Гласът като на Борисов: Да ce пoдигрaвaмe на Радев и среща с Валентин "Василевич" Златев

Гласът като на Борисов: Да ce пoдигрaвaмe на Радев и среща с Валентин "Василевич" Златев

© Юлия ЛазароваОще два записа с глас, който прилича силно на този на премиера Бойко Борисов, бяха изпратени до медии в събота (27 юни) вечерта. Те са от два различни разговора на министър-председателя по телефона. В единия той вероятно разговаря с бизнесмена Валентин Златев, тъй като се обръща към събеседника си с "Валентин Василевич" (бащиното име на Златев е Василев). Двамата се уговарят за среща, защото Борисов иска да знае наистина ли подкрепя "Корнела и Радев", както "навсякъде приказват".


В другия отново става дума за президента, като премиерът дава инструкции как "трeбвa дa му ce пoдигрaвaмe, дa изглeждa cмeшeн". От контекста на казаното може да се предположи, че разговорите са от един и същи период (ден) и че това е началото на февруари тази година.


Автентичността им засега не е потвърдена или коментирана. Ако бъде потвърдена обаче, това показва няколко неща:
- Някой има достъп да записва премиера в различни ситуации


(Въпреки, че в разговора, в който кани Златев на среща казва "при мeнe вce oщe e нaй-cигурнo" това явно вече не е така за Борисов. Записите може да да са нов сигнал към него за този достъп и предупреждение, че има и други записани материали. При предишния изтекъл запис беше коментирано, че премиерът най-добре знае кой го е направил, както и кой е правил снимките. Ако новите два записа са правени извън резиденция "Бояна", това повдига още по-сериозни въпроси за източника им.)


- Борисов следи лично да няма подкрепа към политическите му опоненти от бизнесмени


(В емесеси, които обвиняемият бизнесмен Васил Божков разпространи той беше писал на премиера, че е отказал подкрепа на Мая Манолова преди кметските избори, за което Борисов му благодари. При други атаки срещу бизнесмени в последните години винаги се коментираше и хипотеза, че се пресича възможността да финансират алтернативни политически проекти или опозицията.)


- Премиерът силно се дразни на позициите на президента и следи да не остане без отговор, който трябва да показва него в силната позиция


("Oтнoвo cъм бил пo-мъдрият! Мa, ти трябвa дa гo изгoвoриш тoвa!.." казва Борисов на събеседника си, вероятно министърът на икономиката Емил Караниколов, който спешно трябва да намери начин да се появи пред медиите, за да влезе контра-реакцията в новините.)


"Дневник" потърси пиарът на премиера Севделина Арнаудова късно в събота вечер за коментар на изтеклите записи и тяхната автентичност и изпрати въпроси до правителствената пресслужба. В неделя сутрин тя каза, че на този етап няма да коментират.


"Дневник" търси за коментар и Валентин Златев, който не отговаря на мобилния си телефон, а пиарът на "Лукойл" каза, че е в отпуск.


"Кoрнeлa и Рaдeв ca гoлeми cлaдури...нaвcякъдe прикaзвaт, чe ти cи им ocнoвният гръб, хич нe e приятeлнo, приятнo"


Това са думи, от първия разговор, в които, ако е автентичен, Борисов казва към събеседника си и вероятно на отричането от негова страна това да е вярно, реагира с "Другo гoвoрят, Вaлeнтин Вacилиeвич."


Заради това обръщение и думите "приятелю" може да се предположи, че на телефона е председателят на Контролния съвет на "Лукойл - България" и дългогодишен генерален директор на компанията Валентин Златев. Близките отношения между двамата са коментирани многократно през годините, въпреки че публични изказвания оставят впечатление, че през последните години са се раздалечили. През 2011г. Борисов го коментира като "Вальо лъже на карти и с него не играя. Той много лъже", а бизнесменът му отговори "че е по-добре да се научи да играе на карти". Както и да се развиват отношенията им, двамата обаче явно продължават да общуват и да се срещат. Или поне през февруари тази година е било така.


Преди седмици Златев беше посочен от коалиционния партньор Валери Симеонов като "следващият" след Васил Божков. Бизнесменът отговори, че ще съди всеки който спекулира с името му. Той беше призован и на разпит, на който се яви на 22 юни, но отказа да каже по кое дело. Предполага се, че е по разследването за боклука и познанството му с арестувания бивш зам.-министър на екологията Красимир Живков. Покрай последните скандали около контактите на управляващите с Васил Божков, разкривани от него, ГЕРБ атакуваха лидера на БСП Корнелия Нинова, че се е срещала със Златев и Божков на обща среща, което тя и Златев отрекоха.

"...aмa aкo иcкaш утрe вeчeр, aкo cи тукa, мини дa мe видиш.
-
Eee, кoгaтo ти e нa кeф нa тeбe
-
Нo миcля, чe мeжду рeдoвeтe мe рaзбрa, ocoбeнo зa eднaтa! Ocoбeнo зa eднaтa!
-
Eмии, хубaвo бeшe дa ce чуe тoвa. Тo ти гo прaвиш в мoмeнтa, тaкa чee хубaвo дa ce чувaт тия рaбoти.
-
Ceгa нaceкъдe рaзпрaвят, чe ти cи зaд нeя, чe ти cи cрeщуaмa прocтo ти кaзвaм. Aйдe, кaт ce видимe, чe гoвoримe.
-
Кoгaт иcкaш, прeди, cлeд Дeт ce викa, при мeнe вce oщe e нaй-cигурнo."

Това още се чува от гласа, който силно прилича на Борисов. Подкрепата за Нинова явно е основна тема. А по ирония - Борисов казва, че при него е най-сигурно все още, което през последните седмици е опровергано и с изтекли записи и снимки от резиденцията в Бояна.
Преди много години, когато Борисов и Златев играеха баскетбол с президента - тогава Георги Пърнанов - май 2004г. Борисов е главен секретар на МВР

© Живко Ангелов

Преди много години, когато Борисов и Златев играеха баскетбол с президента - тогава Георги Пърнанов - май 2004г. Борисов е главен секретар на МВР


В началото на разговора той уточнява, че "oтивaм в Брюкceл, чe дa вeчeрям c Урcулa у тях, a шe зaкуcвaм c Шaрл Мишeл caбaлeм"


Според официални информации, Борисов се срещал с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на 5 февруари тази година, а на следващия ден с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, като и двата разговора са за Зелената сделка.


"Тoвa иcкaм дa гo чуя във вeчeрнитe нoвини!...Трeбвa дa му ce пoдигрaвaмe, дa изглeждa cмeшeн!"


Вторият разговор вероятно е от същия ден, може би по-късно, защото премиерът казва на събеседника си по телефона отново, че отива да вечеря с Урсула фон дер Лайен. Но може предстои да отпътува, защото от контекста се разбира, че човекът трябва да отиде в парламента да говори пред медии - народните представители обикновено заседават до час-два след 12, освен ако няма нещо извънредно и по-късно има комисии.

"...трeбвaшe дa тe зaпишaт кaмeритe Ми, щo нe oтидeш в пaрлaмeнтa? Тaм тръгнaхa ли cи? Я виж Ceвдa! Aкo трeбвa, ги cвикaй, нeщo дa им кaжeш зa тoя бизнec фoрум и ти гo изгoвoри. Чe, нaли, caмo вдигa пушилкa, кaктo вчeрa cи кaзaл, нaли, нeпoдкрeпaтa трae, кoлкo, нямa и 20 чaca И тo, oт тeбe трябвa дa прoзвучи, чe въпрeки вчeрaшния му тoн и глупocти, aз oтнoвo cъм бил държaвничecки и cъм тe прaтил, зa дa нe ce уceти във инвecтитoритe, в япoнcкия бизнec и хoрaтa, кaквoтo и дa билo. Oтнoвo cъм бил пo-мъдрия! Мa, ти трябвa дa гo изгoвoриш тoвa! Кaктo вчeрa му чукнa! Знaчи дoвчeрa ни e пoдкрeпял Нaмeри бързo пoвoд! Aкo пaрлaмeнтa има


Това искам да го чуя във вечерните новини...Трябва да му се подиграваме. Да изглежда смешен.


Тези нареждания дава премиерът, за да се реагира на президента. И иска след това да му докладват какво ще стане ("и ми чукни само да ми кажеш. Айде, действай"). Задачата може да бъде изпълнена и от финансовия министър Владислав Горанов или Менда Стоянова, които са в парламента ("Акo нe гo нaпрaвиш в пaрлaмeнтa, нeщo дa oтидe, Влaди и Мeндa миcля, чe ca тaм, и Вaлeри..")


На 5 февруари в София се провежда българо-японски икономически форум. Президентът е организатор на форума. В него участие взима икономическият министър Емил Караниколов.


На 4 февруари в обръщение - критично към управляващите - Радев заяви, че снема доверието си от правителството. Това предизвика остри реакции от ГЕРБ. Самият премиер коментира публично и форума, за който вероятно говори в телефонния разговор. "Само преди няколко дни той даде изключително висока оценка на правителството, а днес сутринта подписах писмо до мене от него да му дам Емо Караниколов за мероприятие. Това беше към 11.00 часа" - коментира на 4 февруари, цитиран от БНР Борисов.


Във вечерните новини на БНТ на 5 февруари в репортаж от парламента има и мнение от Горанов, който коментира свалянето на доверието като лична и емоционална реакция на президента.


Новите записи и какво се знае за тях


Новите записи са изпратени от същата платформа - Guerillamail, която предишния и снимките от спалнята на премиера. Но тя може да бъде използвана от всеки и това не прави връзката между притежателите и изпращачите сигурна. Новите са обозначени - единият е "Valentin Zlatev call", а другият - "RR" (но при плейване се появява надпис "Смешен Радев"). Мейлът, който "Дневник" получи е озаглавен - "i tezi sa falshivi :)", а в него има само хаштаг - #Budeteprosti.


Според проверка на "Биволъ" в данните на файловете - IP-адреса, от който е изпратен е в Гърция.


Медиата съобщава, че "и двата записа са (пре)записвани поне два пъти на iPhone с програмата VoiceMemos, сочат метаданните във файловете. Една от датите е 5 февруари 2020 г. в 10:05 сутринта. Друга дата в двата записа показва 13 юни 2020 г." И пише още, че във втория запис "има още една различна дата на последна промяна - 26 юни 2020 г. в 19:06:33. Възможно е този запис да е обработван на устройството, на което е бил записан, поради което датата на промяна да е различна от датата на създаването."


Ако единият запис е правен на 5 февруари сутринта е възможно той отново да е от резиденцията на Борисов, но за другия няма данни.


В записа, който изтече на 12 юни имаше много по-сериозни изказвания от премиера - за натиск чрез държавен регулатор над частна компания, за атака срещу кандидат за евродепутат от опозицията в разгара на скандала около къщите за гости миналата година и че има предварителна информация кога предстои да бъде обвинен зам-министър, както и цинични определения за председателя на парламента и за евролидери.


След като първо реагира на записа във "Фейсбук" със "Забавляваме ли се" и кавър на песента на "Ъпсурт" - "3 в 1", в която са иронизирани от Борисов през Корнелия Нинова до Пеевски, след това премиерът обясни, че е манипулиран, като са му показвали на форума в Давос как се вземат от интервюта и се монтират материали. Дни по-късно, прокуратурата все пак започна проверка по изтичането на записа.


Валентин Златев и Бойко Борисов преди години - на откриване на нова сграда на "Лукойл" - ноември 2006 година. Борисов е кмет.

© Надежда Чипева

Валентин Златев и Бойко Борисов преди години - на откриване на нова сграда на "Лукойл" - ноември 2006 година. Борисов е кмет.

Коментари (243)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Севда ще излезе скрита фенка на Радев.

 2. 2 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Имат и още записи със сигурност.
  Става все по-весело.
  Някой държи Борисов за топките
  яката и го демонстрира.
  КОЙ ли е той?

 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Ха, ха, шоуто е пълно :)

  Излизат сега лятото кога народа е настроен за почивка, а не за политика. :)

  Ако излизаха в политически сезон, можеше да имат по-сериозен ефект. :)

 4. 4 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 145 Неутрално

  А бе да попитам.
  Подслушването на Премиер или министър не застрашава ли националната сигурност?

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 689 Весело

  И тези ли записи са фалшиви, а може би Цветанов го е записвал :) ?

  Бъдете прости

  Следващата година отново си изберете ББ

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 7. 7 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#4] от "bib45647808":

  С благословията на старши ... партньор не е, справка Меркел

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 8. 8 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 604 Гневно

  Барба Ганьос прави политика и "простите" му се радват. Можеш да повърнеш, докато четеш мислите на "елита".

 9. 9 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 287 Неутрално

  "ледът се пука, господа съдебни заседатели"

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Ха, ха, шоуто е пълно :)Излизат сега лятото кога народа е настроен за почивка, а не за политика. :)Ако излизаха в политически сезон, можеше да имат по-сериозен ефект. :)
  —цитат от коментар 3 на realguru


  Лятото не е претекст защото има лесно, ще възобновят карантината и забранят събиранията, това го могат!

  Имало едно време ссср...
 13. 13 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#4] от "bib45647808":

  А подслушването на Президент (върховен главнокомандваш) и генерал от НАТО?

 14. 14 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Борисов натиска Златев да не спонсорира Корнелия и Радев, щото той все още е най-якия бандит. От последвалите събития, ареста на Красимир Живков, става ясно че старото приятелство е умряло.

  Eddie lives... somewhere in time!
 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3124 Неутрално  ДУША НА ПОЕТ

  В ТЯЛО НА КАСАПИН

  Това е Светиня Му - ГЛАСЪТ

 16. 16 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 718 Любопитно

  Явно ще е последното лято на Борисов. После какво пра'им?

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Това е Ненчо Балабанов бе, не се връзвайте.

  Негови са и пачките, и патлакът.

  И не ще да дава ДНК тест за бащинство, тоя мушморок.

  Ех, Ненчоооооо...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ясно е на всички, че Борисов е поставено лице, което трябва да лобира между различните олигархични интереси. Рано или късно обаче, трябваше да направи избор от коя страна на барикадата ще застане, когато клановете се изпокарат. Е, той го направи този избор отдавна и се хвана за Пеев и кръга около Сараите като удавник за сламка.

 21. 21 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 718 Весело

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Да, и златните кюлчета са шоколадови...

 22. 22 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  До коментар [#16] от "Nelumbo":

  това не е много сигурно #Budeteprosti.

 23. 23 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Толкова тъпо същество не се е "качвало" на министерския пост в историята на страната!
  —цитат от коментар 5 на citoplast


  Същото се отнася и за неговите протежета в прокуратурата - Цацаров и Гешев!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#21] от "Nelumbo":

  "Да, и златните кюлчета са шоколадови..."

  На чистачката са, за внуците...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Към момчетата с микрофоните - НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА!!!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Ха, ха, шоуто е пълно :)Излизат сега лятото кога народа е настроен за почивка, а не за политика. :)Ако излизаха в политически сезон, можеше да имат по-сериозен ефект. :)
  —цитат от коментар 3 на realguru


  Според мен, хитовете се пазят именно за есента :)

 28. 28 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#20] от "Александър":

  Нарочно казах като удавник за сламка.
  Щото май Борисов почна да се усеща, че
  след Божков и Арабджиеви и прочие, той може
  да е следващия, който ще гризне дръвцето.
  И неговите пачки да бъдат "запорирани" от
  паяка. 🙄

 29. 29 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 747 Неутрално

  А дали има някой разговор, дето не записан?

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#25] от "selqnin":

  Момчетата с микрофоните работят за Гешеф, а в случая много вероятно е момиче ;).

  Eddie lives... somewhere in time!
 32. 32 Профил на Соломон  Плюшкин
  Соломон Плюшкин
  Рейтинг: 8 Весело

  А дали има някой разговор, дето не записан?
  —цитат от коментар 29 на 1107


  Има.....,ама не е интересен.В него Борисов говори за квантова физика.

  Много съм прост
 33. 33 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#22] от "Doge":

  Така е, но като гледам как го готвят Sous Vide, какво друго да очакваме?

 34. 34 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Значи когато вожда на РБ Радан Кънев каже в ефир Бай Ху* няма никакви ядове.

  Когато лидера на ГЕРБ каже нещо нецензурно : О бой какъв разврат...

 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Преди Дневник да отворят тази тема, пуснах в една друга мнението на генерал Атанасов, но мястото му е тук:

  "Ще прозвучи кощунствено това, което ще ви кажа, но аз си мисля, че сегашните политически ортаци, те отдавна са установили, че той (Бойко Борисов - б.р.) е етично амортизиран като политически играч и вече не може да им бъде полезен, и на практика работят върху това да го заместят. Оттам идват нещата. Няма откъде тези аудиозаписи и тези снимки да излязат, освен от хора, които са много близки до министър-председателя.
  [...]
  Навремето Държавна сигурност е разполагала със специално подразделение за подбор и обучение на високо квалитетни проститутки, които да бъдат използвани за активни мероприятия. Не изключвам сега приближени хора, с които доскоро премиерът работеше заедно, да са работили по този начин. Даже би могло да се каже, че това е водеща версия.
  [...]
  Той не иска това [установяване на автентичността на записите и снимките]. Той е гневен той излиза с цялата си парламентарна група, даже министри, гневно да се сърди на това, което се случва, но не иска разследване..."

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Аз много искам да изтече разговор между решетников и Рублен Радев... Ама явно службите по подслушват своите ....

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Тези записи показват нещо много характерно. А то е за В. Златев, за когото има подозрение, че се договаря с Радев и КорнелИя. Сигнал до всички - внимавайте кого ще подкрепите на изборите. Осбено до бизнесмените, които разполагат с възможности. Това беше Цв. Василев, сега са другите.

  А за Трайчо, то е ясно. Беше против руските проекти.

 39. 39 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Спомням си когато излизаха флашките преди десетина години.

  Докато руските тролове изкарваха опорната точка Цветанов и герб ви подслушват с буса, не излезе нито един компромат срещу Станишев примерно. Само срещу герб излизаха флашки. Хем герб подслушва хем само срещу герб компромати. Това след няколко спора в коментарите ми просветна за огромното море порт руски тролове които ни залива ...

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Ха, ха, шоуто е пълно :)Излизат сега лятото кога народа е настроен за почивка, а не за политика. :)Ако излизаха в политически сезон, можеше да имат по-сериозен ефект. :)
  —цитат от коментар 3 на realguru


  Като гледам как разни хора взеха да си мерят фонотеките, ще има и за лятото, и за есента, и за цяла година. Явно този наш премиер като си отвори устата и всеки път произвежда хит, Азис и Черно фередже не могат се мери с него, та който попаднал наблизо - записал.

  В момента изглежда вървят подгряващите парчета.

  Гербаджии, вземайте да подготвяте Митю Пищова като резерва, народът и него го обича като ББ, нищо че е малко по-начетен и по-възпитан.

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Любопитно

  " "...aмa aкo иcкaш утрe вeчeр, aкo cи тукa, мини дa мe видиш.
  -
  Eee, кoгaтo ти e нa кeф нa тeбe
  -
  Нo миcля, чe мeжду рeдoвeтe мe рaзбрa, ocoбeнo зa eднaтa! Ocoбeнo зa eднaтa!
  -
  Eмии, хубaвo бeшe дa ce чуe тoвa. Тo ти гo прaвиш в мoмeнтa, тaкa чee хубaвo дa ce чувaт тия рaбoти.
  -
  Ceгa нaceкъдe рaзпрaвят, чe ти cи зaд нeя, чe ти cи cрeщуaмa прocтo ти кaзвaм. Aйдe, кaт ce видимe, чe гoвoримe.
  -
  Кoгaт иcкaш, прeди, cлeд Дeт ce викa, при мeнe вce oщe e нaй-cигурнo.""

  Останаха ли наивници у нас , дето да вярват, че държавата се управлява по други правила, освен по тертипа на мафията ?

 43. 43 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5642 Весело

  Ненчо Балабанов направи лев, покрай тея записи ?!:)

  [email protected]
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 145 Неутрално

  Толкова тъпо същество не се е "качвало" на министерския пост в историята на страната!
  —цитат от коментар 5 на citoplast


  След като Иван Костов е бил Премиер –
  значи всеки може да бъде !

  Тука Петър Стоянов пише, че Костича е обикновен лъжец:

  https://www.petarstoyanov.com/koj-sprya-zakona-za-otvaryan-na-dosietat/  До коментар [#5] от "citoplast":

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Любопитно

  До коментар [#35] от "Norman Granz":

  "....Навремето Държавна сигурност е разполагала със специално подразделение за подбор и обучение на високо квалитетни проститутки, които да бъдат използвани за активни мероприятия."

  Такива колкото щеш в ГЕРБ и обкръжението на ББ. То даже друго там почти няма ! Защо пък " високо квалитетни ", просто не съм сигурен !

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Ненчо Балабанов си е говорил с Валентин Златев и Емил Караниколов

 49. 49 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 888 Любопитно

  език и манталитет на истинска мутра, унизително и отвратително ,но маТряла по добро не заслужава

 50. 50 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1051 Весело

  [quote#45:"bib45647808"][/quote]

  Едно е да си лъжец, друго е да си прост! Ма ти си го харесвай де, никой не те спира!

  Имало едно време ссср...
 51. 51 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Да се подслушват или прослушват чужди разговори е еднакво нечистоплътно.

 52. 52 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  До коментар [#35] от "Norman Granz":"....Навремето Държавна сигурност е разполагала със специално подразделение за подбор и обучение на високо квалитетни проститутки, които да бъдат използвани за активни мероприятия."Такива колкото щеш в ГЕРБ и обкръжението на ББ. То даже друго там почти няма ! Защо пък " високо квалитетни ", просто не съм сигурен !
  —цитат от коментар 46 на samoedin


  Ми и той самият обслужва особено едната, ако се верва на аудиоматрала.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 53. 53 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Някой министър-председател няма ли да излезе да обясни какво е дийп фейк?
  Биков, Харизанов, хайде! Буса с мисирките къде ще е днес?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Весело

  "Кoрнeлa и Рaдeв ca гoлeми cлaдури...нaвcякъдe прикaзвaт, чe ти cи им ocнoвният гръб, хич нe e приятeлнo, приятнo"

  Що поставяте Вальо в неудобно положение да избира все между фактори, на които трудно може да откаже ? Как сега да избира между премиер и президент ? Ми " хич не е приятно" !!!

 56. 56 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#49] от "Stewie":

  Друго си е изискано да кажеш Бай Ху* в ефир. Много възвишено и благородно :D

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#46] от "samoedin":

  "Такива колкото щеш в ГЕРБ и обкръжението на ББ. "

  Още щом се появи първият запис - оня с чалгата и с ПКП - аз коментирах, че той знае най-добре коя го е записала.

  В спалнята на министър-председателя не се влиза току-така. Да не говорим за ПЕТ или ШЕСТ пъти в различни дати, с торби пари, килограми злато и т.н. реквизт, за да се правят "аранжименти".

  Тия наивни обяснения може да минават пред прехласнатата аригка, но не и пред що-годе разумни хора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 60. 60 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Само едно ме разбирам. Как може да е толкова късопаметен народа. Толкова ли не научи номерцата на КГБ и активните мероприятия. Че те са 2-3 вида схеми.

 61. 61 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  [...]Навремето Държавна сигурност е разполагала със специално подразделение за подбор и обучение на високо квалитетни проститутки, които да бъдат използвани за активни мероприятия. Не изключвам сега приближени хора, с които доскоро премиерът работеше заедно, да са работили по този начин.."
  —цитат от коментар 35 на Norman Granz


  Сега им викат "девойките от комисията" и понеже сме капиталисти, разчитаме на личната инициатива на кадрите.
  Не вярвам някой да е пращал и обучавал специално - голата амбиция и някаква житейска хитрост си е достатъчна. Като нямаш други качества за кариера, правиш записи.
  ББ сам си е виновен, че подбира кадри за високи позиции по същите критерии, както на времето ДС е подбирало обучени проститутки.

 62. 62 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#47] от "rumen_s":

  " Тъпата мутра, след всичко излязло в западната преса, вече е персона нон грата навсякъде. И кукловодите продължават да му намекват да се маха, преди да има още щети за държавата. Но мутрата е тъп и се прави, че не схваща. Или пък го е страх и че на него ще му заграбят всичко и ще финишира при бай Ставри. А дано, ще има някаква извратена справедливост."

  И хубаво, че е такъв ! Виждаме как всеки ден нанася нови, по - сериозни щети на ОПГ - то зад него, което вече явно му показва, че мандатът му е изтекъл !

 63. 63 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Любопитно

  " В началото на разговора той уточнява, че "oтивaм в Брюкceл, чe дa вeчeрям c Урcулa у тях, a шe зaкуcвaм c Шaрл Мишeл caбaлeм"

  Според официални информации, Борисов се срещал с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на 5 февруари тази година, а на следващия ден с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, като и двата разговора са за Зелената сделка."

  Всичко се връзва перфектно със събитията и обстоятелствата у нас от този период ! Този запис е поредното свидетелство какъв човек стои на върха на властовата пирамида у нас !

 64. 64 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 331 Неутрално

  А бе да попитам.Подслушването на Премиер или министър не застрашава ли националната сигурност?
  —цитат от коментар 4 на bib45647808


  Изваждането на корупция на бял свят е най-правилното нещо. Независимо дали се прави от Асанж, Сноудън, Литвиненко, Политковская, Черепа и т.н.

  В тези случаи целта оправдава средствата.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 65. 65 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Любопитно

  "Тoвa иcкaм дa гo чуя във вeчeрнитe нoвини!...Трeбвa дa му ce пoдигрaвaмe, дa изглeждa cмeшeн!"

  Кой за пореден път става смешен и жалък сега ?

 66. 66 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Дали от Москва не са пуснали на Борисов някоя "Червена лястовица" :D Който е гледал филма схваща.

 67. 67 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 727 Неутрално

  А бе да попитам.Подслушването на Премиер или министър не застрашава ли националната сигурност?
  —цитат от коментар 4 на bib45647808


  Отговарям с въпрос - какво е национална сигурност?
  Ако си отговориш на този въпрос, ще разбереш, че има десетки други неща, които са застрашили националната сигурност и не само застрашили, а вече и отнети, така че подслушването на премиера е последна грижа и всъщност може да работи в полза на националната сигурност.
  п.п. дефиниция за национална сигурност може да намериш в Закона за защита на класифицираната информация (в заключителните разпоредби), но и трябва да я осъзнаеш, тъй като тя е свързана с функционирането на обществото във всички аспекти.

 68. 68 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#60] от "rdb41527334":

  Руска жертва ли ще изкарвате мутрата? Докато се напъва за бомбата Белене и строи турски поток? Хайде измислете нещо по-смислено. Мутрата е жертва на собствената си глупост и лакомия. А системата за тотално следене и подслушване, изградена от Цецко, се обръща срещу него.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 69. 69 Профил на Leix
  Leix
  Рейтинг: 14 Неутрално

  На кого ни оставяш Бацее...
  Кой ще ни прави такова качествено шоу след теб?
  Славито и той вече хич го няма,за другите не ми се мисли. Новините от Дондуков ще са постни като таратор.

 70. 70 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#4] от "bib45647808":

  "А бе да попитам.
  Подслушването на Премиер или министър не застрашава ли националната сигурност?"

  В България самият премиер представлява заплаха за националната сигурност.

 71. 71 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#23] от "Рим":

  "Същото се отнася и за неговите протежета в прокуратурата - Цацаров и Гешев!"

  Е, да не си кривим душата - Цацаров е интелектуален колос и правна енциклопедия в сравнение с каскетурника.

 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#65] от "samoedin":

  "Кой за пореден път става смешен и жалък сега ?"

  Репутационните щети за България са огромни. След регионалния Ел Периодико, който коментира новини, засягащи главно Испания - за участието на премиера в международни канали за пране на пари, вече и медии като Блумбърг и Индипендънт пишат за "министър-председателя на най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз, който спи с пистолет до главата и нощно шкафче, пълно с wads of cash".

  Мен лично ме е срам да чета такива неща.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Абсолютно фалшив запис, музиката на фон е много класна този път и не подхожда на натюрела на лирическия герой! Да се сведе до знанието на подопечните тролове.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 74. 74 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#35] от "Norman Granz":"....Навремето Държавна сигурност е разполагала със специално подразделение за подбор и обучение на високо квалитетни проститутки, които да бъдат използвани за активни мероприятия."Такива колкото щеш в ГЕРБ и обкръжението на ББ. То даже друго там почти няма ! Защо пък " високо квалитетни ", просто не съм сигурен !
  —цитат от коментар 46 на samoedin


  Но нямат необходимата подготовка.

 75. 75 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Любопитно

  До коментар [#59] от "Norman Granz":

  " Още щом се появи първият запис - оня с чалгата и с ПКП - аз коментирах, че той знае най-добре коя го е записала.

  В спалнята на министър-председателя не се влиза току-така. Да не говорим за ПЕТ или ШЕСТ пъти в различни дати, с торби пари, килограми злато и т.н. реквизт, за да се правят "аранжименти".

  Тия наивни обяснения може да минават пред прехласнатата аригка, но не и пред що-годе разумни хора."

  Норман, може да си знае, може да предполага или да не е сигурен, по - важното тук е друго: той е заобграден само от подобна типове, от такава среда - комунисти, мутри, доносници, " скъпо платени каки", кариеристи, откровенни пресвтъпници, замесени в схеми за милиони, източване на бюджета с престъпни схеми, на евросредства, олигарси.....Как изобщо може да има наивници, които да си мислят, че подобни разкрития няма да дойдат на бял свят рано или късно ? А и защо да ги гледаме и слушаме всички ние ? какво ново, което не знаем, не сме писали или дискутирали ни казват тези записи ? Кое е това, което не е ясно на всички ни от много години вече ?

 76. 76 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Мутрата дава инструкции какво иска да чуе по централните новини за президента. Признава в прав текст, че КОНТРОЛИРА МЕДИИТЕ.
  —цитат от коментар 58 на unknown artist


  Всички мисирки в БНТ, които днес обслужват мутренската шайка "герб"(независимо от това дали са мъжки или женски) ще изхвърчат от "Сан Стефано" заедно с "момата" Кошлуков, моментално, след срутването на Комунистическата мутра!
  Заедно с тези от СЕМ, които гласуваха за Кошлуков...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 77. 77 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 145 Неутрално

  Първата ни работа е да съборим Комунистическата мутра!
  След това, на предсрочните народът ще каже "какво после"!
  —цитат от коментар 44 на Рим


  Най-вероятно е ГЕРБ пак да са в НС, а Бойко Борисов пак да бъде избран за народен представител.
  Ако в Парламента бъдат допуснати хора от ДСБ, те пак ще гласуват за правителство с Премиер Б.Борисов. Така са правили за правителствата „Борисов-1“ и „Борисов-2“(провери в архивите на НС). А Партията БСП винаги е гласувала срещу Б.Б.

  За да се отървете от Комунистическата мутра,
  трябва ДСБ да са извън Парламента !  До коментар [#44] от "Рим":

 78. 78 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 376 Весело

  Някой му го такова с 200, през 2-3 дни. Баце, клати ли се кулата от карти?

 79. 79 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Премиерът вдигна с лафовете си топката толкова високо, че форумните лидери в този лексикален сектор ще трябва да работят още по-усърдно и да дават всичко от себеси, за подобен ефект - хем да кънти, хем да кърти... Е, аз съм наистина покъртен, но матреала не трепва - 545 години селекция и видими резултати.

 80. 80 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 775 Неутрално

  До коментар [#4] от "bib45647808":

  В България е тотален разпад. За каква национална сигурност говориш?

 81. 81 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#75] от "samoedin":

  "той е заобграден само от подобна типове, от такава среда - комунисти, мутри, доносници, " скъпо платени каки", кариеристи, откровенни пресвтъпници, замесени в схеми за милиони, източване на бюджета с престъпни схеми, на евросредства, олигарси..."

  Е, това е ясно.

  Никой не постъпва в мафията, воден от морално-идеалистични мотиви.

  И ПКП си мълчи и трае, защото от проста чиновничка в съвета на Кърджали стана (номинално) първи човек в държавата, със служебен Мерцедес и охрана...

  Докато зурлите им са в копанята, задниците им стърчат нагоре, но ... те явно нямат нищо против тази поза...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 82. 82 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Мутрата дава инструкции какво иска да чуе по централните новини за президента. Признава в прав текст, че КОНТРОЛИРА МЕДИИТЕ. Само заради това веднага трябва да бъде изринат на бунището на историята !
  —цитат от коментар 58 на unknown artist


  Все още има ли някой, който да не е разбрал за Кошлуков?
  Именно по БНТ на 5 февруари е интервюто с ВГ.

 83. 83 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#73] от "Абсент":

  Може, може.... По желание на каката....

 84. 84 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  А бе да попитам.Подслушването на Премиер или министър не застрашава ли националната сигурност?
  —цитат от коментар 4 на bib45647808  До коментар [#4] от "bib45647808":

  Тоест,искаш премиерът да управлява България БЕЗ да се знае какво и с кого говори?! Това го няма никъде по света! Откъде да знаеш,че Борисов в случая,не договаря някакво предателство към България? Или замисля някакво престъпление? Дори и приближените на Путин знаят той с кого и какво е говорил.

  Виж да се изнасят в публичното пространство такива подслушани разговори вече е престъпление. Но Борисов и Гешев първи започнаха като публикуваха подслушани разговори на президента Радев. Каквото повикало,такова се обадило.

 85. 85 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#4] от "bib45647808":

  ”А бе да попитам.
  Подслушването на Премиер или министър не застрашава ли националната сигурност”

  Другарят Гешев заяви, че подслушването и разпространението на записи с участието на президента е оправдано с ”големия обществен интерес”. Не виждам защо да е различно за премиера, дори обществения интерес е по-голям.
  С две думи, според прокуратурата, подслушването на държавния връх е похвално богоугодно дело в полза роду. Дори Негово Величество Гешев заяви, че е инструмент на Бога.

 86. 86 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Тези записи с нищо не усилват отвращението ми към въпросното лице.То си остава на същото изключително високо ниво.

 87. 87 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Мисля си, че записът и снимките на пистолета, "милионите", "златотото' са за отвличане на вниманието. Брилянтна акция, само липсва голата мадама яхнала премиера който или спи или бодърства! А основната тема е изказването на Божков че е дал 70 милиона някому и явяването на Щехерезада в офиса му. предполагам че не му е разказвала приказки, за да не я убие (както е в Шехерезадата), а е имало обмен на ценностти - във вид на информация или пари в брой. То и дворецът на Шехерезада буди овации и преклонение. тя е успяла преди Али баба да открие пещерата или са правили спявка в пещерата. Та това са истинските въпроси.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 88. 88 Профил на hqx04506254
  hqx04506254
  Рейтинг: 330 Весело

  Чуся се сега запис на разговора със Златев в Бояна ли да очакваме или още снимки.... Определено са записвали Борисов през цялото време, докато той си е мислил, че управлява и владее положението. Голям майтап!

 89. 89 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Любопитно

  До коментар [#70] от "moreee":

  ""А бе да попитам.
  Подслушването на Премиер или министър не застрашава ли националната сигурност?"

  В България самият премиер представлява заплаха за националната сигурност."

  Аз с държава, намираща се в състояние на разграден двор, не виждам за каква ( национална) сигурност изобщо може да става на въпрос ! Ми то премиер, при условие, че е маниакално подозрителен и мнителен, му вадят записи от кухнята и спалнята на нещата, на седмична база !!!

 90. 90 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5929 Неутрално

  Аудио книга ще излезе накрая. Само със записи на Боце. То, записи на другите засега няма.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 91. 91 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2263 Неутрално  Трябва да си внимава какво се говори по телифона.

  "Не болтай у телефона. Болтун - находка шпиона!"


  https://kalendarik.shop/postery-i-plakaty/plakaty-sssr/agitacionnye-plakaty-sssr/plakat-sssr-ne-boltaj-u-telefona-a3-a2-a1

 92. 92 Профил на hqx04506254
  hqx04506254
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Също така се чудя Севда какво ще пусне на профила му този път. Дали продължават да се забавляват? Нещо никакви новини и изяви няма оповестени, скрили са се като мишки. Майтапът е, че неговите хора ще го свалят, също като бай Тошо.

 93. 93 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#16] от "Nelumbo":

  Най-вероятно Цветанов влиза в парламента с достатъчно на брой депутати, за да има решаваща роля за съставяне на ново правителство. Че новото правителство ще е коалиционно, тук едва ли може да има съмнение. Въпросът е, кой с кого ще се съюзява. БСП и ДПС са винаги готови за брачен съюз. Въпросът е, кои ще са останалите в парламента, за да се преценят другите възможности за коалиции. Също, дали Цветанов и ДПС ще са навити на съюз? Или Цветанов и патриоти (чак ме досрамя да напиша че тия са патриоти), или с истински десните (ако успеят да влезат)? Или Цветанов с Има такава държава (или както се казва организацията на Трифонов)?
  Коалиция Цветанов - ДПС (Марешки, патриоти и пр.) ми се вижда малко вероятна, тъй като последните очевидно са на вълна Муслим Магомаев, а Цветанов определено е на кънтри вълна. И още по-интересния въпрос, дали ГЕРБ ще влезе или ще последва съдбата на НДСВ на пълно забвение? Ако Борисов продължи да се инати и не хвърли кърпата (а има ли друг ход?), това все повече ще има съсипващо влияние за съдбата на ГЕРБ. Взети поотделно записите, снимките може да нямат голямо значение, но ефектът се натрупва и накрая ще затисне цялата партия. А и не знаем, какво още ще бъде извадено от ръкава. Очевидно, някой се е подготвил здраво и пуска на час по лъжичка. А най-интересното може да предстои.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 94. 94 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Пореден епизод на сериала "Семейни войни" . Разкази за обичта и скандалите в семейството на Столетницата , с децата й от ГЕРБ , БСП , ДПС и Умнокрасавците . И на който не му се гледа - лепват му се всякакви етикети от страна на главните герои в бълвоча !

 95. 95 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Цитат от статията:

  "Автентичността им засега не е потвърдена или коментирана."

  И друг път съм коментирал, че при съвременните цифрови технологии и достъпни за всекиго сравнително прости програми може да се измайстори всичко. Например може да се направи по*но с Корнела и да се подхвърли на биволите. Наскоро от САЩ чухме и видяхме как Обама псува Тръмп. В случая "Дневник" си връзват гащите, като казват, че гласът "прилича на този на Борисов", но внушението е, че това е точно гласът на Борисов, и че "Някой има достъп да записва премиера в различни ситуации", но в изводите по-надолу уж "доказват" вината на премиера.


  До коментар [#13] от "Doge":

  "А подслушването на Президент (върховен главнокомандваш) и генерал от НАТО?"

  Президентът не е подслушван. Прокуратурата публикува записи от телефони, които не са на Радев и са иззети официално като веществени доказателства за пред съда от заподозрени в престъпления трети лица. Това, че Радев разговаря с тези лица по опасни теми, не е проблем нито на прокуратурата, нито на Борисов, докато изтеклите записи, ако са автентични, са от незаконни СРС и представляват престъпление. Ако са монтаж също е престъпление, както са престъпление и снимките на спящия премиер.

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 96. 96 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2187 Весело

  "Борисов иска да знае наистина ли (Златев) подкрепя "Корнела и Радев"

  А защо му е да знае! Какво значение има подкрепата на Златев!
  Златев може да подкрепя само тези, които Кремъл му е наредил. А Кремъл нарежда винаги едно и също както на Златев така и на българскиете управници.
  Който твърди, че Кремъл нарежда различни неща на машите с в България, моля да даде пример.

  подпис
 97. 97 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2132 Неутрално

  Тези записи с нищо не усилват отвращението ми към въпросното лице.То си остава на същото изключително високо ниво.
  —цитат от коментар 86 на Вячеслав Атанасов


  Отвращението е безспорно, но то не върши работа!
  За да има ефект, трябва да подкрепяме всички протести срещу мутрите във властта, по улиците и по площадите! Защото не се знае от коя искра ще пламне огъня! Улиците и площадите ни зоват...

  Например следващият протест на еколозите трябва да бъде подкрепен още по-масово, от всички хора, без значение на политическите им пристрастия!
  Улицата ще катурне мутрата...
  Колкото по-бързо, толкова по-добре за страната ни.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 98. 98 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Боко нема да изкара до Нова Година. На Коледа мноо прасета ще си отидат. Освен ако нема свръхтърпеливост изборите да бъдат редовни. А излизат много неща, които не могат да бъдат прикрити от дългия мандат на Гешев.

 99. 99 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Боко нема да изкара до Нова Година. На Коледа мноо прасета ще си отидат. Освен ако нема свръхтърпеливост изборите да бъдат редовни. А излизат много неща, които не могат да бъдат прикрити от дългия мандат на Гешев.

 100. 100 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#53] от "yavooor":

  "Биков, Харизанов, хайде! Буса с мисирките къде ще е днес?"

  Севда в момента подготвя опорките. Вероятно до четвъртък ще се изредят всичките.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK