Не туристи, а сезонни работници, и още обяснения за опашките към Гърция

Не туристи, а сезонни работници, и още обяснения за опашките към Гърция

© Цветелина АнгеловаОпашките на контролно-пропускателните пунктове към Гърция след падането на карантината за влизане в страната вчера не са оценка за качеството на туризма у нас или знак, че българите предпочитат гръцките плажове пред Черноморието - това уверение дадоха в интервюта за БНТ тази сутрин лидерът на НФСБ - една от партиите в управляващата коалиция, Валери Симеонов и министърът на туризма Николина Ангелкова.


При отварянето на границата в понеделник по обед на най-популярния граничен пункт - "Кулата - Промахон", се извиха километрични опашки, като по данни на МВР само за ден са минали между 12 хил. и 15 хил. души. В репортаж от пункта БТА предаде, че чакащите са предимно туристи от различни страни, много от които са отложили заради коронавируса предварително планирани почивки. "Имахме резервация за 5 юни, която се отмени, тогава го отложихме за 15 юни, за първата възможна дата", разказа Мария Чакърова.


Тази сутрин БНТ съобщи, че трафикът на пункта продължава да е много интензивен, а снимки на потребители в социалните мрежи отново показват чакащи автомобили.
На въпрос дали напливът към Гърция представлява оценка за качеството на туристическия продукт в България бившият вицепремиер Валери Симеонов даде друго обяснение за опашките:

Статистиката показва, че от преминалите вчера на "Кулата - Промахон" повечето са били румънци и сърби. И голямата част от българите бяха сезонни работници, които негодуваха, че не могат да отидат да берат там не знам си какво, а не толкова туристи.


Валери Симеонов,

лидер на НФСБ, която е част от управляващата коалиция


Симеонов увери, че самият той ще почива на българското море и че държавата ще направи нужното, за да осигури спазването на изискванията за ниво на шум от заведенията там. Именно той беше автор на първите шумни проверки по дискотеки и барове, завършили с временно затваряне заради шума, и инициатор на законови промени по темата.


Колкото българи в Гърция, толкова и гърци в България


Министърът на туризма Николина Ангелкова също коментира, че не се притеснява от опашките от пътуващи към Гърция и не приема това като оценка. Това се случва всяка година и не е проблем, каза министърът. Тя увери, че според статистическите данни за миналата година идващите в България гръцки туристи са били 1.3 млн., което е равно на българите, посетили Гърция - 1.4 млн.


Ангелкова повтори неколкократно, че българският туристически продукт е от високо качество, и увери, че самата тя предпочита Черноморието винаги, когато има възможност да почива.

Най-чисто, най-спокойно и най-безопасно е в България


Николина Ангелкова,

министър на туризма


Министърът отрече изнесената в края на миналата седмица от кмета на Бургас Димитър Николов информация за над 100 отменени чартърни полета, като подчерта, че не става дума за отмяна, а за отлагане за месеците от юли до октомври: "Причината е, че до вчера нямаше как да летят, защото границите бяха затворени. Надявам се до края на юни - началото на юли всички да оперират чартърни полети."


Като най-ценни за България Ангелкова изброи туристите от Германия, Румъния, Полша, Чехия, Русия, Украйна,Турция, Великобритания, Израел.

Ключови думи към статията:

Коментари (141)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 634 Весело

  А във Варна и околността е най-чисто от най-чистото.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Симеонов и Ангелкова в един отбор да лъжат и мажат - трогателно ! Уж бяха един срещу друг ! А хората все повече ще предпочитат нормалността пред нашенския бетонен мутробарок - факт, който си личи от посещенията на Гърция и Турция от нашите туристи тия дни !

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8128 Неутрално

  Колкото и да хвалят, не им се получава.

 4. 4 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Гроздето е кисело, Валерка. Една релса те чака.

  The best way to predict the future is to invent it.
 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2827 Весело

  Дежурните ”гърци” на амбразурата —”Ходим, марш”😂😂😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 6. 6 Профил на bobbyperu
  bobbyperu
  Рейтинг: 481 Неутрално

  С такива управници кат Ангелкова и Валерката скоро наистина ще се бутат масово многоетажните "панелки" наричани хотели.....аз лично съм много щастлив от това!

 7. 7 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Добре че разсясниха, защото от вчера сън не ме ловеше, как ще оцелят нашите хотелиери...

  Pure Chewing Satisfaction
 8. 8 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Политиците си говорят, а хората са готови да киснат с часове на опашка за малко време извън страната.

  Не цъкам плюсове и минуси.
 9. 9 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Хайде сега, в петък отивам там за няколко дни на плаж и риба, две неща, които са несравними с тукашния пресен сафрид от фризера по нашите морски "курорти"

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  Хехе.

  Сеансите по автосугестия започнаха.

  Нашите на гръцкото море, гърците - на нашето... :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Няма такива неадекватници.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 12. 12 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Много здраве да носи бая ви Валери, ама аз ще си почивам като бял човек НЕ на Лайноморието, а в чужбина.
  За читателите с пагони: не съм депотат, а обикновен работник от "светлия сектор".

 13. 13 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 677 Неутрално

  На бетономорието не ходят дори управляващите !!!
  Само си направете сметката и тази година, колко управници ще се изкъпят във фекално чистите води на Черно море и ще спят в бетонни могили изтипосани на плажа ?!

  Не благодаря!
  Или ще ходя на море в Гърция или няма да ходя на море !

  За последно бях през 2015 в Лайнозенец, жената беше бременна и по инстинкт не топна и крак, а аз и първото ни дете се посрахме, както и всички гости на хотела, като за последно.
  Не, НЕ и НЕ на бетономирието и фекално чистите води !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 14. 14 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  Валерката и АНгелкова, като герои на Елин Пелин
  Върви лъжец от село на село, та лъже, върви брат му ден по-късно по него, та маже.

  Лъжецът. Като идех насам, видях едно яйце, голямо, голямо, та чак прохода на планината затиснало. Цял ден обикалях — не можах да го заобиколя.

  Селяните. Бре, истина ли думаш! Много чудеса сме чули, но такова не сме и сънували.

  Братът. Що е право — право. Яйце не видях, ама видях една птица голяма, голяма — цялата планина засенила с крилата си, та и полето до половина. Цял ден по сянка вървях.

  Селяните. А-а — това яйце трябва да е от тая птица.

  Върви лъжец от село на село, та лъже, върви брат му ден по-късно по него, та маже.

  Лъжецът. Като вървях, братя мои, из полето, сви се една буря, един вятър — мен лъжа, вам истина — завъртя един керван от триста магарета, та чак ги в небесата дигна!

  Селяните. Бре, човече, що думаш! Такова чудо видяло ли се е?

  Братът. Що е право — право. Буря и вятър не видях, но днес, като идех насам, съгледах, че от небето самари падаха.

  Селяните. А-а — видиш ли, тия самари са от ония магарета.

  Върви лъжец от село на село, та лъже, върви брат му ден по-късно по него, та маже.

  Лъжецът. Видях, братя, една кула висока, висока, та върхът й се не види. Преди три години майсторът й турнал чучула и тръгнал да слиза, а още го няма.

  Селяните. Тю бре — да не повярва човек!

  Братът. Как да не повярва. Днес, като минавах оттам, видях, че падна една брадва. Кога е изпусната, не знам, ама докато да падне, дръжката й бе изгнила.

  Селяните. Бре! — Майсторът трябва да я е изпуснал на слизане.

 15. 15 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  Около Варна е особено чисто и приятно и понеже родните ни политици всички се изредиха да повтарят как ще почиват в България, то аз предлагам да ги заведем на плаж във Варна и всички да поплуват наволя там под погледа на журналистите. Особено държа Портних и Ангелкова да се насладят на чистотата на водата, понеже се скъсаха да обясняват, че водата там е супер. Нека дадат личен пример!

 16. 16 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Уахахахаха,
  Значи имам поне 10 познати семейства, и нито едно от тях не е за сезонна работа, майко мила.

  VD
 17. 17 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  Тя увери, че според статистическите данни за миналата година идващите в България гръцки туристи са били 1.3 млн., което е равно на българите, посетили Гърция - 1.4 млн.

  Не занм, от къде я вади тази статистика Ангелкова, предполагамзимните курорти регистрират доста гърци, ама грък на българското черноморие, аз лично не съм виждал.

 18. 18 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Всъщност и аз бих почивал на нашето море - в Евксиновград и резиденция Шабла. На Слънчака в станцията на МС, там поне мутрите и техните порядки са леко покрити. И последното място е Балчик - вилите в Двореца, които се дават, са супер приятни главно заради парка и си заслужават. Другаде - на къмпинг, дори и на диво - на север или юг.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 19. 19 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4895 Любопитно

  "Тя увери, че според статистическите данни за миналата година идващите в България гръцки туристи са били 1.3 млн., което е равно на българите, посетили Гърция - 1.4 млн."

  Това звучи направо невероятно, и честно казано не вярвам на Ангелкова и нейните статистики.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 20. 20 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 478 Неутрално

  "Ангелкова повтори неколкократно, че българският туристически продукт е от високо качество...."

  Хахааа ...... смях.

 21. 21 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#17] от "Doge":
  Има, не в само зимата. Лятото обикалят с автобуси групи, по планини и забележителности. Но нали затова сме ЕС всеки да ходи където му харесва !!

  VD
 22. 22 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Интересно е как смятат гръцките туристи посетили България ,ако за туристи смятат братовчедите ми от селата около Серес които ходят до Сандански и Петрич да пазаруват тогава трябва да се признае че сметката не е вярна.
  Чувал съм и съм виждал гърци зимата в Банско и другите зимни курорти , но гърци на нашето Черноморие си мисля че няма и да видя .

 23. 23 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Тя увери, че според статистическите данни за миналата година идващите в България гръцки туристи са били 1.3 млн., което е равно на българите, посетили Гърция - 1.4 млн.Не занм, от къде я вади тази статистика Ангелкова, предполагамзимните курорти регистрират доста гърци, ама грък на българското черноморие, аз лично не съм виждал.
  —цитат от коментар 17 на Doge


  Част от числото за гръцките туристи е за зимните курорти - на Банско е пълно с гърци зимата.
  Но по-голямата част са гръцките лели от селата покрай границата, които ходят всяка събота до Петрич/Гоце Делчев/Кърджали на фризьор. Всеки който мине границата, дори и за няколко часа, нашата статистика го брои за турист.

 24. 24 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Точно така, сезонни работници сме, берем калмари от чиниите, преливаме узо от шишета в чаши и инспектираме плажовете :)

 25. 25 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3030 Неутрално

  и в тези ни е надеждата да продават туризма. че те на димитровград пазара няма да ги вземат за сергия.

 26. 26 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  ...че не става дума за отмяна, а за отлагане за месеците от юли до октомври...

  Изместваме сезона за след октомври? Тая да не е кърджалийска дама?

 27. 27 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 818 Весело

  А в залива във Варна няма лайна а има течен карамел! :ДД

 28. 28 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Валерката обаче е най-дисциплинираният комсомолец, не може да му се отрече. Требе ли да се замаже некво говно на Герб, скача първи с гърди напред 🙂

  Той как се предлагаше на политическият пазар? "Национален фронт за спасение на България"? 🤔🤦

 29. 29 Профил на gil
  gil
  Рейтинг: 308 Неутрално

  "Статистиката показва, че от преминалите вчера на "Кулата - Промахон" повечето са били румънци и сърби."

  С други думи сърбите и румънците са много прости, особено румънците, щом пътуват двойно повече само да отидат на по-скапания туристически продукт в Гърция.

  "Министърът на туризма Николина Ангелкова също коментира, че не се притеснява от опашките от пътуващи към Гърция и не приема това като оценка. Това се случва всяка година и не е проблем, каза министърът. "

  Всяка година хората ни показват, че не искат да почиват на Черно море, но това не е проблем - защото се случва всяка година ... страшна логика ...

  "Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво"
 30. 30 Профил на Весела Анчева
  Весела Анчева
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Ако тиристическата услуга в България е от най-високо качество, в Гърция направо е извънземно, а да не говорим за екзотичните дестинации.
  Много ме дразни отношението на тези двама души, няма да ги наричам по друг начин. Нали и ние минаваме по морето чат-пат и виждаме как стоят нещата. Те ми говорят все едно никога не съм се посирала на нашето море.

 31. 31 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  Валерката и Ангелкова. Довчерашни непримирими врагове, днес прегърнати в името на стабилността! Пълни карикатури...! Даже и дежурните ГЕРБ-ери са занемели и мислят, какво да кажат. Всъщност, каквото и да кажат, олекват още повече. Никой не ще да спи в мутренски хотели и да се къпе в лайняна вода. Тия двамата ни обясняват, че въобще не било така. Както казват и по-горе - неадекватници.
  И само се замислете, какъв малоумник е Валерката... Отивали сезонни работници от България, че да работят в закъсалата и потънала в заеми Гърция. Иначе България била много добре. Пък другия травестит на снимката, даже не ща и да го гледам...!

  Бивш tww09306483.
 32. 32 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1061 Любопитно

  И да лъжат не умеят, като ни е цъфнала икономиката защо ще ходят да берат не*нам к*во си в Гърция, а не на почивка.

  Тиква под наем.
 33. 33 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 822 Неутрално

  ПОВЕЧЕТО ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО НИ СА НА ТИКВАТА НА ШОПАРА НА ВАЛЕРКО НА ВИС И СИК ,ПОСЛЕДНИТЕ ПАК СА МОНТИРАЛИ ТАМ БЕЗМОЗЪЧНИТЕ СИ ТОЛУПИ ДА СТЪРЖАТ ПО ПЕТДЕСЕТ ШЕСТДЕСЕТ ЛЕВА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ШЕЗЛОНГИ И ЗА ЧАДЪРИ И ЗА ПАРКИНГИ , ВАРНЕНСКИЯ РЕГИОН Е ТОТАЛНО ФЕКАЛИЗИРАН , НА УГ КРАЙБРЕЖНАТА АЛЕЯ МУТРИТЕ А АСТАВИХА ДА СЕ РАЗПАДНЕ И Я ОТКРАДНАХА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЧАСТНИ ПЪТИЩА , ПРИМЕРИ САРАЯ И ЗАД ПОДПОРНИЯ ХОТЕЛ ПЪТЯЯ И.......... ОЩЕ.............

 34. 34 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1061 Разстроено

  До коментар [#11] от "Пипера е много лют":
  има и са министри

  Тиква под наем.
 35. 35 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 83 Неутрално

  До коментар [#8] от "Imaginary Friend":

  Така е от 9-ти 44-та та до сега...

 36. 36 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1061 Весело

  Много здраве да носи бая ви Валери, ама аз ще си почивам като бял човек НЕ на Лайноморието, а в чужбина.За читателите с пагони: не съм депотат, а обикновен работник от "светлия сектор".
  —цитат от коментар 12 на Инженер Раул Викторов

  първо изказването ти е расистко защото смяташ че само белите могат да почиват, второ сменил си името на черно море, и трето говориш за светъл сектор, значи не харесваш черния.
  А сега сериозно, явно си с претенции та поне напиши депутат правилно, че олеква иначе съдържателния пост.

  Тиква под наем.
 37. 37 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Политиката на политиците е сбъркана тотално. Вместо да си мислят как да привлекат повече туристи - гърци и други, те се опитват да попречат на българите да ходят навън и приказват глупости по медиите, без да се усещат че хората които се връзват на лъжите им са хора непотребяващи туристически продукти и от тях няма полза нито българския нито гръцкия туризъм.
  Но както е казал поета "не можеш да спреш гората да се разлиства". Българите все повече ще ходят лятото в Гърция, а и на други места. Няма как да се обърне тази тенденция и то поради обективни фактори - морето е по-добро, бреговата ивица по-голяма, условията за риболов, гмуркане, сърф, кайт и т.н. са по-добри.
  Държавата трябва да приеме този факт. Както и факта че нашата брегова ивица е малка и бройката туристи не може безкрайно да се увеличава. Затова трябва да се наблегне малко на качеството, за да се вдигне прихода от турист.
  И повече усилия трябва да се хвърлят в посока зимен и културен туризъм. Там има повече потенциал за растеж и възможност за предлагане на по-скъп продукт.
  Но проблема е че "морските" бизнесмени са силни и дърпат чергата към себе си. Ангелякова е назначена от тях, Валерката е директен участник в "морския" бизнес.
  Затова ще продължаваме да слушаме такива глупости.

 38. 38 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  До коментар [#17] от "Doge":
  ходят да играят в казината в Сандански и околностите, просто е

  Тиква под наем.
 39. 39 Профил на odyssey6195
  odyssey6195
  Рейтинг: 475 Неутрално

  идват сезони работници в Халкидики с Ауди р8 и други "луди" коли....

  Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.
 40. 40 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3030 Неутрално

  цъкнах на рекламата за преоткриването, голяма грешка. боулинга няма да фалира

 41. 41 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1453 Весело

  До коментар [#13] от "ironhorse": 😂😂😅😅Баси каръка! Сори пич,надявам че ств добре!))))

 42. 42 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 716 Разстроено

  Ангелкова на кой български плаж почива? Ами Тиквун Тулупа?
  Ами шефката на НАП Галя Димитрова в коя миризлива варненска локва се беше пльоснала когато данните на над 4 милиона българи "изтекоха" в интернет? Тогава тя не прекъсна отпуската си... Това било "тежко, но много добре обмислено" решение, рече... Според нея е необходимо "човек да е отговорен не само в професионален, но и в личен план".
  Едно време си мислех, че по-малоумна власт от тази на БКП не може да има, но ГЕРБ със сигурност ще я задмине...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 43. 43 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#38] от "TzZar":

  Ами значи статистиката й е изкривена.

 44. 44 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Колкото и да се пънат да ни агитирт да ходим по бетоно-лайноморието, трудно ще ни излъжат. Лошо обслужване, боклуци за храна, аларма , разстройство което било от"летни вируси". Това са екстрите на нашите хотелиери. Който веднъж е пробвал не повтаря.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 45. 45 Профил на ХонГилДон
  ХонГилДон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хахахаха, какво смешници! Тези маймуни сами няма да паднат от клона, а и няма кой да го раздруса...може да се надяваме само на планетарен катаклизъм, за да се случи кардинална промяна...

 46. 46 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Можеше да раздадат ваучери на хората, за да отидат на българското море.

 47. 47 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#31] от "Petleshev":

  "Даже и дежурните ГЕРБ-ери са занемели и мислят, какво да кажат. Всъщност, каквото и да кажат, олекват още повече.""

  Нали вече казаха. 400(четиристотин) ресторанта само в Габрово!
  😂😂😂😬

 48. 48 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 716 Разстроено

  Аз лично чакам да укрепят всички свлачища по плажовете и тогава ще ида.
  Лъжа, разбира се. Че ще ида.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 49. 49 Профил на ShekSpirt
  ShekSpirt
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Ох.. милите, то вече става трагикомично :)
  И ние така, сезонно ще работим половината Август от Гърция, живот и здраве.
  Ще берем плодовете на усиленият ни труд на нормално място, с отношение и грижа, чистота и вкусна храна :)
  Мнооо поздрави на лайноморието да пратите :)

  Понякога и аз се чудя защо съм още тук..
 50. 50 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1453 Весело

  До коментар [#42] от "Торбалан": Тия дето си ги изредил,те не почиват! Те работят за вашето и на вашите деца светло бъдеще!)))) А лично те......според мен могат да почиват където си искат!

 51. 51 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 791 Неутрално

  В условията на отворен свят всеки нормален човек избира най-доброто качество, което може да си позволи. И отва там където му харесва.
  Но има една прослойка нещастници, които никъде не ходят (поради липса на средства или поради вътрешна невъзможност да се отпуснат и да почиват). И те приемат за своя кауза да плюят всичко чуждо и да "бранят" това което смятат за свое. Тук има много такива, дето обясняват колко по-хубаво било на лайноморието и как идвали само "бели" туристи там. В Гърция е същото - нормалните хора зимата са на Пампорово, Банско и в Алпите. А мизерниците се бият в гърдите и обясняват как гръцките ски курорти били върха, въпреки че те лично не са стъпвали там.

 52. 52 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#13] от "ironhorse": 😂😂😅😅Баси каръка! Сори пич,надявам че ств добре!))))
  —цитат от коментар 41 на angeles


  Благодаря, добре сме.

  По случайност в отделението на Пещерска за патологична бременност се засякоха съпругата и момиче, което беше в същия хотел по същото време.
  Съпругата роди, но на момичето прекъснаха бременността поради инфектиране на плода точно от влизането във водата в Лайнозенец.

  Посирането е неприятно и преминава, но травмата за двойките загубили здрави неродени деца, само защото са се инфектирали с лайна ...

  Призовавам всяка бременна жена да бяга от Черно море, като дявол от тамян.

  Ангелкова като е толкова курназ заедно с Валерката искам само по една глътка вода от Варна, Бургас, Приморско, Китен и Лайнозенец да пийнат.
  5 глътки, па ще ги питам аз тогава.... боклуци

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 53. 53 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Не знам, на какви субстанции са двамата мъже на снимката, но определено са силнички. Колапса на туризма ни е притеснителен, но с говорене на глупости из медиите няма да помогнем. Раждан съм на морето, работил съм дълги години в морето, не си представям живота далеч от морето, боли ме за нашето си море, но уви, истината си е истина. Сравнение между качеството на услугата в Гърция и у нас не може да има. В крайна сметка аз самия почивам извън България, личния ми избор са Йонийските острови, но където и да се отиде, с изключение на северна Гърция, няма как да се сгреши. Едно празно лято, каквото се очертава лято 2020 може да бъде доста отрезвяващо за туристическия бизнес в България, но не ми се вярва, те все така ще предпочитат да ругаят избралите чужбина, вместо да повишат качеството и да се опитат да ги привлекат. Чак смешно му става на човек понякога. Наскоро тук, в Бургас, в ресторант, който се води елитен сервитьорчето се опитваше да ме убеди, че риба, която дори не вирее в Черно море е абсолютно прясна. Деба и клоуните им, после реват. Един сезон без оръфляците от чужбина и се посраха.

 54. 54 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#52] от "ironhorse": Е не така, да се заплодят и да видим резултата! Сори за иронията,радвам се че сте Ок! Не съм бил там от 17 години!

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  Някои прекаляват с лъжите! Сърбите не ги допускат в Гърция.... та колко сърби и румънци?????
  Абе гръцкото правителство какви ваучери раздава на българите, че всички се наредиха на опашка за гръцкото море?
  Някой "журналист" показа ли идейния проект на хотела на Алепу?
  Някой "жупналист" написа ли какъв прокурор е бащата на Симона от колата убила Милен Цветков?
  .....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 57. 57 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1453 Неутрално

  До коментар [#53] от "zle_platen_trol":


  😂😂Това постоянните форумци.....радост е да ви чета! Вие сте допирът ми с България! Бъдете здрави!

 58. 58 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3312 Неутрално

  Тоя нос не е от чесност.

 59. 59 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  .........."Статистиката показва, че от преминалите вчера на "Кулата - Промахон" повечето са били румънци и сърби. И голямата част от българите бяха сезонни работници, които негодуваха, че не могат да отидат да берат там незнамси какво, а не толкова туристи......."

  Дам, сезонни работници бяха - помъкнали децата си, лопатки, кофички и пояси да берат ягоди в Гърция.

  Миналата седмица се спуснах по цялто черноморие от север на юг. Нямаше никакви турсити освен местните. Ако спада на туризма по черноморието бъде само 70% пак ще са добре.
  Шебеци като Симеонов, Ангелкова - въобще цялото това правителство е доказано корумпирано, некадърно и крадливо. Най доборото което може да направят е да си подадат всички оставките.

 60. 60 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2510 Неутрално

  И голямата част от българите бяха сезонни работници, които негодуваха, че не могат да отидат да берат там незнамси какво, а не толкова туристи.
  __________
  Най ми били компоти! Национална тайна е ,че 80% от посетителите които си харчат парите в Гърция са държавни чиновници в болничен или тарикати от бричедски фирми като Роско с имението край Уранополи, те обикновено тръгват в петък!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 61. 61 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3312 Неутрално

  До коментар [#58] от "blondofil":

  И тая шия не е от туршия.

 62. 62 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Валерката обаче е най-дисциплинираният комсомолец, не може да му се отрече. Требе ли да се замаже некво говно на Герб, скача първи с гърди напред 🙂Той как се предлагаше на политическият пазар? "Национален фронт за спасение на България"? 🤔🤦
  —цитат от коментар 28 на herbaltea


  Не, просто си има хотелче на морето. И е готов да преобърне държавата, само и само това хотелче да оцелее.

 63. 63 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 51 Любопитно

  Ако наистина бяхте загрижени за родния туристически сектор щяхте да отидете и да го подкрепите.
  Обаче това, което се наблюдава във форума е да се сипят подигравки и шеги, че родния туризъм бил пред крах. Вие по-добре ли щяхте да овладеете кризата? Чуждото нещастие прави ли ви радостни?

 64. 64 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5665 Неутрално

  Нормална реакция на български ресорен министър и български депутат. Естествено е да насърчават българския бизнес. Ние пък, като потребители, не сме длъжни да се съобразяваме с тяхното мнение и можем да почиваме където си искаме.
  Забележителното в случая е, че огромен брой българи могат да си позволят да почиват в чужбина. Това вероятно се дължи на тежкото икономическо положение на страната под дикататурата на Борисов.

 65. 65 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1453 Весело

  До коментар [#63] от "Александър": От Слънчака ли постваш?

 66. 66 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3312 Неутрално

  До коментар [#62] от "kazushi":

  С Колко стайчета?

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3174 Разстроено

  Каквото и да говори Ангелкова, ужасно е това народът да бойкотира собствения си туристически бизнес, щото това е бойкот. Да помислят защо така и как българите да се върнат, а не да ръсят глупости по медиите.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на opu3665O988
  opu3665O988
  Рейтинг: Весело

  Дежурните ”гърци” на амбразурата —”Ходим, марш”😂😂😂
  —цитат от коментар 5 на DDR

  Нема го оня "редовния" rww ли какво беше там, сигурно ремонтира Астрата пред блока и другата седмица кеф ти Врасна, кеф ти Аспровалта при бабите от Дупница ... С пълен багажник напред!

 71. 71 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Като цяло задачата на умнокрасавците е да сипят
  обвинения срещу демократично избраното правителството каквото и да се случи.
  Всеки знае, че в момента има обстоятелства, които са извън контрола на което и да е било правителство в Европа. Питайте в Испания как е туристическия бизнес и какво ще стане с тяхната икономика. България е дисциплинирана и стабилна в макроикономическо отношение.

 72. 72 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3312 Неутрално

  До коментар [#59] от "Rocketman":

  цялото това правителство е доказано корумпирано, некадърно и крадливо. Най доборото което може да направят е да си подадат всички оставките.

  Има и по-добри неща които могат да направят. Но не сме японци.

 73. 73 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  До коментар [#69] от "opu3665O988":

  Нужно ли е да се правят сложни процедури. Просто те пращаме теб да поплуваш там и после чакаме резултат. Водата е чиста, храната е прекрасна. Ще е приятно!

 74. 74 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Всъщност като се замисля определението "сезонни работници" не е съвсем невярно. Голяма част от хората които тръгнаха вчера или ще тръгнат в следващите дни са от ИТ сферата и другите отрасли позволяващи отдалечена работа ("работа от вкъщи". Сега отиват в Гърция и ще работят оттам поне до октомври. Така че вярно са "сезонни" работници - целия сезон ще работят оттам.

 75. 75 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Не само сезонни работници, но и сезонни български турски. Последните предпочитат Беломорието пред бетономорието.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1593 Неутрално

  Изобщо не само черноморието, но и София е презастроена, и то по абсолютно безобразен начин. Нацвъкаха блокове върху зелените площи между старите, ако плюнеш от балкона вероятно ще уцелиш комшия от отсрещния блок...
  В новите квартали на равно поле пак се прави някакъв кошмарен лабиринт, който се попълва после до последния свободен метър. Без паркове и градинки, без алеи и булеварди.
  Проблема е, че човек няма голям избор, не може да си сменя жилището всеки няколко години. Щото и ново да вземе пак ще го бетонират отвсякъде после. Само ще гази калта до тогава.
  Чернооморието пък е кошмарно, но там човек има избор. Ето например Англия, във всеки морски град - задължително булевард и огромна алея с пейки , градинки на крайбрежната ивица е основно място за разходки. разни кросове, и какви ли не забави. Хората се разхождат, сядат на пейките, стоят с часове там. Защото е приятно.
  https://www.chernomore.bg/media/files/article_inline/640x480/19e/19e77add6565ebe9320d62377519d09a.jpeg

 78. 78 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  Като човек с 25 години стаж, ще си позволя да не се съглася с големия "капацитет" Ангелокова. Ето и малко аргументи:

  1. Относно статистиката:
  Граничната статистика никога не е била и няма да бъде точен измерител, така че твърдението, че броят на гърците, посетили България е равен на броя българи, посетили Гърция, в най-добрия случай е манипулация, тъй като в огромната си част българите ходят на почивка в Гърция, а обратното не е точно така.

  Най-точна е хотелската статистика, доколкото има адекватна такава.

  2. От 17 г. работя за голям туроператор и мога да ви кажа, че спадът е с повече от 50 % на британския и скандинавския пазар. така че тия 100 полета са отменени, а не отложени.

  3. Арогантността и липсата на връзка с реалността у политиците допълнително ще отблъснат хората от родното Черноморие

 79. 79 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#23] от "rww11647733":

  така е, също така минали границата и дошли да пазаруват и хоп - за стъкмистиката е турист....

 80. 80 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  неадекватни - както обикновено впрочем.

 81. 81 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 414 Любопитно

  До коментар [#5] от "DDR":

  Излишно е да се включим, сам виждаш колко са почитателите ни. Не унивай и твоите почитатели не са малко, като гледам как са те оценили. Питам се обаче защо няма опашка към плажовете на твоите съплеменници , (посока Босфора за незнаещите) и един въпрос - където и да си по света, арабското или българско име използваш?

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 82. 82 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  Като цяло задачата на умнокрасавците е да сипят обвинения срещу демократично избраното правителството каквото и да се случи. Всеки знае, че в момента има обстоятелства, които са извън контрола на което и да е било правителство в Европа. Питайте в Испания как е туристическия бизнес и какво ще стане с тяхната икономика. България е дисциплинирана и стабилна в макроикономическо отношение.
  —цитат от коментар 71 на Александър


  То нашите "моментни обстоятелства" са вече 10 години, бе драги!
  На ББ все някой му пречи, ако не се справя :)

 83. 83 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#68] от "boevbisser":

  Не е бойкот, а страх за здравето, личното и на децата!!! Вече три години водя внуците на плаж на дивия плаж между Сарафово и бургаските солници. Първо поглеждам водата, вятъра.... и ако във водата плуват едни неща.... внуците играят на пясъка, леко ги озплаквам с кофа и директно у дома в банята с обилна сапунка!!!
  Тази година водата е кристална, що ли?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 84 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Обидно е лидер на партия от управляващата коалиция да се изразява така за хората , които са принудени да ходят в чужбина и да берат както се изразява ,,незнам си какво" .

  А цифрите може да са реални , но това явно са гърци преминали границата. Повечето идват да пазаруват от граничните райони на далавера са дори и с бензина. Както казаха нашата статистика брои всеки чужденец за турист

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 85. 85 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Обидно е лидер на партия от управляващата коалиция да се изразява така за хората , които са принудени да ходят в чужбина и да берат както се изразява ,,незнам си какво" .

  А цифрите може да са реални , но това явно са гърци преминали границата. Повечето идват да пазаруват от граничните райони на далавера са дори и с бензина. Както казаха нашата статистика брои всеки чужденец за турист

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 86. 86 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3312 Неутрално

  До коментар [#68] от "boevbisser":

  Да помислят защо така и как българите да се върнат, а не да ръсят глупости по медиите.

  Опасно е. Ще хванат целулит от много мислене.

 87. 87 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2176 Неутрално

  До коментар [#78] от "debruckere":

  +++ Да, полетите са отменени!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 88. 88 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 308 Весело

  ... които скоро ще се завърнат кат вирусни торби, за да имунизират популацията.

  Благодаря, разбрах (ツ)

 89. 89 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4656 Весело

  До коментар [#31] от "Petleshev":

  Е тъкмо това е въпросът!
  Защо българските сезонни работници напират за Гърция "да берат незнамквоси" ами не отиват в Кюстендил да берат череши, например?
  Или "незнамсвоси" не вирее в България?

 90. 90 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3312 Неутрално

  До коментар [#83] от "chichka":

  Никакъв патриотизъм. Не само, че не е завел децата да хапнат по три кебапчета с една бира да подпомогне изнемогващия туризъм, Ами и на див плаж ги завел за чадър да не плаща.

 91. 91 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Отменени полети и срив на резервациите има по цял свят. Тази година ще е трудна за туристическия бизнес навсякъде.
  Но другите държави се опитват да вземат мерки, намаляват цени, предоставят допълнителни безплатни услуги и т.н.
  А нашите калинки приказват глупости и се нервят че българите не искат да ползват насила продукта им.
  "Най-чисто, най-спокойно и най-безопасно е в България" - в това твърдение има точно три неистини. По принцип когато използваш "най-" трябва да си готов да защитиш твърдението си. Ако Ангелакова беше казала "В България е спокойно и безопасно", можеше и да се върже някой. Но "най" не е със сигурност. А чистотата е нещо което по-добре да не споменава, за да не става за смях.

 92. 92 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4656 Неутрално

  До коментар [#68] от "boevbisser":

  Ангелкова и Валерката да прибавят колко хубаво и безопасно е в България:
  481 заразени с коронавирус на милион при 301 на милион в Гърция, 25 починали на милион в България при 18 на милион в Гърция.
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 93. 93 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Валери, Валери...........и двамата имате бизнесинтереси по нашето..............тоест Вашето море. Стига с тоя шум. Защо не кажете нещо за презастрояването. Защото, като има презастрояване - има и шум, дори да няма музика. Не искам да почивам в блок Валери. неприятно е. Особено, ако е от система от блокове, долепени един до друг.
  Вашата цел са парите на чужденците. Вие откраднахте морето ни за да изкарвате пари от млади хора, които искат да пият на слънце. Сега няма как да ни върнете.
  Аз дори Халкидики вече избягвам, заради презастрояване на някои части. Неприятно е и там- например Неа Мармарас , където спрях преди две години

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fa/Νέος_Μαρμαράς_-_panoramio _(2).jpg/1200px-Νέος_Μαρμαράς_-_panoramio_(2).jpg

  Но наоколо на Халкидики още е добре. Клиента решава и той не иска бетон валери, не иска дискотека, не иска "атракцион". Иска тишина, но и зеленина, иска и добри хора, добра услуга- спокойна без екстри. ..............получава я в Гърция. Защо да ходи в Созопол, в зелената тиня на централния плаж, със застроените скали и с чудовището на Григорий Станишев отгоре....

  https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0430/0000430627-article2.jpg

  Не става Валери. И ти си виновен и Ангелкова. Защото като има протести Вие трябва да сте първи за опазването на природата и срещу презастрояването . Дори да не го вярвате като идея, просто ще ви удари по джоба. Вас и приятелите ви с хотелите и ...............атракционите.

 94. 94 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  До коментар [#63] от "Александър":

  Аз мутри, милиционери и курви не ща да подкрепям. Ти като искаш, отивай да им правиш оборот. Българският туризъм бил пред крах? Ами да ги спасяват Борисов и Ангелкова. Нали все пишат стратегии и броят чадъри. А чадърите ставали все по-евтини...!
  Какво чуждо нещастие? Какво да ме прави щастлив? Това, че родните мутри и милиционери, щели да останат без клиенти през лятото? Не. Напълно са ми безразлични. Както казах, ти като се тревожиш много за тях, отивай да им правиш оборот. Никой не те спира. А-а-а-а, да. Може и ваучери да ви раздадат от ГЕРБ. Ще ходите служебно на плаж и ще крепите родния туризъм. :)))

  Бивш tww09306483.
 95. 95 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Тия двамата и те не си вярват ама какво друго да кажат. Истината е, че много хора по-скоро няма да отидат на море отколкото да отидат на родното черноморие. Тъпите им "услуги и атракциони" като шезлонги, бичеща музика, бетонови джунгли, липса на места за паркиране и т.н. хората, които видяха как е в Гърция, не ги щат.

 96. 96 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  Аз не можем да разберем що се напъват и двете страни да го водят тоя разговор всяка година. :)

  Има си пътници за всеки влак. :)

  Родното черноморие не е закъсало - щом бетонират значи има на къде да расте. :)

  Юли и Август са силните месеци по нашето море. А понеже Гърция е по на юг става още от май до октомври надолу към Атина. А близките части Северна Гърция са перфектни юни и септември, докато по нашето Черно море след средата на септември вече е студено и не става, освен ако не си много на юг.

 97. 97 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 300 Весело

  Далавери, като тръгваш за морето, да не забравиш релсата!!!

 98. 98 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  А нашите калинки приказват глупости и се нервят че българите не искат да ползват насила продукта им.
  —цитат от коментар 91 на rww11647733


  Като цяло българите ще ползват продукта им горе долу колкото предната година. :)

  Проблемът доколкото разбирам е, че чужденци няма да има, а някои големи курорти разчитат главно на чужденци. И нашите се опитват да ги напълнят с българи, ама силно ме съмнява да стане.

 99. 99 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  До коментар [#64] от "Alarmstufe: Rot":

  "... Забележителното в случая е, че огромен брой българи могат да си позволят да почиват в чужбина...".

  Забележително? Хм-м-м-м-м... Не е забележително, ами е напълно логично и закономерно. Просто в Гърция и Турция за същите пари получаваш повече. Все повече българи разбират, че не е задължително да се връщаш изнервен и болен от лятната си почивка. Затова и все повече, който иска да си почине търси различно от България място. И не, това не е някакъв лукс, нито признак за забогатяване и много добър живот. Аз съдя по себе си. Изкарвам си парите с работа и затова търся най-изгодното. Ако наистина имах висок стандарт, вероятно щях да бъда на доста по-екзотични и скъпи места. Северна Гърция е бюджетна дестинация, напълно покриваща нуждите на работещите българи. Някакви заблудени екземпляри като тебе се мъчат да ми обясняват, че сме живеели много добре, защото сме можели да отидем един, два пъти до Гърция през годината. Остави я тази смешна пропаганда.

  Бивш tww09306483.
 100. 100 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#94] от "Petleshev":

  И аз не мисля че има нужда от подкрепа. Ще имат един слад сезон и толкова - догодина пак ще се напечелят. Имам познати с хотели по морето. Не са го закъсали. Всичките имат и друг бизнес, карат коли за по над 200000 евра, децата им учат в Швейцария, могат и 5 години без туристи да изкарат.
  Ако ще подкрепям някого, това ще е човека при който ходя на Халкидики, защото знам че ако не изкара нещо от хотелчето и плажа, през зимата 4-те му деца ще гладуват.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK