Делото ЕВН приключи, присъдите - следващата неделя

В съдебната зала, 20 юни 2020. Адвокат Златка Стефанова разговаря с Трайчо Трайков.

© Велко Ангелов

В съдебната зала, 20 юни 2020. Адвокат Златка Стефанова разговаря с Трайчо Трайков.Повече от 14 часа. Толкова продължи последното заседание на Специализирания наказателен съд по т.нар. дело ЕВН в събота (20 юни). Така след полунощ срещу неделя завърши съдебната сага за продажбата на миноритарния държавен дял на "ЕВН -Електроразпределение България" АД през 2011 г. След като изслуша обясненията на шестимата подсъдими, обвинителните речи на двамата прокурори и защитните пледоарии на шестимата адвокати, съдия Вилислава Ангелова обяви делото за приключено и че следващата неделя - 28 юни, ще бъдат произнесени присъдите.


Делото "ЕВН" придоби известност като процеса срещу издателя на "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев и бившите министри в първия кабинет на Бойко Борисов - Симеон Дянков и Трайчо Трайков (трима от шестимата обвиняеми). И на всяко съдебно заседание охраната на входа на съда отзивчиво ориентираше репортерите с думите "За Трайков и Дянков - натам."


Процесът за продажбата на държавния дял от 33 % от ЕВН, извършена преди девет години, започна преди четири години, а обвинението е, че са нанесени щети на държавата в големи размери, като в обвинителния акт бяха посочени различни числа в обвиненията към всеки от шестимата привлечени под отговорност.
В събота за Дянков, Прокопиев и Трайков прокуратурата поиска присъди от 3 до 10 години и от 1 до 3 години за експертите на инвестиционния посредник "Булброкърс" Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев. Прокурорът Емил Петров поиска и задържане под стража на всички, ако бъдат осъдени.


Забързан финал: какво се случи на предпоследното съдебно заседание


След почти четири години от образуването на наказателното производство, след прекратяване и връщане на делото на прокуратурата и след година разглеждане в Специализирания съд, то приключи сред усещане за извънредност, което започна на предпоследното заседание в четвъртък (18 юни). Тогава съдът изненадващо реши да заличи ключови свидетели и да форсира към финал продължаващия вече втора година процес.


На заседанието в четвъртък се разбра, че представителите на мениджмънта на ЕВН в Австрия (ЕВН е купувачът на държавния дял, спечелил търга на Фондовата борса) - Гералд Райдингер, Щефан Шишковиц и Петер Лаир, са нередовно призовани. Прокуристът на ЕВН е заявил в мейл до преводача, че тримата поддържат изцяло дадените от тях показания в досъдебна фаза, но ако се наложи повторен разпит, искат той да се проведе пред австрийски съд.


Защитата изрично посочи, че държи тези свидетели да бъдат разпитани, но те трябва да бъдат редовно призовани. Съдът отказа и ги заличи като свидетели, мотивирайки се, че не може да си позволи делото да продължава още дълго време, макар че вече имаше насрочено следващо заседание по график за 20 юли.


Адвокатите на подсъдимите поискаха и разпит на лидера на КНСБ Пламен Димитров във връзка с участието му в Съвета за тристранно сътрудничество (обвинението срещу Иво Прокопиев е именно за изказване по време на тристранката, на която е присъствал синдикалистът), както и на премиера Бойко Борисов във връзка със заседание на Министерския съвет, на което е взето решението за продажбата. Съдът отхвърли и тези искания. Защитата поиска и и отвод на съда, който също бе отхвърлен (това не е прецедент, случва се често).


Изненадата дойде с поканата от съдията подсъдимите да дадат обясненията си (това е последната фаза преди пледоариите). Защитата твърдо възрази, тъй като никой не се е подготвил. По график за този ден са били предвидени разпити на свидетели, делото е обемно, проведени са 24 заседания, трябва да се прегледат всички протоколи... Защитата на Симеон Дянков, който не присъства, тъй като е в САЩ, посочи, че той не може да стигне до България преди 10 август, но в държи да се възползва от правото си да даде обяснения. Единствено Иво Прокопиев заяви, че е готов, ако се налага, да говори и веднага.


След съвещание съдът даде два дни срок на подсъдимите да подготвят обясненията си, а адвокатите - защитните си пледоарии, като насрочи заседанието за събота (20 юни).


Така процесът се озова на финалната права. Резултатът от тази припряност, беше придружен и от струпване на съдебни репортери в коридорите на съда още от сутринта в събота - според някои с очакване да бъдат произнесени и присъди в същия ден.


Подсъдимите: Абсурдни, произволни и обвинения за деяния, които не са се случили


От всичките над 14 часа обясненията на шестимата подсъдими, с които започна заседанието, отнеха около 3 часа и половина.


"Ще опитам да обобщя в едно изречение. Обвинен съм за това, че по време на публични и протоколирани заседания на Съвета за тристранно сътрудничество съм изразил мнение докога е добре да се продадат дяловете от ЕРП-тата и съм дал разяснения за един от начините как може да бъде направена процедурата, така че парите да влязат в държавния бюджет. Още малко ще го синтезирам: изразил съм мнение и съм обяснил, по време на официално заседание на НСТС. Ето, това не разбирам. Как може да има обвинение за мнение и разяснение?"


Това попита в обяснението си Иво Прокопиев, който заяви, че продължава да не разбира защо е обвинен. Той направи дълго изложение, в което припомни и анализира цялата ситуация около финансовата и икономическата криза и обсъжданията в тристранния съвет. Прокопиев заяви, че е коментирал по принцип приватизацията на дялове от държавни дружества, а примерът да бъдат раздържавени тези от ЕРП-тата за първи път е бил даден от Бойко Борисов (тогава премиер в първия си мандат).


Според Прокопиев обвинението срещу него "не е инструмент на правосъдието и не търси справедливост, а е инструмент за натиск, репресия и тормоз срещу неудобни за властта публични фигури". Цялото обяснение - четете тук.


Симеон Дянков се включи във видеовръзка и каза, че обвиненията нямат връзка с неговата дейност (цялото обяснение - тук). Приватизацията е извършвана от ресорната агенция по решение на правителството. "Аз нито съм имал желание да въздействам върху Караниколов, нито съм имал възможност да му въздействам, нито съм му въздействал", каза бившият финансов министър. Емил Караниколов (в момента икономически министър) през 2011г. е председател на агенцията, отговорна за раздържавяването. Той беше разпитан пръв като свидетел още в началото на съдебния процес през миналата година и отрече да му е оказван натиск.


Трайчо Трайков беше много кратък в обяснението си: "Мисля, че и вие се убедихте, че няма абсолютно нищо, в което да бъда обвинен за дейността си като министър на икономиката, енергетиката и туризма. На което вероятно се дължи и липсата на някаква смислена формулировка в обвинителния акт."


Другите трима обвинени от инвестиционния посредник "Булброкърс" обясниха каква е била ролята им по време на работата по изготвяне на оценка за продажбата - те са сключили договор и само са предоставяли информация, която им е искана от фирмата-лицензиран оценител.


"Не съм извършил нито едно от посочените деяния. Нещо повече - някои от тях не са се случвали, други не бих могъл да извърша дори на теория", заяви изпълнителният директорна "Булброкърс" Радослав Рачев. "Според обвинението /в конфликт на интереси, тъй като е представлявал и кандидата за участието в търга ЕВН, и продавача АП/ следвало да откажа подадените поръчки, за да защитя интереса на продавача да постигне максимално висока цена. Дори за неспециалист би трябвало да е очевидно, че ако бях отказал подаването на тези поръчки, акциите щяха да се продадат на значително по-ниски цени - щяха да се класират всички поръчки на и малко над минималната цена. Които не са класирани точно заради по-ниските си цени. При такъв "сценарий" вероятно наистина щеше да има основание да се говори за нанесени щети", заяви пред съда Радослав Рачев. (обяснението - тук).


Колегата му Любомир Евстатиев припомни че резултатът от сделката е, че българската държава е получила най - висок приход от сделката за ЕВН. Той отбеляза, че агенцията за приватизация им е благодарила за постигнатия резултат. (пълното му обяснение - тук)


Петър Василев, който обясни как и каква информация е предоставял на фирмата, изготвила оценката, каза че не разбира в какво е обвинен, след като е нямал никакво участие в правенето на оценката (пълното му обяснение - тук)


След тях обвинителните пледоарии на прокурорите Наталия Станчева и Емил Петров продължиха близо 6 часа, като прокурор Станчева чете основно обвинителния акт.


Прокурорът: Нанесена е щета чрез занижаване на оценката на акциите


Прокурорът Емил Петров започна обвинителната си реч с коментар по повод обяснението на Прокопиев, което определи като политическо. Той заяви, че подсъдимият си позволил едва ли не да обвинява премиера Борисов за продажбата на държавния дял на ЕВН, а не търси вина в себе си. В обяснението си Прокопиев всъщност цитира изказване на Борисов на заседание на Тристранния съвет от 27 март 2010, в което премиерът казва, че "има възможност през борсата да продадем и миноритарни дялове, които на практика, особено в ерепетата, нищо не правят". В това припомняне кой какво е казал, обвинителят видя вменяване на вина на премиера.

Прокурорите Наталия Станчева и Емил Петров. Симеон Дянков даде обяснението си по скайп от САЩ.

© Велко Ангелов

Прокурорите Наталия Станчева и Емил Петров. Симеон Дянков даде обяснението си по скайп от САЩ.


Една част от обвинителната конструкция на прокуратурата беше, че инвестиционният посредник "Булброкърс" е подал на Агенцията за приватизация, която е продавачът на държавния миноритарен дял, занижена цена на акциите и че това е придружено от пазарна манипулация. За да подкрепят тезата си, прокурорите - конкретно прокурор Станчева, цитираше самия обвинителен акт и се позоваваше и на показания на свидетели. Този, който е слушал внимателно на съдебните заседания обаче, не би могъл да направи еднозначно заключение, че свидетелите подкрепят твърдо конкретната обвинителна теза, те по-скоро изразяваха критична оценки на приватизацията на държавните активи по принцип.


На заседанието по делото на 12 юни тази година беше представена уточняваща експертиза, възложена от съда. От нея се разбра, че един от вариантите за справедлива пазарна цена на една акция на ЕВН е посочена цена от 1610,19 лева за акция. А втора уточняваща експертиза посочи 1511 лв. Така основното твърдение за потенциално нанесена вреда се разпадна, защото дори и според експертите на прокуратурата реализираната продажна цена от 1682 лева за една акция е по-висока от тази оценка.


Тази корекция на експертните оценки не беше коментирана в събота от обвинението в заключителната реч. Едва във финална реплика след пледоариите на защитата прокурорът Емил Петров даде да се разбере, че обвинението продължава да смята че справедливата пазарна цена е 1777 лева без да отчита заключенията на допълнителните експертизи и без да обясни защо.


В своята реч прокурор Петров оцени критично продажбата на държавния дял в електроразпределителните дружества заради нанесената според обвинението щета на държавата, но заобиколи отговорността на правителството, което е взело решението за продажбата и което решение всъщност са изпълнявали подсъдимите бивши министри Дянков и Трайков.


Кое решение е изпълнил министърът не може да е основание за наказателна отговорност, отвърна защитата. "Моят подзащитен - заяви адвокат Ина Лулчева, защитаващ Трайков, е изпълнил решение на правителството от 1 април 2010 г. за приватизация на държавните дялове, и решение също на МС от юни 2010 г. за апортиране на дяловете в Държавната консолидационна компания. И за това че е изпълнил решенията на правителството, е привлечен под отговорност."


Тя обърна внимание още, че прокуратурата завежда дело за ЕВН, но процедурата за приватизацията на миноритарните дялове се отнася и за другите две електроразпределителни дружества - ЧЕЗ и Е.О.Н (по-късно Енерго Про). "Защо за другите ЕРП-та няма обвинение? - запита риторично адвокат Лулчева. - И отговори: "Защото за тях не могат да бъдат обвинени Прокопиев и Дянков."


Другата част от обвинението - конкретно срещу Прокопиев и Дянков - се развиваше по отделна писта: Прокопиев на заседанието на Тристранния съвет през март 2010 изказал мнение (думата и в обвинителния акт е "мнение") да се продадат държавните дялове в смесените дружества, за да се подпомогне фискът в условията на завихрящата се криза, с което подбудил и подпомогнал Дянков да окаже натиск на шефа на Агенцията за приватизация Емил Караниколов (сега икономически министър) да избере като посредник за продажбата на Фондовата борса именно "Булброкърс". Караниколов отрече да му е оказван натиск. А от останалите свидетели беше изяснено, че посредникът "Булброкърс" е определен от комисия при спазване на процедурата и одобрен от Управителния и Надзорния съвет на Агенцията за приватизация.


"В това дело има двама министри, има много политика. Но както казва Славейков освен политика трябва да има логика и граматика... Такова обвинение - за изразяване на позиция в дискусия, е сензационно и уронва престижа на държавата", заяви в своята пледоария адвокат Даниела Доковска , защитник на Иво Прокопиев. И добави: "Не мога да повярвам, че ще се намери съд, който да осъди някого за това, че е изказал мнение при обсъждане в един консултативен орган."


Пледоариите на защитниците на Рачев, Василев и Евстатиев - адвокатите Златка Стефанова и Тихомир Цаков - бяха най-продължителни и изключително експертни. Трябва да се прочетат внимателно и обясненията на тримата служители на Буброкърс Радослав Рачев, Петър Василев и Любомир Евстатиев. Те именно - конкретно Василев, откриха и посочиха грешката в първата експертиза за справедливата пазарна цена. От повторната експертиза се разбра, че при продажбата на дяловете на ЕВН е постигната по-висока цена. А според обясненията на обвиняемите при сделката има и най-висока средна цена на абонат спрямо продажбите на другите две електроразпределителни дружества.


Това всъщност оборва обвинителната теза и решава делото в неговата сърцевина - има ли щета за държавата, щета в пари. Но тази материя е специфична и непривлекателна за медийна/пропагандна употреба. За атака в медиите са Прокопиев, Дянков и Трайков.


А каква е преценката на съда - ще разберем в неделя.


П.П. "Дневник" ще предложи на защитниците и прокурора да публикува техните финални пледоарии.

Ключови думи към статията:

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  Какво ще умуват цяла седмица ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  Или чакат инструкции ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Стискам палци на Трайчо да е ефективна!

 4. 4 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#3] от "Мишо Петров":

  Утре ще е Трайчо, вдругиден - Влади Джи

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  Интересно е ако се окаже, че са невинни, прокурора ще понесе ли отговорност, че е тормозил невинни българия!?

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Никой от тези не е цвете за мирисане, но като се замислиш колко от занимаващите се с политика и обслужващите ги са читави

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#4] от "BG Territory":

  Дано. Всички министри на ГЕРБ заслужават да са в затвора! До един!

 13. 13 Профил на Solomon Sdron
  Solomon Sdron
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Никой от тези не е цвете за мирисане, но като се замислиш колко от занимаващите се с политика и обслужващите ги са читави
  —цитат от коментар 10 на nkk81


  Нема такива,свестните отпадат още преди и да си помислят да се занимават с политика!

 14. 14 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Не става ясно, дали Владимировае финансит, борсов играч...При такава сложна материя и когато един от обвинените ви е шеф няма начин да напишегте цял "роман" от някакви защотни тези , касаещи както казах материя която едва ли ви е в компентенцията да анализирате,
  Направи ми впечатление следното от изявлението на Прокопиев, цитирам текста:
  ".... съм дал разяснения за един от начините как може да бъде направена процедурата, така че парите да влязат в държавния бюджет. "

  Въпросът ми е: Къде другаде биха могли да "влязат" парите от продажбата на 33% от акциите на държавата, ако не в държавния бюджет???

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nick F":

  Би ли задал въпроса си без обидни квалификации. Не ставате по убедителни нападайки лично коментаторите с различно мнение. Напротив.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  в държавния бюджет. "Въпросът ми е: Къде другаде биха могли да "влязат" парите от продажбата на 33% от акциите на държавата, ако не в държавния бюджет???
  —цитат от коментар 14 на Реми


  Мисля, че в сребърния фонд за пенсионната система.

 20. 20 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Причината е, че комисионните не са дадени на "нашата" фирма, а са отишли директно в бюджета на Сребърния фонд. Не е могло да се краде. Не че Дянков не е искал да ги вземе, но очевидно Трайков ги е прекарал.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  Време е и олигарсите да го отнесат.
  Чакаме сляпата Неделя...

 23. 23 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Между другото, може ли да се обжалава присъдата на спецсъда. Мисля, че след това отива във върховния съд, но в случая това е, май, ВАС.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3715 Гневно

  Ако това е цялото можене на прокуратурата (особено специализираната такава), значи че от времето на Вишински нищо не се е променило.
  Въобще - мястото на прокуратурата е ВЪН от съдебната власт!
  Прокурорът и адвокатът ТРЯБВА да с равни възможности в процеса.
  А ние се превърнахме в прокурорска република...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 26. 26 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2723 Неутрално

  "Бате к*ре, фффчера ми дзвони Ъцил Оджков! Вика, кАджи му ън Баце, дека ноу дзгрешихме дека це радзединихме! От целата раота печели цао пеерсао Прокопиев. Моеше цичките дзадруджно - он, Ветко, Миньо, Пашата, Каратисто, Младжо и Маргините - ноу ценни ора, винаги цъм ги уважеал, алелелелелелеле батко, до цтотинка щехме ъ ошушкаме тия 7 милиона пеераси и дза ффффцички чтеше ъ има достатъчно!"

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 27. 27 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3715 Гневно

  До коментар [#15] от "Nick F":
  Тоя не е герберски. Той е от разочарованите червени путинофили...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 28. 28 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2330 Весело

  Май май ще се ходи на топло, хахахаха.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Между другото, може ли да се обжалава присъдата на спецсъда. Мисля, че след това отива във върховния съд, но в случая това е, май, ВАС.
  —цитат от коментар 23 на evtimvz


  Евтимееееееееееееееееее....ВАС означава висш административен съд, а тук е налице наказателно производство. Всички умнокрасавци ли сте толкова компетентни?

 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2723 Неутрално

  "Дидо Дебелио ънпраууу е полудел, вика прибЕрете го тойо Прокопиев оти иначе я че се дзаемем! Ффффчера Гешев му обецнеа 2 часа, че 10 години го мъчиме, аъ не цтаа раотата, оти "Америка дза България", нихната макя ч'еъ!

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 31. 31 Профил на 堅不可摧
  堅不可摧
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Говори се за сериозни щети! Ако всичко се окаже доказано се надявам да не се разминат с условни! И нека не забрвяме, че това е началото на пътя, който ще стигне до Бойко Методиев Борисов! Надявам се да е по-скоро!

 32. 32 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Тези ще са с ефективна. Ощетили са държавата с милиони. Прокопиев има опасност да се укрие, правил го е вече в Сингапур и не е зле да го приберат предварително.

  Много хитър
 33. 33 Профил на Solomon Sdron
  Solomon Sdron
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Май май ще се ходи на топло, хахахаха.
  —цитат от коментар 28 на Тюфлекчия


  Залагам на условна!🦉

 34. 34 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  В интерес на обвиняемите е да свърши по-бързо, след като са невинни.

 35. 35 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#9] от "terminal velocity":

  Много по-подходящ щеше да бъде аватара ти terminal stupidity!

 36. 36 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Ако получат някакви осъдителни присъди заради наистина това нескопосано и абсурдно обвинение, ще ударим тотално дъното в правораздаването и ще има невероятно лош отзвук в Европа и последствия за цялата държава

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Нека,изчакаме решението на Българският Съд.Всички коментари предварително са алабализми или опити да му се влияе.

  Ръй! Ръй!
 39. 39 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2350 Весело

  Гаврата на "специализирания", в тази "тънка материя", съд, все повече затвърждава усещането за неговата "справедливост"!
  ГЕРБерският пролетарият започва вече "всенародно празнуване" в чест на осъдителните присъди на "олигарсите"!
  Пурковци, не забравяйте, че не вие сте бирника!

 40. 40 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Ако получат някакви осъдителни присъди заради наистина това нескопосано и абсурдно обвинение, ще ударим тотално дъното в правораздаването и ще има невероятно лош отзвук в Европа и последствия за цялата държава
  —цитат от коментар 36 на debruckere


  Запознат ли си с материалите по делото?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Лозан Панов е изпратил инструкциите отдавна. Затова и са бързали да те им се скара Лозанчо. А и все пак делото трябва да завърши преди да изхвърлят Панов от ВКС.

 43. 43 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1823 Весело

  До коментар [#36] от "debruckere":

  "Ако получат някакви осъдителни присъди заради наистина това нескопосано и абсурдно обвинение, ще ударим тотално дъното в правораздаването и ще има невероятно лош отзвук в Европа и последствия за цялата държава"

  Викаш, като при Иванчева-"Нашите обвиняеми са невинни, дори и след доказване на противното!"
  Щото са наши...

  Нали това е феноменалният принос на

 44. 44 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nick F":

  Чакай красиво кресливи, това село ще се довлече и до ВКС надеждата на тримата е Лозан още да е шеф на ВКС, а нашата да има нормален съдия за шеф на ВКС, а Лозан да е общински съветник от ДБ.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1532 Весело

  Присъдата ще е невинни.
  Щом за 30 коментара до тук тежката артилерия на Форумът не можа да формулира обвинения.
  А се занимава с пичи масали.
  И декларацйи колко ги мрази.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Имат си следствие, прокуратура, съд, ДАНС, МВР, цяла "държава" и 6 млн глави рая.
  Ще съдят и осъдят всеки,който не им се подчинява, не им служи, не им харесва.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  присъдите - следващата неделя

  Амин, дай Боже!

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nick F":Би ли задал въпроса си без обидни квалификации. Не ставате по убедителни нападайки лично коментаторите с различно мнение. Напротив.
  —цитат от коментар 17 на Реми


  Когато някой е прост трябва да му го кажеш в очите, че може и да не разбира това. За пример вижте г-н Борисов.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nick F":Тоя не е герберски. Той е от разочарованите червени путинофили...
  —цитат от коментар 27 на Депутат 241


  Съществена разлика не виждам. Пак са някакви хорица с остра потребност да имат Вожд.

 57. 57 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nick F":Чакай красиво кресливи, това село ще се довлече и до ВКС надеждата на тримата е Лозан още да е шеф на ВКС, а нашата да има нормален съдия за шеф на ВКС, а Лозан да е общински съветник от ДБ.
  —цитат от коментар 44 на tda10501756


  Кажи и ти почти толкова забележително прост герберски троле как административния ръководител на съда може да повлияе на някой съдия ? Като не го пусне отпуска ? Или му сложи някой пушач в стаята ?

 58. 58 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2418 Неутрално

  В крайна сметка може би ще има справедливост и олигарсите, които ограбват България вече десетилетия ще понесат наказателна отговорност.
  —цитат от коментар 11 на Александър  Я ги посочи поименно и кажи КОГА ще понесат наказателна отговорност .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 59. 59 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#3] от "Мишо Петров":Утре ще е Трайчо, вдругиден - Влади Джи
  —цитат от коментар 4 на BG Territory


  А когато дойдат за теб няма да има кой да те защити. Такива глупаци ли сте, че нищо не разбирате?

 60. 60 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2723 Неутрално

  Гаврата на "специализирания", в тази "тънка материя", съд, все повече затвърждава усещането за неговата "справедливост"!ГЕРБерският пролетарият започва вече "всенародно празнуване" в чест на осъдителните присъди на "олигарсите"!Пурковци, не забравяйте, че не вие сте бирника!
  —цитат от коментар 39 на batzdravo


  Пролетариатът е ничии. След година-две гербавите ще коленичат като американските полицаи да искат прошка от същия пролетариат, който им чупи клубовете и пали портрети на ББ по площадите.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 61. 61 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1823 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Какво ще умуват цяла седмица ?
  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Или чакат инструкции ???

  Е хайде, де-правиш се на ударен. Чакат да стихне вълната на неизбежните бурни протести срещу "предизвестените" присъди.
  Само че според мен една седмица е дълъг срок. За три дни ентусиазмът на стотината от постоянното присъствие ще спадне до нула. Но може би предвиждат и някаква помощ от провинцията (в Хасково се забелязвала някаква активност по мургавите квартали), затова малко са разтеглили срока до седмица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#3] от "Мишо Петров":И аз така. Тоя като се появи в политиката го взех за свестен, а се оказа поредното корумпе. Изобщо нема да е лошо да вземе да вземе да изгърми.
  —цитат от коментар 9 на terminal velocity


  А ново тролче, специално за делото, или за защита на Борето?

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Не става ясно, дали Владимировае финансит, борсов играч...При такава сложна материя и когато един от обвинените ви е шеф няма начин да напишегте цял "роман" от някакви защотни тези , касаещи както казах материя която едва ли ви е в компентенцията да анализирате,Направи ми впечатление следното от изявлението на Прокопиев, цитирам текста:".... съм дал разяснения за един от начините как може да бъде направена процедурата, така че парите да влязат в държавния бюджет. "Въпросът ми е: Къде другаде биха могли да "влязат" парите от продажбата на 33% от акциите на държавата, ако не в държавния бюджет???
  —цитат от коментар 14 на Реми


  В шкафчето на борето.

 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  До коментар [#57] от "Nick F":

  Не търсете мисъл у тях! Те са ядрото на онези 80%!

 67. 67 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1592 Весело

  До коментар [#46] от "dedoliben":Не сме всичките все още. Липсват Santos и Saint of Me.А иначе далаверите на Прокопий са толкова много, че и един форум няма да ни стигне да изредим всичко. 😉😎
  —цитат от коментар 47 на Александър


  Понеже ме споменават с добро и забелязват липсата ми, не мога да не споделя това, което българският народ знае от векове: „Господ пази този, който може да се пази сам“! Лека нощ!

 68. 68 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Говори се за сериозни щети! Ако всичко се окаже доказано се надявам да не се разминат с условни! И нека не забрвяме, че това е началото на пътя, който ще стигне до Бойко Методиев Борисов! Надявам се да е по-скоро!
  —цитат от коментар 31 на averatec


  Не може да се сравнява дейността на Прокопиев, Дянков и Трайков с дейността на Бойко Борисов. При борисов имаме поредица от престъпни схеми, довели до загуба на България.

 69. 69 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5018 Любопитно

  До коментар [#62] от "Александър":

  Аз шмам един въпрос - какво означава думичката "олигарх"?

  Благодаря!

 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4062 Весело

  "Тази промяна на експертните оценки не беше коментирана в събота от обвинението в заключителната реч. Едва във финална реплика след пледоариите на защитата прокурорът Емил Петров даде да се разбере, че обвинението продължава да смята че справедливата пазарна цена е 1777 лева без да отчита заключенията на допълнителните експертизи и без да обясни защо."

  Защото резилът за обвинението е пълен ! По - изсмукано обвинени трудно мога да си представя !

 71. 71 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  [quote#40:"von_seeckt"][/quote]

  Запознат съм с материалите и слушах много внимателно как прокурорите се чудеха как да си изсучат от пръстите някакво смислено обяснение за обвинението.

  Я ми обяснете Вие драги, как може да има ощетена държава, когато акциите са продадени чрез ФОНДОВАТА БОРСА, КЪДЕТО ЦЕНАТА СЕ ФОРМИРА СПРАВЕДЛИВО, а освен това е била и ПО-ВИСОКА , ОТКОЛКОТО експертната оценка? М?

 72. 72 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#36] от "debruckere":"Викаш, като при Иванчева-"Нашите обвиняеми са невинни, дори и след доказване на противното!"Щото са наши... Нали това е феноменалният принос на
  —цитат от коментар 43 на Дон Кихот


  Първо: не са "нашите" обвиняеми
  Второ: Какво точно "доказа" прокуратурата? Ако има несправедлива цена, значи трябва да закрием Българска фондова борса, защото именно тя е определила цената!

  Като си купувате домати от пазара, където продават 100 различни търговеца, обвинявате ли ги, че продават на "несправедлива" цена ?

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#36] от "debruckere":Пак ли храниш надежда, че някой ще удари родината ти заради Иво сина на Прокопи от УБО? Хората уважават съдилищата си за разлика от такива като теб.
  —цитат от коментар 51 на tda10501756


  Храня надежда не някой "да удари родината ми", а Родината ми най-сетне да се освободи от законна мафия, превзела институциите и използваща ги като бухалки срещу всеки, който не ръкопляска!

 75. 75 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  [quote#41:"Solomon Sdron"][/quote]

  Какво точно са "карали" извинете??
  Пак да кажа Не са "наши хора".
  Вашите хора са Каскетски, Шехерезада, г-н Домуса и всичките сервилни институции, на които впрочем и Вие плащате заплатите, ако въобще плащате официално данъци, а не сте на хранилка с плащания в плик :):)
  Хайде със здраве :)

 76. 76 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Значи да обобщим:

  - Някой оценява експертно нещо, което искате да продадете, че струва 93 лв.
  - Вие го продавате на пазара за 100 лв., защото никой не дава повече
  - После идва прокуратурата и Ви обвинява, че сте го продали за 100 лв. на пазара по всички правила, обаче прокуратурата смята че цената е трябвало да 115 лв., но не обяснява защо

  И на тоя фон тука има разни "разбирачи" като "фон"-не знам си кой си и разни "соломон"-овци, дето ще ме питат дали съм запознат и ще ми викат "нашите" хора :)

  Смях наистина.

  Отделно съм с 2 Висши икономически и търгувам за своя сметка на фондовата борса.


 77. 77 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2278 Весело

  Малко инструкции за амбразурчиците, дежурни тая вечер:
  https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/105002826_10222336885281803_7296376156412708494_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=BrrgPjKUEpgAX-ITLyN&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&_nc_tp=7&oh=d820616e0a6af6de33422eeb273f517f&oe=5F140A62

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 78. 78 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  До коментар [#14] от "Реми":

  Ами например в сребърния фонд..., но това е твърде сложно за гербав мозък...

 79. 79 Профил на Пакоджет
  Пакоджет
  Рейтинг: 268 Весело

  До коментар [#76] от "debruckere":

  Има и друго. Държавата оня ден, чрез МП БМБ и МС, нареди на ББР да купи акции на една банка по 5 лв., като същите струваха 2.65 лв на борсата за деня.
  Е, герберски тъпи п*тки, идете да се снимате до шкафчето!!!

  Антиваксър=деб*л!
 80. 80 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3165 Неутрално

  До коментар [#69] от "vassilun":

  Олигарха Васе е нещото купило труда на родителите ти за жълти стотинки

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 81. 81 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  Не става ясно, дали Владимировае финансит, борсов играч...При такава сложна материя и когато един от обвинените ви е шеф няма начин да напишегте цял "роман" от някакви защотни тези , касаещи както казах материя която едва ли ви е в компентенцията да анализирате,Направи ми впечатление следното от изявлението на Прокопиев, цитирам текста:".... съм дал разяснения за един от начините как може да бъде направена процедурата, така че парите да влязат в държавния бюджет. "Въпросът ми е: Къде другаде биха могли да "влязат" парите от продажбата на 33% от акциите на държавата, ако не в държавния бюджет???
  —цитат от коментар 14 на Реми


  В държавния баланс като трансформиране на капитал. По-специално в "Сребърния фонд", откъдето не биха могли да бъдат (поне законово) употребени за бюджетни разходи.

  Пример (не аналогичен, но илюстративен): покупката на дълготраен актив не касае отчета за приходи и разходи на предприятие. Касае разместване на активи в баланса.
  Покупката на услуга касае както баланса, така и отчета за приходи и разходи, защото има разход на капитал.

  При продажбите има подобни положения и това е едно от тях.

  Прокопиев дава съвет на държавата как да си набави свежи средства от каквито към момента се е нуждаела горещо.
  Вливането на пари в сребърния фонд не би позволило подобно нещо, защото те не могат да бъдат харчени за покриване на бюджетни разходи - защитени са от това.
  Дали това е правилен или неправилен ход е трудно да бъде оценено, особено на момента, а дори и днес, когато всичко е много по-розово.

  Във всеки случайне може да бъде престъпление - решението за самото действие не е на Прокопиев, нито изпълнението му, нито е взето под натиск от страна на Прокопиев.
  (поне според директните изпълнители)

  Т.е. обвинението не е издържано доказателствено.

  Реми, разбирам, че не понасяте Прокопиев. Имате си основание, имате си право - не ги знам.
  Но е добре да ги подплатите с нещо повече от обвинения и емоционални нападки.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 82. 82 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Причината е, че комисионните не са дадени на "нашата" фирма, а са отишли директно в бюджета на Сребърния фонд. Не е могло да се краде. Не че Дянков не е искал да ги вземе, но очевидно Трайков ги е прекарал.
  —цитат от коментар 20 на evtimvz


  Причината е, че Трайков говореше против Русия, а това явно е недопустимо в нашата държава, а Прокопиев директно каза някои истини за Бойко. Което е още по-лошо. За това ги съдят, не за нещо друго.

 83. 83 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3165 Неутрално

  До коментар [#71] от "debruckere":

  Смесен закрит аукцион....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 84. 84 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3165 Неутрално

  До коментар [#20] от "evtimvz":

  Мнението е точно как да НЕ отидат в Сребърния фонд ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 85. 85 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  До коментар [#40] от "von_seeckt":

  Аз съм запознат и ме е срам, че това се случва. Ако беше се случило в Германия, прокурорът щеше да е обесен...

 86. 86 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  До коментар [#60] от "cinik":

  Хм, надявам се да е по-скоро.

 87. 87 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Прокопиев затвор. След него Пеевски и България ще стане едно по-добро място за живот. 👍😎
  —цитат от коментар 7 на Александър


  Вие се намирате в медията на г-н Прокопиев.
  Тоест - все едно в къщата му.
  Как се държите като гост?
  Като невъзпитан ПРОСТАК, т.е., като утайка,
  от каквато набират ДС-ченгетата като Вас.
  Ще кажете - "има свобода на словото".
  Няма свобода за ПРОСТАЩИНАТА, обаче.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 88. 88 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#58] от "niksan1":Всеки знае кои са олигарсите, които ограбват България, а именно : Прокопиев, Прокопиев и Прокопиев. А иначе съдебното решение излиза другата седмица, вие троловете от Дебъ пак не сте прочели статията Та те за вас основно ги пишат тия пропаганди материали. Да имате опорки и да си сверявате гледните точки с "АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА". Други въпроси, имаш ли ? 🤔
  —цитат от коментар 62 на Александър


  Аз имам: пак ли забрави да си вземеш хапчето тази сутрин?

 89. 89 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#71] от "debruckere":Смесен закрит аукцион....
  —цитат от коментар 83 на дерибеев


  Пак е през БФБ и по съвсем законни правила пан на БФБ.
  Други идеи? :):)

 90. 90 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#76] от "debruckere":Има и друго. Държавата оня ден, чрез МП БМБ и МС, нареди на ББР да купи акции на една банка по 5 лв., като същите струваха 2.65 лв на борсата за деня. Е, герберски тъпи п*тки, идете да се снимате до шкафчето!!!
  —цитат от коментар 79 на Пакоджет


  Абсолютно вярно!
  +++++++

 91. 91 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5018 Весело

  До коментар [#80] от "дерибеев":

  Значи Тодор Живков е олигарх! 😂🤣

  Много си зле Дерибейка!

 92. 92 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  До коментар [#89] от "debruckere":

  При това оценката на остатъчния пакет и процедурата за приватизация са одобрени от агенцията за приватизация, чийто шеф Емил Караниколов не е сред обвинените!

 93. 93 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  След почти четири години от образуването на наказателното производство, след прекратяване и връщане на делото на прокуратурата и след година разглеждане в Специализирания съд, то приключи сред усещане за извънредност, което започна на предпоследното заседание в четвъртък (18 юни). Тогава съдът изненадващо реши да заличи ключови свидетели и да форсира към финал продължаващия вече втора година процес.
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Не е трудно да се прочете какво се крие между редовете в това действие на съда.
  При оправдателни присъди подсъдимите имат право на обезщетение за имуществени и неимуществени вреди по ЗОДОВ. Принципът е, че обезщетението за неимущестени вреди се определя на база множество обстоятелства, но определено едно от съществените от тях е ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА на незаконното обвинение, т.е. на съдебния процес. С други думи - съдията просто минимизира загубите на държавата = обезщетенията на шестимата (стига разбира се да си ги поискат - за Дянков не вярвам, че ще съди държавата).

  Въобще - жалка гледка, в която е състояние сам да се постави един държавен орган - Прокуратурата на РБ.

 94. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4410 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Заработи копейки?
  Настроение адекватно...

  До коментар [#11] от "Александър":
  Весело
  В крайна сметка може би ще има справедливост и олигарсите,
  които ограбват България вече десетилетия ще понесат наказателна отговорност.

 95. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4410 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Фондова борса, капитал и пазар са изчадия капиталистически.
  С присъща в тех стихийна безплановост.

  Пролетариата планира и формира принаждайки стойност.
  Другаря von е навътре в материала.

  Вие да учите имате

  До коментар [#71] от "debruckere":
  [quote#40:"von_seeckt"][/quote]

  Запознат съм с материалите и слушах много внимателно как прокурорите се чудеха как да си изсучат от пръстите някакво смислено обяснение за обвинението.

  Я ми обяснете Вие драги, как може да има ощетена държава, когато акциите са продадени чрез ФОНДОВАТА БОРСА, КЪДЕТО ЦЕНАТА СЕ ФОРМИРА СПРАВЕДЛИВО, а освен това е била и ПО-ВИСОКА , ОТКОЛКОТО експертната оценка? М?

 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4410 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Да, добре би било, ако прокуратурата е вън от съдебната власт...

  По-важно:
  Да се спазва Закона.

  КРБ Чл. 117

  Съдебната власт защитава правата и законните интереси
  на гражданите, юридическите лица и държавата.

  Съдебната власт е независима.

  При осъществяване на своите функции
  съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите
  се подчиняват само на Закона.

  Извънредни съдилища не се допускат.

  Съдилищата осигуряват равенство и условия за
  състезателност на страните в съдебния процес.

  Производството по делата осигурява установяване на
  истината.

  До коментар [#25] от "Депутат 241":

  Ако това е цялото можене на прокуратурата (особено специализираната такава),
  значи че от времето на Вишински нищо не се е променило.

  Въобще - мястото на прокуратурата е ВЪН от съдебната власт!

  Прокурорът и адвокатът ТРЯБВА да с равни възможности в процеса.
  А ние се превърнахме в прокурорска република...

 97. 97 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#82] от "kazushi":

  "Причината е, че Трайков говореше против Русия, а това явно е недопустимо в нашата държава, а Прокопиев директно каза някои истини за Бойко. Което е още по-лошо. За това ги съдят, не за нещо друго."


  Аре не си измисляй, има и други обвинени за които никой не шуми. Те срещу Баце или Русия са говорили?

 98. 98 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4410 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Отиде у рекята тролския бизнес на тролища в Дневник...

  За сравнение:
  Божков в Дубай, на Свобода, дава храна и поминък

  До коментар [#32] от "Кум Лисан":

  Прокопиев има опасност да се укрие, правил го е вече в Сингапур
  и не е зле да го приберат предварително.

 99. 99 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 44 Неутрално

  До коментар [#87] от "Торбеш":

  ДС, ЦРУ, Ми5 😂
  Всички служби само срешу
  умнокрасавците работят,
  нямат си други занимания. 🤭

 100. 100 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1869 Весело

  През 2004 г. ЕВН АГ Австрия е придобил 67% от капитала на дружеството при цена на една акция 1412. 375 евро. (€!!) Съгласно стратегията за приватизация на електроразпределителните дружества, продажбата на акциите на остатъчния държавен дял е следвало да бъде извършена по цени по- високи от продажната цена на мажоритарния дял при наличие на повишени показатели на дружеството. Разследването е доказало, че в периода 2004г. – 2011г. дружеството ЕВН е било с постоянно повишаващи се показатели и на печалба.

  👉🏻👌🏻

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK