Според прокуратурата Бобоков обсъждал посланиците и с министър Захариева

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е била разпитана от прокуратурата за назначенията на посланици в Алжир и Нигерия.

© Велко Ангелов

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е била разпитана от прокуратурата за назначенията на посланици в Алжир и Нигерия.Министърът на външните работи Екатерина Захариева е била разпитана от прокуратурата за назначенията на посланици в Алжир и Нигерия. От обвинението заговориха за елегантна намеса на президентството в този процес.


Това се разбра от пледоарията на прокурор Генка Брезашка и от изявленията пред медии в четвъртък (25 юни). Паралелният сюжет за разпространяваната от прокуратурата кореспонденция на Пламен Бобоков с президентския съветник Пламен Узунов, част от която са и есемеси за тези посланици, остана основен и при явяването на бизнесмена пред Апелативния специализиран съд за гледане на мярка по делото за боклука, по което е обвиняем.


Съдът отхвърли искането на прокуратурата за задържане под стража на Бобоков и остави в сила първоначално наложената му мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1 млн лева. (Повече за мярката - тук)
Прокуратурата сочи външния министър в подкрепа на обвинението, съдът отклони този мотив


Специализираната прокуратура поиска в четвъртък отново да бъде арестуван бизнесменът, като се позова, от една страна, на закъснението, с което той внесъл гаранцията си по делото за отпадъците, и от друга - включи втората тема за търговия с влияние като посочи материалите от кореспонденцията между Бобоков и Узунов, по които е образувано миналия петък ново дело. По него засега няма повдигнати обвинения.


В пледоарията си прокурор Генка Брезашка, подкрепяна от още двама прокурори - Мария Дойчева и Петър Белчев, съобщи пред съда, че в сряда (24 юни), е била разпитана министърът на външните работи Екатерина Захариева. Нейният разпит беше представен от спецобвинението като ново доказателство в подкрепа на искането за задържане на Бобоков. Захариева разказала за своя среща с него по негово искане във връзка с дипломатическите мисии на България в Нигерия и Алжир.


"Установява се от разпита на свидетелката, че формално процедурата е била спазена по назначаването на тези посланици. Но по един много елегантен начин президентската институция се е намесила да бъдат избрани точно и конкретно тези хора в този момент, в който се разменя комуникацията", така представи пред съда прокурор Брезашка разпита на Екатерина Захариева. Самата Захариева не е коментирала досега официално разпита и назначенията в двете държави.


Адвокат Ина Лулчева заяви, че не вижда проблем в комуникацията на Пламен Бобоков и президентския съветник Узунов, а по въпроса за посланиците каза, че е нормално хора с бизнес в съответна държава да имат мнение и да го споделят. Тя изрази съгласие с клиента си, че крайната цел на атаката е президентът и каза още пред съда:

"Потресена съм от това, което чух. Донякъде съм подведена от юридическото си образование и практиката на Върховния съд и на съдилищата в България какво означава мярка за неотклонение и как се доказват опасностите по нея, както и от разбирането ми, че всеки гражданин има право на общуване, на личен и професионален живот. И ако не извършва престъпление, не може да бъде преследван за това. Ако прокуратурата твърди, че е престъпно да се иска среща с външния министър и тя да се е състояла, на която е обсъждана кандидатура за посланик, това означава, че прокуратурата иска да упражнява тотален контрол върху живота на всеки в България."

Съдия Емилия Петкова посочи в определението си, че съображенията и мотивите, обосновани с комуникацията между Бобоков и Узунов не са относими към делото за отпадъците, по което се обсъжда мярката за неотклонение, и поради това не ги взема предвид. Другите мотиви на обвинението, че Пламен Бобоков има широки контакти с влиятелни хора и бизнес извън Европейския съюз, също не убедиха съда да го задържи под стража - "той се явява на всички призовавания и неговото процесуално поведение не възпрепятства следствените действия", отбеляза още съдът.


Определението на Апелативния спецсъд е окончателно. Но ако бъде повдигнато обвинение на Бобоков и за търговия с влияние, прокуратурата може да поиска ново задържане под стража по това дело. Той ще бъде разпитван отново на 7 юли.


Разследването за лобизма едва започва


"Делото е образувано едва преди седмица и предстои много работа. Когато бъдат събрани достатъчно доказателства, ще може да бъдат повдигнати и обвинения. Назначени са множество експертизи. Разпитани са и други длъжностни лица (освен Пламен Узунов - бел. ред), но разпитите приключиха късно снощи и не мога да информирам", коментира прокурор Брезашка след произнасянето на съда.


На въпрос от БНТ дали се долавя и заплаха от страна на Бобоков, ако не се изпълнело желанието му, тъй като в един от чатовете имало израза "ще се срещнат с моята охрана", прокурор Брезашка потвърди "долавяла се и заплаха" макар да не се разбра каква и спрямо кого. Тя направи уговорката, че все още е рано и не са оценени събраните доказателства.


Пламен Бобоков: Аз съм ужасен, целта е президентът


На влизане в съда Пламен Бобоков направи нервно изявление пред журналистите: "Всичко, което виждам в последните няколко дни, е една груба манипулация, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узунов и дискредитирането на президента Радев...Не ме демонизирайте /по повод темата в чатовете за посланиците в Алжир и Нигерия/. Проверете кой назначава посланиците и консулите. Забравихте ли кой ги назначава? Външно министерство предлага на Министерския съвет и той ги предлага на президента...Всичко е извадено от контекст. Аз просто съм притеснен е ужасен. Но не съм аз целта, целта е президентът." (Вижте във видеото)


На въпрос има ли договор с фирмата на брата на Пламен Узунов, той отговори, че "Приста ойл" има 5 хиляди договора: "Имаме човек, който отговаря за сигурността. Това е договор за обследване на сигурността. И както виждате, не са си свършили добре работата, защото ако бяха, сега нямаше да чета тези глупости. Или ако аз бях по-предпазлив. Но аз не съм предпазлив, защото няма какво и от какво да предпазвам".


Бобоков отказа да отговаря на репортера на БНТ


Докато валяха въпросите към него, Бобоков рязко се обърна към репортера на БНТ Иво Никодимов и каза, чу няма да отговаря на неговите въпроси, а ще говори пред "нормалните журналисти".


"От 28 години се занимавам с бизнес. Срещал съм се с много хора - премиери, министри, президенти. Имал съм кореспонденция с много хора. Сега част от тази кореспонденция се вади от контекст, за да бъде ударен Пламен Узунов и чрез него президентът. Искам да се оповести всичко....Тази жалба е за да се говори сега тук отново за кореспонденцията ми и медиите да разгласяват отново. Да чуят хората и да си мислят - ега ти престъпника, търговеца с власт, сега ще го разгембим....Моля ви, не ставайте част от всичко това", продължи емоционално Бобоков.


По-късно "Дневник" потърси Пламен Бобоков с въпроси каква е причината за такава реакция към журналист. "Никога в живота си не съм обидил човек, нито съм бил груб с някого. Единствената причина е, че не намирам обективни репортажите на г-н Иво Никодимов. Но аз уважавам журналистиката и разчитам на нея срещу манипулациите. Женен съм за журналистка и вървя със своята Голгота. Ужасен съм от всичко което става в тези дни", каза Пламен Бобоков и отказа повече коментар.


"Журналистите в дирекция "Информация" считаме, че е недопустимо грубото отношение към репортер на БНТ, който задава своите въпроси в изпълнение на професионалните си задължения и търси различни гледни точки", се казва в сайта на телевизията..

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Неутрално

  Оставка за Захариева и бойко !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  И какво като ги е обсъждал. Това престъпление ли е? Имал е бизнес и с двете държави и му е трябвал сигурен човек. Не го е назначил той. Подкуп даван ли е? Взиман ли е? Заплашван ли е някой?

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2141 Весело

  Всички в кюпа ама според прокурор Генка резидента е по в кюпа.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Неутрално

  До коментар [#2] от "evtimvz":

  Нали за това го разследват и маскарят по медиите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Вече може да се премине към издаването на наръчник "Как да плячкосаме успешен бизнес,удряйки същевременно политическите си противници".

 6. 6 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Бе гледам голям бизнес въртят зад граница. Но в нито една нормална държава! Все по каналите на Огнян Дойнов ( министър при Т. Живков). Бизнесмени-комунисти!

 7. 7 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1569 Неутрално

  Бананова държава!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 8. 8 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  Някой може ли да повярва, че Бобоков е заплашвал с бой Захариева, Радев и Борисов, ако не изпратят неговите хора за посланици? Дори и Захариева да е била заплашвана, тя е можела да извика всесилния Борисов да я защити.
  А може би се е случило нещо друго? Напр. Бобоков е платил за назначаването им? Някой друг милион?

 9. 9 Профил на Anton Anton
  Anton Anton
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И какво като ги е обсъждал. Това престъпление ли е? Имал е бизнес и с двете държави и му е трябвал сигурен човек. Не го е назначил той. Подкуп даван ли е? Взиман ли е? Заплашван ли е някой?
  —цитат от коментар 2 на evtimvz


  Какво като ги е обсъждал ли? Адвокатката била потресена... Бобоков бил ужасен... Аз пък съм потресен от наглостта и дебелоочието и на адвокатката и на Бобоков. Естествено адвокатката си печели заплатата и ще говори всякакви глупости. Трябвало е Прокуратурата веднага да й отреже квитанциите. Изглежда не са успели да извадят аргументите, че говори глупости.
  Виж коментара в сайта на Правен свят под съответните съобщения/материали за Бобоков и адвокатката му, а и за тиражираното прессъобщение на прессекретариата на президентството. За да не се повтаря навсякъде. И аз съм потресен уважаема госпожо адвокатка. И ние сме ужасени, уважаеми бизнесмен бобоков. От върховната ви наглост и нахалство.

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3684 Неутрално

  "Ако прокуратурата твърди, че е престъпно да се иска среща с външния министър и тя да се е състояла, на която е обсъждана кандидатура за посланик, това означава, че прокуратурата иска да упражнява тотален контрол върху живота на всеки в България."

  На всеки, който не е част от ОПГ - то на властта !Ако си в схемите на почетния, проблеми нямаш !

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8551 Неутрално

  До коментар [#5] от "Вячеслав Атанасов":

  Тя мафията и бе наръчник се оправя чудесно.

 12. 12 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Я виж ти, Катето май ще я отлюспват от шайката...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 13. 13 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3136 Любопитно

  До коментар [#9] от "Anton Anton":

  Естествено адвокатката си печели заплатата и ще говори всякакви глупости. Трябвало е Прокуратурата веднага да й отреже квитанциите. Изглежда не са успели да извадят аргументите, че говори глупости.
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Вие точно живеете в правна държава?
  Не от Путенланд ли си?

  "Чуждестранен агент"
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 846 Весело

  До коментар [#5] от "Вячеслав Атанасов":Тя мафията и бе наръчник се оправя чудесно.
  —цитат от коментар 11 на Роси


  Ген Атанасов смята че ползват стар наръчник на КГБ.В едно интервю по Радио Хоризонт няколко пъти спомена този наръчник,коментирайки пресконференцията на Партията и Правителството наскоро.

 17. 17 Профил на Anton Anton
  Anton Anton
  Рейтинг: 8 Неутрално

  1. Това с "елегантния начин" са пълни глупости. Пълни глупости са и позицията на пресцентъра на президентството. Недостойна и елементарна позиция, която характеризира и отношението на самия президент. Обърнете внимание като коментирате случая, че винаги има предварително съгласуване на кандидатурите. И при това съгласуване става пазарлъкът. Президентството казва това може, това не може. Това приемаме, това искаме. И така се договаря пакетът. Преди това никой не пуска предложенията за РМС. Никой няма да поиска за някого агреман, ако не се знае, че президентът предварително се е съгласил. Пакетите се бавят докато става съгласуване и не са могли да си направят пазарлъците. Това всъщност всички го знаят. Затова се чудя на дебелоочието на прессекретариата на президента, и на елементарната им позиция, с която се опитват да си изчистят ръцете и да отклонят вниманието. Също така, това няма как да не е известно на самия президент и да става без негово знание и съгласие. Това е жалко. Недостойно и двоен стандарт.

  Кое е елегантното? Наистина, кое е елегантното в тази грозна история? В кое се състои елегантността? Спазена била процедурата. Естествено, че ще бъде спазена, винаги се спазват процедурите. И къде в случая е елегантността на Бобоков, или елегантността на президентството? Елегантността на президента, може би? В кое по-точно да я видим?

  Няма нищо елегантно в тази манипулация. Нищо елегантно няма в никакъв начин. Не е работа на Бобоков да определя и предлага. Не е негова работа и е странно, че заради определени бизнесинтереси се предпочита една или друга специална кандидатура. Интересно какво ще са очаквали да върши съответния посланик, в повече от всичко онова което всеки би вършил според регламентираните си задължения. Дават оценки и предпочитания спрямо хора които не познават на базата на разни есемеси на бизнесмени и техни приятелски връзки с някакъв си секретар на президента. Когато пишете за тия неща и когато приемате такива позиции на прессекретариата на президента, погледнете нещата от различните им ъгли и си спомнете, че винаги има първо неформална, а после формална и дори писмена предварителна процедура на съгласуване с администрацията на президента. Лесно можге да се разбере с кого, как и т.н. Всичко това е безкрайно възмутително. Недостойно. Показва само че сме една малка провинциална точка на картата.

  2. И още нещо - смисълът на назначаването на "свои" посланици и че те ще си комуникират и кореспондират директно с офиса на Бобоков /или на който и да е друг, "чиито са"/ заобикаляйки официалните си институционални канали чрез МВнР, и ще изпълняват най-напред неговите указания, задачи и поръчения, без да си дават труда да информират МВнР и да искат одобрение, указания или съгласие от там, използвайки държавната си позиция, заплата, бюджет и т.н. Приоритетно лични посланици за държавна сметка. Това е вторият аспект на неморалното и нередното. И Бобоков да не се прави на ударен и че не разбира за какво става въпрос. Както и администрацията на президента. Това по същество е корумпиране на системата. Оказва се влияние. Търговските дивиденти се получават от фирмата, оказала влияние, впоследствие. Става търговия с влияние. Корумпира се механизмът и системата. Уронват се регламентираните подходи. Нарушава се конституцията. Ако президентската администрация толкова държи да се позовава на Конституцията, не следва да участват в предварителни пазарлъци, уговорки. Тогава да подписва Указите за назначения, които му предлага изпълнителната власт с РМС и да не блокира и задържа назначенията. Всичко това е ясно и не е нужно да се правят на ударени.

  Така че, уважаема госпожо адвокатке, ако нещо не ви е ясно все още?... И вие уважаеми бизнесмен Бобоков, нещо да не ви е ясно относно естествените ви права на контакти, защитата от държавата на вашите интереси, правото ви да си говорите с когото си искате... да предлагате, да изказвате мненияу...

 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  Някой вярва ли, че нещо може да се случи в тази държава без борисов да е в течение? Напр. назначаването на посланик, пък било то и в Алжир и Нигерия?

 19. 19 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  Бобоков им даде кодовете за достъп до профилите на всичките си устройства, прокурорите тръгнаха да четат като изоглави да намерят доказателства за престъпления (300 ГБ). Напомнят на езин епизод от първите сезони на "Столичани в повече" - частен детектив (актора Теодор Елмазов), който ровеше в боклука на Лютови/Чеканови и така щеше да намери доказателства, с които да ги закове.
  Имаше и виц през социализма за Киркор и Гарабед и милиционерите, които копаели в градината му за заровени наркотици.

  Баси главанаците...

 20. 20 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Захариева е интелигентна жена, въпреки че английският и е малко недодялан. Но се е хванала на хорото. А знаете, че от мафията се излиза с краката напред..

 21. 21 Профил на Anton Anton
  Anton Anton
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "evtimvz":

  Ами като не ти е ясно, но явно си любознателен, виж коментарите по-надолу и ще разбереш...

 22. 22 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 551 Неутрално

  1. Това с "елегантния начин" са пълни глупости. Пълни глупости са и позицията на пресцентъра на президентството. Недостойна и елементарна позиция, която характеризира и отношението на самия президент. Обърнете внимание като коментирате случая, че винаги има предварително съгласуване на кандидатурите. И при това съгласуване става пазарлъкът. Президентството казва това може, това не може. Това приемаме, това искаме. И така се договаря пакетът. Преди това никой не пуска предложенията за РМС. Никой няма да поиска за някого агреман, ако не се знае, че президентът предварително се е съгласил. Пакетите се бавят докато става съгласуване и не са могли да си направят пазарлъците. Това всъщност всички го знаят. Затова се чудя на дебелоочието на прессекретариата на президента, и на елементарната им позиция, с която се опитват да си изчистят ръцете и да отклонят вниманието. Също така, това няма как да не е известно на самия президент и да става без негово знание и съгласие. Това е жалко. Недостойно и двоен стандарт. Кое е елегантното? Наистина, кое е елегантното в тази грозна история? В кое се състои елегантността? Спазена била процедурата. Естествено, че ще бъде спазена, винаги се спазват процедурите. И къде в случая е елегантността на Бобоков, или елегантността на президентството? Елегантността на президента, може би? В кое по-точно да я видим?Няма нищо елегантно в тази манипулация. Нищо елегантно няма в никакъв начин. Не е работа на Бобоков да определя и предлага. Не е негова работа и е странно, че заради определени бизнесинтереси се предпочита една или друга специална кандидатура. Интересно какво ще са очаквали да върши съответния посланик, в повече от всичко онова което всеки би вършил според регламентираните си задължения. Дават оценки и предпочитания спрямо хора които не познават на базата на разни есемеси на бизнесмени и техни приятелски връзки с някакъв си секретар на президента. Когато пишете за тия неща и когато приемате такива позиции на прессекретариата на президента, погледнете нещата от различните им ъгли и си спомнете, че винаги има първо неформална, а после формална и дори писмена предварителна процедура на съгласуване с администрацията на президента. Лесно можге да се разбере с кого, как и т.н. Всичко това е безкрайно възмутително. Недостойно. Показва само че сме една малка провинциална точка на картата.2. И още нещо - смисълът на назначаването на "свои" посланици и че те ще си комуникират и кореспондират директно с офиса на Бобоков /или на който и да е друг, "чиито са"/ заобикаляйки официалните си институционални канали чрез МВнР, и ще изпълняват най-напред неговите указания, задачи и поръчения, без да си дават труда да информират МВнР и да искат одобрение, указания или съгласие от там, използвайки държавната си позиция, заплата, бюджет и т.н. Приоритетно лични посланици за държавна сметка. Това е вторият аспект на неморалното и нередното. И Бобоков да не се прави на ударен и че не разбира за какво става въпрос. Както и администрацията на президента. Това по същество е корумпиране на системата. Оказва се влияние. Търговските дивиденти се получават от фирмата, оказала влияние, впоследствие. Става търговия с влияние. Корумпира се механизмът и системата. Уронват се регламентираните подходи. Нарушава се конституцията. Ако президентската администрация толкова държи да се позовава на Конституцията, не следва да участват в предварителни пазарлъци, уговорки. Тогава да подписва Указите за назначения, които му предлага изпълнителната власт с РМС и да не блокира и задържа назначенията. Всичко това е ясно и не е нужно да се правят на ударени.Така че, уважаема госпожо адвокатке, ако нещо не ви е ясно все още?... И вие уважаеми бизнесмен Бобоков, нещо да не ви е ясно относно естествените ви права на контакти, защитата от държавата на вашите интереси, правото ви да си говорите с когото си искате... да предлагате, да изказвате мненияу...
  —цитат от коментар 17 на Anton Anton


  Тони, не е нужно да се правиш, че си паднал с послединия дъжд! Толкова приказки за детински внушения.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 23. 23 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  Еййййй, ама много избирателно обсъждат тези министри. Значи с Бобков обсъждала кандидати за посланици, а с мъжа си не е намерила време да обсъди една пуста подпорна стена с камериерки ...

 24. 24 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#12] от "Свинчуга":

  Готова е, хем и мъжът е с онази подпорна стена, с един куршум два заека

 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Неутрално

  До коментар [#6] от "ralita68":

  И те ли са разтривали ушите на Тато ви !?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Неутрално

  До коментар [#14] от "Да вярваме на истината":

  Май няма такива намерени. Май били за един друг дето има ТЕЦове и ги гори там.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 947 Любопитно

  "Докато валяха въпросите към него, Бобоков рязко се обърна към репортера на БНТ Иво Никодимов и каза, чу няма да отговаря на неговите въпроси, а ще говори пред "нормалните журналисти".

  юрдечките на кошлуков и на останалите свински медии, в атака, тази иво никодимов със сигурност няма да си изгуби местенцето си в БНТ

 28. 28 Профил на Anton Anton
  Anton Anton
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#13] от "putinxujlo":

  А вие първо вижте за какво иде реч, за какво става дума, и тогава си гъделичкайте егото с безсмислени реплики. Путенланд, правова държава, приказки ... Знаете ли въобще за какво говорите и каква е темата. Нещо за метафори чували ли сте през живота си. "Да се отрежат квитанциите" в зависимост от контекста означава аргументирано да й бъде репликирано с правен език за несъстоятелността, едностранчиводстта, тенденциозността, неадекватността, необосноваността, изксарването от контекста, изкривяването на същността и т.н. на тезите и пледоариите на адвокатката в конкретните й тези, които излага и които се оповестяват пред медиити и стигат до нас. Ако ви трябват повече обяснения, намерете си кой да ви обясни другаде.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 29 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  До коментар [#17] от "Anton Anton":

  Това защо ми прилича на неволно копиране на спуснатата информация какво да коментира трол ????

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#8] от "historama":

  хората вече не могат да различат правилно от неправилно заради политическите си пристрастия.
  ми сори ама не, това не е ок. може да се опитат да го изкарат като свобода на словото, но всички знаем, че не е. да твърдите, че това си е просто едно споделяне на мнение, само щото нтам духат политическите пристрастия, означава да се правите на не много интелигентни.
  всички знаем какво е това, и ако ставаше въпрос за другата страна коментарите тук
  щяха да са други. хайде да се взмем в ръце.

 34. 34 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  До коментар [#28] от "Anton Anton":

  Трол:
  Anton Anton
  Рейтинг: 8
  19:33, 25 юни 20

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Весело

  До коментар [#31] от "Наблюдател":

  Активирали са го по спешност и се старае.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  До коментар [#28] от "Anton Anton":

  Поне да беше се научил(а) как да копираш текст и да внимаваш има ли въобще смисъл, това което копираш като уж твой коментар ...

 37. 37 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1096 Весело

  До коментар [#2] от "evtimvz":

  Достатъчно е да е предлаган или искан подкупа. Не е нужно да е вземан/даван за да те осъдят за подкуп.
  №пазетесикрадливитеръчички

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 38. 38 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН адв. Лулчева!

  Простотията на отделни прокурори-бухалки явно е безкрайна! ДА искаш най-строгата мярка за нетоклонение по едно дело, с "приказни" мотиви ИЗЦЯЛО извън конкретното обвинение и дори без да са свързани с друго образувано дело - такова нещо вероятно е имало само при сталинските прокурори!

  В НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ ЕС не може да има такива прокурори като Генка Брезашка, Мария Дойчева и Петър Белчев, които да изкривяват смисъсла на закона и да злоупотребяват с него! Това са лицата за проъчки в прокуратурата вероятно.

  Това си е свеждане на наказателния процес до махленска разправия!

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Ахахахаха и все едно това има значение, при положение, че процеса включва толкова различни звена... ей, мачкат ГЕРБерите закона и това си е. Гнус!

 41. 41 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  "Установява се от разпита на свидетелката, че формално процедурата е била спазена по назначаването на тези посланици. Но по един много елегантен начин президентската институция се е намесила да бъдат избрани точно и конкретно тези хора в този момент, в който се разменя комуникацията", така представи пред съда прокурор Брезашка разпита на Екатерина Захариева."

  За съжаление няма "много елегентен начин" да се обясни, че тази Брезашка е "проста прокурорска п...ка".

  Благодарим Ви за точния израз, господин премиер.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2425 Любопитно

  Бе гледам голям бизнес въртят зад граница. Но в нито една нормална държава! Все по каналите на Огнян Дойнов ( министър при Т. Живков). Бизнесмени-комунисти!
  —цитат от коментар 6 на ralita68


  Какво означава "нормална държава"?
  България на Пеевски/Борисов/Гешев/Горанов нормална държава ли е?

 44. 44 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Е не! Прокуратурата ни е пълна с естети! Те са прозрели елегантаната намеса на президента, но не могат да възприемат грубата жестока действителност от телефонните разговори и снимките с премиера. Естети сър.

 45. 45 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#38] от "Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките":

  Споко бе! Те и не могат. Съдът решава. Страшно ще стане, когато и съдът стане премиерска подлога. Така че има още какво да видим.

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Неутрално

  До коментар [#43] от "Virgin":

  за милиционерката явно това е нормалното !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Хммм... според прокуратурата. Всички знаем, че за българската прокуратура, заемащият длъжността иван гешев, и други управници в България, законите и Конституцията на РБ, просто не се спазват защото за тях те НЕ важат.
  Чудя се само защо законодателния орган (ни най малък намек за председателя на НС), си губи времето да пише подобни закони!
  Чл. 63. (2) Извънреден и пълномощен посланик и постоянен представител ..... се назначава от президента на Република България по предложение на Министерския съвет.
  (4) Президентът на Република България издава указ за назначаване след получаването на агремана по ал. 3.
  А какво казва прокуратурата за Васил Божков, скандалният телефонен разговор, шкафчето с Евробанкноти и злато, за братя Бобокови, за ресторант „Осемте джуджета“ и... и... алоо гешев свали си двуцветните очила и си извади тапите от ушите!
  Поздрави от Isla Más a Tierra.

  robin ot Crusoe
 48. 48 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  До коментар [#28] от "Anton Anton":

  Имате големи проблеми с възприятието и самокритиката :)
  Коментирах коментара ви, а не статията. Вие дори не сте в състояние да разберете смисъла на коментара ми към вас.
  Жал ми е за вас. .

  "Чуждестранен агент"
 49. 49 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  НК не е на "Партиздат", а НПК не е замислил наказателните съдилища като "другарски съд".

  Прокуратурата - и то Специализираната прокуратура, обяви, че ще разследва Пл. Бобоков за престъпление по чл. 321, ал. 6 НК (няма да навлизам в големи подробности как все такива престъпления нацелват, които да са подсъдни на Специализирания нак. съд. Същественото е, че за да вкарат обвинение в любимия им Специализиран съд, прокурорите трябва да намерят не просто престъпление, а точно такова, за което делото да е подсъдно на този съд. Съдбата ги бъзика - принудени са да слагат каруцата пред коня).

  Та, след като спериализираните прокурори са си харесали чл. 321, ал. 6 НК, за да стане деянието именно такова престъпление, трябва да твърдятне просто, че Бобоков е упражнявал (1) влияние върху орган на властта (2) (да кажем, че е външният ни министър), но и че това влияние е било противозаконно (3), но и че се е СГОВОРИЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО (4) с едно или повече лица (5) - т.е. само Бобоков не стига, а трябва да има и ДРУГИ лица, с които той се наговаря и имат ЦЕЛ (6) да вършат множество (7) престъплениЯ, които сами по себе си да са наказуеми с повече от три години затвор (8). Едното от тези 8 неща да ги няма, обвинението пада.

  Цялата закачка на съдбата е, че прокурорите ще четат като изоглави 300 ГБ кореспонденция в устройствата на Бобоков, може - с голяма доза фантазия - да намерят някакви данни за противозаконно (?) упражняване на влияние. Обаче задачата е да намерят кореспонденция на Бобоков, в която да има ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОГОВОР С ДРУГИ ЛИЦА ЗАЕДНО (като ОПГ) да упражняват това влияние. Голямо четене ще падне. Както е известно - луд умора няма...

 50. 50 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#2] от "evtimvz":

  И какво като ги е обсъждал. Това престъпление ли е? Имал е бизнес и с двете държави и му е трябвал сигурен човек. Не го е назначил той. Подкуп даван ли е? Взиман ли е? Заплашван ли е някой?
  —цитат от коментар 2 на evtimvz


  Вчера разказах как в края на осемдесетте и началото на деветдесетте години българският посланик в Алжир - Григор Кръчмарски - се занимаваше основно с делата на българските предприятия и използваше огромните си връзки сред алжирската администрация в тяхна подкрепа.

  След години срещнах посланик Кръчмарски случайно на улицата. Разказа ми, че е вече е пенсионер, но продължава да се занимава с българо-алжирските отношения на доброволни начала.

  И с какво мислите се занимаваше в момента? Понеже МВнР назначили нов посланик в Алжир (бивш районен кмет в София от СДС), който хал хабер си нямал от понятие бай Григор предложил да го въведе в работата преди заминаването му. По думите му новоназначеният посланик се оказал разумен човек и с готовност се съгласил. Та бай Григор - независимо, че естестествено си беше желязна комунистическа номенклатура - го развеждал при директорите на все още държавните по това време фирми да се запознаят и да му кажат кой каква болка си има и с какво да помага като отиде в Алжир. На моята забележка, че освен всичко друго явно е решил да "претворява в дело" националното съгласие бай Григор ми каза "Недей да остроумничиш. Трябва да обясня на младежа, че освен да урежда бизнеса на българските фирми той кой знае каква друга работа в Алжир няма" .

  Така мислеше и действаше един дипломат от кариерата и стар комунистически кадър в края на социализма.

  Представяте ли си в кои години се опитва да ни върне днес прокуратурата?

 51. 51 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#2] от "evtimvz":

  И какво като ги е обсъждал. Това престъпление ли е? Имал е бизнес и с двете държави и му е трябвал сигурен човек. Не го е назначил той. Подкуп даван ли е? Взиман ли е? Заплашван ли е някой?
  —цитат от коментар 2 на evtimvz


  Вчера разказах как в края на осемдесетте и началото на деветдесетте години българският посланик в Алжир - Григор Кръчмарски - се занимаваше основно с делата на българските предприятия и използваше огромните си връзки сред алжирската администрация в тяхна подкрепа.

  След години срещнах посланик Кръчмарски случайно на улицата. Разказа ми, че е вече е пенсионер, но продължава да се занимава с българо-алжирските отношения на доброволни начала.

  И с какво мислите се занимаваше в момента? Понеже МВнР назначили нов посланик в Алжир (бивш районен кмет в София от СДС), който хал хабер си нямал от понятие бай Григор предложил да го въведе в работата преди заминаването му. По думите му новоназначеният посланик се оказал разумен човек и с готовност се съгласил. Та бай Григор - независимо, че естестествено си беше желязна комунистическа номенклатура - го развеждал при директорите на все още държавните по това време фирми да се запознаят и да му кажат кой каква болка си има и с какво да помага като отиде в Алжир. На моята забележка, че освен всичко друго явно е решил да "претворява в дело" националното съгласие бай Григор ми каза "Недей да остроумничиш. Трябва да обясня на младежа, че освен да урежда бизнеса на българските фирми той кой знае каква друга работа в Алжир няма" .

  Така мислеше и действаше един дипломат от кариерата и стар комунистически кадър в края на социализма.

  Представяте ли си в кои години се опитва да ни върне днес прокуратурата?

 52. 52 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#47] от "робин от Крузо":

  Само не разбрах, какво искаш да кажеш. Президентът назначава по предложение на Боко.
  Т.е. Президентът е в ситуацията
  - Искам да купя 10 яйца, ама може ли да си ги избера?
  - Ами ето ти 10 яйца - избирай си ги.

 53. 53 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 558 Неутрално

  До коментар [#43] от "Virgin":

  А Нигерия, Грузия, Сърбия.....?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  .... назначението на посланици винаги е бил пазарлък .....Одобрението на списъците с посланици е едно от малкото преки правомощия на държавния глава с което може да постави управляващите в позиция да се съобразяват и с него....... 24 август 2018 ....... https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/08/24/3300298_koi_iska_da_stane_poslanik/

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  Петя,Захариева няма мозък да обсъжда каквото и да било, с когото и да било .PS Дами и господа модератори,нямам грам намерение да обиждам външната ни министърка, само изказвам лично мнение . Имам право, нали ?
  —цитат от коментар 54 на niksan1


  Вкара ме в дълбок размисъл!
  Според теб кой министър има мозък, за да обсъжда нещо, че не се сещам?
  (нямам предвид далаверите с еврофондове, където те са силни)

 58. 58 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1989 Неутрално

  До коментар [#8] от "historama":


  « Напр. Бобоков е платил за назначаването им . Някой друг милион . «


  Абе, ти да не намекваш, че в правителството на г-н Борисов има корумпирани министри ? Или, че самият г-н Борисов е корумпе ?
  Вай, вай, въх ... дори не си го и помисляй, рийш’ли ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 59. 59 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  А Нигерия, Грузия, Сърбия.....?
  —цитат от коментар 53 на ralita68

  Аз живея в България.
  И се боя, че поне Грузия и Сърбия са по-нормални държави от моята Родина.
  За Нигерия не знам.
  Ти кажи - по-ненормална държава ли сме от тях?

 60. 60 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  По закон "Извънреден и пълномощен посланик и постоянен представител при международни правителствени организации се назначава от президента на Република България по предложение на Министерския съвет."
  Отначало трябва да те предложи Баце, и после да те утвърди Радев.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2834 Весело

  А спомняте ли си когато назначеният от Росен Плевнелиев външен министър Марин Райков иска и получава одобрение от премиера Марин Райков, посланикът в Париж Марин Райков да бъде назначен от Росен Плевнелиев за посланик в друга европейска столица........и Борисов какво каза?......"няма да го хвърлим на кучетата я" ......

 63. 63 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#49] от "inn":

  Благодаря Ви за анализа. Аз не съм юрист, но ще си позволя да добавя и още две изисквания, формулирани в чл. 321, ал. 6:

  - престъпления, които са се сговорили да вършат трябва не само сами по себе си да са наказуеми с три години затвор, но и с тези престъпления да се цели да се набави имотна облага или да се упражни влияние върху дейността на орган на властта

  - влиянието трябва да бъде не какво да е, а противозаконно

  Ако мнението ми не е юридически издържано приемам критиката, но според мен този член е неприложим към есемесите между Бобоков и Узунов и към понятието "търговия с влияние". Той преследва евентуалните опити за сплашване и принуда на органите на властта и местното самоуправление. А не кой на кого за каква длъжност ходатайствал (лобирал - както му се казва сега).

 64. 64 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  Трябваше най-накрая някой публично да реагира на плужека Никодимов.

 65. 65 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2998 Неутрално

  До коментар [#54] от "niksan1":

  Петя,Захариева няма мозък да обсъжда каквото и да било, с когото и да било .PS Дами и господа модератори,нямам грам намерение да обиждам външната ни министърка, само изказвам лично мнение . Имам право, нали ?
  —цитат от коментар 54 на niksan1


  Уважавам правото Ви на лично мнение, но цитирам целия Ви коментар не само за да го запазя ако Моди реши да упражни своето право, а за да изразя несъгласие с него. Оценката Ви за министър Захариева сама по себе си може и да е основателна, но на фона на останалия башибозук тя е твърде несправедлива. Blagodaria.

 66. 66 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 187 Неутрално

  Бобоков, не ти е работа да назначаваш посланици. Отвори си офис да работи за фирмата ти. Иначе, един на държавна хранилка ще обслужва теб вместо да работи за Родината.
  И ако аз в един момент ти стана конкуренция, твоят човек ще ме прецака.
  Повече ме устройва ако се беше изнесъл. Бизнесът ще е по-чист.

  sen
 67. 67 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Нормална или ненормална държава сме е въпрос многоаспектен, така да се каже. За всеки случай прокуратурата има някои отговорности в това отношение. Може да се цитира Гешев отново, че трябва да се разплете мрежата от задкулисни зависимости между сенчестия и всякакъв друг бизнес с политиците, управленците и пр. Връзката Бобокови - президент чрез съветник му по юридическите въпроси и корупция /борба с корупцията, де/ е бримка от тази мрежа. Доста е болезнено, както се вижда. Бобоков някак не може да повярва, че утвърдени практики от 30 години се попиляват и вадят на публичен показ. И не само това, а се търси и наказателна отговорност. Човекът наистина сякаш не може да повярва. Трябвало да се удари президента, съветника му и т.н. Той намира за напълно нормално да ангажира държавния глава с назначаването на посланици. Досега е било точно така. напълно нормално. Вече не. Както каза американската посланичка, нещата ще се променят малко по малко, стъпка по стъпка.

 68. 68 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  До коментар [#56] от "3biri":
  Ами толкоз може, чилякът! Виж му рейтинга- 8 и толкоз ще му остане. Повече няма да го видиш. За еднократна употреба.
  И той, както цялата дандания, се правят на ущипани госпожици. А останалите 120-130 посланици как и кой ги назначава?
  А от посланик надолу - първи секретари, аташета, преводачи, снабдители, шофьори - кой ги назначава? Президентът няма хабер, а всички те се назначават само от правителството. И всичките тия длъжности са добре платени с валутни заплати и практически никаква работа. Знае ли неуважаемата гешефтура какви разговори се водят, какви есемеси летят : "Абе , земете го , наше момче е" или " Тоя ми е селски",
  И не е само външното министерство. И военни се набъркват, и културните и ченгетата.
  " Празна Мала тъпан била"


 69. 69 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  До [#20] от "evtimvz":
  Посланиците се назначават 1:1 за Борисов и Радев, а Захариева прави каквото и кажат.

 70. 70 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  Още на 15.02.2019 · Българското дипломатическо дружество (БДД) излезе с остро писмо....... https://bit.ly/2A1iP1M преди това с още едно писмо на  10 август 2018 г. https://bit.ly/3eFveb2 .....сега всички се правят на интересни, че не знаели как се случват нещата....... А прокуратурата е изключително смехотворна в случая ......

 71. 71 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Лулчева отново ще раздава шамари на прокуратурата. То и с тая прокуратура не е трудно..ама ако не друго могат да те вкарат на кучето в гза и да те съсипят докато докажеш, че си невинен.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 72. 72 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 112 Неутрално

  Веднага охрана от новото НСО за журналяса. И да се впише чл. втори в конституцията, че всеки е длъжен да отговаря любезно и обстойно на всякакви тъпанарски въпроси стига да са зададени от нахално лайно с камера, микрофон и журналяска карта. Чл. първи е зарезервиан за водещета роля на ДП1 и каскетите му.

 73. 73 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Българските бизнеси зад граница на са много, особенно в Африка. Определено трябва да има събеседване с бизнеса при назначаването на посланици в трудни държави, но това не трябва да става по Уатсапа а в официални срещи във външно и в президентството!

 74. 74 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4612 Любопитно

  Чекайте ся

  Ако отида в БФС и поискам да бъда назначен

  за Главен Съдия на мача Левски-Лудогорец

  и БЪДА НАЗНАЧЕН ЗА ТАКЪВ

  ПРОКУРАТУРАТА КОГО ТРЯБВА ДА ПРЕСЛЕДВА - мен или този който ме е назначил

 75. 75 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1534 Неутрално

  Ами тони аз обсъждах, обсъждах инпрезидебта и микистър председателя.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 692 Любопитно

  До коментар [#52] от "3biri":

  Хммм ... да отговора на реплика на мой коментар, е нещо което правя по изключие в повече от 10 годишните си изяви като блогър! Но по-нантатък...
  Не само ти не разбираш и питаш „не разбрах, какво искаш да кажеш.“
  В България като се започне от Борисов, корумпирания влади горанов, още по-корумпираният иван гешев и най-корумпирания сотир цацаров (само едно име съм написал с главна буква и това не е случайни, защото то е на Главатаря на разбойниците) всички не разбират, защото имат едно единствено правило:
  За тях законите и Конституцията на България са единствено и само това, което за тях има стойност и което те разбират!
  ... отговора ми е, че с нищо не мога да ти помогна. Ако беше завършил поне 9-ти клас на българско училище, щеше да можеш да прочетеш правилно и да разбереш това, което съм написал.
  В барове и ресторанти, където подобни на теб определят културните и морални ценности с мускули и бухалки, това не се учи! Капиш?
  Поздрави от Isla Más a Tierra.

  robin ot Crusoe
 78. 78 Профил на nabljudatel222
  nabljudatel222
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Сега, нека ви кажа за Нигерия. (Алжир не познавам). Всеки, който прави бизнес в Нигерия, има два проблема. 1. Рушвети (на кого и как и колко). 2. Репатриране на валутата - щатски долари. В този смисъл връзките на посланика са безценни за първата точка. За износа на кеша пък дипломатическата пратка е най-сигурния и евтин начин. Както се казва - питай патило.

 79. 79 Профил на nabljudatel222
  nabljudatel222
  Рейтинг: 409 Неутрално

  По горния начин работят ВСИЧКИ чужди фирми в Нигерия, де.

 80. 80 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  Ако и министърката е в течение, прокурорското твърдение увисва. Щото назначаването на посланици вече си е служебен ангажимент а не търговия с влияние. Естествено че министерството и президенството ще избират посланици, няма аз да ги избирам. Пък че някой се интересувал, туй даже не е забранено.

 81. 81 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#45] от "3biri":

  Страшното вече е станало. Не е работата на съда да служи за озаптяване на прокурори-бухалки, а да раздава справедливост.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 82. 82 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "Един препатил":

  Това е абсолютно ясно. Българските посланици в тези африкански държави, основната им работа е да подпомагат доколкото е възможно българския бизнес там. Бобоков няма бизнес в Нигерия, но казва, че има такъв в Либерия, която обслужва от посолството в Нигерия. Той познава района и политическата ситуация. Естествено, че е добре да бъде консултиран, преди назначаването на посланик там. Това не означава, че това е престъпление.

  Същото се случва почти сигурно и с посланици на други държави, нормално е да има стиковка между бизнес и държава за далечни и рискови дестинации.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 83. 83 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#63] от "Един препатил":

  Абсолютно неприложимо е, и АБСОЛЮТНО мога да се обзаложа, че дори да повдиганат такова обвинение, не могат да го докажат.
  Дори и Захариева да е обсъждала назначаването на конкретен човек за посланик с Бобоков, това също не е престъпление, доколкото никой на никого не е обещавал или давал облаги. Как да се намери посланик -с томбола? Ами естествено, някой с някого трябва да говори по тая тема.

  Нелепото е, че прокуратурата разпространява материали без още дори да има яснота за доказателства за обвинение и срещу кого.

  Всичко прилича на една тотална димка на фона на доказателствата за корупция и търговия с вляияние в записа и снимките на Борисов. За корупцията по оста Божков-Борисов-Горнаов-Севда.

  За къщата и кредита за 1 милион на Севда и сделките с имоти, които приличат на класическа схема за пране на пари.

  НИКОЙ НИЩО В ГЕШЕФТУРАТА -СПОРЕД НЕЯ ЯВНО КЪМ ТОВА НЯМА ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС, НИКОЙ в България НЕ ГО ВЪЛНУВА КОРУПЦИЯТА в Министерски съвет.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 84. 84 Профил на tqf28315736
  tqf28315736
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#50] от "Един препатил":Това е абсолютно ясно. Българските посланици в тези африкански държави, основната им работа е да подпомагат доколкото е възможно българския бизнес там. Бобоков няма бизнес в Нигерия, но казва, че има такъв в Либерия, която обслужва от посолството в Нигерия. Той познава района и политическата ситуация. Естествено, че е добре да бъде консултиран, преди назначаването на посланик там. Това не означава, че това е престъпление.Същото се случва почти сигурно и с посланици на други държави, нормално е да има стиковка между бизнес и държава за далечни и рискови дестинации.
  —цитат от коментар 82 на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките


  Разбира се, че МВнР трябва да проведе максимално много консултации преди да направи предложение до МС за назначаването на посланик. Нали това не би трябвало да става чрез гледане на карти или хвърляне на боб?!?!

 85. 85 Профил на Anton Anton
  Anton Anton
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "Anton Anton":« И ние сме ужасени ... «Кои сте « вие « бе, цървул ?
  —цитат от коментар 61 на niksan1


  Пише ви тролът:

  Извинете, не знаех, че такива тъпанари и празни плямпала участват в тия форуми тук. Само загуба на време. Продължавайте да си чешете езиците.

  /не гледах правилата, защото мислех, че няма да са ми нужни, но поне сега "тъпанар" е малко по-любезно от "цървул" - това е за модераторите

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Трябва да се приемат по-спокойно. Обикновено са в пенсионна възраст, някои в по-напреднала.Наистина са от градската десница /повечето, но има и бесепета, наместили се уютно тук/. Мислят схоластично, шаблонно, със стаден манталитет. Ако от партията им кажат, че Радев, Корнелия и Мая Манолова са наши, значи са наши. Имат високо самомнение и претенции за култура, но се изразяват каруцарски в повечето случаи. Например - "кои сте вие, бе цървул".

 91. 91 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 867 Любопитно

  Бобоков, не ти е работа да назначаваш посланици. Отвори си офис да работи за фирмата ти. Иначе, един на държавна хранилка ще обслужва теб вместо да работи за Родината.И ако аз в един момент ти стана конкуренция, твоят човек ще ме прецака.Повече ме устройва ако се беше изнесъл. Бизнесът ще е по-чист.
  —цитат от коментар 66 на sen


  =Ако всички БГ с бизнес интереси в някоя страна си ,,отворят'' свои офиси, с какво ще се занимава там БГ посолството, воглаве с посланика, с организиране на коктейли за нациоонални празници, ли? Или ще чакат само да стане там земересение/ друго бедствие, та после да проверяват дали има пострадали българи, ли? Или само ще чакат някой БГ-гржаданин да си загуби паспорта, та да му издадат пасаван за прибиране? Посолствата във всички държави трябва да се грижат за икономическит и политичски интереси на своят страна и да подпомагат бизнес.а на своите сънародници там.

 92. 92 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Външният министър Захариева внася предложение за посланици в МС.

  Сикаджията и шайката около него разглеждат предложението и одобряват или не одобряват предложението. Президентът подписва указа за назначаване на одобрения от сикаджията и шайката посланик.

  Но президентът елегантно е направил така, че шайката да избере определен човек за посланик.

  Радев има и един много елегантен дрон, който влиза в покоите Му, нарежда пачки и злато и снима. После си ги прибира и се изнизва ни лук ял, ни лук мирисал. И така няколко пъти.

  Нищо чудно дронът на президента да е записал и разговора Му.
  Разговор от душа.

 93. 93 Профил на antoni
  antoni
  Рейтинг: 284 Неутрално

  БОБОКОВ ЗАМИНА ЗА ДУБАЙ
  БОБОКОВ ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА КОЛКО МИЛИОНИ Е ДАЛ НА ПРЕМИЕРА И ЩЕ ГИ ИЗПРАТИ ПО ФАКСА ОТ ЛУКСОЗНАТА СИ РЕЗИДЕНЦИЯ В ДУБАЙ

  БРЕНДО БЕШЕ ОСЪДЕН НА 20 Г В ИТАЛИЯ-НАШИТЕ ПРОКУРОРИ ГО ИЗДЪРПАХА ЗА ДА ГО СЪДЯТ ТЕ ,СЛЕД ТОВА ГО ПУСНАХА И ДО СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА ЛУДИ ЧЕ ГО ТЪРСЯТ

  НО МИСИРКИТЕ МЪЛЧАТ--ТОВА АКО НЕ Е РЕЗИЛ ЗА ПРОКУРОРИТЕ ?????????????

 94. 94 Профил на Румен Румен
  Румен Румен
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Тая умната министърка,що не каже,по какъв повод се е срещнала с него, дали и е предложил пари за посланнически назначения, което си е престъпление или ей така са си провели един безобиден неформален разговор?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK