На живо

Коронавирусът в България: Без удължаване на извънредната обстановка засега (хронология)

Избрано от редактора
Варна, Централният плаж.

© Надежда Чипева, Капитал

Варна, Централният плаж.Здравният министър не очаква, че ще му се наложи да поиска удължаване на извънредната обстановка в страната, която изтича на 30 юни, но предлага ограниченията да останат да действат препоръчително. Премиерът също смята, че ново затягане на режима е ненужно. "Дневник" проследи на живо развитието на ситуацията с коронавируса в страната.
"София филм фест" се връща онлайн

Лятното издание на 24-тия международен филмов фестивал София Филм Фест ще предложи част от програмата си онлан на платформата Festival Scope, съобщиха организаторите. Някои от филмите вече са достъпни тук, а официално прожекциите започват на 25-ти.


Програмата включва 88 заглавия, като част от тях са филми от конкурсните програми на 24-тия СФФ: Международен конкурс за първи и втори филми, Балкански конкурс, Документален конкурс, Конкурс за български късометражен филм. Сред тях са "Сестра" на Светла Цоцоркова, "Риба, плуваща по гръб" на Елица Петкова, "Как да имитираш война" на Рудолф Херцог, "Среднощно" на Натали Бианкери, "18% сиво" на Виктор Чучков син, "Баща" на Сърдан Голубович, "Три сестри" на Емин Алпер, "Медена земя" на Тамара Котевска и Любомир Стефанов (с две номинации за Оскар), "Игра с вълните: изкуството на звука в киното" на Мидж Костин.
В програмата ще видим и филми от рубриките Ново българско кино, Киното днес (филми на утвърдени световни режисьори), Калейдоскоп и други. Сред тях са "Предателят" на Марко Белокио, "Въпреки мъглата" на Горан Паскалевич, "Върба" на Милчо Манчевски, "Мартин Идън" на Пиетро Марчело, "Държавно погребение" на Сергей Лозница, "Последният час на г-н Кол" на Дорон Еран, "Младият Ахмед" на Братя Дарден, "Извинявайте, че не ви намерихме" на Кен Лоуч, "Физика на тъгата" на Теодор Ушев, анимационните филми за деца и родители озвучени на български език "Чутовното нашествие на мечките в Сицилия" на Лоренцо Матоти и "Пътешествието на Принца" на Жан-Франсоа Лагиони и Ксавие Пикар.


Филмите ще бъдат на разположение за ограничен брой гледания в рамките на период от 24 дни. В момента, в който изберете даден филм и си купите #онлайн-билет, имате 5 дни, в които можете да го гледате. От първото пускане на филма след като го изберете, имате 24 часа, в които можете да го гледате.

Изключително тежък и труден за прогнозиране летен сезон очакват от курортния комплекс "Албена". В момента работят едва 6 хотела, а настанените гости са 1800 – българи и румънци, съобщи БНР.


Очакваното намаление на приходите за акционерното дружество е от около 75% спрямо миналата година. Финансовото му състояние в момента е стабилно, но надеждите са летният сезон на 2021 година да е по-добър. По думите на директора на курортния "Албена" Красимир Станев целта на тазгодишния летен сезон е финансовото оцеляване.


Очакванията са да се реализират около 500 000 нощувки, което е една трета от броя им за миналата година. Всички предвидени инвестиции на този етап са спрени.


"Много зависи от това как ще мине този сезон, а сезона ще се разбере точно как е някъде около 1 - 5-10 август", каза Станев пред радиото. България е в списъка на надежните държави на германските туроператори, в курорта се прилагат противоепидемични мерки, но първите туристи ги неглижират.

Софийската опера отвори първа в света

Кадър от оперния спектакъл "Трубадур"

© Софийска опера и балет

Кадър от оперния спектакъл "Трубадур"


Софийската опера първа в света започна да играе представления на живо. Тома коментира пред радио "Дарик" директорът на операта Пламен Карталов. Той каза, че снощи се е състоял първият спектакъл "Трубадур" при всики предпазни мерки и с намалени с една трета места.


Утре вечер ще се играе "Риголето", а във вторник "Травиата".


Безсмъртната триада на Джузепе Верди се представя под обобщаващото заглавие TUTTO VERDI със специалното участие на "коронования принц на баритоните" Владимир Стоянов, който е носител на престижната награда Рицар на Верди.


Вижте във видеото как коронавирусът промени репетициите и интервюта със солистите на фона на Вердиевата музика.


Вижте в графиката как се е променял броят на заболелите от началото на заразата ден по ден:


Общинският кризисен щаб в Разлог отмени дефилето на абитуриентите заради нови случаи на коронавирус в града, съобщи БТА.


В писмо до директорите на учебните заведения и до абитуриентите кметът Красимир Герчев е мотивирал решението с пандемичната обстановка в глобален мащаб и новите случаи на COVID-19 в Разлог. В писмото Герчев посочва категоричното мнение на общинския кризисен щаб, според което на този етап струпването на много хора на едно място не се разрешава и не е удачно провеждането на масово дефиле на абитуриенти от випуск 2020.


В предишни години на тези събития са се събирали по 3000 души.


Коронавирусът в България: Без удължаване на извънредната обстановка засега (хронология)

© Анелия Николова

Премиерът няма увереност, че затягането на мерките е правилно

Бойко Борисов

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов


Нямам желанието, нито увереността, че е правилно да връщаме старите мерки, искам хората да се пазят. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред симпатизанти на ГЕРБ в Стара Загора във връзка с противоепидемичните мерки. Той напомни резултатите от социологически изследвания, според които 40% от населението на страната смята, че коронавирусът е конспирация.


Бъдете и бдителни, и здрави, призова той присъстващите.


С коронавируса се шегуваме, защото вътрешно страдаме, каза премиерът. Съобщи, че е призовал европейските лидери за въвеждане на единен европейски протокол и общи противоепидемични мерки, които да се прилагат еднакво във всички страни членки.


Борисов съобщи, че финансовият министър Владислав Горанов очаква трето дете и обясни този факт с това, че е нямало какво да прави по време на социалната изолацията. На това Горанов отговори, че, обратното, е било голямо предизвикателство да се изработи план с най-полезните мерки.


Докато нямаше какво да прави Горанов...и трето дете.


Бойко Борисов,

министър-председател и лидер на ГЕРБ

282 хил души са запазили своите доходи благодарение на мерките на кабинета

Прогнозите на икономистите са, че през следващата година икономиката на Европа има шанс да се върне към растеж, но ако го съчетаем с мощни публични инвестиции, този растеж може да е много по-стръмен. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Стара Загора, в която участва и премиерът Бойко Борисов. По думите му във фокуса на правителството ще е връщането на темата за енергийната ефективност. "Не трябва да остане публична сграда без взети мерки за енергийна ефект, и град без улично енергоспестяващо осветление", добави той.


Дончев увери, че мерките в подкрепа на бизнеса, пострадал от ограниченията заради коронавируса, се прилагат . Предстои пускането на мярка в помощ на средните предприятия.


Ние неминуемо като малка и свързана с европейската икономика, ще пострадаме, но колко - зависи от мерките, които взимаме и ние и Европа, добави финансовият министър Владислав Горанов. Той каза, че неговата прогноза за възстановяването на икономиката на България е по-оптимистична от това, което дават Еврокомисията и Световната банка.


282 хил души са запазили своите доходи благодарение на мерките в подкрепа на предприятията в затруднение, добави финансовият министър.


Той подчерта, че данъците за гражданите не трябва да се променят и това трябва да е възлова политика на ГЕРБ, защото е най-благоприятно за хората от средната класа. Добави, че присъединяването на България към еврозоната е като включване на страната към кръвоносната система на Германия.

Вижте в графика броя на смъртните случаи от COVID-19 по дни.


Засега извънредната обстановка няма да се удължава след 30 юни

Министър Кирил Ананиев

© Велко Ангелов

Министър Кирил Ананиев


В страната в момента няма ситуация, в която министърът на здравеопазването да предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка след 30 юни. Това съобщи министър Кирил Ананиев в интервю за радио "Дарик". Според него това не значи, че не трябва да се спазват основните противоепидемични правила. Те включват задължително носене на маски в лечебни заведения, аптеки, градския транспорт и изискването за 50% запълняемост на театрални и концертни зали. Сервитьорите в заведенията трябва да са с маска, когато сервират и са в пряк контакт с клиентите, напомни Ананиев.Министърът подчерта, че България е сред страните с най-малко заразени на 100 хил. души население - около 5%, докато в други се достига до 15% и дори 40%. До края на месеца Европейската комисия ще решава какъв трябва да е делът заразени в трети страни, под който да бъде разрешено влизането на територията на Евросъюза. Какво още каза министърът в интервюто четете тук.


Няма ситуация, в която да предложа удължаване на извънредната епидемична обстановка.


Кирил Ананиев,

министър на здравеопазването

Под 14-дневна карантина е поставена една от групите на детска градина "Пролет" в Панагюрище, съобщи БНР. Причината е положителна проба на Covid-19 на четиригодишно дете. В детското заведение е направена дезинфекция.
От понеделник ще бъде тестван персоналът на детското заведение, както и децата, но със съгласието на родителите им. Разходите по масовото тестване ще поеме общината, увери кметът Никола Белишки.


Под карантина са поставени още 14 души, близки на семейството. Властите смятат, че случаят няма връзка със заразената служителка от паспортното звено в полицията в Панагюрище. Там под карантина са поставени 11 души.

Филип Аврамов в ролята на Димитър Общи във филма "Възвишение" по едноименния роман на Милен Русков.

© Симон Варсано, Екип на филма

Филип Аврамов в ролята на Димитър Общи във филма "Възвишение" по едноименния роман на Милен Русков.


Театърът първи влезе и последен ще излезе от извънредното положение. Това казва в интервю за БТА Актьорът Филип Аврамов, който подготвя проекта си за ново културно пространство "Дом Аврамов", откриването на който се очаква на 22 август. Проектът се казва "Надежда 2", защото, по думите му, "не ни останаха много надежди..."


По време на извънредното положение актьорът е бил доброволец, разнасящ храна на възрастни хора. "Доброволческата мисия беше повече от нужна, защото това време изискваше такива ходове. И това ти дава чувство за полезност, защото се разбра, че без нас може. Колкото и да твърдят, че не може, някак си могат и да ни съкратят - във всеки един момент. Ние, всъщност, приключихме една седмица преди да се въведе извънредното положение и може би последни ще излезем от него. Ако въобще излезем тази година", казва актьорът. Той прогнозира, че ако има втори пик на заразата през есента, отново ще се отдаде на доброволчеството.


По време на кризата се разбра, че без нас актьорите може.


Филип Аврамов,

актьор

Отпада карантината за пристигащите от Белгия

От днес - 20 юни, пристигащите от Белгия не подлежат на 14-дневна карантина, разпореди вчера здравният министър Кирил Ананиев. Директорите на регионалните здравни инспекции трябва да отменят карантината на пристигналите в България от Белгия, в периода от 9 до 19 юни 2020 г.


В заповедта се посочва, че под карантина няма да бъдат поставяни и краткосрочно командированите служители от държавната администрация при изпълнение на техните задължения, по реда на Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина, уточнява пресцентърът на министерството на образованието.


Коронавирусът в България: Без удължаване на извънредната обстановка засега (хронология)

© Велко Ангелов

Как се прилага заповедта за задължителната карантина

От близо три месеца повечето от пристигащи в България от други страни подлежат на задължителна 14-дневна карантина, която трябва да намали риска от разпространение на COVID-19 в страната. Мерките, взети в разгара на извънредното положение, продължават да действат и след отпадането на повечето други ограничения, тъй като се смятат за ключови в борбата с коронавируса.


Въпреки включването на служители на поне две министерства в проверките по границите обаче се оказва, че заради пропуски в контрола, е възможно пътници от рискови държави да влязат в България без да им бъде наложена изолация, а за да се избегне риск от зараза, практически се разчита единствено на самодисциплината им. Всичко по темата четете в статията на репортера на "Дневник" Златина Зехирова "Колко задължителна е задължителната карантина при влизане в България"

Вижте в графиката данните за броя на заболелите, оздравелите и смъртните случаи от март досега.


За последните 24 часа са оздравели 67 души

Новите случаи на заразени с коронавируса в България са 81 след пика от 132-ма вчера в същия час.


През последното денонощие са направени 2371 теста.


Общият брой на регистрираните случаи става 3755, като от тях 1554 са активни, сочат данните на Националния информационен портал.


Коронавирусът в България: Без удължаване на извънредната обстановка засега (хронология)

© Юлия Лазарова


Оздравелите са 2008 като за последните 24 часа броят им е 67.


От новите случаи най-много са в област София - град - 28, в Софийска област - 12, в Смолянско - 8, в Сливенско - 7. В
Благоевград и Видин са по петима заболели, в Кюстендил - 6, в Шумен - трима, Перник и Пловдив - по двама, в Стара Загора, Ямбол и Враца - по един.


Според Националната информационна система коронавирусна инфекция е констатирана при 341 медицински служители.


Общо 193 са починалите пациенти у нас, а за последните 24 часа са регистрирани три нови случая: мъж на 61 години с пневмония, мъж на 80 години с пневмония и мъж на 87 години с пневмония и хронично белодробно заболяване.

Ключови думи към статията:

Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ausbilder
  ausbilder
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Някой има ли идея защо актуалната информация вече я пускат малко след полунощ, а не както досега сутринта?

 2. 2 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално


  Нови 25-ма души са хоспитализирани.
  Нови 4-ма души са в интензивно отделение.

  Любовта ще спаси света!!!
 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Нови 25-ма души са хоспитализирани.Нови 4-ма души са в интензивно отделение.
  —цитат от коментар 2 на hope


  Обикновено така работят нещата.

  Първо скача броя на заразените. После трябва малко време докато се влоши състоянието им и влязат болница. После още време докато се излекуват или влязат в интензивното и накрая трябва още време докато се стигне до фатален край или оздравяване.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 704 Неутрално

  "Общо 193 са починалите пациенти у нас, а за последните 24 часа са регистрирани три нови случая: мъж на 61 години с пневмония, мъж на 80 години с пневмония и мъж на 87 години с пневмония и хронично белодробно заболяване."
  Нали пневмонията е най страшното последствие от коронавируса , ако не бяха развили пневмония нямаше да има нужда да ги вкарват в болница.

 6. 6 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 673 Неутрално

  От 19 юни българските граждани, които влизат в Словения, ще бъдат поставяни под карантина. А вчера беше отменен първият полет с туристи от Латвия, които трябваше да летят на 21-ви юни до Бургас. Здравните власти там са взели решение за отмяна на полета, заради големият брой новорегистрирани болни у нас.

 7. 7 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Разпаса се народонаселението и почна да се изпотръшква болно и да сее заразата. ...
  —цитат от коментар 4 на cosmo


  По-вероятно е „увеличението“ на заразените е, защото се правят повече тестове. При 500 теста – 20 положителни, а при 2000 теста вече са 80 положителните.
  Затова и никъде не може да се намери инфо колко теста са правени на ден от март до сега.

  До коментар [#4] от "cosmo":

 8. 8 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Придружаващи заболявания пневмония?

 9. 9 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Почти 4 % положителни тестове от броят на тестваните. Ами достатъчно притеснително си е, независимо, че има намаляване на %-та на положителните тестове от вчера.

 10. 10 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  От 19 юни българските граждани, които влизат в Словения, ще бъдат поставяни под карантина. А вчера беше отменен първият полет с туристи от Латвия, които трябваше да летят на 21-ви юни до Бургас. Здравните власти там са взели решение за отмяна на полета, заради големият брой новорегистрирани болни у нас.
  —цитат от коментар 6 на famousandco


  Баце се оказа адски тъпо парче.

  В стремежа си да угоди на всички накрая ще се окенза на всички фронтове. Или по-неговите думи положението "ще влезе у дупарата с 200".

  В момента БГ е с едни от най-високия прираст новозаразени на милион население в ЕС. В пъти по-висок от Италия където сега има по по-малко от 5 нови случая на ден на милион население (у нас вчера бяха 20, днес почти 12).

  Накрая нито туристически сезон ще има, нито ще опази броя на смъртните случаи нисък.

  Всичко ще приключи с това, че и българите няма да могат да пътуват защото автоматично навсякъде ще ги слагат в карантина.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 11. 11 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Неутрално

  За разлика от форумните специалисти политиците в цяла Европа разбраха, че ако се продължи с блокадите и терора по гражданит ще се лее кръв. И то реки от човешка кръв. Иначе няма политик или държавен чиновник, който да се откаже доброволно от извънредните си пълномощия...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 12. 12 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Продължение от 10:

  Ето повече инфо за отменения чартър от Латвия:

  "Неделният чартър с туристи, който трябваше да бъде първия за страната ни за този летен туристически сезон, е отменен, съобщи за bgtourism.bg шефът на Тез Тур България Бейзат Туналъ.

  Самолетът трябваше да пристигне на летището в Бургас с туристи от Рига, Латвия – на 21 юни, в 09.30 часа, а гостите – настанени в хотели от Бургас до Златни пясъци. В късния следобед днес – в Латвия, взеха решение за отмяна на полета. Причината – големият брой новорегистрирани болни с коронавирус в България.

  Последните данни сочили, че у нас има 15,7 заболели на 100 000 души за последните две седмици. Ако тази тенденция продължава, то туристите, които посещават страната ни, ще трябва да излязат в 14-дневна карантина, обявили от Рига."

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 13. 13 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Пунта Мара статистика.Този,87 годишния,къде се е заразил? Да не е в болницата?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 14. 14 Профил на ausbilder
  ausbilder
  Рейтинг: 724 Неутрално

  [quote#7:"vlq37647807"][/quote]

  Вероятно и увеличения брой на починалите последната седмица (21) е следствие на увеличения брой на тестовете. Преди правили по-малко тестове и умирали по-малко. Това по твоята логика. Защо се правите на тъпи?

 15. 15 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Любопитно

  Имам един въпрос към феновете на блокадата - колко от вас печелят парите си с труд и колко са на държавна хранилка? Защото тези на държавна "служба" си седяха вкъщи и си получаваха заплатата, надбавките, ДМС, как да не искат още?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 16. 16 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Любопитно

  Включването на болни хора,на финала на живота им в пунтамарината статистика,показва някакъв опит за безсмъртие. Така и през февруари,когато на 103 годишна възраст почина Кърк Дъглас,имаше изненадани от неочакваната му смърт.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 17. 17 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Имам един въпрос към феновете на блокадата - колко от вас печелят парите си с труд и колко са на държавна хранилка? Защото тези на държавна "служба" си седяха вкъщи и си получаваха заплатата, надбавките, ДМС, как да не искат още?
  —цитат от коментар 15 на Nil satis nisi optimum


  Колега, нали точно затова се освободиха всички мерки - парите за хората на бюджетна издръжка (пък и на държавата за харчене) взеха да свършват и затова бяха пуснати останалите да зги изработват.

  Частник пари следващите месеци трудно ще изкара. При Толкова сериозна криза, всичко ще отива за данъци, вноски по заеми и евентуално заплати. Но държавният сектор това го устройва напълно. Виж колко активно започнаха да се събират глоби например и познай какво ще се случва на работещите заведения и ресторанти по морето при намаление с 2/3 на отворилите обекти и непроменен брой на командированите проверяващи.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  прод. от 10 и 12:

  Ако новите случаи у нас продължат да са на такова високо ниво то ще се окажем заедно със шведите страните-парии в ЕС. Един вид клуб на прокажените.

  Шведите в момента не могат да посещават съседните скандинавски страни (а и повечето други европейски страни). Те сами се вкараха в ситуацията в която беше БГ преди да паднат визите. С тази разлика, че сега шведите дори и визи не могат да изкарат. Ето статия по темата: https://www.euronews.com/2020/06/15/coronavirus-swedes-not-welcome-as-neighbours-open-their-borders

  В момента нашия режим е доста по-разхлабен от шведския. А там имат разхлабен режим щото разчитат на съзнанието и отговорността на гражданите си. То този принцип на личната отговорност и у тях не работи (може би щото маса от съгражданите им не са точно шведи), а още по-малко има шанс да проработи в БГ.

  Та накрая не само няма да имаме туристически сезон, но и нас като шведите ще ни третират като не-европейци и няма да ни пускат никъде в ЕС (а и извън ЕС).

  Поне в едно нещо ще сме ги догонили тези шведи.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 20. 20 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 884 Неутрално

  И така до края на годината, защото ГЕРБ не могат и не искат да наложат смислени мерки, а селяните нямат дисциплината да го приключат това

 21. 21 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#7:"vlq37647807"]
  —цитат от коментар 14 на ausbilder
  Вероятно и увеличения брой на починалите последната седмица (21) е следствие на увеличения брой на тестовете. [/quote]

  Не !
  увеличения брой на починалите
  не е следствие на увеличения брой на тестовете

  До коментар [#14] от "ausbilder":

 22. 22 Профил на ausbilder
  ausbilder
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Имам един въпрос към феновете на блокадата - колко от вас печелят парите си с труд и колко са на държавна хранилка? Защото тези на държавна "служба" си седяха вкъщи и си получаваха заплатата, надбавките, ДМС, как да не искат още?
  —цитат от коментар 15 на Nil satis nisi optimum


  Фенове на блокадата не знам дали има, но фенове на работата на черно с укриване на дънъци и плащане на заплати на ръка има доволно много. Ти в кой сектор си - в черния или сивия?

 23. 23 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Изкарахме 3 месеца карантина, съсипахме икономиката, а накрая и ще се разболеем всички.

 24. 24 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#17] от "famousandco":

  Това обикновеният бюрократ не може да го разбере. И плаче по форумите, че му развалят рахата и съвестната "карантина"...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 25. 25 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  След 06.06. графиката на активните случаи се е устремила нагоре и броят им вече надхвърля достигнатия на 18.05. пик, последван от рязък спад.

 26. 26 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  "След нас и потоп" - начин на действие на римските императори Тиберий и Калигула, според Йозеф Томан.

 27. 27 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  И след мъглата пак мъгла

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 28. 28 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 673 Неутрално

  До коментар [#17] от "famousandco":Това обикновеният бюрократ не може да го разбере. И плаче по форумите, че му развалят рахата и съвестната "карантина"...
  —цитат от коментар 24 на Nil satis nisi optimum


  И това е вярно. Изолация няма как да има 2 години. Обаче, толкова ли беше важно да има публика по стадионите, при положение, че цяло Европа играе без публика? Наложително ли беше да се ползват и закритите площи на заведенията? Какво толкова щеше да ни стане още малко с маски на закрито? И въобще, защо бързахме да сме първи в разхлабването? Някакви марки за пенсионерите не трябваше ли да останат или да се приемат нови и по-адекватни? Това само на първо четене, което се сещам. Какво точно се е очаквало при пълно разпускане?

 29. 29 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Пунта Мара статистика.Този,87 годишния,къде се е заразил? Да не е в болницата?
  —цитат от коментар 13 на Майндърбайндър


  Ами то е по-страшно ако се е заразил е в болница.

  Щото би означавало, че болниците са развъдник на епидемията. Т.е. хора с разклатено здраве трябва да избягват болниците. А то там само такива ходят. И къде другаде да отидат тези хора? Никой не е отменял другите болести.

  Ако не се вземем в ръце може да стане както беше през зимата в Ломбардия - влизаш в болница с апандесит и излизаш с корона в ковчег. И какво точно ще пише на смъртния акт ще е без значение за теб и близките ти.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 30. 30 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  ”мъж на 61 години с пневмония, мъж на 80 години с пневмония и мъж на 87 години с пневмония и хронично белодробно заболяване”

  Или другояче казано, само мъжът на 87 години е имал установено някакво заболяване. Пневмониите са усложнения от ковид19.

 31. 31 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2733 Весело

  Както гонят снежинките още преди да паднат , така ловят и вирусоносителите ...

 32. 32 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ...Частник пари следващите месеци трудно ще изкара. При Толкова сериозна криза, всичко ще отива за данъци, вноски по заеми и евентуално заплати. Но държавният сектор това го устройва напълно. Виж колко активно започнаха да се събират глоби например и познай какво ще се случва на работещите заведения и ресторанти по морето при намаление с 2/3 на отворилите обекти и непроменен брой на командированите проверяващи.
  [quote#17:"famousandco"][/quote]
  Пропускате едни други вноски. Задължителни за почти всички частни фирми.
  Според мен "работещите заведения и ресторанти по морето" няма да имат сериозни проблеми с проверяващите. Те са от по-високо ниво, отчитат се по друг начин - когато трябва, колкото трябва, на когото трябва.

 33. 33 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Весело

  Давай, народе! Лято е! Трупайте се на купчинки, свирайте се в моловете, натискайте се в баровете, целувайте иконите, тъпчете се в транспорта без маски. Кашляйте на воля! Ако стане пик, ак, дрис - има кой да бъде обявен за виновен! Тези, дето ви държаха затворени и бяха виновни за заразата, сега, пускайки ни, пак ще са виновни за заразата! Смело! "Бъдещето принадлежи на храбрите, а не на уплашените", така каза Румбата с дрона!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 34. 34 Профил на vlq37647807
  vlq37647807
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След 06.06. графиката на активните случаи се е устремила нагоре и броят им вече надхвърля достигнатия на 18.05. пик, последван от рязък спад.
  —цитат от коментар 25 на zhivko6461


  И никъде няма графика на направените тестове за ден за да не може да се сравни с графиката на активните случаи !


  До коментар [#25] от "zhivko6461":

 35. 35 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Весело

  До коментар [#34] от "vlq37647807":

  Какви тестове, какви пет рубли? Вирусът е измислица. Някой изобщо виждал ли го е?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 36. 36 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#22] от "ausbilder":

  Фенове на блокадата не знам дали има, но фенове на работата на черно с укриване на дънъци и плащане на заплати на ръка има доволно много. Ти в кой сектор си - в черния или сивия?
  —цитат от коментар 22 на ausbilder


  От няколко години съм достоен пенсионер. Разчитам главно на това, което сам съм си осигурил. НОИ добавя по някой лев за почерпка. Други въпроси?
  Както забелязваш, аз не отговарян на въпроса с въпрос, за разлика от някои други във форума. Няма да ги спомена, за да не се обиди ausbilder.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 37. 37 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  До коментар [#32] от "zhivko6461":

  Аз имам три пъти повече поръчки от миналата година;)
  Не знаех, че бизнесът е ресторанти и хотели.
  Апропо снощи ресторантите около дома бяха препълнени.

 38. 38 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ами то е по-страшно ако се е заразил е в болница.

  Щото би означавало, че болниците са развъдник на епидемията
  —цитат от коментар 29 на Николов


  Ама то е така. Къде мислите, че се заразяват хората в България? В болниците, бърза помощ, и на работа, разбира се.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  До коментар [#6] от "famousandco":

  Навсякъде има увеличение без Унгария. На Балканите само Гърция още държи ама докога божа работа.
  В световен мащаб има голям ръст на случаите на ден.

 41. 41 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  До коментар [#39] от "BLM":

  Още не ми е дал и една стотинка. Както и който е бил преди него. Както и който ще е след него:)

 42. 42 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 553 Весело

  Паниката е велико нещо:)

 43. 43 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Разстроено

  До коментар [#29] от "Николов":

  10% от заразените са медици и тук е голямата вина на държавата и институциите.Докато редяха походни легла по спортни зали и се чудеха къде ще държат труповете,разболяха тези,на които разчитаха да спасяват положението.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 44. 44 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#43] от "Майндърбайндър":

  Корекция. Разболяха да се чете заразиха.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 45. 45 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  Когато си прост е завинаги.

  Баце имаше идеалната възможност да направи маркетинг като гърците - да рекламира БГ като страна с нисък брой случаи на ковид. И имаше идеалните предпоставки защото през май все още бяхме с малко по-добра ковид статистика от Гърция.

  Ама в стремежа си да го играе "добрия цар" и да угоди на всеки дето беше дошъл да ходатайства за бинго зала или за сергия за семки на стадион зорлем вкара БГ в групата на прокажените. Сега сме с ръст на новите случаи дето е по-висок от този на повечето страни в ЕС.

  В Гърция отменени чартъри няма. Сега те правят пачка от репутацията, която си създадоха.

  А отменения латвийски чартър за Бургас ще е един от многото.

  Както се казва - ум царува, ум робува, ум патки пасе.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 46. 46 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#39] от "BLM":Още не ми е дал и една стотинка. Както и който е бил преди него. Както и който ще е след него:)
  —цитат от коментар 41 на Да вярваме на истината


  Ми изпрати му сбор от свободните си съчинения. Ама не на премиерът-слънце: той сега е зает да крои планове как да го върне тъпкано на Радев. Пробвай с някой местен гербав отговорник по идейно-политическата дейност. Ще те позлатят като видят какви лъжи пускаш тъдява.

 47. 47 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  До коментар [#5] от "lout66":

  Явно вече и пневмонията се пише като “съпътстващо заболяване”

 48. 48 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#46] от "BLM":

  Силно ме съмнява, че дори гербер би платил за да слуша, как Габрово е по-добре от Швейцария, има повече пет звездни хотели от София, повече дискотеки от Варна, повече барове от Сл.Бряг, повече туристи от Бургас, по-луксозни магазини от Пловдив и прочее глупости. Те може и да си държат милионите по нощните шкафчета, но чак пък за такива щуротии едва ли ще ги харчат.

 49. 49 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Неутрално

  В България има достатъчно на брой благоустроени пещери,където хипохондриците биха могли да се скрият са 5-6 години,докато отмине опасността от "яко измиране".Така няма да демонстрират паниката си пред очите на нормалните хора,които не искат карантина за кашлица,затваряне на пътища,хотели,ресторанти,кина,стадиони,спортни зали,театри и в крайна сметка-работни места.Когато опасността отмине,ще бъдат поканени от оцелелите. Все пак,пещерите са мястото,където щяхме и до днес да живеем,ако предците ни бяха като съвременните бъзльовци.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 50. 50 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#49] от "Майндърбайндър":

  Лоша идея. Пещерите са пълни с прилепи...

 51. 51 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Весело

  До коментар [#50] от "zle_platen_trol":

  Не се сетих.А и дрисльовците ще осерат подземните реки.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 52. 52 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "BLM":Силно ме съмнява, че дори гербер би платил за да слуша, как Габрово е по-добре от Швейцария, има повече пет звездни хотели от София, повече дискотеки от Варна, повече барове от Сл.Бряг, повече туристи от Бургас, по-луксозни магазини от Пловдив и прочее глупости. Те може и да си държат милионите по нощните шкафчета, но чак пък за такива щуротии едва ли ще ги харчат.
  —цитат от коментар 48 на zle_platen_trol


  Нещо повече: това е единственият идивид в България, който беден човек не е виждал (е, освен циганите, разбира се). Мисля, че само това показва колко струват брътвежите на габровския Мюнхаузен.

 53. 53 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Никакви щабове, никакви учени, СЗО-та, статистики и пр., чист и гол популизъм в действие. Жертвал е здравето на хората и туристическия сезон заради рейтинга си, това е вашата любима Тиква.
  До коментар [#18] от "lvw596485O6":

  _____________
  Абе , мамин сладък, ти некога с политика занимавал ли си се или сега се пробваш?
  как ще си качи рейтинга с 20 кафедгии по морето, ако 200 пищи кафета са против .
  Самоче не са 20 кафеджиите а 20 000 а пиещите кафе не са 200 а 2-3 милиона
  Та как се прави реитинг на гърба на хората , дето не те харесват?
  Кой точно харесва извънредното положение , КПП-тата , мерките , маските _Кой точно, освен некви зомбирани хипохондрици и троловете ?
  Кой нормален човек му е кеф да се расхожда на 35* с маска и да му тече пот отвсякъде, ама да се чувства защитен,щото аз съм с маска?
  Ама аз не съм болен!
  Никой не е болен , ако не е, а с този трепач вирус , ако си болен, ще имаш сили да се довлачиш до тръбите в интензивните, не да ходиш по купони и да разнасяш зарази.
  Отявлено лицемерие , даже не знам как да го нарека е това ,че носене на маска пази другите...
  По-идиотска манипулация не съм виждал!
  Значи всеки без маска е масов убиец, така излиза???
  Имате ли представа пред какво се изправяме?
  То и при комунизма не е имало такива дивотии, макар че бяха много.
  Това , че в човека срещу теб ти виждаш враг, убиец....
  Тотално психическо манипулиране на огромни маси хора...
  тотален пробив в ума и бита на хората
  Не Бил Гейтс ви чипира, вие сами позволихте да ви направят марионетки на неизвестен засега кукловод.
  Огромна психическа щета за хората и не знам дали ще е възможно да се лекува, или ще остане завинаги в обществото .
  Аз съм песимист и се съмнявам точно това (да мразиш всички хора, щото те те заразяват ) ще се излекува.
  То отдавна има корени в западните общества и в САЩ най вече- мания за здравословен живот, страх от вируси и микроби и даже нежелание за ръкуване, камо ли по -близки контакти с други хора .
  Доста масово явление с САЩ и по слабо в Западна Европа, но съществува...
  Накъде вървим - не са нужни чипове, всеки си ги има - социални мрежи , медии , интернет за малоумници - това е чипът , а после е лесно .

 54. 54 Профил на Jindo
  Jindo
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nil satis nisi optimum":

  Но нищо не ти пречи да плещиш глупости за "реки от кръв"! В Германия 63% смятат, че мерките се разхлабват прекомерно рано. Рейтингът на Меркел се повиши, а преди корона кризата плашеха децата с нея. В Англия най-големият скандал е нарушаването на карантината от човек писал правилата.

  https://www.favtool.com
 55. 55 Профил на venziko
  venziko
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Хаос и безхаберие по отношение на коронавируса в България. Лошото е че всички ние ще плащаме с живота и здравето си за това безхаберие.

 56. 56 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Весело

  До коментар [#54] от "Jindo":

  Нищо не ти пречи да си смоналожиш "мерки". Стой си вкъщи с маска, не се показвай на слинце, сакън да не купиш пресни плодове и зелечуци от пазара... Сигурно и за други ще се сетиш... А ако си на държавна заплата - да не я получавай докато и работещите хора не мога да работят - банкнотите не са дезинфекцирани.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 57. 57 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#47] от "Yotce":

  Явно вече и пневмонията се пише като “съпътстващо заболяване”
  _____________________
  Не преди хора умираха от пневмония в следствие усложнения на грипа, а сеха никой не умира от грип, инсулт инфаркт, даже от вътрешно болнична инфекция(около 10% от случаите) а само от коронка -189 мисля че станаха ...а 49 000 без коронки не ги зачитаме....
  по 1400 груби сметки на година са умирали от пневмония и разновидности на грип, ама не е имало КПП-та , не е имало маски, не е имало такъв медиен шум.

 58. 58 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#55] от "venziko":

  Хаос и безхаберие по отношение на коронавируса в България. Лошото е че всички ние ще плащаме с живота и здравето си за това безхаберие.
  _____________________
  да , сънуваш всеки ден как ти навират тръба в гърлото и после се изправяш прес св,Петър...
  После се събуждаш потен .
  И цял народ и правителство ти е виновно, че прекаляваш с разни субстанции...

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#59] от "lvw596485O6":

  оди се гръмни!
  Кратко, ясно и точно, и в логическа последователност :)

 61. 61 Профил на xri09609626
  xri09609626
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nil satis nisi optimum":

  Доста от нас печелят парите си с труд. Даже повечето.

 62. 62 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  След 06.06. графиката на активните случаи се е устремила нагоре и броят им вече надхвърля достигнатия на 18.05. пик, последван от рязък спад.
  —цитат от коментар 25 на zhivko6461
  И никъде няма графика на направените тестове за ден за да не може да се сравни с графиката на активните случаи !
  До коментар [#25] от "zhivko6461":
  [quote#34:"vlq37647807"][/quote]
  Ежедневно обявяваните статистически данни съдържат броя на: новооткритите случаи; общия брой заразени; починалите; оздравелите; извършените тестовете. Който желае може да си направи и графика на проведените тестове по дати. Броя на новооткритите случаи на заразени е функция от различни параметри, един от които е броят на проведените тестове. Невинаги е с най-голяма тежест. 63. 63 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#32] от "zhivko6461":Аз имам три пъти повече поръчки от миналата година;)Не знаех, че бизнесът е ресторанти и хотели.Апропо снощи ресторантите около дома бяха препълнени.
  —цитат от коментар 37 на Да вярваме на истината

  Поздравления за успешно управлявания бизнес! И пожелания за успешно, качествено и в срок изпълнение на поръчките!
  Ако се постараете и имате възможност да се концентрирате върху текста на коментара, който репликирате може би ще разберете смисъла. Разбира се, ако предварително четете коментарите, които репликирате. Според мен не би било зле да поукротите емоциите, когато пишете във форума.
  Конкретно - никъде не съм казал, че бизнесът е ресторанти и хотели. Без да отричам ролята им. В случая изказах мнение относно коментар на друг участник във форума.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Jindo
  Jindo
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#56] от "Nil satis nisi optimum":

  Коментарът ми беше по повод, че в Европа щели да възстават хората и реки от кръв да се леят, което е глупост.
  Не разбирам и логиката, който не е с мен е държавен служител.

  https://www.favtool.com
 66. 66 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално
 67. 67 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#60] от "amanotwas":Дойдохме си на думата, обсебената ти тролска кратуна едва ли може да роди нещо друго.
  —цитат от коментар 64 на lvw596485O6


  какво друго ?
  га се кланям на Ммутафчи ага?
  Ми не !
  Имам собствено мнение , а не "тролска кратуна" !

 68. 68 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#37] от "Да вярваме на истината":

  Ти може и да имаш поръчки ама не всички са като теб да лижем гъза на ГЕРБ и да получаваме ОП...
  В София положението на малкият и средният бизнес е трагично. Около мен в центъра не 10-ки Ами 100ци са затворените магазинчета и места за ядене...

  Pure Chewing Satisfaction
 69. 69 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#67] от "amanotwas":

  Понятие си нямаш колко материали съм прочел във връзка с коронките, наистина !
  Понятие си нямаш колко знам за въпросната коронка.
  Понятие си нямаш , с кого говориш!

 70. 70 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#65] от "Jindo":

  Смятам, че ще се лее кръв, защото крайнолевите вече скочиха и в САЩ и в ЕВропа. Скоро и нео-националсоциалистите ще излязат по улиците. И както се вижда все повече хора ще ги подкрепят, защото губят работата си прехраната си, но държавата продължава да ги стриже до голо с данъци и такси.
  Единствените които печелят от блокадата са тези, които са държавните чиновници - сui bono? Политиците също печелят, но усетиха заплахата...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 71. 71 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#62] от "zhivko6461":https://boulevardbulgaria.bg/articles/infografika-covid-19-v-balgariya-kam-20-yuni
  —цитат от коментар 66 на amanotwas

  Благодаря! Но защо ми го изпращате?

 72. 72 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До Филип Аврамов: Не може без вас, приятелю - знаеш ли що филми, сериали и театри онлайн изгледахме? Наваксане на макс

 73. 73 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Всички са полудели. БокУ най-много. Въртиопашка! Нямаше да жертва живота на хората! БикУ, убиецо,сега как си?:) Принципно, тази карантина беше доста полезна за големите икономики и най-вече за Китай, САЩ, Англия...
  Едни кинти изчезнаха, други се напечатаха! Останалите подеха песента. Пример е Италия! Сравнете февруари, март и април по смъртност там за 2019/8 години със 2020:) честито!

 74. 74 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 80 Неутрално
 75. 75 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 636 Неутрално

  За момента не е измислен друг начин за контролиране на вируси, освен изолация.
  Погледнете тези две графики, показващи развитието на коронавируса в скандинавските държави от края на февруари до началото на юни

  https://pbs.twimg.com/media/EavaxxKWAAEc4ox?format=jpg

  Вляво са регистрираните заразени, вдясно са смъртните случаи на 1 милион. Червената крива е Швеция, където нямаше изолация.

 76. 76 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Пунта Мара статистика.Този,87 годишния,къде се е заразил? Да не е в болницата?
  —цитат от коментар 13 на Майндърбайндър


  Според лумпените пишещи тук е ходил на чалготека без маска.

 77. 77 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 618 Неутрално

  "Министърът подчерта, че България е сред страните с най-малко заразени на 100 хил. души население - около 5%, докато в други се достига до 15% и дори 40%."
  Ако точно така е казал е казал голяма глупост. Все пак мисля, че той и екипа му не са идиоти. Идиот е началника му.

 78. 78 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 898 Неутрално

  За разлика от форумните специалисти политиците в цяла Европа разбраха, че ако се продължи с блокадите и терора по гражданит ще се лее кръв. И то реки от човешка кръв. Иначе няма политик или държавен чиновник, който да се откаже доброволно от извънредните си пълномощия...
  —цитат от коментар 11 на Nil satis nisi optimum


  Именно.

 79. 79 Профил на xri09609626
  xri09609626
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Еми - ще пишем, че умрелите са от пневмония и толкоз :)

 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Абе Борисов сега себе си ли да спасява или нас.

 81. 81 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не съм влизал в хипермаркет болница мол градски транспорт ресторант от месец март .Няма и да влизам .

 82. 82 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#80] от "Роси":

  Виж го горкия, че не знае какво се случва. Така са "лидерите" с чип. На Кукловодите сцената им отесня.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 83. 83 Профил на Buba Ivanova
  Buba Ivanova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Логично - щом българите не вярват в корона вируса, защото не познават никой болен от него, тях всеки ги лъже и се е продал за да ги прецака, не четат чужда преса и не ги интересува какво става по света, защото държавата ни, все пак, е на друга планета, значи няма друг начин да се убедят в спазването на някакви мерки, освен да получат нагледни доказателства. След два месеца всеки ще познава болен от корона вирус и вече ще знае.

 84. 84 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 258 Неутрално

  "Борисов напомни резултатите от социологически изследвания, според които 40% от населението на страната смята, че коронавирусът е конспирация."

  Един истински съобразяващ се с хората лидер!

 85. 85 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 508 Неутрално

  белото не прощава , лакомията е до гроб , чудите се защо не ви хваща ли ,защото не ядете прясно месо и продукти е затова , тоя ви вкарва тридесет годишни отпадъци обработени с химикали , е за това ви се разминава ядете боклуци!!! В ГЕРМАНИЯ КЛАННИЦИТЕ ГЪМЖАТ ОТ КОРОНА ВИРУСИ В ПЕКИН ПАЗАРИТЕ ЗА ПРЯСНО МЕСО ТОЖЕ ЗАРАЗАТ ТРЪГНА ОТ УХАН ОТ ПАЗАРА ЗА ПРЯСНИ МЕСА , ТУКА НЕМА , ЗАДАЙТЕ СИ ГО ВЪПРОСА ЗАЩО ТУКА НЕ Е ТАКА

 86. 86 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Затова и никъде не може да се намери инфо колко теста са правени на ден от март до сега.
  —цитат от коментар 7 на vlq37647807

  В началото НОЩните много упорито се пазеха да съобщават броят на тестовете. За да не стане ясно, че ниският брой ОТКРИТИ заразени се дължи на малкият брой тествани.

  И че ние тестваме 5-10 ПЪТИ по-малко от подобни на нас държави, т.е. добрите ни резултати са доста съмнителни. Което подлагаше на съмнение и ефикасността на мерките им.

  Понеже доста бързо бяха разобличени напоследък дават броят тестове но също толкова упорито отказват да сравняват какъв е ПРОЦЕНТА на Откритите Заразени преди и сега. Манипулират общественото мнение с големият брой заразени обаче той може лесно да бъде увеличен по два начина: 1. Увеличаване броят на тестваните 2. Тестване предимно в огнищата на заразата, т.е. там където процента заразени е по-голям.

  НОЩните прилагат и двата начина. Целта е ясна, връщане на извънредните мерки което означава по-голяма власт в ръцете им.

  За щастие освен щаба който многократно е хващан в манипулации и криене на информация има и независими Интернет наблюдатели. Ето тук се води статистиката по броят тестове и особено важно, процента на заразените открити с тях /графиката Percentage of new cases from all tested/. Това е параметър който дава по-точната картина на епидемията от лесният за манипулиране брой заразени:

  COVID-19 pandemic in Bulgaria
  https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Bulgaria

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 87. 87 Профил на vyd31648697
  vyd31648697
  Рейтинг: 8 Неутрално

  40% от населението на страната смята, че коронавирусът е конспирация.

  Явно че България е една почти перфектна тъпокрация.

 88. 88 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Баце направо се стопил от зор покрай тези аудио и видео материали.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 89. 89 Профил на Jindo
  Jindo
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#70] от "Nil satis nisi optimum":

  Протестите в Европа са спорадични и относително спокойни. "Реки от кръв" със сигурност няма да има, още повече, че ограничения вече почти няма. За данъците - Германия намалява ддс с 3%, което ОК.

  https://www.favtool.com
 90. 90 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  След 06.06. графиката на активните случаи се е устремила нагоре и броят им вече надхвърля достигнатия на 18.05. пик, последван от рязък спад.—цитат от коментар 25 на zhivko6461И никъде няма графика на направените тестове за ден за да не може да се сравни с графиката на активните случаи !До коментар [#25] от "zhivko6461":[quote#34:"vlq37647807"]
  —цитат от коментар 62 на zhivko6461
  Ежедневно обявяваните статистически данни съдържат броя на: новооткритите случаи; общия брой заразени; починалите; оздравелите; извършените тестовете. Който желае може да си направи и графика на проведените тестове по дати. Броя на новооткритите случаи на заразени е функция от различни параметри, един от които е броят на проведените тестове. Невинаги е с най-голяма тежест.[/quote]

  Въпросът е защо Щаба не дава тези данни и графики а хората трябва да си ги правят сами? Може би за да не си проличи колко малко тестове са правели преди и как увеличеният брой заразени сега е в пряка зависимост от увеличеният брой тествани?

  За щастие има хора които я вършат тази работа но малцина го знаят. И защо трябва да разчитаме на доброто желание на ентусиасти а не на хората на които им ПЛАЩАТ държавната заплата за това?

  Да напомня колко дълго време Щаба не откриваше собствен сайт, измъквайки се със смешното оправдание че било много трудно. А през това време един ученик направи сайт за тестването. НОЩните КРИЯТ информацията, отдавна е ясно, крият я по всички възможни начини. .

  Ето тук за хората които искат да са в час с нещата:

  COVID-19 pandemic in Bulgaria
  https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Bulgaria

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 91. 91 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 241 Неутрално

  До коментар [#87] от "vyd31648697":

  "Public mind, propaganda show."

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 92. 92 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Логично - щом българите не вярват в корона вируса, защото не познават никой болен от него, тях всеки ги лъже и се е продал за да ги прецака, не четат чужда преса и не ги интересува какво става по света, защото държавата ни, все пак, е на друга планета, значи няма друг начин да се убедят в спазването на някакви мерки, освен да получат нагледни доказателства. След два месеца всеки ще познава болен от корона вирус и вече ще знае.
  —цитат от коментар 83 на Buba Ivanova


  Кажи като се тръшнеш от вируса в болницата - ще идвам да ти нося цветя и пресни плодове!

  Нали така се прави?

 93. 93 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След днешното дерби, очаквайте другата седмица по 50 души дневно само в София. Изсра се на метрото само както Тиквата умее.

 94. 94 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Не съм влизал в хипермаркет болница мол градски транспорт ресторант от месец март .Няма и да влизам .
  —цитат от коментар 81 на cgv37662786


  Щъ съ разплача! Мъка, много мъка има по този свят!

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Според мен българина се върна към нормалния начин на живот.

 97. 97 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 288 Неутрално

  След днешното дерби, очаквайте другата седмица по 50 души дневно само в София. Изсра се на метрото само както Тиквата умее.
  —цитат от коментар 93 на Anton Andonov


  Едва ли стадиона е бил пълен. Стига сте се филмирали.

 98. 98 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 288 Неутрално

  40% от населението на страната смята, че коронавирусът е конспирация.Явно че България е една почти перфектна тъпокрация.
  —цитат от коментар 87 на vyd31648697


  Аз смятам , че коронавируса е медийно известен и с една дума рано или късно темата ще се изчерпа и ще остане на заден план и ще бъде забравен от медиите.

 99. 99 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Логично - щом българите не вярват в корона вируса, защото не познават никой болен от него, тях всеки ги лъже и се е продал за да ги прецака, не четат чужда преса и не ги интересува какво става по света, защото държавата ни, все пак, е на друга планета, значи няма друг начин да се убедят в спазването на някакви мерки, освен да получат нагледни доказателства. След два месеца всеки ще познава болен от корона вирус и вече ще знае.
  —цитат от коментар 83 на Buba Ivanova


  Вярващите в коронавируса го превличат със силата на мисълта.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK