Прокуратурата започва проверка по разследването "Осемте джуджета"

Прокуратурата започва проверка по разследването "Осемте джуджета"

© ДневникСофийска градска прокуратура ще провери фактите, изнесени от съсобственик в най-големия производител на асансьори в България "Изамет" Илия Златанов в интервю за Антикорупционния фонд.


Това съобщи държавното обвинение като посочи Златанов само с инициалите. В съобщението се казва, че прокуратурата се е самосезирала "във връзка с публикации в средствата за масово осведомяване от 24.06.2020 г., касаещи интервю на И.З".


Всичко за първата част от разследването, наречена "Осемте джуджета" по името на софийски ресторант, станал сцена за част от събитията, четете тук. Втората част се очаква да бъде публикувана следващата седмица.
В интервюто Златанов разказва за схема, по която му е отнет бизнесът. В интервюто се споменават бившият следовател, а сега адвокат Петьо Петров по прякор Еврото, спецпрокуратурата, политици. Специализираната прокуратура е отказала да коментира пред фонда изнесеното от Златанов.


Два дни след публикацията прокуратурата съобщава, че по случая е образувана прокурорска преписка, по която ще извърши проверка на всички факти и обстоятелства, изнесени в интервюто от И.З.


В съобщението се уверява, че "резултатите от нея ще бъдат анализирани относно наличието на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер за образуване на досъдебно производство".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK