Съдът регистрира "Има такъв народ" на Слави Трифонов

Съдът регистрира "Има такъв народ" на Слави Трифонов

© Юлия ЛазароваСофийският градски съд постанови вписването на партия "Има такъв народ", учредена през февруари от водещия на шоу Слави Трифонов и неговия екип, в публичния регистър на политическите партии, съобщи съдът на сайта си. Съдебният състав е приел, че са изпълнени всички законови изисквания, молбата за регистрация е основателна и процесуално допустима. Символът на партията също не противоречи на нормата на закона, съобщават от съда.


Регистрацията на партия "Няма такава държава" стана след втори опит, след като първия път Софийският градски съд я отхвърли, защото е използван трикольорът в логото на партията, което е забранено от конституцията. Върховният касационен съд потвърди отказа, въпреки че логото не възпроизвеждаше буквално знамето. Преди дни адвoĸaтите на Трифонов пледираха новоучредената партия да бъде вписана в регистъра на политическите партии, защото е спазена забраната да не бъдат използвани гербът и националното знаме на България или на друга държава, нито религиозни знаци в партийните символи.


Днешното решение на съда подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок от узнаването му пред Върховния касационен съд и трябва да бъде вписано в публичния регистър на политическите партии в 7-дневен срок от влизането му в сила.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK