Варна пусна туристически портал на 6 езика

Варна пусна туристически портал на 6 езика

© Община ВарнаС изцяло нова визия - рубрики, снимки и видеа, е от днес официалният туристически портал на Варна. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.


Сайтът се поддържа на 6 езика: български, английски, руски, немски, френски и румънски. Специални рубрики дават информация за забележителностите, начините за придвижване в и около града, за атракциите, музеите, храмовете, парковете и възможностите за спорт.


Новата версия на сайта осигурява по-бърз достъп до информация за културния и от спортния календар на Варна. В новата версия на портала е разработен и модул "Туристически маршрути", в който има актуални данни за предстоящи обиколки на Варна с екскурзовод, с конкретен маршрут и език, на който се изпълнява.
В услуга на туристическия бизнес са доразвити модулите за създаване на хотелски профили, заведения, търговски центрове, магазини, транспортни услуги и всички други дейности, свързани с бранша. В същото време въпреки похарчените 150 млн. лв. по проекта "Интегриран градски транспорт на Варна" по-голямата част от спирките в града са без маркировка с името им, линиите, които обслужват, графика на движение на автобусите, възможните връски и т.н. Информация на чужд език няма нито по самите спирки, нито в автобусите в туристическия град.


Запитванията, изпратени от посетитетлите на портала се пренасочват директно към регистрирания обект.


Според данните, разпространени от местната администрация за 6 години от своето създаване сайтът visit.varna.bg е достигнал аудитория от близо 2 хил. души на ден през зимните месеци и по над 4.5 хил. на ден през летните месеци, като посетителите са от над 190 държави.


В разпространената информация не е посочена стойността на извършения редизайн.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK