На живо

Коронавирусът в България: заразените отново са над 100, отпада карантината за Швейцария (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: заразените отново са над 100, отпада карантината за Швейцария (хронология)

© Велко Ангелов
"Дневник" следи в реално време ситуацията с коронавируса в България.
Премахва се карантината за идващи от няколко държави

От утре, 18 март, отпада 14-дневната карантина за пристигащите в България от Исландия, Норвегия, Швейцария, Лихтенщайн, Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана. Това се посочва в издадена днес заповед на министъра на здравеопазването.


Със същата заповед се позволява и всички лица, които имат разрешение за пребиваване в държава-членка на Европейския съюз, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, или в страна по Шенгенското споразумение (включително Сан Марино, Андора, Монако и Ватикана) и членовете на техните семейства да влизат на територията на България.

"Няма как да починеш от коронавирус, ако нямаш придружаващи заболявания", заяви имунологът доц. Андрей Чорбанов пред Би Ти Ви. Според него тези, които са станали жертва на коронавируса, но се водят официално здрави преди заразяването си, са имали здравословни проблеми, за които не са знаели. Увеличеният брой заразени, които се регистрират през последните дни, са нещо съвсем естествено и са "негативният резултат от скриването от вируса" през последните месеци, смята той. Според него някои нации са по-податливи на заразата, а други –не, което е резултат от генетичното разнообразие между хората. Имунологът смята, че една от причините за високата смъртност от коронавирус при определени нации като гражданите на САЩ е затлъстяването. "Витамините са хубаво нещо, но не трябва да се прекалява с имуноистимулантите", обяви той, като уточни, че при здравите хора имунната система няма нужда от подкрепа и ако се стимулира се отключват автоимунни и други заболявания.

Десетки артисти се събраха пред сградата на Министерството на културата, за да обявят своето несъгласие с обърканата процедура за финансово подпомагане на независимия сектор заради коронакризата. Негодуванието на свободните артисти беше заради променящите се изисквания за кандидатстване за трите творчески стипендии от 720 лева.


Повече по темата четете тук.

Жители на кв. Изток в Кюстендил до 30 юни няма да могат да влизат в сградата на съда в града заради опасността от коронавирус. Със заповед на директора на РЗИ - Кюстендил са въведени временни противоепидемични мерки на територията на ромската махала от 17 до 30 юни включително. Административните ръководители на Окръжен съд - Кюстендил и Районен съд - Кюстендил, издадоха съвместна заповед, с която за посочения период от време се забранява достъпа до Съдебна палата – Кюстендил на лица, живеещи в кв."Изток", съобщи "24 часа"..

Министерството на здравеопазването за пореден път обяви, че е незаконно болниците да искат от пациентите си направен и платен от тях PCR тест, за да ги приемат. Изявлението идва след поредни оплаквания и започнали проверки по конкретни сигнали. "Здравният министър е категоричен, че всички сигнали за отказ от страна на лечебните заведения за диагностика или лечение поради липса на PCR тест ще бъдат проверени и ще бъдат налагани санкции", пише в съобщението на ведомството. В него се напомня, че здравната каса плаща дейността по диагностика на COVID-19 чрез този вид тест.

Болницата в Хасково изписа жена след 45 дни интубация

Многопрофилната болница в Хасково днес изписа 36-годишна пациентка след 52 дни на лечение от COVID-19, 45 от които - на апаратна вентилация. Жяната е постъпила в инфекциозното отделение на болницата на 26 април, след като се е завърнала от Нидерландия. Три дни по-късно здравословното ѝ състояние се влошило и се наложило да бъде поставена на апаратно дишане в интензивното отделение.


В продължение на 33 денонощия неотлъчно до нея са били двама лекари, специалисти по анестезиология и интензивно лечение – д-р Георги Димитров и д-р Владимир Вълев, разказват от болницата. Днес двамата присъстваха на изписването на пациентката. "Те не се чувстват герои и са удовлетворени, че се справиха с нелеката задача и изпълниха успешно своя дълг, но те са нашите герои", пишат от лечебното заведение.


Коронавирусът в България: заразените отново са над 100, отпада карантината за Швейцария (хронология)

© МБАЛ - Хасково

В Буковлък заразените са 29

Вече 29 души са заразените с коронавирус в поставеното под частична карантина плевенско село Буковлък, съобщи директорът на регионалната здравна инспекция д-р Атанас Гарев. Той и кметът на селото Росен Русанов увериха, че се прилагат всички засилени противоепидемични мерки, а местните жители спазват ограниченията. Засега не се налага затваряне на детската градина.


В университетската болница в Плевен в момента са 7 мъже с COVID-19, петима от тях са от Буковлък, а останалите от Опанец и от Плевен, съобщи пред БТА говорителят на лечебното заведение Момчил Цветков. Всички са в добро общо състояние. През последното денонощие полицията в Плевен образува нови две бързи производства за нарушения на задължителната 14-дневна карантина - срещу 31-годишна жена и 33-годишен мъж от село Ставерци.

Отрицателни са всички проби за коронавирус на децата от яслената група в столичната детска градина 80 "Приказна Калина", както и на техните братя и сестри, предаде Би Ти Ви. Групата беше поставена под карантина, след като в неделя се разбра, че работеща в нея медицинска сестра е дала положителна PCR проба за COVID-19. Жената не е имала контакт с други деца от градината и затова останалите групи работят нормално. Общо 12 деца от яслата, били в контакт със сестрата остават под 14-дневна карантина.

Повече хора ще могат да теглят безлихвени кредити

Кабинетът разшири кръга на хората, които могат да вземат до 4 500 лева безлихвен кредит, ако са загубили работата си зарази кризата, породена от коронавируса.


Достъп до заеми вече ще имат и самоосигуряващи се, които имат годишен спад на доходите от поне 20% през което и да е тримесечие, а не само за първото. Сегашното изискване кандидатите да са с платени осигуровки се заменя с това да са декларирани за период от поне 6 месеца преди кандидатстването, като може да не са платени. За хората на трудов договор се иска вече да са го имали в последните 6 месеца преди кандидатстването, а не преди излизането в неплатен отпуск както е в момента.

Един от най-големите туроператори в Европа ТУИ (TUI) обяви рестарт на летните си програми до България от юли. В средата на май компанията определи страната като една от най-добре подготвените за летен туризъм, а преди две седмици анонсира възобновяване на дейността си до дестинации, които смята за "сигурни" като Германия и Австрия.


От юли туроператорът възобновява летните си програми и в Испания, Гърция, Кипър, Италия, Хърватия, България, Португалия и Швейцария. Очакваме останалите ни пазари като Великобритания и Скандинавието да последват този пример по-късно през лятото, се казва в съобщение на компанията.


Коронавирусът в България: заразените отново са над 100, отпада карантината за Швейцария (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Компанията за международни автобусни превози "Фликсбус" (FlixBus) възобновява дейността си от и до България от 19 юни, съобщиха от там. Пътниците от София и Пловдив ще могат отново да пътуват със зелените автобуси директно до 4 европейски държави - Германия, Австрия, Словения и Хърватия.


Всички автобуси ще бъдат дезинфекцирани след всяко пътуване, а влизането и излизането първоначално ще е възможно само през задната врата. Носенето на предпазна маска или шал в автобусите е задължително, а тоалетните в тях ще бъдат затворени като част от мерките срещу коронавируса. Компанията въвежда безконтактна дигитална проверка на билетите и дезинфектант на борда, а в чакалните и при качване и слизане от автобуса следва да се спазва 1.5 м разстояние.


"Фликсбус" влезе на българския пазар през 2018 г., а през 2019 г. Компанията отбеляза 63% ръст на пътниците в страната, отбелязва агенция Ройтерс.

Сградата на НОИ затваря днес заради служител с положителен тест

Служител от контактния център на Националния осигурителен институт (НОИ) е с положителен тест за коронавирус и сградата на столичния бул. "Александър Стамболийски" 62-64 затваря днес за извършване на пълна дезинфекция, съобщиха от института. Приемните за граждани ще работят до 15 часа при спазване на мерките за дистанция и индивидуална защита.


В спешен порядък ще бъдат установени и тествани всички контактни на заразения служител, на първо време това ще стане с всички работещи в Контактния център, които ще бъдат поставени и под карантина. Тези служители обслужват единния телефонен номер на НОИ за даване на консултации и нямат пряк физически контакт с граждани, посочват то института.

Топлото време няма да се отрази съществено и да "убие" коронавируса, смята имунологът акад. Богдан Петрунов. "Съвсем не сме в положение да кажем "да, епидемията свърши или вече очакваме края ѝ", предупреди Петрунов пред БНТ. Според него по-скоро COVID-19 ще измине своя биологичен цикъл и ще изчезне, но предупреди, че това ще стане бавно и "дотогава сме доста далеч от нормалната ситуация". Цитира и данни на Световната здравна организация, които показват скок на новите заразени в Америка, Европа и Китай.


По думите му причината за скока в броя на заразените от последните дни е, че хората са се успокоили след първите 1-2 месеца на строго спазване на ограничителни мерки. Изтъкна, че трябва да се спазват най-елементарните мерки - носене на предпазна маска на обществени места и често миене на ръцете. В момента новите случаи са в огнища, не от масово разпространение, но предвид че страната е малка, разпространението може да стане и сред цялото общество, коментира още имунологът. Той прогнозира втора вълна на COVID-19 през есента и не очаква до края на годината да се появи ваксина.

От установените през последното денонощие нови заразени с коронавирус най-много са в област Шумен - общо 27 души, показва справка в единния информационен портал. В шуменско има и няколко огнища на вируса, а днес се разбра за възрастно семейство с COVID-19, което доброволно е напуснало местната болница. В Софийска област са 15 от новите случаи, други 13 са в София-град. Също 13 са и положителните тестове в Кюстендил, където от днес кв. "Изток" на града е под карантина за 14 дни заради огнище на заразата. Следват Пазарджик с 10 нови случая, Сливен - 7, Плевен - 5, Кърджали - 4, Смолян, Стара Загора и Ямбол с по 3 случая, Варна, Видин Пловдив и Разград - по 2, и Добрич с един нов заразен.


Артисти от независимия културен сектор ще пият студена вода пред Министерството на културата този следобед в знак на протест срещу политиката и изпълнението на програмите му. Едно от исканията им е свързано с мерките на правителството за подпомагане на сектора, който пострада тежко заради ограниченията срещу коронавируса.


Те настояват да бъдат подпомогнати финансово не само артистите на свободна практика с доход под 1000 лева месечно, каквото е условието за получаване на помощта от три минимални работни заплати (610 лева - б.р.). Сред исканията им са и по-бързо изпълнение на програмата "Творчески стипендии" на Националния фонд "Култура", спазване на обявените срокове за изплащане на стипендиите и преразглеждане на неодобрените кандидати, съобщава БНР. Сред подписалите исканията са Асоциация за свободен театър, Българска музикална асоциация, Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура и редица фондации.

Пациенти отказаха болнично лечение в Шумен

Пациенти с коронавирус са напуснали доброволно инфекциозното отделение на шуменската болница, отказвайки лечение, предаде Би Ти Ви. Става дума за 80-годишен фелдшер от Каолиново и жена му.


Двамата били настанени в самостоятелна и изолирана стая, но буйствали и опитали да счупят болничен инвентар. След като подписали декларация, че отказват престой в болницата, те са се изолирали в дома на жената в село Климент, в което има още няколко заразени. Двамата не са съдействали и на здравните власти, като са отказали да подпишат протокол за изолация, така че със случая ще се заемат полицията и прокуратурата. Състоянието на двамата е сериозно, а от болницата посочват, че са готови да ги приемат отново.

Нови 112 заразени, петима починали

Новите случаи на коронавирус в страната са 112 за изминалото денонощие при направени 2 045 теста, показва справка в единния информационен портал. Това е и най-големият брой случаи от началото на заразата в страната. Общият брой на заразените е 3 453.


Петима души са починали от COVID-19, с което общият брой на смъртните случаи става 181. Всички те са жени, съобщава Министерството на здравеопазването. Две от тях - на 63 г. и на 78 г., са били с пневмония, без данни за съпътстващи заболявания; Други две - на 56 и на 70 г., са били с пневмония и с хронично белодробно заболяване, а петата починала е на 58 г. и е страдала от онкологично и сърдечно заболяване.


Излекувани са 33-ма души. Общо 267 пациенти са в болници, 13 от които са в интензивни отделения, показва още статистиката. За изминалите 24 часа са установени 4 нови заразени медици - лекар, медицинска сестра, санитар и друг медицински специалист. Така заразените медици в страната стават общо 326.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (171)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1156 Любопитно

  Статистика на брой заразени по етноси няма ли да видим най- накрая ... или е расистко и ще наруши етническия мир?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 2. 2 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Отменяй мерките! Народът да мре!

 3. 3 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  Имунизацията върви по план- без ваксини, чипове и G5-мрежа (ツ)
  Само да не земете пак да ползвате маски, цайси, ръкавици, дистанцииране, сакън !
  И никво миенье- мие се само онзи, който е мръсен
  (ツ)

 4. 4 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Много рязко изправихме кривата нагоре...😰

 5. 5 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 981 Любопитно

  От месец съм отново на работа в офис. Преди това 2 месеца бях от къщи. Интересно, когато случаите бяха по 30-40-50, в къщи, когато са 2-3 пъти повече - хайде в офиса. Пътувам с метрото. Първоначално бяха малко хората и с маски. Сега метрото постепенно се пълни, както преди карантината и вече има хорица без маски.
  Някой да има учуден, че броя на заразените расте?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Любопитно

  Като гледам данните от последните няколко дни, разпространението далеч не е само на клъстъри. Лошо за туризма най-вече.
  Четох, че само след 5 случая в едно село до границата с България гърците моментално слагат под блокада цялото населено място за 7 дни, вкл. КПП-та, доставка на храна по домовете, вечерен час, и т.н. А какво прави България - извън карантината почти нищо.
  Е, какъв е сигналът за потенциалните туристи?

 8. 8 Профил на so
  so
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се... Уви, пътя намиращ се между милиционерщината и тъпотията и пълната разпасаност, явно е трудно да бъде поет. Наесен няма да има песен...

 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Любопитно

  До коментар [#6] от "Дон Кихот":

  Къде го видя официално това за 24 април, официалният държавен портал казва друго?
  А че има тренд нагоре е очевидно.

 10. 10 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#1] от "ь":

  И какво ме топли това, след като на опашка в търговски център, тоя, от визирания етнос може да зарази околните от друг етнос!

  В България, вирусът проникна точно, когато гурбетджиите от въпросния етнос масово се завърнаха!

 11. 11 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Разпределение по области? Огнища ли са?

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  1600 лв. за съгласие за диагноза коронавирус, 1800 лв. за съгласие за диагноза коронавирус при починал близък или роднина.
  За сега.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 13. 13 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#8] от "so":

  Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се... Уви, пътя намиращ се между милиционерщината и тъпотията и пълната разпасаност, явно е трудно да бъде поет. Наесен няма да има песен...
  —цитат от коментар 8 на so


  Такя е. Всеки решава за себе си. А тези които чакат Борисов, Нинова, Карадайъ, Каракачанов и останалите политици да ги спасят - много поздрави...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 14. 14 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 33 Неутрално

  ХММ и сега какво стана - вчера ми нацъкахте 30 минуса, а излиза, че съм прав - седмицата върви и нарастват заразените. Обаче имам един въпрос - като изключим неделя, направените тестове не падат под 2000, че даже стигат и 3000. В този ред на мисли - кога капацитета на лабораториите стана такъв? Защо по време на т.нар. пик се тестваха по 500-800 човека? И за тези, които ще почнат да пишат без да мислят за тестването - при повече тестове се получава значително по-реална картина на ситуацията, което обикновено би следвало да доведе до по-адекватни мерки. При ниска заболеваемост и ниска смъртност дали е ок да се слагат КПП-та в началото или сега е по-необходимо?
  Или ще е добре да плашим хората, после да пуснем нещата, да се поиззаразят и да кажем "ами вие така поискахте, нали" и каквото стане. Пък и ще покрием малко нещата със скандалите.

 15. 15 Профил на xri09609626
  xri09609626
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Швеция дръж се, гониме те!

 16. 16 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1205 Любопитно

  Не ми се мисли какво ще е след още 2 седмици. Тези случаи са от великденскте празници и байряма. Или казано по друг начин началото на новия пик.

 17. 17 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 875 Неутрално

  "Новите случаи на коронавирус в страната са 112 за изминалото денонощие при направени 2 045 теста, показва справка в единния информационен портал. Това е и най-големият брой случаи от началото на заразата в страната."Пак лъжа! Най-големият брой е на 24 април- 137 души.Най-отвратителното е, че за трети път "Дневник" се опитва да прокара такава лъжа. Да си го запишат някъде с огромни лилави букви!Въпреки, че го правят нарочно, разбира се-иначе трябва да правя квалификации по вкуса на модератора.
  —цитат от коментар 6 на Дон Кихот


  Тук ти нещо си се оплел. За 24ти април са 91. Мисля че имаш някакво персонално отношение към Дневник.

 18. 18 Профил на lino_santino
  lino_santino
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Пик на заразените може да се получи и ако изследват повече хора, отколкото преди.
  Дайте процент изследвани/заразени.

 19. 19 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1205 Любопитно

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  И как убеждаваш PCR-а да изкара положителна проба за корона вирус?

 20. 20 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1205 Любопитно

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  И как убеждаваш PCR-а да изкара положителна проба за корона вирус?

 21. 21 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Любопитно

  До коментар [#1] от "ь":

  Еднократно се появи информация - преди повече от месец, че две трети от заразените са без здравна осигуровка. След това тези данни някак си изчезнаха....

 22. 22 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#6] от "Дон Кихот":


  Пак лъжа! Най-големият брой е на 24 април- 137 души..
  —цитат от коментар 6 на Дон Кихот


  24.04.2020 НОВОПОТВЪРДЕНИ СЛУЧАИ: 91!
  ДЕВЕТДЕСЕТ И ЕДИН!

 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  Наистина не разбирам какъв е смисъла за такова плащане

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2781 Любопитно

  До коментар [#23] от "дерибеев":

  И аз не схващам, доколкото съм чел, пътеката за лекуване на ковид-19 е по-евтина.
  Може би заради бонусите към медицинския персонал, че са на първа линия, но и това е леко изсмукано от пръстите.

 25. 25 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Генерал професор д-р Мутавчийски да бъде назначен за министър на здравеопазването незабавно. Настоящият министър си няма и хал- хабер от медицина, дава разнопосочни, абсолютно непрофесионални, некадърни препоръки и разпоредби, които създават пълен хаос в поведението на хората: да носят ли маски или да не носят; къде да са с маски и къде могат и без маски; в магазините, супермаркетите и градския транспорт да носят ли маски или са свободни, да не носят? Информационното затъмнение, което настъпи след "разхлабването" на мерките, не само че не подобри ситуацията с епидемията, но и рязко я влоши. Чалга култура, чалга държава, чалга здравеопазване. Ресторанти, казина и масови, спонсорирани от хазартните босове спортове. На път са напълно да ни ликвидират и като народ, и като държава.

 26. 26 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  Какво неистово коронясване !! (ツ)
  Само не се бутайте и не пререждайте- вируси има за всички, родния ковидарник е отлично зареден (ツ)

 27. 27 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 370 Любопитно

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  ???
  Илюминати? Рептилии?

  Или както обикновенно Сорос и Иван Костов!
  Упс... И Бил Гейтс...

 28. 28 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 370 Весело

  До коментар [#23] от "дерибеев":

  Ха-ха!

  Заговор против човечеството!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Весело

  До коментар [#19] от "Бай Гадьо":

  Помисли малко, отговора е елементарен...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 31. 31 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  Отличен момент за ваканцуване на родното Черноморие !
  Кашличко ви чака, заповядайте, добре дошли (ツ)

 32. 32 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Всичко се случва в напълно предсказуем порядък!
  Докато мерките бяха полицейски, нещата що годе бяха под контрол.
  Когато опряха до дисциплината и самосъзнанието на индивида настъпихме мотиката.

  I Want To Believe
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1333 Весело

  Е нали вчера имаше новина за лекарство срещу короната, какво се пУашите?

  Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптичен
 35. 35 Профил на morf
  morf
  Рейтинг: 746 Любопитно

  1600 лв. за съгласие за диагноза коронавирус, 1800 лв. за съгласие за диагноза коронавирус при починал близък или роднина.За сега.
  —цитат от коментар 12 на hamiltonf


  Може ли да ме свържеш с предлагащите по 1600 лева? Кой бяга от 1600 лева и един месец болничен...

 36. 36 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1393 Весело

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  "Къде го видя официално това за 24 април, официалният държавен портал казва друго?"

  Аз не знам по-официална институция в световен мащаб от тази долу.

  https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html #/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6?ocid=eventhub

 37. 37 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1393 Весело

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  "Къде го видя официално това за 24 април, официалният държавен портал казва друго?"

  Аз не знам по-официална институция в световен мащаб от тази долу.

  https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html #/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6?ocid=eventhub

 38. 38 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 257 Гневно

  До коментар [#21] от "boevbisser":
  Не е ли време, да се въведат сериозни мерки срещу неплащането на социални и здравни осигуровки? Аз, да чукна на дърво, в болница не съм влизал, а съм на 57, и всеки месец плащам здравна осигуривка колкото циганската махала (опс, те и викат офицерската махала) в Ямбол! В щатите, доколкото си спомням от думите на един голям приятел, емигрант в Атланта, минималната е 600$ на месец! Тука има ли 20 лв, не знам, ама 2/3 от плебса е на аванта! Реваха за 60/40, ама всеки втори се осигурява на 600 лв. а реве като вдовица за пари! Ами братя и сестри, лейди Татчър каза, НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ДАДЕ ПАРИТЕ!

 39. 39 Профил на touroperator
  touroperator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  24 април - 91 новозаразени при 1000 теста
  16 юни - 112 новоразарезин при 2049 теста
  Кога новозаразените са повече като процент от тестваните?

 40. 40 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":Наистина не разбирам какъв е смисъла за такова плащане
  —цитат от коментар 23 на дерибеев


  Пари естествено :) Повече заразени преминали през отделението ... повече средтва преведени от здравната каса. Има май и някаква минимална норма за брой заразени... за да си получат ония 1000 лева.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 41. 41 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  Застанеш ли пред щанд с повишена посещаемост, напр. хладилния с млечните продукти, или плод/зеленчуците, перформирай синдрома "остра, суха, раздираща, неудържима кашлица кат за последно" (ツ)
  Конкуренцията ще се отдръпне ужасена и ще си напазаруваш спокойно, без да ти дишат във врата.
  Внимание- перфекционизмът изисква редовна съсредоточена тренировка !

 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Весело

  До коментар [#35] от "morf":

  Да бе, нали ще поискаш 1800лв за тъщата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3190 Неутрално

  Застанеш ли пред щанд с повишена посещаемост, напр. хладилния с млечните продукти, или плод/зеленчуците, перформирай синдрома "остра, суха, раздираща, неудържима кашлица кат за последно" (ツ)Конкуренцията ще се отдръпне ужасена и ще си напазаруваш спокойно, без да ти дишат във врата.Внимание- перфекционизмът изисква редовна съсредоточена тренировка !
  —цитат от коментар 41 на balgariez


  играчка плачка. набързо ще излезе някое младо спортистче да те хване за ухото и изкара с шутове от магазина.

 44. 44 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Любопитно е, че в София ежедневно се констатират между 10 до 20 случая / с малки изключения /. Днес са 13, а в Шумен са 27. Но не е политкоректно да се посочват от какъв етнос са мнозинството от заразените. И колко от тях, бидейки от един конкретен етнос са били ваксинирани като деца?

 45. 45 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Сега сме в положението на Швеция.Свободия до шия и резултатите няма да закъснеят.

 46. 46 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#43] от "karatista":

  Досега не се е случвало- на никой не му се лежи месец с маркуч у дроба (кат оня 40-годишния у къмпинг "Градина") (ツ)

 47. 47 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#22] от "Tzar Vova Josei-ki":


  "24.04.2020 НОВОПОТВЪРДЕНИ СЛУЧАИ: 91!
  ДЕВЕТДЕСЕТ И ЕДИН!"

  Да, ама не!
  https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html #/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6?ocid=eventhub

  Ти да кажеш своя източник? Не, че не вярвам ,но има някакво разминаване, а Джон Хопкинс е световно признатият интитут, оторизиран да следи ситуацията.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  Сетих се за един много стар съветски филм.
  Не, не помня дали бе средно тъп, много тъп или еталон за тъпота, нито пък за кво ставаше дума (може и да го има у уикито).
  Но заглавието бе паметно:
  "НИКОЙ НЕ ИСКАШЕ ДА УМИРА" (ツ)

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  "Новите случаи на коронавирус в страната са 112 за изминалото денонощие при направени 2 045 теста, показва справка в единния информационен портал."

  Мисля, че беше над стоя броя на заразените, при който мерките се връщаха автоматично ! Сега са и повече ! Вече сме в условията на втора вълна от заразата, само дето 15 000 българи хукнаха към Гърция ! Чакаме да станат по 200 ли на денонощие, че да предприемем нещо повече от суха статистика по медиите ?

 51. 51 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 989 Неутрално

  От осми март до сега в България общо са починали над 32000 човека. От тях 181 и с коронавирус.
  По-голяма е вероятността да променят закона и да ти вземат бизнеса, отколкото да Омреш от вирОс.

 52. 52 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  Да се коронясаш е модерно и яко.
  Аз, обаче, съм старомоден (ツ)

 53. 53 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1393 Весело

  До коментар [#50] от "samoedin":

  "Мисля, че беше над стоя броя на заразените, при който мерките се връщаха автоматично !"

  Над сто, но в три последователни дни. Мисля, че така беше.

 54. 54 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 72 Неутрално

  До коментар [#1] от "ь":

  Като се изключат медицинските лица над 95% от новите случаи са цигани, само 1% са обикновени хора. За щастие всички умрели са цигани с изключение на тримата починали лекари.
  Лошото е, че в Европа гледат общата статистика и заради циганите го отнасяме. Както винаги ....

 55. 55 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  До коментар [#3] от "balgariez":

  Да, да, трябва да си стоим вкъщи и да мрем от страх. А, данните за починалите са много любопитни. Уж умрели от коронавирус, но са имали пневмония и хронични белодробни заболявания като съпътстващи. Никой не е умрял обаче от тези т.нар. съпътстващи заболявания. Не и не! Само коронавирус ще да е. Плаши се народе, ходи в маски и си стой вкъщи.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 56. 56 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  От месец съм отново на работа в офис. Преди това 2 месеца бях от къщи. Интересно, когато случаите бяха по 30-40-50, в къщи, когато са 2-3 пъти повече - хайде в офиса. Пътувам с метрото. Първоначално бяха малко хората и с маски. Сега метрото постепенно се пълни, както преди карантината и вече има хорица без маски.Някой да има учуден, че броя на заразените расте?
  —цитат от коментар 5 на Николай Георгиев


  За два месеца ако не си се научила да се пазиш..... никой не може да ти помогне.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 57. 57 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#47] от "Дон Кихот":

  https://esribulgaria.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html #/6e2c968cf38540f29a4311295dce390f

  Отивате на графиката; отваряте я; ежедневни случаи; предвижвате курсора на 24.04.2020!

 58. 58 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1773 Неутрално

  Любопитно е, че в София ежедневно се констатират между 10 до 20 случая / с малки изключения /. Днес са 13, а в Шумен са 27. Но не е политкоректно да се посочват от какъв етнос са мнозинството от заразените. И колко от тях, бидейки от един конкретен етнос са били ваксинирани като деца?
  —цитат от коментар 44 на asroma1927


  Точно разсъждавате.... едното е неваксинирани с БЦЖ, а другото е резултат от Рамазана!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 59. 59 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 102 Неутрално

  Спрях да посещавам един новинарски сайт, свързан с ТВ 'Bulgaria On Air', където огромната част от "новините" са журналистически брътвежи и фантасмагории. Явно трябва да спра да посещавам и този, доскоро беше 50/50, но прави впечатление, че въображението на пишещите започва да взема превес.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 60. 60 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#55] от "andreas_hofer":

  То и ако те ръгнат с нож у крака в артерията нема да ýмреш от острието, а след време (кратко!) от кръвоизлив. Та прав ще да си, да (ツ)

 61. 61 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4550 Неутрално

  До коментар [#16] от "Бай Гадьо":

  Великденските празници бяха преди 50 дни.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 62. 62 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#47] от "Дон Кихот":

  Re: [#57]!
  За да отворите правилно, осветявате целия линк; ако сте с Гугъл-Хром, клик десен бутон; Go to...
  Ако сте на друг браузър: копирате целия осветен линк, и отваряте в отделен прозорец!

 63. 63 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#5] от "Николай Георгиев":

  бат ви бойко нали каза че маските са за страхливите :)
  а останалите си пазят брадата ...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 64. 64 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 435 Весело

  Васил Божков: Прокуратурата бездейства за предадените на Горанов и Борисов 67 млн., Гешев демонстрира зависимост от хунтата....................
  https://mobile.frognews.bg/article/198124/
  .......................
  "Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства, пише още бизнесменът." .................. ...
  ЗА ПОКАЗАНИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА, КАЗВА ЧОВЕКА...И ГИ ИМА!!!!!!

 65. 65 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#59] от "Λllαν Νeemore":

  Прав си напълно- тук гъмжи от едни лоши нетолерантни чичковци и лелички, я ще те нагрубят, я ще наранят чувствата ти, я ще те заразят дигитално с коронавирус докат ги четеш...
  Бегай докат е време (ツ)

 66. 66 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  1600 лв. за съгласие за диагноза коронавирус, 1800 лв. за съгласие за диагноза коронавирус при починал близък или роднина.За сега.
  —цитат от коментар 12 на hamiltonf


  По-притеснително е,че 191 души дневно умират от инфаркт и инсулт,старомодни заболявания,за които не се търси спешна медицинска помощ в първите 2-3 часа след поява на симптомите,заради истерията по коронавирусната мода.

 67. 67 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Неутрално

  До коментар [#16] от "Бай Гадьо":Великденските празници бяха преди 50 дни.
  —цитат от коментар 61 на Alarmstufe: Rot


  Щаба смени стратегията по Великден, защото болните бяха незадоволително малко и хората прекаляваха със защитните мерки! За това не ги пуснаха да си купуват зарзават празниците от пазарите а ги пратиха в хипермаркетите на пазаруват на закрито където всяка краставица е пипана от 300 души.
  След това резултатите пак не са кой знай какво и сега има нова стратегия да се напълнят пак моловете и да се тъпче народа в метрото!
  В крайна сметка и това не върши много работа защото българите по-слабо ги лови covid-19!

  Не ми се мисли какво ще е след още 2 седмици. Тези случаи са от великденскте празници и байряма. Или казано по друг начин началото на новия пик.
  —цитат от коментар 16 на Бай Гадьо


  След 2 седмици и 6000 да станат пак изоставаме от евроатлантическите нужди и стандарти!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 68. 68 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Хей петима хей го сто,

  Мангъровци на хоро,

  Един заразява другия,

  и накрая всички на тръба.

 69. 69 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1393 Весело

  До коментар [#49] от "balgariez":

  "Но заглавието бе паметно:
  "НИКОЙ НЕ ИСКАШЕ ДА УМИРА" (ツ)"

  Да това беше един от добрите съветски филми, правен изцяло в Прибалтика, с литовски и латвийски артисти (може би затова). Успяха да излъжат цензурата и показаха безсмислието на взаимното избиване на хора от една народност в името на кухи идеи. И, колкото и да е странно, заглавието съответстваше на сюжета. Не помня точно, но мисля, че имаше номинация за "Оскар".
  Не напразно след този филм двама от артистите (единият беше Бруно Оя, другият-не помня) бяха поканени да се снемат в Холивуд и о, небеса- получиха разрешение. Видях Бруно Оя в един американски филм, след това им загубих дирите.
  Именно заради Бруно Оя и запомних името на филма- той беше актьор от нов тип за съветското кино и не можеше да не направи впечатление.

 70. 70 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Отличен момент за ваканцуване на родното Черноморие ! Кашличко ви чака, заповядайте, добре дошли (ツ)
  —цитат от коментар 31 на balgariez


  мое още да поспамиш
  ма у гръчко избухнАл нов клъстер
  та моеш призовеш и там да одат

 71. 71 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#55] от "andreas_hofer":

  А пневмонията от какво е?

 72. 72 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#37] от "Дон Кихот":
  Това, което имаш предвид са данните от 24 април + 25 април. Получава се така, защото там, където гледаш данните са отчитали не в 00 часа, а по друго време. При отчитане в получнощ за 24 април случаите са 90, а за 25 април са 63.
  Официалния портал е този:
  https://coronavirus.bg/arcgis/apps/opsdashboard/index.html #/ecacd239ee7e4fba956f7948f586af93
  (дано излезе линка)

 73. 73 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Крайно време е прокуратурата да се захване с някой ютюбъри даващи интервюта по измислени медии. Пълно е с хора, които умишлено твърдят, че вирус няма. Нито имат научни доказателства нито капацитет за това.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1186 Весело

  До коментар [#60] от "balgariez":
  Добре, но аз отказвам да треперя от страх и да стоя цял ден вкъщи. Ще навъртя пак хиляди километри, а който иска нека да трепери и вярва, че само коронавирус мори хората. И не си прав изобщо, ако острие пререже моя артерия, ще умра от коронавирус, а кръвеизливът ще е съпътстващ короната просто.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 76. 76 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  Отхлабването на мерките от страна на държавата, ще доведе на засилване на мерките на местни общности. Дано не се стигне до саморазправа с анархистични елементи.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 77. 77 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2612 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  къде това, веднага ги визмам.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 78. 78 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  Тез как ли са се коронясали, кат всеки знае, че вирус нема.
  Че и умрели некоù напук, наглеците му... (ツ)

 79. 79 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#20] от "Бай Гадьо":

  Преди години имаше скандал с бърз тест за СПИН у Америка - давал над 98% положителни резултати. Изтеглили го от аптеките след месеци , но след като маса народ се докарал до инфаркт и правели допълнителни тестове ,от "бавните". После разследвали- достигнали до лобизъм ,администрацията на дъртия Буш ,корупция ...

 80. 80 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 680 Неутрално

  След като бат ви Бойко рече, че само страхливите могат да носят маски и след идиотската заповед на министъра, че маските на закрити обществени места са "препоръчителни", какво да очакваме?
  Народът реши, че пандемията е чао и се разпущи.

 81. 81 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#48] от "k_":

  Лошото е,че истинските виновници за тая уйдурма никога няма да увиснат на ешафода. Може би след много години ,някой ше разрови говната ,обаче няма да е в нашия жизнен цикъл.

 82. 82 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Крайно време е прокуратурата да се захване с някой ютюбъри даващи интервюта по измислени медии. Пълно е с хора, които умишлено твърдят, че вирус няма. Нито имат научни доказателства нито капацитет за това.
  —цитат от коментар 73 на patrokalche


  Мани ги!

  Ярък пример - случка от тръмпова Америка .
  Иде реч за Джордж Флойт от Минеаполис ,разбира се .

  Заразен с Ковид-19 - не спазва самоограничения , джитка насам-натам , няма никаква маска и не му пука , ходи вечерта да си купува пиячка с некви 20 долара там , отива близо до полицаите.
  "Не можга да дишам" ми не можеш зер , то оставаше и да можеш .
  Ковид-19 , Бако! Било "леко грипче" , а ?

  И ако си служител на реда , или си в магазин , или си таксиджия , или просто си жител на Минеаполис - как ще се опазиш от такива , като Джордж Флойд ?

  А се намериха хора - даже и в София - да приемат подобно поведение , да издигат Джордж Флойд за знаме!

  " Такова поведение ще зарази майките и бащите ни ?
  Ще пречи на Мерките на Генерал Бойко Борисов и генерал Мутафчийски ?
  Бе стига глупости бе - няма никакъв Ковид - Это всё придумал Черчилль в восемнадцатом году !
  Джордж Флойд много хубаво е бил , човекът без маска и не се е спирал да джитка та да си купува качествено пиене !
  Да е с маска и да си стои в къщи ограничава неговите права! Та те искат подобно нещо и от ромите - а то няма Ковид! Значи е лъжа , за да ги ограничават!
  Айде да сме всички на митинг в София! "


  А други хора - чинно си спазват ограниченията и за всичко слушат Г каквот кажат на Брифинга.


  Два свята - единият е излишен!

 83. 83 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2589 Неутрално


  Без коментар - положението в България и Словакия. Особено внимание върху втората графика - Дневен брой на новите случаи.

  България:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

  Словакия:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/slovakia/

 84. 84 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Камбаната у кварталната църквица оня ден пак биеше на умрело, бая честичко напоследък.
  Ама "изпращачите" беха малко и се гледаха подозрително един друг изпод маските- наверно да се не закашля некой.Прекръстих се и минах на отсрещния тротоар.
  Катафалката им сугур и тя е за генерален ремонт вече...

 85. 85 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Камбаната у кварталната църквица оня ден пак биеше на умрело, бая честичко напоследък. Ама "изпращачите" беха малко и се гледаха подозрително един друг изпод маските- наверно да се не закашля некой.Прекръстих се и минах на отсрещния тротоар.Катафалката им сугур и тя е за генерален ремонт вече...
  —цитат от коментар 84 на balgariez


  А в Русия по улиците военни камиони!
  Два свята!

 86. 86 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Време е Всички които Разбунват Лудустите на хората по света и свързаните с измислените глупости и поддържането на напрежение и Стрес в да бъдат пуснати в Лудницата.

 87. 87 Профил на v.surovina
  v.surovina
  Рейтинг: 371 Неутрално

  "Новите случаи на коронавирус в страната са 112 за изминалото денонощие при направени 2 045 теста, показва справка в единния информационен портал. Това е и най-големият брой случаи от началото на заразата в страната."Пак лъжа! Най-големият брой е на 24 април- 137 души.Най-отвратителното е, че за трети път "Дневник" се опитва да прокара такава лъжа. Да си го запишат някъде с огромни лилави букви!Въпреки, че го правят нарочно, разбира се-иначе трябва да правя квалификации по вкуса на модератора.
  —цитат от коментар 6 на Дон Кихот


  На 24ти април са 91 случая и това се проверява за секунди https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

 88. 88 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#50] от "samoedin":

  Какво да се предприеме? Военни кордони на тежко въоръжение автоматчици с противогази да стоят по улиците и да разстрелват всички навън след комендантския час? Да отвеждат или разстрелват на място всеки закашляли се или сополив? Какво искаш да се предприеме при " пандемия"от милиони самооздравели и нищожен брой починали ,повечето с придружаващи черепно- мозъчни травми например ,за месец? Вий хептен изтрещяхте бе!

 89. 89 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  То няма толкова хора в интензивните отделения, колкото са починалите за последните 10 дни. Как става тоя фокус? И как от 2 млн София, в която няма почти никакви мерки останали, няма никакъв бум на заразени?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 90. 90 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1393 Весело

  До коментар [#57] от "Tzar Vova Josei-ki":

  "Отивате на графиката; отваряте я; ежедневни случаи; предвижвате курсора на 24.04.2020!"

  Само че не мога да направя проверката, която правя с донните от Джон Хопкинс- сравнявам данните за деня с разликата между 23 и 25 април. И сметката излиза- 137 души.
  Твоят сайт ми ги дава закръглено- 1.2к, 1.3 к и т.н. и не мога да направя проверка.
  Но както и да е, очевидно боравим с различни данни и няма нужда да спорим., България е много малка, за да се занимава някой в Джон Хопкинс специално с нея и да следи кога пристигат данните.
  Изкушавам се да кажа, че всички сме прави, но понеже авторът е дама, поднасям й извинения. Грешката е неволна.

 91. 91 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 680 Неутрално

  До коментар [#75] от "andreas_hofer":

  Какво ви пречи да си работите нормално, но да спазвате елементарни мерки?
  Не става въпрос за "треперене".
  Треперят тези, които от бабаитлък се правят на големи пичове, и после ги налягат съмнения - "ба.....у, дали пък не се заразих".

 92. 92 Профил на vtl53383951
  vtl53383951
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#1] от "ь":

  Поне статистика - здравно осигурени и не. Ние сами ще се сетим цвета и етноса :)

 93. 93 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#85] от "simChо":

  "А в Русия по улиците военни камиони!
  Два свята!"

  Страх ги е от Чумен Бунт- свята традиция тъдява.
  Имало е напр. у 1771, Москвабад.
  Обезумелите озверели тълпи разтерзали и избили лекарите си (били предимно чужденци), архиепискоха си (!) и безброй други. Разграбили и манастири. Всичси знатни избягали набързо по именията си.
  Скоро дошъл и глада.
  Едва армията въвела отново ред- с картеч и щикове.
  Според имп.Екатерина II към 100 000 ще да са погинали... !
  И да, потресаващо, над целия глад, мор и сеч денонощно биели всички камбани (набатен звън)- да отпъдят Злото...

  https://places.moscow/interesting/moskovskiy-chumnoy-bunt/moskovskiy-chumnoy-bunt.html

 94. 94 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Иде момента ,в който пак ще слушаме за покрити с трупове площади ,където чакали и лешояди сред рояк тлъсти мухи ръфат пресни трупове, екерисажи,масови гробове,планини от натрупани тела ,дето хора в костюми за биологична защита пръскат с огнехвъргачки, тежкото решение на президента да поръча на партнерите от ОТАН високоточен ядрен удар по клъстер със заразени ,примерно Сърница, репортажи на виещи жени над мъртви съпрузи и деца , масови самоубийства на обречени фамилии...

 95. 95 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  До коментар [#85] от "simChо":

  А в Русия по улиците военни камиони!
  Два свята!
  ▪️▪️▪️▪️▪️
  😂😂😂😂
  Много прав си. През цялото денонощие тренирали парад.
  Имаше дори военни от такива супердържави като:
  Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан, Туркменистан, Китай, Азербайджан, Армения, Беларус, Узбекистан, Казахстан и Киргизстан

  "Чуждестранен агент"
 96. 96 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2088 Весело

  Защо никой още не поставя въпросът , за този , който щеше да ни пази , а очевидно е или забравил за обещанието си , или се занимава с други по-належащи вируси.....

 97. 97 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  До коментар [#41] от "balgariez":

  Един познат ,махмурлия,бледен ,облян в студена пот ,тютюнджия отива до Кауфланд . Правили му път да мине ,а охраната извикала подкрепление от сотаджии с пищови . Сички се загърнали с маски ,тениски и мушами ,изгонили го . Голям сеир.

 98. 98 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2345 Весело

  До коментар [#85] от "simChо":

  А в Русия по улиците военни камиони!
  Два свята!
  ▪️▪️▪️▪️▪️
  ☝️Новини от Путенланд:
  В Ново-Огарьово, в пещерата на Путен, е монтиран специален тунел, в който върху човек се напръсква облак дезинфекционен разтвор.
  Както съобщи в края на април президентският прессекретар Дмитрий Песков, поради заплахата от коронавирус, Владимир Путин намали броя на срещите лице в лице и поддържа социална дистанция при общуване с асистенти и посетители. Всички служители на администрацията и посетителите на президента се тестват на COVID-19."©️😂😂😂

  "Чуждестранен агент"
 99. 99 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#97] от "pavur":

  Явно не им се верва, че "вирус нема" (ツ)

 100. 100 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 20 Любопитно

  Явно докато мине Лятото трябва Света да се Психира после Зимата си идва нормалноия.за Сезона Грип и той ще свърши работа като Предизборна Кампания на Света и после ще Ви дадат по една Ваксинка и Ураа. Човек сам е отговорен за себе си ама явно вече Психотата са повече и след Тях и потоп щото те не могат сами да се Прецакат Требе всички

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK