В новата серия "Узунов - Бобоков": Консултантски договор и посланици в Алжир и Нигерия

В новата серия "Узунов - Бобоков": Консултантски договор и посланици в Алжир и Нигерия

© ДневникЧасове след като президентът Румен Радев коментира методите на прокуратурата по разследванията и посочи, че тя се очертава все повече като политически играч, който подпомага крисизния пиар на министър-председателя, Специализираната прокуратура разпространи още 8 лични съобщения между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския съветник по правни въпроси и корупция Пламен Узунов. Те са свързани с консултантски договор, обсъждане на посланици за Алжир и Нигерия и уговаряне на срещи между двамата.


Прокуратурата информира още, че извършва претърсвания и изземвания в офиси в София, Русе и Пловдив на търговски дружества, управлявани от Пламен и Атанас Бобокови, съсобственици в "Монбат" и "Приста ойл холдинг" ЕАД. И уточнява, че действията се извършват по досъдебното производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. От спецпрокуратурата отговориха на "Дневник", че то е по чл. 321, ал.6. Той гласи, че който се сговори с едно или повече лица с цел да набави противозаконна облага чрез влияние върху орган на власт, се наказва с три години лишаване от свобода.


Атанас Бобоков е под стража по делото за промишлените отпадъци заедно с още четирима обивняеми, а Пламен Бобоков - под гаранция от 1 млн. лв. по същото дело, но спецпрокуратурата поиска и за него арест, а мярката ще се гледа в четвъртък в Апелативния специализиран съд.


Братът на Узунов с консултантски договор от компания на Бобоков
Едната част от разпространените съобщения са свързани с консултантска дейност по проект "Изследване и анализ на външните и вътрешните рискове и заплахи, застрашаващи корпоративната сигурност на "Приста ойл холдинг ЕАД". За целта има договаряне на компанията с търговско дружество "Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД" с управител Ангел Узунов на стойност 5000 лева и срок за изпълнение - една година. Нe се посочва връзка между Ангел и Пламен, но по официална информация това е брат му. Прокуратурата прилага и копие от т.нар. писмо за мандат.


От описанието на прокуратурата не се разбира какви са неправомерните действия или цели, които конкретната кореспонденция разкрива.


По-късно Пламен Узунов разпространи позиция, в която коментира: "не консултирам фирма на моя брат. Той е човек с висок морал и репутация и с над 20-годишен стаж в системата на МВР. Насаждането на внушения, че търговските взаимоотношения между две дружества са прикрита връзка между мен и г-н Бобоков, е най-малкото несериозно. Фирмата, която управлява моят брат, консултира множество големи фирми." Узунов уточнява, че благодарение на фирмата на брат му са предотвратени загуби и престъпления за милиони левове. Той казва, че знае от брат си, че е правил такъв доклад и за "Приста ойл".


Идеи за посланици в африкански държави


Анализът на кореспонденцията между П.Б. и "Prezident-Pl. Uzunov" (както са описани в официалните съобщения), пише още прокуратурата, "сочи че двамата многократно обменят информация, свързана с външната политика на Република България, в това число кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз". В съобщението са прикачени скрийншотове от съобщения по темата и биография на единия от обсъжданите кандидати.


На 03.08.2018 г. от показаната комуникация се разбира, че Бобоков и Узунов си уговарят среща в столичен хотел. Ден след това П.Б. изпраща на "Prezident-Pl. Uzunov" съобщение със следното съдържание: "Румен Петров - Алжир". През януари 2020г. Румен Петров е бил назначен за посланик в Алжир.


Двамата обсъждат посланик и през юни миналата година. На 19.06.2019 г. Бобоков изпраща на Узунов файл със следното наименование: "CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev", с уточнението, че това е "моето предложение за Абуджа (Нигерия)!".


В интервю в неделя Пламен Бобоков обясни, че има бизнес в Либерия и е разговарял лично с президента на страната, за концесия на пристанище там. "Не с президента на България", подчерта той по повод първоначални коментари от прокуратурата, че е водил разговори за посланик в Нигерия с лице с имунитет.


България няма посолство в Либерия, а то се обслужва от мисията в Нигерия. През февруари тази година беше съобщено, че Жоро Кираджиев ще замести Веселин Делчев в мисията там, но все още няма официална информация, че е поел постта. Според съобщения от май тази година временно управляващия посолството в Абуджа е Георги Йовчевски.


От президентството разпространиха в късния следобед съобщение, в което се казва, че "президентът издава указ за назначаване на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт в съответствие с Конституцията и Закона за дипломатическата служба."


От там коментират още, че "държавният глава очаква реални действия от страна на прокуратурата за разследване на търговия с влияние, а не показни акции, с които се подменя общественият интерес. Случаите на колосални злоупотреби с публични средства, обществени поръчки, еврофондове, хазарт и ниското качество на строителството, все още очакват да попаднат в полезрението на прокуратурата". По-рано през деня Румен Радев заяви пред медии, че "напоследък у нас твърденията на прокуратурата се огласяват едва ли не като присъда" и още, че се отвлича вниманието от проверките на записа и снимките с премиера. (Още за коментара на президента - тук).


Специализирана прокуратура информира, че ще изиска от Министерството на външните работи и от Президентството официална информация по темите, свързани с назначенията на посланици. Коментар от външно министерство все още няма.


"Анализът на информацията от 200 гигабайта продължава"


- пише прокуратурата, с което дава да се разбере, че ще продължи и пускането на чатовете на Бобоков и Узунов.


Досъдебното производство, по което спецпрокуратурата разпространява кореспонденцията на Бобоков и Узунов, е образувано по член 321, ал. 6 от Наказателния кодекс, отговориха на "Дневник" от Специализираната прокуратура, а не по член 304 "б", който визира търовията с влияние. Текстът на чл. 321, ал.6 гласи, че който се сговори с едно или повече лица с цел да набави противозаконна облага чрез влияние върху орган на власт, се наказва с три години лишаване от свобода.


Нито бизнесменът Бобоков, нито президентският съветник Узунов имат повдигати обвинения към момента.


Премиерът Бойко Борисов също коментира лаконично темата в сряда пред медии, като заяви "ако Узунов е бил "най-чистият" човек в назначеното на Радев служебно правителство, "смятай какво е било назад". (Още за коментара му тук).


В предишните серии:
- Бобоков и Узунов обсъждат отново решението за либийския танкер и се уговарят за срещи (серия 3) - тук
- Бобоков и Узунов обсъждат искане на руски гражданин за гражданство, криминална регистрация на либийски гражданин и проверка на номерата на луксозни автомобили (серия 2) - тук
- Бококов и Узунов обсъждат решението на ВАС за либийския танкер (серия 1) - тук


На 03.08.2018 г. от показаната комуникация се разбира, че Бобоков и Узунов си уговарят среща.

© Прокуратура на РБ

На 03.08.2018 г. от показаната комуникация се разбира, че Бобоков и Узунов си уговарят среща.


За място на срещата е избран столичен хотел.

© Прокуратура на РБ

За място на срещата е избран столичен хотел.


От съобщенията се разбира още, че единият от пишещите съобщения се обръща към другия с "адаш".

© Прокуратура на РБ

От съобщенията се разбира още, че единият от пишещите съобщения се обръща към другия с "адаш".


Ден след това П.Б. изпраща на "Prezident-Pl. Uzunov" съобщение със следното съдържание: "Румен Петров - Алжир". През януари 2020г. Румен Петров е бил назначен за посланик в Алжир.

© Прокуратура на РБ

Ден след това П.Б. изпраща на "Prezident-Pl. Uzunov" съобщение със следното съдържание: "Румен Петров - Алжир". През януари 2020г. Румен Петров е бил назначен за посланик в Алжир.


Двамата обсъждат посланик и през юни миналата година.

© Прокуратура на РБ

Двамата обсъждат посланик и през юни миналата година.


На 19.06.2019 г. Бобоков изпраща на Узунов файл със следното наименование: "CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev", с уточнението, че това е "моето предложение за Абуджа (Нигерия)!".

© Прокуратура на РБ

На 19.06.2019 г. Бобоков изпраща на Узунов файл със следното наименование: "CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev", с уточнението, че това е "моето предложение за Абуджа (Нигерия)!".

Коментари (147)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4463 Весело

  По метода на божков - на час по лъжичка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4463 Весело

  Защо не му повдигат обвинение Като са толкова сигурни ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Ако Радев незабавно не уволи Узунов, значи е същият като Тиквоча.

 4. 4 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3150 Весело

  И радевият чист...чист...нищо не е знаел!!!Даже че Бобоковите са му "спонсори" на кампанията....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 5. 5 Профил на VT
  VT
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  така е, но божков си играе, той не е на заплата от нашите данъци.
  излиза, че и прокуратурата си играе...

 6. 6 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Начи, на оня с каскета една олигархична кореспонденция му е интересна и укорима, но друга, макар и по-обстойна хич.
  Което ще рече, че един президентски съветник без никаква реална власт, е по-опасен с евентуалния си лобизъм за държавата от договаряни евентуални подкупи с властните премиер и финмин.
  Верно, каскета е Радост.

 7. 7 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 868 Весело

  гешев ,сценарист на калпави сапунки ,публиката му ,предимно мисирки

 8. 8 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  Президентът назначава посланиците с Указ по предложение на изпълнителната власт!

  В такъв случай и двата посткомунистически клана герб и бсп са замесени в това назначение!
  Тогава би трябвало да има овластена мутра от върхушката на герб, която от името на изпълнителната власт е направила тези предложения... Нали така?

  Гешевци и цацаровци да не блъфират обществото, а да се захващат със сто пъти по-голямото корупционно разкритие, свързано с онези 700 милиона лева и рекета плащан от Божков на Борисов и Горанов!
  Това е въпросът!

  А онези записи и снимки заминаха ли за независима експертиза или мутрите от герб и техните присъдружни прокурори си мислят че ние ще забравим...?
  Тоя път не са познали. Ще ги питаме всеки ден...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 9. 9 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  Глупости на търкалета. И единият и другият нямат ресурса да направят каквото и да е без някой който има власт...

 10. 10 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 989 Любопитно

  Честни до безчестие!
  На Радев,незаменимия човек!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Естествено, че консултантският договор е разплащал услугата по пробутване на назначение на посланик. Единственото спорно е, дали парите са били лично за труда на Узунов или са се разпределяли "нагоре по веригата". Залагам на първото, защото един назначен посланик не може да струва 5000 лева, няма толкова мизерна държава.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 373 Весело

  Абе, Гешеф, какво стана с проверката на записа?

 14. 14 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1919 Весело

  По метода на божков - на час по лъжичка.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Мутрите от герб и техният присъдружен прокурор си мислят, че като вадят на час по лъжичка, са мноооого умни ......
  Точно обратното! Този хаос и скандалите в управлението на държавата, ще рефлектират най-силно точно върху върхушката на на комунистическата шайка от герб, която днес беше отрязана безцеремонно от ЕС по темата АЕЦ БелЯне...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 15. 15 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  И радевият чист...чист...нищо не е знаел!!!Даже че Бобоковите са му "спонсори" на кампанията....
  —цитат от коментар 4 на Willy Messerschmitt


  За Радев не знам, но Бобокови бяха спонсори на ГЕРБ.
  По едно време им възложиха да издържат и русенската спортна зала.
  Борисов пък ходеше да им открива заводите и се тупаше по гърдите че строял заводи.
  В крайна сметка посланиците се назначават по предложение на правителството.

  А какво стана със СМС-те между Божков и Горанов и Борисов?

 16. 16 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Доста странно написана новина :-) Добре, че съм чел и други медии, иначе спокойно щях да съм си дезинформиран по тази тема, с услужливото съдействие (за Узунов-Бобоков-Радев тийма) на Икономедия. Препоръчвам на другите да прочетат относно това и в други медии, иначе тоя парцал дето е сътворил Дневник и адвоката на Узунов ще се посвени да го напише......

 17. 17 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#14] от "Рим":

  След пламената защита на избягалия престъпник Черепа,сега аФтентичните са се заели с жар да избелват образа на ченгето и съветник на пРезидента-Узунов.Интересно какво ги свързва.

 18. 18 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Значи практически Бобоков е управлявал президентвото чрес Prezident-Pl.Uzunov.
  Ми нормално е, той му спонсорирал кампанията, пие мляко.
  А пилотчето върти дрончето.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2355 Весело

  Естествено, че консултантският договор е разплащал услугата по пробутване на назначение на посланик. Единственото спорно е, дали парите са били лично за труда на Узунов или са се разпределяли "нагоре по веригата". Залагам на първото, защото един назначен посланик не може да струва 5000 лева, няма толкова мизерна държава.
  —цитат от коментар 11 на cinik


  Браво ти разкри схемата как чрез консултантски договор се плаща за посланически назначения! Друго е когато Доган получи милион за консултантски услуги и беше оправдан вместо да лежи три години! Така де имаме фалшив експерт по сигурност и хидроинженер с експертиза!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 21. 21 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 739 Весело

  Тиквоча стана звезда в английската преса:

  Sleeping beside a Glock and wads of cash: Questions swirl around bedroom photos of Bulgaria’s prime minister

  https://www.independent.co.uk/independentpremium/world/boyko-borisov-bulgaria-prime-minister-glock-cash-bedroom-photos-a9581206.html

 22. 22 Профил на gpb42643987
  gpb42643987
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наглостта на Румен Радевата сбирщина е безпрецедентна. Този екземпляр, който поздравяваше с хитлеристки "поздрав" е типичен избор на един невменяем тип, отстояващ всякакви антибългарски интереси идващи от покровителите му в Кремъл. Абсолютна отврат, която си въобрази, че е недосегаема, но много, много греши. Румен Радев е първият президент, който няма да оттърве затвор като национален предател. Истината за него тепърва предстои да излезе на светло.

 23. 23 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Излиза, че Баце е пуснал отдавна каскета по дирите на Президента и са готвели тайно "удар" с ориентировъчна дата малко преди изборите, но се е наложило да се избърза с акцията на каскета, предвид аудио и видео изненадите по адрес на Баце.

  Каскет, май не ти се отвори парашута с "голямата корупция". И сега вместо наздравици за крупната победа, се налага да запушваш амбразури. Тъп каскет си се родил, и такъв ще си умреш.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 24. 24 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  Още първото изречение на Владимирова прави опит за внушение, че новите данни на прокуратурата са в опит да се замажат въпросите на льотчика. Безпристрастност, та дрънка.

 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1639 Весело

  стойност 5000 лева и срок за изпълнение - една година.
  ______________
  Е къде са 5000лв, къде са пълни чекмеджета с пачки от банктноти от 500евра?
  Ай стига сте се излагали бе с тези 5000 за консултации, даже полудневна надница не може да се избият на разследващите ентусиасти!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 739 Любопитно

  До коментар [#22] от "gpb42643987":

  "Наглостта на Румен Радевата сбирщина е безпрецедентна. "

  А за наглостта на спящия с пачки и Каскета нещо да кажеш?

 27. 27 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#19] от "bulgarofilche":

  Срам ви е да си признаете, че сте фенове на льотчика. Разбираемо.

 28. 28 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#19] от "bulgarofilche":Срам ви е да си признаете, че сте фенове на льотчика. Разбираемо.
  —цитат от коментар 27 на Alarmstufe: Rot


  Не съм му фен. За разлика от теб, хамилтъна, Сантос, утвест, не съм във всяка статия да го браня, както вие браните Тиквата и Каскета.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Спецтъпунгерите могат ли да обяснят как президентски съветник може да търгува влияние за посланици, като посланиците не се назначават от президента, а от правителството.
  —цитат от коментар 19 на bulgarofilche


  " Ден след това П.Б. изпраща на "Prezident-Pl. Uzunov" съобщение със следното съдържание: "Румен Петров - Алжир". През януари 2020г. Румен Петров е бил назначен за посланик в Алжир. " " Двамата обсъждат посланик и през юни миналата година. На 19.06.2019 г. Бобоков изпраща на Узунов файл със следното наименование: "CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev", с уточнението, че това е "моето предложение за Абуджа (Нигерия)!".------------------------------------------------------------------Това отговаря ли на въпроса ти?

 31. 31 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#28] от "bulgarofilche":

  Да бе, знам. Не си му фен, но винаги е прав

 32. 32 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1919 Весело

  ЗАКОН ЗА ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА СЛУЖБА

  "Назначаване на ръководител на задгранично представителство

  Чл. 63. (1) Министърът на външните работи внася в Министерския съвет предложения за назначаване на извънредни и пълномощни посланици, постоянни представители при международни правителствени организации и генерални консули.
  (2) Извънреден и пълномощен посланик и постоянен представител при международни правителствени организации се назначава от президента на Република България по предложение на Министерския съвет.
  (3) Министърът на външните работи иска агреман от приемащата държава за назначаването на извънреден и пълномощен посланик след приемането на решението на Министерския съвет по ал. 2. Агреман за назначаване на постоянен представител се иска в случаите, когато съществува такова изискване.
  (4) Президентът на Република България издава указ за назначаване след получаването на агремана по ал. 3.
  (5) Генерален консул се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на външните работи.
  (6) Ръководител на задгранично представителство по чл. 23, ал. 2, т. 1, 2, 3 и 5 се назначава от министъра на външните работи."

  Тези обвинения на мутренската прокуратура, дори и да имат някакво основание са чисто прострелване по невнимание в левия крак на мутрите от герб...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 33. 33 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#30:"uvtest"][/quote]

  Знам, че в Магнаурската школа в Симеоново не ви е силата в четенето. Затова ти вадя члена от Закона за дипломатическата служба:

  Назначаване на ръководител на задгранично представителство

  Чл. 63. (1) Министърът на външните работи внася в Министерския съвет предложения за назначаване на извънредни и пълномощни посланици, постоянни представители при международни правителствени организации и генерални консули.
  (2) Извънреден и пълномощен посланик и постоянен представител при международни правителствени организации се назначава от президента на Република България по предложение на Министерския съвет.
  _________________________________________________________________

  Тези посланици са предложени от министъра на външните работи, президента ги назначава по предложение на изпълнителната власт, не си ги предлага и назначава сам. Капиш?

 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Ако някой твърди, че президентът на РБ може да назначава посланици - е или кръгъл идиот, или абсолютен негодник!
  —цитат от коментар 29 на b_52_strato


  Интересно тогава,защо Бобоков и ченгето Узунов са обсъждали имена на посланици?Сигурно само така,да се намират на приказка.И после,о чудо,единият вече е посланик,другият чака агреман.Иначе,само кръгъл идиот, или абсолютен негодник може да си помисли,че от пРезидента зависи назначаването на посланици.

 35. 35 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Любопитно

  Опорната точка в защита на льотчика на лилаво-червените е, че посланиците не се назначавали от президента, а от външния министър. Тогава защо Бобокови лобират пред президента, а не пред външния министър? А, таварищи?

 36. 36 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Опорната точка в защита на льотчика на лилаво-червените е, че посланиците не се назначавали от президента, а от външния министър. Тогава защо Бобокови лобират пред президента, а не пред външния министър? А, таварищи?
  —цитат от коментар 35 на Alarmstufe: Rot


  Защо Каскета не чете за лобирането на Влади и Тиквата към Божков? Кое е ощетило повече бюджета?

 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  Опорната точка в защита на льотчика на лилаво-червените е, че посланиците не се назначавали от президента, а от външния министър. Тогава защо Бобокови лобират пред президента, а не пред външния министър? А, таварищи?
  —цитат от коментар 35 на Alarmstufe: Rot


  Защото и двете касти герб и бсп са от един дол дренки!
  Няма значение при кой ловираш.
  Винаги решават турците или комунистите - бивши или настощящи!

  Така че по този въпрос, лизачите на комунистическата мутра борисов да се разберат със съответните си другари от БСП!

  Не намесвайте десницата в мръсните си игри!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38 Профил на kgo29637757
  kgo29637757
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Браво, Дневник! Обслужвайте Радев все така!

 39. 39 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#33] от "bulgarofilche":

  А вие,завършилите Оксфорд,как ще обясните кореспонденцията между двамата,след която единият предложен от Бобоков на Узунов вече е посланик,другият чака назначение?

 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#36] от "bulgarofilche":

  Не променяй темата, тавариш.

 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Защо Каскета не чете за лобирането на Влади и Тиквата към Божков? Кое е ощетило повече бюджета?
  —цитат от коментар 36 на bulgarofilche


  Сигурно не си забелязал,но материалът ,който се коментира е за връзката Узунов-Бобоков.Иначе,трогателно е ,как с евтини финти се мъчиш да браниш Румен Решетников,но не се получава много умно.

 42. 42 Профил на hhy51392250
  hhy51392250
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Чета коментарите: Еди кой си бил кръгъл идеот, ако си мислел, че президента назначавал...били сме малоумни и тн. Е добре де, написа се и се каза как се назначават. Някак си да се твърди, че президента няма общо в избора на посланици... , а и как се обясняват тези смс-и и последващите назначавания. Същото важи и за Баце.

 43. 43 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#33] от "bulgarofilche":А вие,завършилите Оксфорд,как ще обясните кореспонденцията между двамата,след която единият предложен от Бобоков на Узунов вече е посланик,другият чака назначение?
  —цитат от коментар 39 на uvtest


  Пич, не знам защо се правиш на луд. Аз съм за еднакъв аршин. Не за едните да не не ги четем и да ги хвалим, а за другите да ги изтипосваме всеки ден и да ги тормозим всякак. Сложи си ръка на сърцето и кажи, че Тиквоча, Влади, Прасето, Доган са чисти като ангели. Хайде, да те видя.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#43] от "bulgarofilche":

  Пич, на въпроса нечисти ли са льотчика и съветника му, ти отговаряш че и другите са нечисти. Шикалкавиш елементарно.

 48. 48 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  Браво, Дневник! Обслужвайте Радев все така!
  —цитат от коментар 38 на kgo29637757


  Как точно Дневник обслужва радев и кой според теб трябва да обслужва "Дневник"?
  Може би, комунистическата шайка от герб, която се кани да инсталира ръждясала руска атомна бомба в земетръсния район на АЕЦ Белене?
  Или може би престъпниците в съдебната система, назначени от същата тази шайка, които от години преследват по политически причини лица от бившия Реформаторски блок, а така също издателите на Капитал и Дневник?

  Няма как да стане тази работа.
  Напротив - ударите срещу върхушката на герб трябва да се засилят още повече, като в това мероприятие се включат всички политически сили в страната без никакво изключение!
  Няма никакъв друг начин по който да излезем от състоянието на най-корумпираната страна в ЕС различен от разгромяването на шайката около мутрата борисов!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#43] от "bulgarofilche":

  Верно си за еднакъв аршин?Тогава сигурно можеш да покажеш поне един твой пост,в който гневно осъждаш кореспонденцията и лоберането на Бобоков-Узунов,така както го правиш за другата кореспонденция.Щото до сега видях само опити да се оневини пРезидента,на когото разбира се ни си фен.

 50. 50 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Малки уточнения:
  (1) В договора е 12 месеца х 5 000 лв = 60 000 лв. Не че са много пари, но все пак е добре да се говори точно.
  (2) Според Конституцията правителството предлага, президентът одобрява. Това на практика означава, че 50% от посланиците са на правителството и 50% са на президента. Двете страни се договарят. Иначе правителството никога няма да предложи желаните от президента или пък президента никога няма да одобри предложените от правителството. Това не трудно за схващане и е обяснявано в медиите много пъти през годините. Защо Радев се прави на овчи кон ми е много странно. Позиция, че той не назначава посланици не е защитима. Много лесни шамари ще отнесе. Къде са му съветниците? Оставам с впечатлението, че и той е играч като Тръмп - не слуша никого и прави тъпотии.

 51. 51 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  Цялото това театро на прокуратурата е доста жалко и смешно, ако разбира се не се отчита факта, че държавни пари се харчат за политически и лични амбиции на главния прокурор.
  За всеки знаещ конктитуцията е ясно, че не президентството, да же не и президента, а
  ББ командва парада кой да е посланик и къде чрез министъра на външните работи. Дали ще се вслуша ББ в съветник на президента е много спорно. Президента е по конституция церемониално лице, а ако не подпише, нарушава конституцията.

 52. 52 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Нека, нека...да се изяждат едни други, гнусните свински тении от БКП1 и БКП2. Сега чакаме още снимки, записи и смс-и на баце.

 53. 53 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#35] от "Alarmstufe: Rot":

  Не проявяваш никакъв мисловен симптом - изглежда е силно закърнял двигателния механизъм в черепната ти кухина.
  Има закон и той е, че се подписва Указ, но предложенията са на Министерски съвет. Практиката е да се съгласуват всички назначения. Ако не подпише Указ Президентът значи е бламирал предложението. Но такъв случай не е известен досега. Всичко се стикова предварително и има негласни квоти за посланници.
  Капиш, гербер..

 54. 54 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 739 Любопитно

  До коментар [#49] от "uvtest":

  А ти какво мислиш за пачките и СМС-те на Божков, истина ли са?

 55. 55 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#53] от "SSS":

  Ти с мисловната си дейност в черепната кухина зацепи ли, че щом предложеният от Бобоков посланик е назначен, това означава че лобизма пред льотчика е успял? Защо Бобокови не лобират пред Захариева, а пред Радев? А, тавариш?

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на kras
  kras
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Очертава се широк диапазон на извършвана лобистка дейност - в сферите на съдебната власт, външните работи, търговски отношения, а вероятно и в други области, която дейност е в нарушение на регламентирани правила за функциониране на съответни органи на власт.

 58. 58 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#55] от "Alarmstufe: Rot":

  Добре де,ти не разбра ли,че си прост гербер със закърняла мисловна дейност и не можеш да спориш с гениалните подопашни болшевики.И зарежи Бобоков,Узунов и г-н Президента,кажи за СМС-ите на г-н Божков и онова корумпе Горанов.

 59. 59 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 651 Неутрално

  В новата серия "Узунов - Бобоков": Консултантски договор и посланици в Алжир и Нигерия

  От тая дръмка няма как да изскочи не заек , и полска мишка не може изскочи . Те на това му се вика оперативно мероприяте ие . В изготвянето и провеждането на което взема участие всяко болтче и пружинка на на държавната машина . резултата е ясен - трпътрене на документацията от бюро на бюро , ат чекмедже в чекмедже и от каса в каса . докато с него се пенсионират и децата на днешните прокурори , следователи и съдии . А обвинените в имагинерно престъпление не ги отнесе някоя вълна от предстоящи коронавирус инфекции .

 60. 60 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Истината е една. България е като едно село, дет се вика - всички се знаят, а "да уредиш моя човек" си е стара българска традиция. Всеки българин, без изключение, ако има възможност , би направил така - да намърда свой човек някъде само на основание роднинска или приятелска връзка и някакви лични интереси. Така е абсолютно навсякъде. Качества, компетентности и други ара-бала работи - изобщо не играят. Огледайте се - не е ли така. Уви. Европейци сме, Ганьо, ама през крив макарон да ни гледаш.

 61. 61 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Спомням си воя на Гоце, когато решиха да не изпращат бивши агенти за посланици. Гоце блокира на всички назначения и се стигна до преговори и компромиси.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 62. 62 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#55] от "Alarmstufe: Rot":

  "Ти с мисловната си дейност в черепната кухина зацепи ли, че щом предложеният от Бобоков посланик е назначен, това означава че лобизма пред льотчика е успял?"

  Някои казват, че посланиците се предлагат от външно министерство, президентът само слагал подпис на укаа.

 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Подобно престъпно търгуване, документално платено, с държавен пост, не е било документирано!
  Престъпно! Но Решетниковския се върти и не, та не....
  Позорна история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 64. 64 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Петя Петя и сега кво ша правим?

 65. 65 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#55] от "Alarmstufe: Rot":

  Следва само едно - че Гешев активно подслушва цялото президенство като копае под Президента и то за лична мъст , защото повдигна въпроса за недосегаемостта на прокуратурата или по поръчка на ББ. Това уж някакви съветници, бизнесмени и тн. е все повод да копае срещу Президента.

 66. 66 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#55] от "Alarmstufe: Rot":

  Таварищ ще викаш на любимата си тиква, той поне е бил комунист, аз никога не съм членувал в БКП, а въпросът ти го задай на Гешев - защо не са питали Захариева и каква търговия с влияние има, като милиционерите предлагат посланници?
  С тия тъпи опорки, че някой като пише срещу глупостите и зулумите на симеоновската школа е комунист, си ги заври някъде , дето не огрява слънцето.
  Как па , един път не признахте, че нещо не е наред. Виж, с това надминахте комунделите, те винаги са прави.

 67. 67 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 651 Неутрално

  сове след като президентът Румен Радев коментира методите на прокуратурата по разследванията и посочи, че тя се очертава все повече като политически играч, който подпомага крисизния пиар на министър-председателя, Специализираната прокуратура разпространи още 8 лични съобщения между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския съветник по правни въпроси и корупция Пламен Узунов. Те са свързани с консултантски договор, обсъждане на посланици за Алжир и Нигерия и уговаряне на срещи между двамата.

  Браво на прокуратурата . Иновация в правата и задълженията на тази институция - да брой и оповестява в пресата броя на ЛИЧНИ съобщения межди строго определени личности . По какви критерии - - следствена тайна . Важното да се араламби по набелязани от ПОЛИТИЧЕСКИ поръчки теми и необходими грешници . Сключвянуто на консултантски договори боже да бъде престъпление , ако вреди на определени лица и институции в нарушение на Закона , , но че ОБСЪЖДАНЕ НА ДОГОВОРИ , ОБСЪЖДАНЕ НА ПОСЛАНИЦИ , МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛИ ИЛИ АМЕРИКАНСКИ АКТЬОРИ представляват престъпления , може да роди глава само глава на прокурор , по - празна от изсъхнала и мухлясала тиква . Но да му берат грижата и да носят отговорността за тази подигравка със съдебната институция онези , дето чучнаха на това място една селска пръчка , расла по припеците .

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#66] от "SSS":

  Тавариш ще викам на теб, защото на Позитано сте таварищи.

 69. 69 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 814 Любопитно

  Пълният съпорт пред държавни институции срещу 20 милиона на година за частна телевизия,търговия с влияние ли е?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 70. 70 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  Отново ги задръжте под стража и отново ги рекетирайте с един милион лева за гаранция...И това,ако не е прокурорска мафия.

 71. 71 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  До коментар [#58] от "uvtest":

  Аз наистина се чудя що спорите със сините болшевики остатъци от Костов.
  Ако се замислите колкото Костов окраде със 5120 РМД-ата никой не може да си помисли да го стигне.
  Първо Костов да обясни защо и срещу какво подари тези предприятия и то точно на тези хора от ДС или бивши комунисти, а мълча 9 години и тогава ще вървим нататък.

 72. 72 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4275 Весело

  Смартбютитата са изпаднали в глуха защита за поредната изгубена кауза, а именно президента, посочен от службите на Русия, със осветени съветници, кой от кога по осветен...
  Срамна история!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  До коментар [#65] от ".":

  Какво значи Гешев копае? Тия диалози той ли ги е писал?

 74. 74 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#15] от "Virgin":

  А какво стана със СМС-те между Божков и Горанов и Борисов?
  —цитат от коментар 15 на Virgin


  Да караме поред. Първо - какво стана с ритона от колекцията на Божков?

  Че може и да не е ясно какво престъпление е да си чатите с есемеси, ама да изземете неправомерно археологическа ценност като веществено доказателство и същата тази ценност да се появи на пазара в чужбина си е явен грабеж.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 374 Неутрално
 77. 77 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Неутрално

  Браво на Гешев! Докарва черво-лилавитета до истерия. Най-после България има своя истински смел обвинител. Представям си какво ще стане, когато излезе тълкуванието на конституционния съд за имунитета на Радев. Другарите ще обявят курс към въоръжена борба.
  Само че този път червената армия я няма.

 78. 78 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4275 Весело

  До коментар [#62] от "moreee":

  "президентът само слагал подпис на укаа."?!  Така ли бе, другарю, "само слагал"?! А ако "не го сложи", кво следва?!
  Пионерска, заблудена история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 79. 79 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Той гласи, че който се сговори с едно или повече лица с цел да набави противозаконна облага чрез влияние върху орган на власт, се наказва с три години лишаване от свобода.

  Което със сигурност за обикновен средно интелигентен българин , не изучавал право , като Главния прокурор , че ако двама души се договорят някога да занесат на Главния едно кошче мряна , могат да бъдат съдени по същия член , от како е този член , не е посочено . Главния е орган на властта , Двамата се наговарят да въздействат върху ортана на властта чрез подкуп , за да помогне да се отмени глоба за бракониерство . Всички условия сза престъплението по посочения член са налице , само дето мряната си е в реката . Чака да я уловят и да се задейства машината за обезглавяване .. Заради един прост разговор на три ракии в кръчмата Ега ти прокуратурата ... Остана си цацаратура , но с претенции за гешефтура .

 80. 80 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Да вземат да гласуват на Прокуратурата ведомствена телевизия и радио да могат да излъчват 24 часа какво и кого разследват. А, и преки включвания по националната телевизия. Може и правомощия да затварят медии, за това , че им пречат да работят. Да им прехвърлят и съда на подчинение, че да има гаранция за безпристрастност.
  Иначе да, най-тежкия проблем на България през последните няколко години бяха изтеклите милиарди по назначенията на Бобокови за посланици и търговия с влияние на президентския съветник.

 81. 81 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4613 Неутрално

  До коментар [#77] от "Alarmstufe: Rot":

  Червената армия е на парад :)).

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Нe се посочва връзка между Ангел и Пламен, но по официална информация това е брат му. Прокуратурата прилага и копие от т.нар. писмо за мандат.

  От описанието на прокуратурата не се разбира какви са неправомерните действия или цели, които конкретната кореспонденция разкрива.

  И откъде накъде на гешефтурата ще й пука дали Зикрето от Якоруда е разбрал дали има или няма неправомерни действия отстрана на обвиняемите ? Още повече , че Зикрето не знае нищо за Гьобелс и гьобелсщината по отношение на превръщане на лъжата и измамата в истина .

 85. 85 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#55] от "Alarmstufe: Rot":

  И какво като един бизнесмен е лобирал за назначаването на даден посланик?

  Няма нищо по-нормално и полезно посланиците да се предлагат от бизнеса.

  Както в цял свят е известно японските посланици са търговски представители на японските фирми. И не само те. Един посланик има много повече възможности да ходатайства за своите фирми на най-високо равнище.

  В края на 80-те години нашият посланик именно в Алжир - Григор Кръчмарски - слагаше в малкото си джобче японския си колега. И това по времето на социализма.

  Представяте ли си на какво равнището е мисленето на прокуратурата повече от тридесет години по-късно? Ами на каскетно деветосептемврийско равнище! Каквото е и Вашето, колега "Червен сигнал".

 86. 86 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#84] от "papуre":

  Подкрепям идеята ти да се промени в конституцията името институцията "Прокуратура" в "Гешефтура", така най ще и е точно името.

 87. 87 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  До коментар [#83] от "beastie: ПРеоважаемеа МУдиратур е педерунгел-герберунгел, контролиран от мафиотската организация ГЕРБ и лиже мазния анус на червеногъзото мутре Бойко Борисов.":

  Повръщай заграбеното бе предател. Не се обяснявай.

 88. 88 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И какво като един бизнесмен е лобирал за назначаването на даден посланик?

  Ами, просто е, ве колега. Друг бизнесмен, който не е спонсорирла Радев, и не снася договори на брата на адютанта му може да иска друг да е посланик.

  Ама няма шанс защото червения президент е като свински черва с мафията в МВР. И който му наредят, той отива.

  Руска демокрация му викат, която вас може да ви устройва, но българите, не.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 89. 89 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Анализът на кореспонденцията между П.Б. и "Prezident-Pl. Uzunov" (както са описани в официалните съобщения), пише още прокуратурата, "сочи че двамата многократно обменят информация, свързана с външната политика на Република България, в това число кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз".

  Че то поне 90 % от клошарите в София , които , както е известно , са с далеч по- важна експертиза от населението на прокуратурата , обсъждат непрекъснато политически въпроси от българската вакханалия . И не само посланиците , но и кърджалииските пуЙки и толупите . Само че кой знае защо бившата цацаратура и настояща гешефтура , не забелязват "ЗАПЛАХАТА ЗА ДЪРЖАВНАТА СИГУРНОСТ ".

 90. 90 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 871 Весело

  "От описанието на прокуратурата не се разбира какви са неправомерните действия или цели, които конкретната кореспонденция разкрива."
  ====
  В дневник от помощното училище ги събират, че все нещо не са разбрали ?
  Нищо де, то е важно че съдът разбра и даде зелена светлина на разследващити органи.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4275 Весело

  До коментар [#82] от "beastie: ПРеоважаемеа МУдиратур е педерунгел-герберунгел, контролиран от мафиотската организация ГЕРБ и лиже мазния анус на червеногъзото мутре Бойко Борисов.":

  Вместо "лайняр" е по-точно да използваш милионер!
  Хахаха...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 92 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Ето ви паралелната държава, за която ни думат Курнела и Резидента! Ето как олигарси от древни комунистически фамилии проникват в най-високите етажи на властта и кадруват 30 години след 10 ноември! Московският ни резидент всъщност е послушко на долнопробни лобисти, продали са на стари комунистически фамилии. Нещо да кажете, другари? Какво стана с шкафчетата с пачки евро?!
  Дай Боже сили на днешната управа да смачка най-накрая този червен змиярник в Радевата полога!

 93. 93 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#77] от "Alarmstufe: Rot":

  "Другарите ще обявят курс към въоръжена борба.".
  И това вече не могат. Шумкарите измреха. Само хибридстват подмолно, по азиатски.
  Но да, името Гешев ги преследва кармично...въобще удоволствие е да се наблюдава подобен езотерично-екзистенциален феномен.

 94. 94 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1654 Весело

  тиквички, я изплюйте камъчето... спец жоженцето Франтишек ше го пращаме ли сега консул в Либия или кога?

 95. 95 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4362 Любопитно

  До коментар [#85] от "Един препатил":

  Аз ако бях с деветосептемврийско мислене, щях да съм гласувал за льотчика, както ти, и щяхме да сме първи форумни дружки.
  И понеже много ги разбираш японските посланически назначения, я да ни светнеш в Япония плащат ли по 5000 на месец, за да станат посланици?

 96. 96 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Отново ги задръжте под стража и отново ги рекетирайте с един милион лева за гаранция...И това,ако не е прокурорска мафия.
  —цитат от коментар 70 на Toni Ivanov


  А Червената мафия, другарю, къде я слагаш?! 30 години след уж падането на комунизма заграбили огромна собственост от НРБ древни червени фамилии и подчинените им Резиденти и Курнели определят кой да стане шеф в съдебната власт, кой да ни стане посланик, какви решения съдът да им прати преди да са подписани?? Ало, Камората и Ндрагетата са пионерски кръжоци пред Кремълската мафия в Бг! Не Гешев, направо Едгар Хувър ни трябва да ни освободи от тази смърдяща на вата сган! Туморът е в Кремъл - метастазите в Резиденство Радев-Деси....

 97. 97 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 871 Весело

  До коментар [#58] от "uvtest":
  Първо Костов да обясни защо и срещу какво подари тези предприятия и то точно на тези хора от ДС или бивши комунисти, а мълча 9 години и тогава ще вървим нататък.
  —цитат от коментар 71 на Да вярваме на истината

  ===
  Бе той костов да обясни за консултантските договори на щерката (какво съвпадение само) пък после другите работи. Бейби степс, както викат на запад.

  До коментар [#71] от "Да вярваме на истината":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 98. 98 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Другарите дали ще обявят курс на въоръжена борба, ако Радев стане клиент на прокуратурата може да се гадае. Обаче самият Радев предупреди, че при опит да бъде разследван /отстранен/ ще призове народа към бунт и да излезе на площадите. Корнелия, Мая Манолова и Копейкин вече се пробваха/нещо като репетиция за бунта/ но излязоха стотина души и то лумпените на Копейкин.

 99. 99 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Въпросче към Гешев - защо тази метастаза Президент-Братя Узунови не са на сянка на Развигор?? Защо долнопробен лобист и търговец с влияние, осигуряващ си тлъсти заплати и от данъкоплатци, и от продажба на влияние на червени олигарси все още ходи на работа при Резидента, вместо да обитава съответната ниша в ареста. Дори на Черепа се наложи да си вдигне крушите, а този наглец дава интервюта по медиите без белезници както му е редът!

 100. 100 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1613 Неутрално

  До коментар [#88] от "Любов Шейсе":

  И какво като един бизнесмен е лобирал за назначаването на даден посланик?Ами, просто е, ве колега. Друг бизнесмен, който не е спонсорирла Радев, и не снася договори на брата на адютанта му може да иска друг да е посланик......
  —цитат от коментар 88 на Любов Шейсе


  Просто е за прости хора. Които не знаят, че бизнесмените нямат противоречия помежду си относно посланиците. Тяхната грижа не е на кого човекът да стане посланик. Защото който върши работа на един ще свърши и на друг. Грижата им е да не се изпращат в чужбина "парашутисти" дето не могат да свършат никаква работа. Като например Пламен Георгиев във Валенсия. Чието назначение устройва него и Борисов, но не и българите въобще и още по-малко тези в Испания.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK