радев само по слух.
  Да се заслуша и сега!

 26. 26 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Все съм виждал някой да ти честити рождения ден "на патерици", ама предварително да ти го честити, не бях виждал. Според сайта на г-н Домусчиев, вече сме 13 юни, 2020 година, 8:15 часа. И вече Бойко е на 61. Поне така пише тука:
  https://dariknews.bg/v-snimki/bojko-borisov-na-61-sreshti-sys-zvezdite-galeriia-23495/14?fbclid=IwAR04y1wjSqYBvJEZG_gUd0Qb7Bl-Oh7UJal7jLWKdB434fIp5ffs86xfUCQ

 27. 27 Профил на Acid
  Acid
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#24] от "extraCACA":

  За рождения ден на дедко утре ще изкарат най-вероятно и второто видео и ще има шампанско и сълзи...и фойерверки...а на Шехерезада пак ще й е забавно:

  - Записвано е с външно устройство в кабинета му или в къщата му. Няма следи от маркери за СРС.
  - Записът може да се датира от 24 април 2019 г. (сряда, ден за срещи със Сотир Цацаров). Тогава Караянчева говори за арменския геноцид, КФН влезе в Еврохолд, а на следващия ден повдигнаха обвинение на Александър Манолев за къщите за гости, точно както го описва Буда.
  - Според метаданните във файла е направен презапис на устройство с програмата VoiceMemos на iPhone с последната версия на iOS. Презаписът е от 06.06.2020 19:31
  - На телефона, с който е правен записът, има и още записи: Next Track ID 2

 28. 28 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Явно девиза оттук нататък и занапред ще е: "Нито ден без нов скандал". И ние всички в това "живеем". Баси...

 29. 29 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 907 Неутрално

  ""Ще му размажа физиономията" -забавлявате ли се със записа, за който се твърди, че е с Борисов"

  По принцип цяла България се забавлява с борисов и калинките му. О тсутрин до вечер!

  Само някои нощем тайничко плачат.

  От мъка.
  От яд.
  От глад.

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4525 Весело

  До коментар [#26] от "nvarvarin":

  Натегачи
  Значи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Даже и гербаджийските тролове се изчервиха от езика на Тиквата.

 32. 32 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абе не е лесно да си и герболяк тия дни, колкото и да ни убеждават, че животът им е прекрасен 😁😁😁

  Ма то така - хванеш ли се на хорото с шайката, ше рипаш, кво ше праиш. Като нещо ти е попречило да си признаеш още от самото начало, или от десетките по-късни знаци кой и какъв е Борисов, сега ще рипаш в режим "е кво толкоз".

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#31] от "nwj49315903":

  “Даже и гербаджийските тролове се изчервиха от езика на Тиквата.”

  Не съм убеден.

  Те си го харесват такъв.

  Езикът на голяма част от подкрепящите го не е много по-различен.

  Най-много да си кажат: Абе, СТАБИУЕН е...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Избирате мутра, получавате мутра!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Значи, това го пробвахте едно време и ...........мутрата мобилизира електорат.
  Страшно забавно е, хора, които по цел ден пишат нецензурни обиди, да са .......................................... невероятно възмутени от вулгарния език.

  Дневник, по същата логика, трябваше да пуснете тогава и снимките на жената на Игнатов.

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  "В средата на записа се чува нареждане: "Раздуйте това, че вкарах КФН (Комисията за финансов надзор - бел.ред.) по "Еврохолд", на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно". На 24 април 2019 г . от Комисията за финансов надзор съобщават, че са се самосезирали и започва проверки в "Еврохолд България" АД. В него се посочва, че основната цел на комисията е да провери финансовото състояние и капацитет на холдинга "с оглед бъдещите придобивания, включително на "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ Електро България" АД"."

  Нищо забавно няма ! Ако този запис е наистина автентичен, а стилът му напълно съответства на реалността у нас, топлата традиция да се използват държавните служби за бухалка срещу когото се излее гнева на татовия, както и да се пращат за глашатаи, си е непокътната ! За всичко останало мисля, че наистина тук на човек вече му се гади ! Е, зависи от човека, де !

 39. 39 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1270 Весело

  забавлявате ли се, забавлявате ли се - пошегувал се др, Тодор Живков форумистите
  Забавляваме се, забавляваме се др, Живков - пошегували се форумистите!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Подслушвали са вероятно дома му, предупреждават го, че има още. Дали е Божков, дали Цветанов или господарите му в сянка са решили да извадят на сцената нов артист...

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 42. 42 Профил на Разредител
  Разредител
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#14] от "Acid":

  Всичко това се случва в профила на "министър-председателя". Тея прехвърлиха всички граници!!!https://www.facebook.com/100011384348788/videos/1363546277368171/UzpfSTEwMDAwN
  —цитат от коментар 14 на Acid


  "Сък май дик продъкшън"...... на страницата на ПМ ни......

  Хора???????

 43. 43 Профил на Acid
  Acid
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Иначе такава забава пада в ОПГ-то, че ти иде да ревнеш от умиление:
  - ПИБ - поредния пладнешки обир на овците-данъкоплатци и европари за справяне с Covid
  - 700 милиона забравени за прибиране данъци от Горанов
  - 60 милиона данък спокойствие прибрани от Горанов и Борисов
  - двореца на Шехерезада - Пренос пари Севда
  - малък и среден бизнес докаран до ръба на оцеляването от неадекватните действия срещу Covid
  - ББР - 75 милиона за Св. Георги Груп
  - подпорни хотели
  - джиросани манекенка и дете и замитане след скандала с Барселона
  - подпорна прокуратура в бездействие
  - и т.н.

  Цялата тази манджа е само част от забавлението от последните 2 месеца. Забавно ли ви е?

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  И после пак на избори ще се чудим имало ли алтернатива,нямало ли на това, дето го гледаме ежечасно !

 46. 46 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Подаръкът ще се пръкне утре сутринта

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Любопитно

  До коментар [#43] от "Acid":

  ...защо пропусна Танева?😂

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Доста наивно, поредната подигравка

 51. 51 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гербавите тоя път нямат полезен ход, освен да отричат до дупка, че записът е фалшив. Тия екзотични опорни точки на тавариш Аноним440 за тва как всички са така, няма да минат. Сега се спяват и гледат минута по минута къде може да измислят нещо, дето уж "доказва", че записът е фалшив. Път той си мяса почти 100% на истински.

 52. 52 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Весело

  Мисля, че записа е предупреждение към Бойко Борисов.
  —цитат от коментар 3 на Doge


  И поздрав за ЧРД. (утре)

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Това, че Борисов е прост, не е изненада. Той сам си го признава. Че е болезнено вулгарен, можехме да се досетим.
  Отвратителното е, че едно към едно си признава, "че е размазал" някого (който и да е той, която и фирма да е това), защото не се съобразява с Него, Банкянския цървул!
  Ето това е изключително тревожното.
  Ето това е гадната истина, че отново сме в 90-те, годините не бухалките. Гербаджии, не ви ли е срам да гледате децата си в очите?

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 55. 55 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нали същия език използват и приятелите ти от ДСБ.
  —цитат от коментар 47 на vlq37647807


  Мхм, баш "същия".

  Обаче, ясно е: това ще е опорната точка. Е, поне си признават, че записът е на Светиня му.

 56. 56 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  Сега го слушам.
  Управлението на ГЕРБ е най-прозрачното, което сме имали. Сумати смс-си, записи и срс-та изтекоха.
  Всичко е явно и няма покрито. 😉

 57. 57 Профил на fuo41470144
  fuo41470144
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Баце тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спи

 58. 58 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#44] от "BLM":

  Не. Още по времето на Орешарски писах не в този сайт, че играта е такава, че да направят Мутрата без алтернатива в България, и го докараха до там. Но... ДБ не е алтернатива, за БКП да не говорим. Аз съм отдавна за създаване на дясна партия, която е наистина дясна. Отделно съм против това, че някой си редим политиката в България без да се съобразява с хората.
  Опозиция в България реално няма. Това е смущаващото.

  ДБ=БКП
 59. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  До коментар [#40] от "anonim440":

  " Ами няма никой с два мандата след 1989 г., а Мутрата кара трети мандат."

  Колкото и мандати да кара, все си е това, което всички виждаме - друго няма ! Няма и да има !

 60. 60 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сега вече ще се тества хипотезата има ли нещо, което да накара поне един гербав да е критичен към Вечния лидер, или вече положението е изтървано.

  Един бе, един да дойде и да каже: "разочарован съм"

 61. 61 Профил на irc84
  irc84
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Напил се човека плямпа си глупости. Ама по бързо да му разписват оставката и евро прокуратурата да го почва, че вече не се търпи. Едно е да викаш на една проста кърджалийска слива, ама да се хвалиш, че си онодил премиера на бавария с 200, онези на запад няма да му го простят

  "Live fast, die young, and have a good-looking corpse"
 62. 62 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#61] от "irc84":

  😂😂😂

 63. 63 Профил на Acid
  Acid
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#54] от "mitkaloto_":

  Става дума за Еврохолд...
  От записа на пияния Буда се разбира как протичат прочутите му съвещания с Цацаров в сряда сутрин. На сбирката за в сряда 24.04.2019 присъстват Цацаров, Гешев и Влади Горанов. На нея явно е решено да се опраска Еврохолд, защото тръгнали да мътят водата на Гинка и да купуват ЧЕЗ без да се съобразяват с Буда. Той им праща проверка от КФН.

  "Иначе, раздуйте тва, че вкарах АДФ... тва КФН по Еврохолд, на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно."

 64. 64 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  До коментар [#14] от "Acid":

  Какво искат да кажат с показването на Милен Цветков? Нещо като предупреждение ли е? Взе да става зловрщо! Освен ако Севда не е била пияна, когато е правила този „монтаж за забавление”. И пак е адски тъпо!

 65. 65 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  Да се чуди човек да реве ли да му се смее ли?

 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#53] от "Един препатил":

  "Записът вероятно е направен от човек, който е в стаята с Борисов."

  Убеден съм, че САМИЯТ ТОЙ вече знае кой го е записал.

  Ще видим кой от най-близкото му обкръжение ще изгърми в близките дни.

  Кофти е да нямаш доверие на никого - но е типичното състояние на всеки мафиотски главатар.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#43] от "Acid":

  Между другото, идеята да се направи списък с всички издънки напоследък, е много добра. И този списък трябва да се поддържа и допълва.
  Защото нещата по принцип се помнят до три дена. След това се забравят. А и се натрупват едно след друго, кое по-напред да се запомни.
  Така че, от мен имате поздравления.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 69. 69 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Да защо никой не коментира, че ДБ е заедно в ЕНП с Герб?

  ДБ=БКП
 70. 70 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Значи Баце си има ДАНС, БОП, ПРОКУРВАТУРА, КПКОНПИ и т.н. Но те са пълни с братовчедки, племеннички, шуринайки, ПРки и обикновени курви. А мутрите, които още не са станали министър председатели си имат по една (1) служба съставена от бивши ченгета.

  Лошо Баце! Лошо!

 71. 71 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Това само показва как използва институциите, включително
  "независимата" прокуратура, за да размаже неудобните му.
  Което е престъпление по служба.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 72. 72 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Весело

  Инструмента гледа унило надолу.
  Автосугестия за едноотвърстните:
  Аммммм, давикаме, че няма корупция и всичко ще е наред.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 73. 73 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#71] от "dream_er":

  Добрутру...
  Това не е ли очевадно?

 74. 74 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2648 Весело

  Проблемът не са простащините и сексуалните вулгарности,а това че Борисов е изгубил връзка с реалността,демек че вече му хлопа дъската! Например,той наистина ли си мисли,че е "на ебал" европейските лидери?!

 75. 75 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#72] от "Николай Колев":

  ,,да се придържаме” е актуалния израз😄

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Acid
  Acid
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#46] от "neut":

  Да, има поне още един запис според мета данните - На телефона, с който е правен записът, има и още записи: Next Track ID 2
  Утре ще има ЧРД с шампанско и сълзи...

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10163622754495510&set=a.151197165509&type=3&theater

 78. 78 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Трагедия е положението в което се намираме, да се притискат български компании, фирми и бизнеси със помоща на държавни органи, чиито заплати идват от тези компании.
  Нещо абсолютно недопустимо в белия свят.
  Ясно е за пореден път че от най-високо се толерира и нарежда такова притискане с помоща на прокуратура, държавни агенции и други.

 79. 79 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#74] от "deaf":

  Ще падне ЯКО Е—-бане.. усещам.
  Ама ще дойде от запад🤣

 80. 80 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нищо забавно няма ! .... съответства на реалността у нас, топлата традиция да се използват държавните служби за бухалка срещу когото се излее гнева на татовия, както и да се пращат за глашатаи, си е непокътната ! За всичко останало мисля, че наистина тук на човек вече му се гади ! Е, зависи от човека, де !
  —цитат от коментар 38 на samoedin


  ++++ това е срамно.
  Унизително е как показва на чужди премиери колко е тъп. Представяте ли си какво си мислят за нас - че ВСИЧКИ сме по-тъпи от него.

  Дали говори с Шехерезада или с Томислав Д???

 81. 81 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сега вече ще се тества хипотезата има ли нещо, което да накара поне един гербав да е критичен към Вечния лидер, или вече положението е изтървано.Един бе, един да дойде и да каже: "разочарован съм"
  —цитат от коментар 60 на BLM


  Критичен към лидера си на партия може да има само в БСП,
  защото там има дебати за развитието на Партията.

  Критики в партии като ДСБ, „Воля“ или ГЕРБ няма.
  Там има нагаждачи – днес съм с ДСБ, а утре с ГЕРБ.

  До коментар [#60] от "BLM":

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1385 Весело

  джиросани манекенка и дете и замитане след скандала с Барселона
  —цитат от коментар 43 на Acid


  тва е по случай юбилея на другаръ бизнесмен бе... той самия пък е джиросан на Софарма и Монбат... как си го делят, направо не знам

  "...И в семейно отношение катунарите са олицетворение на социализма. Ограниченията в родствените връзки нямат смисъл за тези чеда на природата. В социалния живот на катунарите личността няма никакво значение, както и в ученията на социализма. Катунаринът взема момата насила, без да пита за нейната воля, или обществото я предава по „мунасип”..."

  Митрополит Методий Кусев
  „Възпитанието в духа на християнството или Безбожието води към безнравственост, създава тирания, робство, отчаяние и социални нещастия”
  1895 г.

 84. 84 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#77] от "Acid":

  Ще го побъркате тотално....😅

 85. 85 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  Днеска - поредната порция фекалии ! Утре, ако се вярва на уверенията на Божков, по повод на рожденния ден на татовия, специален " подарък" ! Вдруги ден не знам какво ще е точно, но няма да е по - различно от предходните ! Всички се превърнахме на Варненското езеро.......

 86. 86 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1385 Весело

  До коментар [#82] от "anonim440":

  да, точно ДБ записват у Борисов, несъмнено :Д

 87. 87 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#73] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Сега вече има доказателства.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 88. 88 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 798 Весело

  До коментар [#59] от "samoedin":


  "Колкото и мандати да кара, все си е това, което всички виждаме - друго няма ! Няма и да има !"

  Докато опозицията(алтернативата) е тази която е в момента, ще ни управлява "това"- друго няма! Няма и да има! По народната мъдрост: Не е виновен "тиквеника", че яде зелника.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 89. 89 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1385 Весело

  Днеска - поредната порция фекалии ! Утре, ако се вярва на уверенията на Божков, по повод на рожденния ден на татовия, специален " подарък" !
  —цитат от коментар 85 на samoedin


  не бе, тя сега Шехеразада нали финтира Божков... или и сама не си вярва хахах

 90. 90 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Интересно дали "простата кърджалийска путк@" ще вземе отношение...

  Eddie lives... somewhere in time!
 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#37] от "grayeagle":
  Тогава ще се нарушат добрите нрави.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 92 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2648 Весело

  До коментар [#74] от "deaf":Ще падне ЯКО Е—-бане.. усещам. Ама ще дойде от запад🤣
  —цитат от коментар 79 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  До коментар [#79] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Путин е същият психиатричен случай като Борисов. Те и затова се обичат двамата. Путин например,сериозно си мисли,че върти на малкият си пръст Тръмп,(с компромати!) и го е назначил за президент на САЩ.

 93. 93 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#87] от "dream_er":


  Ама то винаги има... въпроса е че не се харесват на някои😄

 94. 94 Профил на MrHide
  MrHide
  Рейтинг: 508 Весело

  Кьорав(прост) карти не играе!

  Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Не се забавлявам... тъжно ми стана.

 97. 97 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  До коментар [#66] от "Norman Granz":

  Сигурно се сеща кой го е записал. Ама не знае колко и какви записи има още.

  В цялата история има и нещо прелюбопитно - егати сигурацията щом който хване премиера той го ..... записва.

 98. 98 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Абе никой от нас списващите тука не е наясно какво точно се случва, защо се случва и как се случва. Ясно е само, че Баце е пътник и вълшебното наметало, покриващо срамотиите му вече е паднало. Колкото по-бързо го проумее и той, толкова по леко ще му се размине.

 99. 99 Профил на irc84
  irc84
  Рейтинг: 235 Весело

  Той истински бисексуален герой мъже жени, оправя ги с 200 и им размазва физиономиоте, ама оправданията, че си прост могат да минат само пред гешев, искренно се надявам най-верните му приятели немците най-накрая да го погнат пък да им разправя тогава колко е прост и как не бил разбрал

  "Live fast, die young, and have a good-looking corpse"
 100. 100 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 907 Весело

  До коментар [#56] от "Александър":

  Хахахахаха...
  Вярно е, като голямо римско семейство сме си... Всеки знае всичко за всеки. От ЕГН-то, до комплексите.
  Нищо не остана скрито-покрито!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK