На живо

Коронавирусът в България: учебната година може да започне нормално, масови проверки за маските (хронология)

Коронавирусът в България: учебната година може да започне нормално, масови проверки за маските (хронология)

© Велко АнгеловКъм момента има шанс новата учебна година да започне нормално с влизане на учениците в класните стаи, каза днес министърът на образованието Красимир Вълчев. На фона на рекордните 158 заразени за денонощие, контролните органи се заканиха да правят масирани проверки за използването на маски на обществените места. Кабинетът пък отпусна допълнителни средства за закупуване на още PCR-тестове. "Дневник" проследи и днес в реално време ситуацията с коронавируса в страната. Новините от света може да следите на живо тук.
Двама министри на мач

Футболният мач между ЦСКА и "Локомотив"- Пловдив за финала за Купата на България преминава под погледите на двама министри - на спорта Красен Кралев и на здравеопазването Кирил Ананиев. Ананиев е пратен на трибуните лично от премиера Бойко Борисов. На сутрешното правителствено заседание премиерът му нареди да проследи лично спазването на противоепидемиологичните мерките от публиката. Според репортера на БНТ ограниченията се спазват "наполовина", тоест повечето хора се стараят да не нарушават социалната дистанция, но други ги пренебрегват.


Коронавирусът в България: учебната година може да започне нормално, масови проверки за маските (хронология)

© LAP.BG

Готви се присъствено начало на учебната година

Министерство на образованието се подготвя за присъствено начало на следващата учебна година, каза днес министър Красимир Вълчев пред депутатите от ресорната комисия. "Най-предпочитаният и най-вероятният вариант за стартиране на учебната година е в присъствена форма. Всички тези стратегии, които предвиждат частично присъствено обучение водят до малко допълнителни ефекти, но са много трудни за реализиране и не си заслужават. Може би най-добрата стратегия е тази на относителното сепаратизиране на класовете", е мнението на Вълчев.

Заетост на 70 хил. безработни, в това число останали без работа вследствие на коронакризата, ще осигури проекта "Заетост за теб", съобщиха от Агенцията по заетостта, цитирани от БНР. Бюджетът на проекта е 160 милиона лева, от които е определена национална квота в размер на 50 милиона за приоритетно подпомагане на работодатели от сектора "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Туристическа агентска и операторска дейност, както други дейности, свързани с пътувания и резервации". Останалата част от бюджета на проекта е разпределена на квотен принцип по общини съгласно равнището на безработица и броя на работодателите.

Мангъров: Маските не пазят

От носенето на маски няма полза, но я нося, защото не обичам да ме глобяват, каза днес пред БНР началникът на детското отделение в Инфекциозната болница в София доц. Атанас Мангъров. Според него председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски няма да се окаже прав с неговата мрачна прогноза за драстично повишаване на броя на заразените,


Още по темата тук

Започват масови проверки за носенето на маски

Започват масирани проверки за носенето на маски на закрити обществени места и институции, и в обществения градски транспорт, съобщиха от Столична Регионална здравна инспекция. В тях ще участват и представители на Българска агенция по безопасност на храните, Столична дирекция на вътрешните работи и Общинска полиция.


Коронавирусът в България: учебната година може да започне нормално, масови проверки за маските (хронология)

© Велко Ангелов

Правителството одобри удължаване на мярката за запазване на заетост, известна като 60/40, до края на септември с нови условия. По нея ще могат да кандидатстват работодатели от повече сектори, включително от "Здравеопазване". Отпада условието фирмите да не са извършвали дейност в последните месеци, но трябва да докажат спад на приходите с 20% спрямо същия период през 2019 г. и да са декларирали дължимите данъци за 2020 г. Очаква се с новия вариант на мярката да се запазят доходите на около 300 хил. души.


До края на седмицата социалното министерство ще започне още две мерки за запазване на работните места и за намаляване на безработицата. В пакета "Заетост", освен новия вариант на 60/40, влизат мярката за подпомагане на секторите на транспорта и туризма за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни. Работодатели и самоосигуряващи се от секторите "Транспорт", "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Туризъм", чиито приходи са намалели с не по-малко от 20% на годишна база могат да получат компенсации в размер на 290 лв. месечно за работно място. Средствата ще достигнат до около 22 хил. работещи и ще се изплащат за период до 6 месеца.


По мярката "Заедност с теб", също финансирана с европейски средства, работодатели могат да кандидатстват в Бюрата по труда за наемане на безработни. Операцията е с бюджет от 160 млн. лв., като 50 млн. лв. приоритетно са насочени към фирми от сферата на туризма. Безработните могат да бъдат наемани на пълно или непълно работно време за период до 3 месеца, в който ще бъде покривана минималната работна заплата и осигурителните вноски за сметка на работодателя.

Правителството одобри проектите на споразумението между България и Европейската инвестиционна банка по отношение на Паневропейския гаранционен фонд (ПЕГФ) в отговор на COVID-19 и на споразумението за гаранции по европейския инструмент за подкрепа на заетостта SURE. Преди дни Народното събрание единодушно одобри промяна в Закона за държавния бюджет за 2020 г., с която се увеличи лимитът на държавните гаранции, които страната може да дава до 1.84 млрд. лева. Промяната целеше именно участието в SURE и Паневропейския гаранционен фонд.


С промяната България ще може да отговори на изискванията на ЕС и да предостави две нови гаранции в общ размер на над 300 млн. лева, а в замяна ще може да се възползва от допълнително 1.1 млрд. лева по двата инструмента. "Всички тези са безвъзмездни мерки, не са заеми", изтъкна премиерът пред министрите в началото на правителственото заседание.

Държавата ще купи още корейски PCR тестове

Министерството на здравеопазването ще купи от Южна Корея още 42 хиляди Real-time PCR теста. Новите тестове ще бъдат поръчани по договора с корейската OSANG Healthcare Co., Ltd, а стойността им е 340 500 щатски долара с включени транспортни разходи. Финансирането е от оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020, средства от която са пренасочени за борба с коронавируса.
Коронавирусът в България: учебната година може да започне нормално, масови проверки за маските (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Първата доставка за България от корейската компания беше одобрена с решение на правителството от 10 април. Real-time PCR, или полмеразната верижна реакция в реално време, открива наличието на специфичен генетичен материал от всеки патоген, включително и вирус, който прави възможно идентифицирането на SARS-CoV2 в рамките на часове. RT-PCR е един от най-бързите и надеждни методи на тестване за коронавирус.


Правителството одобри и решение за покупка от BIONEER CORPORATION, Република Корея,на общо 41 280 теста за екстракция на вирусна РНК - ExiPrep Dx viral DNA/RNA kit. Стойността на договора е 267 610 щатски долара с транспортните разходи, които също ще бъдат платени с евросредства по ОП "Региони в растеж". Първата доставка за България от тази компания бе одобрена с решение на 30 април.

Един служител на Инспекцията по труда в Кюстендил е с положителна проба за коронавирус, съобщиха от главната инспекция. Той е тестван заради заразен в семейството му. Пробите на всички негови колеги в дирекцията са отрицателни. Трима от служителите са поставени под карантина 25 юни заради пряк контакт със заразения. Сградата на дирекцията в Кюстендил е дезинфекцирана, без да спира дейността си.

Властите предупреждават за възможни опашки на "Кулата"

С новите декларации, които трябва да се представят при преминаване на границата с Гърция на контролните пунктове могат да възникнат проблеми и да се образуват големи задръствания, заяви премиерът Бойко Борисов преди днешното заседание на Министерския съвет. Вътрешният министър Младен Маринов отчете, че към момента преминаването на граничния пункт "Кулата" става нормално и няма опашки, но ситуацията е динамична. Пунктът е посочен като единствения от гръцката страна, през който може да се минава с автомобил. Временно се позволява и преминаването през "Маказа", но се очаква по обяд днес гръцките власти да го затворят, каза Маринов.


Премиерът Бойко Борисов се възмути от факта колко дисциплинирани са българите, когато пътуват в чужбина и колко протестират срещу ограниченията в страната.


"Ние когато казахме само информативна декларация на съвсем елементраните КПП-та, когато затваряхме границите, какъв шум беше. Сега Гърция въвежда електронно заявление - всички чинно попълват, никой нищо не казва, като минат оттатък плащат такси за магистралите, въобще, счита се за най-нормалното", заяви той.

Премиерът призова феновете да спазват мерките на стадиона

Премиерът Бойко Борисов изрази притеснение от последните прогнози на Световната здравна организация (СЗО) за развитието на коронавируса.


"Вчера СЗО пак ни уплаши много и въобще аз съжалявам, че в тези месеци толкова пъти се менят позициите - с маски задължително, без маски задължително. Ние следваме протоколите на СЗО. Вчера казват, че пика не самоа предстои, най-лошото тепърва предстои в условията, в които държавите търсят начин стопанският живот да върви", заяви Борисов преди заседанието на правителството днес. Той призова футболните запалянковци, които ще гледат на стадиона мача между ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) за Купата на България да спазват мерките - да са с маски и през седалка.


"Жестът, който правим е, за да се порадват на това, за което са зажаднели, не да получаваме упреци и после да затворим първенството", предупреди Борисов.


Смолян вече е втората област след София-град с най-много установени случаи на коронавирус. За последното денонощие там са установени 36 случая, а ден по-рано положителните проби бяха 60. Общо заразените в Смолянско са 315 души. Преди дни в града беше установено ново огнище на заразата - в завод за авточасти, а по решение на ръководството се тестваха всички служители. След Смолян най-много заразени има в Пазарджик - 314 души, а двете области са далеч от "първенеца" София, където доказаните случаи са 1554.


В началото на пленарното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева (ГЕРБ) направи забележка на Александър Паунов от "БСП за България" и Павел Шопов от "Атака" да си сложат предпазните маски в залата. В отговор Паунов обясни, че това не е обществено място, както и че ръководството на парламента не е осигурило разстояние от 1.5 метра между депутатите. Миналата седмица в пленарната зала имаше много депутати без маски, които ще бъдат санкционирани с по 300 лв.

"Бих била по-предпазлива в изказването, че вирусът отслабва, защото вече имаме 32-ма човека, които са на апаратна вентилация. Това може да е малко, но това са 32 съдби... и практически тази цифра расте - доскоро бяха 13-14 човека." Това заяви в сутрешния блок на БНТ вирусологът доц. Любомира Николаева от Националния център по заразни и паразитни болести.


"Вътрешно присъщо свойство на вирусите е да се променят. Ако не се променят, те не биха оцелели... вирусът със сигурност се променя и това нещо се изучава", каза още тя, но посочи, че на този етап е рано да се прогнозира кога той ще започне да поразява по-малко. За съжаление вече има данни, че има и хора, които на 6-ия месец след преболедуването се загубва доловимото ниво на антителата срещу вируса, каза още тя.

От новите случаи на коронавирус за последното денонощие 9 са на медицински служители, съобщи Министерството на здравеопазването. От тях петима са лекари, две са медицински сестри, един санитар и един човек, попадаш в категорията "друг медицински персонал". Медицинските служители с потвърден коронавирус към днешна дата са общо 413.


Пенсионните фондове са загубили над 600 млн. лв.

Кризата, породена от коронавируса, е довела довела до загуби от порядъка на 685 млн. лева за пенсионните фондове, съобщи социалният министър Деница Сачева пред Би Ти Ви. От тях около 480 млн. лева са загубите в универсалните пенсионни фондове, около 92 млн. лв. в доброволните пенсионни фондове и остатъкът е в професионалните фондове, каза тя.


На въпрос за първите пенсионери, които от догодина ще получават втора пенсия (около 17 хил. жени, които ще се пенсионират през септември 2021 г.) Сачева посочи, че тази есен министерството ще предложи промяна в Кодекса за социално осигуряване. С тях ще се предвиди възможност желаещите да прехвърлят партидите си за втора пенсия от частните фондове в Националния осигурителен институт. "Става дума за прозорец, който вероятно ще е от 3 месеца", каза Сачева. На въпрос дали пенсиите ще бъдат по-високи, ако изцяло са от НОИ, министърът посочи, че няма точни разчети затова.

Нови 158 заразени, 7 починали за денонощие

Нови 158 случаи на коронавирус са регистрирани в страната за последното денонощие при направени 3 343 PCR тестове, по данни на единния информационен портал. В понеделник при направени рекордни 4 525 тестове бяха установени 140 заразени. С днешните случаи общият брой на заразените в страната вече е 4 989.


Починали са 7 души, с което смъртните случаи от началото на заразата стават 230. В болници са 435 души, 32-ма от които са настанени в интензивни отделения. Излекуваните са с 94-ма повече и вече са общо 2 676 души.


От новите случаи на коронавирус най-много са в столицата - 43, следвана от Смолян, където в завод за авточасти бе открито ново огнище и по решение на ръководството се тестват всички служители. Положителните проби в Смолян са 36 за денонощието. Разпределението по области в останалите области в: Благоевград - 5; Бургас - 4; Варна - 4; Велико Търново - 2; Кюстендил - 12; Монтана - 1; Пазарджик - 7; Перник - 2; Пловдив - 7; Разград - 2; Русе - 3; Сливен - 5; София област - 14; Стара Загора - 6; Шумен - 1; Ямбол - 4.


От днес влиза в сила по-ниска ставка ДДС за няколко вида стоки - храната в заведенията, детски и бебешки храни и пелени и за книгите и учебните помагала. Мярката бе въведена, за да се помогне на най-тежко пострадалите от кризата с коронавируса сектори и е предвидено да действа до края на 2021 година.


Също от днес работодатели и самоосигуряващи се от секторите на транспорта, хотелиерството и ресторантьорството и туризма ще могат да кандидатстват и за месечна помощ от 290 лв. за запазване на заетостта на служителите си. Какво още влиза в сила от 1 юли четете тук.

Влизането в Гърция от днес става след предварително попълване на онлайн формуляр и получаване на QR код, въз основа на случаен принцип хора ще бъдат тествани за коронавирус на границата. За непредставяне на QR код пред граничните власти е предвидена глоба, а отказалите PCR няма да бъдат допускани в страната. От днес влизането в от България в Гърция по суша е възможно само през граничния пункт "Кулата". Повече за новите условия за пътуване до южната съседка - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (143)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  7 починали за денонощие
  ------------------------------------------

  Започна се вече яко да се мре

 2. 2 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Ох много лошо се движим нагоре😰

 3. 3 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#2] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени": Внимавай само да не .....изпуснеш парата!

 4. 4 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Пандемията дойде душеш на управляващата шайка. Дигнаха си рейтинга а и вчерашните изявления на Язовиро, че мандата на сегашния парламент не трябва да се разглежда като 4 годишен. Т.е. гответе се за безкраен мандат на тиквата!

 5. 5 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  7 починали за денонощие------------------------------------------Започна се вече яко да се мре
  —цитат от коментар 1 на Hawaii


  Няма никакъв вирус!
  Това е менте!
  Международен заговор!
  Проф. Мутафчийски само стресира населението!
  Днес е много яко положението.
  Онази патка от телевизията дали е задоволена вече?

  Мъдрият български народ СМЕЛО ЖИВЕЕ!
  Стига ограничения!
  Хайде на мач!
  Д-р Борисов обеща – Край на всякакви ограничения!
  Той ги разбира тези работи – първо рейтинга, после здравето!!!

 6. 6 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1452 Весело

  И къде са се справили и оправили бе мисирики.
  А стига сте ревали.
  Аз пък не искам мерки дето са с недоказан ефект и бодят до теглилки.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 7. 7 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Възрастните хора в България са много уязвими. Дано успеем да ги опазим!

 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  В Смолян в завода на ,,Хроновски”( бившия завод ,,Костал”) заразените са около 87 при тествани около половината.
  Можете ли да си представите колко бързо се разпространява този вирус?... Дано поне е станал по-малко смъртоносен та да не ни умори за месеци

 9. 9 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Набедили са седем души за починали от ... зараза. Вече няма да споменават водещите заболявания на починалите, че по-трудно се лъже и никой не вярва. А новите случаи са повторните тестове на вчерашните 80 плюс още 70 нови, чиито повторни тестове ще са в статистиката за утре- другиден.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 10. 10 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Вдигнете я малко тази бройка на тестовете поне до 10000 теста на ден и поддържайте така.

  ДБ=БКП
 11. 11 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Дневник, моля, публикувайте процента положителни тестове в графика по дни.

 12. 12 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Любопитно

  До коментар [#11] от "tanton":


  По часове не искаш ли?

 13. 13 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#8] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":” Дано поне е станал по-малко смъртоносен та да не ни умори за месеци”, да не е чак толкоз бързо,казваш?))))))

 14. 14 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#13] от "angeles":

  Тъй де. Да поживеем някоя годинка в повече

 15. 15 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Носете си маските и се дръжте отговорно към себе си и към другите, момичета и момчета!!!
  Преди 3 дни във Велико търново един абитуриент влуди 1 000 човека с безотговорното си поведение!!!
  Пазете се и пазете другите - няма друг начин!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Това което ми прави ОСОБЕНО впечатление при този вирус е, че топлото време никак не го обезсилва... Какво ли ще е наесен?

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  Можем да спазваме мерките, които всички знаем ! Да избягваме всяко място, където има струпване на много хора - масови мероприятия, големи хотели, курорти и пр. Повече от това няма какво да се направи при пълна липса на ефективно лекарство срещу ковида, каквито и да бъдат резултатите за дрнонощие у нас ! Пожелавам на всички да останем живи и здрави ! Ако все пак някой и се зарази - да не е с фатален край !

 19. 19 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#14] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени": Споко,много лоши болести се отключват на нервна почва! А то след някоя и друга годинка все от нещо ще се мре!))

 20. 20 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  1 и 2 сте се насрали от шопе (за 2 е ясно). Толкова ли не умее та да мислите бре? На ден вече правят по 3-4 хиляди теста а не както в началото по 100-300. Логично е при 3-4к теста на ден и откривсемостта да е по голяма. Излекуваните и те растат с много и бързо. Активните случаи са около 2 к което е смешно за да се говори за епидемия и пандемия. Добавете скандалите около мутрата Борисов и 6 млрд. евро, които балъците от Брюксел искат да ни дадат и картината става още по ясна. На малко заразени денги нет! Мийте си ръцете, спазвайте дистанция и си живйте живота. Твс е формулата.

 21. 21 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1175 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Едно денонощие имаше 8 починали.

 22. 22 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#12] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ако исках по часове, щях да напиша. Други въпроси?

 23. 23 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2711 Неутрално

  Вчера имаше репортаж от Видин /може и да бъркам града/, болните ги лекуват кожен лекар, анестезиолог и очен лекар.

  Борисов дано осъзнава, че може да бъде съден.

  Любовта ще спаси света!!!
 24. 24 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  В рейс 111 в София е пълно с цигани без маски. Рейса се пука по шевовете, пълен е с народ. За циганите маските явно не важат.
  Къде са котролните органи?

  ДБ=БКП
 25. 25 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В рейс 111 в София е пълно с цигани без маски. Рейса се пука по шевовете, пълен е с народ. За циганите маските явно не важат.Къде са котролните органи?
  —цитат от коментар 24 на anonim440


  Къде са когато пътуват без билети? хаха

 26. 26 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  графата ''оздравели'' направо цепи мрака . бах тоз бацил , дето без лекарства , само с аналгин, чайчета и имуностимулатори се спихва. китайска работа. трябва да си с черепно-мозъчна травма в травматологията за да те порази фатално и патологично .и пак не е сигурно .

 27. 27 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Абе ваш'те планини зелени, на медийни измишльотини топлото време не оказва влияние. Медиите могат да ви будалкат и у жега, и у мраз. Ама този факт не достига до размътените мозъци на заклетите ковидари. Интересно му било на техните планини зелени, какво ще наесен. Ами, същото ше е, ливадо. Тамън екстремистите ковидари- карантинисти да се сплотите още, може една партия да си направите и да се набутате у парламента :)

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 28. 28 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  До коментар [#24] от "anonim440":

  С толкова много цигани, всякаква дисциплина е безсмислена, на тях не им пука от никакви правила и закони, сеят заразата навсякъде, държава няма, която да ги контролира ......

 29. 29 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  С откриване на туристическия сезон и масови спортни прояви, броят на заразените ще расте.

  I Want To Believe
 30. 30 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#17] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  населението на планетата намалява с всеки изминал ден . ше последваме съдбата на динозаврите . носете си маските , спазвайте сошъл дистанса и ако трябва да се сбиете в кръчмата правете така:https://www.youtube.com/watch?v=3juaQvrlsZw

 31. 31 Профил на Choper
  Choper
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#24] от "anonim440":С толкова много цигани, всякаква дисциплина е безсмислена, на тях не им пука от никакви правила и закони, сеят заразата навсякъде, държава няма, която да ги контролира ......
  —цитат от коментар 28 на Alex Ivanov


  Българи, братле, какво да правиш.

 32. 32 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Добре де,защо само в Лом няма случаи на Ковид? Там със сигурност има 50% ромляни,ако не са и повече сега,със завръщането на погерманчените!

 33. 33 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Единствената хубава новина е че статистически погледнато смелчаците на които не им пука и разбирачите които просто знаят че вируса не е опасен ще го хванат по-бързо от тези които се пазят. Ще има някои невинни които ще го отнесат просто защото работните им места са кофти но като цяло които иска ще си го намери.

 34. 34 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2711 Неутрално

  В рейс 111 в София е пълно с цигани без маски. Рейса се пука по шевовете, пълен е с народ. За циганите маските явно не важат.Къде са котролните органи?
  —цитат от коментар 24 на anonim440


  ——

  Не е само 111, в “Хоум макс”е същото.

  В повечето малки магазинчета придавачките са без маски, отидох в Лидъл, където от 50 човека, 5 бяха без маски, но пък вентилацията ще го разнесе за минути, ако някой от тях е болен!

  Любовта ще спаси света!!!
 35. 35 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#15] от "selqnin":

  Това с абитурентите наистина е безотговорно и може да се види във всички по- големи градове. Трябваше властите на местно ниво да вземат някакви мерки, но за съжаление това не се случи. "Резултатите" ще ги видим след 2 седмици...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 36. 36 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Възрастните хора в България са много уязвими. Дано успеем да ги опазим!
  —цитат от коментар 7 на L Glassman


  В БГ има над 2 милиона пенсионери и около 1 милион души с ТЕЛК. С ТЕЛК-а доста се лъже, но повечето имат някакви заболявания.

  Отделно всеки трети е с наднормено тегло, а това е рисков фактор за Ковид усложнения.

  Излиза, че близо половината от населението са уязвими.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 37. 37 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Разстроено

  До коментар [#1] от "Hawaii":

  Днес вече не съобщават възрастта на починалите, както правеха, когато починалите бяха по-малко.
  Търсих в нета и никъде не можах да намеря.

 38. 38 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Дневник, моля, публикувайте процента положителни тестове в графика по дни.
  —цитат от коментар 11 на tanton


  Данните ги има на https://coronavirus.bg/

  Делът на позитивните тестове е 5%, което е доста повече отколкото през май. Тогава бяха 2-3%.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 39. 39 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Това което ми прави ОСОБЕНО впечатление при този вирус е, че топлото време никак не го обезсилва... Какво ли ще е наесен?
  —цитат от коментар 17 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Ще е много интересно защото дотогава епидемията вече ще е набрала скорост.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 40. 40 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#16] от "Мизийски":

  Е защо пък Китай да плаща, след като първоначалният щам на вируса, щам А, е открит само в Австралия и САЩ? Това бе съобщено още през април!

 41. 41 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#25] от "hch33660784":

  у варна е много зле- в кварталната бакалия влизат говняри без маски , въпреки , че пише ''не се обслужват клиенти без маски''. касиерките са безсилни.булгар на табели не обръща внимание . в азия хората са много по- отговорни и организирани . не случайно , след фукушима нямаше и един случай на мародерство в япония . никъде няма боклуци , счупено , изкорубено, надраскано, влаковете им са с чисти кенефи , по гарите кенефите не смърдят , няма осрано и опикано . обаче там о малки ги учат , че благото на обществото стои над личния интерес. тука над трийсе години възпитават в индивидуализъм , нихилизъм ...

 42. 42 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  По този повод - днес ще има мач с над 10 хиляди души публика.

  Ще наваксаме с бързи темпове "пропуснатото" през зимата.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 43. 43 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  С толкова много цигани, всякаква дисциплина е безсмислена, на тях не им пука от никакви правила и закони, сеят заразата навсякъде, държава няма, която да ги контролира ......
  —цитат от коментар 28 на Alex Ivanov


  Циганията, уви, не ходи само по циганите.

  Цигани ли се събират днес на стадиона?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 44. 44 Профил на aqulla
  aqulla
  Рейтинг: 213 Неутрално

  На нашите пенсионни фондове този вирус им дойде много добре. Всички предишни загуби и липси ще ги пишат като следствие на влошената икономика. А някои могат и да включат и бъдещи загуби (кражби).

 45. 45 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Вчера имаше репортаж от Видин /може и да бъркам града/, болните ги лекуват кожен лекар, анестезиолог и очен лекар.Борисов дано осъзнава, че може да бъде съден.
  —цитат от коментар 23 на hope


  От кого?

  Който бит, бит. Другото го знаете.

  Тук е така.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 46. 46 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#31] от "Choper":

  тука всички са индивидуалисти и тарикати . сума години им набиват в главата , че всичко зависи само от индивида , а не от обществото . не можеш да му вкараш в главата тезата , че ако иска да му е чисто , не трябва да хвърля боклуци по улиците ,. вика:''аз плащам данАци , ше пря кот си искам. комунизма свърши''. и така...

 47. 47 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Днес вече не съобщават възрастта на починалите, както правеха, когато починалите бяха по-малко.Търсих в нета и никъде не можах да намеря.
  —цитат от коментар 37 на Patsis


  Има я на coronavirus.bg. Излиза в 8.30 всяка сутрин.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 48. 48 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Трябва да се отбележи, че за сега това което говореше Мангъров се потвърждава, за разлика от това, което говореше ген. Годжи.

 49. 49 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Възрастните хора в България са много уязвими. Дано успеем да ги опазим!
  —цитат от коментар 7 на L Glassman


  Една малка подробност - населението в БГ застарява, догодина ще има повече възрастни в рисковата група. Колкото повече отлагаме, токова повече потенциално уязвими ще има.

 50. 50 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Когато имаше 20-30 заразени на ден забраниха да ходим в парковете,даже и пейките махнаха.Сега при над 100 положителни всеки ден,разрешават футболен мач с около 12 000 зрители,които трябвало да седат през един ред и през един метър.Да, но това не е театрална публика,а банди от лумпени,които не спазват никакви ограничения и забрани.Такъв идиотизъм може да се случи само при нас.Трябва наистина да си адски тъп,за да забравиш,че в Бергамо се заразиха хиляди точно от един такъв мач.
  Кралев се изтъпани пред телевизиите,че отговорността била на професионалната лига да се спазвали ограниченията.Каква отговорност ще носят те,като се заразят много хора?Може би ще ги лишат от билети за симфоничен концерт или ще ги накарат да си ударят задниците в тавана?

 51. 51 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#45] от "Николов":

  ъхъ. то и повечето в ''интензивното'' , са най-вече в травматологията . тоз ковид голям бой ги бие тия люде .

 52. 52 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  Толкоз близо до рекорд!

 53. 53 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Гневно

  До коментар [#35] от "Kamenarski":

  В Отечеството така наречените "власти" на всички нива са в плен на дитгиталните виртуални талибани!!!
  На никакво ниво никой няма топчици и южно подножие на гърба за да вземе сериозно управленско решение ако то няма да се хареса в една определена мрежа, която кой знае защо още наричат "социална"....
  Това не е лидерство!
  Това не е власт.
  Това не е политика!
  Това не е държавност!

 54. 54 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Гневно

  До коментар [#42] от "Николов":

  12 000 ?!?!?!

 55. 55 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  много интересен беше случая с оная даскалица в перник , дето уж била коронясана , пък кога жената си направила тест срещу заплащане , я изкараха негатив . и повечето короновани са тъй- с по няколко теста . статистиките са ала-бала . след толкова месеци и след толкова доказателства за уйдурми , продължават да паникьосват пейзаните и да ни правят на маймуни с тоз бацил. ония в СЗО са за разстрел .

 56. 56 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Любопитно

  До коментар [#19] от "angeles":

  Аз като те гледам днес колко ти е весело.... вече да не си я отключил нещо психичната болест?

 57. 57 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Любопитно

  До коментар [#39] от "Николов":


  Бойко Борисов когато кацна на стадиона в Смолян за да посети ,,Арексим”, където изработваха шлемове защо не поръча още тогава на г-н Асенов да продаде 700 шлема ба ,,Хроновски”?.... Едната фирма произвежда части за другата... Просто рекламата беше важна, а здравето на работещите хора-Ц...!

 58. 58 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#50] от "kwy38371721":

  Тъпа__нари! Щаб,нощ...и накрая ,,ще се мре яко”...

 59. 59 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1047 Весело

  До коментар [#56] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени": Споко,тя психичната не е опасна,ти внимавай с другата😉

 60. 60 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Класическа втора вълна, за съжаление

 61. 61 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#53] от "selqnin":

  Не, това е точно ДИРЕКТНА ДЕМОКРАЦИЯ, каквато много хора сънуваха. Ето я на практика - хората си искат мачовете и не вярват във вируса и властта им го дава. Ако утре поискат, властта пак ще наложи блокади и ще вдигнат пейките.

 62. 62 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#23] от "hope":

  А защо да бъде съден, айде да направим един бърз референдум и да видим колко хора са за блокади и колко са за пълна свободия ?

 63. 63 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#59] от "angeles":

  От много време се опитваш да ми кажеш нещо, но все не успяваш. Давай да те чуем!

 64. 64 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Възрастните хора в България са много уязвими. Дано успеем да ги опазим!
  —цитат от коментар 7 на L Glassman


  800 000 български пенсионери живят с минимална пенсия, която стана 250 лв, или около 130 евро!?!?!? Как точно ще ги "опазим" старите хора, като тия пари и за лекарства не им стигат? Сега ли се сетихте за старите хора в България, които ги бият, ограбват, изнасилват и убиват по селата едни хлебарки, на които дори етноса не можеш да им споменеш, че ще те обвинят в расизъм!

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 65. 65 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2711 Неутрално

  До коментар [#23] от "hope":А защо да бъде съден, айде да направим един бърз референдум и да видим колко хора са за блокади и колко са за пълна свободия ?
  —цитат от коментар 62 на m17


  ——

  Защото, той трябва да осигури адекватно лечение на хората, не да ги лекуват кожни лекари.
  Ако, няма лекари, да направи така, че заразата да намалее - да затваря поетапно масовите събития.
  Мнозинството не ме интересува, те могат да го съдят, че е ограничил правата им, да видим човешкия живот или ходенето на плаж и мач, са по-важни.
  Ако някой почине обаче, лекуван от фелдшер, мисля че ще може да предяви претенции към държавата.

  Любовта ще спаси света!!!
 66. 66 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Неутрално

  До коментар [#47] от "Николов":

  Благодаря - намерих ги, ама в Прочети повече.

 67. 67 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Весело

  До коментар [#61] от "m17":

  хората си искат мачовете
  А най-вече капиталът си иска бизнеса и му се изпълнява желанието!

 68. 68 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#36] от "Николов":

  Айде малко по сериозно - в Италия средната възраст на починалите в 81 година, в България средната преживяемост е 76 за мъжете и 78 за жените. Отделно плътността на населението дори в София няма общо с населението на Милано или Северна Италия, мобилността е много по-ниска, физически нямаме такъв брой домове за възрастни и хосписи като в Италия или Швеция и другите европейски държави. На практика максимума на епидемията в нас би бил много пъти под техния.

 69. 69 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  масовото измиране ни чака зад хоризонта . във варна хората драстично намаляха . вечер в тая жега мирише на леш. колони от камиони сноват денонощно , маскирани като зърновози . спират тока през нощта , понеже има няколко хиляди обдишватели , дето бачкат денонощно в спешното и харчат много ток . холограмите накъсват, щото операторите заети с тях мрат . вече не могат да покриват мащабите на пандемията .

 70. 70 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#65] от "hope":

  Претенциите към политиците се предявяват на избори. Да не забравите да си ги предявите следващата пролет.

 71. 71 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Гневно

  До коментар [#61] от "m17":

  Не съм чувал за Директна демокрация.
  Учил съм за пряка демокрация.
  Това, което се случва е процес на упражняване на власт, който не е ръководен от Разума и емпиричните данни, а от емоциите на една група дигитални талибани, които нито имат експертиза, нито капацитет, нито ще понесат някаква отговорност за начина, по който влияят на процеса на вземане на решения!
  Това е погрешна и порочна схема.
  Нещо като "Игра с нулева сума"!!!!

 72. 72 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1847 Неутрално

  Къде е мисирката Бенатова?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 73. 73 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Гневно

  До коментар [#62] от "m17":

  Искате ли да направим "референдум" и за :
  -връщане на смъртната присъда ;
  -ограничаване на човешките и граждански права на малцинствата;
  -евтаназиране на пенсионерите....
  Хайде малко по-разумно и сериозно, МОЛЯ!!!

 74. 74 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#71] от "selqnin":

  янлъш си, челеби. пряката демокрация е най- късия път към диктатурата на пролетариата . в българия и по света масово авторитетите отдавна са отречени и заменени с индивиди като Джордж флойд . интелигентен човек си , сам си отговори защо? защо ни направиха на маймуни и ние мълчим? защо основните морални норми не се спазват масово , въпреки , че са заложени даже в наказателния кодекс? защо в двайсе и първи век още има реинфорсмънт органи , които следят нормите да се спазват ? защо се държим като маймуни и ни правят на такива?

 75. 75 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#62] от "m17":Искате ли да направим "референдум" и за :-връщане на смъртната присъда ;-ограничаване на човешките и граждански права на малцинствата;-евтаназиране на пенсионерите....
  —цитат от коментар 73 на selqnin


  Почнах да чета и да кимам одобрително, докато не стигнах до пенсионерите. Това защо трябваше да го добавяш? Българска работа, всичко разваляме накрая.

 76. 76 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 250 Неутрално

  До коментар [#36] от "Николов":Айде малко по сериозно - в Италия средната възраст на починалите в 81 година,
  —цитат от коментар 68 на m17


  Е, в България е 65

 77. 77 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Весело

  Гледам, че средната пенсия е горе-долу колкото два платени теста за коронавирус.

  Българският вариант на Хамлет - като закашляш, дали предпочиташ неизвестността на коронавируса или гарантираната гладна смърт.

  Макар че като чета с какво ги хранят в болниците, изборът май става по-лесен.

 78. 78 Профил на mgo21648637
  mgo21648637
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Идиота Мангъров пак се е изтропал по някаква телевизия че нямало нужда от никакви мерки, и чак обяснява на гърците как да си управляват държавата. В същото време България и Македония са единствените страни в Европа в които има втори пик на инфекцията. За сравнение Словения, Австрия, Гърция, Словакия почти нямат нови случаи.

 79. 79 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1261 Любопитно

  Влизам и гледам в сайта на https://coronavirus.bg/bg/news/377 - починал е мъж на 53 години със сърдечно заболяване. Доста от мъжете на тази възраст имат такива заболявания, те даже не са нещо необичайно, хипертония, аритмии и т.н.
  Много ми е интересно обаче, защо все още не е направено изследване колко от починалите са активни пушачи примерно, защото според мен това си е един доста доста рисков фактор. На никой друг ли не му прави впечатление това?

 80. 80 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Весело

  До коментар [#12] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ако може и по кръвни групи, пол и възраст, сексуална ориентация и резус фактор!
  И слушайте Румбата с дрона: това е щам на провокацията, не се плашете, бъдещето принадлежи на храбрите, а не на уплашените!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 81. 81 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 512 Неутрално

  "Премиерът призова феновете да спазват мерките на стадиона..............."
  Отварянето на стадионите след чалготеките е най-голямото безумие на премиера. През април ни плашеше с ковчези сега е на 180 градуса. Но какво да се прави като със собствениците на футболни отбори и чалготеки Баце реди каре белот. Поне другата седмица като има нов ръст на заразените в София ще знаем кого да търсим отговорен.

 82. 81 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 264 Неутрално

  7 починали за денонощие------------------------------------------Започна се вече яко да се мре
  —цитат от коментар 1 на Hawaii


  От Април месец сме готови с чувалите и хладилните камиони - няма да се плашиш.

 83. 83 Профил на Будител
  Будител
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Въпреки опашките пак ще идеме в гърция, а не на бетономорието. Да духат супата българските чалгари.

  Lacoccaracha!
 84. 84 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#80:"Незнайко в Слънчевия град"бъдещето принадлежи на храбрите, а не на уплашените!!![/quote]

  Много повече уплашени ще оцелеят обаче.

 85. 85 Профил на laik87
  laik87
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Сърбите да си минават през северна македония

 86. 86 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Носете си маските и се дръжте отговорно към себе си и към другите, момичета и момчета!!!Преди 3 дни във Велико търново един абитуриент влуди 1 000 човека с безотговорното си поведение!!!Пазете се и пазете другите - няма друг начин!
  —цитат от коментар 15 на selqnin


  Вероятно абитюриента е влязъл в магазин с трима клиенти без маска, като преди това е бил в дискотеката пак без маска..

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 87. 87 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2711 Неутрално

  До коментар [#65] от "hope":Претенциите към политиците се предявяват на избори. Да не забравите да си ги предявите следващата пролет.
  —цитат от коментар 70 на m17


  ——-

  Не може политиците да се съобразяват само с изборите, има Конституция, Закони.
  Борисов трябва да ни осигури елементарни условия, като правото на живот.
  Не може, при липса на медицински персонал, да не прави нищо за ограничаване на заболяването. Само, за да напълни бюджета.

  Любовта ще спаси света!!!
 88. 88 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#71] от "selqnin":

  Това ме изкефихте и съм напълно съгласен:
  "емоциите на една група дигитални талибани, които нито имат експертиза, нито капацитет, нито ще понесат някаква отговорност за начина, по който влияят на процеса на вземане на решения".
  Точно истериците в този форум - анонимни, не носят отговорност но създават натиск за правене на всякакви глупости. Е за щастие в България все още има демокрация и решенията се вземат според волята на мнозинството.

 89. 89 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#73] от "selqnin":

  Аз не искам да правим референдуми (освен по-много сериозни теми) защото обществото ни не е зряло и се правят глупости. Но това е демокрацията - управлява се според волята на масата. А не според волята на един фургон хора, които са си въобразили че са умни и красиви и знаят всичко.

 90. 90 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#76] от "stefan_b":

  Ами точно, средна възраст значи че половината от тия 34 хиляди починали в Италия са били над 81 години. А другите малко по-малко предвид че няма толкова хиляди столетници дори там. Т.е починали са основни много възрастни и болни хора. Които в нашенките условия отдавна са се споминали и затова средната преживяемост е толкова ниска. Което не е за хвалене но е факт и един от факторите за ниската смъртност досега в България - просто няма толкова много болни възрастни хора.

 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3765 Весело

  Мангъров преди месец: "Коронавируса си отива и след месец-два ще си спомняме за него като нещо отвадна отминало"....
  Както се казва, право в "десятката"!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мангъров преди месец: "Коронавируса си отива и след месец-два ще си спомняме за него като нещо отвадна отминало"....Както се казва, право в "десятката"!
  —цитат от коментар 91 на hamiltonf


  Единственото което си спомням от неговите творения е един хубав въпрос който му зададоха преди няколко месеца - защо никоя друга държава не подкрепя неговата идея че трябва хората да се събират заедно и да си разменят заразата колкото могат повече. Неговия отговор беше простичкото - защото са глупави.

  Та така, тези 3 думи са всичко което ми трябваше да знам за него. Сега просто като му видя лицето или името някъде - игнорирам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на edinotselo
  edinotselo
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Хора, вие съвсем сте се стъписали! Дишайте, не се страхувайте! Нали знаете, че всички ще умрем някой ден. Никой от нас няма да живее вечно, за съжаление, но поне живейте без да се страхувате, живейте със страст, не със страх. Бъдете здрави и не е притеснявайте, за горе си има ред!

 96. 96 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#87] от "hope":

  А с какво да се съобразява ако не с избори - с един файтон умни и красиви истерици и техния водач - добрия олигарх ?.

 97. 97 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#93] от "hch33660784":

  Чак пък нито една друга държава - Швеция дори го превърна в държавна политика и между другото успя да постигне групов имунитет - смъртността затихна, последните дни имат по няколко човека починали на ден. В САЩ също зарязаха бруталната карантина и ще лекуват тежките случаи само.

 98. 98 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1502 Неутрално

  Идиота Мангъров пак се е изтропал по някаква телевизия че нямало нужда от никакви мерки, и чак обяснява на гърците как да си управляват държавата. В същото време България и Македония са единствените страни в Европа в които има втори пик на инфекцията. За сравнение Словения, Австрия, Гърция, Словакия почти нямат нови случаи.
  —цитат от коментар 78 на mgo21648637


  Мантрата, че пълното отпускане на мерките било добре за икономиката е партенка за слабоумни. В момента в който влезем в черните списъци спират полетите с туристи и започват да слагат карантина за идващите от БГ. И тогава загубите ще са огромни.

  Това вече започва да се случва - Финландия, Естония и Словения въведоха задължителна карантина за идващи от БГ. Това автоматично означава, че този сезон туристи от тези страни няма да има.

  Ако продължаваме така икономиката здраво ще поеме вода.

  Пита се за какво си го причиняваме това?

  За да могат няколко хиляди талибани да се млатят по стадионите?

  И още толкова съдържателки на барове и дискотеки да направят пачка? Ама от глупост и късогледа алчност не само няма да направят пачка, ами и ще затрият и останалата част от икономиката.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 99. 99 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#93] от "hch33660784":Чак пък нито една друга държава - Швеция дори го превърна в държавна политика и между другото успя да постигне групов имунитет - смъртността затихна, последните дни имат по няколко човека починали на ден. В САЩ също зарязаха бруталната карантина и ще лекуват тежките случаи само.
  —цитат от коментар 97 на m17


  Пълни лъжи. В Швеция имаха правила да не се събират хора на големи групи и да стоят на дистанция. Това Мангъров не го искаше. Там абсолютно нямат групов имунитет. Едва 8% от техните са заразени. Смъртността въобще не е затихнала. Даже минаха Франция по смъртност на 1 милион и то доста отдавна.

 100. 100 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#98] от "Николов":

  Визираните държави нямат практически ефект върху българския туризъм. За съжаление руснаците няма да дойдат тази година, повечето немците също така че загубите ще са сериозни.
  Иначе съм съгласен че не трябва да се форсира разпространението на вируса а да го управляваме т.е масови събития не трябва да има до догодина.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK