На живо

Коронавирусът в България: паднаха още ограничения, опашки по границата с Гърция (хронология)

Коронавирусът в България: паднаха още ограничения, опашки по границата с Гърция (хронология)

© Асен ТоневНосенето на маски от днес е задължително само в градския транспорт, лечебните заведения и аптеките. Нощните клубове и дискотеките отвориха с отпадането на още ограничения от днес.


Километрична опашка се образува преди граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата-Промахон" от българска страна, след като Гърция обяви, че влизащите в страната няма да подлежат на карантина. Само през този пункт днес са излезли около 15 хил. българи, казаха от гранична полиция.


Междувременно проучване, направено в Пловдив в последния месец, показа, че само 2% от хората са се срещали с коронавируса
"Дневник" следи в реално време ситуацията с коронавируса в България. Събитията по света следете тук.
15 хил. туристи са отишли днес в Гърция

Между 13. хил. и 15 хил. туристи са преминали днес границата с Гърция през "Кулата", каза на брифинг началникът на пункта главен инспектор Атанас Георгиев, цитиран от БТА. "Преди Гърция да отвори границата си за туристи от Европейския съюз, граничните и полицейски служители от българска и гръцка страна са създали перфектна организация", посочи той. През целия ден са използвани всички трасета и служители на ГКПП "Кулата", допълни той. Като причини за днешните задръствания той посочи интензивния трафик, както и това, че много от пътуващите са били пред пункта часове, преди Гърция да отвори границата си за туристи.


Влизането в Република Гърция за граждани на ЕС без карантина е позволено от 12 часа днес, а граничните власти започнаха да пропускат туристите половин час по-рано.


В първия ден е имало и върнати туристи. Това са били граждани на трети страни, основно от Сърбия, посочи още Георгиев. Началникът на ГКПП "Кулата" посочи, че организацията на работа през летния туристически сезон ще каквато беше през днешния ден. Пет трасета на вход и пет на изход ще обработват преминаващите в натоварените дни.

Отменени са ограниченията в Лесидрен

Отменени са въведените за почивните дни строги противоепидемични мерки в село Лесидрен, община Угърчин, където през последната седмица бяха установени четири случая на заразени с коронавирус, съобщи заместник-кметът на общината Мария Динова. Вече са отворени заведенията и е разрешен достъпът до детските и спортните площадки, при спазване на разпоредените от министъра на здравеопазването мерки. Все още обаче се чакат резултатите от взетите проби на част от контактните лица, на заразените с коронавирус.

Експерт от СЗО е притеснен от разхлабването на мерките

България дълго прилагаше много задружни и много смислени мерки срещу разпространението на коронавируса. Разхлабването сега го приемам с известна доза тревога, защото подобно разхлабване може да е при положение, че хората продължават да пазят себе си и близките си. Това коментира пред БНТ Михаил Околийски от Световната здравна организация.


Отбеляза, че втори пик на болестта се наблюдава в много страни и призова хората да не компенсират ограниченията, на които бяха подложени, с моментално пътуване за почивка в чужбина. Самият той обяви, че е имал планирано пътуване със самолет в Европа, но е отказал пътуването.


"Сега е моментът да упражняваме скромност, да изведем смисъл от физическата изолация, не мисля, че сега е моментът за подобни рискове в опит да се върнем към предишния си начин на живот", допълни Околийски.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров изпрати до Националното сдружение на общините в Република България писмо, с което покани кметовете на населени места своевременно да се възползват от възможността да използват до 30 на сто от отчисленията, които плащат по Закона за управление на отпадъците за разходи, свързани с извънредната епидемична обстановка с COVID-19. Разрешението за това се издава от министъра, като общините трябва да представят заявление, в което да посочат основанието и да се представи подробно описание на разходите. Средствата могат да се използва за събиране на отпадъци, образувани в резултат на обявена извънредна епидемична обстановка, и транспортирането им до инсталации и съоръжения за третирането им. Също така средствата може да се използват за осигуряване на съдове за събиране на отпадъци, образувани в резултат на обявена извънредна епидемична обстановка, както и за третиране на такива отпадъци. Допустими са и разходи за поддържане на чистотата и дезинфекция на местата, предназначени за обществено ползване и осигуряване на оборудване за дезинфекция и безопасност на публичните пространства и местата за обществено ползване.

Работата си са загубили 84 568 души

По време на извънредното положение от 13 март до днес 84 568 души са загубили работа, а други 65 537 са постъпили на работа, каза днес социалният министър Деница Сачева. Заедно с министрите на туризма и транспорта Николина Ангелкова и Росен Желязков тя участва на национална кръгла маса на тема: "Мерки за преодоляване на вредните последствия от извънредното положение вследствие от пандемията COVID-19 в секторите автобусен транспорт, туроператорска и турагентска дейност".


Коронавирусът в България: паднаха още ограничения, опашки по границата с Гърция (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


За сектор "туризъм" общо регистрираните 17 300 души безработни, като започнали работа през май са 6633 души. За сектор "транспорт" регистрираните безработни са 4746. По мярката "60/40" към края на миналата седмица има 15 737 заявления за 270 840 работници и служители. За сектор "Транспорт" това са около 10 822 души, или почти 8% от общия брой на заявките, а за "туризъм" - 19 315 души - 14 на сто от всички заявки.

Карантината в село Изгрев, община Венец, въведена на 11 юни заради огнище на коронавирус, се отменя от 16 ч. днес, съобщи БНР като се позова на решение от работна среща при областния управител на Шумен Стефан Желев.


По данни на властите огнищата на COVID-19 в засегнатите населени места в общините Венец и Каолиново са идентифицирани и локализирани. В резултат на извършените епидемиологични проучвания и масовото тестване в селата са издирени и изследвани контактните лица. Извършените действия и масовото тестване на близо половината от населението на село Изгрев дават възможност да бъдат отменени въведените ограничителни мерки за движение от и към селото.

Автобуси за екскурзии блокираха центъра на София

Коронавирусът в България: паднаха още ограничения, опашки по границата с Гърция (хронология)

© Георги Кожухаров


Туристически автобуси с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от цялата страна се събраха днес в София, за да напомнят на управляващите, че браншът е в силно затруднено положение въпреки облекченията на противоепидемичните мерки. Няма интерес от хората към организираните пътувания, а това означава липса на доходи и невъзможност за обслужване на кредитите и лизинговите схеми за собствениците на автобуси, за екскурзоводите, туроператорите. Какво поискаха протестиращите четете тук.

Министерството на външните работи (МВнР) съобщи, че занапред ще публикува актуалните данни за обстановката около коронавируса, условията за преминаване на граници и влизане в съответните държави в рубриката "Пътувам за..." на сайта на ведомството. Общият списък с информация за въведените мерки срещу коронавируса в 90 държави по света спира да бъде обновяван поради отмяна или облекчаване на тези мерки, уточняват от министерството. Актуалните данни са достъпни и чрез червения банер на началната страница на сайта на интернет-страница на МВнР, а допълнителна информация има и в съобщенията на Ситуационния център в секцията "Услуги и пътувания".


При необходимост от съдействие служители на Външно министерство могат да бъдат търсени и на телефони:

359 2 948 24 04;
359 2 971 38 56;
359 2 948 3052;
359 2 948 2552;
359 2 948 2085.

В извънработно време дежурен служител отговаря на 359 2 948 24 04 или 359 893 339 616; и на имейл адрес [email protected].


Министерството все още препоръчва на българските граждани да не пътуват в чужбина, освен при неотложна необходимост, се напомня в съобщението.

Километрична опашка се образува преди граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата-Промахон" от българска страна, предаде БТА. Чакащи са само леки автомобили с туристи от различни страни, докато товарните преминават в аварийната лента, като опашки не се образуват. МВР съобщава за "интензивен трафик на леки автомобили на изход от България на ГКПП Маказа и на ГКПП Кулата"


Пред репортер на агенцията част от пътуващите разказват, че са тръгнали в първия ден, в който се отменя задължителната досега едноседмична карантина, заради почивки, които са били планирани за началото на месеца.Ограничението падна точно в 12 ч. на обед, като гръцките власти обявиха, че ще правят тестове на случаен принцип. "Имахме резервация за 5 юни, която се отмени, тогава го отложихме за 15 юни, за първата възможна дата. Дъщеря ми е дошла от Холандия и пътуваме заедно, защото от там не могат да кацнат", разказа Мария Чакърова.


Туристи, запътили се към плажовете на Гърция има от България, Румъния, Германия и други страни, уточнява БТА.

Много малък процент от обществото се е срещало с вируса. Това означава, че всички теории от рода "Дай да го пуснем да се вихри и така да изчезне" от епидемиологична гледна точка са една голяма глупост. 


Ангел Кунчев,

главен здравен инспектор


Подробности за изследването и коментар на резултатите четете тук

Само 2 на сто от хората са се срещнали с COVID-19 в Пловдив

Само 2% от хората са се срещали с коронавируса - това показват резултатите от представително изследване за разпространението на COVID-19, направено в Пловдив в последния месец. Данните бяха оповестени днес от държавния здравен инспектор Ангел Кунчев.
Коронавирусът в България: паднаха още ограничения, опашки по границата с Гърция (хронология)

© Георги Кожухаров


Изследването е направено по метода ELISA - единственият международно признат за представително изследване на процента заразени в дадено населено място. Тествани са 1108 души, които са се включили доброволно и са били подбрани по възраст, пол и обществени групи, както и на териториален принцип - равномерно в шестте района на Пловдив. Градът беше избран, тъй като има средно ниво на разпространение на заболяването.


Изследването показва, че с коронавируса са се срещали:

- 1.08% от хората в подбраните домакинства


- 3% от медицинските лица


- 4% от участниците, които са пожелали да се изследват сами.


Процентът е висок при последната група, защото става дума за хора, които предполагат, че са се срещали с вируса, обясни Кунчев. Той уточни, че усреднените резултати между домакинствата и медиците показват, че 2 на сто от изследваните имат антитела срещу вируса."


Пълен запис от брифинга на Ангел Кунчев можете да видите във видеото:

В началото на туристическия сезон в условията на COVID-19 - обобщение на карикатуриста на вестик "Сега" Христо Комарницки:

"В България отворихме обектите преди останалите държави. Бяхме смели и отговорни, ползвахме най-добрата медицинска експертиза. Българската икономика и стопанство заработиха по-рано". Това заяви премиерът Бойко Борисов докато инспектираше строителството на пътя Ботевград - Мездра. Той призова българските хотелиери и ресторантьори да привлекат този близо 1 млн българи, готови да отидат в Гърция, с


"по-прясна рибка" и "по-чисти и по-сигурни хотели".


"Надявам се туристическият бранш да привлече туристите на нашето Черноморие. Българите да подкрепят туристическия бранш, а да не протестират срещу него, избирайки други дестинации", призова Борисов и добави, че има и други начини за развитие на бизнеса освен очакването на грантове от бюджета.

България изпраща седмицата с най-много заразени

Изминалата седмица отбеляза най-високият брой на потвърдени случаи на COVID-19 в България от началото на пандемията до момента. Според изнасяните от единния информационен портал за болестта данни за периода от 8 до 15 юни са били отчетени 555 случая на заразени. Те са резултат от 14 584 PCR-теста.


Досега най-много заразени имаше в седмицата 20 - 26 април, когато бяха отчетени 433 души с положителни тестове. За предишната седмица - от 1 до 7 юни, заразените бяха 198. За този период данните бяха за 7375 теста.

Заразените се увеличили заради религиозни празници

Коронавирусът в България: паднаха още ограничения, опашки по границата с Гърция (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Кривата на заболеваемостта от коронавирус няма да тръгне нагоре през лятото, увери в интервю за Би Ти Ви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) Тодор Кантарджиев. Той коментира, че скокът на заразените миналата седмица е резултат от събирането на хора за "религиозни празници", намеквайки за отбелязването на Рамазан байрама в края на май (още по тази тема четете тук). Повтори обаче, че властите взимат всички необходими мерки и няма никаква опасност разпространението на заразата, което до момента е ограничено до отделни огнища, да се превърне в дифузно - т.е. из цялата страна без ясни взаимовръзки между инфектираните.

Някои хора с леки симптоми на заболяването могат да заразят мнозина и трябва да сме бдителни


Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести

Кантарджиев напомни, че въпреки оптимизма, опасността от COVID-19 остава и призова за пореден път за дистанция, дезинфекция и дисциплина.

Без карантина и за пристигащите от Нидерландия

От днес пристигащите от Нидерландия няма да бъдат подлагани на 14-дневна карантина. Същият режим вече е в сила и идващите от Ирландия, Испания, Малта и Италия, включително влезлите в страната в периода от 2 до 14 юни.


Остава карантината за влизащите в страната от Швеция, Великобритания и Северна Ирландия, Белгия и Португалия, както и от всички страни извън Европейския съюз. Изключение се прави за гражданите на Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора.

Влизането на граждани от трети страни продължава да е забранено, като изключения се прави само за определени категории пътници. Подробности - тук.

Маските вече са по желание на повечето места

От днес до края на извънредната епидемична обстановка на 30 юни, носенето на предпазни маски е задължително само в:
- превозните средства на обществения транспорт


- в аптеки


- в лечебни заведения


На всички останали места маските по желание, като властите силно препоръчват тази мярка да продължи да се спазва на публични места на закрито, където има повече хора - като търговски центрове, магазини, театрални и киносалони, както и от хора, които имат клинични симптоми на заболяване.

Три пъти по-малко случаи са отчетени в неделя

Коронавирусът в България: паднаха още ограничения, опашки по границата с Гърция (хронология)

© Юлия Лазарова

За изминалото денонощие са отчетени 24 нови случая на коронавирус в България, сочат данните на Националната информационна система. Потвърдените новозаразени са три пъти по-малко от неделя, когато бяха потвърдени положителните проби на 75 души.


Направените тестове за последните 24 часа са 1 409 (срещу 1975 в неделя). Общо заразените досега са 3 290, като активните случаи са 1 386.


Разпределението по области е:

Добрич - 1; Кърджали - 1; Ловеч - 1; Пловдив - 2; Смолян - 1; София област - 2; София град - 3; Търговище - 4; Шумен - 9.

Има два нови смъртни случая и така жертвите на COVID-19 в страната достигат вече 174 души. По данни на здравното министерство живота си вчера са загубили жена на 36 г., за която няма информация да е имала придружаващи заболявания, и жена на 45 г. с пневмония, сърдечно заболяване и хронично неврологично заболяване.


Броят на настанените в болница хора е почти без промяна от вчера - 244, като 15 са в интензивни отделения. Излекуваните от вчера до днес са 7, като общият им брой вече достигна 1 730.

Седмокласниците отиват на изпит при извънредни мерки

Близо 60 хил. седмокласници се явяват тази сутрин на изпит по български език и литература, който служи за вход в гимназиите в страната.


Както и на матурите преди две седмици, ще бъдат взети строги мерки, включващи дезинфекция и измерване на температурата на входа. Носенето на маски или шлемове ще e задължително при влизане, а в стаите ще е по желание. За да се осигури изискваното разстояние от поне 1.5 метра между учениците, те ще са в повече на брой стаи, като във всяка ще има по 10 деца и по един квестор. Изпитът започва в 9 ч. Подробности - тук.

Дискотеките и нощните барове отварят

След три месеца на пълна блокада заради мерките срещу коронавируса, от днес дискотеките, пиано баровете и нощните барове могат да отворят врати. Това са последните заведения, в които бяха останали ограничения за посещение.


Според първоначалното решение на властите те трябваше да останат затворени до края на удължената извънредна епидемична обстановка - 30 юни. Здравният министър обаче беше принуден по изрично нареждане на премиера да отмени заповедта си и да им позволи да приемат клиенти. Дискотеките и нощните барове ще трябва да спазват мерки, подобни на останалите заведения - дезинфекция, осигуряване на маски, шлемове и ръкавици за персонала, както и "създаване на организация, която да осигури физическа дистанция между лицата от най-малко 1.5 м". Все още не е известно как властите ще следят за спазването на дистанция в дискотеките. Подробности тук.


Също от днес в театралните и киносалоните, както и на стадионите и в залите за конгреси могат вече да се ползват половината от местата. Досега ограничението при събития на закрито и спортни състезание беще до една трета от капацитета. Подробности тук

Пътуванията в Гърция - вече без карантина

Коронавирусът в България: паднаха още ограничения, опашки по границата с Гърция (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

От днес пътуванията на българи до част от европейските държави стават свободни, без да се налага спазване на карантина.


От 12 ч. днес без ограничения става влизането в Гърция, която в събота официално откри туристическия си сезон. Властите там обявиха, че ще правят тестове за COVID-19 на случаен принцип, като при положителен резултат ще се налага 14-дневна изолация. От 15 юни летищата в Атина и Солун започват да приемат международни полети.


Външното министерство потвърди вчера, че страните, до които български граждани могат да пътуват свободно от днес, са
Белгия, Франция, Люксембург, Словения, Чехия, Полша, Естония, Латвия, Литва, Италия и Швеция.

Още по темата - тук

Ключови думи към статията:

Коментари (112)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2415 Любопитно

  Звучи прекрасно, но нали е безопасно?

 2. 2 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2415 Любопитно

  Извинете правилната дума е ДАЛИ!

 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 757 Весело

  Чалготеките отварят. Още от следобеда ще се наредя на опашката. Нямам търпение да хвърлям салфетки цяла нощ.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#2] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  Не е безопасно.
  От първата до последната глътка въздух опасности дебнат отвсякъде.

 5. 5 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1667 Весело

  В неделя и коронавируса си почива.....

 6. 6 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1237 Весело

  А ще се мре ли яко?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 7. 7 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Чудо!
  Намаляха постовете на Божков и.... бройките от 105,75 на 24! Вотрата вълна мина.
  Дали утре пак няма да са 100? Дано не са, но май зависи повече от Божков и други странични фактори, не толкова от направени тестове и медицински фактори...
  Ще видим.

 8. 8 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 922 Неутрално

  От нас зависи да го спрем това безумние.

 9. 9 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Три пъти по-малко тестове,три пъти по-малко заразени...., и съответно три пъти по-ниска планина от трупове.
  Нося си намордника и махам щастливо с опашка.

  Опростачвай и владей!
 10. 10 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Звучи прекрасно, но нали е безопасно?
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Вероятността човек в България да се зарази с Корона вирус е в пъти по- малка от тази, да бъде прегазен от дрогиран и пиян келеш на пътя!

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Звучи прекрасно, но нали е безопасно?
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Прекрасно е, безопасно е....., плача от умиление!

  Опростачвай и владей!
 13. 13 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#8] от "Ksharp":

  По стадионите, по плажовете, по баровете има сериозно скупчване на хора. Като си на плаж се отпускаш и изобщо не ти е до това да спазваш дистанция. Опасявам се че на такива места никак не е безопасно...

 14. 14 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1220 Весело

  До коментар [#8] от "Ksharp":

  ба
  нищо не зависи от вас
  3 пруцента сте

 15. 15 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#10] от "ь":


  И това може да се окаже вярно😰

 16. 16 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Ние се душим в рейсовете с маски, а милиардерите трупат ли, трупат!

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 17. 17 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#16] от "Котаракът в чизми":


  Ами по-добре да се душиш в рейса с маска отколкото в болницата на вентилатора!

 18. 18 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#8] от "Ksharp":По стадионите, по плажовете, по баровете има сериозно скупчване на хора. Като си на плаж се отпускаш и изобщо не ти е до това да спазваш дистанция. Опасявам се че на такива места никак не е безопасно...
  —цитат от коментар 13 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Не, че нещо.....,ама ти май повече обичаш зеления хайвер,от наште планини зелени!?

  Опростачвай и владей!
 19. 19 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#8] от "Ksharp":По стадионите, по плажовете, по баровете има сериозно скупчване на хора. Като си на плаж се отпускаш и изобщо не ти е до това да спазваш дистанция. Опасявам се че на такива места никак не е безопасно...
  —цитат от коментар 13 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Не, че нещо.....,ама ти май повече обичаш зеления хайвер,от наште планини зелени!?

  Опростачвай и владей!
 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Е при 200 теста колко да са.

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#20] от "EU defender":
  1400 са тестовете, евразийски защитнико

 22. 22 Профил на Solomon Bandaranaika
  Solomon Bandaranaika
  Рейтинг: 0 Весело

  Е при 200 теста колко да са.
  —цитат от коментар 20 на EU defender


  Поне 250.

  Опростачвай и владей!
 23. 23 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3338 Неутрално

  На 36 години без съпътстващи заболявания да починеш?

  Приканват ни да играем на руска рулетка.

  Пробвали ли са да я лекуват с плазма?
  Как подбират кого да лекуват по този начин?
  И кога ще започнат да казват по колко човека дневни приемат в болница?

  Любовта ще спаси света!!!
 24. 24 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1156 Весело

  Значи ся тактиката на коментаторите в дневник е - ако има малко слумаи "ЯКО ЛИ ЩЕ СЕ МРЕ" , като има много случаи " БОЙКО ПИАР СИ ПРАВИ , ВИРУСА Е МНОГО ОПАСЕН" и в двата случая коментиращите не мислят трезво понеже са протежета на партия с 12 души електорат... Стиви , Кмета и още двама трима , според мен са за психиатър, ако на ДНЕВНИК им е малко по съвест ще ги намери и ще им назначи по един. Успешна седмица
  —цитат от коментар 11 на Yana Derevyanchenko


  Направо ма разбихте ... утече ми ми целата стратегия и тактика у ряката :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 25. 25 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 1220 Весело

  До коментар [#20] от "EU defender":

  един ще е при двеста
  не мойш ли да сметаш?

 26. 26 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  "За изминалото денонощие са отчетени 24 нови случая на коронавирус в България, сочат данните на Националната информационна система. Потвърдените новозаразени са три пъти по-малко от неделя, когато бяха потвърдени положителните проби на 75 души."

  Хм..
  Може и да бъркам, но "неделя" е 24 часа, броят на установените и обявени в неделя сутринта не са броя от "неделя", който ден от седмицата е изтекъл преди няма девет часа..
  Всеки понеделник сутрин числото на установените с COVID-19 е малко.
  От месеци насам. :)

  Ecrasez l’infâme
 27. 27 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3338 Неутрално

  [quote#10:"ь"][/quote]

  И как го сметна?

  За месец са прегазили двама, а умират на ден между 1 и 4, средно да са двама, месечно 60. Значи вероятността да умреш от Ковид 19 е 30 пъти по-голяма.
  Ти как го сметна?

  Любовта ще спаси света!!!
 28. 28 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  Ти да видиш! Ма сега има ли вълна или не? Абе къде е батко бе?

 29. 29 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  Е, така ще бъде ...,ако има болни те не са от COVID-19 :)

 30. 30 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#23] от "hope":

  Това, че няма данни не означава задължително, че няма съпътстващи заболявания. У нас има хиляди, при това не малко млади хора които не са здравно осигурени... респективно нямат личен лекар при когото съответно да има заведено здравно досие.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 31. 31 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 395 Любопитно

  А ще се мре ли яко?
  —цитат от коментар 6 на pariah


  Ами днес са починали две жени на 36 години и на 45 години
  Не ми са вижда да са баби, дори и в България средно жените живеят до 75 години

 32. 32 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 558 Любопитно

  До коментар [#27] от "hope":

  [quote#10:"ь"]
  —цитат от коментар 27 на hope
  И как го сметна? За месец са прегазили двама, а умират на ден между 1 и 4, средно да са двама, месечно 60. Значи вероятността да умреш от Ковид 19 е 30 пъти по-голяма. Ти как го сметна?[/quote]

  За миналата гогина жертвите на пътя са, ако не ме лъже паметта, са над 5000, до сега жертвите на коронавируса са под 200. Ти кажи кое е по-опасно?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 33. 33 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Е при 200 теста колко да са.
  —цитат от коментар 20 на EU defender


  Ами в съседна Северна Македония от 780 теста 164 случая
  В България от 1400 теста 24 случая

 34. 34 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#32] от "Nil satis nisi optimum":

  В България жертвите от пътни инциденти за 2019 година са около 650
  Средно в страната от катастрофи почиват между 600-800 човека
  Твоите 5 хиляди са за последните поне 7 години

 35. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2415 Весело

  До коментар [#29] от "dejmos":

  Викаш ако има болни то не е от COVID 19, a от CORUP 2020😂

 36. 36 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#34] от "001":

  Добре, вероятно твоите данни са верни. Но това не промена факта, че в България е по-вероятно да умреш в катастрофа, не от вируса.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nil satis nisi optimum":

  Виж сега, ти се пази от вируса, а това дали ще те бутне кола или не няма как да го уцелиш

 38. 38 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Случаите са малко защото е понеделник. Предишния понеделник отчетените случаи бяха 16. По-предишния бяха 6. Как мислите - колко случая ще бъдат отчетени утре?
  Ситуацията съвсем не е добра.

 39. 39 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#37] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  С риска при заразяване с коронавирус съм наясно. И съм писал тук - в две рискови групи съм. Но съм сигурен, че паниката и поставянето на цялото нселени под домашен арес (доста тежка мярка за неотклонение) проблимите няма да се решат.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 40. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  До коментар [#35] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не става. Трябва да са от COVID 19 и COVID 20 ...също не върши работа :)

 41. 41 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#23] от "hope":

  Казват колко приемат в Болница , казват колко са в интензивно, съобщават от коя област са и това всеки ден.
  Ти какво искаш да ти ги дават с ЕГН всяка сутрин ли.

  Стига сте се правили на луди.
  Получавате достатъчно информация.
  Най важното е брой в интензивно, брой починали .

  Според статистиката България разполага с над 1500 респиратора в момента 15 човека са на апаратно дишане

 42. 42 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3338 Неутрално

  До коментар [#27] от "hope":
  —цитат от коментар 32 на Nil satis nisi optimum


  Жертвите по пътя са около 500-800 на година.
  Освен това родителите ми не използват кола, а градски транспорт. За тях как се променят вероятностите?

  Любовта ще спаси света!!!
 43. 43 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Вчера пазарувам в аптека, рекох да държа с два пръста една противопрахова маска, ей така, от куртоазия... Гледам, аптекарката без маска :) И една изнервена такава. То им е втръснАло на аптекарите.
  Абе статистика, колко аптекари се заразиха от смъртоносна зараза и колко умряха от смъртоносна зараза няма ли ? Че те всички болни от смъртоносна зараза първо в аптеката отиват. Пък не се е чуло за умрял аптекар...

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 44. 44 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  И рече Баце "вирусът не е опасен".
  И вирусът престана да бъде опасен.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 45. 45 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  Ще ни се казва колко са заболели и колко са починали ще се тества масово за да се откриват нови заразени и да се поддържа паниката и напрежението, докато не се произведе ваксина. Ако вземе че отшуми напълно и после открият ваксина, кой ще си я сложи?!

 46. 46 Профил на stanimirkou
  stanimirkou
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Хайде вече да тръгва надолу статистиката.

 47. 47 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3338 Неутрално

  “Кривата на заболеваемостта от коронавирус няма да тръгне нагоре през лятото, увери в интервю за Би Ти Ви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) Тодор Кантарджиев”

  Кантарджиев съвсем изтрещя. Нали обявиха втора вълна, нали отмениха онзи ден 150 полета до Бургас, нали отчетохме най-много заразени за ден от началото на заразата?
  Пуснаха турците, които всяка година лятото идват по селата. Отвориха барове, дискотеки, стадиони.

  Не знам какво още не са направили, за да увеличат заболеваемостта и да пропуснем лятната почивка!
  Правителството работи срещу туризма.

  Любовта ще спаси света!!!
 48. 48 Профил на zahariy
  zahariy
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Крайно време е да се спре ежедневната статистика за това.

 49. 49 Профил на opoziciq
  opoziciq
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Добра новина, като за понеделник.

 50. 50 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "stanimirkou":

  Накъдето я стъкмят- натам ще тръгне ... стъкмистиката :)
  --
  Омърлушени ми се видят карантинните фетишисти от форумчето, обаче. Не ги радват новините за намаления брой заразени от смъртоносна зараза, подлагат на съмнение. Не се косете, милички. Утре за Бацко тиква ше излезе някой просташки запис, ше тръгне пак нагоре кривата и ще си отдъхнете.
  Не губете кураж :))

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 51. 51 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  А ще се мре ли яко?
  —цитат от коментар 6 на pariah


  Само от понеделник до събота, в неделя не се мре, защото нищо от здравната система не работи, за да го отчете.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 52. 52 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Основно в райони с широки гащи... Ами, нека се ползва тая армия най-накрая, да направят блокади на градовете и до 20 дни сме готови. Какво тука ше се мотаем до есента с по 30-60-80 случая на ден?!

 53. 53 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#41] от "001":
  Така е, но са нужни десетина дни от проява на симптомите за да се премести болен в интензивното. След това там се стои 20-30 дни, ако болния не почине по-рано. Затова ако случаите се задържат над 300 дълго болниците ще се препълнят, но след месец, а не веднага. В случая болните в интензивното са малко, защото в продължение на една седмица през втората половина на май заболелите бяха малко - между 6 и 19 случая дневно. При тази болест това, което става известно сега се е случило преди седмица, затова трябва да се реагира бързо, но хората нехаят. Дори тези които носят маски ги носят за да си пазят гушата.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на vgv5864o498
  vgv5864o498
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тиквата просто е решил да предизвика една бърза ударна вълна за да измести темата от корупционните скандали и записи, че са затънали до шия. Нема логика България първа в Европа да връща публика по стадионите и да отваря нощните клубове и дискотеки. С тоя си ход на практика убива и туризма - резервациите от чужбина масово се отменят.
  Явно е решил яко да се мре точно сега, а не зимата преди изборите. Белким народът забрави дотогава.

 56. 56 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3883 Весело

  До коментар [#5] от "Николай Бучков":

  Почива си коронавирусът в неделя....
  По-миналата - 6 заразени
  Миналата - 16 заразени
  Вчерашната - 24 заразени
  Нещо му е омръзнало вече да си почива!

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7900 Неутрално

  Циганите в Шуменско, ако направят още две три сватби и ще има по 100 на ден заразени.

 58. 58 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Ситуацията се развива в рамките на допусканията и предвижданията,на базата на коиластите са взели решенията за противпидемичните мерки

 59. 59 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Ситуацията се развива в рамките на допусканията и предвижданията,на базата на коиластите са взели решенията за противпидемичните мерки

 60. 60 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#31] от "001":  “Ами днес са починали две жени на 36 години и на 45 години
  Не ми са вижда да са баби, дори и в България средно жените живеят до 75 години.” Много ги знаеш кои са и какви са. Ако са от някоя махала на Буковлък или Сливен, едната може да е не само баба, ами и прабаба.

 61. 61 Профил на pspa
  pspa
  Рейтинг: 339 Весело

  Чалготеките отварят - все пак стоката внос от Колумбия, Перу и Боливия трябва да се продава в активния сезон. Да не забравяме, че освен пълненето на партийните каси трябва да се компенсират загубите от заловените пакети кока в Студентски град.

 62. 62 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3472 Неутрално

  ... Някои хора с леки симптоми на заболяването могат да заразят мнозина и трябва да сме бдителни

  Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести ...

  Е, добре, де! Политика, политика, ама така да си плюеш на суратя!

  Че нали лично ги гледах как СЗО на пресконференция обявиха преди седмица някъде, че изрично е медицински доказано, че тези с леките симптоми НЕ заразяват, камо ли "мнозина"!

  Но тоя с чорбаджимихалакивите мустаки се кокори и кашпиросва мат'ряла най-нагло!

 63. 63 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1143 Весело

  Доживя народа за юруш към баровете да се напива и подрусва хорото с маски и ръкавици в чалготеките. Уфф...Олекна ми.

 64. 64 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nil satis nisi optimum":

  Глу-пако, става дума за обществено здраве и за НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНО, ако България не е пълна с плоскоземци като теб и помаците от Доспат и Сърница!!!!Катастрофите се правят от същият род парапитеци, които имат 1 гънка в мозъка и на нея пише: аз съм много проЗЗЗЗ!

 65. 65 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#60] от "жорко":

  Това може да го напише само промит, фашистки мозък!! Човешкият живот е над всичко, но ще го разбереш, коагто се изправиш очи в очи с тая с косата!

 66. 66 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 922 Любопитно

  Кога ще подведат Мутафа под отговорност за "ще се мре яко"?
  Гешев, двойни стандарти?

 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4171 Неутрално

  До коментар [#62] от "xm...":

  СЗО говори за БЕЗСИМПТОМНИТЕ, не за тези с ЛЕКИ СИМПТОМИ.

 68. 68 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#8] от "Ksharp":

  дет се вика, клин, клин избива, дерзайте.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 69. 69 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4171 Неутрално

  Кога ще подведат Мутафа под отговорност за "ще се мре яко"? Гешев, двойни стандарти?
  —цитат от коментар 66 на Ksharp


  Слави Трифонов, ти ли си? Направо в затвора до живот да го вкарат. Позволява си на всичкото отгоре и да е с най-високия рейтинг от всички публични фигури.

 70. 70 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Шубето голям страх. Борда на директорите на Астра Зенека хвърля хайвер в гащите от кеф . Алчни ,ненаядени ,мръсни свини

 71. 71 Профил на edinotselo
  edinotselo
  Рейтинг: 58 Неутрално

  До коментар [#23] от "hope":

  Кой е умрял на 36г., без съпътстващи заболявания от корона вируса?

 72. 72 Профил на Muho Buho
  Muho Buho
  Рейтинг: 28 Неутрално

  До коментар [#71] от "edinotselo":

  Доста хора по света, и по-млади. Иначе в България, жена днес.

 73. 73 Профил на edinotselo
  edinotselo
  Рейтинг: 58 Неутрално

  До коментар [#72] от "Muho Buho":

  Да почива в мир! Това е тъжно! Не знам какво да кажа за този вирус, всеки има право да се страхува, разбирам хората които ги е страх. Въпреки това, ако се погледне имформацията към днешна дата, се вижда, че за здравите хора не е по-опасно от сезонния грип. Хубавото е, че не удря децата, тогава щеше да е страшно!

 74. 74 Профил на standby
  standby
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Ще изпраща я и още ще изпраща (тая гад лъсва след минимум 2 седмици), след нахендрянето до побъркване в началото и пресолената манджа с еднократни пътни листа за КПП та, почасови пропуски за София, заградени планини и къртене на пейки по паркове, сега прескочихме оттатък другата крайност с публика по мачове, чалготеки и отмяна на маски в големи търговски обекти.

  Стадото си вярва, че света си бастиса икономика и политика за години напред за да му тури на него тиква намордник.

  Мерки въздушно-капкова инфекция не спират, мерките са за забавяне на вълната, че да не удави здравеопазването. А нашето си се дави и без нея.
  Мерките трябва да се прилагат и отменят с мисъл, колкото безумно беше това с парковете или почасовото влизане/излизане от София, толкова по-безумно е да сме единствените с публика по стадионите и с отворени чалготеки.

  СЗО е най-краткия виц който съм чувал напоследък... те постоянно се опровергават сами, първо що е то безсимптомни и изобщо има ли такова животно или иде реч за по-дълга инкубация... или пък за еденични симптоми които не са докладвани (я 3 дена кихал и загубил обоняние, я няколко дни лека температура и кашлица), после за това от кой момент на заразяване до кой на изчистване носителя разпространява.
  Така и не е еднозначно установено дали само по хвърчаши пръски слюнка/назална течност става предаването или са опасни и по предмети, а за време на деактивация да не говорим.
  Директния обмен на телесни течности няма да го коментирам, че няма къде да сложа червената точка...

  Това което се наблюдава е, че хора със заболявания или лечение предразполагащи към тромбози и емболии са изключително рискови. За останалите е въпрос на общо състояние на организма как би протекла една среща с ковидя.

  Ясно е, че не можем да се затворим в буркани, за това хигиена и малко здрав разум... на който е останал.

 75. 75 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Премиерското самохвалство отново в действие

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 76. 76 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Всички сте пътници! Може да не е днес или утре, може да минат седмици, месеци или дори десетилетия, но рано или късно, проклятието на Мутафчийски ще Ви застигне!

 77. 77 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 581 Весело

  Само за тези 2% е сигурно,че ще оцелеят...другите ги грози епидемия с "невиждана ярост".

 78. 78 Профил на Vicente Tsvetkov
  Vicente Tsvetkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абстрахирам се от безумието на статията.

  Питам - при все, че изкараха вируса изключително заразен с голямо число на заразяване - как аджеба при нас тоооолкова малко хора са се сблъсквали с него ?
  За един приятел питам.

 79. 79 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nil satis nisi optimum":Глу-пако, става дума за обществено здраве и за НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕДОТВРАТЕНО, ако България не е пълна с плоскоземци като теб и помаците от Доспат и Сърница!!!!Катастрофите се правят от същият род парапитеци, които имат 1 гънка в мозъка и на нея пише: аз съм много проЗЗЗЗ!
  —цитат от коментар 64 на victor_victim


  Ей тва 80 те процентовите не можахте да схванете, че за да докажеш, че някой е умрял от нещо се прави аутопсия - такива не се правят в БГ. Обаче патолозите от Европа са си правили събрания и тези от тях, които са правили аутопсии - примерно в Германия са стигнали до извода, че умрял от коронавирус няма. Съвсем отделно самия факт, че от корумпираната СЗО съветват да не се правят аутопсии говори, че се опитват да крият и заблуждават. ОБаче вие дебилите не приемате никакви факти и никаква логика - кълвете и на гола кукичка и се зразните, че другите не са малоумни като вас.

 80. 80 Профил на B-dot
  B-dot
  Рейтинг: 526 Неутрално

  До коментар [#78] от "Vicente Tsvetkov":

  Очевидно е, че нямаш приятели.

  А иначе за другото - причината е в немалкият процент отговорни хора, които се пазят и в служителите на РЗИ, които от три месеца работят, за да забавят разпространението на заразата и успяват доколкото могат, въпреки многото хора, които не вярват на препоръките на хората от щаба и не ги спазват изобщо. В Бергамо, където ги удари преди да разберат какво се случва - процентът е почти 60%. Броят смъртни случай там си го провери сам.

  Успех е колко на високо ще отскочиш след като удариш дъното.
 81. 81 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Абстрахирам се от безумието на статията. Питам - при все, че изкараха вируса изключително заразен с голямо число на заразяване - как аджеба при нас тоооолкова малко хора са се сблъсквали с него ? За един приятел питам.
  —цитат от коментар 78 на Vicente Tsvetkov


  Тепърва ще се сблъскват

  Stupidity should be painful
 82. 82 Профил на Muho Buho
  Muho Buho
  Рейтинг: 28 Неутрално

  "само 2 на сто от хората са се срещнали с COVID-19 в Пловдив"

  Мангъров (Менгеле) сега какво ще каже? Сигурно, че тестовете не са верни и 50% вече сме го изкарали.

 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  До коментар [#82] от "Muho Buho":

  Кво да каже точно на това твърдение?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  До коментар [#78] от "Vicente Tsvetkov":

  Аре де? Тотално несъответствие в позициите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 14 Неутрално

  С риск да бъде изтрит!

  Боко си отива! Щом някой си позволява да го снима в такъв вид и да публикува снимката - на зле отива работата! За боко!

  без подпис!
 86. 86 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 237 Весело

  Снимката на този образ, който си е лепнал маската на челото е доста красноречива.

 87. 87 Профил на dc_ken
  dc_ken
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#78] от "Vicente Tsvetkov":

  Може би защото бяха въведени противоепидемични мерки?

 88. 88 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Ми като са 2% самоизлекувалите се какви са тези 3к случай? Не трябва ли заразените да са поне над 100 000 души?

 89. 89 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Борисов,

  страхувам се, че не разбираш, затва щи обясним!
  АЗ СЪМ ОТВРАТЕТ ОТ МУТРОБЕТОНБОРИЕТО! И не хода там, щото си мисла, че секи лев похарчен от мен за ТИМ - излива нов бетон на първа линия! Е що да съм ви съучасник?
  НА СИЧКОТО ОТГОРЕ МУТРОДИЗАЙНА ИЗДИГНА В КУЛТ АНГЛИЙСКИЯ КЛИЕНТ. Кеф ти балконинг, кеф ти евтина пиячка, кеф ти коври и дрога на колем. булгарейшъните вънка.
  С КВИ ОЧИ СЕГА, АГИТИРАШ?

 90. 90 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2918 Весело

  "километрична опашка от пътуващи към Гърция се изви на Кулата"
  ================
  Щом не слагат висенето в сметката.....

  Еретик
 91. 91 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2918 Весело

  До коментар [#7] от "Sergei Gorbachov":

  "Намаляха постовете на Божков и.... бройките от 105,75 на 24! Вотрата вълна мина."
  ============
  Божков е зает да пише за Бразилия, там да видиш какво става.

  Еретик
 92. 92 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 893 Любопитно

  Колко от загубилите работа са държавни служители?

 93. 93 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  До коментар [#78] от "Vicente Tsvetkov":

  нищо чудно заразата да е умишлено разпространена от китайската агентура, щото и в сащ по голямата част са от старческите домове

 94. 94 Профил на edinotselo
  edinotselo
  Рейтинг: 58 Неутрално

  До коментар [#87] от "dc_ken":

  Той вируса си е тук много преди да въведат тези мерки. Не знам, защо си мислите, че пациент 0 е от началото на мерките, наложени в България!

 95. 95 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Чудесна новина. Надявам се поне на част от безработните да им дойде акъла и да спрат да гласуват за Тиквата.

 96. 96 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Много Задружно Фалиране на Бизнеси в целия Свят. Ха той бил много Задружен Света особено Вечните противници и Шпиончета Китай, САЩ, Русия, Германия и т. н. Честито много Шум за Нищо. Но Човека иска да го пазят щото така не носи отговорност за Нищо. "Плаш "Плана свърши работа показа Неспособността на Хората да са Свободни

 97. 97 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Колко от загубилите работа са държавни служители?
  —цитат от коментар 92 на bobix


  Нула. На бас, че и бонуси ще си заслужат. Все пак те и тъмно зелените са основния електорат на бостана.

 98. 98 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 483 Неутрално

  "Сега е моментът да упражняваме скромност, да изведем смисъл от физическата изолация, не мисля, че сега е моментът за подобни рискове в опит да се върнем към предишния си начин на живот", допълни Околийски

  Аха...сега е моментът да упражним скромност и да изберем родното Бетономорие! То голяма “алчност” е да пътуваш от София до Северна Гърция, а не до Бургас.

 99. 99 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#97] от "Silence":

  Правилно. Борисов има сигурни 1 милион гласа. Около 600 хил. чиновници + 400 хил. купени цигански гласа. Не случайно Фандъчката победи в циганските квартали с 90%.

 100. 100 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  Айде на Гърция и заразяването :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK