ГЕРБ-СДС: Опозицията блокира развитието на метрото

ГЕРБ-СДС: Опозицията блокира развитието на метрото

© Надежда ЧипеваГрупата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет излезе с декларация, в която се обявява, че съветници от други политически сили "блокират развитието на метрото". Посочват се "Демократична България", представители на БСП и независимия Борис Бонев.


"Едва ли трябва да аргументираме колко е важно да осигурим екологичен и бърз транспорт до Витоша на всички, при това не само на жителите на нашия град. Този проект - за разширение на първи метродиаметър до лифтова станция "Симеоново", започна преди 6 години, през 2014 г. Сега, през 2020 година развитието на същия този проект се блокира", се посочва в декларацията.


Повод за изявлението на ГЕРБ-СДС е скандалът, който беляза вчерашното заседание в комисията по архитектура на СОС. Обсъждането на удължаването на метрото до "София Ринг мол" и Симеоновския лифт беше отложено, защото се оказа, че поръчания от Борис Бонев сравнителен анализ не е готов.
Нова автобусна линия излизала 10 пъти по-евтино от метро до "София Ринг мол"


Анализът трябва да покаже възможностите за алтернативен транспорт по същия маршрут - с автобуси и трамваи. Искането на Бонев беше предизвикано от становище на съветника Симеон Ставрев от "Демократична България" и експерта към комисията Борис Милчев. В него се изтъква, че удължаването с 2 км на метрото от станция "Бизнес парк" до "София Ринг мол" струва 78 млн.лева, а същият маршрут, обслужван с нови автобуси, ще излезе на общината 7.8 млн.лева.


Този аргумент обедини всички опозиционни сили в комисията да гласуват за отлагане на тази точка, докато се представи въпросния анализ. Чрез данните и изводите в него ще се прецени кой вид транспорт е най-подходящ и изгоден за софиянци и за хазната на общината, посочи Бонев. Със спестените 70 млн.лева да се изградят новите метростанции в гъстонаселения "Люлин" и в кв. "Левски", предлагат от "Демократична България".


ГЕРБ-СДС обвини експерт на "Демократична България" в конфликт на интереси


"Ясно е, че едно от лицата, формирало позицията на колегите от "Демократична България" за
разширението на метрото от "Бизнес парк" по Околовръстния път, Борис Милчев - днес правен консултант и партиен активист от "Демократична България", в качеството му на "дългогодишен началник на отдел "Правен" към Дирекция "Архитектура и градоустройство" на Столичната община има сключен договор за консултантски услуги по този проект с компании, заинтересовани от неговото реализиране. Ние ще предадем тази информация на компетентните органи, за да бъде установено съществува ли конфликт на интереси", се заявява в декларацията на ГЕРБ-СДС.


Повод за това твърдение е писмо от гръцкия собственик на "София Ринг мол", което общинският съветник от ГЕРБ Силвия Христова показа вчера пред комисията по архитектура. В него г-н Сотирис Янакулидис заявява, че има договор за консултантски услуги с фирма на Милчев. "Той действа срещу интереса на своите клиенти", изтъква Янакулидис, визирайки становището на Милчев, че с автобуси ще бъде 10 пъти по-евтино от метро превозването до "София Ринг мол".


В случая няма конфликт на интереси, защото фирма на Милчев има договорни отношения от 2017 г. с компания, която има изгода да се удължи метрото до нейния мол, но въпреки това той като експерт дава становище, че това не е изгодно за общината, обясни арх.Борислав Игнатов.


"Лесно е да се морализаторства, но е важно да се носи отговорност. Напълно
недопустимо е подобно поведение. Ние очакваме адекватен отговор, защото тук става
дума за голям и стратегически проект за града ни. Проект на метрото, който свързва
града с най-големия му парк - планината Витоша", се настоява в декларацията на групата на ГЕРБ-СДС.


Ще има ли достатъчно пътници по удълженото трасе на метрото


От опозицията бяха отправени и питания защо метрото не се удължава до Студентския град, където ще има много пътници, а се планира то да мине покрай Околовръстния път, където в момента живеят общо 1800 души. И дали не се цели да се вдигне цената на имотите там.


"Това, което е важно в този проект към Витоша, е именно връзката на градския транспорт към планината. Да можеш да стигнеш директно от "Люлин", "Надежда", "Обеля", "Овча купел", "Левски", "Хаджи Димитър", летище София до Симеоновския лифт", се изтъква в декларацията на групата на ГЕРБ-СДС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  "удължаването с 2 км на метрото от станция "Бизнес парк" до "София Ринг мол" струва 78 млн.лева, а същият маршрут, обслужван с нови автобуси, ще излезе на общината 7.8 млн.лева."

  Вече плащаме 50% от цената на строителството на метрото. ГЕРБ сигурно са полудели.
  Или са си накупили парцели, около Ринг мола?

  Собственика ще го оферират с едни 20%...

  Любовта ще спаси света!!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4306 Неутрално

  Мирише , ВОНИ, на корупция !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Точно обратното. Вие искате да дадете на един "инвеститор" метро до поляната му с блокове. Няма проблем. Нека той извади 150 млн. лева
  Но не, ние да му платим, при положение, че там няма никой. Да му направим и летище до Икеа.
  И като я видя оная схемаджийка от СДС, която сега е в Герб и която не се наигра в транспорта.
  Пускате си трамвай или автобус, а с останалите 100 млн лева правите тротоари.
  Понеже в София майките ме могат да бутат количките.
  Така ми се иска да поставя Фандъкова в една детска количка и да я разходя по дупките на старите калдаръми в центъра , докато получи сътресение и и изпадат пломбите.

  И нарочно тия ремонти не се почват, за да може постепенно да ги правят същите фирми, които сега са заети с големите поръчки.
  А нашия живот преминава.

 4. 4 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 213 Весело

  Хахаха, гербавата лобистка Силвия Христова твърди за конфликт на интереси, защото Милчев имал договор със собствениците на мола, но той всъщност заема позиция, че не е удачно до мола да се строи метро.
  Та ми се струва, че конфликта на интереси ще да е при госпожа герберката.

 5. 5 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  ГЕРБ-СДС
  ама само как добре стои ...

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 6. 6 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Хехе крадливото племе на ГЕРБ тотално го е ударило през просото, но в СОС нямат мнозинство и квичат като прасета пред заколение, че не могат да си приберат подкупите.

 7. 7 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Ау, какъв рев настана. Поредното "присвояване" не върви бързо и лесно... Че то шкафчето беше пълно, може ли да събира още?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 8. 8 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Те нали не са свикнали да имат опозиция или да се придържат към закони - дигат кръвно!
  Обзалагам се, че доста спекулативно са изкупили парцелите, то е ясно, че никъде по света го няма за 1800 дуüи да се строи отсечка на метро!!!

 9. 9 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 558 Неутрално

  По същия начин ж.к. Дружба остана без метро, което бе изместено на Цариградско шосе, за да напълни бизнессградите на съответните мафиоти. Айде да сме го гледали този филм вече...

 10. 10 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 602 Весело

  Гербавите (и брошката им от СДС) викат "конфликт на интереси".
  Гъркът вика "Той действа срещу интереса на своите клиенти".

  Циркови артисти.

 11. 11 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Продавачите на имоти в района вече включват бъдещата метростанция в цената. Платили са си хората.
  Само някакви младежи като Бонев още не са разбрали, че цялата демокрация тук е само за парлама - колкото да се получи някакво европейско финансиране.

  https://www.superimoti.bg/imot-66446-all-seasons/
  https://www.capital.bg/biznes/imoti/2019/11/01/3984754_moreni_zad_sofia_ring_mall/

 12. 12 Профил на maymunskoa
  maymunskoa
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Метрото трябва да завие към Горубляне, не към мола, мебелния и лифта. Градоустройствената логика показва точно това. Останалото е КОРУПЦИЯ.

 13. 13 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Той Бонев да внимава, че току-виж тръгнал по пътя на Иванчева. Мафията не се притеснява вече от нищо. Я подкупче му подхвърлят, я наркотици, колко му е, милиционерска работа.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 14. 14 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  До коментар [#10] от "danubian.whale":

  Всъщност 100% конфликт на интереси.
  Интересът на милион и кусур софиянци е в остър конфликт с интереса на няколкостотин "инвеститори", които еВах@ мамата на цялата местност около Симеоновския лифт.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4306 Неутрално

  До коментар [#13] от "rumen_s":

  Я некое момченце или нощно шкафче.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 1005 Неутрално

  Според мен на ДБ трябва да и се остави София-град и да не се бърка в останалата част от страната. Но Витоша, или поне каквото е останало от нея, прощавайте, не е парк. Парк е онова до Орлов мост.

  swe in himina
 17. 17 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 683 Гневно

  ГЕРБ-СДС искат да разкарват метро-влакчетата до лифт Симеоново и делник, и празник, и лято, и зима! Нагли лъжци!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 18. 18 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  До коментар [#13] от "rumen_s":

  Едно зам.-председателско място в СОС и участие в борда на Градска мобилност и мутромилиционерите в Общината нямаше да имат проблеми, но на тях им се досвидя да делят още от баницата и сега пискат.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2986 Весело

  Гешев да повдигне обвинения на всички опозиционери.

 20. 20 Профил на uvr57524198
  uvr57524198
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Ето такива хора ни трябват, като Борис Бонев. Да предложи добри, честни, компетентни кандидати, извън партийните кръгове за министри и аз съм готов да гласувам за него на следващите избори. Надали ще съм единствен...

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3524 Весело

  До коментар [#3] от "grayeagle":

  "Точно обратното. Вие искате да дадете на един "инвеститор" метро до поляната му с блокове. Няма проблем. Нека той извади 150 млн. лева
  Но не, ние да му платим, при положение, че там няма никой. Да му направим и летище до Икеа.
  И като я видя оная схемаджийка от СДС, която сега е в Герб и която не се наигра в транспорта.
  Пускате си трамвай или автобус, а с останалите 100 млн лева правите тротоари.
  Понеже в София майките ме могат да бутат количките.
  Така ми се иска да поставя Фандъкова в една детска количка и да я разходя по дупките на старите калдаръми в центъра , докато получи сътресение и и изпадат пломбите.

  И нарочно тия ремонти не се почват, за да може постепенно да ги правят същите фирми, които сега са заети с големите поръчки.
  А нашия живот преминава."

  Кой ли е този инвеститор ? Някой с интереси на пазара на горивата ?

 22. 22 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1580 Весело

  До коментар [#19] от "chicago514":

  Да оставим компетентните органи да си свършат работата.
  Аз вярвам в българското правосъдие.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 23. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  ГЕРБ-СДСама само как добре стои ...
  —цитат от коментар 5 на Полковник за европейско развитие на България


  Същото като " Посочват се "Демократична България", представители на БСП....."

 24. 24 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 534 Гневно

  ГРОБ-арите май не са чували, че и сега по това направление има БЕЗПЛАТЕН автобус финансиран от Ринг Мол, който през повечето време пътува полупразен...
  Нагли до безобразие! Усвоете ги тея милиони поне за нещо полезно. За жълти стотинки се продавате, мизерници!

 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2897 Неутрално

  Ми те софиянчетата ще искат метро и до морето. Направо на Халките! И на Брюксел няма да му стигнат парите!!!?

 26. 26 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Да можеш да стигнеш директно от "Люлин", "Надежда", "Обеля", "Овча купел", "Левски", "Хаджи Димитър", летище София до Симеоновския лифт", се изтъква в декларацията на групата на ГЕРБ-СДС.

  Може ли някой да ми обясни. Кога се оказа че Симеоновският лифт е главната комуникационна, притегателна и желана точка за софиянци. Сещам се за много по - важни разклонения ( които вероятно могат да се реализират за същите пари), но не знам. Гражданите на София да кажат.

 27. 27 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  Софийското метро беше изградено на порочен лобистки принцип в резултат на което сега гъсто населени квартали нямат достъп до метрото , а има места в които метрото се движи в безлюдни терени.

 28. 28 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Значи, според комунистите от ГЕРБ - конфликт на интереси е, ако направиш така, че за теб да е по-неудобно, а?!Човекът казва, че ще се спестят милиони левове ако е с автобуси, а което остава - да се даде за нови линии в квартали, където той няма интерес!
  И за това щели да подадат сигнал!?Мисля, че те са изненадани как е възможно това, защото те самите винаги правят така, че за тях да има, а за другите - не!!!

 29. 29 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  схемата на цеко и дебелия е ясна.
  правят метро за 78 милиона от
  тук до другия тротоар и след тва
  казват, ааааа 78 милиона дадохме,
  я сега цялата витоша у хотели и лифтовае.
  това си мислят пеевски и цеко минев.
  аз ще ги питам наобратно.
  що съсипвате витоша системно, а сега искате
  метро за да я досъсипете под предлог
  дай да ушием балтон за копчето.

 30. 30 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#29] от "mihail_p":

  Ами то и Белене е такава схема - дайте на купено копче ( друг е въпроса кой и как го купи) да му поръчаме и ушием при един голям шивач балтон. Не спорим дали трябва да ушиваме балтона. Не спорим и че поръчката за балтона ще е при точно определен шивач, защото за това копче само той можел да измайстори балтона. Нищо че вече всеки гледа да изхвърли балтоните от гардероба си.

 31. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2103 Неутрално

  До 22:"BG Territory"...:Да оставим компетентните органи да си свършат работата.Аз вярвам в българското правосъдие...."

  А в държавното обвинение вярваш ли?

 32. 32 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 556 Неутрално

  В момента строят квартал и продължение на бизнес парка. Затова лобират стабилно за метро. Защото ако няма, става изолиран квартал като Витоша и от там който инвестирал си остава с инвестицията. Единствения довод на герб е, че ще намалее трафика.

  This is the place where puddings die.
 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4306 Неутрално

  До коментар [#32] от "Deadpudding":

  Кой точно трафик ще намалее ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 888 Неутрално

  нагли типове как не ги досрамя да пишат тези глупости, при такава фрапантна разлика в цените дори не би трябвало да се коментира. явно мутрите имат някакъв нечисто плътен интерес, между другото като във всичко останало.
  има много по нуждаещи се райони от метро но те не.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 35. 35 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 99 Неутрално

  ... Гражданите на София да кажат.
  —цитат от коментар 26 на dorn


  За съжаление в голямата си част гражданите на София вече са заселили се в града от другаде, в което лошо няма, лошото е че гласуват за своите селски/градски тарикати от тяхното си село/град, без да си имат идея за нуждите и традициите на града и резултатът е видим.

 36. 36 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Естествено. Навсякъде метрото е 10, че и повече пъти по-скъпо от автобуси. Щом е така дай сега да се откажем от метро. Откъде ги копат такива.

 37. 37 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Дано опозицията устои на тази уродлива корупция на Герб и сдс. Гнус ме е , краде се като за последно.

 38. 38 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  За да могат няколкостотин човека да ходят до лифта, СО ще остави няколко десетки хиляди без метро. Много добра логика, ... гербаджийска.

 39. 39 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Накензаните герберчета не могат да кешират и реват на умряло. Музика за моите уши.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 40. 40 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1580 Весело

  До коментар [#31] от "historama":

  Точно толкова, колкото вярвам и в господ.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 41. 41 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#30] от "dorn":

  всичките големи схеми са така.
  държавата задлъжнява сериозно
  с милиарди/милиони по някакъв договор
  и след това се казва, аааа ма ние глей сеа колко дадохме,
  трябва да довършим. всичките им схеми са едни и същи.
  така става и с апортите на държавата в търговски дружества.
  е ти универсиада.
  апортира лучано залата в смесеното дружество на манол велев,
  след това тегли заем за развитие, после заема става изискуем,
  онея от министерството викат нема пари и продават универсиада
  на манол велев и весела лечева за без пари.

 42. 42 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7084 Неутрално

  Както казва Борисов, след тях никой няма да построи това, което те са построили. Много се надяваме да е така.

 43. 43 Профил на Yavor Raychev
  Yavor Raychev
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Престъпление е да не се строи метро. По тази логика автобус е по-евтино във всички случаи.

 44. 44 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#6] от "Chubachubs":

  Грешиш. За съжаление имат мнозинство. Заедно с патериците си от т. нар. "Патриоти" и Атака.

 45. 45 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Накензаните герберчета не могат да кешират и реват на умряло. Музика за моите уши.
  —цитат от коментар 39 на Свинчуга


  Не им бери грижата! Те са като хипопотами - до гуша в калта но с огромни отворени усти.

 46. 46 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 638 Неутрално

  ТИКВАРИТЕ ХЕПТЕН СЕ УЛЯХА ИСКАТ ДА ДОКАРАТ МЕТРОТО ДОСАМИ ЗАТВОРЕНИТЕ ИМ КОПЛЕКСИ ДО ВРАТИТЕ СИ , ТОВА Е МЕРЗСКО

 47. 47 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Стига вече с тази София. Вместо да строите само в София и да се сърдите, че цяла България се е изнесла в София, оставете държавата да инвестира нещо и в провинцията. Така хората ще има какво да правят там и няма да ви досаждат. Защо строихте магистрала Европа? Нима някой освен вас ще минава по нея. Това околовръсно стана нова магистрала до морето по дължиная, а по разходи - 2-3 магистрали. А вижте основния трафик в България Турция - Букурещ по какви пътчета се движи. Особено крещяща е 60 км. отсечка от Русе до Бяла. Защо никой не прави нищо за този участък? Нима магистрала до Видин или до Кулата е по-необходима? Добре е, че метрото на София се развива. Но заради него много проекти са замръзени. Стига с този нагъл егоизъм. Ако всички българи дойдат да живеят в София на вас дали ще ви стане по-добре?

 48. 48 Профил на Freerider
  Freerider
  Рейтинг: 26 Неутрално

  Така мирише на корупция, че не се трае.
  Никаква нормална логика няма метрото да се продължава точно натам. И какво споменават като причина този лифт - той е за ремонт, но Витоша ски години наред вече не искат да го ремонтират. Все едно цяла София се е втурнала към лифта.
  Много по-подходящи разширения са: от бъдещата станция на бул. "България" и "Гешов" - по "България" към Бояна, от ж.к. Толстой към Илиенци и от Хладилника към Студентски град (както даже беше и планирано май по едно време).

 49. 49 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1768 Гневно

  До коментар [#37] от "Kotarak":

  И се надявам наистина да е за последно. По-голям престъпник от банкянската Тиква в България досега не е имало. Дано, след като падне от власт, а това неминуемо ще се случи, да гние в затвора до края на живота си.

 50. 50 Профил на dobrev1
  dobrev1
  Рейтинг: 222 Неутрално

  То и на лифта кой ли се вози, но и това няма кой да го попита защо...

 51. 51 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#49] от "murry":

  Дано само не избяга някъде преди да го изправят пред правосъдието. Ще влезем в учебниците някой ден. Уникална ситуация - народът да си избере мафиот и десет години да търпи да се сраства и да яде от плътта му. Като пиявица.

 52. 52 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Освен това този лифт в Симеоново е толкова безумно скъп, че трябва да оставя едни 50 лв само за да се качим и слезем едно тричленно семейство. Алоу, парите имат някаква стойност за хората.

 53. 53 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  Доводът как да се направело метро до подножието на планината не издържа. Звучи фалшиво. Лесно оборим е. Поглежда се трафика до симеоновския лифт и се констатира - колко на ден - стотина, двеста... В събота и неделя повечко. За Ринг мол е друг въпрос. За гигантското строителство отвъд околовръстното - също. Така да го кажат. А опозицията да даде алтернатива за тия милиони - конкретна и обоснована. Това да се подложи на обществен дебат. Нещата ще се получат.

 54. 54 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1981 Неутрално

  ГЕРБ (лъжкинята Фандъкова, банкянската свиня и присъдружните им) и подчинените им в център за градска дебилност и героя на социалистическия труд нищожеството Братоев не знаят, че градски траспорт е система, чиято цел е да се организира транспорта в големия града така, щото хората да не ползват автомобилите си за придвижване, а не строеж на метро с практически нулева ефективност, след като премахваш наземния транспорт.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 55. 55 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Стига с тази София и эбслужващите я магистрали и станции, голяма част от които са натоварени 2-4 месеца в годината. В тази държава има и други населени места и те стават с все по-големи проблеми, водещи до тяхното обезлюдяване. Гербавите взеха парите на цяла България и направиха безумно скъпи инвестиции единствено в София и в инфраструктура до София. В други населени места може нещо да се сложи само ако има министър от там, като Видин например. Аз смятам, че България вече трябва да си смени столицата с град в централна Северна България, иначе заради наглите действия на правителствата на Борисов там скоро няма да живее никой. София - Видин е път, който се случва не заради крайната му необходимост, а заради министърката. Жалко, че Каракачанов и Искрен Веселинов забравиха кой и защо ги прати в Народното събрание. А те бяха изпратени в Народното събрание с 2 задачи: МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ОТ 300 лева и магистрала от само 60км. заменяща опасния коларски път Русе - Бяла, по който целогодишно върви 2- пъти по голям трафик на ТИРове спрямо Видин За съжаление Русе избира само предатели и дупедавци да го представляват. ПО ДОБРЕ ЛЪЖЦИТЕ ОТ ВМРО ДА СИ СТОЯТ В СОФИЯ И СЛЕД СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. АМАН ОТ БОКЛУЦИ, КОИТО ЗАБРАВЯТ ЗА КАКВО ИМ Е ГЛАСУВАНО ДОВЕРИЕ.

  не съм избягал
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK