Кратки новини: Километрична опашка се образува на пункта "Кулата"

Кратки новини: Километрична опашка се образува на пункта "Кулата"

© Юлия Лазарова"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Километрична опашка се образува на пункта "Кулата"


Чакащи на излизане от България са само леки автомобили с туристи от различни страни, съобщи БТА. Товарните автомобили преминават в аварийната лента, като опашки не се образуват. Днес е първият ден, в който границата с Гърция е отворена за туристи без задължителен карантинен период заради почивки, които са били планирани за началото на месеца.


МВнР обобщава информацията за пътуване в чужбина


Министерството на външните работи започва да публикува актуалните данни за обстановката, условията за преминаване на граници и влизане в съответните държави, във връзка с разпространението на коронавируса, в рубриката на официалния сайт на МВнР "Пътувам за..." https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo. Рубриката е достъпна и чрез червения банер на началната интернет-страница на МВнР - "Коронавирусът - как ще пътуваме", съобщи пресслужбата на ведомството. То препоръчва на гражданите да следят и съобщенията на Ситуационния център на МВнР в секцията "Услуги и пътувания": https://www.mfa.bg/bg/situationcenter. Общият списък с информация за въведените мерки срещу коронавируса в 90 държави по света спира да бъде обновяван поради отмяна или облекчаване на тези мерки.
Министерството все още препоръчва да не се пътува в чужбина.


Държавата ще провери сигнал за нарушение с поръчка, "ако има капацитет"
Агенцията за държавна финансова инспекция се е ангажирала да провери сигнал за нарушение в обществена поръчка на община Силистра с уговорката, че това ще е възможно "при наличие на административен капацитет". Сигналът е на Антикорупционния фонд (АКФ), поискал да провери възлагането на обществена поръчка за застраховане на общинските моторни превозни средства и недвижими имоти и е подаден на 13 април. Според сигнала кметът е възложил дейността на стойност 55.9 хил. лв. на досегашния изпълнител вместо да покани повече компании да подадат оферти.


Полицията разследва насилствена смърт на двама мъже в Казанлък


Двама мъже на 45 и 35 години са открити мъртви в апартамент на блок №15 в квартал "Изток" в Казанлък, съобщи "Нова телевизия". Сигналът за инцидента е подаден рано сутринта от живеещи в блока. По-късно прокуратурата съобщи, че пострадалите лица са Ж. А., на 44 г., собственик на жилището, и Н.С., на 36 г., руски гражданин, наемател на жилището.
При пристигането на местопроизшествието е било установено, че входната врата на апартамента и вратата на помещението, в което са открити телата, са били заключени. По досъдебното производство е извършен оглед, при който са описани и иззети веществени доказателства. На местопроизшествието са открити дървен сап от брадва и два ножа. Телата са откарани в Катедра "Съдебна медицина" за извършване на аутопсия и съдебно-медицински експертизи


КНСБ одобрява влизането на държавата в ПИБ


В позиция КНСБ обяви синдикална подкрепа за присъединяването на България към чакалнята на еврозоната и банковия съюз и изрази мнение, че в този контекст инвестицията на държавата в Първа инвестиционна банка е правилна. Синдикатът добавя, че "подобна инвестиция с публични средства изисква пълна прозрачност и гарантирана ефективност в средносрочен план".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK