Прокуратурата: Теглените милиони са предавани само на Божков, ДАНС не е уведомена

Васил Божков

© Цветелина Белутова, Специализирана прокуратура

Васил БожковДирекция "Финансово разузнаване" на ДАНС не е била уведомявана от "УниКредит Булбанк" за тегленето в брой на суми в огромен размер от страна на Васил Божков. Това твърди в съобщение Специализираната прокуратура, като се позовава на своя проверка. В него от държавното обвинение информират по още няколко теми, свързани с разследването на обвиняемия бизнесмен, и съобщават, че са били разпитани премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова - тримата бяха посочени от Божков в неговия сигнал до прокуратурата за рекет и грабеж.


"Парите са предавани лично, единствено и само на Божков"


Прокуратурата съобщава официално, че ДАНС не е била уведомена от банката за тегленето на големи суми от Божков, което се подразбра и от отговори на агенцията в началото на месеца и беше коментирано и в интервю от главния прокурор преди седмица.


Но добавя и нови детайли и те са, че Божков не е теглил лично хиляди или милиони, а това са правели упълномощени от него лица. В съобщението се подчертава, че парите "са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. "Московска" 43 в столицата". Не се разбира дали и как прокуратурата е установила това и дали се отнася за всички показани от Божков над 300 тегления за три години. Според съобщението това е нейна проверка - на прокуратурата, и не се разбира дали е приключила.
В началото на юни обвиняемият бизнесмен публикува няколко извлечения от личните си сметки за теглене на големи суми пари с намека, че с тях е заплащал исканата му такса "помагане" към Борисов и Горанов, а след това призова премиера да каже защо неговият пиар Севделина Арнаудова го е посещавала всеки месец в офиса му. "Тези пари не са налични в брой, къде са", написа тогава Божков.


Интерес предизвика въпросът не са ли забелязали отговорните органи тегленията на толкова сериозни суми и този въпрос ще продължи да стои.


Тогава (на 3 юни) от ДАНС отговориха, че "по случая не е уведомявана от "УниКредит Булбанк" АД за съмнения при теглене на пари от каса". Това, което не се разбра ясно, е дали банката въобще не е уведомявала за тегления на Божков, или само, че никога не е докладвала да има съмнения при тези транзакции.


От ДАНС в началото на юни казаха още, че започва и проверка на банката дали изпълнява изискванията на Закона за мерките срещу изпиране на пари - те са за уведомяване "на Специализирана административна дирекция "Финансово разузнаване" (САД ФР) към агенцията при извършване на плащания на суми над 30 хил. лева, както и при съмнения за и/или узнаване за изпиране на пари и/или за наличие на средства с престъпен произход".


ДАНС все още не е съобщила дали тази проверка е приключила и какви са резултатите от нея.


Миналата седмица Божков публикува още по-дълги справки за тегления в брой на суми между 50 000 и 2 500 000 лева в периода май 2017 - 30 декември 2019. Той ги придружи с твърдението, че е изтеглил 67 млн. лева, които "предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов чрез посочени от него лица само за последните 3 години" и че прокуратурата все още не се е обадила по сигнала му.


В интервю за БНТ няколко дни преди това (14 юни) бившият главен изпълнителен директор на "Булбанк" (до май 2019) Левон Хампарцумян заяви, че "докладите за транзакция над 30 000 лева се генерират автоматично". Според него няма как това да не се е случвало при клиента Божков. "Банката има законово и регулативно задължение да го прави за транзакции над 30 000 лева. Не само теглене кеш, всякаква транзакция се докладва. Причинно-следствените връзки кой защо тегли това не е работа на банката. Има си процедури, при които съответните органи имат достъп до банкова тайна", коментира Хампарцумян.


"Дневник" изпрати въпроси по темата и към "Уникредит Булбанк".


От там отговориха само, че "УниКредит Булбанк" винаги оказва пълно съдействие на съответните власти като предоставя всички изискани документи, справки и отчети. Банката винаги спазва стриктно законовите и регулаторните изисквания и се ръководи по най-високите професионални стандарти в това отношение".


(Още за тегленията и ограниченията в края на текста).


Божков: Премиерът и финансовият министър да кажат къде са парите


Няколко часа след съобщението, Божков реагира по него, като написа в статус, че за първи път прокуратурата провела обективно разследване и отново насочи към премиера и финансовия министър, но ги назовава през инициали.


"Изтеглените в брой пари от банката наистина са стигнали "лично, единствено и само" до мен. Припомням им, че всичките ми лични разходи са плащани по банков път. Този път няма да питам къде са парите в брой. Ще ви кажа - от мен са давани на лицата Б.М.Б. /61г/ и В.И.Г. /43г/ . Оттам нататък - те да обяснят къде са", написа обвиняемият бизнесмен.Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова разпитвани


Прокуратурата продължава да събира доказателства - както такива, "които разобличават обвиняемия Божков или отегчават неговата отговорност, така и доказателства, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му", пише в съобщението от понеделник и информират в този ред, че в качеството на свидетели са разпитани Менда Стоянова, Владислав Горанов (за него е уточнено, че два пъти), както и Бойко Борисов.


Досега прокурорът, който води разследването, - Ангел Кънев, беше съобщил в края на май само за един "подробен разпит" лично от него на Горанов. Тогава той каза, че са разпитвани министри, зам.-министри и председатели на комисии и агенции, но не назова имена.


Няма официална информация кога и по коя част от досъдебното производство е разпитван Борисов. (Повече по темата четете по-късно в "Дневник".)


От неделя в социалните мрежи "Фейсбук" и "Инстаграм" Божков публикува анкета трябва ли Горанов и Борисов (за които казва "нагли са и не подават оставка") да бъдат отстранени от длъжност във връзка с разследване по неговия сигнал.И непубликувани снимки от мазето на Божков


Съобщението на спецпрокуратурата всъщност започва с информация, че продължава разследването в сградата на "Московска" №43. Отчетено е, че до момента са "намерени и иззети 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни ценности. Очаква се прогнозният им брой да надхвърли 10 000, казват от спецпрокуратурата и напомнят, че Божков регистрирал по реда на Закона за културното наследство едва 212 артефакта".


Подобна информация прокуратурата разпространи и в началото на юни, като тогава отчете 3385 иззети предмета.


От държавното обвинение прилагат и нови снимки, които обявяват като непубликувани. При предишните кадри обвиняемият бизнесмен коментира от Дубай, че се надява в прокуратурата да се "научат да правят разлика между антично, съвременно африканско изкуство и сувенири за подаръци".


Снимка, разпространена от прокуратурата - 22 юни 2020

© Специализирана прокуратура

Снимка, разпространена от прокуратурата - 22 юни 2020


Само при съмнения ли банките са длъжни да уведомят ДАНС


Юристи, запознати с банковата дейност, коментират, че пораждането на съмнения у банковите служители за изпиране на пари или за престъпен произход на парите не е единственото условие да уведомят ДАНС или други институции, тъй като действа паралелно и друг закон - Законът за ограничаване на плащанията в брой.


В него е предвидено задължение на банките да събират и съхраняват информация за всяко левче, минало през тях. В член 3, т. 5 е предвидено "разкриване на информация относно съмнителни операции, сделки и клиенти". А в чл. 10 и 11 е записано, че е задължителна "комплексна оценка на клиента освен при откриване на сметка и при случайни операции на стойност над 15 хил. евро или за суми над 5 хил. евро при сделки в брой".


Операциите на Божков - теглене пари в брой, имат белези на случайни, но законът не му позволява да ползва големите суми в брой, освен да ги дари на децата си.

Според едни наблюдатели на казуса операциите на Божков изглеждат нормални - ако клиент на една банка има авоари например около 50 милиона лева и изтегли половин или един милион лева, въпросът е дали тази операция би изглеждала съмнителна на банковия служител.


Теглене на милион кеш е категорично съмнително, освен ако не си Божков


- е преобладаващото мнение на наблюдатели, с които "Дневник" разговаря.


Адвокат Стела Николова отбелязва в коментар във Фейсбук, че във всяка нормална държава при теглене на такива суми кеш банката информира службите най-малкото защото може да става въпрос за откуп след отвличане.


Финансовият анализатор Бойко Димитров също коментира още в началото на юни пред БНР, че според него агенцията е трябвало да бъде информирана. В предаването "Преди всички" той каза, че "при толкова големи транзакции е абсолютно невъзможно ДАНС да не са били информирани от банките". И добави, че "ДАНС трябваше веднага да излезе с информация, ако не е получила сигнал от банката за това, а не да мълчат".


Според други запознати с прилагането на мерките срещу прането на пари информацията за тегления на големи суми в брой отива автоматично във Финансовото разузнаване и затова не е ясно защо се твърди, че липсва.

Снимка, разпространена от прокуратурата - 22 юни 2020

© Специализирана прокуратура

Снимка, разпространена от прокуратурата - 22 юни 2020


Снимка, разпространена от прокуратурата - 22 юни 2020

© Специализирана прокуратура

Снимка, разпространена от прокуратурата - 22 юни 2020


Снимка, разпространена от прокуратурата - 22 юни 2020

© Специализирана прокуратура

Снимка, разпространена от прокуратурата - 22 юни 2020

Ключови думи към статията:

Коментари (189)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4778 Неутрално

  Банката му е доставяля парите на адрес. ВИП обслужване.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1587 Любопитно

  Ребус , от най-високо качество.....

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4778 Неутрално

  Ако имаше служби щяха да опишат банкнотите и после д ВИДЯТ КОЙ ЩЕ ГИ ХАРЧИ.
  тАКА ПРАВЯТ В ИСТИНСКИТЕ ДЪРЖАВИ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  "ДАНС не е била уведомявана от "УниКредит Булбанк..."?!


  Ами сега?! За тези от Уникредит и отговорните длъжностни лица към банката какво следва?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Това нищо не променя по същество.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Весело

  "...че Божков не е теглил лично хиляди или милиони, а това са правели упълномощени от него лица. В съобщението се казва, че "са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. "Московска" 43 в столицата."?!  Смартбютита са потресени, че отново са подведени...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 14 Гневно

  Големи простотии? Нали в пълномощното е написано кой упълномощава мулето да вземе и пренесе парите? Или в Булбанк просто са се правили на ударени срещу тлъста комисиона и са нарушили закона? Разбира се, че има и вариант в ДАНС някак да не са осмислили получаваната информация.

  без подпис!
 8. 8 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Случайно имам извлечение от разпита.

  Прокуор: Взимали ли те пари от Божков
  Vladi Goranov(2 пъти), МенТа, Борисов: Не.
  Прокурор: Благодаря, това е всичко

 9. 9 Профил на Rocketman
  Rocketman
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ............."Прокуратурата: Божков не е теглил лично, парите са предавани само на него, ДАНС не е уведомена...."

  А ДАНС под чие подчинение е?! На Тиквоний. Това, че БУЛБАНК не ги е (уж) уведомила не променя твърденията на Божков.

 10. 10 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2374 Неутрално


  « ..., че в качеството си на свидетели са разпитани Менда Стоянова, Владислав Горанов ( него 2 пъти ) и Бойко Борисов . «


  Точка по въпроса, не е нужен съд .
  Каскетурата вече е намерила обвиняемия/виновния и за целта си има и свидетели, рийш’ли .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 11. 11 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3397 Весело

  Д'еа туй Разузнаване, дет' за да научи нещо - требе да бъде специално уведомявано!

  Прочее ... лично аз дълбоко се съмнявам, че за дебелите кешовици не се е знаело.
  Знаело се е, ама докато си плаща рекета - сладко ша спинка ...

 12. 12 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  Едно не мога да разбера. Ако не е теглил лично, как парите са предавани само на него?

 13. 13 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1383 Любопитно

  Това са лакърдии.
  Изобщо не е относимо кой е взимал парите от банката. Следствието и прокуратурата трябва да разследват на кого ги е дал Черепа. Защото той твърди, че ги е дал на Баце, Мента и Влади Джи. Така ли е или не?
  И, между другото, къде е оня ритон?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 14. 14 Профил на hmq07666971
  hmq07666971
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "ДАНС не е била уведомявана от "УниКредит Булбанк..."?!


  Ами сега?! За тези от Уникредит и отговорните длъжностни лица към банката какво следва?!
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  има две изисквания за уведомяване на ДАНС

  1, когато банката има СЪМНЕНИЯ
  2, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за суми над 30 000

  в случая, хората на г-н Гешев отново се опитват да подведат не особено интелигентната част от публиката, говорейки само за т,1

 15. 15 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  Банката му е доставяля парите на адрес. ВИП обслужване.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА  Абсолютно !
  Е, на същият адрес седи и чака една Шехерезада и тъй като е крехка и нежна дама ( което не личи от фотките ), повикала е с пръст горилата-шофьор на « Мерцедес-а « който е помъкнал чемаданите с милионите, а самата Шехерезада е останала ... да отказва ласки на Божков ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 16. 16 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#6] от "hamiltonf":

  Драйвър, това че не ги е теглил лично, а с упълномощено лице, с нищо не променя факта че са изтеглени от него. Кой е смарт и кой не, сам си отговори на въпроса.
  По важното не е , че са теглени и от кого, а къде са отивали тези пари и ако това не стане ясно е без значение дали са теглени.
  Подкуп се доказва изключително трудно, обикновено с СРС-та, белязани банкноти и т.н. , та в случая от твърденията на Черепа не ми е ясно как ще произлезе подкупа. Това е чисто формалната страна - има и друга страна като се теглят милиони най-вероятно е да не са за зъболекар или сервиз, а за "кихане" на съответните места.
  Не е достатъчно да си извън кръга на смарт обществото, за да си зададеш този въпрос, трябва и малко логическо мислене. Писането по форумите не помага. Четенето -никак.

 17. 17 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Едно не мога да разбера. Ако не е теглил лично, как парите са предавани само на него?
  —цитат от коментар 12 на Doge


  По-интересно на кой(коя) ги предавал лично.Днес прокурор е разпитал Менда , Горанов и Методиев. Но героинята от приказките не.

  SHADOWS of SOFIA
 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Весело

  Трите "S"-ки, пише и къде са ги занесли. А там където са ги занесли, сигурно има видеонаблюдение, и лесно другаря ви Божков може да докаже кои от цитираните от него е получил кинти...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 19. 19 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  "в качеството си на свидетели са разпитани Менда Стоянова, Владислав Горанов ( него 2 пъти ) и Бойко Борисов . «


  Значи за едни лица разпитите са публично оповестени от медиите , като разпитът на Валентин Златев например, за който беше съобщено днес, а за други публични лица като горните , разпитите стават строго конфиденциално. Научаваме за тях постфактум.

 20. 20 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това са лакърдии. Изобщо не е относимо кой е взимал парите от банката. Следствието и прокуратурата трябва да разследват на кого ги е дал Черепа. Защото той твърди, че ги е дал на Баце, Мента и Влади Джи. Така ли е или не?И, между другото, къде е оня ритон?
  —цитат от коментар 13 на BG Territory


  ++++
  Така, значи Каскетурата установила, че Божков НЕ лъже, че е изтеглил 67 милиона от личната си сметка. Много "трудна" работа - той си беше публикувал и извлеченията.

  Но 3 години всички служби, които хрантутим (МВР, ДАНС, ПРОКУРАТУРА), са проспали КЪДЕ СА ОТИШЛИ ПАРИТЕ - на кого ги е дал Божков (знаем, че не са в гардероба му - нали имаше обиски). С тези 67 милиона могта да се финансират много и различни престъпления.

  И 3 години ДАНС не разбрало, че Уникредит не им праща цялата информация. По-тъпо нещо не можаха ли да измислят. С едно годишно засичане и ДАНС щяха да видят разликите (сигурно и за други милиони не са разбрали).

  След това самопризнание за некадърност, трябва да има масови оставки в ДАНС и прокуратурата!

 21. 21 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#17] от "K2":

  Според мен има логическо противоечие. Хем не било лично , хем били предавани САМО на него.

 22. 22 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3871 Любопитно

  До коментар [#9] от "Rocketman":

  Какво се очаква от даден субект да предприеме по отношение на дадено събитие, когато не е уведомен за случването на даденото събитие?

 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  До коментар [#16] от "SSS":


  « Подкуп се доказва изключително трудно ... «


  Зависи ...
  Я колко бързо и с каква лекота беше доказан при корумпираната Иванчева - броила е парите с дланта на дясната си ръка и с върха на носа си, там светна мастилото .
  Представи си, че броиш пари с дланта и върхът на носа си - ето това ни убеждаваха каскета и терасата .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1100 Весело

  "ДАНС не е била уведомявана от "УниКредит Булбанк..."?!

  Ами сега?! За тези от Уникредит и отговорните длъжностни лица към банката какво следва?!
  —цитат от коментар 4 на hamiltonf


  Похвала! 😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 25. 25 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2693 Весело

  И от тези суджуци нито един не е достигнал лично до министър председателя.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 26. 26 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#17] от "K2":Според мен има логическо противоечие. Хем не било лично , хем били предавани САМО на него.
  —цитат от коментар 21 на Doge


  Не виждам противоречие. Парите се получават от пълнощник. ВиП секюръти ги доставя срещу подпис .

  SHADOWS of SOFIA
 27. 27 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  На анкетата на Божков :
  Трябва ли лицата Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов да бъдат отстранени от длъжност във връзка с разследване за рекет и злоупотреба с власт?
  95% отговарят с Да.
  Нормално е обвинените в злоупотреба с власт да бъдат отстранени от постовете си за да не пречат или влияят на следствието.
  Прокуратурата може и е длъжна да ги отстрани като ги арестува и ги прати в ареста.
  За съжаление в България имаме не прокуратура , а каскетура.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4778 Неутрално

  До коментар [#15] от "niksan1":

  Известна още като Златното руно !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#26] от "K2":

  Е как пълномощник, след като " били предавани САМО на него" или САМО на него или на него и/или пълномощник.

 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2374 Неутрално

  [quote#17:"K2"][/quote]


  Боко, бездомния и Мента, били ли са разпитани, или са били « разпитани « по начин по който обяснява колегата « Doge “ в пост номер 8 ?
  А « героинята « не трябва да бъде разпитвана от морално-етичи съображеният - ще се наложи да се стигне до интимни въпроси и интимни отговори за едни отказани ласки ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 966 Неутрално

  "...че Божков не е теглил лично хиляди или милиони, а това са правели упълномощени от него лица. В съобщението се казва, че "са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. "Московска" 43 в столицата."?!Смартбютита са потресени, че отново са подведени...
  —цитат от коментар 6 на hamiltonf


  А ти отново - и за кой ли път - издишаш като плондер...

 32. 32 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#23] от "niksan1":

  Тук нещата са по различни - Черепа казва, че е давал пари, което е престъпление по НК, но за да бъде завършен подкупа, трябва да има някой да ги е взел. И ако Черепа го твърди, понеже няма СРС-та, т.е. не е постановка на службите, трябва по някакъв начин следите/доказателствата да сочат приемащият подкупа. Сложна работа. Още повече, че всичко става "под масата", ако парите не са белязани просто изчезват.
  За това казвам, че е трудно, а иначе никак не се съмнявам, че мицифаите са се облажили и са захлебили до трето коляно.

 33. 33 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1975 Неутрално
 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#26] от "K2":Е как пълномощник, след като " били предавани САМО на него" или САМО на него или на него и/или пълномощник.
  —цитат от коментар 29 на Doge


  Ами отива упълномощен в банката получава парите и ги дава срещу подпис на секюрати фирма която ги предава на получател. Нали не очакваш някой да се разходи с торба пари от Булбанк до Московска въпреки малкото разтояние.

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Това са лакърдии. Изобщо не е относимо кой е взимал парите от банката. Следствието и прокуратурата трябва да разследват на кого ги е дал Черепа. Защото той твърди, че ги е дал на Баце, Мента и Влади Джи. Така ли е или не?И, между другото, къде е оня ритон?
  —цитат от коментар 13 на BG Territory


  Аз мисля, че е редно Божков да докаже, че ги е дал на когото ги е дал. А не обвинените за реципиенти да доказват, че не са ги получили.

  Ако утре аз Ви обвиня, че сте взели подкуп Вие ли трябва да доказвате, че не сте вземали такъв или аз да доказвам, че съм Ви дал?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 36. 36 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1100 Весело

  Едно не мога да разбера. Ако не е теглил лично, как парите са предавани само на него?
  —цитат от коментар 12 на Doge


  До коментар [#17] от "K2":Според мен има логическо противоечие. Хем не било лично , хем били предавани САМО на него.
  —цитат от коментар 21 на Doge


  Какво противоречие бе, хора...

  Упълномощавам те да изтеглиш едни пари от сметката ми в банката. Ти ги теглиш, сега- обяснявам бавно- излизаш от банката (вървиш- с крака), качваш се на кола, самолет, танк, или вървиш пеш до вкъщи, и ми даваш парите- лично. Даваш ги- лично на мен. А- чакай- предаваш ми ги лично...

  Какви противоречия ви гонят- дотук няма никакво противоречие.

  Сега- що това е важно, и важно ли й е на Прокуратурата да разбере- аз къде, на кого и що съм ги давал тези пари- е друга тема. Но по въпроса с предаването на парите- от теб- на мен- лично- няма никакво противоречие.

  Имам само един въпрос към теб:

  Сега разбра ли?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Весело

  До коментар [#17] от "K2":

  Героинята без да я питат набута майка си и баща си , та едва ли някой прокурор ще посмее да я разпита....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1100 Весело

  И от тези суджуци нито един не е достигнал лично до министър председателя.
  —цитат от коментар 25 на Николай Колев


  Ъъъъ... суджуци точно- не...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 39. 39 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#14] от "hmq07666971":

  не е само това.
  във всяка банка има отдел пране на пари.
  е в тея отдели какво става, мисля че
  бойко борисов и всички мафиоти добре знаят.
  и за това в тея отдели се мълчи доста.

 40. 40 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Значи упълномощено лице ги взима носи ги на ,,Московска" от там ги взима Шехеразада , обменя ги в евро и злато ,срещу комисионна и ....в спалнята .

 41. 41 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#34] от "K2":

  Смятам, че да инкасото, може да отиде и да предаде парите.

 42. 42 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Весело

  Случайно имам извлечение от разпита.Прокуор: Взимали ли те пари от БожковVladi Goranov(2 пъти), МенТа, Борисов: Не.Прокурор: Благодаря, това е всичко
  —цитат от коментар 8 на Doge


  Пропускаш нещо.
  Прокурорът е поискал от Борисов доказателства , че не е вземал пари от Божков. Борисов се е заклел пред него в деца и внуци. Прокуроръте счел , че това доказателство е достатъчно. Благодарил и се извинил за безпокойството.

 43. 43 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#22] от "Alarmstufe: Rot":

  Тъй де... Ама, ако органите не са били уведомени според надлежния ред, кои са наказаните и привлечени към отговорност банкери? Не се споменава за такива. Което може да ни наведе към някои мисли. Има доста случаи, в които разследващите органи да премълчават за някои факти и истини, които не им изнасят. И този случай май е точно такъв.
  Преди време нещо подобно беше и с КТБ. Четири милиарда се изпариха и никой не разбрал, как е станало. Защо тогава имаме ДАНС, КФН, БНБ, МВР и всякакви контролни органи и инстанции? Само за да ловят кокошкари ли?

  Бивш tww09306483.
 44. 44 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#34] от "K2":

  Ми значи парите не са предавани "само на него" а на пълномощник. както и да е , не е от съществено значение.

 45. 45 Профил на Dubai
  Dubai
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#26] от "K2":

  Няма никаво ВИП секюрити тук. Няма и никакви подписи на каса. Всяка банка си има инкасо служба за такива ситуации. Да не споменаваме, че такива пари не се поръчват от днес за утре!

 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#40] от "hodounski":

  Като преди спалнята е отказвала на Божков?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. 47 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  До коментар [#35] от "Николов":

  Прокуратурата доказва, а не Божков. Прокуратурата е длъжна да се самосезира, след получаване на сигнал за извъшено престъпление, трябва да направи проверка и т.н всички мурафети, описани в НПК. И горе го написах - нещата са сериозни, защото даването на подкуп също е престъпление. При фризьорката в Младост даващият подкуп беше уведомил службите и това е разликата, а тук Черепа твърди, че е давал пари и прокуратурата трябва да изясни дали тове е истина.
  С разпити на Тиквата, Горанов и други калинки няма как да стане. Това е прах в очите - все едно да питаш обвинения във взимането на подкуп дали признава това.
  Нищо няма да излезе от това, защото има една зависима, неграмотна и слугинажна прокуратура. Ако това не разбирате, не знам кое.

 48. 48 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Апропо, това на снимката хич не прилича на "съвременно африканско изкуство и сувенири за подаръци".

  Божков го заковаха най-малкото за тези недекларирани артефакти.

  Едно време шефовете на Коза Ностра в САЩ са ги опандизвали за неплащане на данъци щото другото е било трудно за доказване.

  Нямам нищо против Божков да го отнесе за незаконно притежание на исторически артефакти. Макар, че се надявам прокуратурата да се справи и с други параграфи.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 49. 49 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1383 Любопитно

  До коментар [#33] от "stedim":

  Не вярваш на Черепа. Това е разбираемо.
  А вярваш ли на Баце?

  Жокер: Един от двамата е признат със сила на пресъдено нещо от български съд с влязло в сила съдебно решение за ЛЪЖЕЦ.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 50. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3871 Неутрално

  До коментар [#43] от "Petleshev":

  Може да има привлечени под отговорност оттук нататък. Тече разследване, ако забелязваш.

 51. 51 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Весело

  "В съобщението се казва, че "са му били предоставяни лично, единствено и само на него в офис на ул. "Московска" 43 в столицата".

  На същия адрес редовно всеки месец е ходила пиарката на Борисов с дамска чанта.
  На снимките от спалнята на Борисов видяхме съдържанието от дамската чанта на неговата пиарка къде отива. В чекмеджето на нощното му шкавче.

 52. 52 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#34] от "K2":Смятам, че да инкасото, може да отиде и да предаде парите.
  —цитат от коментар 41 на Doge


  Така е. Но ако отидеш да теглиш повече от определена сума трябва предварителна заявка. Тук е заровено кучето. Много хора са знаели за тази заявка преди още да има трансфер.

  SHADOWS of SOFIA
 53. 53 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#19] от "tacheaux":

  И дали тримата свидетели са викани с предварително определен им час в специализираната прокуратура да бъдат разпитани, или прокурорът им е ходил на крак в кабинетите им, за да им снеме показанията?

 54. 54 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#35:"Николов"][/quote]

  Г-н Николов,
  прав сте на 50% - взелите подкуп НЕ доказват дали са ги взели или не.

  Но и този, който е казал, че е дал подкуп (в случая Божков) не е длъжен да представи доказателства - най-елементарното е, че по закон няма право да ги изисква. Но той може да каже - изискайте записи от камери на МИн-фин, че на дата Х влязох с голям пакет и излязох без него (примерно).

  Затова, ПРОКУРАТУРАТА Е ДЛЪЖНА ДА РАЗСЛЕДВА. Тя и никой друг. А в конкретния казус Божков заяви, че е готов да предостави доказателства, ако прокуратурата ги поиска, но почти месец прокитата се правят на ударени.

 55. 55 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#52] от "K2":

  Това е в общия случай. Божков, като голям клиент може да има индивидуален договор. В смисл ,банката да е съгласна да му дава пари кеш при поискване, да му ги носи на определен адрес и т.н.

 56. 56 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#47] от "SSS":

  Прокуратурата следва да реагира да сигнали, които са подкрепени с поне някакви доказателства.

  Иначе си представете следния случай:

  Аз отивам утре и подавам сигнали за 240 народни депутати + 10 министъра + 10 зам министъра + премиер + президент + вице-президент.

  Какво да прави Прокуратурата с тези сигнали?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 57. 57 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 1892 Весело

  Ааааааааа, сега е напълно ясно - г-н Божков е теглил пари в брой, които впоследствие е предавал на лицето Васил Божков!
  Перфектна дефиниция на българската прокуратура!

  Мараба, С-ДС доносници!
 58. 58 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 986 Весело

  Ммм да това камъче може да ...обърне мнението ,че тук се перат пари много лесно или пък да го затвърди?? мм да банкова еремеме чакалнА през ключалката.ммм да!!

 59. 59 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 778 Неутрално

  и божков премълчава.
  да не се праи.
  ако е на тая севда, да каже, че да
  се види на камери. акоима такива там
  и не са под контрола на черепа.

 60. 60 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1383 Весело

  До коментар [#35] от "Николов":

  Да, разбирам. Има житейска логика в това твърдение. Обаче има и Наказателно-процесуален кодекс на Република България. Вярно, писан е преди 40 години и е с кръпка върху кръпка, но все още е част от действащото право на Територията. Та, според него, за разкриване на престъпленията, включително и подкупа, е отговорна прокуратурата. Тя трябва да събере доказателствата, а не Черепа, Кокала или Кръвта. ;)

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 61. 61 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 986 Весело

  Не вярвам на Божков.
  —цитат от коментар 33 на stedim


  Заврян е в на едно куче ...и то не от друг а от едно прасе ,което по-първо свали гаштичките пред чичко му С.
  Сега вече и той знае,че се налага да се плаща индулгенцията.Ама да не го жалим да!!!
  Пари се изкарват ,здраве да е !

 62. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#50] от "Alarmstufe: Rot":

  Тече разследване, да. То и за Христо Бисеров много разследваха... Накрая с половин уста прокуратурата обяви, че объркали писмото с искане за информация до Швейцария. ;)

  Бивш tww09306483.
 63. 63 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Е, това за България е дъното. Щом банка като Уникредит Булбанк не е информирала ДАНС за изтеглените касово 67 милиона от Божков.

 64. 64 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#35] от "Николов":Да, разбирам. Има житейска логика в това твърдение. Обаче има и Наказателно-процесуален кодекс на Република България. Вярно, писан е преди 40 години и е с кръпка върху кръпка, но все още е част от действащото право на Територията. Та, според него, за разкриване на престъпленията, включително и подкупа, е отговорна прокуратурата. Тя трябва да събере доказателствата, а не Черепа, Кокала или Кръвта. ;)
  —цитат от коментар 60 на BG Territory


  За това спор няма - работа на Прокуратурата е да доказва.

  Но реално всеки ден постъпват сигнали за кого ли не.

  Аз лично мога за един ден да подам сигнал за 240 депутата и да ги обвиня, че са вземали пари кеш от мен като покажа извлечение от банковата си сметка, че АЗ САМ съм теглил пари от своята сметка

  Какво да прави прокуратурата с тези 240 мои сигнала?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 65. 65 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#56] от "Николов":

  Г-н Николов, прокуратурата е ДЛЪЖНА да назначи проверка, ако има ДАННИ за престъпление. Това не е концерт по желание, а закон.

  И правете разлика между ДАННИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА.
  За Вашия пример - подавате сигнал за тези 263 човека. Ако е твърде общ сигнала, викат Ви на разпит, за да бъдете по-конкретен - на кого, кога и колко. Вие казвате, примерно на 5-ти, Тулупчо, милионче. И прокуратура (МВР, следствие) СЪБИРАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА - къде сте бил Вие и Тулупчо, имате ли изобщо подобна сума и т.н.
  Но както пише ССС е трудно да се докаже.

 66. 66 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Забележете, Божков признава, че парите са пристигали при него и само при него. Не прехвърля вината върху други. Поема цялата отговорност.

  Да видим сега другите ще накиснат ли Севдето. Ама ако тя е правила снимките? Какво правим?

 67. 67 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1383 Весело

  До коментар [#56] от "Николов":

  Разследва.
  Или отказва да разследва и се обосновава защо.
  А Вие евентуално отивате в следствения арест за до осем месеца с повдигнато обвинение за набеждаване.
  Както написах и по-горе - имаме Наказателно процесуален кодекс на 40 години кърпен от кой къде завари.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 68. 68 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  До коментар [#51] от "tacheaux":

  За куриерската услуга , която е била много опасна и рискована , Борисовата пиарка е заделяла от многото пачки и една за нея. Така от пачка по пачка е станала една виличка за милион в Бистрица.

 69. 69 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#56] от "Николов":Г-н Николов, прокуратурата е ДЛЪЖНА да назначи проверка, ако има ДАННИ за престъпление. Това не е концерт по желание, а закон.И правете разлика между ДАННИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА. За Вашия пример - подавате сигнал за тези 263 човека. Ако е твърде общ сигнала, викат Ви на разпит, за да бъдете по-конкретен - на кого, кога и колко. Вие казвате, примерно на 5-ти, Тулупчо, милионче. И прокуратура (МВР, следствие) СЪБИРАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА - къде сте бил Вие и Тулупчо, имате ли изобщо подобна сума и т.н. Но както пише ССС е трудно да се докаже.
  —цитат от коментар 65 на biborana


  Ами трудно е.

  А в някои случаи е и невъзможно. Щото нищо не ми пречи да Ви обвиня Вас в корупция. Пращане на сигнал по имейл става за 5 минути.

  А после идете доказвайте, че парите дето АЗ съм теглил от СВОЯТА сметка не съм ги давал на Вас.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 70. 70 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#63] от "ck":

  Може да си сигурен, че Булбанк е уведомила когото и както трябва. Ако не го бяха направили, щеше да има шумна акция с арестувани банкери, а Булбанк щеше да бъде обявена за Божковбанк!

  Бивш tww09306483.
 71. 71 Профил на Dubai
  Dubai
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "Николов":

  Най-вероятно ще ви извика психиатър. Не се шегувам. Всеки ден в прокуратурата се подават хиляди сигнали, 90% от такива като вас.

 72. 72 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#69] от "Николов":

  Г-н Николов,
  Сложно или не, такъв е законът.

  В днешно време има много начини, особено когато не ви познавам. Казвате, дадох и сума Х на 5-ти, а аз на тази дата съм била примерно в Гърция, Вие в Пловдив. Тогава Вас ви съдят.

  И за фалшиви сигнали (набеждаване) има тежки наказания - включително затвор.

  До коментар [#56] от "Николов":Разследва.Или отказва да разследва и се обосновава защо.А Вие евентуално отивате в следствения арест за до осем месеца с повдигнато обвинение за набеждаване.Както написах и по-горе - имаме Наказателно процесуален кодекс на 40 години кърпен от кой къде завари.
  —цитат от коментар 67 на BG Territory


 73. 73 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Не вярвам на Божков.
  —цитат от коментар 33 на stedim


  Аз пък не вярвам, че ДАНС не са били уведомявани от банката. Хампарцумян казва, че това става автоматично.

 74. 74 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  До коментар [#44] от "Doge":

  Касиер и главен счетоводител теглят от каса с пълномощно после инкасото ги кара на адрес.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 75. 75 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#33] от "stedim":Не вярваш на Черепа. Това е разбираемо.А вярваш ли на Баце?Жокер: Един от двамата е признат със сила на пресъдено нещо от български съд с влязло в сила съдебно решение за ЛЪЖЕЦ.
  —цитат от коментар 49 на BG Territory

  Дали не грешите? Аз лично не знам за единия да е влизало в сила подобно съдебно решение. А за другия лично министър-председателят гарантира, че е безукорно честен!

 76. 76 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Очаквайте доказателства за предаване на подкупите. Не ми се вярва Божков да е пропуснал да документира събитията. Царят на хазарта играе шах с Каскета и го подвежда, както казваше баба ми, към всеки ход, подготвяйки следващия.

 77. 77 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Да бе, да. Представих си отива съседа на Горанов с пълномощно за теглене от сметките на Божков в Уникредит и вика, че идва за един чувал пари. Естествено, че парите са взимани лично от Божков, а после той на кого и колко е давал се е случвало някъде другаде.

 78. 78 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#64] от "Николов":Най-вероятно ще ви извика психиатър. Не се шегувам. Всеки ден в прокуратурата се подават хиляди сигнали, 90% от такива като вас.
  —цитат от коментар 71 на Dubai


  Наясно съм, че всеки ден постъпват маса сигнали и доста от тях са без каквото и да е основание.

  Дадох примера хипотетично - не защото аз самия се занимавам с масово подаване на сигнали.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 79. 79 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  А Борисов не тегли ли големи суми?

  Онези 'много по 500 евро' в нощното шкафче едва ли са събрани от билети за мачовете на Бистришките Тигри ...

 80. 80 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#65] от "biborana":

  "... прокуратурата е ДЛЪЖНА да назначи проверка, ако има ДАННИ за престъпление. Това не е концерт по желание, а закон..."!

  Въобще не е така. Всичко се случва по преценка на прокурора. Може да има очевадно престъпление, но прокурора да не го вижда.
  Наскоро наблюдавах в едно дело, как за един прокурор ползването на фалшиви пълномощни не беше никакъв проблем. Много е относително... И не знаеш кой, къде и с какви милиционери е навързан по веригата.

  Бивш tww09306483.
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Щом си плаща може всичко, въпроса е, че при теглене на над 30 000 се попълват едни други документи, които ги няма в цялата схема. Ясно е, че Божков е човек с много пари и 100 - 200 хиляди са му пари за семки, но закона си е закон. Никакви доказателства няма къде е давал парите, дали в БСП, дали на Манолова, Бойко, Горанов или Тръмп. Държавата е ощетена в особено големи размери и си търси парите. От антиките пък едва 1/10 са регистрирани, останалите са без никакви документи. За убийства, изнасилвания, заплахи няма да му стигне живота да лежи, ако лежи въобще. Дори да влезе в парламента въобще не е сигурно, че няма да му свалят имунитета и да го набутат в ареста. Общо взето няма полезни ходове, освен да публикува чатове, които не са доказателства в никой съд. Във всяка бяла държава биха го осъдили за дълго. Ако съм като него ше си харча парите в някоя страна без споразумение за екстрадиция. Тук със сигурност няма да го бъде повече и това е ясно. Хората, които му вярват за политически проект са същите, които биха гласували за Слави, Марешки, Мая Манолова и др.

  Много хитър
 83. 83 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 636 Неутрално

  ДАНС, Пърцомян - всички са от кочината.

 84. 84 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#69] от "Николов":Г-н Николов, Сложно или не, такъв е законът. В днешно време има много начини, особено когато не ви познавам. Казвате, дадох и сума Х на 5-ти, а аз на тази дата съм била примерно в Гърция, Вие в Пловдив. Тогава Вас ви съдят.И за фалшиви сигнали (набеждаване) има тежки наказания - включително затвор.
  —цитат от коментар 72 на biborana


  За набеждаване няма как да осъдят почти никой.

  За да Ви осъдят за набеждаване Прокуратурата трябва да докаже, че сте излъгали нарочно. А и това не е лесно.

  На практика всеки може да си измисли каквото и да е и да подаде сигнал срещу когото и да е.

  Това, което се случва е, че такива безпредни сигнали просто остават без последствия за когото и да е било.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 85. 85 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  "Миналата седмица Божков публикува още по-дълги справки за тегления в брой на суми между 50 000 и 2 500 000 лева в периода май 2017 - 30 декември 2019. "

  Точно тогава са правени снимките в спалнята на Борисов. Доказано е , че те са автентични. Този , който е правил снимките е бил свързан с Божков. Нещата са свързани. Нищо случайно няма. Борисов е сготвен още тогава.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Искам да видя ппрокуратура, ДАНС и прочие идиоти да разследват Уникредит. Това е огромна международна банка с безупречнорено реноме, с активи сигурно по-големи от БВП на България. И тази банка да прикрива информация за някой си Божков? Я пак....

 88. 88 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  прод. от 84:

  Аз имам опит с подаване на сигнал в чужбина. Ставаше дума за физическо насилие срещу мен от страна на човек, който познавам.

  Изскарах си медицинско и отидох в полицията. Разбрах след това, че са викали на разпит и въпросния човек.

  Но истината бе, че нямаше свидетел.

  И след около месец получих писмо от съответната Прокуратура, че по случая няма достатъчно улики и поради това те ще го оставят без подследствие.

  Реалността е, че така приключват огромно мнозинство от сигналите - дори и да се отнасят за реални събития, какъвто бе моят случай.

  Та, на кратко, ако някой си мисли, че само с извлечение за тегления от своята сметка Божков ще докаже каквото и да е се лъже.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 89. 89 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Хаха, тия са егати тъпаците в тази прокуратура:
  - Представяте ли си лично Борисов да се е явявал в банката и да тегли пачките от името на Божков :D :D :D

  То бива да си прост тъпак учил в школата на МВР, ама чак пък толкова.

 90. 90 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 509 Неутрално

  Нещо таз информация ми се вижда неясна.
  Въпросните Б.М.Б и прочие "лица" по кое разследване са разпитвани? Наистина ли по делото на самия Божков, което си е рутинно, или по сигнала на Божков за корупция на лицата Б.М.Б. и прочие.
  Щото има огромна разлика....

 91. 91 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  До коментар [#80] от "Petleshev":
  "Всичко се случва по преценка на прокурора. Може да има очевадно престъпление, но прокурора да не го вижда."

  И обратно , прокурорът да вижда престъпление там , където го няма. И тогава започватп прокурорски проверки и следствия , които могат да траят години. Това се нарича прокурорски тормоз или прокурорска бухалка над набедения. Най-често набеденият е неудобен на властта. Накрая ще му платат обезщетения с парите на данъкоплатеца.
  Прокуратурата у нас се е превърнала в защитник на престъпниците и репресивен орган за неудобните навластта.

 92. 92 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  До коментар [#73] от "Fiji":

  Точно.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 93. 93 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Любопитно

  " Няколко часа след съобщението, Божков реагира по него, като написа в статус, че за първи път прокуратурата провела обективно разследване и отново насочи към премиера и финансовия министър, но ги назовава през инициали.


  "Изтеглените в брой пари от банката наистина са стигнали "лично, единствено и само" до мен. Припомням им, че всичките ми лични разходи са плащани по банков път. Този път няма да питам къде са парите в брой. Ще ви кажа - от мен са давани на лицата Б.М.Б. /61г/ и В.И.Г. /43г/ . Оттам нататък - те да обяснят къде са", написа обвиняемият бизнесмен."

  Дотук добре ! Божков не оспорва, че е давал подкуп в огромни размери ! Дори посочва на кого ! От тук нататък, обаче, следва по - трудната част - да се докаже, че тези пари са стигнали наистина до Б.М.Б. /61г/ и В.И.Г. /43г/, защото дори и да се докаже, че Шехирезада е била тяхно муле - приносител, от това не следва автоматично, че те са стигнали до тия три инициала ! Трябва сериозно разследване, а точно тук е проблема - със сегашния главен прокурор такова е просто невъзможно ! Поне на този етап !

 94. 94 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Весело

  " Тогава (на 3 юни) от ДАНС отговориха, че "по случая не е уведомявана от "УниКредит Булбанк" АД за съмнения при теглене на пари от каса". Това, което не се разбра ясно, е дали банката въобще не е уведомявала за тегления на Божков, или само че никога не е докладвала да има съмнения при тези транзакции."

  Ами ако от банката излязат с официално опровержение, че такова уведомление е имало и то не еднократно ? Уникредит са сериозна банкова институция, малко вероятно е просто да са си траели ! Между другото, ДАНС не могат да се оправдават, че щом не са получили подобно уведомление от банката, всичко е наред с тяхното бездействие ! Те са длъжни да действат и напълно самостоятелно в подобни случаи ! Говорим за стотици милиони, всичко е в огромни мащаби, няма как да се оправдават, че са го проспали !

 95. 95 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  То такива милиони няма как да се получат без Вътрешен човек ;-))

 96. 96 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#93] от "samoedin":

  Да де ама само казал не достатъчно. Фактът че е теглил големи суми не доказва че е давал пари на Горанов или Борисов ( или шехетезафа). Може да ги ползвал за други цели (примрно артефакти, кокаин, хазарт с " приятели" с големи залози.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 829 Любопитно

  Няма да е толкова проста схемата.Дал Кольо,взела Шехерезада.Други куриери биха превъртяли евентуалния подкуп през чейндж-бюра и обръщане например в банкноти от Е 500 или кюлчета.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 99. 99 Профил на Шопов
  Шопов
  Рейтинг: 389 Неутрално

  БОЖКОВ никога няма да изскара НЕЩО срещу борисов !
  Срещу севда, менда, влади-слади ,
  ДА !
  СРЕЩУ ТИКВАТА ,
  НЕ ! ! !

  Every little helps
 100. 100 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#93] от "samoedin":

  +++ Обобщено - калинките сладко спинкат.

  Ето, това е най-страшното. Стотици хиляди данъкоядци и горките проспали всичко:
  - ВИГ, МФ< НАП, ДХК - по-ниска такса хазарт (700 млн. лева);
  - ДАНС. СОБТ, Прокуратура - къде са тези 67 млн лв. Освен евентуален подкуп, може да има още много престъпления - пране на пари (не могат просто да цъфнат в други банкови сметки) или

  До коментар [#93] от "samoedin":Да де ама само казал не достатъчно. Може да ги ползвал за други цели (примрно артефакти, кокаин, хазарт с " приятели" с големи залози.
  —цитат от коментар 96 на Doge


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK