На живо

Коронавирусът в България: Далече сме от край на епидемията (хронология)

Коронавирусът в България: Далече сме от край на епидемията (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталВ края на седмицата, в която страната отбеляза най-много случаи на коронавирус досега учени предупредиха, че сме далече от край на епидемията. Епидемиологът и преподавател в Оксфорд д-р Петър Марков пък заяви, че към момента няма данни за смекчаване на патогенността на вируса и на клиничните му симптоми, каквато теза изказва Националният оперативен щаб.


Заразените в страната вече са 3 266 души, със 75 нови днес. Група в столична детска градина бе поставена под карантина заради медицинска сестра с коронавирус, а жители на шуменското село Изгрев изразиха недоволство от затварянето им с КПП-та. Междувременно България обяви готовност да се присъедини към страните от ЕС, които сключиха предварителен договор с AstraZeneca за доставка на 400 млн. ваксини срещу COVID-19.


"Дневник" проследи събитията от деня в реално време. Ето хронологията:
"Няма данни за смекчаване на патогенността на вируса и намаляване на тежестта на клиничните симптоми, поне на този етап", заяви пред Би Ти Ви епидемиологът д-р Петър Марков, преподавател в Оксфорд и член на екипа на Европейския център за контрол на инфекциозните болести. Мнението му е противно на заявеното от Националния оперативен щаб и премиера Бойко Борисов, че инфекциозността на вируса намалява.


Марков се изказа скептично и за друго масово твърдение, че нарасналият брой заразени в последните дни в страната се дължи просто на масовото тестване. Той допусна, че до края на годината може да има ефикасна ваксина срещу COVID 19. Повече четете тук.

"Ако има втора вълна на коронавируса, ще имаме и финансова криза", заяви пред "Нова телевизия" президентът от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев. По думите му домакинствата в България в момента не са усетили масово финансовите измерения на кризата, породена от пандемията, защото са по-консервативни при използването на кредити от семействата в Западна Европа. Той направи коментара, говорейки за стъпките на страната за влизане в т.нар. чакалня на еврозоната ERMII.


"Каквото и да правим, ние трябва да влезем в еврозоната. Битката на правителството е стратегически важна и то трябва да бъде подкрепяно, но кризите ще се роят и ще стават все повече", е прогнозата на Плевнелиев.

България е готова да участва в купуване на ваксина

България обяви готовност да се присъедини към група страни от Европейския съюз, които в събота сключиха предварителен договор с компанията AstraZeneca за доставка на 400 милиона ваксини срещу COVID-19, ако нейната разработка съвместон с Университета в Окфорд се окаже успешна. Повече четете тук.

И ръководителят на научния екип, който прави математическите прогнози за развитието на коронавируса проф. Николай Витанов се оплака, че е получавал заплахи заради работата си. Той не каза от кого са заплахите, но уточни, че става дума за имейли. "Написал съм едно писмо на когото трябва - не на полицията и съответните служби, в което съм уведомил", каза Витанов пред "Нова телевизия", без да конкретизира на кого е съобщил за заплахите.


В четвъртък държавният здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че той и други членове на щаба са получавали есемеси със заплахи. Кунчев даде тази информация, докато обясняваше защо щабът няма да се включи в диспут за коронавируса по поискане на петима лекари, известни с критиките си срещу взиманите досега мерки. Преди време се разбра и за заплахи към председателя на щаба Венцислав Мутафчийски.

Недоволство срещу карантината в с. Изгрев

Недоволство има в шуменското село Изгрев, което е затворено заради коронавируса. Случаите в селото са общо 38, а жителите му се обявиха против КПП-тата на водовете и изходите. Производители на мляко се оплакаха, че заради затварянето страда препитанието им. На заседание на областния оперативен щаб в понеделник кметът на община Венец Нехрибан Ахмедова ще предложи КПП-тата да отпаднат.


"Огнищата са в три улици в населеното място и моето предложение ще бъде да направим така, че не цялото село да бъде блокирано, а трите улици, в които са установените с коронавирус семейства", каза тя пред "Нова телевизия". Председателят на щаба проф. Стефан Желев заяви, че огнището вече е овладяно и щабът ще се консултира с МВР за възможностите да бъде ограничен само район в селото.

Медицинска сестра в столична детска градина е с COVID-19

Медицинска сестра от детска градина в София е с положителен PCR тест за коронавирус. За случая се разбра от съобщение, публикувано на фейсбук страницата на детска градина №80 в район "Красно село". Сестрата работи в яслена група на градината. Децата от групата са поставени под домашна карантина за 14 дни по разпореждане на столичната здравна инспекция и предстои здравните власти да се свържат с родителите им за извършване на тестове. В детската градина ще се извърши пълна дезинфекция, съобщиха от Столичната община, цитирани от БТА.


От детската градина посочват, че целият персонал е изследван и няма други заразени. "По-големите деца от семействата, които посещават други групи, също е необходимо да останат вкъщи", се казва в съобщението, но се посочва, че при отрицателен PCR по-големите ще могат отново да посещават градина. Останалите групи на детската градина ще работят нормално от понеделник.

НОИ преизчисли служебно пенсиите на 262 хил. души

Пенсиите на 262 хил. работещи пенсионери са преизчислени служебно от Националния осигурителен институт, така че да не се налага в обстановката на COVID-19 те да подават заявленя в НОИ, предаде Би Ти Ви. Увеличението на пенсиите се прави към април, като се взима предвид натрупания към този месец стаж. Около половината от хората обаче са получили увеличението с юнската си пенсия заради процедурни особености. Друга част ще го получи през юли, а трета - през август. Без значение в коя група ще попадне работещият пенсионер, той ще получи всичко, което му се дължи като увеличение от април насам, посочва телевизията.

Общо 10 оздравели са станали донори на кръвна плазма във ВМА

До момента 10 оздравели от COVID-19 пациенти на Военномедицинската академия в София са станали донори на кръвна плазма, като една част от нея е използвана, а другата се съхранява и при необходимост ще бъде подадена за клинично приложение. Това съобщиха от ВМА в Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител.


Най-малко 14 дни трябва да минат след отрицателния PCR-тест, за да може един пациент да стане донор на плазма. Досега методът на лечение е приложен със значителен успех при 9 пациенти на ВМА, коментира ръководителят на Центъра по трансфузионна хематология на болницата проф. Румен Попов.


Коронавирусът в България: Далече сме от край на епидемията (хронология)

© ВМА


Той отбелязва, че методът не е универсален и не може да се прилага при всички. Около 70% от пациентите ни са подходящи – основно тези, при които имам клинични и параклинични белези, че заболяването ще протече като тежка форма. Резултатите идват много бързо след преливането на плазмата, още в същия, най-късно на следващия ден болните съобщават, че се чувстват по-свежи и по-добре, разказва полк. доц. Георги Попов, началник на Катедрата по инфекциозни болести. В момента във ВМА се лекуват 14 пациенти с COVID-19.

Днес се очакват резултатите от тестове на 18 служители на регионалната здравна инспекция в Шумен, след като техен колега се оказа с коронавирус. Мъжът е изследвал жителите на затвореното село Изгрев, съобщава БНР. В понеделник ще бъдат взети проби и от останалите служители на щуменската РЗИ.


От 10 регистрирани за последното денонощие заразени с коронавирус в Шуменска област 4 души са настанени в болница, като трима са били в контакт със заразени в с. Тъкач. Останалите 6 заразени са от село Изгрев и са поставени под 14-дневна домашна карантина.

"Моята надежда е, че след тази коронакриза България ще излезе малко по-силна в сравнение с другите държави, отколкото преди това", заяви пред БНР бившият виицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски Николай Василев.


По думите му в глобалната ситуация на икономическа криза заради коронавируса страната стои добре. Той изтъкна, че България е една от малкото страни, които до месец май ще имат бюджетен излишък. "Ние в момента водим в този труден мач. В бюджетната и в данъчната политика ние сме водещи и другите трябва да се учат от нас", смята Василев.

Здравната система ще се претовари при 300 заразени дневно

"Мерките се спазваха допреди 10-ина дни и тогава имахме малко заразени. Ако бяхме издържали още две седмици, щяхме да излезем от медицинската част на кризата", коментира пред БНР физикът Николай Витанов, който работи към Националния оперативен щаб.


"Неспазвайки тези мерки ще вървим нагоре. Има едно стъпало, на което пише 300 и се претоварва здравната система", заяви той и прогнозира, че това, което ще се случва занапред с броя заразени в страната ще бъде "катерене нагоре-надолу по стълбата". Повече четете тук.

Учен: Далече сме от какъвто и да е край на епидемията

"Ние сме далече от какъвто и да било край на епидемията", коментира пред БНР имунологът акад. Богдан Петрунов. Той изтъкна, че в България разпространението на коронавируса е клъстерно, но страната е малка и тези отделни региони създават възможности за много по-масово разпространение на инфекцията. За да се създаде т.нар. колективен имунитет трябва не по-малко от 70% от населението да бъдат заразени, но не непременно болни, с коронавируса, но е важно в страната това да стане бавно, за да се избегнат много тежки и много смъртни случаи.


Спасяването на живота зависи от бавното изграждане на колективния имунитет.


Акад. Богдан Петрунов,

имунолог


Затова и той определи мерките срещу коронавируса в България като "много разумни" и посочи, че оттук нататък следва да се спазва социална дистанция и да се носят маски на закрито, но без затваряне на целия икономически живот. "Колкото повече изследваме, толкова повече ще намираме положителни резултати", каза още той, но посочи че не всеки заразен боледува, а според изследванията инфектираните почти не разпространяват вируса.

Министерството на здравеопазването извършва проверка в столичната болница "Пирогов" след сигнал, че е поискала родител да си направи на свои разноски PCR тест, за да бъде допуснат като придружител на детето си, съобщава Би Ти Ви. Става дума за планова операция на момче на 5 години, чийто баща ще го придружава при последвалия престой в болницата.


"Звъннах на Министерството на здравеопазването вчера и от там ме предупредиха, че абсолютно не е задължително да има тест на придружителя и ако толкова много някой конкретен доктор желае да ни направи тест, да ни пусне направление", разказа майката на детето Маргрет Кираджибашян. От "Пирогов" са обяснили пред Би Ти Ви, че поемат задължителния тест за всички пациенти, а за придружителите на непълнолетните изследването също е задължително но и платено. От здравното обаче министерство посочват, че болницата няма как да иска пари от родителите за PCR тест и затова започват проверка.

Новите случаи са 75

През изминалото денонощие са установени нови 75 случая на коронавирус, с което заразените в страната стават 3 266 души. Направени са общо 1975 проби. От новите случаи най-много са в София-град - 14, в Плевен - 12, в Сливен - 11, и в Шумен - 10.


В болници са настанени 247 души, от които състоянието на 16 е тежко и те са в интензивни клиники и отделения. Заразените медици са 318, като за последните 24 часа е установен един нов случай - на лекар.


Излекуваните са със седем повече - общо 1723 души.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  В Гърция 4 нови за денонощието.
  Къде ще отидат туристите ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  До коментар [#2] от "Yana Derevyanchenko":

  ??? Пак ли си обидена другарю?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В Гърция 4 нови за денонощието.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Вероятно техните работници не ги е страх, че собственикът ще ги гълчи или уволни, ако не отидат на работа, щото са болни. Или че болничният им ще бъде мизерна сума, щото ги осигуряват на минимална.

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3080 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А летните туристи ходят най вече в Сливен , Шумен и София разбира се

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Някъде, където постъпленията няма да отидат за магистрали :) Тука не е място за икономика и икономисти.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 7. 7 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Къде ще отидат туристите ?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  От 2007-ма ходя в Гърция. Още преди вируса. Там отходни тръби и подпори стени няма.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 8. 8 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Бизнесът победи! Дано не е с цената на много човешки животи!

 9. 9 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#7] от "majorman":

  За сметка на това има наводнения,пожари и спрени фериботи заради стачки.Миналата година ни надухте главите,как ще се приберете от островите.

 10. 10 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 276 Весело

  [quote#7:"majorman"][/quote]

  В Гърция също не е познато явлението: "Диарично изхождане в храстите", породено от некачествена/развалена храна...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 11. 11 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Добра новина- естествената имунизация бодро продължава, давайте (ツ)
  Прочее, след няколко месеца епидемия, е ясна и смъртността тук: 1723 оздравели спрямо 172 умрели. Всеки 11-ти умира.

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4566 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":Стига вече бе, лайномет
  —цитат от коментар 2 на Yana Derevyanchenko


  Изглежда някой го приема доста лично Другарко.😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Бизнесът победи! Дано не е с цената на много човешки животи!
  —цитат от коментар 8 на bpcorp


  Мани виж кво се получава - ей пример от тръмповите САЩ!

  Ето - случай в Минеаполис , САЩ - заразен с Ковид-19 не спазва никакви огратничения , излиза купува си наркотици , надрусва се , отива да си купува алкохол , не спазва никакво разстояние , не носи маска!

  После някой им виновен на бедните квартали

  " Не мога да дишам!"
  Не можеш зер!
  Корона!
  Къв ти " лек грип " ?

  А се намериха хора да поощряват подобно поведение!
  Радини вълнения и в София -

  "няма никакъв Ковид с туй миене на ръцете се цели да се тормозят малцинствените групи - всички на умнокрасивски митинг !
  Та те утре ще ги карат и да се къпят! "

  Заради такива като Радан и подскачането из София мнозина не вярват за Ковид !
  А ей го - човекът в Минеаполис си умря!

  - George Floyd had COVID-19, autopsy reveals.

  Хората в " бедните квартали" , само това чакат - някой да им каже , че са велики - и пак ще тръгнат без маски , заразени , със симптоми- щото им е важно с 20 долара да си купят вечерта алкохол , щото не им пука , че подлагат на зараза околните!

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Любопитно

  Не виждам логиката при 40 и 50 нови случая да обявяваме извънредно положение, с при 80, 90 и 100 да казваме, че няма нужда от никакви мерки и да се готвим за туристическия сезон .....

 15. 15 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2305 Любопитно

  Тези установени нови случаи на каква основа са:
  1. Случайна проверка?
  2. на хора, които не са се почувствали добре и са потърсили лекарска помощ?
  3. Целенасочена проверка на подозрителни —> хора живеещи в медта, където има повече случаи, роднини на заразени и т.н.
  3. Равномерно ли са разпространени новите заразени или са в огнища?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 16. 16 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Не виждам логиката при 40 и 50 нови случая да обявяваме извънредно положение, с при 80, 90 и 100 да казваме, че няма нужда от никакви мерки и да се готвим за туристическия сезон .....
  —цитат от коментар 14 на samoedin

  Трябват пари. Много пари. Колкото е възможно повече. Правилно разпределени. Затова се отварят заведения, отменят се ограничения, намалява се ДДС. Управляващият материал притежава хотели, ресторанти, дискотеки, ...

 17. 17 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Весело

  А още не са запристигали масово безсимптомните летуващи от ковидарниците Англия, Германия, Холандия,..... (ツ)
  Иди смело на родното Черноморие, "спаси сезона" !!!

 18. 18 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#13] от "simChо":

  Това вече втори път го пускаш. Това ли е новата опорка? Той имал КОВИД а полицая му правел изкуствено дишане докато простигне респиратора, но си умрял все пак защото не си мил ръцете?

 19. 19 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 279 Весело

  Интересно, рекламите за Кашличко по телевизията- къде изчезнаха...
  А бяха тъй забавни (ツ)

 20. 20 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Любопитно

  В Гърция 4 нови за денонощието.Къде ще отидат туристите ?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  В Турция при Ердо ше идат.То тука на никой нема да му е приятно да гледа планини от трупове...., и да го обслужват любезни българи с невиждана ярост!

  Опростачвай и владей!
 21. 21 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 341 Неутрално

  ..ще мине още един месец докато се върнем към малките цифри..

  .. освен ако междувременно не стане по- зле имайки в предвид новата политика на инат-колкото повече заразени - толкова повече мерки премахваме ..

 22. 22 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  [quote#13:"simChо"][/quote]

  Това няколко пъти го слагаш.
  Заради Радан е нали?
  И къде е казал Радан да не си мием ръцете и да не носим маски?
  Знаете си вие че само от този храст колкото и да е малка вероятноста изкача заек.
  Дето на два пъти ви слага крак по пътят към русскии мир.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 23. 23 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  Настигнахме и разминахме Гърция, но не мога да си представя Ципрас да псува, да използва непристойни епитети за председателя на парламента и за премиерите на Полша и Унгария, а главният прокурор да се възхищава от изпълнението.

 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#7] от "majorman":

  Бедните ходят там, като преди това са напълнили багажника с хранителни продукти...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  До коментар [#19] от "balgariez":

  "Кашличко" се завърта в зимния период, когато и се продава най-много. "Сандоз" си знаят работата...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 26. 26 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#22] от "dedoliben":

  “ Това няколко пъти го слагаш.
  Заради Радан е нали?”

  Не, заради невролептиците, които му дават.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 27. 27 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#13] от "simChо":Това вече втори път го пускаш. Това ли е новата опорка? Той имал КОВИД а полицая му правел изкуствено дишане докато простигне респиратора, но си умрял все пак защото не си мил ръцете?
  —цитат от коментар 18 на labby


  Умрял е в болницата явно от Ковид-19 - симптомите съвпадат напълно!
  И не го пускам за втори а поне за 7 път!

  Полицията не му е правила изкуствено дишане а е реагирала както е по правилник
  Да припомним че е била НАПАДНАТА!

  [quote#13:"simChо"]
  —цитат от коментар 22 на dedoliben
  Това няколко пъти го слагаш.Заради Радан е нали?И къде е казал Радан да не си мием ръцете и да не носим маски?Знаете си вие че само от този храст колкото и да е малка вероятноста изкача заек.Дето на два пъти ви слага крак по пътят към русскии мир.[/quote]

  А от къде се появи любимият ти Руский Мир

 28. 28 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#22] от "dedoliben":

  Уффф Радан -прът в колекото на ...аре сига!

 29. 29 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално
 30. 30 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#4] от "BLM":

  Сигурен ли си в тези неща? Защото аз не съм.

 31. 31 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#13:"simChо"]
  —цитат от коментар 22 на dedoliben
  Това няколко пъти го слагаш.Заради Радан е нали?И къде е казал Радан да не си мием ръцете и да не носим маски?Знаете си вие че само от този храст колкото и да е малка вероятноста изкача заек.Дето на два пъти ви слага крак по пътят към русскии мир.[/quote]

  Радан и умнокрасивското подскачане из София - да - заради това го поствам вече 7-8 пъти

  Нека се знае истината!
  А Флойд - болен от Ковид-19!

  това се оказа!
  Без маска без да спазва дистанция без да еа ва да спазва карантина и самоизолация - джитка пиян насам натам из града и носи зараза

  А софийските умнокрасивци издигнаха Джордж Флойд за свое знаме - да не забравяме

  И как биете Руский мир

  Като скачате на полицията не обръщате внимание на Ковид-19 правите икони от разпространителите на вируса и разбивате магазините
  Освен това за всичко са ви виновни и някакви си фашисти и ксенофоби

  Евала - адски умно
  Руский мир трепери

  Умнокрасивци сър

 32. 32 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "taratanki":

  За Гърция ли? Не, не съм и затова сложих едно "вероятно" отпред.

 33. 33 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бедните ходят там, като преди това са напълнили багажника с хранителни продукти...
  —цитат от коментар 24 на hamiltonf


  А богатите къде ходите?

 34. 34 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Спокойно днес ще са малко. Като направят 200 теста....

  The best way to predict the future is to invent it.
 35. 35 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  До коментар [#16] от "zhivko6461":


  Очевидно не си сред хората, които плащат заплати на други хора. Какво трябва да направят? Да затворят всичко за 2 години?

 36. 36 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#21] от "lynyrds":


  .. освен ако междувременно не стане по- зле имайки в предвид новата политика на инат-колкото повече заразени - толкова повече мерки премахваме ..
  _____________________
  Ми нема станете по-зле !
  ВирОса е в България от 2019 и заразителната му способност е 5 % от населението.
  Всички са го минали и маскирането е за всяване на страх и респект към НОЩ.
  Нищо от това не определя броя заразени и брой хора в интензвното.
  Тези хора (НОЩ) не знаят какво правят и сляпо следват некви китайски модели, щото така!

 37. 37 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "taratanki":

  Но съм сигурен, че в България това е действителността и изглежда като ключов фактор за възникването на новите т.нар. огнища.

 38. 38 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Колко бехав нтензивнот март и колко сега = 15 човека и кво ?
  Дори всички да "загинат" зарад респиратори и други дивотии , то те са капка в морето - по 300 на ден умират и без корона, ама не са интересни.
  Осъзнавате ли в какъв филм ни вкараха всички, и не говоря само за България - за цяла Европа, дори и за цял свят, без китай , те там тепърва почват изпълненията.

 39. 39 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 547 Неутрално

  [quote#16:"zhivko6461"][/quote]

  Само дето забравяш да споменеш, че трябват и постъхления в бюджета. Примерно за пори за заплати на държавни и общински чиновници на бюджетна издръжка, които могат да си позволят "лукса" да работят в къщи "дистанционно" и "онлайн". И в почивките, след като са се преработили достатъчно, да отмарят с призиви в социалните мрежи да се дистанцираме социално до пълната победа над заразата. Щот идва 15 ти, а те имали резервация за Гърция и ако има ръст гърците нямало да ги пуснат. Аз например имам две колежки дет само това повтарят...

 40. 40 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  бехав нтензивнот

  -___________
  беха в интензивното

 41. 41 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  [quote#13:"simChо"][/quote]

  Интересен феномен.

  Коментар 10 е обобщил коментар 13.

 42. 42 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Не виждам логиката при 40 и 50 нови случая да обявяваме извънредно положение, с при 80, 90 и 100 да казваме, че няма нужда от никакви мерки и да се готвим за туристическия сезон .....
  —цитат от коментар 14 на samoedin


  Задаваш отговори.
  Туризмът, във всичките му проявления, вкл. жени, алкохол, наркотици, е най-важният бизнес на територията. През туризма политиците си перат парите...

  Спечелихме битка, но не и войната!
 43. 43 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  В България за сеном от обикновен грип и услобнебия умират по 1000 - 1500 човека за сезон.
  ако приемем ,че сезона е 5 месеца , то са поне по 200 на месец.
  А за огромната напаст, невижданата ярост и т. н. за три месеца са 160 човека . Еми яко се мре от короната, много се мре...

 44. 44 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1086 Весело

  [quote#31:"simChо"][/quote]

  Филипе, ладичката пак ли ти създава проблеми?

 45. 45 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Абе някой, така, заразен... няма ли да напише някой ред тука. Или другаде из нета- фейс , други форуми. Как па един се не намери от всичките 3 хил. и кусур за три месеца заразени от смъртоносна зараза. Да речем, пише- аз съм с положителен тест, чувствам се така и така, зле ми е, не ми е зле, под карантина съм, или в болница бях, дадоха ми тия и тия лекарства, слагах си маска, ама пак се заразих от смъртоносна зараза. Е такива работи, някой заразен да рече да сподели...
  Няма ни един. Що така?

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 46. 46 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  бехав нтензивнот-___________ беха в интензивното
  —цитат от коментар 40 на amanotwas


  Имаш право на още един опит. Пробвай с "бяха".

 47. 47 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#13:"simChо"]
  —цитат от коментар 22 на dedoliben
  Това няколко пъти го слагаш.Заради Радан е нали?И къде е казал Радан да не си мием ръцете и да не носим маски?Знаете си вие че само от този храст колкото и да е малка вероятноста изкача заек.Дето на два пъти ви слага крак по пътят към русскии мир.[/quote]

  1 Флойд бе установен с Коронавирус!
  Това са показали тестовете
  Ама за това криете !


  2 Умнокрасивците се разскачахте по целий свят
  Една групичка получихте заповед да скачате и в София

  Издигнахте Джон Флойд - с неговото безотговорно поведение - за свое знаме !
  Подсъзнателно внушавахте на хората да имат поведение като неговото - и то в момент на увеличаване на заразените

  3 Според мнозина точно РУСИЯ СТОИ ЗАД ДЕМОНСТРАЦИИТЕ за заразения с Ковид-19 Джон Флойд и зад всичкото това насилие

  Susan Rice Blames ‘Foreign Actors’ for Stirring George Floyd Protests: ‘Right Out of the Russian Playbook’

  “I’m not reading the intelligence today, or these days — but based on my experience, this is right out of the Russian playbook,” Rice, who served as national-security adviser to president Obama, said in a CNN interview on Sunday.

  4 Крадецът вика - дръжте крадеца
  Платените от Русия умнокрасивци отварят приказка за Руский мир

  Защитниците на безотговорното поведение на болните от Ковид-19
  отварят приказка за Мерките - и за неспазването им


  Па и нагли на всичкото отгоре !

 48. 48 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#41] от "До руските мекерета":

  "Интересен феномен.

  Коментар 10 е обобщил коментар 13."

  Словесната диария си има име - логорея.

  Пациентът, уви, не показва признаци на подобрение.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 49. 49 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#46] от "До руските мекерета":

  беха!

 50. 50 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  До коментар [#45] от "Bob":

  Писа едно момиче от Германия, запомних че има нетърпима болка в гърдите, по това се отличавал от вирусния грип.

 51. 51 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#38] от "amanotwas":

  Осъзнавате ли в какъв филм ни вкараха всички, и не говоря само за България - за цяла Европа, дори и за цял свят, без китай , те там тепърва почват изпълненията.

  Осъзнахме се благодарение на такива като теб които ни осветлиха...филма е със -
  Сорос,БилГейтс,Радан,Ив.Костов,умнокрасивите.Също ще ни вкарват чипове в главите,и ще ни ваксинират с живак.Вирус няма има грипче а в Доспат плащат за да са положителни и да излезнат в карантина.

 52. 52 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  докато има едни пари .... епидемията няма да свърши

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  докато има едни пари .... епидемията няма да свърши

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  докато има едни пари .... епидемията няма да свърши

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#46] от "До руските мекерета":беха!
  —цитат от коментар 49 на amanotwas


  Щом казваш.

 56. 56 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#16] от "zhivko6461":Очевидно не си сред хората, които плащат заплати на други хора. Какво трябва да направят? Да затворят всичко за 2 години?
  —цитат от коментар 35 на taratanki

  Проявявате се като гадател. Откривате подробности за непознати хора, четете им мислите... Умеете да приписвате на околнитемнения без значение дали те ги споделят. Важното е да звучите убедително.
  Кое от написаното от мен не е вярно?
  Кога съм казал, че трябва "да затворят всичко за 2 години"?

 57. 57 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз имам апартамент в Слънчев бряг и много се кефя че тази година ще е много спокойно и няма да има хора .За хотелите на мутрите не ми пука

 58. 58 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  А стига бе !
  Имала нетърпима болка!
  Нищо подобно - има болка в гърдите при дълбоко вдишване, но и това минава . Е минава , ако не ти хакнат тръбите в гърлото, щото там вече шанса е под 10 %.
  Не щото си болен, а зарад тръбата.
  От време оно за тръбата е достатъчно 94 % сабтурация, ама ковидистите си дишат нормално и при 75 % .
  И като турат тръбата и надъят налягането с цел да докарат поне 95 и става страшно - повечето не оцеляват.
  Некой хора се беха притеснили че не мое се докопат до респиратор - ми ако не сте успели сте имали късмет!

 59. 59 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 341 Неутрално

  докато има едни пари .... епидемията няма да свърши

  Забелязал съм че бедните все за пари говорят..
  .. кой за каквото е учил -шлосера ще е шлосер и пари няма да има. С вирус и без вирус,с криза и без криза , с тия на власт и с ония, в карантина и на пейката в парка с Ариана -все тая..

 60. 60 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#50] от "Тsonkooo":

  Едно момиче от Герания- хубаво. Ама тука, от местните. От три хиляди души ни един ли не ползва интернет, няма фб профил, нещо да сподели? Мен, ако ме отчетат с положителен тест, проявят се симптоми и ме заключат под карантина, кат' няма к'во да правя- ше пиша- така и така се чувствам и т.н. И ще го пиша във фб профила си. Или някой от тия хиляда и колко оздравели, един ред да напише.. пропускаме, разбира се, кирогела , даритка и др. герберасти, на третия ден, дето оздравяха...
  Никой. Забраняват ли им да пишат и споделят, кой знае..

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 61. 61 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#22] от "dedoliben":“ Това няколко пъти го слагаш.Заради Радан е нали?”

  Не, заради невролептиците, които му дават.
  —цитат от коментар 26 на Norman Granz


  Мурзил - ме можеш ли да зарежеш тъпите опити за плитки обиди и да кажеш за ФАКТИТЕ които споменавам

  1 Джордж Флойд и Ковид-19 Какво ли са показали тестовете в болницата

  2 Спазвал ли е той самоограничение

  3 Носил ли е маска

  4 Спазвал ли е дистанция

  Това да е предмет на разсъжденията ти а

  Доколкото можеш де

  И след това ми обясни - какъв е смисъл от въвеждане на всякакви мерки - при условие че определени общности квартали и групи - нямат и намерение въобще да ги спазват служат за инкубатор на заразата

  Това напълно е по тертипа им - да не са вписани въобще в социалните норми и да правят каквото си искат - престъпвайки закона по всякакъв повод

  А на всичкото отгоре вие - ляволиберастите на такова поведение се радвате от сърце и не само не го осъждате ами и скачате по улиците - та да подкрепяте подобни люде

  И при условие че това съществува - за какво да се подлага останалото население на забрани и карантини
  То или трябва да е за всички - или няма смисъл

  А вашата лява умнокрасивска позиция за тези хора е всякаква но не и разумна

 62. 62 Профил на vgv5864o498
  vgv5864o498
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Епидемията се разраства. Интересно, тоя път Тиквата кого ще обвини?

 63. 63 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 549 Неутрално

  [quote#16:"zhivko6461"]
  —цитат от коментар 39 на SoloV
  Само дето забравяш да споменеш, че трябват и постъхления в бюджета. Примерно за пори за заплати на държавни и общински чиновници на бюджетна издръжка, които могат да си позволят "лукса" да работят в къщи "дистанционно" и "онлайн". И в почивките, след като са се преработили достатъчно, да отмарят с призиви в социалните мрежи да се дистанцираме социално до пълната победа над заразата. Щот идва 15 ти, а те имали резервация за Гърция и ако има ръст гърците нямало да ги пуснат. Аз например имам две колежки дет само това повтарят...[/quote]
  Как разбрахте, че забравям да спомена, че трябват постъпления в бюджета. Явно колежките Ви са Ви впечатлили след като ги слушате в захлас и приемате казаното от тях за мнение на други хора, които дори не познавате.
  Дали с намаляване ДДС и други стимули за ресторанти, хотели, концесионери ще се осигурят по-големите постъпления в бюджета?

 64. 64 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1086 Любопитно

  А стига бе ! Имала нетърпима болка!Нищо подобно - има болка в гърдите при дълбоко вдишване, но и това минава . Е минава , ако не ти хакнат тръбите в гърлото, щото там вече шанса е под 10 %.Не щото си болен, а зарад тръбата.От време оно за тръбата е достатъчно 94 % сабтурация, ама ковидистите си дишат нормално и при 75 % .И като турат тръбата и надъят налягането с цел да докарат поне 95 и става страшно - повечето не оцеляват.Некой хора се беха притеснили че не мое се докопат до респиратор - ми ако не сте успели сте имали късмет!
  —цитат от коментар 58 на amanotwas


  Каква е тази "сабтурация"?

 65. 65 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#61] от "simChо":

  Живял съм 20 години на запад последните 10 в лондон .И най голямата дискриминация беше към българите и то благодарение на брексит .Защото ЕУ ни защитаваше

 66. 66 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  До коментар [#60] от "Bob":

  Защото да си заразен е стигма. Всъщност познавам момче, върна се от Англия с едностранна пневмония, след два дни го прибраха, казаха че е заразен, семейството беше две седмици под карантина, от кметството ги снабдяваха с необходимото. Но, наистина, нищо не написа и близките му, също.

 67. 67 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 874 Неутрално

  ,,Ще умират яко..."

  Изглежда ще се окаже прав.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 68. 68 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1086 Любопитно

  [quote#61:"simChо"][/quote]

  Филипе, някой да не е пъхнал въпросната "лява умнокрасивска позиция" в багажника на ладичката ти?

 69. 69 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 785 Весело

  До коментар [#61] от "simChо":
  А бе ти си като некоЯ конска муха, заврЕл си се на коня под опашката и пиз//диш , ли пиз//диш... Дерзай.

 70. 70 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  The UK’s ‘new’ points-based immigration system isn’t fairer, faster or firmer – it’s complete nonsense

 71. 71 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  В Гърция 4 нови за денонощието.Къде ще отидат туристите ?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Който се страхува от коронавирус изобщо няма да ходи на почивка,който не се страхува,не следи тази информация.Който е разумен и наясно с реалния риск също,защото съзнава,че най=висок е риска по време ма полета,и то с порядък по-висок от където и да било плюс че е невъзможно да се намали е никакви действия,които пътника мпже да предприеме.Освен това ще се информира за ситуацията в курорта,защото заразен на друго място не представляваникаква опасност за него.

 72. 72 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  В Гърция 4 нови за денонощието.Къде ще отидат туристите ?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Който се страхува от коронавирус изобщо няма да ходи на почивка,който не се страхува,не следи тази информация.Който е разумен и наясно с реалния риск също,защото съзнава,че най=висок е риска по време ма полета,и то с порядък по-висок от където и да било плюс че е невъзможно да се намали е никакви действия,които пътника мпже да предприеме.Освен това ще се информира за ситуацията в курорта,защото заразен на друго място не представляваникаква опасност за него.

 73. 73 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  В Гърция 4 нови за денонощието.Къде ще отидат туристите ?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Който се страхува от коронавирус изобщо няма да ходи на почивка,който не се страхува,не следи тази информация.Който е разумен и наясно с реалния риск също,защото съзнава,че най=висок е риска по време ма полета,и то с порядък по-висок от където и да било плюс че е невъзможно да се намали е никакви действия,които пътника мпже да предприеме.Освен това ще се информира за ситуацията в курорта,защото заразен на друго място не представляваникаква опасност за него.

 74. 74 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  В Гърция 4 нови за денонощието.Къде ще отидат туристите ?
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Който се страхува от коронавирус изобщо няма да ходи на почивка,който не се страхува,не следи тази информация.Който е разумен и наясно с реалния риск също,защото съзнава,че най=висок е риска по време ма полета,и то с порядък по-висок от където и да било плюс че е невъзможно да се намали е никакви действия,които пътника мпже да предприеме.Освен това ще се информира за ситуацията в курорта,защото заразен на друго място не представляваникаква опасност за него.

 75. 75 Профил на zahariy
  zahariy
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Тези дни се движим около тази цифра ми се струва.

 76. 76 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това е гадната нова реалност Великобритания разрушава Европа .Това ли ни трябва в Европа -точкова система .Разделение . Или свободно движение на хора стоки

 77. 77 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  До коментар [#74] от "slonsco":

  Аз чистосърдечно си признавам, че тази година ме е страх да ходя където и да било - нито с колата си, нито със самолет. От началото на епидемията семейството ми живеем в самоналожена изолация, без да се интересуваме от глупостите на "щаба" - за разумния човек е достатъчно да знае коефициента на заразност на вируса и начина му на предаване, за да си изработи сам стратегия за предпазване. Смятам затварянето на парковете при 30 заразени дневно за също такава глупост, както и отварянето на чалготеките при 100 заразени. Опасността при каране на колело в Борисовата е нулева; опасността при гъчкане на стадион или в чалготека е огромна. Но ... кой съм аз да давам акъл на Бойко Борисов и фуражките около него?!

  Съжалвам, защото за тази година си бяхме планирали обиколна екскурция из Европа през Германия до Дания, Холандия и Белгия, с множество спирки по пътя, но ... здравето и безопасността са по-важни.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 78. 78 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  "Акад. Богдан Петрунов, имунолог посочи че не всеки заразен боледува, а според изследванията инфектираните почти не разпространяват вируса."

  Б.хти академика!

  Че кой според него разпрастранява вируса? Неинфектираните?

  Или, може би, марсианците? Или антените за 5G?

  Тоя май не е чувал за коефициента на разпространение R.

  Всичко в БГ е менте - вкл. и "наУчните работници".

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 79. 79 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Ами, основни при роми, помаци и турци.
  В Гърция е същото- село в района на Ксанти. Събирали са се мюсюлманите, а са дошли и изселниците от Турция.

  Поне публикувайте със снимки и данни болните, да знаем , дали сме контактували с тях.

 80. 80 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#61] от "simChо":А бе ти си като некоЯ конска муха, заврЕл си се на коня под опашката и пиз//диш , ли пиз//диш... Дерзай.
  —цитат от коментар 69 на joro4900


  Яд ви е че баш вашият Джордж Флойд дето късахте рубашки за него се оказа разпространител на Ковид - 19

  И че според съвсем обективни данни - баш вашите хора от махалите - най-малко спазват всякакви мерки и най-много те са носители на Ковид

  Па вие скачате из улиците и фъргате ушанки

 81. 81 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#64] от "До руските мекерета":

  Каква е тази "сабтурация"?
  ______________________
  Сори 'сатурация" ама на мен така ми звучи по -благозвучно.
  Иначе е наситеност в % на кръвта с кислород.
  Нормално е от 100 до 95% , под това тръбата и умиргаш.
  И пак казвам -според редица изследвания , пибликувани в медии тези с к19 са дишали нормално и при 75%, а би трянвало да са умрели е такова насищане ма кръвта с кислород.
  Това имах предвид, надявам се се изясни дилемата?

 82. 82 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#61] от "simChо":Живял съм 20 години на запад последните 10 в лондон .
  И най голямата дискриминация беше към българите и то благодарение на брексит
  Защото ЕУ ни защитаваше
  —цитат от коментар 65 на cgv37662786


  ЕУ е защитник на слабите - всеки знае!
  Иначе най-най-подтискани са българите
  За това си прав

  Тях ги убиват нападат изнасилват в България и ги дискриминират и се отнасят зле към тях навън

  Но купените умнокрасивци правят всякакви прояви - в защита на кого ли не - но не се обръщат към Европа и да споделят тежкото положение на българите
  Най-дискриминираната група в Лондон!

 83. 83 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Ами, основни при роми, помаци и турци. В Гърция е същото- село в района на Ксанти. Събирали са се мюсюлманите, а са дошли и изселниците от Турция. Поне публикувайте със снимки и данни болните, да знаем , дали сме контактували с тях.
  —цитат от коментар 79 на grayeagle


  Тая вълна тръгна от Рамадана, който беше преди около 3 седмици. За Великден човек не можеше на пазар да отиде, но за Рамадана ограничения нямаше. Можем да си го представим - емигранти се прибират вкъщи, а там софри, прегръдки, целувки без някой да спазва карантина. И ето то клъстър.

  Лошото е, че сега няма никакви предпазни мерки и вълната ще излезе извън клъстърите до макс. седмица-две.

  В момента в който започнат да излизат позитивни тестове на хора дето не са били нито на Рамадан, нито в друг контакт с хора от чужбина работата ще е вече изтървана.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 84. 84 Профил на venziko
  venziko
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Поради безхаберието на управниците коронавируса се пак връща.Власите се давят накрая на Дунава. Ние май също

 85. 85 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално


  Това ли е новата опорка? Той имал КОВИД

  но си умрял все пак защото не си мил ръцете?
  —цитат от коментар 18 на labby


  Те го те - като за вас май не 2 ами 202 пъти трябва да го повторя

  George Floyd Tested Positive for COVID-19 - WebMD

  Coronavirus deaths and those of George Floyd

  Autopsy reveals George Floyd was infected with Covid-19

  George Floyd tested positive for COVID-19, according to

  Та ето я ИСТИНАТА !

 86. 86 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#13] от "simChо":

  но си умрял все пак защото не си мил ръцете?
  —цитат от коментар 18 на labby


  Мнозина не си мият ръцете и умират от какви ли не болести!

  А умнокрасивската паплач с платените от Русия рубли се е насъбрала - троши витрини и беснее по улиците

  "Правителството е виновно
  То не ни пази от вируси а освен това не дава на малцинствата да джиткат навред и ги ограничава!
  Всички на митинг! "

 87. 87 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#82] от "simChо":

  Срещу силна и обединена Европа под лидерството на Германия са Руснаците Англосаксонците и евреите и англосаксите които ръководят Съединените американски щати

 88. 88 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#78] от "Николов":

  Стига сте се панирали
  Вируса не се разпространява по въздушен път.
  Разпространява се след продължително съжителство с болен от К19.
  ВирОса е доста тежък за обема си и пада като тухла на земята , а там живее до минути.
  Така че и от допир до нещо не може да се заразите.
  Изобщо не е това за което ви го представиха първоначално - неква нова чума , дет ще умори цел свят.
  Точно като грип и даже смъртноста е близка, но заразността е много малка - някъде около 5 % от населението го изкарва,
  Но да има паника е важното...

 89. 89 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Сега в ЮК излезе публикация, че ако бяха затворили 2 седмици по-рано (т.е на 12.03 вместо на 26.03) то са щели да си спестят половината от жертвите.

  Това идва да покаже, че в момента в който епидемията набере скорост то за броени седмици нещата могат да излязат извън контрол.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 90. 90 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#82] от "simChо":Срещу силна и обединена Европа под лидерството на Германия са Руснаците Англосаксонците и евреите и англосаксите които ръководят Съединените американски щати
  —цитат от коментар 87 на cgv37662786


  Въобще срещу националните държави срещу европейската култура сращу християнството срещу семейството и правото му само да си възпитава децата - са определени хора дето в 1918 година се показаха бяха интернационалисти и щяха да обединяват пролетариите от вси страни!

  В момента са си пак същите - само че не им дреме веч чак толкоз за пролетариите - а по се кахърят за мигрантите цветнокожите и клетите джендъри

 91. 91 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Основните врагове на съединените щати са китай и русия .Има два пътя за щатите или ЕУ да са им приятели срещу общия враг или да са и против ЕУ

 92. 92 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#89] от "Николов":

  То много публикации излезнаха, ама повечето си противоречат.
  Най-добре чети мнения на епидемиолози, а не на разни журналисти -паникьори!

 93. 93 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Колкото и да е странно Мангъров е прав поне в едно отношение - мерките не спират вируса. Не прав за 70% - няма начин да се заразят толкова хора!
  Не и от коронката, от грип даже е трудна работа -боледуват от 30 до 50 % от хората.

 94. 94 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#90] от "simChо":

  Навремето Европа не беше обединена и османската империя стигна до Виена .Глупостите за националната държава няма да спаси европа .

 95. 95 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#90] от "simChо":

  Само силна еманципирана от Америка Европа .Обединена Европа с собствена армия може да спаси Европа

 96. 96 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4614 Неутрално

  До коментар [#91] от "cgv37662786":

  САЩ и Русия не са врагове, а съперници. Винаги при екстремни ситуации са действали заедно, при всички войни са съюзници, и сега ще се обединят във войната срещу исляма. Но, Китай е враг и на САЩ, и на Русия.

 97. 97 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#96] от "Тsonkooo":

  И за самия гражданин е различно да се каже .Аз съм гражданин на България или аз съм гражданин на европейския съюз или съединени европейски щати

 98. 98 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#96] от "Тsonkooo":

  Аз предпочитам да съм гражданин на съединени европейски щати ,а не гражданин на България стотици години ръководена от тикви .Аз съм европеец

 99. 99 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#64] от "До руските мекерета":Каква е тази "сабтурация"?______________________ Сори 'сатурация" ама на мен така ми звучи по -благозвучно.Иначе е наситеност в % на кръвта с кислород.Нормално е от 100 до 95% , под това тръбата и умиргаш.И пак казвам -според редица изследвания , пибликувани в медии тези с к19 са дишали нормално и при 75%, а би трянвало да са умрели е такова насищане ма кръвта с кислород.Това имах предвид, надявам се се изясни дилемата?
  —цитат от коментар 81 на amanotwas


  Питах те за "сабтурация". Не за сатурация. Разсеян си.

  И "беха" ли ти звучи по-благозвучно?

 100. 100 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1086 Весело

  [quote#86:"simChо"][/quote]

  Филипе. ладичката ти май яко се е бъгнала.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK