Прокуратурата коментира интервю на Пламен Узунов с още чатове с Бобоков

Прокуратурата коментира интервю на Пламен Узунов с още чатове с Бобоков

© ДневникЧасове след интервюто на президентския съветник Пламен Узунов по Би Ти Ви в понеделник вечер Специализираната прокуратура разпространи във вторник (23 юни) сутрин още три чата между него и бизнесмена Пламен Бобоков, с което дава да се разбере, че разследването, което е започнала за търговия с влияние, ще продължи през медиите и фокусът е колко често са комуникирали двамата.


Засега Бобоков и Узунов нямат повдигнати обвинения и са разпитвани като свидетели. А прокуратурата нарича в официалните съобщения досъдебното производство за "престъпно сдружение с цел търговия с влияние", без да посочва по кой член от Наказателния кодекс е образувано. (Още по тази тема - в края на текста.)


Фокус върху либийския танкер и прокуратурата коментира интервюта


Новата серия разменени есемеси припомня предишната комуникация - за решението на Върховния административен съд (ВАС), което освобождава задържания либийски кораб "Бадр", отменяйки решението на Бургаския административен съд. От новоогласените чатове се разбира, че Пламен Бобоков се е интересувал от делото веднага след образуването му, а президентският съветник Узунов (в съобщението прокуратурата продължава да ги представя като П.Б. и Prezident-Pl. Uzunov - изписването в телефона) е отговорил "Чакам номерчето". Отговорът на П.Б. до Prezident-Pl. Uzunov съдържа снимка, която предоставя информация за номера на образуваното две седмици по-рано (на 13 септември 2018 г.) дело във ВАС по протест срещу предното решение на Административен съд - Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното дело е насрочено за 27 ноември 2018 г.
Тази кореспонденция е от 27 септември 2018 г.


Според разпространената в края на миналата седмица от Специализираната прокуратура информация два месеца по-късно, на 27 декември 2018 г., Prezident-Pl. Uzunov уведомява П.Б. за съдебното решение, преди то още да е подписано от съдебния състав. А самото решение става публично шест дни по-късно - на 2 януари 2019 г., припомня спецпрокуратурата.


От обвинението акцентират, че двамата са обсъждали предмета на това административно дело "в продължение на шест месеца". И уведомяват, че експертизата на мобилните устройства, ползвани от П.Б., установила, че с Prezident-Pl. Uzunov са разменени "общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях".


С този анализ спецпрокуратурата възразява на Пламен Узунов по повод интервюто му в понеделник по Би Ти Ви за отношенията му с Бобоков :

"Във връзка с отправени от П.У. в телевизионно интервю твърдения, че отношенията му с П.Б. са имали единствено делови характер и се свеждали до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации, мобилната комуникация, осъществявана между двамата, сочи за проведени множество лични срещи."

В интервюто Узунов обясни, че се е запознал с Пламен Бобоков покрай работата си като секретар на президента, и то при проверките дали по предложени за делегациите в чужбина бизнесмени няма някакви съмнения. Той не отрече контактите си с Бобоков и обясни: "Аз изпитвам уважение към г-н Бобоков. Той е интелигентен човек. Приятелство е дума, която всеки разбира по различен начин. Аз не зная много за личния му живот." Самият Бобоков в интервю в неделя нарече Узунов приятел, с когото се виждат да общуват на "по питие".


Узунов каза, че не си спомня откъде се е сдобил предварително с решението на ВАС, като заяви, че в този период се занимавал активно с казуса с отвлечения танкер и комуникирал с много хора по темата. Той отказа да коментира част от предишните чатове с твърдението, че в неговия телефон такива няма и че теоретично те могат да бъдат манипулирани.


Интересът на Бобоков към делото бил диктуван заради бизнеса му в Либия - това обясни самият той в интервюто в неделя.


От разпространените съобщения във вторник се разбира и как двамата се уговорят за среща на 25 септември 2018, като Узунов кани Бобоков в Пловдив. Снимката към този чат е озаглавена от прокуратурата Priatel.


Иван Гешев: Дали ще има обвинение решават наблюдаващите прокурори


Главният прокурор коментира във вторник от Сандански по повод образуваното дело, че държавният глава е призовал "да разследваме корупцията и търговията с влияние". И уточни за пореден път, че той не взима решения по конкретни досъдебни производства. "За това дали секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента ще бъде привлечен като обвиняем - решават наблюдаващите прокурори".


Така засега остава в неизвестност какво продължение ще има образуваното досъдебно производство за търговия с влияние: дали ще продължи като медиен сюжет с есемеси, или казусът ще бъде вкаран в правната му рамка.


От секретариата на президента отговориха: "Методите и интерпретациите на прокуратурата говорят сами за себе си." С този кратък коментар се изчерпва реакцията на президентската институция във вторник по повод новата серия разпространени съобщения на Бобоков и президентския съветник.


По кой член от Наказателния кодекс е заведено делото за търговия с влияние?


Докато Специализираната прокуратура продължава да разпространява чатовете между П.Б. и Prezident-Pl. Uzunov и медиите да ги ретранслираме, остава неясна правната конкретика на казуса, представян като "търговия с влияние".


"Дневник" попита Спецпрокуратурата по кой член от Наказателния кодекс е образувано делото и все още чакаме отговор. В НК изразът "търговия с влияние" не съществува, а специалист по наказателно право, пожелал анонимност", обясни, че за тази цел се ползва член 304б от Раздел IV - "Подкуп", който гласи:

"304б. (Нов - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице или чуждо длъжностно лице във връзка със службата му, се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба до пет хиляди лева."

От текста в НК се разбира, че за да има търговия с влияние, трябва да има поискана и обещана облага, и то материална облага. И второ - и двамата са отговорни при доказване, разтълкува специалист по наказателно право, пожелал анонимност. Съдебната практика, макар и рехава по такива дела, е еднозначна: трябва някой да даде или обещае на някого материална облага, обичайно пари, за да упражни той влияние върху конкретно длъжностно лице за вземане на решение. Това се доказва обичайно със СРС.


Ако сведем тези обяснения към конкретната комуникация на П.Б. и Prezident-Pl. Uzunov, която до този момент е публично известна, продължи юристът, има данни за искане на ходатайство, но "няма индиции за обещана или искана или дадена облага". А когато искането на ходатайство е на приятелска основа, то е несъставомерно, коментира той. И се пошегува, че в противен случай половин България трябвало да бъде изправена на съд.


И даде примери: Ако в разговор няма например "окажи влияние" - няма престъпление. Ако в разговор има "свали криминалната регистрация на Х", но човекът няма тези компетенции, няма престъпление или поне не такова, за което се говори в момента.


От прокуратурата няколко пъти казаха, че информацията в телефона и таблета на Бобоков е огромна, така че може да се очакват още примери. А в петък прокурорът спомена и за съобщения с "лице с имунитет".


Кореспонденцията, в която Узунов иска номера на делото във ВАС.

© Специализирана прокуратура

Кореспонденцията, в която Узунов иска номера на делото във ВАС.


Изпратеният номер на делото от Бобоков към Узунов. То е образувано две седмици преди комуникацията между тях.

© Специализирана прокуратура

Изпратеният номер на делото от Бобоков към Узунов. То е образувано две седмици преди комуникацията между тях.


Кореспонденция, в която двамата се уговарят за среща. Снимката към този чат е озаглавена от прокуратурата Priatel.

© Специализирана прокуратура

Кореспонденция, в която двамата се уговарят за среща. Снимката към този чат е озаглавена от прокуратурата Priatel.

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  Аз дотук виждам изнасяне на служебна информация, но не и търговияс влияние. Юристи да кажат така ли е?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Пак пушилка за да не каже защо са разпитвани господин Методиев , Горанов и Менда.

  SHADOWS of SOFIA
 3. 3 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  Ако прокутатурата има само това, делото ще катастрофира. Кскто винаги. Но все пак каскетите си направиха специализиран съд, тъй че има надежда за Радостта

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Защото даже и нашата прокуратура не може да намери основание.

 5. 5 Профил на biborana
  biborana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Колев":Ако прокутатурата има само това, делото ще катастрофира. Кскто винаги. Но все пак каскетите си направиха специализиран съд, тъй че има надежда за Радостта
  —цитат от коментар 3 на Doge


  Както пишете Каскетите си направиха съд с 2 инстанции, там и за по-малко ще ги осъдят, за съжаление.

 6. 6 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Пламен Узунов е невинен като" детска сълза " ! Той всичко е забравил или просто това са неща , които са се случили само във "виртуална реалност " ! За него е важно да защити с "голи гърди " пРезидента , защото той е официалната мишена на тази лоша прокуратура !

 7. 7 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-после прокуратурата разследва мастити бизнесмени и олигарси. Законът трябва да се прилага за всички независимо дали си медиен издател или съветник на президента.

 8. 8 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Не вярвах, че Гешев ще побърза да ни отврати толкова бързо. Това е такава перверзия.... А същевременно за ББ се мълчи.

 9. 9 Профил на Tenebrvs
  Tenebrvs
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Срамно е, че се допуска такава нискочела, некадърна паплач да заема властови позиции в дръжавното обвинение. Нивото на махленско заяждане е дори по-покъртително от некомпетентността, която съпровожда всяко разследване. Тук не става дума дори за това дали виновните са виновни - срастването между конкретни бизнеси и властта е напълно очевидно. Това селективно удряне по различни бизнеси тотално ще занули шансовете за бъдещи инвестиции от нормални фирми в страната. Тук ще идват само компании, които търсят евтина и непридричива работна ръка.

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/pravo/2020/06/19/4080561_purvan_p_purvanov_ne_ochakvaite_mejdunaroden/

  Либераст
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  На открито партийно събрание ли ще ги съдим, че трябва да знаем всичко за тия есемеси?

 12. 12 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Най-после прокуратурата разследва мастити бизнесмени и олигарси. Законът трябва да се прилага за всички независимо дали си медиен издател или съветник на президента.
  —цитат от коментар 7 на Александър


  Нека разследва ако има виновни има съд да ги съдят. А ако е само пушилка за прикрие друго разследване? Как да се вярва на институция която премълча дадения от Мавродиев кредит. Институция която не казва защо е разпитван ББ а ни набутва непрекъснато личната кореспонденция на някой .

  SHADOWS of SOFIA
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  Нищо инкриминиращо няма в тези съобщения, всичко прилича на някаква клюкарска история като от фейсбук.

  И ако подобни неща, идващи примерно от Божков могат да се приемат, защото той не е държавен орган и може да пише каквото си иска, просто е срамно и жалко
  т.нар. "Специлаизирана прокуратура", която трябва да се занимава с организираната престъпност, вместо това, да пуска на час по лъжичка някакви лични съобщения, под литературната фраза - "Обществен интерес".

  Очевидно и самите прокурори са толкова затруднени как да измислят някакво престъпление, че ги разпитват "за сега като свидетели". Т.е. ВНУШАВА СЕ, ЧЕ ГИ РАСЛЕДВАТ ЗА НЕЩО, НО ВСЪЩНОСТ НЯМА ДОРИ КОНКРЕТНО ОБВИНЕНИЕ.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 15. 15 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#12] от "K2":

  Никой не те кара да вярваш в каквото и да е било.
  Само престанете да слагате всички под общ знаменател. Има много съвестни хора в прокуратурата, които си скъсват задника от работа, докато вие пишете прогресивни коментари. Ти изобщо знаеш ли колко неща има на главата един прокурор? И колко е трудоемко нещо да бъде доказано в съда. Тук не говорим за фейковете на БиволЪ, които нямат никаква юридическа стойност.

 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1206 Весело

  Не вярвах, че Гешев ще побърза да ни отврати толкова бързо. Това е такава перверзия.... А същевременно за ББ се мълчи.
  —цитат от коментар 8 на Kotarak


  Дори и испанската прокуратура мълчи.

 17. 17 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 440 Гневно

  свински чревца, мамка му!

 18. 18 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#16] от "4ort":

  Сигурно Бъце ги държи с нещо.
  Или просто историята с къщата
  беше поредния фейк нюз. 🤔

 19. 19 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Засега обвинения не повдигаме,после ще видим,сега само пълним медиите с "шокиращи разкрития".Щом не се съобразяват с него.

 20. 20 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Пълен абсурд. Отново сме в най-мутренските времена 1993/97 с разликата, че сега мутрите и бухалките овладяха институции, правителство, парламент, прокуратура.
  Няма измъкване. Годжи е прав. Яко ще се мре.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  „Прокурор Николай Николов, свързан с Бобокови, подаде оставка“ - https://dnes.dir.bg/temida/prokuror-nikolay-nikolov-svarzan-s-bobokovi-podade-ostavka - „За прокурор Николов беше разкрито, че е търсил съдействие от Пламен Бобоков за избирането му за административен ръководител на Окръжна прокуратура – Русе“. Търговия с влияние или търговия с пуканки? М?

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  а пък в чата на Лаура Кьовеши пише , че боклука гешев ще бъде изринат с голямата лопата
  —цитат от коментар 23 на unknown artist


  А нещо линкче за „чата на Лаура Кьовеши“ или току-що се събуждаш от сладък сън?

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  Каскета изля в кафявите медии поредна порция помия. Но всичко се плаща – един ден. Ще настъпи моментът, когато и той ще седне на подсъдимата скамейка. Нека не си въобразява, че имунитетът ще го спаси.
  —цитат от коментар 27 на murry


  @murry, как да го разбираме това „Каскета изля в кафявите медии поредна порция помия“? Тук, в тази медия, Гешев ли публикува този материал? Гешев ли написа статията? Гешев ли сложи следните пояснения под илюстрациите:

  1. Кореспонденцията, в която Узунов иска номера на делото във ВАС.

  2. Изпратеният номер на делото от Бобоков към Узунов. То е образувано две седмици преди комуникацията между тях.

  3. Кореспонденция, в която двамата се уговарят за среща. Снимката към този чат е озаглавена от прокуратурата Priatel.

  Тази медия тук „кафява“ ли е? Ако е такава, ти защо се унижаваш да пишеш в нея? Дай някакви пояснения, ако обичаш! Ти ли ще поведеш човешкото цунами, когато „настъпи моментът, когато и той ще седне на подсъдимата скамейка“? Питам за един приятел, за да „не си въобразява, че имунитетът ще го спаси“. Ще си въобразява той, а-а-а-а-а-а-а-ма-ха!

 29. 29 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Пламен Узунов е невинен като" детска сълза " ! Той всичко е забравил или просто това са неща , които са се случили само във "виртуална реалност " ! За него е важно да защити с "голи гърди " пРезидента , защото той е официалната мишена на тази лоша прокуратура !
  —цитат от коментар 6 на doroteus


  Дааа някой не иска да си прехвърли бизнеса даром!
  Обработка на обществено мнение - Прокуратурата КОМВНТИРА! Кога ли ще започне да си върши работата и да обвинява?

 30. 30 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  „Престъпно сдружение”, имащо за цел да получи информация от съда за задържане на пиратско откраднатия от Либия кораб Бадр, с любезното съдействие на ГЕРБ и имащо интерес, вследствие от това България да не бъде обявена за пиратска държава? Дай Боже повече такива ”престъпни сдружения”.
  И за търговия с влияние на президентския съветник, при положение, че въпросния съдия не е назначен на поста? Гербава работа...

 31. 31 Профил на hhh5964o625
  hhh5964o625
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Трийте си чатовете и СМС-ите бе, елементарна хигиена е това. Освен ако не ги пазите за компромати. Прокуратури, служби, хакери, престъпници, конкуренция - има кой да рови с интерес.

 32. 32 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  От текста в НК се разбира, че за да има търговия с влияние, трябва да има поискана и обещана облага, и то материална облага, разтълкува специалист по наказателно право. Ако сведем тези обяснения към конкретната комуникация на П.Б. и Prezident-Pl. Uzunov, която до този момент е публично известна, продължи юристът, има данни за искане на ходатайство, но "няма индикации за обещана или искана или дадена облага". А когато искането на ходатайство е на приятелска основа, то е несъставомерно, коментира той. И се пошегува, че в противен случай половин България трябвало да бъде изправена на съд. И даде примери: Ако в разговор няма например "окажи влияние" - няма престъпление. Ако в разговор има "свали криминалната регистрация на Х", но човекът няма тези компетенции, няма престъпление"

  Ха, интересна трактовка.

  Ами то тогава излиза, че разговорът "Ало Ваньо" за който обвиняваха Баце също не е престъпление?

  Баце просто ходатайствал на приятелска основа (по думите му тогава бил обещал услуга на Първанов).

  Моля плахо Икономедия да ни разясни - дали това е престъпление само когато Баце го прави?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 33. 33 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Узунов трябва да бъде уволнен ако Радев иска да приемем за нещо различно от Тулупите и Каскетите!

 34. 34 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Узунов трябва да бъде уволнен ако Радев иска да приемем за нещо различно от Тулупите и Каскетите!
  —цитат от коментар 33 на moreee


  Стига бе.

  То ако опираше до честност Радев първо трябваше да уволни себе си. Назначил генерал Деса на две заплати във ВВС. Ама няма конфликт на интереси щото те с генерал Деса нямат нищо общо.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 35. 35 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николов":

  "Ами то тогава излиза, че разговорът "Ало Ваньо" за който обвиняваха Баце също не е престъпление?
  Баце просто ходатайствал на приятелска основа (по думите му тогава бил обещал услуга на Първанов)."

  Има разлика! Тиквоча нареди за спиране на проверка на митниците. Узунов не може да нареди на ВАС кой да избере за,окръжен прокурор. Но Узунов си е за уволнение. Скоро ще уволним и Тиквата. Още 9 месеца му останаха.

 36. 36 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Поредният прокурорски цирк! Робин Худ в акция - да вземем от богатите и да раздадем на бедните. И всичко това за "едната чест" на Каскета. Глупости на търкалета!
  Отврат! Повръща ми се от всичките глупости на Главния Каскет. И ме е срам, че останах в България, за да преживея и това!

 37. 37 Профил на haunted08
  haunted08
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#31] от "hhh5964O625":

  За търговия с влияние - не, но за прикриване на престъпление - да. Докато в случая с Узунов едва ли може да се нарече престъпление това, че е съобщил решението на съда малко преди да бъде публикувано. Т.е. не е повлиял на решението, а то така или иначе става публично известно.

 38. 38 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 594 Любопитно

  До коментар [#25] от "Александър":
  " . . . обвиененията са за участие в престъпна схема за търговия с отпадъци и за търговия с влияние. "

  Сашко, умното ни момченце тук, кажи ни миличък какво е това "търговия с влияние", че като по-простички не можем да зацепим. Много те моля!

 39. 39 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николов":"Ами то тогава излиза, че разговорът "Ало Ваньо" за който обвиняваха Баце също не е престъпление?Баце просто ходатайствал на приятелска основа (по думите му тогава бил обещал услуга на Първанов)."Има разлика! Тиквоча нареди за спиране на проверка на митниците. Узунов не може да нареди на ВАС кой да избере за,окръжен прокурор. Но Узунов си е за уволнение. Скоро ще уволним и Тиквата. Още 9 месеца му останаха.
  —цитат от коментар 35 на moreee


  Виж, мен ако питаш Баце извърши престъпление с "Ало Ваньо". И в нормална страна трябваше да го чака съд и присъда.

  Ама тук Икономедия мазно илиза с тезата, че когато няма материално облагодетелстване няма престъпление.

  Ако Икономедия лансира такива мазни тези то излиза, че и "Ало Ваньо" не е престъпление понеже и Баце не е получил пари от Първанов, а му прави услуга.

  Това дето ме дразни са мазните напъни да вкарат двойни стандарти.

  Петя Владимирова иначе е същниска Жана Д'Арк като трябва да громи ГЕРБ, ама тук започват едни мазни обяснения как щом нямало пари нямало и престъпление. Нека изясни сама за себе си кога има и кога няма търговия с влияние.

  А иначе двойния стандарт си личи с просто око - на Найденов видеото с обвиненията срещу Божков Икономедия вече 6-ти месец не го излъчва "щото го проверяват". Човекът застава открито с името си. Ако искаш вярвай, ако искаш - не.

  Ама хич не се забавиха да публикуват снимките от спалнята на Борисов - въпреки, че никой не е застанал с името си зад тях.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Пакоджет
  Пакоджет
  Рейтинг: 228 Весело

  До коментар [#13] от "Александър":

  Сашко, сложете в бюлетина позиция "Еб@л съм ви тутурутката!". Ще сте потресени всички настоящи и бъдещи политически прости пуйки каква ще е активността и кой ще е с мнозинство. Това, разбира се, ако броите правилно, чели сме Алеко, за разлика от еднокнижника слънце!
  Хайде, със здраве, бройте чекмеджета!

  Антиваксър=деб*л!
 42. 42 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николов":

  Ама верно си тъп, Баце е шеф на Ваньо и не ходатайства, а нарежда...

 43. 43 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1980 Неутрално

  Абе да не би някой да се готви за избори наесен, та е тази офанзива срещу Радев, който ще назначава служебно правителство?!

 44. 44 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#38] от "Косьо Генчев":

  Чл.304б и „търговията с влияние“ – „Който поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице или чуждо длъжностно лице във връзка със службата му, се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба до пет хиляди лева (ал.1), и който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е неследваща се облага на лице, което твърди, че може да упражни влияние по ал.1, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до три хиляди лева (ал.2)“. Съдебната практика е изяснила, че за обективната съставомерност на „търговията с влияние“ не е необходимо деецът да извърши действия по реализиране на влиянието, съставът е осъществен, след като деецът само е поискал, resp. получил неследващата му се облага. Необходимо е обаче той да разполага с обективната възможност да упражни влияние, но ако такава не е налице, е мислима хипотезата на измама (реш. № 310/2012г., ВКС).

 45. 45 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николов":Ама верно си тъп, Баце е шеф на Ваньо и не ходатайства, а нарежда...
  —цитат от коментар 42 на lz73


  Шеф на Ваньо беше Дянков.

  Ама иначе бързаш да обиждаш на тъп.

  Леке.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 46. 46 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#28] от "Santos":

  Като казвам "кафяви", нямам предвид "Дневник". Имам предвид точно определени "медии". Всички знаете кой са. Тези, в които Гешев най-напред дава интервюта.

 47. 47 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  До коментар [#46] от "murry":

  Е, като са толкова „кафяви“, що препечатвате материали от тях? СВ и Дойче зеле не са ли достатъчни? И я колко Фейсбук труженици и труженички имате! Днес какво препечатахте от Фейсбук, а? Нищо, нали?

 48. 48 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#40] от "Косьо Генчев":

  Напълно прав сте. Огромен брой платени тролове. По писанията им ще ги познаете.

 49. 49 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Весело

  До коментар [#48] от "murry":

  Прав си, @murry, важното е, че вие сте безплатни!

 50. 50 Профил на azlikaram
  azlikaram
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#24] от "Santos":

  Търсил е съдействие, не са се случили нещата, Пламен Бобоков е помолил, не се е случило. Какво има?

 51. 51 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николов":Баце просто ходатайствал на приятелска основа (по думите му тогава бил обещал услуга на Първанов).

  Има престъпление защото има материален интерес. За приятел на Боко.

 52. 52 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  До коментар [#50] от "azlikaram":

  Ще се разбере какво има, ти бъди рахат! Ако няма нищо, защо въпросният прокурор подава оставка? Нещо „Гузен негонен бяга“, а?

 53. 53 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Според Каскета, ако двама мъже са публични личности, те могат да си пишат само за курви и пиене. Всичко друго е подозрително.

  Виж, нощните шкафчета миришат на теменуги.

 54. 54 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 421 Неутрално

  До коментар [#49] от "Santos":

  и те не са безплатни

 55. 55 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#54] от "д-р Тошков":

  При тях е убеждението, че са специални.
  Умнокрасавщината е болестно състояние.
  Обикновено боледуват от нея хора с нереална
  самооценка за себе си, снобари или тези, които
  се мислят за много прогресивни и модерни.
  Затварят се в своя кръг от инакомислещи и
  основното им занимание е да хвърлят кал и помия
  срещу цялата държавна власт в страната.
  За тях има САМО ЕДНА ГЛЕДНА ТОЧКА - тази на либералния мейнтрийм. Само че хората по света почнаха да се усещат за вредата от тях и затова, че повече пречат отколкото друго... 😉

 56. 56 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2085 Любопитно

  Тези двамата ще излязат много по-близки, отколкото твърдят.
  Узунов го кани на гости в Пловдив, докато твърди, че не са толкова гъсти- не думай.
  Според Бобоков се виждали "на по питиенце" - с райбер?!

  I Want To Believe
 57. 57 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2653 Любопитно

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  Аз дотук виждам изнасяне на служебна информация, но не и търговияс влияние. Юристи да кажат така ли е?
  —цитат от коментар 1 на Николай Колев


  Понеже не съм юрист искам и аз да попитам:

  Какво точно влияние и върху кого са имали Бобоков и Узунов и като как са го търгували помежду си?

 58. 58 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 625 Неутрално

  тая малоумщина с публикуването на няколко изречения от стотиците страници труден текст над който се поти каскета не ме привлича особено

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 59. 59 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#7] от "Александър":

  слаба ракия си, някакви си реплики, престъпника е този който разкрива следствена тайна, при това някакъв си скрийншот от телефон

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 60. 60 Профил на azlikaram
  azlikaram
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#52] от "Santos":

  Пич, премиерът спи с пистолет, раздава правосъдие по телефона, като директно заповядва на службите какво да правят, кой да ударят и така нататък. Псува като цървул, а за снимките, които най-вероятно са истински, няма да говоря! На тоя и 300г. затвор са му малко! Ти си тръгнал да ми се обясняваш за някакво си прокурорче там, след като главния прокурор е за смяна! Царят е гол, държавата е пропита от корупция и Ахмед Доган си живее живота и си прави каквото иска! Ебаси държавата, ебаси народа!

 61. 61 Профил на azlikaram
  azlikaram
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#55] от "Александър":

  Какво се опитваш да кажеш бе, трол? Шефът ти спи гол, обвит с пачки, чиито произход няма как да докаже, а ти ми разтягаш локуми!

 62. 62 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Това много ми прилича случката с Йончева и къщите за гости. Баце отвръща на удара. Само така! Вадете си кирливите ризки!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK