Пламен Бобоков: "Няма да избягаме, някой трябва да говори, страхът е голям"

Пламен Бобоков (в дясно) и брат му Атанас

© Надежда Чипева, Капитал

Пламен Бобоков (в дясно) и брат му АтанасНякой трябва да говори, страхът в страната е голям". Това каза бизнесменът Пламен Бобоков в първото си интервю, което даде за Би Ти Ви след излизането си от ареста срещу гаранция от 1 млн. лв.


Заедно с брат си Атанас той бе задържан по обвинение за участие в организирана престъпна група и незаконен внос и износ на отпадъци. А в началото на миналата седмица срещу Пламен Бобоков започна и разследване за търговия с влияние.


Интервюто във видео можете да гледате тук.
Всичко за задържането и обвиненията - тук.
За номера на прокуратурата и по делото Бобокови - тук.

Как прокуратурата обработва общественото мнине и руши бизнеси - тук.


За прокурор Николай Николов
От прокуратурата бе разпространена информация, че русенският прокурор Николай Николов е помолил Бобоков да лобира в негова полза, като използва контактите, които има на високо ниво.


"Става дума за ходатайство за един изключително достоен, отговорен и изключително сериозен човек - прокурор Николай Николов, каза Бобоков чрез мой приятел, който е близък до един от стълбовете на власт и влияние. Да, очевидно не е успешен този лобинг, защото както виждате Николов не е окръжен прокурор, друг е човекът".


След това Бобоков коментира, че "тези избори винаги са предопределени". "Има два стълба на власт и влияние, които винаги предопределят кой, къде и кога да отид, каза той. Аз просто съм се възползвал от това, че имам приятел, който е близък до втория стълб, и съм го помолил, ако може - да даде възможност на това момче. Нищо повече".


На въпроса, кои са тези два стълба бизнесменът отговори: "Всичко се знае в тази малка, под 7 млн. държава. Всичко се знае за тези два стълба на влияние и на власт. Обвинението срещу мен за търговия с влияние е висша форма на цинизъм. Това също не ме изненадва защото в последните няколко дни всеки ден сме свидетели на това, как животът ни поднася нови дефиниции за цинизъм в нашата държава".


За това, кой кадрува в Русе?


В интервюто си Бобоков заяви, че всички назначения в Русе - прокурори, съдии, директори на МВР, всеки държавен чиновник до портиер се назначава от областният координатор на ГЕРБ, депутата Пламен Нунев. "Той разбира се не го прави сам, каза Бобоков. Зад гърба му е първият стълб. Това е обществена тайна".


За чата с президентския съветник Пламен Узунов


Пак през миналата седмица прокуратурата започна проверка и срещу президентския съветник Пламен Узунов, който е изпратил на Бобоков все още непубликувано съдебно решение във връзка с "арестувания" от България либийски танкер Badr през м.г. Това става ясно от разпространен чат между двамата. Според обвинението бизнесменът и президентският съветник са обсъждали решение на ВАС за отмяна на заповед за забрана за отплаване на арестувания танкер.


"Да, познава секретаря Пламен Узунов, каза Бобоков. Считам го за приятел. Чак близки - не сме. Не сме си гостували на семействата. Съвет винаги съм търсил от него, той е много интелигентен, подготвен човек. Запознали сме се по служебни въпроси и през седмица - две може да сме се виждали за питиенце, за да обсъждаме злободневни теми", посочи той.


На въпроса как Узунов е получил все още непубликувано съдебно решение, Бобоков отговори: "Ми може да е имал връзки в деловодството, какъв е проблемът. Както виждате, нищо страшно не се е случило. Нали виждате, че се забавляваме в тази държава". Последните думи бяха очевиден намек към премиера Бойко Борисов. След като Васил Божков разпространи есемесите, които са си разменяли Борисов каза, че се забавлява с тях. "Забавляваме се" беше и първата му реакция, след изтичането на записа на телефонен разговор, в който мъж, чийто глас много прилича на неговия, сипе нецензурни обиди към български и европейски политици.


Защо според адв. Екимджиев разследването срещу Пламен Узунов е "гнусно продължение на сапунен сериал" - тук.


За казуса с либийския танкер Badr


"Аз работя от 10 г. в Либия, каза Пламен Бобоков. Беше ни казано, че ще бъде забранен всякакъв бизнес с български компании, ако казусът (със задържания кораб Badr) не се разреши в полза на Либия. Просто исках да разбера има ли смисъл да се ходи до Либия", каза още Бобоков по повод на чата си с Узунов."Аз от 10 години имам бизнес в Либия, обясни той. Ние работим с либийската национална петролна компания Brega. Беше ми казано, че в случай че и последната инстанция на съда се произнесе против либийския интерес, България ще влезе в черен списък и бизнес с български компании ще бъде забранен. Аз просто исках да разбера дали има смисъл да се ходи до Либия, защото аз там имам хора, имам представители и дали има въобще има смисъл да сядаме и да се разбираме с нашите партньори", каза още Бобоков.


Според него казусът бил много интересен, защото освен за бандитска държава, България скоро щяла да бъде обявена и за пиратска. "Единственият шанс на тези измамници е, че Либия все още е във война и няма кой да се занимава, каза Бобоков. Но при първи мирен договор ООН ще ни обяви за пиратска държава".


За бизнеса в Либерия и назначаването на посланици


В интервюто си Пламен Бобоков заяви, че има бизнес в Либерия и е разговарял лично с президента на страната, за концесия на пристанище там. "Не с президента на България", подчерта той. Това уточнение бе направено по повод на спекулациите, които се появиха през последните дни, че Румен Радев е помагал за бизнеса на Бобокови, както и че братята са лобирали за назначаването на български посланик в столицата на Либерия Монровия.


"Единственият ми диалог с президентската институция е да видим в коя държава се правят посещения, за да се включим ако имаме интерес, каза Пламен Бобоков. Практика е представители на едрия бизнес да бъдат включвани в официалните делегации при посещения на президент и премиер в чужбина. Голямата дипломация се прави от бизнеса. Лобизъм е лоша дума в България. В цивилизованите държави е страхотно нещо", уточни той.


За вноса на отпадъци от Италия


По повод на обвиненията за участие в организирана престъпна група за внос на боклук от Италия, Пламен Бобоков каза следното: "Под италиански отпадъци се има предвид битови отпадъци" нали? Никога, никой от нас не се е занимавал с такова нещо. Истината е, че има внос на суровина за призводство на акумулатори, която се нарича оловна скрап, от наша компания, която сме купили от Fiam, най-големия производител на акумулатори в Италия. Тази суровина е за преработка в заводите ни в България, Сърбия и Румъния за производство на олово, от което произвеждаме акумулатори".


Според Бобоков, компании, които притежава с брат си, произвеждат по 50 хил. тл олово годишно. "Това е огромен обем, каза той. Така че на нас не ни стига само това, което събираме от България. На нас ни е необходим голям ареал, от който да събираме суровини и материали. Това са скъпи материали, които струват между 1000 и 1500 евро на тон, а не нещо, което се изхвърля на улицата", обясни Пламен Ббобоков.


Той каза също, че около 3% от отпадъка (без да уточни за кой отпадък точно става дума) е "предаден на сепаратори за съхранение в компании". След това допълни, че според обвинителния му акт "въпросната фирма в Плевен (без да е ясно коя е тя) е внесла пластмасови отпадъци, но не за горене, а за производство на огромни пластмасови плочи".


За Васил Божков


На въпроса дали се познава с Васил Божков Бобоков отговори: "С Божков се познаваме от 90-те години, бяхме в една организация "Възраждане", викаха й Г-13. Много добри познати сме. Ние се движим в един и същ и кръг и е нормално да се засечем, но никога не сме имали бизнес".


По повод на нумизматичната колекция, която притежава с брат си и сбирката от антични предмети на Васил Божков Бобоков направи и любопитно сравнение: "С Божков никога не сме имали общ бизнес. Връзката ни е като двама собственици на Lamborghini. Единият притежава All Star (луксозен автомобил), другият е с трактор. Ние сме с трактора".


В емоционален край на интервюто си Пламен Бобоков каза: "Ние сме Бобокови. Бобокови не бягат, ние се борим до дупка. Няма да мръднем от България, няма да мръднем от София. Не ни е страх от правосъдие, това трябва да го знаят всички".

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  Все повече хора се отърават от страха и започват да повдигат завесата на задкулисието !
  Стената се пропуква дами и господа !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  отърСват !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2680 Неутрално

  П.Бобоков за пореден път казва ,че трябва да се спрем с КОЙ,кой..кой. Има два властови центъра . Неприятното за ГЕРБ, е , че се оформя "кръг на едър капитал", който открито върви към сблъсък с ГЕРБ. От това ще излязат нови записи ,снимки ...и прочие.

 4. 4 Профил на peaspiring
  peaspiring
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Бобоков си признава, че се е бъркал там, където не му е работа - лобирал за назначаването на окръжен прокурор. Очевидно е, че след такава "услуга", новоназначеният прокурор би му дължал връщане на "услуга".

  Дали е законно? Не е ясно. Дали е морално? Ами не е морално!

 5. 5 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Пълна подкрепа за Бобо. И долу шайката ГЕРБ!

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " На въпроса дали се познава с Васил Божков Бобоков отговори: "С Божков се познаваме от 90-те години, бяхме в една организация "Възраждане", викаха й Г-13. Много добри познати сме. Ние се движим в един и същ и кръг и е нормално да се засечем, но никога не сме имали бизнес". Той направи и любопитно сравнение: "С Божков никога не сме имали общ бизнес. Връзката ни е като двама собственици на Lamborghini. Единият притежава All Star (луксозен автомобил), другият е с трактор. Ние сме с трактора"."

  В Г - 13 не ми е известно да членуват хора с трактори !

 7. 7 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аха,и Бобокови като Черепа,отърсват се от страха ,когато им повдигнат обвинения.До тогава си диплят пачките и не се отърсват.

 8. 8 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Какво задкулисие?! Всичко за което говори сега Бобоков се знае и се приема за даденост. Поради някакви неизяснени отношения по високите нива или прекалената лакомия на някой с много власт, такива като Бобокови се оказаха от другата страна на барикадата. Вероятно и те самите, както Божков и другите подобни на тях, едва ли са вярвали, че някой ден ще изпаднат в немилост.
  В момента наблюдаваме мафиотско преразпределяне и битка за влияние.

  Бивш tww09306483.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  Един клан на мафията отнема бизнеси от друг клан на мафията! Този клан, който владее прокуратурата е на власт в момента. След време ролите ще се сменят. Гадното е, че не сме нормална държава! В една правова държава Васил Божков би бил съко толкова преследван от закона колкото и Ахмед Доган!

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#4] от "peaspiring":

  Значи всички назначени прокурори са длъжни някому - ТИ КАЗА ИСТИНАТА без да искаш !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#6] от "samoedin":

  Прочети историята на Ламборджини другарю !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#7] от "uvtest":

  Ами да, така е. Напомнят на Бобокови, че имат подарен бизнес по партийна линия и трябва да плащат. Иначе, обвиненията на прокуратурата, няма какво да им се коментира. На моменти са направо комични... Обаче те са бухалката и представляват закона, колкото и невероятно да звучи. Много е странно, как се активизира прокуратурата. В едни случаи е пасивна и сляпа, в други случаи хипер активна. И не е много ясно как се получава така, че стоят и наблюдават някакво беззаконие с години и изведнъж се събуждат и стават активни. После пак заспиват.

  Бивш tww09306483.
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Весело

  До коментар [#13] от "Petleshev":

  Най-ме изкефи корабчето под Либерийски флаг !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#10] от "vassilun":

  Напълно ли изключваш възможността,Бобокови да са извършили това в което ги обвиняват?Ако наистина са нарушили закона,не трябва ли да си понесат последствията?

 16. 16 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1162 Любопитно

  Бахти цирка се разиграва за пред публиката, присмял се хърбел на щърбел. Не вярвам на нито един бизнесмен в Бг, няма как. В тая държава, за да правиш бизнес, трябва да си човек на някой, иначе си оставаш обикновен служител или обикновен безработен. Та тия лакардии, които се търкалят в публичното пространство са си прах в очите на хората, които не мислят самостоятелно. Да се колят, бесят и т. н. действия (помежду си) , все ми е тая...

 17. 17 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#12] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Много ме дразни, когато експерти по всичко не могат да запомнят елементарни неща.
  Фирмата се казва Ламборгини. ЛАМБОРГИНИ.

  На вас ви е простено. Вие редовно сте мноого встрани от истината. Но пък настойчиво.

  ...

  Navigare Necesse Est
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#17] от "Schopenberg":

  Въпрос на транскрипция другарю, която е променлива през годините и от италиански е под въпрос.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#15] от "uvtest":

  Да, действително има проблем с вноса и горенето на отпадъци. Обаче не се ли сещаш, какво се случи когато гръмна скандала и италианската полиция почна да разследва? Нашите властимащи първо отрекоха и започнаха да замазват. Ако Бобокови са внасяли незаконно отпадъци, кои са другите замесени? Това е огромна схема с хора по митници и министерства. Освен ако не искаш да ни убеждаваш, че Бобокови носят сами на гръб чували през границата?
  Както при Божков, така и при Бобокови няма само една виновна страна. Незаконните действия на такива като тяха се случват с политически, полицейски и митнически чадър от най-високо ниво. Та освен вината на такива като Бобокови и Божков е интересно да се научи, кой осигурявал чадъра с години и кой е прибирал парите за съпорта. Или казваш, това не представлява интерес за прокуратурата...?!?

  Бивш tww09306483.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#13] от "Petleshev":

  Да се коментират обвиненията на прокуратурата без да ги познаваме,само по откъслечни медиини публикации, наистина е глупаво.А най глупавата мантра е:понеже прокурорите да сега са спяли,трябва да продължат да спят .

 23. 23 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  От никакъв страх не се отърсват! Бобокови, Черепа, Банев, Арабаджиев и т.н., всички са от едно и също ДС котило и мястото им е в затвора. И айде стига с малоумната мантра, че ако не подкрепяш изброените престъпници, значи подкрепяш ГЕРБ!

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3378 Любопитно

  Не е лошо разказите да продължат!!!С имена ,места и ..услуги!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 26. 26 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#19] от "Petleshev":

  До колкото знам има и други обвинени,освен Бобокови.После,разследването още не е приключило.НО,най важното,предпочитам поне няколко обвинени за боклука,отколкото никой.

 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#22] от "uvtest":

  Пак се правиш на ударен нещо...?! Тия прокурори като са спали досега, защо са спали? В името на какво или на кого? Това е важното! И лошото е, че както казах, действат много едностранчиво и неясно. Няма само една виновна страна. Ако едната виновна страна са такива като Бобокови и Божков, коя е другата виновна страна?!
  Получава се така, както с приказките на Борисов за контрабандата... Контрабанда има, контрабандисти няма!

  Бивш tww09306483.
 28. 28 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3378 Любопитно

  Др.Бобоков трябва да почне от начало...кой ИМ даде бизнеса?Кой даде първият милион?На КОГО са верни до гроб?На КОГО се отчитаха?
  И те така!!!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 29. 29 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 914 Неутрално

  АЙДЕ не нам тия-едно проекто решение стои на компютъра на съдията докладчик.Той го обсъжда с другите двама съдии ,разпечатват го и го подписват.И ние сме виждали съдии от ВАС.

 30. 30 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1363 Весело

  Разбрах. Главуняка е стълб.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 31. 31 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  Ще е добре някой да проговори с истински неща и имена. Сега само наливат вода в герберската мелница.

 32. 32 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Весело

  Ако влязат в новата евро кочина на Цв.Цветанов.....давали индулгенции и амнистии пълни..... евро-атлантически

 33. 33 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Е сега, когато крадем страх няма, когато ни подбараха - изведнъж стана страшно ... гиди капиталисти.
  Сега и двамата ще се окажат тежко болни.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 34. 34 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#26] от "uvtest":

  Щом те радват поредните обвинения на прокуратурата, добре. На мене са ми безразлични, защото ще завършат подобно на предишните пи-ар кампании.
  Не намираш ли за странно, че прокуратурата много внимателно заобикаля Ковачки? А той е един от главните герои с горенето на боклуци, които попадат по много странни начини в България. С какво Ковачки е по-различен от Бобокови? Или за момента, Ковачки е от правилната страна и прокуратурата не го забелязва, колкото и скандали да се вдигат? Сещаш ли се как бяха снимали, камионите разтоварващи бали с боклуци в един от ТЕЦ-овете на Ковачки...? И-и-и-и-и... Последва едно голямо нищо! Все едно не се е случвало...

  Бивш tww09306483.
 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  До коментар [#34] от "Petleshev":

  "Щом те радват поредните обвинения на прокуратурата, добре. На мене са ми безразлични, защото ще завършат подобно на предишните пи-ар кампании.
  Не намираш ли за странно, че прокуратурата много внимателно заобикаля Ковачки? А той е един от главните герои с горенето на боклуци, които попадат по много странни начини в България. С какво Ковачки е по-различен от Бобокови? Или за момента, Ковачки е от правилната страна и прокуратурата не го забелязва, колкото и скандали да се вдигат? Сещаш ли се как бяха снимали, камионите разтоварващи бали с боклуци в един от ТЕЦ-овете на Ковачки...? И-и-и-и-и... Последва едно голямо нищо! Все едно не се е случвало..."

  Естествено, че ще го заобикаля ! Нали е подставено лице на сараите ! Ти война на ДПС ли мислиш, че ще обявят техните "коалиционни партньори"от ГЕРБ ?

 36. 36 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Пълна подкрепа за Бобо. И долу шайката ГЕРБ!
  —цитат от коментар 5 на Ksharp


  Бобо е не по-малък разбойник от Баце или Черепа, това е пиеса без положителни герои.

 37. 37 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всеки е невинен, до доказване на противното.

 38. 38 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":Аха,и Бобокови като Черепа,отърсват се от страха ,когато им повдигнат обвинения.До тогава си диплят пачките и не се отърсват.
  —цитат от коментар 7 на uvtest


  Станаха борци за правда.😁😁😁Еми квито ни политиците, бизнесмените и престъпниците, такива ни и борците за правда.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#36] от "foxa5":

  Дяволи много но Сатаната е един !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Хахах, явно сте в ледено-червената епоха. Обръщението "другарю" отдавна не е в обращение.
  Смешно е, но ви е присъщо.

  За "Ламборгини". Пак шикалкавите. ИЗОБЩО НЕ Е въпрос на транскрипция. Въпрос е на фонетика. Но както вече ни убедите - На вас ви е простено. Вие редовно сте мноого встрани от истината.
  Но пък настойчиво.

  ...

  Navigare Necesse Est
 41. 41 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Един клан на мафията отнема бизнеси от друг клан на мафията! Този клан, който владее прокуратурата е на власт в момента. След време ролите ще се сменят. Гадното е, че не сме нормална държава! В една правова държава Васил Божков би бил съко толкова преследван от закона колкото и Ахмед Доган!
  —цитат от коментар 10 на vassilun


  То на всички "бизнесмени" им оттърва да няма правова държава, за правовата държава се сещат като им опре яйцето на д-то.

 42. 42 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#17] от "Schopenberg":Въпрос на транскрипция другарю, която е променлива през годините и от италиански е под въпрос.
  —цитат от коментар 18 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кмете, ти да не би да говориш италиански? Защото аз го поназнайвам малко и твърдя, че говориш глупости. Ламборгини се произнася Ламборгини и не е въпрос на никаква транскрипция. Няма вариант в италианския при който "gh" да се произнесе "ДЖ" произнася се само и единствено "Г".

 43. 43 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Много информация, прокуратурата не може да я обработи смеси Либия с Либерия (танкера е либийски, а незаконното му прехвърляне стана с документ уж издаден в Либерия). олово с боклуци и стана един бъркоч, досущ герберски.

 44. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Весело

  До коментар [#40] от "Schopenberg":

  Сигурен бях, че си от баш герберчетата. Хвала ти. Добре клъвна !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Весело

  До коментар [#42] от "zle_platen_trol":

  Още един хейтър. Как е правилно - Чико или Кико ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#17] от "Schopenberg":

  До коментар [#40] от "Schopenberg":

  Първо да започнем с това, какви са произходът на марката и името Lamborghini.
  После може да се разсъждава, как се произнася италианско име на английски и дали това е най-правилното.
  Преди време ме убеждаваха, че се казвало Рено Еспейс, ами не Рено Еспас. Сякаш Рено е английска марка и името не трябва да се казва, както е по-близо до френски.

  Бивш tww09306483.
 47. 47 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#45] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А, какво общо има това с Ламборгини и звука "gh" бе кмете ? Каквото и да опиташ само ще ставаш по-жалък. Признай, че си сбъркал и да забравяме за недоразумението.

 48. 48 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 389 Неутрално


  Московията, 1938 г. Пред съда е изправен обвиняемият Хенрих Григориевич Ягода, народен комисар (министър) на вътрешните работи на СССР. Главен обвинител е Андрей Януариевич Вишински.

  Вишински в залата: Кажете, предателю и изменник Ягода, наистина ли през цялата ви гнусна и предателска дейност не изпитахте поне веднъж съжаление или мъничко покаяние? И дори сега, когато отговаряте пред пролетарския съд не изпитвате ли поне малко съжаление за извършените от вас престъпления?

  Ягода: Да, съжалявам. Наистина съжалявам… - отвръща тихо Ягода.

  Вишински: Внимание, другари съдии! Престъпникът Ягода казва, че съжалява?! Кажете по-високо, престъпнико, за какво съжалявате?

  Ягода високо: Много съжалявам…, че не ви избих всичките, когато имах възможност!

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#15] от "uvtest":

  Прочети последното изречение на пост #10!

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Весело

  До коментар [#47] от "zle_platen_trol":

  Нали знаеш италиански - отговори на един доста прост въпрос.
  Партайгеносето ти се усети и се покри.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#20] от "qmh22666764":

  До коментар [#21] от "qmh22666764":

  Е, дори и онези 80% по Иво Христов имат право на мнение! Нали те гласуват за ГЕРБ+БСП+ДПС на избори!

 52. 52 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#50] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аз на въпроса ще ти отговоря. Произнася се Kико. Защото комбинацията "ch" в италианския се произнася "К". Обаче аз така и не разбрах, какво общо има това с незнанието ти, как да произнесеш Ламборгини.

 53. 53 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#10] от "vassilun":

  Според мен в една правова държава следва Божков да е или защитен свидетел, който му предстоят много дълги годиники домашен арест и отнемане на бизнеси, или още по-дълъг престои при Бай Ставри в съседство с Борисов. Един бивш разузнавач ми беше казал преди години, че разликата между мафия и държава е минимална и начините да се оправим са два. Първи да ги ринем от парламента със сила, другия е сами да им уврат главите на сите олигарси, мутри и прочие. Като гледам вариант втори се задвижва доста бързичко.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Весело

  До коментар [#52] от "zle_platen_trol":

  Като изявен гербераст би трябвало да се сетиш. Другия се сети и се покри. Май той е по от двама ви.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  Прочетох го И?Да не би да искаш да кажеш,че 1997-2001г.България не е била правова държава?Щото не си спомням Костов и посочения от него Филчев, да са преследвали Доган или някой друг от ДПС.Май и ДС милионери не бяха много преследвани тогава,но може и да греша.

 56. 56 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#26] от "uvtest":

  Ок, допускам, че Бобокови са виновни за бизнеса с боклук. Нека прокуратурата докаже вината им, нямом нищо против. Ковачки невинен ли е? Или прокуратурата за сега нява "да си го причини"!?

 57. 57 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ми не кмете. Не се усещам вероятно, защото не съм болен гербераст. Освен в развинтеното ти въображение. И само между другото ще съм ти благодарен, ако ме светнеш, какво се върти в главата ти.

 58. 58 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#56] от "vassilun":

  Бинго! Точно в това е проблема. Че прокуратурата все повече заприличва на ударна бригада от мутренските години. Удрят се непослушните. Пазят се послушните. А и двете категории са еднакво омазани и би трябвало да са еднакво интересни.

 59. 59 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 525 Весело

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":

  пич,не се излагай!купи си ПОНЕ едно малко българо-италиЯнско разговорниче - за да не би случайно да се охарчиш,та там пише за някои неща в италиЯнския език.Търси в началото - това го пиша,че още повече да те улесня.
  А по въпросното изказване на бобока - ами нали го увърташе в началото,а сега взе да се *поотпуска* полека-лека.Пустите му кърмазъ бизмиесмиени,все невинни и с чисти капитали!

 60. 60 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  Ковачки невинен ли е? Или прокуратурата за сега нява "да си го
  —цитат от коментар 56 на vassilun

  Добре,как може някой лаик да отговори на този въпрос.Знаем ли какво точно е направил,по закон ли го е направил,има ли неоспорими данни за престъпления,работи ли прокуратурата по тях и още много такива въпроси.

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Любопитно

  До коментар [#55] от "uvtest":

  И ако 1997 - 2001 година България не е била правова държава, няма защо през 2020 година да е? Така ли? Или Костов продължава да е виновен за всичко? Пък Борисов е невинен!?

 62. 62 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Сега ще разберат прости ли са държавите които разчитат на едни неща писани на хартия, наречени още закони, вместо на бухалките.
  С бухалката може да направиш пачки но не може да седнеш на нея.
  Ама то комунета как да го разберат. Те си знаят от село. Народът е овца стрижи до голо.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тъй както викате: няма да избягаме, тъй и ще си хванете пътя. Той и Черепа викаше: няма да избягам, а пък нещо го няма налице.

 65. 65 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#44] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Кметчо, в какво сте сигурен е сигурно, че е мноооого встрани от истината.
  Както и да го въртите и сучете, ИЗЛАГАЦИЯТА ВИ с Ламборгини ще се помни дъъълго. И не е проблемът, че не знаете. А, че лъжете и мажете и злобеете, вместо по-достойното "Благодаря. Не знаех."

  Navigare Necesse Est
 66. 66 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Вярно е за трактора му. Марка Беларус. Редовно прави задръствания по русенските улици с него. Добре, че са двата джипа с мутри отзад да не го бият. шофьорите

 67. 67 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Давайте, пръсвайте дупарата на гербавите комунисти!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Някой трябва да говори, ама как?!?
  Никой не смее да спомене пеевски, сергей-сава, ДпС, библиотекарите. бойку с половин уста, криво ляво спомена, местния дерибей в прав текст, ама за тия дето ги притежават... Някой трябвало да говори...

 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#65] от "Schopenberg":

  Нарочно го написах както го изговаря бойко ти та да чуем всички мнениет ти за него !!!
  Благодаря ти за чистосърдечния коментар !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#60] от "uvtest":

  Ковачки подписа декларация, че повече няма да прави лоши неща и прокуратурата му вярва безрезервно. Засега... ;)

  Бивш tww09306483.
 72. 72 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#70] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Хахах хах,
  Едно си Дядо знае, едно си бае.
  Пак лъжете и мажете и злобеете, вместо по-достойното "Благодаря. Не знаех."

  Бъдете поне здрав. За умен - друг път.

  ... Хахаха

  Navigare Necesse Est
 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Весело

  До коментар [#72] от "Schopenberg":

  Ето ти го документирано другарю гербераст !!!
  Гледай видеото и се радвай !!!
  Защо не си го поправил само се чудя !?
  https://www.dnevnik.bg/analizi/predozirane/2020/04/12/4053627_predozirane_borisov_broi_feraritata_bugatitata/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 659 Любопитно

  Имам само един въпрос към евроатлантиците тук. Защо на никой в ЕС и САЩ не му прави впечатление, че съдебната ни система е унищожена?

 75. 75 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Бобоков е много прав. След нигерийските пирати,ние сме втората пиратска държава,която задържа чужд кораб.

 76. 76 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  Опозицията прави стратегическа грешка, че протестира на жълтите павета, вместо пред Сараите. Чуят ли в ГЕРБ, че по бул. България тълпа 100 000 човека върви към Бояна, от централата ще излезе парламентьор с бяло знаме, за да иска преговори за мир. Поради липса на бяло знаме може да си събуе и гащите. Същото ще бъде положението и пред централата на ВМРО.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 77. 77 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#73] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Вижте, явно се уморихте вече. То на вашата възраст, разбираемо е. Това е последното ми пояснение по шикалкавенето ви.
  Във видеото ви, от 3:55 минута, любимецът ви ББ зачита справка на полицията и там интелигентите от КАТ, на вашето ниво, са записали" Ламборджини". Ваше IQ = KAT IQ. Хаха.
  "Другарят гербераст" май сте вие по акъл.

  Хайде бъдете поне здрав. За умен - друг път.

  ... Хахаха

  Navigare Necesse Est
 78. 78 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Какви бизнесмени сте бе,щом не можете да се справите с един цървул,като използвате неговите мафиотски способи.

 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Весело

  До коментар [#77] от "Schopenberg":

  Ти ли си му я писал ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До #71 Petleshev. Много си прав за сега,но когато мафията започне да му иска бизнеса,нещата ще се променят за Ковашки разбира се.

 81. 81 Профил на Ivan Nikolov
  Ivan Nikolov
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Господине,Вие сте същият като банев божков арабаджиев и др.Съдбата е била благосклонна към семейството ви,богати сте с огромни възможности за влияние в политическото развитие на България,но предпочетохте такса спокойствие, споразумение с властниците,нечестни предимства,снишаване,затваряне за очите за нередностите . Знаете ,че богаташите от недемократичните страни по всякакъв начин се сремят да изчистят и прехвърлят парите си към демократични държави , където има справедливост и реална демокрация/САЩ Англия и др./, и майната им на населението.Другият вариант е активно да съдействате за развитие на демократичното устройство на държавата.АМИ ПРЕМЪЛЧАХТЕ СИ, ВИЕ И ГОРЕПОСОЧЕНИЕ и сега ще се разкарвате из съдилищата ,да се гърчите от измислени овбинения. Аз не Ви съжалявам .Вероятно сте си мислели че богатството е гаранция и свобода.Голяма заблуда; ние бедните сме истинските свободни и богати,като не ни харесва взимаме си шапките,напускаме заводите без да ни пука ,даже и да горите и държавата дори напуснахме,светът е голям и има много по -добри места от тази територия .Така че ВСЕКИМУ СВОЕТО.

  НЯМАМ БРАТУШКИ И НЕ СЪМ ОСВОБОЖДАВАН
 82. 82 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Господин кмете вече няма задкулисие,защо те разбраха,че сме с робско мислене и почнаха да го правят напълно открито дето се казва ачик-ачик. Никой от мисирките не посмя да попита Борисов от къде го има всичко това в чекмеджето на нощното му шкафче,а тръгнаха да питат,кой е правил тези снимки. Грешен въпрос от лакеите на властта. Това всичко е негово и няма как някой с една голяма торба да премине през охраната на НСО,без да му направят проверка,така че се изключва възможността да му бъде подхвърлено с цел компроментиране. Главният прокурор назначен от Борисов ни лъже,че тече разследване,защото при такива случаи се иска сваляне на имунитета,ако има такъв и лицето се отстранява от длъжност, докато тече разследването,за да не го възпрепятства. Явно нашата прокуратура няма да свърши тази работа,а ще чака Кьовеши да им върши работата. Тя сигурно скоро ще почне разследване в България как са усвоени евросредствата през последните десет години и дали са отишли по предназначение или са отишли в нощното шкафче на някой чиновник.

 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5124 Неутрално

  До коментар [#82] от "Toni Ivanov":

  И турците са мислили раята за покорна и готова да търпи всичко преди Априлското въстание.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 670 Неутрално

  По отношение на търговията с влияние:
  Бобоков сготви Узунов, оттам съдията ще отговаря на неудобни въпроси. Издънките на Узунов са безкрайни, помислил се е за велик и е започнал да левитира.

  Не мисля, че Бобоков ще получи обвинение и присъда при подобни факти. Обвинение и присъда за Узунов са по-справедливи.

  Пламен Нунев ще има трудни разговори с Борисов. Ако казаното от Бобоков за назначенията е вярно (не се съмнявам, че има истина), това може да се квалифицира като нов социализъм в действие.

 85. 85 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 548 Неутрално

  И Бобокови се забавляват, часът на възмездието наближава

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 86. 86 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  "Не ни е страх от правосъдие, това трябва да го знаят всички".

  Стига да става дума за правосъдие, а не за нещо друго...

  I Want To Believe
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK