Решение между Синода и сериалите: предаването за религия на БНТ се оказа излишно, поне за лятото

Стопкадър от предаването "Вяра и общество".

© Дневник

Стопкадър от предаването "Вяра и общество".Ново напрежение назрява в Българската национална телевизия (БНТ), този път между генералния директор Емил Кошлуков и водещия на публицистичното предаване "Вяра и общество" Горан Благоев.


Двамата влязоха в задочна размяна на обвинения, след като в понеделник вечер Благоев обяви във фейсбук страницата на предаването, че лятната програмна схема на телевизията няма да включва повторения на епизоди от годината, каквато е била досегашната практика, и намекна, че "Вяра и общество" ще бъде свалено от ефир през есента. Кошлуков отвърна с обвинения в липса на професионализъм, едностранчивост на предаването и конфликт на интереси.


Напрежението идва дни след последния излъчен на живо брой на предаването под заглавие "Щедростта на държавата към Българската православна църква след пандемията", последвано от инициирана от Кошлуков среща с представители на Светия синод. Ръководството на Българската православна църква (БПЦ) от години е в обтегнати отношения с водещия на публицистичното предаване на религия, като от 2014 г. има решение, потвърдено още веднъж през 2016 г., клирици да не участват в предаването.


Началото на края на "Вяра и общество"
В публикацията на страницата на "Вяра и общество" от 15 юни, подписана лично от Горан Благоев, се казваше, че без никакво предупреждение програмният директор на БНТ-1 Ивайло Огнянов е свалил от програмната схема на БНТ летните повторения на "Вяра и общество", които са били планирани както всяка година през този период с цел икономии. Уточняваше се, че оригиналните излъчвания по план са приключили на 6 юни, след което е трябвало да започне излъчването на летните повторения - 13 на брой, до 5 септември. Благоев уточнява, че екипът е работи по тях и те са били почти готови, като броевете не се повтарят във вида, в който са били излъчвани вече, а са комбинирани различни теми от различни предавания, включително съобразени с празничните дни през лятото. По думите му на зрителите е щяло да бъдат предложени 11 сборни летни повторения и само 2 повторения на цели предавания.


"Прави впечатление, че от лятната схема на БНТ в съботно-неделната програма единственото свалено предаване е именно "Вяра и общество". Имам основание да смятам, че това е началото на неговия край и от есента то едва ли ще бъде върнато в ефира на БНТ", пише в поста си Благоев, като допълва, че този начин на вземане на решение е "непрофесионален, некоректен и подъл". Той припомня, че Кошлуков е дал пример именно с това предаване при кандидатирането му за поста.

"Надявам се, че причина за свалянето от ефир не е последното оригинално предаване, когато критично бяха коментирани актуални теми върху отношенията държава-църква в България, а предаването имаше невероятната подкрепа на зрителите и впечатляващ рейтинг


Горан Благоев,

водещ на "Вяра и общество" по БНТ


В статуса той твърди, че "по различни пътища, неофициално, получавах сигнали, че "Вяра и общество" ще бъде свалено от ефира на БНТ и това, както виждаме, се случва - пак казвам, без мотиви и без предупреждение". "Кой има полза от това??? Със сигурност не и свободата на словото, за която хора като г-н Емил Кошлуков твърдят, че са се борели преди 30 г. За съжаление 30 години по-късно България е на 111 място по свобода на словото, защо г-н Кошлуков??? Искрено Ваш: Горан Благоев" завършва статуса.


Написаното предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Във вторник от БНТ първоначално казаха, че ще разпространят позиция до края на деня, но това така и не се случи. Впоследствие от пресцентъра препратиха към генералния директор Емил Кошлуков за въпроси по темата. Междувременно в средата на седмицата публикацията изчезна, а сайтът "Свободна Европа" съобщи, че правата на Благоев да управлява фейсбук профила са отнети и са дадени на дирекция "Мултимедия" в телевизията.


"Неетично, непрофесионално, пристрастно"


"Това не е статус на "Вяра и общество", това е личен статус. Защо този човек използва корпоративната страница за лична позиция? Това е неетично и непрофесионално", коментира генералният директор на БНТ Емил Кошлуков пред "Дневник". По думите му към водещия ще се процедира по правилника на телевизията и той ще пише обяснения по въпроса.


Кошлуков нарече клеветнически и неверни твърденията, че предаването ще бъде свалено и нападна Благоев, като го обвини в непрофесионализъм и цитира множество сигнали от зрители през годините срещу предаването. "В статуса пише, че "Вяра и общество" е свалено заради критична позиция, но от години има десетки протестни писма с оплаквания, че предаването е едностранно и пристрастно", каза Кошлуков.

Българската православна църква (БПЦ) е забранила от 2014 г. на свои представители да участват в това предаване. Дали то е било критично към исляма, към католическата църква, или само към БПЦ?"


Емил Кошлуков,

генерален директор на БНТ


Според Кошлуков повторения на "Вяра и общество" няма да се излъчват заради наложителни промени в лятната програмна схема, предизвикани както от нуждата от икономии при намален зрителски интерес към някои предавания, така и защото преди време телевизията е купила много скъпи лицензи за сериали, които трябва да бъдат излъчени.Той подчерта, че архив на предаването е достъпен на страницата на телевизията за пет години и назад и всеки, който иска да види стари епизоди, може да го направи.


Има ли конфликт на интереси


Освен другото генералният директор на БНТ обвини водещия в конфликт на интереси, защото е сключил договор с жена си да направи сценария на предаването. Добави, че за повторенията през лятото също се пишели хонорари заради работата по монтажа. "Няма да позволя милиарди да изтекат в канала, за да вземе Горан 200 лв. хонорар", заяви Кошлуков.


Благоев пък смята, че не е ощетил никого и че сключването на авторски договор не е конфликт на интереси: "Договорът е подписан със знанието на прекия ми ръководител. Сумата е за не повече от 1000 лв. за 52 предавания. Аз нямам право на допълнителни възнаграждения - съвместявам три роли: на изпълнителен продуцент, автор и водещ. Кошлуков ми каза, че ако не ми харесва това положение, да напусна." За хонорарите за летните предавания водещият обясни, че това са средства за нещатния екип на предаването, които работят по монтирането и обработката на епизодите, и са 700 лв. за 13 предавания.


Човек, който може да ни разбере


На 17 юни от изявление на ловчанския митрополит Гавраил по повод медийни публикации се разбра, че генералният директор на БНТ е бил на среща в Светия синода, който е в открит конфликт с Горан Благоев от години, във връзка с предаването "Вяра и общество" и по-конкретно заради епизода за държавното финансиране за църквата.


"За пръв път се запознах с г-н Емил Кошлуков на 11 юни тази година, когато той пожела да се срещне със Св. синод на БПЦ, за да обсъди според неговите думи "скандалното предаване" на "Вяра и общество" от 6.06.2020 под надслов "Щедростта на държавата към БПЦ след пандемията", пише митрополитът.


Пред "Дневник" той уточни, че - по информация на секретаря на синода - срещата е била поискана от Кошлуков. По думите му директорът на телевизията проявил разбиране към отношението на църквата към предаването, а именно "че е манипулативно спрямо църквата и настройва хората срещу нея". Митрополитът обобщи най-важния резултат от срещата така: "Видяхме, че той е човек, който може да ни разбере."


Пред "Свободна Европа" Кошлуков потвърждава за срещата и обяснява, че причината да поиска разговор са над 50 сигнала от недоволни зрители. Според Благоев всичко, което се случва, е формален опит той да бъде уволнен и да бъде дискредитиран. Пред "Дневник" той обясни, че до 17 ч. тази вечер трябва да напише обяснения по четири читателски сигнала срещу последния излъчен брой на предаването си.


Освен от Светия синод, публицистичното предаване "Вяра и общество" е публично и остро критикувано и от лидера на "Атака" Волен Сидеров. В интервю именно пред Емил Кошлуков през 2018 г. Сидеров нарече Горан Благоев "човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ" и "агент на соросоидните общества". Политикът дори попита водещия, който по това време беше и програмен директор на Канал 1, дали Благоев още е на работа в телевизията.


Ден по-късно в предаването си Кошлуков прочете декларация на журналисти от БНТ в защита на колегата им, но в същото време оспори твърденията им, че Сидеров се опитва да кадрува в медиата. Няколко месеца по-рано, "Капитал Daily" съобщи, че в документите, с които кандидатства за шеф на БНТ, Кошлуков е посочил една година трудов стаж като програмен директор на телевизията на партия "Атака" - "Алфа", с което е изпълнил петте години стаж на ръководна длъжност, изисквани за участие в конкурса.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Надявах се ,че американците са превербовали агента,но накрая пак си истана агент на ДС.

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  "излишно" е за ДС-ченгето кошлуков/малката буква не е правописна грешка, а отношение/ и на водещите му офицери от кръга "Монтерей".

 3. 3 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 768 Неутрално

  тоя съветски плъх кошлукя
  ще ни докара програма время
  братче. някакъв соц ужас е станала бнт.

 4. 4 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1932 Неутрално

  Лекето си е леке. Колкото и да се чисти.

 5. 5 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Правилно!
  В България обществото ни е като вярата...... уж има, пък .......няма! Ни общество, ни вяра..... само сериали. Дано поне са с повече голотийки, че да се харесат на ДСтарците.....

  Настроение: иронично....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Чудесно. Харесва ми това което се случва БНТ. Лека полека телевизията се чисти от всички соросоидни предавания, и придобива все по приемлив вид.

 8. 8 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Та нормално ли е предаване, което уж е християнско, да води пропаганда против православието?

 9. 9 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Та нормално ли е предаване, което уж е християнско, да води пропаганда против православието?
  —цитат от коментар 8 на ygo11542256


  Ами нормално ли е православието да е уж християнско, но да има антихристки действия и зависимости и хора с пагони на ДС в него?

  Въпроса ми е риторичен.

 10. 10 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Надявах се ,че американците са превербовали агента,но накрая пак си истана агент на ДС.
  —цитат от коментар 1 на dolna4erti4ka


  Може историята да е много по-проста: човекът е пристрастен към кокаина и парти лайф-стайла, и му трябват много пари на месец. А в България, с неговите компетенции, колко пари да изкарваш? Какъв е бил и в какво е добър? Първо професионален политик, сетне самопровъзгласил се журналист. 5-6 бона макс за тия компетенции. Обаче това не му стига.

 11. 11 Профил на smarty_v
  smarty_v
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Тук не става въпрос, дали ви харесва Горан Благоев и неговото предаване, внушения и т.н. А иде реч (отново) за мутренски приьоми на властта, и произтичащата от тях ЦЕНЗУРА. Всеки дръзнал, да си позволи, да задава неудобни въпроси на тая клета територия, изведнъж се превръща в непрофисионалист, агент, соросоид и т.н. Аз също имам резерви към Благоев, но това няма нищо общо с тая свинщина тук, която се разширява до безкрай, точно заради липсата на въпроси, и наличието на позорни същества, като Кошлуков.

 12. 12 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Горан Благоев се беше хванал навремето на един фейк, че според Бжежински най-големият враг на Запада било Православието. После уж разбра, че се е излъгал. След това покани в предаването си небезизвестния Александър Урумов - ченгето от ДС дето се бореше с норвежците, да рекламира книгата си "Тиква" - доста посредствено четиво.
  Така че всякакви обвинения, че е бил соросоид са панически лъжи.
  Според мен Горан Благоев е дори наивен, защото лесно го премятат.
  Но притежава качества и заслужава да остане на фона на всичко останало в БНТ. И на фона на това което ни готвят от ДС.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 575 Неутрално

  "Вяра и общество".
  Кое общество? Социалистическото, капиталистическото, пост-комунистическото? И за коя вяра говорим, не знам.
  Не съм против такова предаване, както не съм против и с часовете по религия в училищата. Но според мен и двете трябва са имат исторически, любознателски подход и учат на интересни факти и събития, да подчертават различията и приликите. Но в ни и какъв случай с каквато инда е нотка на пропаганда и опити за приобщаване на зрителя. Това май малко невъзможно звучи, когато става дума за религия.

  ... с двеста...
 15. 15 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2110 Любопитно

  Гавриил в България Гавраил ли е ?!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 16. 16 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5119 Неутрално

  А финансирането на Мюфтийството, опрощаване на дълговете на Мюфтийството, вълнува ли се г-н Благоев от тези въпроси, все пак предаването е "Вяра и общество", а не "Православие". Благоев беше последният, който обърна внимание на дарителя дядо Добри, той се интересува от такива като Дионисий, който на Великден пусна заря и целият му апартамент е в коприна, плюш и злато.
  Макар и далеч от темата, но навремето Крум Савов след интервю с футболист на ЦСКА, започна да му се подиграва със следващия гост, Димитър Пенев забрани на футболистите на ЦСКА да присъстват в това предаване и Савов беше принуден да напусне Нова.

 17. 17 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 326 Разстроено

  Чудихте се три дена дали да го напишете. Въпреки че е скаран със Синода, той все пак е достоен и полезен човек за християнството, затова толкова трудно преглътнахте да го публикувате. ..
  Това че е русофоб дразни Синода.

 18. 18 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 326 Неутрално

  До коментар [#15] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Казано по народному.
  Две "ИИ" не се харесват на езика, затова се стреми да ги направи различни.

 19. 19 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5119 Неутрално

  До коментар [#15] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  В българския се приема това име, което е традиционно познато, в руския е Гавриил, Даниил.

 20. 20 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 795 Неутрално

  ДОСТА ПОЛОЖИТЕЛНИ МНЕНИЯ

  за Горан Благоев. Присъединявам се.
  Но има и злепоставящи твърдения. Например виж във "Фактор":

  " Всичко е така, но има един мно-о-о-го малък СМУЩАВАЩ факт:
  - авторът на статията [Г Благоев] многократно и разпалено подкрепя в ефир т. нар. "Истанбулска конвенция" и призовава за нейното ратифициране от НС.
  Конвенцията представляваща левичарско и неомарксистко творение, насочено срещу християнското семейство и всички ценности на нашето общество, вкл. християнските.
  Неизбежно възникват някои въпроси.
  Що човек е този, който пропагандира такъв документ?
  Дали е вярващ християнин?
  А дали пък не е замесен в служение на Нечестивия?
  Вие кажете..."

  Вярно ли е?

 21. 21 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Голяма част от епископите и митрополитите и изобщо от монашеството в БПЦ са хора със съмнителен морал. Алчни и крадливи, некомпетентни.

  Контраста с екзархията е поразителен, а също и с охридската архиепископия. Изобщо сега ръководството на БПЦ е нещо като БАН - мъждукат благодарение на единици бунтари.

  Още когато бях студент от БПЦ не обичаха бигословите, защото задаваме въпроси, обичаме да мислим, а те обичат коленопреклонното скотско поведение. Послушание. Целия свят трябва да им е един манастир.

  preklara rara
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 330 Весело

  Така или иначе никой не гледаше това предаване. Защо е цялата драма?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  Та нормално ли е предаване, което уж е християнско, да води пропаганда против православието?
  —цитат от коментар 8 на ygo11542256


  Има същшествена разлика между руското православие и християнството.
  Руското православие е превзето от КГБ и вече няма нищо общо с християнството. Само виж що за стока е ужпатриархът им. Егоист, егоцентрик, влюбен до полуда в земните удоволствия и богатства. Това не може да бъде духовен водач!
  В българския клир са събрани отбор юнаци на ДС, които са на пряка връзка с Гундяев.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3832 Неутрално

  До коментар [#20] от "ogp03622986":

  Какво знаеш ти за "Истанбулската конвенция" бе трол нещастен!?
  Аман от тъпи руски подлоги!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3832 Весело

  До коментар [#13] от "selqnin":Еби си майката тролска.
  —цитат от коментар 22 на zzs386495O7


  А така!
  По православному!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#26] от "Храбър":

  остана само да обесниш що сметаш че вишия рузки клир има нещо общо с рузкото правуславие? и що сметаш че вишия бг клир има нещо обшто с бг правуславието? и що сметащ че двата виши и не толкова виши ами почти изцело клира имат нещо общо с правуславието, а дори и с христиенсвото?

 30. 30 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#29] от "betona":

  Защото са официални и единствени представители на православието в тези държави.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 31. 31 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#30] от "deutschwagen":

  доколкото ми е исвесно правуславието не е търговско дружество, още по малко часно такова, че да има (нушда от ) "официални и ексклузивни представители в тези държави".

 32. 32 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 795 Неутрално

  АМАН

  от Страхлив левичарски ЛГБТ-еец

 33. 33 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#31] от "betona":

  Сложих ти плюсче , но изказването ти е доста протестантско ....

  Pure Chewing Satisfaction
 34. 34 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Така или иначе никой не гледаше това предаване. Защо е цялата драма?
  —цитат от коментар 23 на Vorknkx


  =Драма няма. Християнството е оцеляло 2 хиляди години без телевизия, може би ще оцелее и без въпросното предаване по БНТ. Още повече, че има поне други 2 телевизии- ППТВ /Пловдивска православа телевизия/ и БХТВ/ бълггарска християнска телевизия/. Проблем е самото наличие на религиозно предаване по обществената телевизия в държава, претендираща да е светска и която претендира да дава предимство на науката, културата и съвременното образование. В България религиите са отделени от държавата и така трябва да бъде. Въпреки, че в последните години непрекъсно да се канят църковни служители по празници и по откриване на строителни обекти, за да извършват, водосвети, ритуали, освещавания и пр... Забравя се , че в тази държава има и атеисти, и привърженици на различни религии и конфесии, които също могат да поискат да си водят пропаганда за своите цели по БНТ. Религите могат да се изочават и да има предавания по Обществена ТВ само в сравнителе и исторически аспект. Другото е прикрито залитане към теократизъм в 21 век.

 35. 35 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  Горан Благоев е от най-интелигентните и интересни журналисти в БНТ, безобразно е това, което се случва. Нямам обяснение, как СЕМ можа да избере това свръхамбициозно, арогантно слугинче за генерален директор.
  А БПЦ отдавна е загубила всякакъв морален авторитет, за да бъде някакъв фактор и да има претенции за каквото и да било. И цялата истина за нея трябва да се казва и дискутира.
  Е, сега къде ще се прави това, като изчезва предаването на Благоев?!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 36. 36 Профил на zzs386495O7
  zzs386495O7
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "Храбър":

  Защо по православному, трольо? Къде е връзката, може ли празната ти неадекватна тиква да обясни?

 37. 37 Профил на zzs386495O7
  zzs386495O7
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#35] от "Jessika":

  Що за глупости? Проблемът не е, че му липсва интелигентност, а че се е продал и служи на чужди интереси. Редовно оплюва БПЦ и пропагандира минаването на част от православните църкви към католицизма под шапката на папата, целта естествено е "отдалечаване от Русия".

 38. 38 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#33] от "serpico":
  о, мерси - обикновено ми слагат само минозчета. но не е. ас ви расбирам с колегата кво касвате, а явно и вие мене...

 39. 39 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#31] от "betona":

  Така е, бетон. Ама поне от както Римската Империя приема христинството си има официлана църква - инситтуция, която представлява християнството

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 40. 40 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#37] от "zzs386495O7":

  Проблемът на теб и останалите руски слуги е именно, че Благоев не служи на чужди интереси, както прави БПЦ. Направо да се чуди човек за какво си имаме църква и защо просто не сме филиал на московксата патриаршия. Руските слуги няма как да оставят нещо в България да си работи по предназначение вместо да е поредната фасада, укриваща механизми за руски слугинаж.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 41. 41 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Разбира се, че в този му вид - предаването е абсолютно излишно!

  България по Конституция е държава с традиционно източноправославно вероизповедание.

  А другарят ви Благоев дава трибуна на всякакви антицърковни плямпала, които да изливат злъч и злоба по адрес на БПЦ-БП, Светия синод...

  Че кой си ти бе, другарю Горанов?!

  Направи си със собствени средства едно предаване-плювалник, и оттам плюй колкото искаш...

  Не бих желала с пари от моите данъци да се финансира антиправославно предаване!


  Пък формумните атеисти и любители на всякакви изкривени, еретични и екзотични учения - много ясно, че ще надават вой до небесата в подкрепа за теб - нали техните дела вършиш - на рушител на православната вяра!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 42. 42 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#41] от "Другарката Михайловна":

  Всъщност предаването е много по-праовславно и по-духовно от Светия Синод или коеото и да е поставено лице на ДС в расо. България отдавна е православна държава само по конституция.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 43. 43 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#42] от "deutschwagen":

  Запазете наивността (да не кажа глупостта) за себе си, че да не заблуждавате други хора колко ги "разбирате" нещата?

  Нищо общо с православието няма предаването на проводника на всякакви еретични и езически учения - другарят ви Горанов!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 44. 44 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#43] от "Другарката Михайловна":

  Дай пример на едно такова учение, което той да проводира. Просто старата гвардия ги е яд, че има хора които промотират иситнско християнско духенство вместо слугинаж към Кремъл, и в същото време ги разобличават. Във всяко предаване има поне един вдъхновяващ пасаж от Билбията или история за светец или мъченик. Какво е направил Светия Синод за духовенството в България? Българският народ никога не е бил на такова ниско ниво, и като вята, и като духовенство, и като морал. Само мълчат и чакат какво ще каже Гундяев.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 45. 45 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#44] от "deutschwagen":

  И откъде изведнъж се пръкнаха някакви самозванци, които били "истинските" християни?

  Няма благословия никой свещенослужител на БПЦ-БП да гостува в това псевдо християнско предаване!

  Така че там може да видите всякакви лъжепросветители и лъжеучители...

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 46. 46 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#39] от "deutschwagen":

  а, дойдохме си на думата - цръквата. нещо повече, цръквата е самото православие. а тя се представлява от определени лица. а за това дали те са достоини или не да я представляват си има много ясни догмати и канони и т.н. . Ако съответните лица не ги нарушават - то местото им е там, такива или онакива. Миряните с квото и както могат да ги коригират. Ако ли ги нарушават, то миряните не са никви миряни ами путки недоклатени ако не ги изхвърлят с шутове от удобните им кресла. Както си засложаваме светската власт така си заксложаваме и църковната.

 47. 47 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#41] от "Другарката Михайловна":

  да речем че това е така - според теб заради тва ли горан е изгонен?

 48. 48 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2597 Неутрално

  До коментар [#45] от "Другарката Михайловна":

  Нямат благословия поради тяхно си собствено решение. И това съвсем не значи, че в предаването гостуват "лъжеучители" и "лъжепросветители". Когато правиш такива тежки обвинения, дай примери, както те помолих в миналия коментар. Тук нещата са повече от ясни - Горан не е русофил. И с право, защото Русия винаги е заставала против българския интерес, и против независимостта на българската църква, вкл. срещу Българската Екзархия. Правят го и до днес, само където вече няма независима (от Русия или ДС) българска църква.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK