От 30 август уседналостта в София ще дава 4 точки за прием в детските градини

От 30 август уседналостта в София ще дава 4 точки за прием в детските градини

© Анелия НиколоваИзбори 2022

От класирането на 30 август ще започне да действа критерият уседналост за детските градини в София. Родителите, които са регистрирани на адреса си в столицата за повече от 3 години ще получават 4 точки, съобщи зам.-кметът на София Тодор Чобанов пред "Нова телевизия".


Чобанов увери, че властите правели много, за да осигурят места за всички деца, но не посочи колко са останалите извън класиранията за следващата година (с прием от септември).


"За това класиране (на 30 август - б.р.) очакваме 1500 места от деца със специални образователни потребности и хронични заболявания да бъдат прехвърлени към общия ред", каза той.
По-късно днес при проверка на строителсните работи в Детска градина в Подуяне Чобанов съобщи, цитиран от БНТ, че до края годината в София ще отворят 9 ремонтирани или изцяло нови детски градини. Те ще осигурят места за около 600 деца.


Около 400 деца са приети на трето класиране в столичните ясли и детски градини, добави Чобанов. "Инвестиционната програма продължава с пълна сила. Ние вече получихме 15 млн. за 7 обекта, с което броят на обектите, по които се работи стават 21", каза той по-рано пред "Нова".


На въпрос за учителките от детската градина в район "Възраждане", които първо бяха посочени като заразени с коронавирус след направени бързи тестове, но след това PCR-ите бяха отрицателни, Чобанов каза, че е започнала дисциплинарна проверка. Тя трябвало да изясни дали учителките са ходили в Сърница, където има огнище на COVID-19. Учителките бяха изследвани по сигнал, че са посетили Сърница след публикувана снимка във Фейсбук.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK