"Не само не отмина́, а ни заля" - извънредната епидемична обстановка се удължава

"Не само не отмина́, а ни заля" - извънредната епидемична обстановка се удължава

© Георги КожухаровИзвънредната епидемична обстановка заради коронавируса в България се удължава до 15 юли, реши правителството днес. Здравният министър Кирил Ананиев мотивира предложението си със значителното завишаване на заразените.


"Среднодневният брой на заразените с коронавирус в периода от 10 до 23 юни е 84 души, което е увеличение с 3.2 пъти в сравнение с предходния период", заяви Ананиев. Той увери, че няма да се затягат мерки, а ще се следват досега наложените - карантина на влизащите от определени държави и забрана за влизане на гражданите на някои страни, хигиена, дистанционна работа и т.н.


"Силно ще завишим контрола, мерките трябва да се спазват", заяви Ананиев. Премиерът Бойко Борисов изрази разочарованието си от реакциите в България след смекчаването на голяма част от ограничителните мерки.


Демокрацията е за дисциплинираните
"Демокрацията е за дисциплинираните", обобщи премиерът Борисов и не пропусна да спомене несбъдналите се прогнози за отслабване на вируса през лятото.


"Колко доктори, доценти, професори казаха, че ще си скъсат дипломите пред мене, че юли месец това ще отмине като всеки грип."


Не само не отмина́, а ни заля, така че виж, Ананиев, много от професорите да започнат да късат дипломите.


Бойко Борисов,

министър-председател


"Ние поетапно отворихме всичко и помолихме, умолявахме само за едно - да се спазва дисциплина. Ние бяхме единствените, които дадохме възможност на нашите футболисти да играят пред публика и какво направи публиката - струпа се накуп, без маски, какво да демонстрират", заяви Борисов и обясни, че затова се налага ограничение от по хиляда души на сектор.


"Най-вероятно, ако така продължат, Кралев, ще затворим стадионите, явно когато направиш жест, той не се отчита", заяви премиерът. Продължи с примери за мерките след отварянето на дискотеките и даде пример с Гърция, закъдето завърнали се разказват, че всеки сервитьор е с маска и шлем, а глобите са високи, докато тук се приемало за подигравка, че се върна задължението за носене на маски.


Борисов изтъкна, че оздравелите се увеличават, че "нищо не правим, което да притесни психически хората" като даде пример със спирането на ежедневните изявления пред медиите на Националния оперативен щаб. "Виждате, спряхме и брифингите, медиите си взимат информацията и си я разпространяват, не ние всяваме страх", смята той.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Хората обикновено се провалят накрая, защото не влагат толкова усилия, колкото в началото!
  ...
  (приказката за власите и края на Дунава е само разновидност на общовалидното за нас правило)

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3420 Неутрално
 3. 3 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 249 Гневно

  Да ве точно така изкарайте хората виновни. На тоя тулуп ВИНАГИ някой друг му е виновен. Как веднъж не смени тактиката за 10 години...

 4. 4 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2297 Неутрално

  Бокич, слушай Мангърката! Отваряй кръчмите и бардаците, смело!

 5. 5 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Немощ и лъжи. В интензивните отделения има само 13 човека.
  На Борисов му харесва да има извънредно положение. Харчи и управлява без контрол от никого.

 6. 6 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Гневно

  Тоя е вече нетърпим. Кой ти е виновен, о идиоте, че отвори стадионите? Защо изобщо беше нужно да се доиграва предрешеното ни първенство? Какво очакваше да се случи, когато позволиш събирането на млади и активни хора по барове и дискотеки? Целия цивилизован свят охлабва мерките постепенно, стъпка по стъпка, само ния пуснахме всичко от раз и разбира се се оср@хме. После, понеже премиера ни няма грам мъжество за да призбае, че вината е негова, виновни естествено се оказахме ние. Пу да ти .....

 7. 7 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Хората обикновено се провалят накрая, защото не влагат толкова усилия, колкото в началото!...(приказката за власите и края на Дунава е само разновидност на общовалидното за нас правило)
  —цитат от коментар 1 на Julius


  Аз не знам как хората още не могат да разберат, че при положение, че този вирус няма да изчезне, той може да отмине, ако достатъчно хора го изкарат или има ваксина. Друг вариант няма. Ако ще и да се затворим за 12 месеца, ако няма ваксина, когато се отворим, пак всичко наново ще тръгне.

 8. 8 Профил на touroperator
  touroperator
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И какво ново се е случило в сравнение с март тази година? Повече тестове и в резултат повече регистрирани. Нито са повече болните със симптоми, нито тези на респиратор.
  Колко са починали ОТ вируса също не знаем, защото в България въобще не се правят аутопсии. Оказа се, че Мангъров си беше прав в самото начало, а и доц. ЧорБанов го потвърждава, ако някой му даде думата.

 9. 9 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Значи, какво се оказа. Непрекъснато ни повтарят как хората не заслужават такава скапана държава.
  Но, какво се оказа. Докато държавата държеше здраво юздите- всичко беше ок и под контрол.

  Тогава се намесиха "силите на личностната свобода" , като оня шарлатанин и псевдожурналист, който каза , че маските били за да не задаваш въпроси. Не бе, маските са държавата да ти пази скапания живот, който ти не цениш особено.

  После държавата каза, ок, супер съзнателни сте , издържахте, давайте същото но на ЛИЧНА ВАША ОТГОВОРНОСТ, тоест проявете си гражданското съзнание, така както го манифестирате навсякъде- в интернет, по пазари, по площади, по блокове и входове.

  И какво стана- приятелки се целуват отново при среща на улицата, колеги пият кафе и обядват на 30 сантиметра разстояние, говорейки, продавачки пушат заедно.

  Мита за великия съзнателен гражданин отече в канала.

  Оказа се, че част от населението не си заслужава държавата.

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  "Ние бяхме единствените, които дадохме възможност на нашите футболисти да играят пред публика..."

  Щото сте много умни.

  Когато броят на заразените се движеше около 20-30 дневно, затворихте ПАРКОВЕТЕ, за да не излизат хората на въздух и слънце, а когато минаха 100, отворихте чалготеките и стадионите с "препоръки" да се спазва "социална дистанция".

  Само изключително ... умен, но не съвсем ... човек може да си въобрази, че побеснелите тълпи на стадиона и пощръклелите тийнейджъри в чалготеката ще носят маски и ще спазват социална дистанция.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Само че това няма да помогне, ако хората сами не вземат по-сериозни мерки да се предпазят.

 12. 12 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 492 Весело

  Даааа, народът игуби доверието на правителството и може да си го върне само с всеотдаен и неуморен труд. Освен това предлагам правителството да разпусне народа и да си избере някой друг - по-добър народ!

  P.S. Тоеа е перифраза.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 13. 13 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Бойко иска спокойствие още 20 дена, за да изтегли многомилиарден заем за АЕЦ Белене. С процент за него!
  Икономиката на страната - е.и й майката!
  Туризмът - да се е.е майката.
  Борисов проблеми няма. ГЕРБ също. Да му мислят останалите 80%!

 14. 14 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Значи, какво се оказа. Непрекъснато ни повтарят как хората не заслужават такава скапана държава.Но, какво се оказа. Докато държавата държеше здраво юздите- всичко беше ок и под контрол.Тогава се намесиха "силите на личностната свобода" , като оня шарлатанин и псевдожурналист, който каза , че маските били за да не задаваш въпроси. Не бе, маските са държавата да ти пази скапания живот, който ти не цениш особено.После държавата каза, ок, супер съзнателни сте , издържахте, давайте същото но на ЛИЧНА ВАША ОТГОВОРНОСТ, тоест проявете си гражданското съзнание, така както го манифестирате навсякъде- в интернет, по пазари, по площади, по блокове и входове.И какво стана- приятелки се целуват отново при среща на улицата, колеги пият кафе и обядват на 30 сантиметра разстояние, говорейки, продавачки пушат заедно.Мита за великия съзнателен гражданин отече в канала.Оказа се, че част от населението не си заслужава държавата.
  —цитат от коментар 9 на grayeagle


  Стига сте обвинявали хората! Това е естественото развитие на една епидемия. Ако ще и 5 маски да носим, щом хората работят във фабрики, събират се в ресторанти и се срещат (ако ще и по двама да е), винаги ще витае вирусът. Няма как да се спре това, тези бройки които отчитат са само на открити заразени. Реалният брой на заразените, по признание на щаба, е поне 70 000 човека до момента.

 15. 15 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Очаквано българина се направи на тарикат и сега - остен

 16. 16 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#13] от "historama":

  И не са само ГЕРБ виновни. Всички 240 депутата от 44-то НС!
  Без нито едно изключение!

 17. 17 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  "Демокрацията е за дисциплинираните", обобщи премиерът Борисов и не пропусна да спомене несбъдналите се поргнози за отслабване на вируса през лятото."

  Демокрацията е за всички хора, не всички демократични държави са дисциплинирани. А, има и много дисциплинирани народи, които живеят в анти демократични държави.

  "Колко доктори, доценти, професори казаха, че ще си скъсат дипломите пред мене, че юли месец това ще отмине като всеки грип."

  То, това беше кристално ясно бе Боко, когато COVID-19 се превърна в световна пандемия в края на зимата той удари силно и държави в които има топло време и климат. Примерно КСА и Ирак. Там случаите бяха хиляди въпреки, че температурите през март месец бяха над 25 градуса.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До 9 от "grayeagle":
  "Оказа се, че част от населението не си заслужава държавата."

  Да, сетих се за Юлия Кръстева и Кристо. Не искат и да чуят за държавата си.

 19. 19 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Нищо не направихте да затворите устите на хора които твърдят, че всичко е конспирация и вирус няма!
  Х..ят господен подгони колегите, задето казали, че нямат предпазни средства, а тия дето разпространяват фейк из мрежите продължават да го правят.
  И още нещо - за християните великден нямаше, ама рамазанът си се проведе, че чак в началото криехте от какво са пламнали огнища по турските и циганските махали!
  Е сега ще ни залее о още как! Дано само жегите дойдат по-скоро!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 20. 20 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#13] от "historama":

  Туризма е в тотален колапс. Курортите ни са тъжна картина. Празни са и повечето обекти дори нямат намерение да отварят. Няма и смисъл. Слабоумното управление на Коронакризата доведе до там, че да сме в епицентъра точно, когато започва сезона. Хората не са по-глупави от нас. Никой няма да дойде в страна, която даже не е достигнала пика на заразата.

 21. 21 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#3] от "Драгомир Дончев":

  Да не би бат Бойко да е виновен, че ходите без маски в магазините?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 22. 22 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Любопитно

  До коментар [#21] от "nv":

  А кой друг? Ти ли отмени заповедта за маските?

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3859 Неутрално

  До коментар [#22] от "zle_platen_trol":

  Бойко Борисов: "По-страхливите ще носят маска."
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/04/4074811_po-strahlivite_shte_nosiat_maska_i_oshte_ot_borisov_za/

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на hbb33646311
  hbb33646311
  Рейтинг: 8 Весело

  Кой му сра в гащите на тоя? КОЙ бе??

 25. 25 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#18] от "historama":

  Кристо има много държави- България, Чехословакия, Австрия, Сащ. Той е с наднационален мащаб. Той си го избра и съвсем достойно си носеше своя избор. Държавата не държи никой насила. Това го правеше само комунистическата държава. Даже тогава и досие са му събирали, а после му пратиха Тома Томов- ченгето, да прави филм за него.
  Кръстева е ченге. Тя си е доволна от държавата, комунистическата . Само храненик на дс можеше да си ходи до Париж и обратно . Борис Христов , честния човек, не можеше майка си да види, но ченгетата Кръстева, Гяуров и останалите си пътуваха спокойно.

  По нищо не си приличат двамата, които сочиш.

 26. 26 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  До коментар [#20] от "zle_platen_trol":

  Абсолютно вярно, те и затова толкова много чартърни полети от други части на ЕС за България бяха отменени. Живеем в 21 век, информацията за случващото се в България (покачването на заразените) не може да се скрие от нашите партньорски държави в ЕС и от техните граждани, които търсят къде да почиват това лято.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 27. 27 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 249 Неутрално

  До коментар [#3] от "Драгомир Дончев":Да не би бат Бойко да е виновен, че ходите без маски в магазините?
  —цитат от коментар 21 на nv


  Аз не съм спирал да нося маска. За "вас" не знам. За сметка на тва бате ти един път не го видях да сложи - вероятно щото води с личен пример, нали?

 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#6] от "zle_platen_trol":

  Едрият бизнес ! Губи милиони и тази година ще има много фалити ! Всичко е заради пари, не заради живота или здравето на хората ! Ще го усетим още по - силно наесен !

 29. 29 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#20] от "zle_platen_trol":

  И в Залцбург няма заразени и няма туристи изобщо. Това е положението. Нулев сезон. И при болни и без болни.
  Само с коли до 500 километра ще има разни седмични разходки.
  Самолетите са долу, без тях няма нищо.

 30. 30 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Правителството като затваряше ресторанти стадиони .Защто затваряше .Сега защо не затваря .На глупавия русофилски народ все някой му е виновен .

 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  До коментар [#3] от "Драгомир Дончев":

  Ми, връзват му се на лъжите и глупостите. "Аз съм прост и вие сте прости. Затова се разбираме". Автор Б. Борисов.

 32. 32 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да върнат карантината!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Освен стадионите, моловете и ресторантите няма какво друго да се ограничи. Училищата и голяма част от детските градини лятото не работят. Граничничният контрол никога не е спазвал с или без някакви мерки.

 35. 35 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  От самото начало единствените нормални мерки бяха да се ограничат събиранията и масовите мероприятия и да се увеличи хигиената, както и да се пазят възрастните хора и хронично и тежко болните. Всичко останало е пунта мара и имитация на мерки. Маските НЕ ПРЕДПАЗВАТ, защото 99% от тях са менте и нямат никаква защита. Професионални маски не се продават никъде. Правитеството и щаба от самото начало не знаят какво правят и просто копират мерки от западните страни. Нищо повече. Съсипаха туризъм, хотелиери, ресторантьори, транспортен бизнес, сватбени агенции, детски партицентрове, търговията в молове и какво ли още не. Следващата година приходите в бюджета ще са поне 10-15% надолу, докато хуттата ще краде пари от. ЕС за "възстановяване".

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 36. 36 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4005 Неутрално

  До коментар [#7] от "ivan92":

  Важното е шаш и паника да има. Та ако може и до изборите. Така хората няма да си мислят и говорят за глупости. Като снимки на пачки в евро, кюлчета злато, уиски, отглеждало 21 години и един пистолет. А също и за един запис за смачкани, неугодни нему хора. Както и за една тъпа, кърджалийска...

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Неутрално

  До коментар [#21] от "nv":

  До коментар [#3] от "Драгомир Дончев":Да не би бат Бойко да е виновен, че ходите без маски в магазините?
  —цитат от коментар 21 на nv


  Не. Виновен е, че той се мандахерца без маска навсякъде и дава пример на простите, като него.

  Ecrasez l’infâme
 39. 39 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#22] от "zle_platen_trol":

  Остана препоръчително. Хората със здрав разум и достатъчно култура продължиха да ходят с маски.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 40. 40 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  "Колко доктори, доценти, професори казаха, че ще си скъсат дипломите пред мене, че юли месец това ще отмине като всеки грип."

  ...както се изрази Кантарджиев - вирусът гасне!
  Очевидно пожарникарската лексика е хванала дикиш пред Баце!
  Чзък!

  I Want To Believe
 41. 41 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4005 Весело

  До коментар [#21] от "nv":

  Що бе? Ходим с маски, като Бойко. Под брадичката. Примера на вожда преди всичко.

 42. 42 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#13] от "historama":Туризма е в тотален колапс. Курортите ни са тъжна картина. Празни са и повечето обекти дори нямат намерение да отварят. Няма и смисъл. Слабоумното управление на Коронакризата доведе до там, че да сме в епицентъра точно, когато започва сезона. Хората не са по-глупави от нас. Никой няма да дойде в страна, която даже не е достигнала пика на заразата.
  —цитат от коментар 20 на zle_platen_trol


  Като цяло няма златна среда - България или трябваше да вложи всички усилия в туризма (с ясното съзнание, че ще има повече болни и ще се налага големи усилия за тестване и проследяване), или заложи на здравето на хората и запазване на здравната система (но жертвайки туризма и икономиката). Средно положение няма, колкото и да ни се иска. И двата варианта имат тежки последици, но това е ролята на лидерите и държаниците - да направят калкулиран риск. Жалкото е, че нашите 'лидери' не успяха да направят този избор и в резултат - нито туризъм, нито ковид-буря ще ни бъде спестена.

  Stupidity should be painful
 43. 43 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  До коментар [#5] от "Smoke":

  Броят на хоспитализираните всекидневно се увеличава с 20... Да не мислиш, че и тези легла са безбройни?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 44. 44 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#17] от "Иво":

  На същото мнение съм!

 45. 45 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Заля те .... някой с Чивас по голия гръб. Още заразени ще има , по целия свят. И кво? Само българите виновни, бе!!!

 46. 46 Профил на kda
  kda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#5] от "Smoke":
  В интензивните има 13, но всеки ден има по няколко смътни случая. Шлюс това са хоспитализирани повече хора, отколкото в т.нар. първи ПИК, както и има повече активни случаи от тогава. Нека като ползваме цифри, да ползваме всички такива.

 47. 47 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2085 Разстроено

  "Извънредната епидемична обстановка заради коронавируса в България се удължава до 15 юли... Здравният министър Кирил Ананиев мотивира предложението си със значителното завишаване на заразените."

  Да напомня, че на 20 юни г-н Борисов сподели, че "няма увереност, че затягането на мерките е правилно", а г-н Ананиев заяви по категорично, че "няма ситуация в която да предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка":

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/20/4081149_koronavirusut_v_bulgariia_bez_uduljavane_na/

  Смятам, че днешното решение е правилно. Но както е казал народът "голяма хапка изяш, голяма дума не казвай"... След като обстановката се променя, защо трябва да се правят подобни изказвания? Подобни заповеди "Напред, кръгом и пак напред!" объркват хората и накърняват доверието към властите!

 48. 48 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 638 Весело

  ....докато тук се приемало за подигравка, че се върна задължението за носене на маски....
  А кой казА :" който го е страх да носи маска" ?
  А кой беше в Рилския манастир без маска ,обкръжен от лизачи и подмазвачи ?
  И кой бързаше да обяви още преди 15.06. сваляне на ограниченията?
  Бойкоооооооооо
  Знам,че във форума има лекари, моля за компетентното им мнение каква точно е диагнозата на тулуп, който не помни какво говори, или безочливо се отмята от думите си , който сътворява фантастични сценарии за да се оневини.И си вярва ...и се кълне в деца и внуци...и се кръсти ...
  Няма начин освен убийствения нарцисизъм, да не е носител на още няколко отклонения с латински имена, моля дайте диагнозата.

 49. 49 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Ако ще и да се затворим за 12 месеца, ако няма ваксина, когато се отворим, пак всичко наново ще тръгне
  —цитат от коментар 7 на ivan92


  Първо, с добре премерени и разумни мерки (които могат да се разхлабват и затягат през няколко седмици) може да не позволим броя на заразените да излезе извън контрол. Целта е коефициента R (броя на хората на които един заразен предава вируса) да остава 1 или по-малко.

  Второ, има огромни усилия (и инвестиции) които са насочени към тестване и производство на ваксини. Това ме кара да съм оптимист, че вероятността след 12 месеца (или по-рано) да има ваксина е значителна.

 50. 50 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2859 Неутрално

  До коментар [#3] от "Драгомир Дончев":

  Тази престъпна мутра самата тя не спазва мерките, както многократно видяхме, но седнала и ми чете морал и ми дава акъл. Върховна наглост.

 51. 51 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално
 52. 52 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До 43:"nv"":Броят на хоспитализираните всекидневно се увеличава с 20... Да не мислиш, че и тези легла са безбройни? ..."

  От болниците никой ли не излиза? Да не би пак да са спрели плановите операции?

 53. 53 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 137 Неутрално

  Социалният експеримент (извращение) продължава. Трябва да се говори денонощно за вируса, защото току виж сме обърнали внимание какво става в държавата. За това отговорност носят и мисирките във водещите ТВ канали. Сутрин, обед, вечер в новините, в 90% от времето се говори за вируса, като че ли нищо друго не се случва. Сега настъпи отпускарски сезон, обаче ще дойде есента и тогава жална им майка и на Боковци, и на Ананиевци. Нещо има да става в следващите 3-4 месеца. Площадите пред НС и "Дондуков" може да се окажат тесни. Кой разбрал, разбрал!

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 54. 54 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  Бац€ - по-добре извънредно положение, отколкото извънредни обяснения за едно нощно шкафче и неговото съдържание.

 55. 55 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#8] от "touroperator":

  "И какво ново се е случило в сравнение с март тази година?"

  няколко млн. € в едно нощно шкафче.

 56. 56 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Хората обикновено се провалят накрая, защото не влагат толкова усилия, колкото в началото!...(приказката за власите и края на Дунава е само разновидност на общовалидното за нас правило)
  —цитат от коментар 1 на Julius


  Къде го виждаш този край? Найвна е представата насаждана от Мутафчийски и други, че още малко да издържим и всичко ще приключи.

  Няма как да приключи защото и един заразен да остане пак сме в началната точка и всичко започва наново. Ще си живеем с вируса и това, което е възможно да направим е периодично да затягаме и отслабваме мерките според ситуацията за да избегнем претоварване на системата. А дано някой ден да въведат и ефективна ваксина.

 57. 57 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Глобите са измислени отдавна, а за неплащащите да метат улиците докато спечелят зада платят глобата. Т.н. фенове със сила трябва да ги слагаш през две седалки и отново глоба за липса на дистанция.

 58. 58 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1117 Гневно

  Това набедените за учени ,които говорят глупости,да си късат дипломите е много добре,но е недостатъчно.Нужно е те и далите им трибуна СМО,да бъдат осъдени за заблуда на населението и вкарани в затвора.Нищо чудно,дори и Премиерът ,г-н Бойко Борисов,да се е подвел по мисловните им полюции и под тяхно влияние,да е смекчил мерките.

 59. 59 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Дебелия продължава да се взима насериозно заедно с цялата групичка тъпаци около него и не осъзнава, че хората го търпят, защото изборите са скоро.
  Да се надяваме, че като загуби някой ден контрол върху съдебната система и ще бъдат съдени всички от НОЩ, министъра дъртофел и цялата шайка.

 60. 60 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#56:"Whoops"][/quote]

  Боя се, че ваксина за празни глави и хипохондия няма да измислят.
  Веднъж като ви уплашиха вече и те не могат да ви убедят, че са ви лъгали.
  За справка случката в Благоевград, където 7 човека от общината се оказаха са фалшиви положителни проби за корона. Преди това двете учителки от детската градина - 2 фалшивии положителни проби.

 61. 61 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Повече тестове, повече заразени ноооо... Хората са виновни.

 62. 62 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 473 Неутрално

  "Колко доктори, доценти, професори казаха, че ще си скъсат дипломите пред мене, че юли месец това ще отмине като всеки грип."
  Не само не отмина́, а ни заля, така че виж, Ананиев, много от професорите да започнат да късат дипломите."
  ВЯРНО! ВЯРНО! ВЯРНО!

 63. 63 Профил на JeyCo
  JeyCo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нашичкият се кара на народа, а много бързо забрави, че вчера отнесе глоба за лош пример. Странно...

 64. 64 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Тоя е разчитал на ум и разум у малоумните запалянковци?!?

 65. 65 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 303 Неутрално

  "Демокрацията е за дисциплинираните" - като е така Борисов да последва събдата на Кадафи. Народа много го обичаше в последния му ден.

 66. 66 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Генерала го каза ще умираме яко и това е истината ,защото сме глупаво племе русофилско и селско

 67. 67 Профил на resb
  resb
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "zle_platen_trol":

  С кое сме се осрали? С това, че правят повече тестове (близо 3 пъти повече) и съответно има и толкова повече заразени ли? Или с това, че за 3 месеца има всичко на всичко 4,000 души регистрирани? Какво очаквате да става да седим и да чакаме да фалират бизнесите и хората да останат без пари за ядене ли? Нека само припомним, че здравната система, която трябва да лекува от този вирус е зависима от постъпленията в бюджета. В допълнение, при положение, че се знае кои са силно засегнатите и рискови групи всички трябва да седим и да тръпнем в очакване, че някой с 10 придружаващи заболявания ще умре ли?

 68. 68 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Всичко, което бе направено в първите 45 дни (изключвам тестовете, нямаше ги) след началото на пандемията беше изтрито с лека ръка. Публика по стадионите, маските отпаднаха, барове, ресторанти, плажове - отвориха се, пътувания до Гърция - като невидели почивка не два месеца, а две години, никакво проследяване, а сега вече става и невъзможно.

  Пазете се от доносника vesolr
 69. 69 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1117 Любопитно

  До коментар [#68] от "GreenEyes":

  Гърция-още един пример за неадекватно поведение при панепидемия.Защо ги пускат ,да влизат и сеят зараза ?!?!

 70. 70 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#67] от "resb":

  С кое сме се осрали? С всичко, което зависеше от нас, като държава, и което не копирахме от останалия свят. Точно по тази причина, тези от които копирахме се измъкват, а ние се набутахме в окото на бурята.

 71. 71 Профил на valerie pvi
  valerie pvi
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Само че това няма да помогне, ако хората сами не вземат по-сериозни мерки да се предпазят.
  —цитат от коментар 11 на Voiko


  E накрая един умен коментар. Умреме да търсиме вината другаде , ама се погледни в огледалото първо.! Истината е ,че за съжаление голям процент от хората се държат кото социални дебили. ЗАЩО НЯКОЙ трябва да стои с тояга над главата ти за да постъпвош правшлно???. Дори само елементарният инстинкт за самосъхранение и грамотност за да де осведомиш за ситуацията са предостатъчни aко IQ то не е достатъчно ...

 72. 72 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#3] от "Драгомир Дончев":

  А кой точно е виновен, че тоя катил е на власт 10 години?

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 73. 73 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Като слушам самочувствието, с което говорят нашите властимащи и като гледам, как си позволяват да говорят нравоучително на гражданите, не мога да се въздържа да ги сравня с изказванията на Андерс Тегнел - умерен, рационален, научнообоснован и винаги със съзнание за собствеата си погрешимост. Нашите властимащи освен да разпространяват фалшиви новини за този човек, много обичат да твърдят, че се били справили много добре с кризата и особено по-добре от Швеция. Само че "кокошките се броят на есен". И бройката няма да е добра, защото нашето правителство се лашка от паника до еуфория, действа емоционално, а не рационално. Първо въведоха всевъзможни мерки на практика наведнъж, а после и ги и отмениха наведнъж. Ако бяха слушали внимателно аргументите на Тегнел, щяха да знаят, че така няма как да разберат, кои мерки работят и в каква степен, както и няма как да знаят, кои мерки не работят или направо вредят. Човекът това го обясни много преди СЗО да се сетят за същото. Част от проблемът с дисциплината е точно в безумния плам, с който се затваряха паркове, но не се следеше за спазване на предходни мерки, като забраната за събиране на повече от двама възрастни. Сега можем да обвиняваме хората, че не са дисциплинирани или че не са радумни, но нали ако бяха разумни, нямаше да са си избрали такива управници... И за тези, които ще се нахвърлят да обясняват, колко е зле в Швеция в сравнение със съседните и страни, трябва пак да напомним, че става дума за процес и преди да се сравняват данните от една държава с данните от друга държава, е необходимо да се знае, на какъв етап от този процес са тези държави, защото иначе данните не са сравними. Същото е, като да се прави извод на база на данните за новозаразените на 01.02.2020, че Бразилия се справя много по-добре от Ю. Корея - да, ама не. И още нещо за размисъл - в момента, мерките в Швеция са по-стегнати от тези в България. ;)... И понеже искам да кажа и нещо позитивно - хубаво е, че вече се тества много повече в сравнение с преди месец-два и е хубаво, че се откриват повече заразени, включително и безсимптомни такива. За това развитие имат моите адмирации.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 74. 74 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  в случая е напълно прав.

  залудо стояхме толкова време по къщите, последната седмица хората съвсем се разпищолиха - сякаш вирусът е изчезнал магически или току що се събуждат ведри от гаден кошмар.

  май само аз бях с маска в магазина преди няколко дена.

  пазете се, щото още нищо не сме видяли практически от пандемията.

  пламнем ли - туризмът заминава.

 75. 75 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Софиянци имат рядката възможност да го набият втори път на БГ туризъма.
  1-во като отидат в Гърция;
  2-ро като пламнем като огнище - чуждестранни турсити - никъф шанс.
  Газ! към халкидикиту докато може!

 76. 76 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  До коментар [#7] от "ivan92":

  Този вирус няма да отмине, нито когато много хора се срещнат с него, защото последните изследвания показват, че след 3 месеца преболедувалият е без имунитет, нито когато намерят ваксина, защото мутира бързо.

 77. 77 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Ех,
  Огледалцето се изкриви и бе се оказахме “най-Убави” на света....
  Тези които “управляват” за съжаление нито имат единна и последователна линия на информация и поведение, нито самите дават адекватен пример с поведението си...

  А да не забравяме че Андрешко по-принцип си знае всичко и е хитрец на дребно; както по-умни хора са казали “ In a region where trust in government is low, citizens are detached from the state “not just legally, but emotionally and cognitively”

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 78. 78 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  Заразените увеличени 3.4 пъти но и тестовете увеличени тройно. Интересна закономерност...

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 79. 79 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  До коментар [#7] от "ivan92":Този вирус няма да отмине, нито когато много хора се срещнат с него, защото последните изследвания показват, че след 3 месеца преболедувалият е без имунитет, нито когато намерят ваксина, защото мутира бързо.
  —цитат от коментар 76 на 3biri


  Отдавна съм го прогнозирал: Епидемия ще има докато има пари да се харчат оправдавайки се с нея.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 80. 80 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  А аз имам простичък въпрос: Защо другите също разхлабиха мерките а нямат такива увеличения на заразените както при нас? Да не би защото ние тези заразени сме ги имали и преди но сме ги криели. И сега с увеличеното тестване почнаха да изплуват?

  Въпросът е риторичен, не очаквам смислен отговор. Защото както каза лично Вожда "Вие сте прости и аз съм прост"... затова ще ви лъжа както си искам а вие ще ми вярвате.

  Тези които не са от простите все пак да погледнат графиката Percentage of new cases from all tested. Също и Weekly deaths in Bulgaria (2019 - 2020).

  И да отговорят на този въпрос: Как така сме в "невиждана епидемия" а през 2020г смъртността е по-ниска отколкото 2019г.? Да не би все пак целта е скрити зад епидемията да се излапат едни 10 МИЛИАРДА лева? А и от ЕС са приготвили едни 750 милиарда евро. Народът ни отдавна е казал, че риба се лови в мътна вода.

  https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Bulgaria

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 81. 81 Профил на vwn3764864o
  vwn3764864o
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Току що в новините по първа чух репликата от заглавието. Не казва "отмина́", а "отмина" с ударение на "и". Пак манипулации, макар че не виждам нищо лошо да се каже и "отмина́", че да се натъртва в заглавието - ясно с каква цел.

 82. 82 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#75] от "realismisthename":

  Каквото един хотелиер може да си направи, и софиянец не може да му направи.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 83. 83 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Бочко, драги, сложи си маската. Ама на носа и на устата, не на брадата! Това ще помогне много повече от всичко друго. Можеш ли да го направиш, да дадеш пример? Или те е страх че няма да имаш вид на мачо с маската?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK