На живо

Коронавирусът в България: рекорден брой заразени, но ограничителни мерки не се обсъждат (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: рекорден брой заразени, но ограничителни мерки не се обсъждат (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал
Въпреки че в последните дни имаше значително увеличаване на заразените, властите решиха да не затягат ограничителните мерки. На пресконференция в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов каза, че болниците в страната са в готовност да понесат по-сериозно натоварване и затова каза, че не се предвиждат промени в ограниченията.


"Дневник" проследи на живо през деня ситуацията с коронавируса в България.
Десет души вече заразяват 14 човека

Ако до преди две седмици 10 души заразяваха 8 човека, то сега 10 души заразяват 14. Това обясни пред БНТ директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев. Той каза още, че е очаквал за 3 месеца хората да се научат да не се събират на закрито и да не контактуват от близко разстояние. Това обаче не е станало.


"Моля, хора, не се събирайте, използвайте да сте на открито, използвайте маски, така се познава възпитания и образован човек", каза още Кантарджиев.

Общината в Благоевград е затворена заради нови случаи на заразени с коронавирус служители. Установени са още пет положителни проби. Заповедта на кмета на града ще важи до 24 юни, а в сградата няма да могат да влизат външни хора, съобщи Би Ти Ви. Преди дни главният архитект на община Благоевград бе диагностициран с коронавирус и бе настанен в инфекциозно отделение на болницата. Общината беше затворена за 24 часа, а здравни инспектори взеха проби от служителите.

От днес в многопрофилната болница в Кюстендил е въведен пропускателен режим, съобщи БНТ. Мярката се налага заради увеличеният брой новозаразени с COVID-19, които в момента са настанени в лечебното заведение.
Те са 7 на брой и всичките са от квартал "Изток". Състоянието на единия от пациентите е критично. За да не се разпространява заразата, достъпът до болницата ще бъде ограничен за граждани, които нямат здравословни оплаквания и симптоми. Свижданията също са забранени.


Ромският квартал "Изток" в Кюстендил ще е под пълна блокада от 22 ч. тази вечер до 30 юни, каза за пред Би Ти Ви кметът на града Петър Паунов. 34 от 38-те доказани случая в града са в ромската махала. От квартала ще може да се излиза само с документ от работодателя.

Отпада карантината за пристигащите от Белгия

От утре, 20 юни, пристигащите от Белгия не подлежат на 14-дневна карантина, разпореди здравният министър Кирил Ананиев. Директорите на регионалните здравни инспекции трябва да отменят карантината на пристигналите в България от Белгия, в периода от 9 до 19 юни 2020 г.


В заповедта се посочва, че под карантина няма да бъдат поставяни и краткосрочно командированите служители от държавната администрация при изпълнение на техните задължения, по реда на Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина, уточнява пресцентърът на министерството на образованието.

Разпространението на заразата в страната.


Общо 53% от българите вярват, че "най-лошото е вече зад нас". Общо 69% от българите определят като адекватни ограничителните мерки от март до май, а 64% преценяват като адекватни и мерките по разхлабване. Неприемащите и двата вида мерки са равни дялове от по 17%. Най-висока подкрепа за ограниченията има сред жените, хората над 40 г., високообразованите и с жизнен стандарт над средния, жителите на големите градове. Това са изводи на "Екзакта" на базата на интервюирани лице в лице 1005 българи в периода 6-13 юни.
89% от българите твърдят, че по-скоро се съобразяват с препоръките на Националния оперативен щаб за социална дистанция, дезинфекция, носене на маски и пр. По-често това декларират жените, възрастните хора, образованите и жителите на големите градове. Общо 54% от питаните казват, че повечето им познати не вярват на информациите за разпространение на коронавируса. Според 63% от пълнолетните българи пандемията по-скоро разделя, отколкото обединява нацията пред общата заплаха.

Общо 62% подкрепят концепцията на шефа на щаба Венцислав Мутафчийски, позицията на доц. А. Мангъров пък се споделя най-често от хората на възраст между 30 и 40 г.

В интензивните отделения на болниците са заети не повече от 18% от леглата, а от леглата за респираторни заболявания - 35%. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг. Министерството е готово да увеличи двойно капацитета на леглата, ако се наложи, увери той.


На въпрос за терапиите за коронавируса директорът на Александровска болница проф. Ангелов заяви, че има достатъчно количества хидроксихлорохин и този медикамент също се използва, но под строг лекарски контрол. "Дексаметазонът е достъпен в българската медицина от много години. Той има мощен противовъзпалителен ефект и трябва специфично и професионално да се избере в кой етап от лечението да се включи", заяви лекарят за това лекарство, което наскоро бе обявено за ефективно в битката с коронавируса.

Ако се отворят спа центровете, това ще стане от началото на юли. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг с уточнението, че тази тема не е обсъждана все още. По думите му броят на заразоносителите се увеличава клъстерно заради завръщащи се от чужбина българи. "Това е по-добрият вариант за разпространението на вируса, районните здравни инспекции наблюдават тези клъстерни места, защото по-лесно се овладява заболяването и не се разпространява из страната", увери Ананиев. Министерството продължава да плаща по 1000 лева на медиците на първа линия, каза още той.


Броят на тестванията се е увеличил, тъй като се е увеличил самият брой и вид на тестовете, а и различни сектори, отрасли, министерства, общини са проявили желание да изследват своите хора от гледна точка на сигурност, обясни министърът.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени, но ограничителни мерки не се обсъждат (хронология)

© Стопкадър

Ограничителни мерки не се обсъждат

"Никога не сме казвали, че коронавирусът си е отишъл, но не трябва да се паникьосваме по никакъв начин, защото многократно повече се е увеличил броят на хората, които са излекувани. До август-септември съм разпоредил на болниците да продължи да се плаща, бих призовал за по-дисциплинирани мерки", каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов, на която е обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса. Той отново призова да се спазват трите най-важни мерки срещу COVID-19: "дистанция, дисциплина, дезинфекция".


"Не съм призовавал към по-строги мерки, точно обратно - по-дисциплинирани да сме", подчерта премиерът. Той увери, че България разполага с достатъчно лекарства и защитни облекла. Ако започнат да затягат мерките, това ще донесе паника и риск за целия ни стопански живот, каза Борисов. "Всичките 6 човека, които са починали през последното денонощие, са с тежки съпътстващи заболявания и дихателни и сърдечни. Това са много тежко болни хора", каза той.

Премиерът Бойко Борисов дава брифинг заедно с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов.


"Спазвайте 3Д - Дисциплина, Дистанция и Дезинфекция! Иначе наистина "яко ще се мре"!!!" - това написа в профила си във "Фейсбук" директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той повтаря думите на премиера Бойко Борисов от миналата седмица кои са трите най-важни мерки срещу COVID-19: "дистанция, дисциплина, дезинфекция".


Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов. Четиримата ще обсъждат актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.


Срещата ще е по-късно днес след заседанието на Европейския съвет, на което присъства Борисов онлайн, съобщи пресслужбата на кабинета. Основна тема на срещата на европейските лидери е Планът за възстановяване на Европа, който се състои от предложението за нова многогодишна финансова рамка и от инструмента "Следващо поколение ЕС", специално създаден в отговор на предизвикателствата в борбата срещу коронавируса.

България дари защитна екипировка срещу коронавируса на медиците в Ирак - 550 комплекта облекла, очила и шлемове, съобщи пресцентърът на Министерството на външните работи. На церемонията в Иракската медицинска асоциация присъстваха представители на Националния оперативен център към офиса на министър-председателя на Ирак, както и представители на иракското Министерство на външните работи.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени, но ограничителни мерки не се обсъждат (хронология)

© МнВР


Защитните комплекти са произведени от български фирми. Българските даренията от защитни комплекти вече бяха дарени на Северна Македония, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Украйна, Молдова, Беларус, Армения и Грузия.

Дванайсет служители на МВР в пазарджишка област са заразени с COVID-19, съобщи БТА, като цитира Районната здравна инспекция. Вчера са потвърдени и други четири проби - на 70-годишен мъж и 45-годишна жена от Пазарджик, както и на двама мъже от Пещера - на 58 и на 65 години. Издирват се контактни на зараздените и се поставят под 14-дневна карантина.

С два месеца се удължават ТЕЛК решенията

Поне с два месеца да се удължат ТЕЛК решенията за хората с увреждания след изтичане на извънредната епидемична обстановка на 30 юни. На това се е съгласил министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща с майки от гражданската инициатива "Системата ни убива", съобщи БНР. Тази сутрин те пресрещнаха министъра на здравеопазването пред работното му място. Искаха удължаване, защото се притесняват от заразяване докато събират документите за ТЕЛК по различни здравни институции.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени, но ограничителни мерки не се обсъждат (хронология)

© Георги Кожухаров

Картина на заразата според официалните данни.


Актьорът и водещ на кулинарно шоу по БНТ Ути Бъчваров разказа пред "Нова телевизия", че е заразен. Вирусът е установен и при съпругата му, а тестовете на децата им са отрицателни. Семейството е под карантина в къща в района на Варна. Бъчваров няма типичните за болестта симптоми, но се е усъмнил след като е установил, че е загубил вкус и обоняние.

През последните 3 седмици има устойчив ръст на безработните, които намират работа, съобщи пред БНТ социалният министър Деница Сачева. Посочи, че от 26 хил. заети в туризма, които са загубили работата си зарази коронакризата около 8-9 хил. отново са назначени като това продължава. В транспортния сектор при 8 хил. освободени половината вече са наети отново, обяви тя.


Обясни, че управляващите не са се съгласили да платят допълнителен отпуск на родителите да гледат децата си, защото това е щяло да струва на бюджета около 350 млн. лв., а усилията са насочени към запазване на заетостта.


Всеки трябва да плати цена и всеки от нас плаща цена за кризата, защото тази криза е безпрецедентна.


Деница Сачева,

социален министър

В Народното събрание е внесен проект за нова актуализация на бюджета. Този път тя е свързана с държавните гаранции. Максималният им размер нараства до 1.845 млрд. лв. В момента прагът е 1.535 млрд. лв.


Тази втора от началото на годината актуализация на бюджета се налага заради ангажиментите на България към гаранционните фондове общи за ЕС в отговор на кризата с коронавируса. Те предвиждат създаване на Европейски инструмент за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства (SURE) и Паневропейски гаранционен фонд.

По-бавно се минава през още 2 пункта с Гърция

Снощи гръцките гранични власти са въвели на граничните пунктове "Маказа" и "Орменион", съпределен на българския "Капитал Петко войвода", допълнителни проверки за всички влизащи на територията на Гърция, съобщи говорител на Главна дирекция "Гранична полиция", цитиран от БТА. Възможно е забавяне при преминаване на пътуващите през тези два пункта, предупреждава "Гранична полиция".

Най-много заразени за ден

132 са новите случаи на Covid-19 в България при направени 2 104 теста за последното денонощие, сочи справка към полунощ на Единния информационен портал. Това е най-големият брой заразени, отчитани досега за денонощие, а броят им за четвърти път надхвърля 100.


От заразените най-много са в София и областта - 56, следвани от Пазарджик - със 17 нови случаи.


Общият брой на регистрираните с коронавирус досега е 3 674 души. Починали са шестима, оздравелите са 61.


Общо 289 са в болница, 13 от които са в интензивни отделения.


Заразеният медицински персонал вече е 333 като случаите са нараснали с 4 за изминалото денонощие.


Връщането на по-строгите мерки в момента зависи от готовността на болниците и интензивните легла в тях. Това казва в интервю пред "Капитал" Ангел Кунчев, член на Националния оперативен щаб. "Ние сме наясно, че не можем да спрем епидемия от въздушно-капков вид, никой не може - видя се, че дори и най-развитите страни са безсилни в това отношение. Това, което искаме да направим, е да не докараме нещата до ситуация, в която няма къде да се лекуват хората, най-общо казано", обяснява той. Посочва, че са две важните веща - инфекцията да се държи под контрол и колкото по-малко мерките за ограничаването й да пречат на нормалния живот.


Според мен


все повече ще свикваме с вируса,


особено ако продължи да пада инфекциозността му, анализира Кунчев. "Това, че човек е неразположен 2-3 дни или въобще няма симптоми, а е носител на вируса, ще означава, че вирусът ще продължи да се разпространява. Това обаче по никакъв начин не потвърждава другата теория - за изграждане на колективен имунитет, защото се видя, че тази линия се провали тотално във Великобритания и Швеция", допълва той. "Това, което намираме в България, показва, че все още серопревалентността (тоест колко хора са се "срещали" с вируса - бел. ред.) е много ниска - около 1-1.5%."


​Ако толкова малко хора са се срещали с вируса, на никакви колективни имунитети не можем да разчитаме.


Ангел Кунчев,

главен здравен инспектор


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (265)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  Защо се крие истината за огнищата на зараза и се толерира свободното придвижване на потенциално заразните ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Всеки ден рекорд.

  The best way to predict the future is to invent it.
 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не се крие. Стига драматизира и квича.

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1354 Разстроено
 5. 5 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Любопитно

  Какво трябва да означава ,,ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ СВИКВАМЕ СЪС ВИРУСА” при положение че поради премахването на маските имаме ръст на заразените?....
  Все повече ще мрем?😒

 6. 6 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Весело

  Народеца бързо и яростно се имунизира (ツ)
  Само да не почнете пак да слагате маски, или/и, не дай Боже, да намàлите кръчмите ...

 7. 7 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Нали през лятото щеше да изчезне? Слънцето, това онова https://novini.bg/zdrave/bolesti/598208

  The best way to predict the future is to invent it.
 8. 8 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#5] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Все повече ще мрем?"

  Естествения отбор никой не го е отменял (ツ)

 9. 9 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Остава да ни се извини .

  Увъртания понеже вече не могат да наложат дори прости неща като маски и струпване на хора.

 10. 10 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Още 6 от сектата "вирус нема", "лъжат ни", "концлагер", "по леко от грипче", "G5", "не познавам ковиден", "кви маски", "кво дистанциране" ритнаха камбаната.
  Бог да ги прости...

 11. 11 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  “Най-много нови случаи има в София – 30, а веднага след това се нарежда София-област, с 26 случая. В Пазарджик, след като в Перущица бяха наложени ограничения в ромската махала, са открити 17 случая. В Кюстендил, където също има ограничения в ромския квартал, има 11 случая. Сливен е с 9 случая, Пловдив – с 8, Видин – 7, Плевен и Смолян – по 5, Благоевград – 4, Кърджали е с 2 случая, а по 1 имат Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Разград, Стара Загора, Шумен и Ямбол.”

  Любовта ще спаси света!!!
 12. 12 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Весело

  Пред НДК се заформя голем ковидарник- просторен многошатрен катун, къдет ще се търгува с нещо си, май книги.
  Да не пропуснете !! (ツ)

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3738 Неутрално

  Айде Боко! Айде НОЩ! Айде министре! Карантина, КПП-та, маски, ръкавици!Може и противогази! Който излезе без разрешение, голяма глоба! Няма влакове, метро, градски транспорт, молове, театри, кина, почивка на морето и в планината! Но ни дайте числото на починалите от грип тази зима, та да направим сравнение с ковид-19.

 15. 15 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 333 Неутрално

  Има някой и друг месец до ваксината...трябваше да се внимава и стиска зъби още малко. .но не, ще умрат невинни..

 16. 16 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Положителна е новината, че само 13 души са в интензивни отделения. Може би тоя китайски сопол отслабва или поне се надявам да е така

 17. 17 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Преди седмици написах: Това което другите народи постигат за месеци, ние българите ще направим за дни!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 18. 18 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2484 Весело

  Мен ме интересува колко струва пътеката за Ковид19!

  Колко ще ни струва това напълване на болниците и защо не вземат мерки веднага, а ще чакат! Вижте какво казва Кунчев:

  “Връщането на по-строгите мерки в момента зависи от готовността на болниците и интензивните легла в тях. ”

  Любовта ще спаси света!!!
 19. 19 Профил на Принц Серж
  Принц Серж
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Положителна е новината, че само 13 души са в интензивни отделения. Може би тоя китайски сопол отслабва или поне се надявам да е така
  —цитат от коментар 16 на asroma1927


  За съжаление не точно - поради бавното и "протяжно" напредване на болестта до лошата фаза - около 2 седмици, текущите хора в интензивното са от предишните пикове. Тези които сега се заразяват ще стигнат до тази фаза след около 2 седмици и ще има солиден пик на хората на апаратно дишане.

 20. 20 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Още 6 от сектата "вирус нема", "лъжат ни", "концлагер", "по леко от грипче", "G5", "не познавам ковиден", "кви маски", "кво дистанциране" ритнаха камбаната.Бог да ги прости...
  —цитат от коментар 10 на balgariez


  Д-р Бойко Борисов отсече – вече няма да има затваряне!
  Всички кръчми да работят!!
  Трябва да спасим сезона на морето!

  А бе много си разбира от работата този "доктор"!

 21. 21 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 80 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Защото са предимно индианци, които утре пак ще гласуват за боко тиквата.

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 22. 22 Профил на v.surovina
  v.surovina
  Рейтинг: 366 Неутрално

  "и хиляда да са на ден, важното е, че са в клъстъри..."

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  Гнездата на заразени са там, където са съсредоточват много хора на едно място БЕЗ ДА СПАЗВАТ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ!
  Има ЕДНА ГРУПА ХОРА, които не се мият камоли да носят маски...

 24. 24 Профил на v.surovina
  v.surovina
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Боко уверено повтаря успехите на Болсонаро - и икономическа криза, и политическа криза, и епидемиологична криза в едно. Искам да чуя пак онова дето каза, за държавите, които ни пращали писма колко добре сме се справили с ковида.

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#18] от "hope":

  И колко от лекуваните са здравно НЕОСИГУРЕНИ !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на B-dot
  B-dot
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#16] от "asroma1927":

  Не е точно така, не само защото болестта не се развива бързо, ами и защото има 6 починали, а вчера също имаше 13 в интензивно... т.е. от заразените последните 7-8 дни, днес има 6 от тях, които са приети в интензивно. Така че от 100 човека, които се заразят - 2-3 може би отиват в интензивно.

  Успех е колко на високо ще отскочиш след като удариш дъното.
 27. 27 Профил на B-dot
  B-dot
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#23] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Утре ще предават едно такова събитие по телевизията - Левски - ЦСКА. Пряко предаване, как нищо неподозиращи хорица се заразяват един друг.

  Успех е колко на високо ще отскочиш след като удариш дъното.
 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  Мангъровски рекорди!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#28] от "hamiltonf":

  Не бих казал. Това са рекорди на безхаберието и неглижирането в името на стабилността.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3758 Неутрално

  Задминахме Гърция, след някой и друг ден ще стигнем и Унгария.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Разстроено

  Нещата отиват на много зле...
  Докато се занимават с спинкащия Барба Ганьос , не само че няма да има предсрочни избори, но няма да има и редовни.
  Не помните ли Франция как си отложи изборите, е същото ще стане и с нас.

  На гологлавия чалгар журналистчето , най после ще е доволен, защото все питаше, къде е яроста, къде са умрелите

 34. 34 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Нов рекорд. Добре.
  НО явно е вече, че лабораториите могат и по 2000 и по 300 теста да правят на ден. Тогава защо по време на т.нар. ПИК се тестваха по-малко от 1000? Кое точно налагаше този факт?
  Друг въпрос - в Пловдив правиха масово тестване, заразените бяха 0! Днес са 8, и това е 7 дни по-късно. Значи не е като да е изтекъл инкубационният период. Малък е шанса да са тествани сега и тогава едни и съши хора, НО въпросът е как така се получава МАСОВО няма, а след няколко дни има 8? До сега толкова не е имало в Пловдив, специално потърсих в старите данни. Значи или са изхарчени едни пари напразно (може би, няма как да знам със сигурност) или нещо се премълчава. Много е вероятно да се премълчава факта, че съвсем случайно болните нарастват след снимки записи, комикси, разпечатки и други немедицински и непандемични причини. Може би, не знам.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 827 Любопитно

  Няма система за проследяване на заразените и контактните им , при толкова празни хотели в София и провинцията беше идиотщина да карат хората да прекарват карантината при близките си .Поредната показност на липса на интелект или нежелание да се похарчат пари , в крайна сметка спестените няколко милиона ще ни излязат скъпо.Липсата на туристи не само по морето , липсата им в София и зимата по курортите ще се усети от много хора и най вече от държавата.

 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#32] от "Martin Banevski":

  Не се излагай, Баневски, докато се слушаше Мутафчийски и сие, всичко беше под контрол, а сега, по Мангъровски виждаме какво се случва...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 38. 38 Профил на ojl41369459
  ojl41369459
  Рейтинг: 8 Неутрално

  При 2-3 заразени затвориха цялата държава. Днес при 130 всичко ск работи.
  Защо се докарахме до фалити? Сащо стресирахте цялото население?
  Явно е, че това няма спиране. Дори и след 2 месеца строга карантина.

 39. 39 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Ти, Кунчев, не можеш, но генерал Мутафчийски може. Незабавно да сменят настоящия абсолютно неподходящия за длъжността министър на здравеопазването и на негово място да застане професор Мутафчийски. Единственото, засега, ефикасно средство за борба с изключително заразната, смъртоносна болест ковид -19 е ИЗОЛАЦИЯТА! ВИРУСИТЕ СА КАТО ПАРИТЕ (ТРЯБВА ДА ВКУСЯТ ЖИВА ЧОВЕШКА ПЛЪТ ЗА ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В КАПИТАЛ) АБСОЛЮТНО НЕЖИЗНЕНОСПОСОБНИ ИЗВЪН ЧОВЕШКИЯ (ЖИВОТИНСКИЯ) ОРГАНИЗЪМ.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2835 Неутрално

  До коментар [#28] от "hamiltonf":

  Всъщност стана така, както каза мангъров.
  Това е положението, туризмът да му мисли.

 42. 42 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Защо се крие истината за огнищата на зараза и се толерира свободното придвижване на потенциално заразните ???
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Внимавай да не те чипосат с ваксината на Бил Гейтс. Гарантирано от Герб нали така.😁😁😁

 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#42] от "foxa5":

  Коя е ваксината на Гейтс ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тя истината е очевадна ама който иска да вярва в приказките наБарба Ганьос, , Шехерезади и на НОЩ никой не може да го спре....
  Истината е че този вирус макар и склонен да мутира и да изглежда страшен не е нищо повече от останалите вирусни аналози с които сме се срещали и преди.. Нито е пандемичен нито е толкова вирулентен и предизвикващ самостоятелно летален изход без съпътстващи заболявания и отслабени защитни сили , че да води до масова смъртност.... Но и мерките за справяне с вируса , за ограничаване на разпространението му и като цяло намаляване на щетите от него не бяха адекватни и доведоха до многократно повече вреди отколкото ползи каквото и да ни разправя Барбаганьовата шайка.... Кой може да провери доколко са верни данните на НОЩ дали това е истинската картина в страната, дали направиха всичко както се хвали Главан след като дори през март нямаше достатъно тестове, предпазни средства, облекла и дезинфектанти, не се насочи превенцията към рисковите групи , не се стопира вноса и разпостранението на вируса на границите и особено на летищата и не се проверяваха и тестваха всички идващи от рисковите дестинации ....А вместо това се почна със забраните за здравите и нормални граждани да се придвижват , да носят маски, да се спират от работа вместо само рисковите и борните да се ограничат , карантинират и лекуват в болници или вкъщи, блокади , идиотски глоби , деклацации... УМНОМИЛИЦИОНЕРСКИ МЕРКИ.....

 45. 45 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Не се излагай, Баневски, докато се слушаше Мутафчийски и сие, всичко беше под контрол, а сега, по Мангъровски виждаме какво се случва...
  —цитат от коментар 37 на hamiltonf

  Защо, да не би НОЩ да е разпуснат и да ни води Мангъров?
  Или когато има малък брой новозаразени заслугата е на Борисов и Мутафчийски, когато се увеличи - виновни са хората и Мангъров?

 46. 46 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Разстроено

  Най важния показател за мен е броя починали от вируса.
  Преди , като се спазваха мерките бяха по 10 човека на седмица, сега като станат над 10 човека на ден, за две седмици ще се препълнят болниците и тогава многознайковците ще започнат да мрънкат, а уууу защо ни оставиха без мерки, а до вчера плачеха, слушайте мангъра, не генерал годжи
  Жалка картинка, а не ми се мисли зимата какво ще става

 47. 47 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Толкова ли беше трудно да оставят маските на открито и закрито, те не влияят на живота на хората. Вече съвсем никой не носи маска.

 48. 48 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  къде е глупакът Мангъров, според който втора вълна няма да има?

  Любовта ще спаси света!!!
 49. 49 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Гнездата на заразени са там, където са съсредоточват много хора на едно място БЕЗ ДА СПАЗВАТ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ!Има ЕДНА ГРУПА ХОРА, които не се мият камоли да носят маски...
  —цитат от коментар 23 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Имаше една стара градска песен "Ц,, ката г*щи няма, и да има файда нЕма!"
  Та и с маските и миенето.

 50. 50 Профил на so
  so
  Рейтинг: 368 Любопитно

  Едно не може да разбера, никой не спори, че около 1.5% от населението го е боледувало, т.е. около 100 000 души. Тогава... какво броим? И кога ще се научим да си мием ръцете, да си режем ноктите и да не се ръгаме като говеда един в друг?

 51. 51 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#32] от "Martin Banevski":Не се излагай, Баневски, докато се слушаше Мутафчийски и сие, всичко беше под контрол, а сега, по Мангъровски виждаме какво се случва...
  —цитат от коментар 37 на hamiltonf


  Какво за Мангъров който още в началото каза, че трябва да се научим да живеем с този вирус... както го правим и с останалите подобни? Същото сега го казват и онези барабар с Баце. С този начин на тестиране, като непостоянен брой и територии на обхват според мен нито в един момент картината за разпространение не е била ясна. Има клъстери и то от самото начало и повечето са в циганските махали... ама това не е политкоректно да се коментира. Сигурен съм, че едва ли има циганче, което знае първия куплет песента ... хей ръчички хей ги две... :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 52. 52 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  До коментар [#18] от "hope":И колко от лекуваните са здравно НЕОСИГУРЕНИ !?!?!?
  —цитат от коментар 25 на КМЕТ В СЯНКА


  ——

  Ти продължаваш да си мислиш, че циганите са проблема. Това е бил винаги последният механизъм на властта, когато не се справя с нещо - да обвини циганите!

  Любовта ще спаси света!!!
 53. 52 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Разстроено

  къде е глупакът Мангъров, според който втора вълна няма да има?
  —цитат от коментар 48 на hope


  Не само той...
  Къде са мисирките и тулупите, дето всяка сутрин се оплакваха, че ги стресирали и питаха, къде са умрелите.
  Онзи от седем осми на Славчо тулупа, всеки брифинг се заяждаше и искаше да се разпускати и да съдели Мутафчийски и щаба , че ги стресирали...

  Жалка картинка

 54. 54 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Мисля, че не е редно да се обвиняват заразените - сред тях не са само роми и “гнусни гастербайтери” - може някой да го е прихванал асимптоматично или с леки симптоми и да са го тествали като контактно лице. На всеки може да се случи. Този вирус ни превърна в чудовища, накара ни да се съмняваме в най-близките си, да се избягваме. Падение.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Всичко изказано като предположение от страна на доц. Мангъров с времето се доказва като тези.
  Кога ще бъде съдът за геноцид от страна на измисления ЩАБ , само това се питам.

 57. 57 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Увеличаващото се разпространение на вируса се дължи изцяло на безотговорното поведение на голяма част от хората. Всеки, който не спазва предписаните и доказани, като безусловно ефективни мерки може да се превърне в потенциален убиец.

 58. 58 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  Мисля, че не е редно да се обвиняват заразените - сред тях не са само роми и “гнусни гастербайтери” - може някой да го е прихванал асимптоматично или с леки симптоми и да са го тествали като контактно лице. На всеки може да се случи. Този вирус ни превърна в чудовища, накара ни да се съмняваме в най-близките си, да се избягваме. Падение.
  —цитат от коментар 54 на vzt34526152


  ———

  Може да не е редно, но това е последния шанс на Борисов, да убеди електората, че заразата е “клустърна” и трябва да се пълнят хотелите, стадионите и хазната.

  В други градове, се казват кварталите в които са заразените. У нас се казва София Област, сигурно има 50 села, но къде точно са заразените не е ясно! Да не се стресират хората.....

  Любовта ще спаси света!!!
 59. 59 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#7] от "EU defender":

  Да бе Изчезва Когато Света и Правителствата СПРАТ ДА го Поддържат Медиино и Кажат Истината за Какво е Всичкия този ЦИРк.

 60. 60 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Гневно

  До коментар [#56] от "pitanka_3":

  Кое се доказа, бе тулупи

  За последната седмица починаха мъже и и жени на по 35-45 години
  Млади хора без предружаващи заболявания.
  Сигурно и сърфиста от къмпинга е гледал мънгъра, че е само грипче, ама вече го няма , а беше само на 41 години

  Това ли са сухите съчки

 61. 61 Профил на Соколов
  Соколов
  Рейтинг: 37 Неутрално

  #МангъровЛайкс

  Защо се очаква нещо по-различно? Народа не спазва никакви мерки, не се носят никакви предпазни средства, ще става все по-зле и по-зле.

  Всички щати в Америка също отбелязват ръст след разхлабване на мерките.

  Няма как да стане от едната крайност на другата, нищо не пречи да се носят маски на закрити места и да се избягва струпване на повече хора и да живеем така. Хем ще работи икономиката, хем ще си имаме едно наум.

  Но понеже е много важно да работят кръчмите (сервитьори и бармани са бъдещето на нашата държава) а и Барба Ганьос е кух като гъдулка се взимат решения с хвърляне на боб.

 62. 62 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2484 Неутрално

  Всичко изказано като предположение от страна на доц. Мангъров с времето се доказва като тези.Кога ще бъде съдът за геноцид от страна на измисления ЩАБ , само това се питам.
  —цитат от коментар 56 на pitanka_3


  И кое точно?
  Поне една теза?

  Любовта ще спаси света!!!
 63. 63 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Мисля че всеки от нас, или поне тези които не са параноици, наистина посвикнахме.
  Ще носим маски в публичния транспорт, в магазините ( там може и да е по желание, но за служителите заради самите тях е задължително) и ще си мием ръцете - не е чак такъв проблем и понеже никой не е отменил необходимостта да се яде, с нещо да се обличаме и през студенит дни да се топлим, ще трябва да се работи, за да се изкарва по някоя пара.
  Проста работа и след като не мрем като мухи, така ще бъде. То така си беше и преди два месеца, но неизвестните бяха повече.
  И не разчитайте на ваксина, Дори ако я измислят, аз не бих се ваксинирал и не защото съм анти ваксър. Ясно се каза, че само 8% от заразените са се "ваксинирали" по най-естествения път и не се знае колко време са защитени, има предположения ( обосновани) че до месец-два престава да действа.
  Т.е. и да измислят нещо, то няма да действа на всички ( имах си хас да е само на 8%:)), а ще е само така, за фармацевтиката ида заработят малко пари и за нас, за психологическо въздействие (плацебо-ефект).
  По-скоро, ако успеят да измислят ефективно лекарство, да няма или да са по-малко тежките случаи (без хич не може) и това ще е.

 64. 64 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Всичко изказано като предположение от страна на доц. Мангъров с времето се доказва като тези.Кога ще бъде съдът за геноцид от страна на измисления ЩАБ , само това се питам.
  —цитат от коментар 56 на pitanka_3


  Не трябва да ги съдим, зашото те правят това, което смятат че е правилно още повече, че се учат в движение. НОЩ е определен от Баце и единствен той може да е отговорен. Та не трябва нито да ги съдим, нито ...да ги възнасяме :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 65. 65 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Защо в Министерството на Зорница се работи без прекъсване, като е открит носител?

 66. 66 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 58 Неутрално

  Това вече е доста тревожен факт..

 67. 67 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Още 6 от сектата "вирус нема", "лъжат ни", "концлагер", "по леко от грипче", "G5", "не познавам ковиден", "кви маски", "кво дистанциране" ритнаха камбаната.Бог да ги прости...
  —цитат от коментар 10 на balgariez


  Сигурен ли сте,че са от тази секта?А не от другата,по-многобройната,дето спи с маски.

 68. 68 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#9] от "lynyrds":

  Маскирането не е Забранено наближава Момента в който Човека ще живее под Земята като Мишка щото Страхливото в него отдавна е Надделяло и Сигурно не Можете още да си изхарчите Запасите от Безценната Тоалетната хартия. А и не му се Налага да си Общува и покаже Безумното си Лице щото иска да го скрие зад Маскарада. Не Хора а Маймунки това е Света. Жалко

 69. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#52] от "hope":

  Не ми казвай какво мисля. Къде съм употребил думата цигани ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Абе българите са супер отворени, те са мъже, нема да ги уплаши некъв китайски вирус!! 😒😳
  Някаква тетка в Шумен не искала да я лекуват, самоизписала се и умряла снощи

 72. 72 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#45] от "Virgin":

  Ей, колко пъти трябва да се обяснява, че щабът е консултативен орган, а политическите речения ги взима правителството, т.е. ББ.

 73. 73 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Напред София! Мачкай!

 74. 74 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Всичко изказано като предположение от страна на доц. Мангъров с времето се доказва като тези.Кога ще бъде съдът за геноцид от страна на измисления ЩАБ , само това се питам.
  —цитат от коментар 56 на pitanka_3


  +++++ Това е очевидно.Почти не срещам хора с маски,освен някои дами,които си мислят че им отиват.Дезинфектант не съм продавал от миналия месец,а ръкавици вчера занесох на съпругата два чифта защото й престоеше да прави някаква превръзка на много лоша рана в дома на болния и това е.Миналата година по това време всеки ден продавах ръкавици на персоналите в Созопол да чистят заведенията.Тази година нито персонал,нито заведения.Колкото до броя на заразените,казано е:"Който търси-намира."

 75. 75 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 245 Неутрално

  До коментар [#28] от "hamiltonf":

  Ооо, изчакай още малко време да мине без мерки, поне месeц-два-три. Тогава ще има екшън

 76. 76 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това е биологично оръжие създадено от световните лихвари .Те са наднационални .Оръжието е създадено с цел фалиране на големи бизнеси и икономическо заробване

 77. 77 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  До коментар [#63] от "tsvetko_51":

  "Ще носим маски в публичния транспорт, в магазините..."

  Проблемът е, че не носим маски - вчера в метрото имаше хора без маски. Ходих в една очна клиника по необходимост (изчаквах, но накрая все пак се наложи да се престраша). Та в очната клиника част от персонала и поне половината пациенти бяха с маски под носа. А имаше и един без маска, на който направих забележка, та си я сложи. Народът е ПРОСТ, това е положението. Клиширана констатация, но нямам друго обяснение.

 78. 78 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Те за това ГЕРБ направиха брифинга завчера без нито един да е с маска. Защото се жертват за благото на нацията.

 79. 79 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 299 Неутрално

  много болни = политически компромати + скандали
  По тази формула се ицчисляват болните

 80. 80 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако не се измислят ефективни ваксини и лекарства това биологично оръжие ще ни разкаже играта .Единственото спасение ще остане да се върнем по селата да копаме

 81. 81 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  До коментар [#32] от "Martin Banevski":Не се излагай, Баневски, докато се слушаше Мутафчийски и сие, всичко беше под контрол, а сега, по Мангъровски виждаме какво се случва...
  —цитат от коментар 37 на hamiltonf


  Прост човек с компютър – резултат Баневски!
  Игнор, игнор!
  Вреден в неграмотността си е Мартинчо!

 82. 82 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колкото и да сме политкоректни .Заразата е разнасят предимно ромите .Трябва да се казва истината .Трябва да се затварят огнищата с бариери иначе ще пламнем

 83. 83 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Нали през лятото щеше да изчезне? Слънцето, това онова
  —цитат от коментар 7 на EU defender


  Той изчезва на открито, ама те хората се врат на семинари, кръчми и дискотеки и си го разнасят.

 84. 84 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  маските на открито е глупост . Дистанция ,миене на ръцете и да не си бараме лицето преди да измием ръцете с сапун и топла вода

 85. 85 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#33] от "001":Така е къде са яко измиращите и яростта на гологлавия жалък ,нещастен ,некадърен ,нагъл фатмак.А озверяло от истерия стадо като вас е единствената опасност от кирливия вирус.Докато чакате да умрете яко.
  —цитат от коментар 35 на Martin Banevski


  Не се впрягайте."У нас свестните смятат за луди."Народният поет го е казал и добре го е казал.Корона-вирусната коректност вече наподобява радикалния ислям.И за слепият/ако е само сляп,а не зомбиран/ е видно,че събитията доказват правотата на Мангъров.

 86. 86 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Никой не карантинира вече връщащите се от чужбина, нито ги проверява. Като цяло, ударихме го през просото - нито маски се носят, нито дистанция се спазва, хората се събират на тумби...е, за какво ги ручахме жабетата 2 месеца по къщите?!
  Изобщо не се учудвам на развитието на ситуацията, и по-зле ще става.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 87. 87 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 886 Неутрално

  докато ранните мерки на правителството бяха вероятно най-смисленото им действие за целият мандат, поголовното разпускане на мерки с еднолични решения на Барба Ганьос са на път да се превърнат в най-малоумното

  вероятно единствената държава с фенове по стадионите, вече и чалготеките работят, ресторанти в затворени помещения, без маски ...

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 88. 88 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  В България с този малък брой тестове дето се правят на ден винаги може да се реши кога има нужда от нов пик... Утре да направят 3000 теста и вижте какво става...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 89. 89 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Нормално и очаквано - Тулупа е в потрес - ше го свалят скоро и сега е много важно да " дойде втората вълна" ...

 90. 90 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мангъров е престъпник .Това не може да бъде доктор

 91. 91 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4207 Неутрално

  До коментар [#8] от "balgariez":
  На корона възраст естественият отбор не действа - умират хора в пострепродуктивна възраст или в репродуктивна възраст с хронични заболявания, на които възпроизводството и така е понижено. Детската смъртност не се изменя. Изключително сполучлива мутация от биологическа гледна точка.

 92. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Изпуснахме циганските квартали. А те, както всички знаем, са неуправляеми.

 93. 93 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4207 Неутрално

  До коментар [#31] от "Тsonkooo":

  Гърция по брой заразени и починали на милион жители я задминахме миналия месец. Не Ви ли прави впечатление, че Бобо почти престана да се хвали, че сме се справили най-добре в ЕС?

 94. 94 Профил на standby
  standby
  Рейтинг: 350 Неутрално

  От прекалени и безумни мерки, до напълно свалени гащи и ганьовци с мислене - "на мене нема ми се случи", "кво кът кихам/кашлям, да му мислят бъзльовците..." или " на "белата мафия стъпвам само ако мрем..." резултатите не закъсняват особено (м/у 1 и 2 седмици).

  А управлението е за измитане с камъни... преди 2 месеца една мин. год. заплата глоба ако се разходиш в парка, сега не "могат" едни маски на закрито и дезинфектанти в търговски и административни обекти да наложат.
  Че щели да се връщат и хората в офисите... в тия коневръзи 1 кихащ и дневната бройка до сега е преизпълнена.

  Па вие се дърляйте на мангъровци и нощници...

 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  Погледнете снимката горе!
  От 6 човека само двама носят маски.
  Сега погледнете снимката (малко по-долу на титулната страница) от Китай.
  Всички до един носят маски.
  Ето затова се покачва броят на заразените.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мангъровците и сие ни докараха до тук, а най-лошото предстои. Напълно унищожихме всичко постигнато в началото, заради псевдо лекари като този и мутро бизнеса, особено около туризма. Но криви ще им излязат сметките, ще сме една от малкото страни в Европа с пиково заразяване точно в туристическото лято.
  Лично аз мислех тази година да съм само в България, но с това което се случи, по-скоро Пърция, там действат далеч по-адекватно с отварянето на нещата и ръзликата с тук е очевадна.

 97. 97 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4207 Неутрално

  До коментар [#38] от "ojl41369459":

  Защото за справяне с епидемия е необходима карантина за повече от два месеца.
  За да се справи с чумата Османската империя са били нужни 12 месеца карантина през 1840-1841 година, но с това най-големият резервоар на чума в света е бил изчерпан.

 98. 98 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#16] от "asroma1927":

  От света няма данни да има отслабване на вируса. Просто в момента като хванат някой заразен и тестват много от контактните му лица и ловят много заразени. В началото ловяха само такива с тежки симптоми. Вируса е като лотария - един на двайсет се влошава много и се нуждае от болнично лечение. Дали ще го изкараш тежко зависи преди всичко от възрастта, след това от придружаващи заболявания (диабет, много високо кръвно, белодробни проблеми), от нивото ти на витамин Д (дали имат дефицит), каква ти е кръвната група и много важно - какво количество вирусни частици си поел. Ако си бил в силно заразна среда и хубаво си се надишал - лошо. Тялото ти ще има по-малко време да реагира преди положението да се влоши. Ако само си се докоснал и вируса е влязал през очите (дразнене 5 дни) ще има повече време да реагира.
  Тъпото е, че ако си го изкарал леко и нямаш силен имунен отговор - може да го изкараш пак.

 99. 99 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 194 Неутрално

  Нормално и очаквано - Тулупа е в потрес - ше го свалят скоро и сега е много важно да " дойде втората вълна" ...
  —цитат от коментар 89 на Nik Nikolov


  Много интересно съвпадение е, че случаите почнаха да се покачват след първия комикс на Божков(по спомен го беше пуснал на 1-ви юни, когато са били открити според графиката само 6 човека).

  Другото, което не ми вдъхва доверие е, бройката на починалите - вкараха под масата 10 човека със задна дата и се вдигна олелия до небесата. Тъй като само шепа хора имат достъп до ГРАО няма как да се направи проверка до колко са реални тези цифри.

 100. 100 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 886 Неутрално

  влизам в една от веригите, хората сложили на видно място дезинфектанти и за ръце и за количките, матрЯла го подминава като малка гара, даже и маска не носят - и това докато бяха забранени

  по опашките са блъскат все едно ще минат по-бързо

  такъв матрЯла, такъв и премиера

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK