На живо

Коронавирусът в България: властта допуска ново удължаване на епидемичната обстановка (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: властта допуска ново удължаване на епидемичната обстановка (хронология)

© Велко АнгеловНовите заразени днес са 79, извънредната епидемична обстановка заради коронавируса може да бъде удължена след 30 юни, ако сегашната ситуация продължи. Премиерът Бойко Борисов и всички, посетили днес Рилския манастир без маска, ще бъдат глобени с по 300 лв.


"Дневник" проследи в реално време ситуацията с коронавируса.
Български работници от най-голямата германска кланица "Тьониес", станала огнище на коронавирус, са се прибрали в домовете си в Белица, съобщава Би Ти Ви. Те са се завърнали в България в деня на обявяване на поетапна карантина в цеха. По данни на медията никой от прибралите се не е съобщили на властите от къде идват. Кметът на община Белица Радослав Ревански уточни, че едно семейство вече е поставено под карантина. Тази сряда ще им направят и тестове.

Временно изпълняващият длъжността управител на общинската болница в Раднево Наталия Арнаудова е с положителна проба за коронавирус и е хоспитализирана в болница в Сливен, съобщи БНР. Тя обаче не е информирала никой за контактните си лица в здравното заведение, което е управлявала, каза областният управител на Стара Загора Гергана Микова.


Арнаудова е дала положителна проба за Covid-19 още в петък. Първоначално е заявила, че няма контактни лица в Раднево, което впоследствие се оказало невярно. Едва в неделя е уведомена и Здравната инспекция в Стара Загора. "До последно тя е твърдяла, че не е контактувала с никой от персонала на здравното заведение, което впоследствие се е оказало невярно. В този случай мисля, че трябва да бъде понесена и съответната отговорност, защото става въпрос за подчертано безотговорно поведение не само към собственото й здраве, но й към служителите в болницата", заяви областният управител.

Извънредната епидемична обстановка заради коронавируса може да бъде удължена след 30 юни, ако сегашната ситуация продължи. Така главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев описа пред БНТ какви ще се действията на оперативния щаб, ако броят на заразените всеки ден продължава да е висок. По думите му проучването в Пловдив, което показа, че само 1% от тестваните имат антитела, доказва, че няма как да се чака изграждането на общ имунитет в обществото и затова борбата с коронавируса ще продължи с методите, които до момента са използвани.


Повече по темата - тук.

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) е съставила предписание до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева да се спазват мерките заради разпространението на коронавируса. От СРЗИ обясниха за "Дневник", че с този документ напомнят на хората в парламента, че носенето на маски на закрито (с изключение на заведенията) е задължително, както и че трябва да се спазва физическа дистанция, да се дезинфекцира, а посещението на външни лица да се свежда до минимум. Предписанието не е предупреждение преди налагане на глоба, нито служител на СРЗИ ще следи на място в Народното събрание за спазване на мерките. Ако се установи нарушение (например след подаване на сигнал), глобата от 300 лв. е персонална.

Традиционното безплатно Лятно зооучилище, което столичният зоопарк организира всяка година, този път ще се проведе онлайн от 23 юни до 23 юли. За участвалите в повече от 10 занятия от предвидените 15 ще има и специална диплома за завършено Лятно зооучилище 2020. Линковете към срещите, които ще се провеждат в ZOOM ще бъдат публикувани като събития във фейсбук профила на Софийския зоопарк.


А ето и темите до края на месеца:

23 юни – "История на зоопарковете и на Зоологическа градина – София" – презентация


24 юни – "Професията гледач на животни" – презентация и среща с гледач от зоопарка и неговите животни


25 юни – "Екологичния център в Софийския зоопарк и неговите обитатели"- онлайн представяне животните в центъра и среща с еколозите, които работят там.


30 юни – "Рекордите в животинския свят" – презентация за удивителните рекорди в животинския свят

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че от близо сто проби за коронавирус на "Позитано" 20, няма нито една положителна. В столичната организация на БСП има пет случая.


Заради увеличения брой заболели от коронавирус, Министерството на образованието и науката препоръча баловете на абитуриентите да бъдат отложени и да се проведат след края на извънредната епидемична обстановка, която е в сила до края на месеца.


От просветното министерство коментираха пред БНР, че провеждането на баловете става по решение на зрелостниците и училищата и че МОН няма правомощия да ги разрешава, тъй като се провеждат извън учебното време и извън образователните институции.


Повече подробности - тук.

Никой не иска да носи маски в Съдебната палата

Адвокати, вещи лица и граждани отказвали да носят маски в Съдебната палата в София. Това съобщи председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов на заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, цитиран от news.lex.bg. Панов получил такива сигнали от съдебната охрана на входа на сградата. Според одобрените от Съдийската колегия правила носенето на маски в съдебните сгради е задължително. От днес и със заповед на здравния министър маските са задължителни на закритите обществени места. Съдийската колегия използва момента изрично да напомни, че носенето на предпазни средства в съдебните сгради е задължително.

Общински съветник в Каварна ще бъде съден за нарушаване на два пъти на карантинните мерки срещу COVID-19. Красимир Кръстев е бил поставен под 14-дневна карантина по предписание на добричката здравна инспекция, но е напуснал адреса си и на 7 май отишъл в офиса на фирмата си, а на 11 май – на друго обществено място, се казва в съобщение на Апелативната прокуратура във Варна. Привлечен е към наказателна отговорност по член от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до пет години и глоба от 10 хиляди до 50 хил. лева.

От външно съветват да се лети само през страни от ЕС

Във връзка с продължаващите ограничения при пътуване от трети страни към държави – членки на Европейския съюз, препоръчваме на сънародниците ни, пътуващи от България към страни от ЕС и Шенгенското пространство, да не използват транзитни полети през трети страни, а директни линии в рамките на ЕС, съобщиха от Министерството на външните работи. В текста се уточнява, че дори властите на съответната трета страна да не са наложили ограничения за пътуване на български граждани, някои авиокомпании поставят допълнителни условия за доказване целта на пътуването през трети страни към страни от ЕС.


При възникнали трудности в такива ситуации ролята на дипломатическите и консулските ни представителства е ограничена, като сънародниците ни имат възможност да потърсят правата си пред авиокомпанията по съдебен път, се казва в съобщението. В нето се препоръчва преди пътуване да се провери чрез дипломатическите и консулските представителства на България условията за транзит и граничен контрол през трети страни към държави от ЕС. Актуална информация за ограничителните мерки и граничния контрол в страните от Европа може да бъде открита в рубриката "Пътувам за" на интернет-сайта на Министерството на външните работи.

Детска градина в плевенското с. Ясен е затворена след потвърден случай на коронавирус, съобщи зам.-кметът на Плевен Стефан Милев, цитиран от БТА. Затворена е и една група в детска градина "Слънце", в която има дете с положителен тест за коронавирус. Заместник-кметът призова родителите, които имат възможност да гледат децата си у дома, да не ги водят на детска градина.


Междувременно в Плевен започна изследване с бързи тестове всички служители в детските градини, а за целта са осигурени 500 теста. До момента резултатите за 14 детски градини показват два положителни бързи теста и предстои регионалната здравна инспекция да вземе проби за РСR тестове. До края на седмицата ще са известни всички резултати от изследванията.

Глоба за премиера и министър за ходене без маска

Премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Адрианополският епископ Евлогий нарушиха противоепидемиологични мерки в сила от днес, които предвиждат на закрити обществени места, в това число и църкви, да се влиза с маски. От видео на визитата им в Рилския манастир се вижда, че с маски са само охранителите от НСО. Малко по-късно от министерството на здравеопазването, цитирани от Би Ти Ви съобщиха, че премиерът, министър Аврамова и всички придружаващи ги лица без маски, ще бъдат глобен по 300 лева.


Коронавирусът в България: властта допуска ново удължаване на епидемичната обстановка (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


Заповедта за задължителните маски на закрито беше издадена вчера от здравния министър Кирил Ананиев, след няколко дни на сериозно увеличение на заболелите от коронавирус. В нея е записано: "Поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, (лечебни заведения, аптеки, обществен транспорт, търговски обекти, търговски центрове тип МОЛ и други) е задължително". Указано е, че изключение се допуска за местата за хранене и питейни заведения.


Премиерът Борисов беше в Рилския манастир, за да нагледа началото на укрепването на свлачища на част от пътя към него. Той използва случая да увери, че манастирът вече е получил обещаните 600 хил.лв. за издръжка и 1.3 млн. лв. за изграждане а пречиствателна станция.

Община подозира саботаж с резултати от тестове

Община Благоевград подаде сигнал до прокуратурата с искане да се разследват положителните PCR тестове, показали миналата седмица, че седем общински служители са с COVID-19, довело до затварянето на общината за 4 дни, съобщи вчера кметът инж. Румен Томов, след като повторните проби на същите служители в частна лаборатория са дали отрицателен резултат. При новината, че главният архитект Васил Тинчев е заразен, са изследвани 125 души, от които седем са с положителен резултат. Общината ще предаде на Районната прокуратура всички резултати от тестовете на служителите си, за да бъде заведено разследване срещу неизвестен извършител. Томов съзря опит за манипулация на данните от резултатите с цел саботаж на работата на общината.


Повече по темата - тук

Масови тестове на студенти по право заради Янаки Стоилов

Около 200 студенти по право, служители и преподаватели от Софийския университет "Св. Климент Охридски" са тествани за Covid-19, тъй като са били контактни на Янаки Стоилов, който даде положителна проба за коронавируса. Очакват се резултатите, съобщи БНР. Всички помещения на Юридическия факултет на университета, където Стоилов е преподавател по Обща теория на правото, са дезинфекцирани. До сградите на университета временно се спира достъпът на всички хора - преподаватели, служители и студенти, които през последните 14 дни са имали близък контакт с проф. Стоилов.

Грешка в информационната система за заразените медици

Шест са медицинските лица с доказан COVID-19 през последното денонощие. Причината днес Националната информационна система да отчита 21 случая на COVID-19 при медицински персонал е, че вчера, 22 юни, в системата е отразена професията на регистрирани вече случаи за периода 17-21 юни, съобщиха от министерство на здравеопазването.И шестте медицински лица, при които COVID-19 е доказан през последното денонощие (3-ма лекари и 3 медицински сестри от три лечебни заведения в София-град), са изолирани в домашни условия за 14 дни.
Обръща се внимание, че единствено 6-те случая на положителен медицински персонал са включени в общия брой новорегистрирани за изминалите 24 часа – 79. Останалите 15 случая са регистрирани в системата в дните, когато са установени.

Рекорден брой починали за денонощие (графика)

На 25-ти юни група "Остава" ще направи своя първи концерт на живо пред публика след отпадане на забраните заради пандемията. Събитието ще се състои на открито в "Kino Cabana", а заради ограниченията броят на посетителите е намален до 120, съобщиха музикантите.


Те вече са готови с втория си видео сингъл от предстоящия нов студиен албум след прекъсване на работата в режим на изолация. Записите са правени на части, а всеки от музикантите и влизал в студиото сам с партията си. Вижте във видеото новата песен на групата, наречена "Гений".


Още четирима от БСП -София с коронавирус

Още четирима души от градския съвет на БСП – София са дали положителни проби за коронавирус. Сред тях са народният представител Николай Цонков и общинският съветник Николай Николов. Общо са изследвани 70 души. Всички са в добро общо състояние, без симптоми на заболяване и очакват инструкции от РЗИ – София. До изследванията се стигна, след като се разбра, че депутатът Янаки Стоилов е заразен.


Подробности тук

Нужен е по-голям самоконтрол, каза директорът на "Пирогов"

В никакъв случай не трябва да се отхлабват мерките и това, което се направи последните две седмици, не води до нищо добро. Трябва да се спазват трите Д – дистанция, дезинфекция и дисциплина, и най-вече – повече самоконтрол.


Това, което се направи последните две седмици, не води до нищо добро.


проф. Асен Балтов,

директор на


Днес имаме рекорден брой починали за денонощие пациенти, имаме втори сериозен пик", каза пред Би Ти Ви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той е под 14-дневна домашна карантина заради контакт със заразен с коронавирус. В "Пирогов" в момента няма заразени медици, обяви директорът на болницата. Балтов увери, че всички тестове на работещи и пациенти са безплатни.

Няма открити заразени сред контактните с Григор Димитров

Няма открити заразен сред контактните лица на Григор Димитров в Хасково, съобщи Би Ти Ви. Тенисистът проведе тренировка в града преди седмица, а малко по-късно съобщи, че е заразен с коронавирус. До момента са тествани около 15 души. Към момента не са издирени всички контактни лица, присъствали на тренировката. РЗИ-Хасково е връчила 12 предписания за поставяне под карантина. Задължителна карантината за 14 дни е наложена на всички, които са имали контакт с тенисиста на по-малко от метър и половина. Срокът за самоизолация е със задна дата и започва да тече от миналия вторник. Отрицателни са пробите на кмета на Хасково, както и на родителите на Димитров.


Какво каза мениджърът на Григор Димитров - тук

Сумата на финансирането на клиничната пътека за лечение на COVID-19 - 600 лв., е недостатъчна за лечението на тежките случаи и вчера в Министерството на здравеопазването е обсъждан въпросът за увеличението й. "Срещнахме разбиране и се надяваме това да бъде променено във времето", съобщи в интервю за БНТ изпълнителният директор на Медицинска академия проф. Костадин Ангелов. Той прогнозира, че икономическата криза, предизвикана от периода на изолация, ще засегне финансово и лечебните заведения, защото болниците намалиха приема, което е единственият източник на приходи, спаднало е и търсенето на платени услуги. "Милиони левове не постъпват в болницата, а това ще доведе до лош финансов резултат в края на годината", каза той

Със седмица са удължени засилените противоепидемични мерки в плевенското село Буковлък, съобщи БНР. Запазва се и 24-часовият полицейски контрол на два пункта, за да се ограничи напускането на хора, поставени под карантина. Според РЗИ мерките до момента имат резултат, но е необходимо да продължат и спазвани стриктно от населението до 29 юни. Селото не могат да напускат само хора, поставени под карантина. Остава забраната за посещения на барове, дискотеки и пенсионерски клубове в селото. В обществените обекти трябва да се спазва дистанция между посетителите, да се извършва дезинфекция и контролиране на влизащите в обектите. Носенето на маски е задължително на всички обществени закрити и открити места. Не се разрешават групови празненства и масови мероприятия.

Още един пастор е заразен с коронавирус след религиозното събиране в Перущица на 6 юни, съобщи Би Ти Ви. Той е от село Костиево, като са тествани контактните му лица, включително и деца от детската градина, в която ходи детето му. Трима пастори с доказано наличие на вируса, които са били на събирането, вече починаха.

Започват засилени проверки за маски в транспорта

Започват засилени проверки в градския транспорт в София за носене на защитни маски или шалове, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Шест екипа на центъра ще осъществяват контрол през целия ден. Глобата за хората без маски е 300 лева. Според БНТ за миналата седмица са съставени 16 акта на хора без маски в градския транспорт, проверени са над 700 превозни средства и са написани над 200 предупредителни протокола.


От днес контрольорите ще продават и билети на пътниците, след като водачите от началото на епидемията не продават, а в началото на годината бяха демонтирани и машините за продажба в превозните средства и хората няма откъде да си купят превозни документи.


Подробности тук

СЗО: Премахването на много мерки накуп е грешка

Премахването едновременно на доста мерки в България беше ход, който не е в тон със световната практика те да се разхлабват една по една. Това решение доведе до там, че не знаем разхлабването на коя мярка доведе до втори пик на заразените, каза днес пред БНТ представителят на офиса на Световната здравна организация за България доц. Михаил Околийски.


Коронавирусът в България: властта допуска ново удължаване на епидемичната обстановка (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Според него не е късно страната да излезе без големи щети от тази ситуация. За Околийски проблем е събирането на много хора на стадионите, които не спазват дистанция и създава риск от поява на клъстер на зараза. Представителят на СЗО посочи, че разпространението на позиции, които противоречат на тези на организацията и не почиват на научни доказателства, объркват и разколебават хората.

Починалите са 8, новите заразени - 79

Починалите заразени с коронавирус за последното денонощие са 8, сочат данните на единната информационна система. Днес броят на починалите е рекорден с изключение на отчетените на 5 юни 12 души, когато обаче имаше натрупване на неотчетени в предишни дни случаи.


От началото на епидемията загубилите живота си болни са 207. Починали през последното денонощие са жена на 73 г. с пневмония и сърдечно заболяване, мъж на 71 г. с пневмония и множество придружаващи заболявания, жена на 76 г. с диабет, мъж на 78 г. със сърдечно и белодробно заболяване, мъж на 65 г. с диабет, сърдечно и бъбречно заболяване; жена на 57 г. с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 61 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване, жена на 67 г. с пневмония, за която няма информация за придружаващи заболявания.


Новите случаи на заразени са 79, при направени 2776 проби. Така общият брой вирусоносители става 3984.

Коронавирусът в България: властта допуска ново удължаване на епидемичната обстановка (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Разпределението на заразените по области: Благоевград - 1; Бургас - 4; Варна - 2; Велико Търново - 1; Враца - 1; Кюстендил - 1; Пазарджик - 3; Перник - 1; Пловдив - 1; Разград - 2; Сливен - 6; София област - 13; София град - 32; Стара Загора - 5; Търговище - 1; Ямбол - 5.


Коронавирусна инфекция е констатирана при 349 лица-медицински персонал. 6 нови случая са установени през последното денонощие, 7 от които при лекари, 7 - при медицински сестри, 3 - при санитари, 2 - при фелдшери и 2 при друг медицински персонал.


В болница са настанени 341 души, като 11 от тях са в реанимация. Броят на излекуваните се увеличава с 97 и те вече са 2171.

Маските на закрито отново са задължителни

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или на друго средство, покриващо носа и устата е задължително на всички закрити обществени места от днес до 30 юни. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, разпореди здравният министър Кирил Ананиев. Повече за мерките и ограниченията в новата му заповед - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (198)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 589 Разстроено

  Излиза, че починалите са 10 % от новозаразените. Лоша работа.

 2. Излиза, че починалите са 10 % от новозаразените. Лоша работа.
  —цитат от коментар 1 на save_knforest


  Така щеше да е ако починалите са точно измежду тия 79. Имаше дни с починали 0 - тва значи ли, че процентът на починалите е 0?

 3. 3 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Не е 10% има много които са го прекарали или са без симптоми които не са влезли в тази статистика. Иначе реалната смъртност е около и малко над един процент.

 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3007 Любопитно

  В болници обаче има само 341 човека и от тях сама 11 в реанимация. Това ми звучи нелошо, защото капацитетът на болниците е в десетки пъти по-голям.
  А иначе - малко по малко вирусът ще мине през всички, точно както прогнозира доц. Мангъров. Ограничителните мерки са единствено да не прегрее и съответно разруши здравната система.

 5. 5 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1975 Весело

  Нещо грешно в графика на оздравелите- набързо те се изравниха с разболелите се и не останаха болни...😉

 6. 6 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  5 % починали? В другите страни са около 1% от заразените. Това вероятно означава че заразените са около 5 пъти повече от откритите заразени?

 7. 7 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Когато 3 месеца не те лекуват от основното ти заболяване и хората с хронични заболявания са оставени на произвола на карантината, имунитета ти също се е намалил по време на стоенето в къщи , последствията са предвидими. Мантрата за голямата смъртност нещо не хваща декиш ,защото децата са отдавна по детските градини , а децата и учениците отдавна ходят на групи и въпреки това при тях няма увеличеие на заболеваемоста.

 8. 8 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  А по морето няма никаква заболеваемост, макар че хората се увеличиха многократно.

 9. 9 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1897 Неутрално

  До коментар [#6] от "Таралеж":

  Средно за света смъртните случаи са 9% от приключилите случаи излекувани плюс умрели. Един процент са само в диктаторските държави. В САЩ са 13% в момента.

 10. 10 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1975 Весело

  Само 2-3 дни след като г-н Ананиев заяви, че "няма ситуация в която да предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка", носенето на маски на закрити обществени места отново е задължително... но само за още една седмица! Броят на новозаразените вече падна под 100! :-)

 11. 11 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 698 Неутрално

  " Това решение доведе до там, че не знаем разхлабването на коя мярка доведе до втори пик на заразените, каза днес пред БНТ представителят на офиса на Световната здравна организация за България доц. Михаил Околийски."
  Как да не знаем , само страхливците носят маски , мачове без публика не може защото агитките ще ни спретнат протести , не можем да накараме циганите да спазват карантина и да носят маски .Или обобщено българската глупост е нелечима.

 12. 12 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 86 Неутрално

  5 % починали? В другите страни са около 1% от заразените. Това вероятно означава че заразените са около 5 пъти повече от откритите заразени?
  —цитат от коментар 6 на Таралеж


  Не съвсем. В другите страни са малко по-наясно с реалната си ситуация. Правят необходимото, взимат адекватни мерки когато се налага. Правят достатъчно тестове, а и не на последно място бройката на заболелите не зависи от снимки, скандали,записи и дронове.

 13. 13 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":

  https://www.google.com/amp/s/medicalxpress.com/news/2020-05-covid-death.amp

  Чичко Гугъл можеш ли да ползваш? Или пробвай някоя руская търсачка пожалуста?

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":В САЩ са 13% в момента.

  Под 6% са.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  А по морето няма никаква заболеваемост, макар че хората се увеличиха многократно.
  —цитат от коментар 8 на pitanka_3


  Увеличили са се ама друг път. Завчера показаха снимка от градския парк на Созопол. Други години по това време гъмжи от хора , а сега е пуст без жива душа в него.

 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Премахването на маските доведе до това да изправим кривата рязко нагоре.

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  До коментар [#1] от "save_knforest":

  Що да е лоша, питай Мангъра, той пак да ти обясни за стадния имунитет, как всички трябвало да се разболеем, ама не питай колко жертви ще има, колко медицински персонал ще си отиде, и дали въобще здравната система ще има някакъв шанс да поеме лавината болни или тежко болни.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4039 Неутрално

  Отново започват да ни съобщават мрачните новини колко души са умрели и колко заразили от Ковид 19, както беше в началото на епидемията. Май целта е да се сплаши населението. Ако започнат така да ни съобщават колко души са умрели в денонощието от други болести, които са много повече от жертвите на коронавируса , тогава ще настъпи апокалипсиса.

 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Любопитно

  До коментар [#4] от "boevbisser":

  "Това ми звучи нелошо, защото капацитетът на болниците е в десетки пъти по-голям"?!  Знаеш ли броя на леглата в специлизираните отделения?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 20. 20 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  Излиза, че починалите са 10 % от новозаразените. Лоша работа.
  —цитат от коментар 1 на save_knforest


  Сегашните починали са били новозаразени преди 2-3 (и повече?) седмици. Част от новозаразените днес ще влезат в интензивното след 10-12 дни. Оздравелите прекарват 10-13 дни в болница.

 21. 21 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  "Премахването едновременно на доста мерки в България беше ход, който не е в тон със световната практика те да се разхлабват една по една. Това решение доведе до там, че не знаем разхлабването на коя мярка доведе до втори пик на заразените, каза днес пред БНТ представителят на офиса на Световната здравна организация за България доц. Михаил Околийски."

  Това и без да си лекар, учен и пр., че и от СЗО или със световна известност, е повече от очевидно от гледна точка на елементарната логика. Но ние решихме да вървим срещу логиката. Нещо повече, Кантарджиев, за да се хареса на Бойко ли, защо ли, взе да приказва, че вирусът станал по-слаб, по-малко смъртоносен, нещо, което никой по света не го говори и Бойко взе като папагал да повтаря същото. И видяхме резултата.
  Много лошо, много лошо. И сега вече на Кантарджиев и на една дума няма да въярвам.

 22. Според мен, от самото начало правителството не бе адекватно, а просто прилагаше папагалски мерки от други държави и това почва да лъсва все повече. Ако бяха адекватни, в тая малка държава, половината да бяхме тествани и да имаше математически модел, който да ти казва каква е вероятността да се заразииш къде. Досега доказано ли е, че някой се е заразил от липсата на маски в магазини или градски транспорт? Щото според мен каналите са съвсем други и едни адекватни мерки щяха именно нещо в тая насока да експлоатират, за да се намаля заразата.

 23. 23 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  Ако започнат така да ни съобщават колко души са умрели в денонощието от други болести
  —цитат от коментар 18 на tacheaux


  Черната хроника на загиналите от автомобилни катастрофи също я публикуват. Умрелите от коронавируса се добавят към другите починали днес. Добре би било да намалим починалите (поне в близките години) от която и да е болест и така да удължим продължителността на живота.

 24. 24 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Баси и нещастници те са тия от щаба. По всички телевизии чувам само едно от тях "хората са виновни,.... хората са виновни,.... хората са виновни..." Напълно отричат като причина броят увеличени тестове и т.н. От как се появи тоя вирус, хората спряха да се разболяват от друго. Вече не може и настинка да хванеш, че току виж веднага я припишат на COVID-19.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Къде скриха гологлавия? В дън земя изчезна.

 27. 27 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "Мизийски":

  Защо? Фандъчката ви нали "спечели" последните избори благодарение на тях? Ти си един недоволен герберски хейтър. 😁😁😁

 28. 28 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Да ме3 прощават СЗО но в пандемията разбрах че са като ООН- НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО!!!
  Не са в състояние да решат нито един проблем и само дават често противоречиви съйвети

 29. 29 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#6] от "Таралеж":

  Стига хора, от март насам не разбрахте, че заразените не са само тези, които са се разболули нито само тези, които са отчетени при тестовете. Смъртността е около 1%,което не е малко

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#1] от "save_knforest":


  До коментар [#3] от "Георги Славков":

  Правилно е броят на починалите да се отнася към броя на заразените десет дни по-рано, защото между откриването на заболяването от ковид-19 и смъртта минават средно 10 дни. В такъв случай се вижда, че процентът на починалите е около 6,5% - от началото на април досега той не е падал под 5,3% и не се е качвал над 7,6%.

 32. 32 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":

  Е, и у нас от приключилите случаи смъртността е 9 %- за днес 207 / (207 +2074) = 8,7%.

 33. 33 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#18] от "tacheaux":

  тогава ще настъпи апокалипсиса.

  Чудесно! Щото за християните апокалипсис е радостното очакване на второто пришествие на Христа!

 34. 34 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#19] от "hamiltonf":

  Не знам - но все пак в България има 380 болници! Все още имаме под един болен от ковид на болница.

 35. 35 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  При толкова много цигани, които, както знаем не спазват никакви дори елементарни хигиенни навици, няма никакъв шанс заразата да изчезне скоро, те я разнасят навсякъде.

  Вчера и в Италия е пламнала една общност от родни "бразилци". Просто с тях оправия няма, където и да отидат, носят мръсотията със себе си.

 36. 36 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#25] от "Мизийски":

  Интересно защо няма втора вълна в Словакия, която е с половинмилионно циганско малцинство.
  Според моята хипотеза - каквато доминиращата нация, такива и циганите.

 37. 37 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  До коментар [#34] от "Patsis":

  https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/191788-balgariya-da-razpolaga-s-7400-legla-1400-ot-tyah-sa-intenzivni

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 38. 38 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 565 Неутрално

  "СЗО: Премахването на много мерки накуп е грешка"

  Че за кое по-напред да мисли Боко?
  За пачките? За кюлчетата? Че не е сигурен какво са му направили докато е спял?

  Хайде сега! Боко и той "хора"!

 39. 39 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "СЗО: Премахването на много мерки накуп е грешка"

  Дневник, това СЗО ли го казва или представителя на СЗО за България доц. Михаил Околийски? И на какъв принцип е бил избран да бъде представител?

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Нещо грешно в графика на оздравелите- набързо те се изравниха с разболелите се и не останаха болни...😉
  —цитат от коментар 5 на plamen_b


  Учителят - Деца! Решихте ли задачката, както ви показах?
  Децата - Да г-н учителю
  - И колко получихте?
  - 6 г-н учителю.
  - А колко е отговора?
  - 3 г-н учителю.
  - Сега разделяте на 2 и получавате отговора!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#32] от "Patsis":

  Математик си ми от класа. Някое моделче няма ли да ни спретнеш и ти?

 42. 42 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#8] от "pitanka_3":

  Това го кажете на хвърчилкото от къмпинг Корал! (RIP)

 43. 43 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 132 Любопитно

  До коментар [#1] от "save_knforest":

  Пич, ти за науката статистика чувал ли си?

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 44. 44 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 132 Любопитно

  Днес процента на положителни проби е 2,8%. Предните дни беше 5-6 до 8.

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 45. 45 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#37] от "hamiltonf":

  https://www.svobodnaevropa.bg/a/30483564.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Неутрално

  До коментар [#45] от "дерибеев":

  Това е старо, по актуалното е към 25.04., когато България "разполага със 7400 болнични легла, 1400 от тях са интензивни". Макар че, и тези 1400 са съмнителни.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 47. 47 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 254 Весело

  Къде скриха гологлавия? В дън земя изчезна.
  —цитат от коментар 26 на Барба-Ганьос-Тулуп


  Отмаря на Халкидики, човека... В пика на епидемията, това е най малкото безотговорно, както казваше самия той...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 48. 48 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#46] от "hamiltonf":

  Това ми направи впечатление, по официални данни в началото са повече и след широко рекламирано наливане на милиони в нови интензивни отделения официално леглата са намалели

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 49. 49 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  В болници обаче има само 341 човека и от тях сама 11 в реанимация. Това ми звучи нелошо, защото капацитетът на болниците е в десетки пъти по-голям.
  —цитат от коментар 4 на boevbisser


  М, то кревати и в "Арена Армеец" има. Но няма кой да се грижи за хората по креватите...

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 50. 50 Профил на azlikaram
  azlikaram
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Тия корумпета СЗО някой още слуша ли ги?

 51. 51 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2711 Неутрално

  “Още един пастор е заразен с коронавирус след религиозното събиране в Перущица на 6 юни, “

  Вирусът се размножава дълго време преди да се отчете от ПСР-теста. Защо хабят ресурс да тестват всички контактни на следващия ден?

  Любовта ще спаси света!!!
 52. 52 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 418 Неутрално

  СЗО е грешка. И следва да се закрие.

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 53. 53 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 418 Неутрално

  СЗО е грешка. И следва да се закрие.

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 54. 54 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  То това беше ясно на всички, изключвайки Тиквата и ментора му Мъгъров, който продължава да обикаля студията с тъпотиите си. Но Тиквата естествено се скри, както винаги когато осере нещата. Иначе преди мерките падаха по 5 на ден по изрично решение на Тиквата. След среща с когото и да е, кръчмари, чалгари, театрали, фенове и...с умствен капацитет на Тиквата.
  Сега щели да глобяват шефа на Националния стадион, как си го представяте той да организира спазване на дистанцията, като той разреши публика.
  Ето днес има и 8 починали, явно разболееш ли се малко по-сериозно при нашето прекрасно здравеопазване, свирено.

 55. 55 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 793 Любопитно

  ... премахването на много мерки накуп е грешка...
  —цитат от коментар 0 на статия


  Брей, как пък се сетихте?

 56. 56 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Доц. Михаил Околийски може ли да ми обясни каква е разликата между първия "пик" с мерки и втория "пик" без мерки? Ще му помогна малко. По време на първия пик имаше 140 заразени при 1000 теста на ден. По време на втория имаме отново 140 заразени обаче при 2000 теста на ден. За какви маски си говорим и каква е ролята им изобщо? Всичко е игра с бройката тестове. А онези 2% прекарали го според НОЩ? Това прави 140 000 души от 7 милиона. С тях как ще сметнете процента смъртност или те не са важни за стъкмистиката? Отново ще ви помогна малко - 200 от 140 000 = 0.14%. Предимно възрастни хора с много заболявания. Грипът догодина ще отнеме същия процент, но с доста млади хора, ще има и деца. Питам, къде е апокалипсиса, че да налага такива мерки? Та догодина и за грипа или мръсния въздух ще ни наденете хомоти с аргумента, че ни "пазите".

 57. 57 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 476 Неутрално

  айде мангизов да оди при бобока

 58. 58 Профил на ХонГилДон
  ХонГилДон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Айде, изкараха плашилата от СЗО. Проучете първо какво представлява тази частна организация, доколко има правото да се самопровъзгласи за "световна" и дали има право да дава тон в живота?!

 59. 59 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Дръж се Швецио!
  Водеха ни убедително по умрели, но стремително наваксваме! Да стискаме палци да ги стигнем! Само че - никакви мерки! Никакви! Иначе може да изостанеме, може местата в болниците да не свършат и тогава .... няма да има толкова висока смъртност :(

 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Любопитно

  До коментар [#31] от "Patsis":

  "Правилно е броят на починалите да се отнася към броя на заразените десет дни по-рано, защото между откриването на заболяването от ковид-19 и смъртта минават средно 10 дни. В такъв случай се вижда, че процентът на починалите е около 6,5% - от началото на април досега той не е падал под 5,3% и не се е качвал над 7,6%."

  Процентът на починалите е доста подвеждащо твърдение ! Това, че се твърди, че е 4,5,6 и пр. %, изобщо не значи, че ако ти се разболееш, шансът ти за оцеляване ще е 95 %, например ! Зависи от конкретното ти здравосоловно състояние ! Така че изобщо не трябва да се успокояваме с подобни абстрактни статистики, а да бъдем внимателни и отговорни и към себе си, и към останалите !

 61. 61 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Излиза, че починалите са 10 % от новозаразените. Лоша работа.
  —цитат от коментар 1 на save_knforest


  Излиза, че продължават да не правят аутопсии и да няма никакъв анализ. Както обикновено, чака се някой далече зад океана да намери универсално решение. Междувременно всеки, който някъде го сърби, си чеше езика, дрънкайки глупости, по примера на СЗО, на които Тръмп не напразно резна финансирането.

 62. 62 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2711 Неутрално

  Доц. Михаил Околийски може ли да ми обясни каква е разликата между първия "пик" с мерки и втория "пик" без мерки? Ще му помогна малко. По време на първия пик имаше 140 заразени при 1000 теста на ден. По време на втория имаме отново 140 заразени обаче при 2000 теста на ден. За какви маски си говорим и каква е ролята им изобщо? Всичко е игра с бройката тестове. А онези 2% прекарали го според НОЩ? Това прави 140 000 души от 7 милиона. С тях как ще сметнете процента смъртност или те не са важни за стъкмистиката? Отново ще ви помогна малко - 200 от 140 000 = 0.14%. Предимно възрастни хора с много заболявания. Грипът догодина ще отнеме същия процент, но с доста млади хора, ще има и деца. Питам, къде е апокалипсиса, че да налага такива мерки? Та догодина и за грипа или мръсния въздух ще ни наденете хомоти с аргумента, че ни "пазите".
  —цитат от коментар 56 на dxd41539708


  ———

  Използвайте броят на починалите или настанените в болница, така ще избегнете влиянието на количеството тестове!

  Любовта ще спаси света!!!
 63. 63 Профил на pspa
  pspa
  Рейтинг: 339 Весело

  Премахването на много мерки накуп може да е грешка, ама нали продажбата на бело в баровете и чалготеките трябва да върви? Не може те да останат затворени, как иначе ще се пълнят партийните каси?

 64. 64 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#41] от "dxd41539708":

  Прекалено много неизвестни има за модел.
  Но мога да Ви кажа, че ако през юни нещата вървяха като през май, към днешна дата щяхме да имаме по един новозаразен средно на ден.

 65. 65 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#29] от "Ridiculous Върнете стария сайт!":

  Не знаем реално, колко са заразени, колко са болни. Знаем само, колко са починали от вируса. Или, колко смятат, че са починали от него. Ще пусна пак два вица от нета.
  "Разговор в моргата :
  - колега, какво да пишем, като причина за смъртта?
  - коронавирус.
  - А огнестрелните рани?
  - съпътстващи заболявания."

  "Ама, Пено! От що умре мажо ти?
  - Е па, от инфаркт!
  - Малей, здрав прав! Е, оти?
  - Казаа му, че са е разболел от коронавирус. "

 66. 66 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#30] от "tacheaux":

  Той не е виновен. Така са му казали, така говори.

 67. 67 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#47] от "Kamenarski":

  Е, тъй като Гърция има по-малко заразени и починали отколкото България, при население от 10,5 млн, а особено по-малко новозаразени,
  то да се отмаря на Халкидики е по-безопасно за здравето, отколкото по Бетономорието.

 68. 68 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Мъдреци ако можехте да Смятате щяхте Отдавна да Сте разбрали че Нищо не се е Случило и накрая за 100 дни имате 200 починали дори не знаете от какво и усреднено означава 2 Човека на ден а иначе само в Катастрофи починалите са толкова дневно. И великите тестове за Вирусчето там са Включени маркери с който Човек съществува температура при неразположение, хрема и т. н. И при нестабилното време ту вали ту топло нормално Човек да му протече носа или друго. Честито Страхливци сега Ви пазят а такова Животно като Демокрация вече го няма щото не сте я заслужили.

 69. 69 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#51] от "hope":

  Вече е осемнадесетият ден от сбирката на пасторите в Перущица, не е следващият.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#52] от "intergalactic":

  СЗО е грешка. И следва да се закрие.

  Огледалце на стената, коя е най хубава на земята?
  (Снежанка и седемте джуджета)

  Ще го счупя аз това проклето огледало, щото ме показва стар и грозен!
  (Михал Мишкоед)

 72. 72 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 275 Неутрално

  "Премахването на много мерки на куп е грешка." СЗО

  Мерките могат да се обобщят със следните два абзаца от статия на Дневник от онзи ден. Има ги въпросът е да се приложат и спазват.

  "В Пекин временно се отменят спортните събития, както и събитията с много хора на открито. Музеите, галериите и библиотеките ще ограничат посетителите си до 30 на сто от капацитета си. В града и провинцията временно спира груповият туризъм. Двете големи пекински летища отмениха голяма част от вътрешните си полети - повече от хиляда, съобщи "Франс прес".

  Още по-строго ще се следи за носенето на маски, спазването на дистанция и дезинфекцията. Част от кварталите около двата засегнати пазара са поставени под пълна карантина и хиляди хора ще трябва да бъдат тествани.
  Прекратени са занятията в училище, всички детски градини са затворени, учениците минават отново на онлайн обучение, предаде ДПА. Временно се отлага подновяването на лекциите в за студентите. Забраняват се всички неналожителни пътувания извън Пекин, всеки, който иска да излезе от града, трябва да покаже, че има отрицателен тест за вируса."

 73. 73 Профил на Georgi Stoyanov
  Georgi Stoyanov
  Рейтинг: 266 Неутрално

  До коментар [#14] от "дерибеев":

  CLOSED CASES
  1,125,673
  Cases which had an outcome:

  1,003,062 (89%)
  Recovered / Discharged

  122,611 (11%)
  Deaths

  Това не е от съвеЦки източник, а worldometers. 11% - ни повече ни по-малко.

 74. 74 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#60] от "samoedin":

  Процентът на починалите е доста подвеждащо твърдение !

  Напълно съм съгласен. В зависимост от възрастта през февруари в Китай процентът на смъртността варираше от 0,2% до над 20%, тоест стократно.

 75. 75 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#73] от "Georgi Stoyanov":

  Recovered са над четири милиона и половина. И са от бройките на диагностицираните ,инак няма как да ги преброиш ,ако не са . Чорапа се разплита и майтапа става все по -голям. С кви очи ни показват тия бройки ,направо .

 76. 76 Профил на ХонГилДон
  ХонГилДон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Никак не е трудно да се използва СЗО за бухалка за убиване на световната икономика и в част нашата. След едни от последните им изявления по отношение на България, сума ти чартъри с туристи към Черноморието бяха спряни. Резервациите също отпаднаха. В последния момент. Курортите са празни. Имате ли идея за колко хора няма поминък?! Ако някой си мисли, че това няма да го засегне лично, много греши. Това е ефектът на доминото - след една огромна група няма пари, тя не може да бъде клиент на останалите - всички слизат надолу по стълбичката...

 77. 77 Профил на ХонГилДон
  ХонГилДон
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Никак не е трудно да се използва СЗО за бухалка за убиване на световната икономика и в част нашата. След едни от последните им изявления по отношение на България, сума ти чартъри с туристи към Черноморието бяха спряни. Резервациите също отпаднаха. В последния момент. Курортите са празни. Имате ли идея за колко хора няма поминък?! Ако някой си мисли, че това няма да го засегне лично, много греши. Това е ефектът на доминото - след една огромна група няма пари, тя не може да бъде клиент на останалите - всички слизат надолу по стълбичката...

 78. 78 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#73] от "Georgi Stoyanov":

  Верно ли worldometers казва точния процент? Там тестовете за антитела ги няма, прекаралите го на крак също. Трябва да си доста наивен да смяташ, че това е точния процент смъртност. На Диамантената принцеса пълен с пенсионери в затворена среда и всички тествани, смъртността е 1%. За същата възрастова група в wordometers е 15%. Да те навява на едни мисли?

 79. 79 Профил на avalanche
  avalanche
  Рейтинг: 445 Неутрално

  В сърница и доспат от толкова заразени имаше ли умрели?

 80. 80 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  Нали маските не предпазваха? Даже и в този вестник една адвокатка с рехави аргументи ни убеждаваше как носенето им било противозаконно.
  Проблемът е, че заразените, докато не покажат симптоми разпространяват заразата, а маската все пак донякъде предпазва от разпространение.
  Когато нещата се оставят на отговорността на всеки един резултатите, за съжаление, са лоши. Доказваме, че без бой по главата не може да спазваме никакви правила.

 81. 81 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#73] от "Georgi Stoyanov":съвеЦки

  Това винаги придава тежест на .... доводите ви

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 82. 82 Профил на venziko
  venziko
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Eдно нещо е сигурно: след тази криза с коронавируса светът ще стане друг.

 83. 83 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не виждам защо диамантената принцеса някои хора я слагат като толкова важен пример. Или наистина си мислят че смъртността при възрастните хора е само 1%? Различните случаи от домове за възрастни тогава какво да се смята за тях?

  И друго има, вируса оттогава е мутирал много пъти, ситуацията сега е по-различна отколкото беше точно в началото.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 427 Неутрално

  От 79 заразени вчера, 21 са медицински персонал??? Ми то излиза, че основните развъдници на ковид в бг са болниците и циганските махали.

 86. 86 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 254 Весело

  До коментар [#47] от "Kamenarski":Е, тъй като Гърция има по-малко заразени и починали отколкото България, при население от 10,5 млн, а особено по-малко новозаразени,то да се отмаря на Халкидики е по-безопасно за здравето, отколкото по Бетономорието.
  —цитат от коментар 67 на Patsis


  Така е! Просто примера, дето го дава генерала е неадекватен спрямо приказките му по 1001 НОЩ!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 87. 87 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Да духат супата СЗО😅😆😄🖕

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 88. 88 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  всеки, който иска да излезе от града, трябва да покаже, че има отрицателен тест за вируса."
  —цитат от коментар 72 на dpnps


  Това общо взето нищо не означава. Както виждаме от практиката
  https://www.24chasa.bg/region/article/8729156
  тестът веднъж показва така, друг път - онака. Освен това кой има работа да върши, ще си намери начин и така ще се заформи пазар за отрицателни тестове.


  Нали маските не предпазваха?
  —цитат от коментар 80 на pamela


  Напротив. УчЕните вече са създали маска, която е напръскана със спецялна смес, дето трепе 99% от всички вируси и бактерии. И това само за 9,95 евро без доставката. Обмислям да си купя няколкостотин бройки да има за резерва
  https://www.focus.de/deals/shopping-deal-mit-focus-online-antivirale-wirkung-hoher-tragekomfort-modernes-design-everbasics-behelfsmaske-fuer-nur-9-95-euro_id_12030255.html

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "hch33660784":

  "Не виждам защо диамантената принцеса някои хора я слагат като толкова важен пример. Или наистина си мислят че смъртността при възрастните хора е само 1%? Различните случаи от домове за възрастни тогава какво да се смята за тях?

  И друго има, вируса оттогава е мутирал много пъти, ситуацията сега е по-различна отколкото беше точно в началото."

  Диамантентена принцеса е един чудесен пример, защото всичко е в затворена среда и проследено до последно. Данните в wordometers са изкривени, защото се тестват предимно тежки случаи, но леките и асимптомните се пропускат.

  И да, вирусите мутират, но към по-лека форма. Никой вирус няма интерес да убие реципиента, а да се размножава.

 91. 91 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#80] от "pamela":

  "Проблемът е, че заразените, докато не покажат симптоми разпространяват заразата, а маската все пак донякъде предпазва от разпространение."

  Я ми обясни как хем си без симтоми, хем кашляш и разпостраняваш заразата?

 92. 92 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Вече не могат да прикриват камарите от трупове. Холографските прожектори накъсват и хората по улиците изчезват и се появяват като на телевизор Велико Търново ,кога му нагласяш антената ,да ловиш турска телевизия през комунизма.

 93. 93 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Канал Левски във Варна е задръстен от трупове,дето лъснаха ,след като водата се отече и изсъхна. Мирише на леш. Инак холограмите си минават ,ама истинските коли ,колкото и да са малко ,закъсаха. Как караш Тесла през два реда трупове? Хубу ,че имам булдозер Хитачи .

 94. 94 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#91] от "dxd41539708":

  Бе Вие робот ли сте? Според Вас здравите хора нито един път на ден не кихват, нито се изкашлят?

 95. 95 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Малък ,но много прост народ.

 96. 96 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  Ми като имаш Ковид двайсе и го знаеш ,умри под моста ,а не на булеварда , баси ,не мога да те заобиколя ,Ганьо ,щото държавата ни е такава. И с яхтата не мога да изляза ,щото си решил да мреш в канала ,нещастник.

 97. 97 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  До коментар [#91] от "dxd41539708":

  Да си чувал нещо за инкубационен период? От момента на заразяване до появяване на симптоми заразеният не знае, че е заразен и разнася заразата. Част от заразените изкарват болестта дори без никакви симптоми, а при някои от тях са леки и минават за 2-3 дена, но вирусът остава в човешкото тяло до 2-3 седмици след изчезването на симптомите.

 98. 98 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Премахването на паразитни организации като СЗО би поправило много грешки накуп, смятат всички с глави на раменете.

 99. 99 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#97] от "pamela":

  Тва "без симптоми " е антивакса пропаганда. Или си заразен или не си. От Ковид се МРЕ ,няма средно пколожение,както на вас ,путинистите ви се иска.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK