Сериалът на прокуратурата "Узунов-Бобоков" продължава: затворник иска помилване

В размяната на съобщенията участват Пламен Бобоков, човек, записан като "Pepi- Ro", както и "Prezident-Pl. Uzunov". Те са разменени през април и май тази година.

© Дневник

В размяната на съобщенията участват Пламен Бобоков, човек, записан като "Pepi- Ro", както и "Prezident-Pl. Uzunov". Те са разменени през април и май тази година.Специализираната прокуратура разпространи поредна, шеста поредица съобщения от телефона на бизнесмена Пламен Бобоков. От държавното обвинение отново не са публикували цели разговори, а само избрани извадки. Не съобщават и какво точно доказват разменените реплики, които изпратиха във вторник (30 юни) в 16 снимки, нито пък за какво престъпление точно са уличаващи.


Личните разговори вероятно са част от разследването за търговия с влияние. Към момента нито бизнесменът Бобоков, нито президентският съветник Пламен Узунов имат повдигнати обвинения по това разследване, но въпреки това разговорите се разпространяват в публичното пространство.


В размяната на съобщенията участват Пламен Бобоков, човек, записан като "Pepi-Ro", както и "Prezident-Pl. Uzunov". Те са разменени през април и май тази година.
Публикувайки поредната серия от съобщения, прокуратурата намеква, но без да твърди, че са изпратени от Пламен Бобоков до президентския съветник Пламен Узунов с цел да се осигури помилване на затворник, който е осъден от румънските власти и изтърпява присъдата си в България. Сред разменените съобщения са и такива между Бобоков и затворника или друг човек, записан с неговото име.


Сериалът на прокуратурата "Узунов-Бобоков" продължава: затворник иска помилване

© Прокуратура на РБ


"След анализ на хронологията и съдържанието на кореспонденцията се стига до извода, че вероятно инициалите "Pepi- Ro" се отнасят до лицето П.З.Н., български гражданин, осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода, понастоящем изтърпяващ присъдата в затвора в София", съобщават от прокуратурата.


Кой може да е затворникът "Pepi- Ro"


Медии, приближени до властта, съобщават, че това е Петър Здравков Ненов, но от прокуратурата не споменават името му, а само инициали.


През 2011 г. в български медии излиза информация, че като управител на фирма "Сервобалкан Ком" ООД, занимаваща се с търговско посредничество, Ненов е обвинен, че ощетил румънския държавен бюджет с близо 8,4 милиона леи, или над 2 милиона евро. Това е станало чрез укриване на данъци и такси в периода декември 2003 г. - юни 2004 г., след като продал стоки на стойност 33 пъти по-голяма от покупната цена и не е отчел в счетоводството на фирмата тези търговски операции и реализираните приходи.


Сериалът на прокуратурата "Узунов-Бобоков" продължава: затворник иска помилване

© Прокуратура на РБ


От информацията на прокуратурата се разбира, че е изискана официална справка от началника на затвора в София, от която се вижда, че Ненов е бил задържан в България през ноември 2018 г. във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съд в Румъния през 2014 г. Заповедта е издадена след постановена присъда от 6 г. затвор за данъчни престъпления.


Кой отговаря на телефон, записан като "Pepi- Ro", и дали действително това е Петър Ненов, както се предполага, трябва да каже и докаже прокуратурата пред съда.


От съобщенията се разбира и че той е председател на Международна агенция за противодействие на престъпността и мерки за сигурност в Румъния, има много награди от МВР както в България, така и в Румъния и съдейства за подготовката на двете страни за влизане в Шенген.


Според прокуратурата Бобоков лобирал за помилване


От разговорите, разменени между бизнесмена Петър Бобоков, човека, за когото се предполага, че е затворникът Ненов, както и секретаря на президента Пламен Узунов, се разбира, че Ненов иска помилване, а Бобоков съдейства молбата му да стигне до президентството.


На 7 април "Pepi- Ro" е изпратил на Бобоков снимка на писмо, адресирано до президента на от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилване на българския гражданин П.З.Н. (вероятно Петър Здравков Ненов - бел. ред.).


Сериалът на прокуратурата "Узунов-Бобоков" продължава: затворник иска помилване

© Прокуратура на РБ


Няколко дни по-късно - на 16 април "Pepi-Ro" е изпратил на Бобоков информация за неговото пребиваване и осъждане в Румъния. Разказва и че е направил дарения - за ГДБОП, полицията във Велико Търново и за българското посолство и консулство в Букурещ.


Няколко часа по-късно Бобоков препраща съобщенията на "Prezident-Pl. Uzunov", който от своя страна отговаря лаконично: "Ок. Поздрави!"


На 28 април "Pepi-Ro" пита Бобоков "Има ли някакъв резултат по моя въпрос?".


Няколко часа по-късно, в 16.34 ч. е регистриран разговор между Бобоков и Узунов, след което в 16.36 ч. Бобоков изпраща на "Pepi-Ro" съобщение, в което казва: "Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, но няма да е светкавично!".


На 11 май "Pepi-Ro" изпраща на Бобоков снимка на румънски език с решението на румънския съд по неговия казус. Ден по-късно Бобоков препраща снимката на Узунов, а после отговаря на "Pepi-Ro": "Трябва официално извлечение от румънския съд и превода му на български!"


Сериалът на прокуратурата "Узунов-Бобоков" продължава: затворник иска помилване

© Прокуратура на РБ


На 20 май "Pepi-Ro" отново пита Бобоков "Има ли някакъв резултат от комисията?", на което той отговаря: "Не още! Действай с превода!".


От разговорите се разбира и че "Pepi-Ro" е вече "чист" в Румъния.


Справка в сайта на президентството показва, че последното подкрепено от комисията по помилванията и одобрено от президента Румен Радев помилване е с указ, издаден на 10 март, който няма нищо общо с този случай. Няма официална информация дали молбата, за която се споменава в разговорите, е била обсъждана на заседание на Комисията, какви са препоръките по нея и дали изобщо е стигнала до президента.


Президентът и вицепрезидентът имат право на помилване


Правото да помилва се се упражнява от президента или от президента и вицепрезидента съвместно, ако държавният глава е упълномощил вицепрезидента да помилва. Молба за помилване може да подаде както самият осъден, така и негов близък. Преди да стигнат до държавния глава, всички молби на затворници минават първо през Комисия по помилванията към президента.


Комисията има съвещателни функции и не може да решава дали един затворник да бъде помилван или не - това решение се взема само от президента или съвместно с вицепрезидента. Комисията разглежда всички постъпили молби, оформя преписки по тях в докладите, събира и проверява информация по случаите и дава мотивирани становища дали има основания за помилване или не.


Основанията са регламентирани в закон и най-често са свързани с тежко здравословно състояние или доказателства, че затворникът се е поправил и престоят в затвора се е отразил положително на поведението му. На заседания комисията запознава държавния глава с конкретните случаи, по които са постъпили молби, но държавният глава не е длъжен да се съобрази с мнението и препоръките на комисията.


Помилването става факт с издаване на президентски указ.


В предишните серии разговори, разпространени от прокуратурата:
Бобоков, Узунов и дипломат обсъждат арестувания танкер "Бадр" и международната политика (серия 5) - тук
Бобоков и Узунов обсъждат консултантски договор и посланици в Алжир и Нигерия (серия 4) - тук
Бобоков и Узунов обсъждат отново решението за либийския танкер и се уговарят за срещи (серия 3) - тук
Бобоков и Узунов обсъждат искане на руски гражданин за гражданство, криминална регистрация на либийски гражданин и проверка на номерата на луксозни автомобили (серия 2) - тук
Бококов и Узунов обсъждат решението на ВАС за либийския танкер (серия 1) - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1037 Весело

  Малей...
  Ал Капоне пасти да яде, какви престъпления само...

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4521 Неутрално

  Поредния кьорфишек.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  Все пак в Президенството за нещо трябва да има за какво да отговарят пред хората и си намират работа , но това " влияние " е направо смехотворно пред станалите известни досега......

 4. 4 Профил на Весела Стамболиева
  Весела Стамболиева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дързост и красота ряпа да яде…

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4521 Неутрално

  Само се чудя защо още няма повдигнато обвинение за тези си писания ?
  Много френдли нашата Прокуратура !
  Или нещо ДРУГО !?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4521 Весело

  До коментар [#4] от "Весела Стамболиева":

  По-скоро "Робинята Изаура" !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Дами и господа, жълто-кафявият сериал Българска Прокурватура явно продължава с пълна пара: 😫

  "От държавното обвинение отново не са публикували цели разговори, а само избрани извадки. Не съобщават и какво точно доказват разменените реплики, които изпратиха във вторник (30 юни) в 16 снимки, нито пък за какво престъпление точно са уличаващи."
  ....
  "Справка в сайта на президентството показва, че последното подкрепено от комисията по помилванията и одобрено от президента Румен Радев помилване е с указ, издаден на 10 март, който няма нищо общо с този случай. Няма официална информация дали молбата, за която се споменава в разговорите, е била обсъждана на заседание на Комисията, какви са препоръките по нея и дали изобщо е стигнала до президента."

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 8. 8 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Гешев, разследвай дали Бобоков е виновен за отпадъците. Не ни хвърляй прах в очите с тези писания. Какво незаконно има в тези писма. Пак ли ще рзиграваш театъра с Трайчо и другите.

  Защо не се концентрираш върху бощклуците и ако докажеш нещо да вкара Бобокови в затвора. Хайде, напъни се малко със съществени неща. Ама, май, сънуваш кошмари с този президент и изпълняваш директивите от едни други разговори

 9. 9 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Личните разговори вероятно са част от разследването за търговия с влияние. Към момента нито бизнесменът Бобоков, нито президентският съветник Пламен Узунов имат повдигнати обвинения по това разследване, но въпреки това разговорите се разпространяват в публичното пространство"

  Ами не съм чувал Президент-ПлУзунов да е зал дело срещу прокуратурата.

  Или съм пропуснал.

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Мисля, че Бобоков е време да влезе на топло.
  Рядко нагъл човек, видях как гледаше Георги Тошев от БНТ по време на една среща с медиите.
  Старшинката ще остане с намален бюджет естествено, но на нас държавата ни е по-важна.

 11. 11 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Бизнес, кво да прайш не трЕбе а си оставяш магаретата в калта.

 12. 12 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 635 Весело

  Сега като мине жътвата и почваме да лекуваме 'болни' в Турция и нещата ще се оправят, дарявайте братя за да нямате проблеми.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4521 Неутрално

  До коментар [#9] от "Любов Шейсе":

  Все още няма за какво но ако им дадат повод можеш да си сигурен, че ще сезират Съда.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 831 Неутрално

  До коментар [#10] от "НеКой":

  За да влезе някой на топло в нормална държава трябва да има кой да събере доказателства, да го обвини и да докаже виновността му пред съда.

 15. 15 Профил на Xoxo
  Xoxo
  Рейтинг: 266 Неутрално

  До коментар [#7] от "virtual brain":

  В ГАНКОВОТО КАФЕНЕ....

 16. 16 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 662 Неутрално

  Каскет-турата става все по-комична. Колкото повече копае с тези смешки, толкова повече потъва в бистрата и немиризлива вода на варненското езеро. А шкафчетата кога? Божковите смс-и кога? Севдичка?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 17. 17 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2526 Весело

  какво точно доказват ? .....

 18. 18 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Гешев, аман от тея менте чатове, всички живо се интересуваме от един отговор - а именно какъв е вкуса на подметките на Пеевски? Може и Недялко да отговори ако се затрудняваш.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 19. 19 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 662 Неутрално

  какво точно доказват ? .....
  —цитат от коментар 17 на MPetr


  Ами, че хората си говорят и обсъждат разни работи. Което явно е престъпление. И тъй като всички го правим това, явно каскеттурата може да "обвини" всеки. Чудно ми е, че още не са метнали агенциите за подбор на персонал примерно, или пък бюрата по труда.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 20. 20 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Тъп, по-тъп, спецкаскет.

 21. 21 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2351 Неутрално

  Пунт и пластика на Гешефтурата! Смешки. Ако иска да закове Бобоков или Узунов има къде по-добри поводи!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 22. 22 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 828 Неутрално

  тоз Бобок е много порз човек.Да държи толкова инфо -за какво му е-не си ли прави сметка ,че може да ги хванат.

 23. 23 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Обвързвайте парите и златните кюлчета с пистолета. Не ги изолирайте. Припомнете си някои филми за гангстери. Особено за времената през 30-те години в Америка. Как мафиите превземат властта, как купуват цели съдебни състави, как всички гангстери спят с пистолети под възглавницата. Как мафиотски босове плащат на охраната си. Ако босовете са на лидерски държавни постове, просто когато си тръгнат от спалнята, всеки от охраната, включително и чистачката, си взима полагаемото. Да няма доказателствен видеоматериал. Ако се следват сценариите на филмите, то най-логично излиза, че това е просто предупреждение. Най-вероятно от един сърбин, който влезе в затвора когато един друг сикаджия на ключова длъжност в едно силово министерство му правеше сянка с един чадър.

 24. 24 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3356 Неутрално

  Добре , а каква е съдбата на този Ненов?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3767 Весело


  Преди време, по повод Тад Груп, пръскачките и прокурорското шоу, което ни се спретна, бях писал, че прокуратурата трябва да си отвори един телевизионен канал, нищо по - малко не и върши работа ! С всеки изминал ден това мнение само още повече ми се затвърждава.........

 26. 26 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Луд умора няма.
  Четат като изоглави (300 ГБ инфо) и халюцинират престъпления (като във филма на Чаплин "Треска за злато")...

 27. 27 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  добре де, тия из президентството може ли да са такива ламери да си дрънкат такива неща през ватсап. не им ли правят някакви натовски или ала-бала обучения за сигурност, конфиденциалност и т.н.? и това ми било ченгета?!?!?!

 28. 28 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Гешев е лайно и ще изпоцапа доста народ преди да бъде здраво наритан. Да не си и помисля дори, че поклонението му в меката на "демокрацията" ще му осигури недосегаемост. Бързо може да остане без каскет, а и без знаковите черни очила.

 29. 29 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Защо няма СМСи Бойко -> Божков? Тези са по-интересни.
  Хайде, взел съм пуканките, чакаме нови leaks

 30. 30 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  Предишните чатове не бяха особено интересни. Но тук вече е малко по-различно.

  Ако се окаже, че има помилване срещу пари (да не забравяме, че съветникът на президента е на хонорар при Бобоков) тогава става интересно.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 31. 31 Профил на precision
  precision
  Рейтинг: 229 Неутрално

  ся, 1-во как човек изтърпяващ наказание в затвора има достъп до мобилен телефон, 2-ро има кореспонденция, че в Румъния са му анулирали всички форми на изтърпяване на наказание.. изобщо е някакъв казус, с който трябв да се занимава МВнР... нооо явно пак някой отстрани трябва да им върши работата

 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#24] от "Николай Колев":

  Ми в затвора си е

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами помилвали ли са го? Не са. Прибрали ли са му парите? Не са. То какво излиза - че прокуратурата се опитва да покаже, колко 0естно и принципно действа комисията по помилванията и как не си пълнят нощните шкафчета за разлика от някои други.

 34. 34 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Предишните чатове не бяха особено интересни. Но тук вече е малко по-различно. Ако се окаже, че има помилване срещу пари (да не забравяме, че съветникът на президента е на хонорар при Бобоков) тогава става интересно.
  —цитат от коментар 30 на Николов


  Ами прочетете статията де!

 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7445 Неутрално

  Ако са вършили нещо противозаконно, досега да са в ареста. Само разлайват кучетата.

 36. 36 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мърмор":

  Лошо няма! Опитва се да цака с топла бира, но всеки път му показват, че в държавата има хора, които са чули и снимали по-интересни неща 8т него. Преди време го написах:
  "Боко има ДАНС, БОП,КПКОНПИ, прокуратура и какво ли не още, но там работят братовчедки, племеннички, ПРки и други обикновени криви (в буквален превод от английски), а едни други хора имат по една частна служба с истински ченгета."

 37. 37 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  И последно. Съдът вече веднъж нахлузи каскета на Гешев до шията му. Следващият път май няма да може да си движи ръцете.

 38. 38 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  До коментар [#24] от "Николай Колев":

  Освен, че е в затвора, ако действително в Румъния са снели обвиненията срещу него, тепърва ще плащаме, че е там.

 39. 39 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Не виждам не само нещо притивизаконно, но дори и нередно. Тези, които мислят, че има нещо нередно са гледали прекалено много адвокатски филми.

 40. 41 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 713 Любопитно

  Не са го прониквали. Не е стигнало времето - Бобоков го окошариха...

 41. 42 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 713 Весело

  Не са го освободили...

 42. 43 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  Обаче новата дясна ръка на Радев, тоя Копринков, как се е изтъпанчил с Исаков и георгиевска лентичкка на ревера. Радев не се ли усеща, ако действително иска да играе някаква игра с т.н. леви американци, че тия не ги дишат, даже. Американците не дишат георгиевските лентички. И левите, включително. Червени петолъчки и портрети на Сталин, може, георгиевските лентички на императорска Русия - не.

 43. 44 Профил на Hydroxy
  Hydroxy
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Щеше ми са да възкликна учудено как "десните" другари се издадоха, като самоотвержено са се хвърлили на амбразурата да пазят льотчика и антуража му. Но за съжаление това не е новина, понеже те самите си го избраха за президент, те блъскаха чела на площада пред него и те във всяка една статия се избиват кой по-напред да го брани, така че всъщност всичко е нормално, т.е. скука. Единствената грешка на БСП тук беше, че не им излязоха плановете с тази умела диверсия да вкарат ужким десни, но всъщност свои, в парламента. За съжалението лилавото отдавна взе да бие на кафявочервено, та явно ще трябва да се явяват вече официално заедно на избори. И на БСП не им е лесно, пускам сълза.

 44. 45 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1625 Весело

  До коментар [#9] от "Любов Шейсе":

  Само изключително тъп комунист може да си сложи контакт президент Пламен Узунов

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 45. 46 Профил на ssg
  ssg
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Щом е осъден от чужд съд, то българският президент не може да го помилва.
  Хакнатите пръскачки съвсем изтрещяха.

 46. 47 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  абсурдна прокуратура в абсурдна държава

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 47. 48 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 910 Весело

  Между другото какво дарение е направил осъдения? Сега съм сигурен, че никой журналист няма да се поинтересъва, защото в някоя паралена вселена Бойко Борисов, подтисникът на медиите може да възрази, че някой ще почерни имиджа на Радев. :-D

 48. 49 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Жалка прокуратура, срам!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 49. 50 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Изглежда наесен ще има предсрочни избори, така че атаката е към Радев, който ще сформира служ. правителство.

 50. 51 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Тук не става дума за търговия с влияние, а за услуги. Още при първите съобщения с прокурора от Русе, бше споменато, че Узунов и Бобоков са стари дружки, т.е. услугват си. Не че не е морално укоримо, но престъпление не е, освен ако прокуратурата не представи доказателства, че Бобоков е предлагал или дал нещо на Узунов за услугите. Иначе, кой не злоупотребява със служебно положение, че да помогне на приятел или да не му счупи хатъра. За това става дума, а не за търговия. Сега и този нещастник в затвора - явно е близък на Бобоков, Бобоков явно е в течение /приел е неговата гледна точка/ и иска да му съдейства. Очевидно е и говорил с Узунов и иска някакви документи, т.е. не става дума за баш безобразие - иска преведен документ от Румъния, който според затворника удостоверявал, че е чист. Не виждам нищо нередно в това, особено между приятели.

 51. 52 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  Да, де. Но народът не избра Радев със съкрушително мнозинство, за да прави услуги на Бобокови, нали така? Че после Бобокови да гушат с по 5-6 хилядарки на месец брата на секретаря му по юридически въпроси и корупция. Приятелски услуги. Ти на нас посланик - ние на теб договорчета разни за твоите съветници.

 52. 53 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  За наесен ли са определени предсрочните избори? Но трябва първо Борисов да сдаде властта на Радев. Шефът на стратегическия щаб на Радев Александър Маринов вече призова да го направи доброволно. Защото като избухнел народния бунт тогава прошка нямало да има. Подразбирайки народните трибунали на Коста Копейкин, паравоенните "Шипка" и "Васил левски". Сигурно през юли някъде? Защото иначе няма време. Или, може би сдаването на властта ще бъде отложено за през зимата. Вярно в последния момент преди редовните избори, но важното е властта да мине в ръцете на Румен Радев. Той си знае по-нататък. Тоя път няма да има аморфна конфигурация с Герджиков начело, а нещо по-сериозно. Ще извика и Божков, сигурно. Той е спец по наказателните мероприятия.

 53. 54 Профил на ivantankov
  ivantankov
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Това с либийския танкер е достатъчно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK