Прокуратурата уличи секретар на президента и русенски прокурор в търговия с влияние

Пламен Узунов

© Велко Ангелов

Пламен УзуновСпециализираната прокуратура обяви, че разследва секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и русенски прокурор за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. Разследването "изскача" от досъдебното производство срещу обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков (един от собствениците на холдинга "Монбат"). Твърденията си прокуратурата базира на комуникация между всеки от двамата с Бобоков, но по различни казуси и през различни години.


От съобщението ѝ не се разбира дали тримата са разследвани за участие в обща схема, или поотделно заради комуникацията с Пламен Бобоков. От разпространените материали не се вижда и дали разследването е свързано с работата на Пламен Узунов за администрацията на държавния глава, а е предоставена само комуникация, свързана със съдебно дело.


Прокуратурата информира по темата чрез редовния си напоследък похват - разпространи до медиите скрийншотове на съобщения от телефон, които обаче не дават достатъчно ясна информация. Явно затова държавното обвинение пояснява в съобщението си за какво се говори в съобщенията. Прокуратурата твърди, че телефонът е използван от Пламен Бобоков и е иззет като веществено доказателство.
Държавното обвинение разпространи скрийншотовете в деня, в който спецсъдът гледа мярката за неотклонение на Пламен Бобоков, който бе арестуван след шумна акция на 1 юни и обвинен за участие в престъпна група за незаконен внос и преработка на отпадъци от чужбина, а впоследствие бе пуснат под гаранция от 1 млн. лева, но след това отново бе арестуван. Вчера (18 юни) пиарът на "Монбат" съобщи, че Пламен Бобоков е бил задържан с прокурорско нареждане, въпреки че е внесъл паричната гаранция. Днес спецпрокуратурата заяви, че той е бил длъжен да внесе гаранцията до 14 юни включително, но по сметката ѝ не е постъпила сума и не е бил представен в срок платежен документ. Същевременно обаче на 15 юни адвокатът му Ина Лулчева е уведомила спецпрокуратурата, че обжалва наложената гаранцията и предстои произнасяне. Съдът обаче е оставил без разглеждане жалбата с мотив за пропуснат срок, за което защитата научава по неофициален път на 17 юни и в същия ден Бобоков превежда по сметката на спецпрокуратурата 1 млн. лева с две платежни нареждания. Тази вечер съдът прие, че гаранцията на Бобоков вече е внесена и той следва да излезе от ареста.


Пламен Узунов е на разпит


Прокуратурата посочва, че в рамките на разследването за необработените промишлени отпадъци са били иззети телефони и таблети на обвиняемите, на които е назначена и изготвена компютърно-техническа експертиза. Спецпрокуратурата заявява, без да посочва имена, че в ползваните от Пламен Бобоков телефон и таблет са намерени звуков, текстови и снимков материал, от който се вижда, че той е комуникирал с "лица с имунитет, висши държавни служители, както и с подсъдими и обвиняеми лица по дела на Специализирана прокуратурата, част от които се укриват в чужбина с цел избягване на наказателна отговорност".


"Установена е и комуникация, осъществявана чрез различни мобилни приложения на обвиняемия П.Б., вероятно със секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента П.У. (Пламен Узунов - б.р.), както и с действащ магистрат - Н.Н. (Николай Николов - б.р.), кандидатствал през 2019 г. за административен ръководител на Окръжна прокуратура - Русе", се казва в съобщението. Разпространените скрийншотове са именно от комуникация с тях.


Днес прокурори са извършили претърсвания и изземвания и лични обиски на Пламен Узунов и Николай Николов. Изземват се веществени доказателства и предстои наблюдаващите прокурори да преценят дали има достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу двамата.


Пламен Узунов вече е призован за разпит и дава обяснения пред разследващите, съобщи пред журналисти един от наблюдаващите прокурори по делото за вноса и преработка на отпадъци. Тя увери, че лично е призовала Узунов и той се е отзовал. По думите ѝ в контактите на Бобоков е имало и много други прокурори, включително на високо ниво.


Комуникация с "Prezident-Pl. Uzunov"


Прокуратурата уличи секретар на президента и русенски прокурор в търговия с влияние

Първите снимки са от размяна на текстови съобщения между Пламен Бобоков и човек, обозначен като Prezident-Pl. Uzunov. Разрпостранената кореспонденция обаче не е свързана с работата на Пламен Узунов в президентството, а се отнася за решение на Върховния административен съд (ВАС) по дело на регистрираната в Малта компания "Либиан навигейтър лимитед" срещу Изпълнителната агенция "Морска администрация". Компанията е собственик на либийския кораб BADR, който през 2017 г. е задържан в Бургас, а през 2019 г. напуска българските териториални води, но със сменено име и флаг. (Повече за казуса четете тук.) През 2019 г. ВАС решава, че "Морска администрация" не е имала право да задържа либийския танкер в Бургас


Междувременно пред журналисти в съдебната зала, по време на мярката за неотклонение на Пламен Бобоков, прокурорите коментираха, че има данни за комуникация между бизнесмена и "вероятно лице с имунитет", свързана с изпращането на посланик в Либерия. "Не знаем дали това наистина е президентът", заяви наблюдаващият прокурор Петър Белчев. По-рано той използва това твърдение като аргумент пред съда в искането си за налагане на постоянен арест на Бобоков. Повече по темата вижте тук.


На 27 декември 2018 г. Prezident-Pl. Uzunov изпраща съобщени, които гласят: "Има само проект на решението", "Първо ще го видиш ти", "Още не подписано". Отговорът гласи "Разбрах". По-късно същия ден в 16.20 ч. "Prezident-Pl. Uzunov" изпраща и снимков файл на съдебно решение, придружено с уточняващ текст: "Това е ще е в оригинал".


Прокуратурата уличи секретар на президента и русенски прокурор в търговия с влияние

На 03.01.2019 г. Prezident-Pl. Uzunov изпраща линк към съдебно решение на Върховния административен съд (ВАС) от предходния ден. "Видно от публикуваното на интернет страницата на съда решение, същото е идентично с текста, изпратен от Prezident-Pl. Uzunov в 16.20 ч. още на 27.12.2018 г.", посочва прокуратурата.


Комуникация с Prok. Niki Nikolov


Прокуратурата уличи секретар на президента и русенски прокурор в търговия с влияние

Втората порция снимки са от текстови съобщения с обозначено като Prok. Niki Nikolov. Комуникацията е от края на ноември и началото декември 2019 г. и съвпада с процедура по избор на административен ръководител на Окръжната прокуратура - Русе, посочват от спецпрокуратурата. Проверка на "Дневник" показва, че кандидат за поста е бил прокурор Николай Николов, а на заседание на 4 декември миналата година прокурорска колегия на ВСС преизбира със 7 от 8 гласа опонента му - дотогавашния окръжен прокурор Георги Георгиев.


В съобщенията се коментира евентуална среща в София, посещение на бившия главен прокурор Сотир Цацаров и новоизбрания му наследник Иван Гешев в Брюксел и дали то няма да стане повод за отлагане, без да се конкретизира на какво.


"В тази връзка наблюдаващите прокурори ще преценят и това дали, в случая, че са налице доказателства за търсене на дисциплинарна отговорност на магистрата, респективно ще сезират главния прокурор на Република България", се казва в съобщението на прокуратурата.


Президентството: Внушенията оставяме без коментар


Междувременно прессекретариатът на президента направи кратък коментар по случая, като заяви, че президентската институция не е разследващ орган.


"Информация за действията си трябва да предостави Специализираната прокуратура, която следва да аргументира приоритетите в своята работа: кого и на основата на какви улики разпитва, в чие жилище и на основата на какви доказателства прави обиск.


Отправени внушения пред медии от страна на Специализираната прокуратура оставяме без коментар", се казва в съобщението.


Узунов: Нямам притеснения, Бобоков познавам служебно


"Нямам абсолютно никакви притеснения", заяви Пламен Узунов, цитиран от БТА, след като бе разпитан в прокуратурата. Обясни, че е в процесуално качество на свидетел, че е съдействал на разследващите, а при обиска в дома му им е предал мобилните си телефони и една флашпамет.


Узунов каза още, че се познава с Пламен Бобоков от 2 години и двамата са имали срещи в служебно качество. Според него с действията в момента се цели изместване на общественото внимание от други теми.


Бобоков: С Узунов сме приятели. Нищо повече


"С Пламен Узунов сме приятели и нищо повече", заяви пред журналисти в съдебната зала бизнесмена Пламен Бобоков. За президента Румен Радев той каза, че са се виждали официално преди 2 или 3 години, но не си спомня във връзка с какво. Посочи и че е бил в добри отношения с премиера Бойко Борисов, който е открил негов завод в Узбекистан, а с "г-н Божков може да се каже, че сме приятели, виждали сме се 4-5 пъти в годината, не повече" и нямат общ бизнес.

"Не знам кой какво удря и кого удря. Това, което знам е,че искат да ме вкарат незаконно обратно в ареста. Знам, че съм си внесъл гаранцията", каза още Пламен Бобоков на въпрос дали последното разследване е удар срещу държавния глава. "Ние от 18 години не сме ползвали офшорни сметки, а от 15 нямаме офшорни компании. Ние сме "бял" бизнес, чист бизнес", каза още той и посочи, че най-страшното в случая е, че обвинението унищожава репутацията му.


"Аз имам страшно много контакти, защото от 28 години съм в бизнеса. Това не ме превръща в престъпник по никакъв начин", коментира още той. Добави, че в бизнеса си винаги са си плащали данъците, "не сме някакви Октоподи" и действията на прокуратурата са му дошли "като гръм от ясно небе".


Какво още каза Пламен Бобоков вижте тук.


Кой е Пламен Узунов


Пламен Узунов е назначен е за секретар по правни въпроси и антикорупция президента Румен Радев с указ от май 2017 г. Преди това беше министър на вътрешните работи в служебното правителство на Огнян Герджиков (януари - май 2017 г.)


До август 2015 г. е в системата на МВР, като оглавяваше пловдивската полиция. Узунов подаде оставка след скандал за сериозни нарушения при разследване на пътен инцидент със загинал, при който се появиха съмнения за полицейски чадър над извършителя. За краткото време извън системата на МВР той става преподавател по "Криминалистика" и "Оперативно-издирвателна дейност" във Висшия университет по сигурност и икономика в Пловдив.


Иначе той застава начело на пловдивската полиция по време на правителството на Пламен Орешарски през декември 2013 г., когато вътрешен министър бе Цветлин Йовчев. До лятото на 2015 г., когато главният прокурор Сотир Цацаров подава сигнал до тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова за инцидент с полицаи. Тя веднага назначи проверка, която установи, че на пешеходна пътека в Пловдив 24-годишен шофьор е блъснал и убил мъж, но за случая не е било съобщено на прокуратурата, шофьорът не е бил арестуван, нито проверен за алкохол и наркотици, не е назначена и автотехническа експертиза. В деня, в който Узунов бе освободен, той заяви кратко пред радио "Фокус": "Нямам място в системата на МВР".


Той съобщи, че сам си е подал оставката, но причините за това не са тези, които са изтъкнали от МВР, а именно случаят с полицаите, укрили шофьора прегазил човек на пешеходна пътека. Тогава обаче отказа коментар с аргумента, че му трябва време да обмисли нещата. Когато той заема поста, пловдивската полиция разкрива убийството на митничар, извършено 16 години по-рано.


Малко след като напуска системата на МВР, Пламен Узунов стана и свидетел на прокуратурата срещу депутата от ГЕРБ Методи Андреев, който беше проверяван и наказан от парламентарната етична комисия заради опит да кадрува в МВР - Първомай и Асеновград.

Коментари (219)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Какво излиза, Prezident-Pl. Uzunov е наш,проверен другар.Назначен е от Орешарски,след това е в служебното правителство на г-н президент Радев,сега негов съветник и за това Каскета го е подгонил.До кога ще търпим този произвол на прокурватурата,до кога наши другари ще падат свидни жертви?ОСТАВКА!!!

 3. 3 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 494 Неутрално
 4. 4 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3130 Весело

  какъвто пРезидента такив аи съветниците му! сега се вижда как щял да бори копрупцията, руска подлога и комунист!
  —цитат от коментар 1 на bkstoja


  Господин Президента никога не е твърдял,че ще бори корупцията в своите редици,само в чуждите.

 5. 5 Профил на IKOOTTVA
  IKOOTTVA
  Рейтинг: 16 Весело

  Ти да видиш , докато пенЦията си играе с дрончета какво се случва вокруг...

  Правото на глупост и наглост е една от гаранциите за демокрация и свободно развитие на личността.
 6. 6 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Чатовете на Влади Горанов с Божков бяха далеч по-интересни, но Гешев твърдо реши да не си ги причинява.
  Сега обаче с радост разпространява други чатове, с пояснителни бележки какво има в прикачения файл (без разбира се да даде прикачения файл).
  Но всичко е точно :).
  Колко ли са се мъчили докато успеят да намерят някаква връзка (каквато и да било) с президента, че да могат да хвърлят и малко кал върху него.

 7. 7 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3130 Весело

  Казвахме му на г-нПрезидента да не подписва назначението на Каскета,на колене му се молихме,не ни послуша.Ха да види сега!

 8. 8 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 445 Неутрално

  И в какво герберасти обвинявате Узунов? От показаните СМС какво разбрахте? Ясно е, че трябва да се пускат димки ама несе забравят лесно пълните шкафове с евра

 9. 9 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  Това онзи кораб ли е дето ГЕРБ го пиратстваха?

 10. 10 Профил на petko_napetov
  petko_napetov
  Рейтинг: 303 Весело

  Империята отвръща на удара. Чатовете Ни, са много по-добри, от чатовете Ви!

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4523 Неутрално

  Президента Решетников не спира да "светва"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Весело

  " На 27 декември 2018 г. Prezident-Pl. Uzunov изпраща съобщени, които гласят: "Има само проект на решението", "Първо ще го видиш ти", "Още не подписано". Отговорът гласи "Разбрах". По-късно същия ден в 16.20 ч. "Prezident-Pl. Uzunov" изпраща и снимков файл на съдебно решение, придружено с уточняващ текст: "Това е ще е в оригинал".

  На 03.01.2019 г. Prezident-Pl. Uzunov изпраща линк към съдебно решение на Върховния административен съд (ВАС) от предходния ден. "Видно от публикуваното на интернет страницата на съда решение, същото е идентично с текста, изпратен от Prezident-Pl. Uzunov в 16.20 ч. още на 27.12.2018 г.", посочва прокуратурата."

  Гледай ти ! С кого се съгласували проектите на решенията на ВАС ! Prezident-Pl. Uzunov ! Понеже ни е малко ставащото около Божков, сега и прокуратурата я подкара по пътя му - смс - и на порции !

 13. 13 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 957 Любопитно

  шайката отвръща на удара, димка която едва ли ще хване дикиш, маТряла не е чак толкова тъп ?

 14. 14 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  По-важното е, че Върховният съд възстанови фермата на Ана Петрова от Болярово.
  Чумата по овцете и козите в Странжа беше лъжата на ГЕРБ.

 15. 15 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 477 Любопитно

  Нещо много избирателно действа прокуратурата при избора си кои скрийншотове да използва за съдебни производства... Има едни други, арабски, които са ми много по-интересни...

  #Оставка на Кой!!

  Поздрав

 16. 16 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Това е съветника по правните въпроси на ония дето го играе коректив на Боко, нали? Егати коректива, егати чудото. Без да има почти никакви правомощия, около президента редовно гърмят скандалчета. Засега по-скоро безобидни, но той и поста е такъв. Какво ли ще е полижението, ако се докопа до реална власт....

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  Прокуратурата уличи секретар на президента и русенски прокурор в търговия с влияние"

  Всъщност прокуратурата не е "уличила" никого, дори не е обвинила , а засега разследва. Свободното боравене с термини не помага в класация на медии

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Весело

  " Иначе той застава начело на пловдивската полиция по време на правителството на Пламен Орешарски през декември 2013 г., когато вътрешен министър бе Цветлин Йовчев. До лятото на 2015 г., когато главният прокурор Сотир Цацаров подава сигнал до тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова за инцидент с полицаи. Тя веднага назначи проверка, която установи, че на пешеходна пътека в Пловдив 24-годишен шофьор е блъснал и убил мъж, но за случая не е било съобщено на прокуратурата, шофьорът не е бил арестуван, нито проверен за алкохол и наркотици, не е назначена и автотехническа експертиза. В деня, в който Узунов бе освободен, той заяви кратко пред радио "Фокус": "Нямам място в системата на МВР"."

  Дялан камък бил този Узунов - винаги ще удари едно рамо на закъсалите го шофьори, блъснали човек по описания начин - на пешеходна пътека ! Благодарността на шофьорите за подобен жест трябва да бъде безгранична, предполагам !

 19. 19 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Борисов отвръща с бухалката!
  Бий, Борисов, бий!

 20. 20 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#9] от "Doge":

  Гербавите да във всяка далавера и престъпна схема. Затова дори когато се опитват да ударят други, пак техните престъпления изплуват.
  П. П. Тоя президент Боко си го избра...

  Eddie lives... somewhere in time!
 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Весело

  " "С Пламен Узунов сме приятели и нищо повече", заяви пред журналисти в съдебната зала бизнесмена Пламен Бобоков. За президента Румен Радев той каза, че са се виждали официално преди 2 или 3 години, но не си спомня във връзка с какво."

  Ми то само това е необходимо - едно истинско, безкористо приятелство ! В труден момент, разбира се !

 22. 22 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Нямам вяра на 4овек, който ползва бивш полицай за правен съветник.

 23. 23 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1032 Весело

  Предстои да видим как телето ражда бик. Има и една друга: каквото повикало, такова се обадило. ББ за момченца нещо смотолеви...

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Любопитно

  " Втората порция снимки са от текстови съобщения с обозначено като Prok. Niki Nikolov. Комуникацията е от края на ноември и началото декември 2019 г. и съвпада с процедура по избор на административен ръководител на Окръжната прокуратура - Русе, посочват от спецпрокуратурата. Проверка на "Дневник" показва, че кандидат за поста е бил прокурор Николай Николов, а на заседание на 4 декември миналата година прокурорска колегия на ВСС преизбира със 7 от 8 гласа опонента му - дотогавашния окръжен прокурор Георги Георгиев."

  Каква работа има един секретар на президента по правните въпроси и антикорупцията да комуникира с прокурор Николай Николов и то баш когато има процедура по избор на административен ръководител на Окръжната прокуратура - Русе ?

 27. 27 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Гешефт имитира дейност и пуска димки, дано да забравим за сигналите срещу тиквите и калинките.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#15] от "alex_8712":

  Гешеф не може да си причини да разследва афери за стотици милиони. Кокошкарските кражби на село, това са възможностите на главния пъдарин.

  Eddie lives... somewhere in time!
 31. 31 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1377 Любопитно

  Хммм ... не мога да се въздаржа, но не мога и да напиша какво мисля за българската прокуратура и главан прокурор. За по малко от месец сме свидетели на това как се правят обвинения по доказателства от „.... Държавното обвинение разпространи скрийншотовете в деня,....“
  Просто е невероятно да следиш неадекватната и милиционерска работа на българската прокуратура. За определени обвиняеми „медиите скрийншотове на съобщения от телефон“ са едно от основните доказателства, докато за други обвиняеми е точно обратното, същите не заслужава дори и да се четат, защото ... няма да си го причиняваме.
  Ей ще сринете свободата на словото до дъното в световната класация, а за корупция на най-високо управленско ниво, няма и да коментирам. Просто тази статистика, ще научим от нашите и международните медии.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.


  robin ot Crusoe
 32. 32 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":

  Е , и , голям проблем станал, нима при герб не е същото, нещо да се знае какво ще е и разпространява предварително на наши хора, хайде де, никой не може да ме убеди в обратното...

 33. 33 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Империята в лицето на Гешефт (тъмната страна) отвръща на удара. (разкритите пачки с евро). Дневник, ако може да изясните каква е ролята на всички в задържането и освобождаването на танкера, защото моята информация е. че лице от Герб актив е основното действащо лице в сагата с танкера.

 34. 34 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3895 Любопитно

  Ами , какво да се очква , когато някой , някъде е забелязал " свободно " място , незабелязано от герб-активистите.....

 35. 35 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#26] от "samoedin":

  Каква работа има един секретар на президента по правните въпроси и антикорупцията да комуникира с прокурор Николай Николов и то баш когато има процедура по избор на административен ръководител на Окръжната прокуратура - Русе ?
  ___________________________________________
  Чети малко бе герберастче. Не Узунов а Бобоков си е комуникирал с прокурора. Жалка работа сте това гербавите

 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  Очаквах нещо по-сочно. Мисля, че ще има още смс-и.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 477 Разстроено

  До коментар [#13] от "Stewie":

  За съжаление оптимизмът Ви относно матрЯла е напразен - доказателство е факта кой е вече 10 год. начело на държавата...

  Поздрав

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Много ме изкефи прокурорчето как излагаше фактите.
  Пише президент, значи е Радев. Не е някой президент на фирма, я.
  Ами ако е президент Плевнелиев, или президент Първанов?
  Каквато ни председателката на народното събрание, такава ни и прокуратурата.

 41. 41 Профил на Мълчаливо мнозинство
  Мълчаливо мнозинство
  Рейтинг: 8 Весело

  Бобоков днес на разпита заяви че е много близък приятел с Васил Божков. Виждали се често.

  Сега излиза че е добър приятел и с Резидента.

  Червата взеха да се разплитат по неочакван начин, дами и господа.

 42. 42 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3496 Неутрално

  Не разбрах кой на кого е приятел от детинство?

 43. 43 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Това онзи кораб ли е дето ГЕРБ го пиратстваха?
  —цитат от коментар 9 на Doge


  Същия е. Поредната пушилка от прокуратурата. Тотко Колев какво прави. дали узурпира други неща?

 44. 44 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  То това е нищо...
  Аз имам колеги по кантори дето направо пишат решенията на ВАС-аджии.

 45. 45 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Герб изтрещяха отвсякъде. започнаха да нападат журналисти.
  https://www.mediapool.bg/razsledvasht-zhurnalist-e-zhertva-na-postoyanen-tormoz-i-vandalizam-news308832.html
  Гешефт се зъби на медиите, нищо чудно според непотвърдени слухове Огнян Донев да нападнат тези дни. Положението в България става страшно.

 46. 46 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Мачкай Гешеф!Всеки преди да направи "беличка" да си знае,че може и да не му се размине!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 47. 47 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Мачкай Гешеф!Всеки преди да направи "беличка" да си знае,че може и да не му се размине!!!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1743 Разстроено

  Ставащото в държавате е страшно. Целият политически спектър не играе по правилата!
  НУЖНА Е КОРЕННО НОВА АЛТЕРНАТИВА.
  Само , че нещо я няма. Не разбирам защо мълчат в тази ситуация ДСБ и дясно мислещите. Материал дал господ бол.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  А тва е мнооо яку.... "търговия с влияние".!!!!!..... Само глей до де ще стигне.....

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3225 Любопитно

  "Лихт,мер лихт" както казва др. Хвърчилков.....Кълбенцето от "спонсори" на рускит избор за резидент се поразплете....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  Цитат от статията:
  "Тя веднага назначи проверка, която установи, че на пешеходна пътека в Пловдив 24-годишен шофьор е блъснал и убил мъж, но за случая не е било съобщено на прокуратурата, шофьорът не е бил арестуван, нито проверен за алкохол и наркотици, не е назначена и автотехническа експертиза. В деня, в който Узунов бе освободен, той заяви кратко пред радио "Фокус": "Нямам място в системата на МВР"."
  Нямам място в системата на МВР, но има място в президентството. Знае как да покрие виновниците.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 57. 57 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Гешефт имитира дейност и пуска димки, дано да забравим за сигналите срещу тиквите и калинките.
  —цитат от коментар 27 на stein


  Вярно така е. това, което днес публикуваха е именно такава пушилка.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 58 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3225 Любопитно

  До коментар [#29] от "Schopenberg":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 60. 60 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Имаше даже един друг гербав трол, дето виеше под друга статия що не пускали тази. Смятай колко са заредени с опорки герболята след продължителното шокане на наглите им картуни.

  А то кво се оказва това "скандалче"? Ами ... поредното нищо на Гешака, разбира се. Но пък ясно показва защо е турен там. Точно СЕГА удар по президентстовто... Някой вярва ли във такива случайности.

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4523 Неутрално

  Този резидент е едно от най-гнусните явления в цялата ни родна политическа история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2073 Весело

  Разследването "изскача" от досъдебното производство срещу обвиняемия бизнесмен
  ___________________
  Струва ми се ,че като падне Баце ( а това вече е неизбежно) бухалките ще го закъсат много яко, защото в Европа обикновено прокуратура работи след престъпления а само при нас се активизират срещу политически врагове на хунтата и се чудят по какъв казус да ги подкарат!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 64. 64 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  До коментар [#35] от "nkk81":

  " Каква работа има един секретар на президента по правните въпроси и антикорупцията да комуникира с прокурор Николай Николов и то баш когато има процедура по избор на административен ръководител на Окръжната прокуратура - Русе ?
  ___________________________________________
  Чети малко бе герберастче. Не Узунов а Бобоков си е комуникирал с прокурора. Жалка работа сте това гербавите"

  Коментирам по същия начин и разкритията на Божков, свързани с пълния съпорт на властта в паметната му записка с Домусчиев ! Е, тогава, по логиката на статуквото трябва да съм антигербер, ама нещо логиката на тези, които си обичат корупцията и далаверите, все се къса ( ако изобщо имат такава де !), след като не могат да видят корупцията и в един приближен до президента ! Корупцията няма цвят или партия ! Тя е навсякъде, съответно винаги ще бъде разобличавана, независимо кой е следващия, продал и се по жалък начин !

 65. 65 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Явно го разбираш лъскането. То си и личи де. Напоследък си доста всеотдаен в лъскането на президента.
  —цитат от коментар 52 на zle_platen_trol


  Не го разбирам, но го разпознавам.

  И да, напоследък ми е симпатичен президента, признавам си. Съжалявам, че имам вкуса да преценя, че е много по-интелигентен от премиера и че за мен интелектът е ценност. Симпатичен ми е и откакто оня, дето дава тон за песен на гербавата агитка - Недялко, почна подлистници чак да изписва с компромати против президента. Някакси си мисля, че все нещо добро е направил, щом Недялко подема такава кампания.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  До коментар [#32] от "it4":

  " Е , и , голям проблем станал, нима при герб не е същото, нещо да се знае какво ще е и разпространява предварително на наши хора, хайде де, никой не може да ме убеди в обратното..."

  И като и при ГЕРБ е същото, тогава всички да крадат и да се корумпират на воля, викаш, а ? Няма страшно, нали при ГЕРБ било така ! Ей затова тая държава се " оправя" все от подобни спасители, а голяма част от хората ги е яд не на корупцията, а че те не могат да бъдат част от нея !

 70. 70 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#26] от "samoedin":

  ”Каква работа има един секретар на президента по правните въпроси и антикорупцията да комуникира с прокурор Николай Николов и то баш когато има процедура по избор на административен ръководител на Окръжната прокуратура - Русе ?”

  А кой казва, че секретарят на президента има връзка с прокурор Николов? Вие гербавите имате много развито въображение - втория чат, по твърденията на прокуратурата е между Бобоков и прокурор Николов, тук Узунов не участва.

 71. 71 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Браво........ А га един мин.председател....... се изцепи за един "консул" ....."да събаря или....". търговия с влияние ли беше? А? Тъпанари селски.....

 72. 72 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гешефт имитира дейност и пуска димки, дано да забравим за сигналите срещу тиквите и калинките.
  —цитат от коментар 27 на stein


  Не е само да имитира дейност. В случая показва недвусмислено, че играе по поръчка. Много интересно как в точно сега и точно президентски човек, не мислите ли.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#65] от "BLM":

  Много хора са по-интелигентни от Боко, Стюпи. Това не е особено голямо постижение. Радев е по-интелигентен от Боко, но за мен това по никакъв начин не го прави по-симпатичен. А и не е, като около него да няма скандали. Но щом това ти е критерия - твое право. Скоро ще започнеш да симпатизираш и на Корнелия, и Мая, те също са доста по-интелигентни от Борисов.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2736 Неутрално

  Тва ни мое да бъди, тва е пустанофкъ. Съветницити на др. Призидент са чисти като пролетна роса

 78. 78 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Няма как право да гради някой от с. Волуяк...... Завършил по милост ВШС Г.Димитров........ Богомил Бонев го е описал тоя......

 79. 79 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Скоро ще започнеш да симпатизираш и на Корнелия, и Мая
  —цитат от коментар 75 на zle_platen_trol


  Не мога да разбера защо да симпатизираш на Мая или Корнелия, или Радев, се счита като някакво по-голямо дъно, отколкото да симпатизираш на Борисов, Горанов, Менда, Дани, кърдалийската п@тка и сие? Можеш ли да ми обясниш? Н

 80. 80 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#65] от "BLM":Само да питам: Ти от тези дето гласуваха с отвръщение за (п)резидента ли си или по убеждение си на амбразурата?
  —цитат от коментар 74 на todor._89


  Не съм гласувал за Радев.

 81. 81 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много по-важната и по-страшна новина от деня е, че заплашват журналист и активист по телефона по най-долен начин. И познайте - дали е критичен към правителството или критичен към Радев, как мислите? Обаче всички нехаят. Най е лесно да мрънкате против "мисирките", че нямало качествена журналистика, а когато хората ги заплашват - 20тина коментара, голям праз. И то половината от цинични тролове.

 82. 82 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 468 Неутрално

  До коментар [#79] от "BLM":

  По-голямо дъно не е. Същото дъно си е. Аз пък не мога да разбера, защо някои хора си мислят, че Радев, Корнелия и Мая могат да бъдат алтернатива на Боко. И изобщо на статуквото.

 83. 83 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1114 Гневно

  Мачкай Гешеф!Всеки преди да направи "беличка" да си знае,че може и да не му се размине!!!
  —цитат от коментар 47 на АмброзСП


  Абе досега гешев освен Каскетя си нищо и никого не е смачкал.

 84. 84 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Същата история е Гешев... като другото недоразумение от с.Шума......

 85. 85 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3944 Неутрално

  До коментар [#70] от "Котаракът на Шрьодингер":

  "А кой казва, че секретарят на президента има връзка с прокурор Николов? Вие гербавите имате много развито въображение - втория чат, по твърденията на прокуратурата е между Бобоков и прокурор Николов, тук Узунов не участва."

  Всички сме наясно, че тази порция смс - и , които изнасят от спец. прокуратурата, е за ответен удар спрямо всичко, сполетяло властта, откакто Божков започна да разкрива корупционните и схеми със самия него ! В това няма и грам съмнение ! Което обаче, само по себе си, не значи, че секретаря на президента е невинна жертва ! Затова, всеки носи отговорност за самия себе си и всяка корупционна практика, рано или късно излиза наяве ! Факт !

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нормално. Шефа му праща бони другари да "оправят" документи от КОМПИ
  той, какво да прави?

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 88. 88 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 854 Весело

  До коментар [#80] от "BLM":

  "Не съм гласувал за Радев."

  Ясно! От тези с "отвръщението" ще да си. То, те и за Галева и Копейкин така "не гласуваха".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 89. 89 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Хахаа, гербавите тролове са чакали цял ден тази статия за да изригнат под нея. Макр че ревовете им звучат повече, като вой на чакали. Браво, нанерили сте жертва да отвлече вниманието от скандалите! Разследвайте, но не пропускайте смс-ите, снимките и видеозаписите. Даже има един в Дубай, който разправяше, че чакал да го потърсят за да разкаже повечко. Хайде извадете от този амок вашата Радост!

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2757 Весело

  "търговия с влияние"....

 92. 92 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#67] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Когато тебе те вътворят в психото!

 93. 93 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#89] от "truly":

  Що бре,и тези ли за фалшименто?!?

 94. 94 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Помоооощ !
  Тиранът гази моралния стожер на нацията. Оня дето си върти дрончето по боянските ливади.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 834 Неутрално

  До коментар [#41] от "Мълчаливо мнозинство":

  ”Бобоков днес на разпита заяви че е много близък приятел с Васил Божков. Виждали се често.

  Сега излиза че е добър приятел и с Резидента.”

  И откъде се разбира последното? От Наръчника на гербавия трол? Или така ви инструктираха от агитпроп отдела?

 97. 97 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1648 Неутрално

  Прокуратурата уличи секретар на президента и русенски прокурор в търговия с влияние...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Кокошкарска история!
  Тя прокурватурата добре го е уличила, но какво става със сто пъти по важното разследване за онези "проспани" от властта 700 милиона лева и признанието на Васил Божков за платен подкуп по искане лично на мутрата борисов?

  Какво става с това разследване?
  До къде стигнахте другарю каскет?
  Да не стане като с разследването на грабежа КТБ... във връзка с което бай Ставри често пита: "...а бе какво става с гешев и цацаров бе хора...? Кога ще ги изпратите при мен...?"

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 98. 98 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Аз съм за...!!!!..... Да мине това "търговия с влияние".....ще отвори врата .... Бойчо да бъде "разпран" като "майска роза"..... Поне по 18

 99. 99 Профил на lvw596485o6
  lvw596485o6
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сега става ясно и защо беше тая репресия срещу братя Бобокови. Очевидно са ровили с години за да хванат каквато и да било връзка с президента.

 100. 100 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Даже има един в Дубай, който разправяше, че чакал да го потърсят за да разкаже повечко.
  —цитат от коментар 89 на truly


  Те го потърсиха,ама той,кой знае защо,вече беше отпрашил в Дубай.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK