Защитата на Иванчева: Това дело е пример за опорочен процес

Десислва Иванчева пред съда по мярка за неотклонение, 2018 г.

© Георги Кожухаров

Десислва Иванчева пред съда по мярка за неотклонение, 2018 г.В пледоариите си защитниците на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова пред второинстанционния Апелативен специализиран съд - Гинчева, Хаджигенов и Емануил Йорданов, посочиха освен спорните според тях твърдения на обвинението, също и нарушенията, допуснати от самото начало на делото, които го опорочават.


По повод заявеното от прокурора Стоев по-рано, че липсата на достатъчно открито количество маркиращо вещество по ръцете на подсъдимите не може да бъде в полза на оневиняването, тъй като подкуп можел да бъде платен и с банков превод, адвокат Николай Хаджигенов, защитаващ Иванчева, заяви, че от тезата на обвинението "се откривали два нови източника на правото - първо - възможност за получаване на подкуп по банков път, и второ - възможност за получаване на подкуп чрез договор".


Още в досъдебното производство прокуратуата потвърди, че следи от маркиращото вещество, с което са били белязани парите за подкупа, са открити по носа на Иванчева, по повод на което Хаджигенов коментира пред съда, че подсъдимата вероятно е броила банкнотите с носа си, а не с ръцете си. По повод на продължилото 7 часа държане на Иванчева и Петрова на кръстовището пред Спортната палата в белезници с ръце на гърба на 17 април 2018, когато бяха задържани, защитникът каза: "Този процес е първият след Лайпцигския, който се използва в досъдебната фаза за саморазправа, с такава цел бяха създадени специализираните съдилища." За първи път кмет, посочен от гражданите, не от политическикте партии, е накарал строителните бизнесмени да облагородяват района, а основният свидетел на обвинениеон е нарекъл това рекет".
"Защо Гешев прави хиляди изявления, предварително посочващи Иванчева за виновна?"


"От задържането на подсъдимите, настоящия главен прокурор има дейно участие, а стана ясно, че е имал участие и преди задържането. В какво свое качество тогава Гешев присъства на ареста и защо прави хиляди изявления, посочващи Иванчева за виновна. Установи се пряка връзка между свидетеля Ваклин и Иван Гешев. Това производство в този му вид е блестящ пример за опорочен процес поради неспазването на законността. Не може да се постигне законосъобразна цел с незаконни средства", заяви в пледоарията си адвокат Хаджигенов. По думите му е нарушена
Директива 343/2016 на ЕС, след като Иван Гешев лично, както и всички ангажирани в разследването месеци наред са представяли обвиняемата като предварително дказано виновна.


"Гешев ежедневно тиражираше по медиите отделни части от доказателствеите материали, и то само такива, сочещи вина. Седмици би отнело изчитането на цитатите от Гешев, от службите, включително и представители на правителството. Всичко това доведе до това целият свят да разбере, че Иванчева е виновна. Това ни води до плашещото заключение, че целта на настоящото дело е разправа с политически противник, избран от гражданското общество, напомин още веднъж Хаджигенов, че кандидатурата на кметицата на "Младост" бе издигната от граждански инициативен комитет. Да се произнася от разследващите органи и прокуратурата предварително осъждане днес вече се превърна в практика и за другите дела - пряко да се сочи вината на някого", заяви адвокатът.


Хаджигенов защити и правото на гражданите да реагират с отворено писмо в защита на Иванчева и Петрова, което беше изпратено до съда. Прокурорът Стоев определи писмото като недопустим натиск над съда, а съдията заяви, че наистина то е неотносимо към делото, но го прие за сведение. По повод на писмото адвокат Хаджигенов каза: "Когато прокуратурата публично вменява вина, това е добре според нея, но когато става въпрос за граждани - това е влияние върху съда според прокуратурата."


Адвокат Емануил Йорданов, защитник на Биляна Петрова, оспори детайлно противоречията в сочените като доказателства в обвинителния акт за искането и приемането на подкупа. По повод скритата саоличност на свидетел, адвокатите попитаха риторично "кой има интерес и възможност да манипулира СРС? И защитникът отговори: Това е само прокуратурата, ДАНС, КПКОНПИ." А Хаджигенов обобщи: " Сега всеки знае какво го очаква, ако си позволи да противоречи на властта."


Междувременно на делото "Иванчева" обърнаха внимание немскоезични медии. В обширен материал от 2 юли ARD информира за процеса.


Към 19 часа заседанието продължи с пледоарията на адвоката на подсъдимия Петко Дюлгеров Мариана Тодорова. Той е обвинен в посредничество в искането и предаването на подкупа. Съдът ще обяви присъдите на 6 юли.

Ключови думи към статията:

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Жената на Гешев има обща фирма с ортака на основния свидетел по делото „Иванчева“ – строителният предприемач Александър Ваклин. Това се доказва по категоричен начин от преглед на редица документи от търговския и имотния регистри. От тях става ясно, че Детелина Ханчева и съдружникът й Марио Кръковски имат пряка и косвена връзка с Ваклин.
  Оказа се, че Детелина Ханчева е съдружник във фирма „ОТЕА“ ООД с дружеството „М консулт 95“ ЕООД, управлявано от бизнесмена Марио Кръковски. Именно Кръковски влиза в различни бизнесконфигурации с Александър Ваклин. Интересна подробност е че „М консулт 95“ притежава целият бизнес парк „Илинден“, който се намира на ул. „Генерал Столетов“ № 11. В него се помещават и всички фирми на Ваклин и Кръковски (за тях четете малко по-надолу).

  От документите е видно, че Детелина Ханчева освен съдружник с Кръковски, си е купила изгодно различни имоти от фирма, свързана с него.

  Първата покупка на Детелина става няколко месеца след фалита на Корпоративна търговска банка. Припомняме, че в него Гешев има водеща роля като обвинител. На 9. 12. 2014 година тя се „обзавежда“ с апартамент в Зона Б17 от 72 кв. м., намиращ се на ул. „Генерал Столетов“ № 8 . Продавач е „МС Консулт 2010“ ЕООД. Две години по-късно си взима от тях и паркомясто, от 19 кв. м. в същата сграда. През лятото на следващата година – на 9.08. 2017 г., дамата става горд собственик на част от поземления имот, върху който е построен блока.  Любопитно е, че точно отсреща, буквално на метри от блока на Детелина, на ул. „Ген. Столетов“ № 11 се намира бизнес сграда „Илинден“, която е собственост на Ваклин и Кръковски, като в нея се помещават фирмите им.
  „МС Консулт 2010“ ЕООД
  Фирмата „МС Консулт 2010“ ЕООД е собственост на „МАВ Груп 21“ ЕАД . Прехвърля й я офшорната компания, регистрирана на Сейшелските острови „Трансвю Холдинг Лимитид“. Управител е Марио Кръковски. През януари 2019 г. „МС Консулт 2010“ променя адреса на седалището си от ул. „Ген. Столетов“ № 11 на ул. „Стефан Стамболов“ 28, където е и седалището на „М Консулт 95“, съдружник на Детелина Ханчева. Кореспонденцията обаче продължава да се води на офис 12 в бизнес сградата на Ваклин и Кръковски. Сложните връзки продължават да се заплитат като имената Кръковски и Ваклин неизменно вървят ръка за ръка.

  Така например „МАВ Груп 21“ ЕАД се води също на адрес ул. „Стефан Стамболов“ 28. Дружеството притежава и „МАВ Груп“ ЕООД, където Кръковски е управител. В „МАВ Груп 21“ е вписан в съвета на директорите. Собственик е Мартин Паралиев.
  Имотът, който притежава „М Консулт 95“ е бил преди това собственост на друга фирма – „София Централ“ ООД - където съдружници са Александър Ваклин и „МС Консулт 2004“. От своя страна „София Централ“, регистрирано на ул. „Генерал Столетов“ офис 15, заедно със спомената вече офшорка, са съдружници в дружество „МАБ Билд Груп“ ЕООД. То се намира на ул. „Генерал Столетов“ № 11, офис 12. т.е. отново в комплекс „Илинден“. До 2016 г. дружеството се е наричало „МС Консулт 2009“.

  Сега да погледнем и към „МС Консулт 2004“ - съдружници са били Марио Кръковски и Александър Ваклин. На 24 април 2018 г., т.е. няколко дни след ареста на Иванчева и Петрова, фирмата е прехвърлена на Кирил Кирилов, като седалището на фирмата отива на ул. „Стефан Стамболов“ 28, а адресът за кореспонденция остава в комплекс „Илинден“, офис 15, до офис 16, където пък откриваме „Ваклин Груп“. Въпросният Кирил Кирилов очевидно не е случаен и по всичко личи, че е свързан с Кръковски и Ваклин. На негово име излиза и т.нар. фирма „София Централ Б“. Управител тук е самият Кирилов, но забележете, че собственици са „МС Консулт 2004“ и „ПАР България“ ООД.
  Съдружници в последната посочена фирма са трима души – Александър Ваклин, Питър Кларк и Робърт Уинтър. Оказва се че двамата чужденци живеят в един и същи апартамент в ж.к. „Люлин“.
  През последните години Ваклин и Кръковски имат заплетени бизнес отношения, включващи създаване и прехвърляне на фирми, които се водят главно на два адреса. Това са ул. „Стефан Стамболов“ 28 и собствената им бизнес сграда „Илинден“ на ул. „Генерал Столетов“ 11. Именно тази сграда е в съседство с имота на Детелина.
  Прегледът на документите ни отведе и към офшорката „Трансвю холдинг лимитид“, за която вече ви споменахме. Тя е била и първоначален собственик на „МС Консулт 2010“ – фирмата продала апартамента с гаража и земята на Детелина Ханчева. Справка показва, че тази офшорка е свързана с Обединените Арабски Емирства. За нея има документи в Панамските досиета.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 284 Неутрално

  .
  —цитат от коментар 1 на unknown artist

  За кинтите нещо да кажеш?

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1976 Неутрално
 5. 5 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#2] от "DonaldDumb":

  Внимавай, ако ти намерят наркотици под седалката на твоята кола, да не те изкарат наркоман. Това е улика, но не и доказателство. Доказателство е, че прокуратурата е некадърна да събере годни доказателства.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#3] от "DonaldDumb":

  Постановка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#2] от "DonaldDumb":Внимавай, ако ти намерят наркотици под седалката на твоята кола, да не те изкарат наркоман. Това е улика, но не и доказателство. Доказателство е, че прокуратурата е некадърна да събере годни доказателства.
  —цитат от коментар 5 на evtimvz


  На мене не са ми намирали! А на тебе?

 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  "Този процес е първият след Лайпцигския..." - дори не могат да го изкопират, но БГ особеностите са по-шик!? Постановка е отвсякъде, заради наивното вярване на хората, че има демокрация в държавата. Пак ще се прочуем по света.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4818 Неутрално

  До коментар [#7] от "DonaldDumb":

  Плюй си в пазвата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#7] от "DonaldDumb":

  На юридически необразованите и безлични тролчета освен хонорарчета никой не им обръща внимание.

 11. 11 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1883 Неутрално

  Историята с г-жа Иванчева е съшита с бели конци. Трябва да я подкрепим защото на всеки от нас може да скроят подобен номер.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 12. 12 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Кво да ти кажа ?
  Че Иванчева е първият човек в света , който е преброил 1 кашон пари само с носа си и лактите си ?
  Дейвид Копърфилд пасти са яде пред илюзионистите от Магнаурския ПУЦ в Симеоново
  До коментар [#3] от "DonaldDumb":

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 13. 13 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#7] от "DonaldDumb":

  Между другото, на един журналист, който разследваше корупция в нашето МВР, му бяха бутнали и намерили без поемно лице и без заповед за обиск.

 14. 14 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#7] от "DonaldDumb": Проблема е,че може да ти намерят каквото си поискат!

 15. 15 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  В тюрмата Иванчева и сие въпреки воплите на разни защитници. Тя излъга една камара гласоподаватели на Младост.

 16. 16 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#11] от "haq30626233": Първо трябва да бъдете избран за кмет,и то не от листата на тиквите,после вече ще ви се напълни багажника с кинти!

 17. 17 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Няма как една крадлива лелка да я изкарате борец за справедливост. Няма борец за справедливост с 20 000 евро в колата...

 18. 18 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Всички, които държат хиляди евро в кутии за обувки или в нощни шкафчета са криминални престъпници, които трябва да бъдат съдени... Нали, Баце?

 19. 19 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  Много унижения претърпя Иванчева. Стоически издръгжлива жена може да изтърпи да стои 7 часа с белезници на оживено кръстовище. Но върхът беше , когато и сложиха пранги на краката при посещение на лекар , когато беше в ареста. Влачеше си оковите придружавана от двама полицаи. Сякаш сме в средновековието , а не в двадесет и първи век. Третираха я като опасен престъпник №1 на Балканите.
  Вижда се , че целият поцес е нагласен и фалшив , но да приемем, че Иванчева е поискала подкуп. На фона на това , което разказва Божков за което е дал сигнал в прокуратурата, за десетките милиони , които е бил изнуден да дава на Борисов и Горанов , нейните прегрешения са като детски бели. Гешев защо не е сложил белезници на Горанов и Борисов и защо е не ги е вкарал в ареста?

 20. 20 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Е вече е наистина смешно- спипани с парите, в центъра на града, всичко заснето от стотици хора и репортери.....и иде един адвокат да ни каже, че количеството вещество не било достатъчно много!!?!?! Твърдя от години, че сумати задунаец е правен в г.з!
  —цитат от коментар 2 на DonaldDumb


  Абе... не бързай и ти да съдиш.

  Не са спипани с пари, парите са били в колата, бил ги оставил Дюлгеров. Каките може и да са знаели, може и да не са. Но пари в тях няма открити.

  От репортери и "стотиците" кибици е заснето не всичко, ми нищо. Заснети са как кесят с белезници, и как службите сноват около тях. Не са заснети с пари, не са записани да искат, записани са да стърчат с белезници, което- да повторя- е нищо, най- малкото- щото не ги съдят за седене с белезници, ми за корупция.

  Службите казаха, че ползвали СРС-та, ма май не са изкарали нищо стойностно досега.

  С количеството вещество- наистина не знам кво се доказва. Интересно ми е да видя показно- как се получават или броят пари- с нос. Нямам идея, но ако на някой в прокуратурата продължи да му расте така носа (по Пинокио)- може и да ни покаже. Аз пробвах с моя- не стана.

  За кво "иде един адвокат"- ми за да си свърши работата.

  Ако не си, или не се правиш на малоумен- поне ще допуснеш, че може в цялата работа да има нещо гнило. Не е невъзможно бе, човек- погледни фактите.

  Каките може и да са искали кинти, може и да са получили. Ма с такива доказателства- толкова... Докато не излязат убедителни доказателства- те не са корумпирани. Или поне така казва законът.

  Ти- разбира се- можеш да кажеш обратното.

  И аз да кажа обаче нещо- добре, че не си съдия...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 21. 21 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Интересна линия следва Дневник:
  - Сляпа защита на всички престъпници!

  То бива пропадане, ама чак толкова?!

  Машини прости, народ неук.
 22. 22 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1460 Любопитно

  В тюрмата Иванчева и сие въпреки воплите на разни защитници. Тя излъга една камара гласоподаватели на Младост.
  —цитат от коментар 15 на Да вярваме на истината


  Как ги излъга?
  И как ти в Габрово научи това?

 23. 23 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#19] от "tacheaux":

  Няма как оправданието на един престъпник да е, че има и други престъпници...

 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  Ако осъдят Иванчева , никой на отговорна длъжност или обществено лице не може да бъде сигурен , че няма да му подхвърлят в колата наркотици или пари и да бъде обвинен в корупция или че е наркотрафикант. Ще те очернят и ще те вкарат в затвора. В мафиотската държава е опасно да си държавен служител на висок ранг , ако не си свързан с мафията, както и да си бизнесмен , ако не обслужваш мафията.

 25. 25 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4095 Неутрално

  До коментар [#19] от "tacheaux":Няма как оправданието на един престъпник да е, че има и други престъпници...
  —цитат от коментар 23 на Мишо Петров


  Да съм казал такова нещо? Казвам , че ако Иванчева е виновна за 20 хиляди лева подкуп , но Горанов и Борисов са хиляда пъти по-виновни от Иванчева за 50 милиона подкуп.

 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Е вече е наистина смешно- спипани с парите, в центъра на града, всичко заснето от стотици хора и репортери.....и иде един адвокат да ни каже, че количеството вещество не било достатъчно много!!?!?! Твърдя от години, че сумати задунаец е правен в г.з!
  —цитат от коментар 2 на DonaldDumb  В г*з си правен ти, защото или не си прочел статията, или не си я разбрал, а второто е много, много по- лошо .
  Ако четеш и не разбираш, значи си обратното на остър !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2543 Неутрално

  В затвора всички са невинни, така твърдят и техните адвокати.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 28. 28 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  [quote#3:"DonaldDumb"][/quote]


  « За кинтите да кажеш нещо ? «


  Аз ще ти кажа - ето тук я спипаха Иванчева, броила ги е с носа си, само там светва маркиращото вещество .
  Ти с носът си ли броиш париците от пенсийката, а ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 29. 29 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#5] от "evtimvz":

  То поради негодни доказателства на първа инстанция доколкото си спомням получи 20 години. Колко ли щяха да и дадат ако доказателствата бяха годни?

 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Случаят Иванчева в ARD:https://www.ard-wien.de/2020/07/02/bulgarien-der-fall-iwantschewa/
  —цитат от коментар 4 на Наблюдател  ++++++
  Браво !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на Соломон Рибентоп
  Соломон Рибентоп
  Рейтинг: 8 Любопитно

  [quote#3:"DonaldDumb"][/quote]

  В дръжавата на Бочко,всски мое са ти пробута едно шкафче пълно с деньги!🐷🙉🐷

  Много съм тъп
 32. 32 Профил на Соломон Рибентоп
  Соломон Рибентоп
  Рейтинг: 8 Любопитно
 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  [quote#7:"DonaldDumb"][/quote]


  « На мене не са ми намирали . А на тебе ? «


  Не са ти намирали, защото си мижитурка, ако си против властта, като Иванчева, ще ти намерят и наркотици и пари с маркиращо вещество, а и ... бебе до бабата ти ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2445 Весело

  В тюрмата Иванчева и сие въпреки воплите на разни защитници. Тя излъга една камара гласоподаватели на Младост.
  —цитат от коментар 15 на Да вярваме на истината
  Как ги излъга?
  И как ти в Габрово научи това?
  —цитат от коментар 22 на Virgin


  До коментар [#22] от "Virgin":
  В 400-те ресторанта на Габрово!
  Там всичко можеш да "научиш"! ;)

 35. 35 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Олигарси всех странь, соединайтесь!

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 36. 36 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Е вече е наистина смешно- спипани с парите, в центъра на града, всичко заснето от стотици хора и репортери.....и иде един адвокат да ни каже, че количеството вещество не било достатъчно много!!?!?! Твърдя от години, че сумати задунаец е правен в г.з!
  —цитат от коментар 2 на DonaldDumb


  А защо няма нито една снимка или видео материал от самата среща и предаването на кашончето с парите, след като цялата операция беше подготвена и следена от органите и е в центъра на София, пълно е с камери?

  Има видео само как я държат цял ден на центъра с белезници и броят пари, но как са попаднали там, защо не ѝ светят ръцете, и защо веднага след това изчезнаха, няма обяснения?

 37. 37 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2819 Весело

  До коментар [#7] от "DonaldDumb":

  "На мене не са ми намирали!"

  Не са търсили, не са намерили. Петьо Еврото, ако потърси, всичко ще намери и наркотици, и подкуп, дори и пластичен експлозив С-4, стига "Инструментът Господен" да му укаже.

 38. 38 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Планово престъпен процес?

  "Защитата на Иванчева:
  Това дело е пример за опорочен процес"

 39. 39 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2405 Весело

  ако си против властта, като Иванчева.
  —цитат от коментар 33 на niksan1


  А стига бе,Иванчева,борец срещу властта!?!Втора Роза Люксембург и Долорес Ибарури?И как се "бореше"с властта,като задържаше преписки?Голяма борба е било,хунтата сън не спеше от страх пред тази чутовна героиня!

 40. 40 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  За кинтите нещо да кажеш?
  —цитат от коментар 3 на DonaldDumb


  За кои? За тези, взети на заем, маркирани, не оставили следи по ръцете ѝ у след това върнати на банката -- я си прегледай ръцете да не светят. Или онези, преведени по банков път, и за по-ясно с обозначение "ПОДКУП".

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 41. 41 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Ако се концентрират в Маскве, ще изпотрепят се бе.
  Вразумяйтесь!

  До коментар [#35] от "Любов Шейсе":

  Олигарси всех странь, соединайтесь!

 42. 42 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Парадоксите на държавността.Точно корумпираните водят"битката"с корупцията.Дегенерация се нарича този процес на управление на Държавата.Стига вече.Не знам дали ви е известно,но в менте държавата глобяват хората с увреждания защото не паркират на местата, определени за паркиране на инвалиди,при положение,че на платения общински паркинг няма определено място за паркиране на автомобилите на хората с трайни увреждания.Случаят е истински и е във Варна.Поставена е скоба на на автомобил притежание на човек с увреждане,притежаващ карта за безплатно паркиране до два часа на паркинг,поради инвалидност (трудно подвижен) на паркинга пред управлението на порт Варна,на които паркинг няма определено място за паркиране на хора с увреждания.Не само държавата рекетира гражданите а и общините вече започнаха по починаха държавата( чрез така наречените,мобилни екипи на "градска мобилност".Честита ви"свобода"свободни граждани.Днес нас,утре и вас.

 43. 43 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  Случаят Иванчева не е срам за българската мафия на власт, срам е за българския народ! И не е просто срам, а присъда! Овчедушието доведе България дотук и овчедушието ще я затрие.

 44. 44 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#42] от "Armagedon":

  И понеже тякакъв чичка от "градска мобилност",сложил неправилно скоба,това е "парадокс на държавността"?Трябва ли,заради този случай да искаме оставка на хунтата?Много забавен взе да става форумът?

 45. 45 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Баси...
  Германите до Волга стигнаха но не научиха Български ;)

  До коментар [#30] от "niksan1":

  Случаят Иванчева в ARD:https://www.ard-wien.de/2020/07/02/bulgarien-der-fall-iwantschewa/
  —цитат от коментар 4 на Наблюдател

  ++++++
  Браво !

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5033 Любопитно

  До коментар [#3] от "DonaldDumb":

  Кинтите бяха намерени в кашонче в багажника на колата. Да не искаш да кажеш, че е изключено някой без твое знание да постави кашонче в багажника на колата ти?

 47. 47 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#43] от "Толерантофил Еманципатков":

  Българският съд осъдил едно корумпе и нас трябва да ни е срам?Що?

 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5033 Любопитно

  До коментар [#21] от "Zizu":

  Гешев, ти ли си?

  Не е ли престъпник само този, който е с влязла в сила присъда? Или всеки, който е обвинен от Гешев е престъпник?

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5033 Любопитно

  До коментар [#35] от "Любов Шейсе":

  Иванчева олигарх ли е? 🤣😂

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#1] от "unknown artist":

  " Жената на Гешев има обща фирма с ортака на основния свидетел по делото „Иванчева“ – строителният предприемач Александър Ваклин. Това се доказва по категоричен начин от преглед на редица документи от търговския и имотния регистри. От тях става ясно, че Детелина Ханчева и съдружникът й Марио Кръковски имат пряка и косвена връзка с Ваклин.
  Оказа се, че Детелина Ханчева е съдружник във фирма „ОТЕА“ ООД с дружеството „М консулт 95“ ЕООД, управлявано от бизнесмена Марио Кръковски. Именно Кръковски влиза в различни бизнесконфигурации с Александър Ваклин. Интересна подробност е че „М консулт 95“ притежава целият бизнес парк „Илинден“, който се намира на ул. „Генерал Столетов“ № 11. В него се помещават и всички фирми на Ваклин и Кръковски (за тях четете малко по-надолу).

  От документите е видно, че Детелина Ханчева освен съдружник с Кръковски, си е купила изгодно различни имоти от фирма, свързана с него.

  Първата покупка на Детелина става няколко месеца след фалита на Корпоративна търговска банка. Припомняме, че в него Гешев има водеща роля като обвинител. На 9. 12. 2014 година тя се „обзавежда“ с апартамент в Зона Б17 от 72 кв. м., намиращ се на ул. „Генерал Столетов“ № 8 . Продавач е „МС Консулт 2010“ ЕООД. Две години по-късно си взима от тях и паркомясто, от 19 кв. м. в същата сграда. През лятото на следващата година – на 9.08. 2017 г., дамата става горд собственик на част от поземления имот, върху който е построен блока.  Любопитно е, че точно отсреща, буквално на метри от блока на Детелина, на ул. „Ген. Столетов“ № 11 се намира бизнес сграда „Илинден“, която е собственост на Ваклин и Кръковски, като в нея се помещават фирмите им.
  „МС Консулт 2010“ ЕООД
  Фирмата „МС Консулт 2010“ ЕООД е собственост на „МАВ Груп 21“ ЕАД . Прехвърля й я офшорната компания, регистрирана на Сейшелските острови „Трансвю Холдинг Лимитид“. Управител е Марио Кръковски. През януари 2019 г. „МС Консулт 2010“ променя адреса на седалището си от ул. „Ген. Столетов“ № 11 на ул. „Стефан Стамболов“ 28, където е и седалището на „М Консулт 95“, съдружник на Детелина Ханчева. Кореспонденцията обаче продължава да се води на офис 12 в бизнес сградата на Ваклин и Кръковски. Сложните връзки продължават да се заплитат като имената Кръковски и Ваклин неизменно вървят ръка за ръка.

  Така например „МАВ Груп 21“ ЕАД се води също на адрес ул. „Стефан Стамболов“ 28. Дружеството притежава и „МАВ Груп“ ЕООД, където Кръковски е управител. В „МАВ Груп 21“ е вписан в съвета на директорите. Собственик е Мартин Паралиев.
  Имотът, който притежава „М Консулт 95“ е бил преди това собственост на друга фирма – „София Централ“ ООД - където съдружници са Александър Ваклин и „МС Консулт 2004“. От своя страна „София Централ“, регистрирано на ул. „Генерал Столетов“ офис 15, заедно със спомената вече офшорка, са съдружници в дружество „МАБ Билд Груп“ ЕООД. То се намира на ул. „Генерал Столетов“ № 11, офис 12. т.е. отново в комплекс „Илинден“. До 2016 г. дружеството се е наричало „МС Консулт 2009“.

  Сега да погледнем и към „МС Консулт 2004“ - съдружници са били Марио Кръковски и Александър Ваклин. На 24 април 2018 г., т.е. няколко дни след ареста на Иванчева и Петрова, фирмата е прехвърлена на Кирил Кирилов, като седалището на фирмата отива на ул. „Стефан Стамболов“ 28, а адресът за кореспонденция остава в комплекс „Илинден“, офис 15, до офис 16, където пък откриваме „Ваклин Груп“. Въпросният Кирил Кирилов очевидно не е случаен и по всичко личи, че е свързан с Кръковски и Ваклин. На негово име излиза и т.нар. фирма „София Централ Б“. Управител тук е самият Кирилов, но забележете, че собственици са „МС Консулт 2004“ и „ПАР България“ ООД.
  Съдружници в последната посочена фирма са трима души – Александър Ваклин, Питър Кларк и Робърт Уинтър. Оказва се че двамата чужденци живеят в един и същи апартамент в ж.к. „Люлин“.
  През последните години Ваклин и Кръковски имат заплетени бизнес отношения, включващи създаване и прехвърляне на фирми, които се водят главно на два адреса. Това са ул. „Стефан Стамболов“ 28 и собствената им бизнес сграда „Илинден“ на ул. „Генерал Столетов“ 11. Именно тази сграда е в съседство с имота на Детелина.
  Прегледът на документите ни отведе и към офшорката „Трансвю холдинг лимитид“, за която вече ви споменахме. Тя е била и първоначален собственик на „МС Консулт 2010“ – фирмата продала апартамента с гаража и земята на Детелина Ханчева. Справка показва, че тази офшорка е свързана с Обединените Арабски Емирства. За нея има документи в Панамските досиета."

  Вече имах повод да го кажа под друга статия - от Съюза, ако наистина си направят труда да изследват схемите на ОПГ - то около каскета тип " свински черва", вече само за това трябва да са ни спряло еврофондовете - имаме върховенство не на закона, а на престъпността ! Тук не коментирам ни случая КТБ, ни Божков, ни каквото и да е друго от всичко, което ни залива ежедневно като пумия ! Явно обаче те не искат да си го причиняват ! А и винаги съм го казвал - можем да разчитаме само на себе си ! Спасители от вън няма да има !

 51. 51 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 795 Неутрално

  Адвокатите са сите от Да Бе, сиреч искат да политизират въпроса.
  А Иванчева пътува за Сливен, даже и да имаше добри адвокати.

 52. 52 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2460 Неутрално

  Тъп, по-тъп, Иван Гешев.

 53. 53 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  Слушах записите.
  Иванчева настояваше, да си получи подкупа.
  А дали процеса е опорочен - не съм достатъчно компетентен да коментирам.

 54. 54 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#1] от "unknown artist":

  Колко дни и колко човека писахте това писмо под надзора на адвоката? Много и нетърпеливи - постинг №1. Дано да са ви платили подобаващо ...

 55. 55 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#2] от "DonaldDumb":Внимавай, ако ти намерят наркотици под седалката на твоята кола, да не те изкарат наркоман. Това е улика, но не и доказателство. Доказателство е, че прокуратурата е некадърна да събере годни доказателства.
  —цитат от коментар 5 на evtimvz


  То няма какво да се внимава, като те хванат си хванат. Онова момче с 400-те килограма кокаин, само за улика ли ги взеха? Ако те хванат с две бомби в колата, дали само ще те попитат дали имаш нещо общо с тях? Тук в САЩ за тези пари в тези кашончета при тези обстоятелства - направо те правят за 10-на години любовница на главния главорез в панделата. Избии си илюзиите от главата.

 56. 56 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Проблемът с платеното паркиране на общинските паркинги е че в техния периметър( или в близост до тях)няма обществена тоалетна и понеже гражданите са по-съвестни отдавна от всяка общинска управа,не ги ос***рат и опи***ват.Толкова им е капацитета и на тези в НС. като гласуват законите.Имам предложение: "да бъде запечатани тоалетните в НС."за да им дойде акъла на умниците.

  Въздухът и Водата са благо и не бива да са търговска стока.Естествените човешки нужди също.

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7634 Неутрално

  Нашата прокуратура ще я изучават по света, като пример за некадърност и корумпираност.

 58. 58 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 445 Неутрално

  "Този процес е първият след Лайпцигския..." - дори не могат да го изкопират, но БГ особеностите са по-шик!? Постановка е отвсякъде, заради наивното вярване на хората, че има демокрация в държавата. Пак ще се прочуем по света.
  —цитат от коментар 8 на ЗаНиЗа


  За да се образоваш - изгледай филма "Робърт Джуъл", на Клинт Истууд (номиниран за оскар тази година). По действителен случай, в САЩ. Виж, помисли и пак говори за прочуването по света. Не знам кой е прав и кой крив, но бактън от тази национална малкоценност - другите ще ни се присмиват и не знам какво си. Те си имат своите те си имат своите срамни петна. Опитвай се да мислиш с главата си безпристрастно. Това е най-трудно на и единствено от значение.

 59. 59 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Като нищо може да има осъдителна присъда. Но убийците маскирани като магистрати ще си платят и то не след много време. Злото се наказва не само в приказките.

 60. 60 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#3] от "DonaldDumb":Кинтите бяха намерени в кашонче в багажника на колата. Да не искаш да кажеш, че е изключено някой без твое знание да постави кашонче в багажника на колата ти?
  —цитат от коментар 46 на vassilun


  Искаш да кажеш, че ако те пипнат с бомба в багажника в САЩ и там най-демократичните съдии ще се чудят дали ти имаш нещо общо с бомбата.

  За освежа малко паметта ти - кашончето бе на ЗАДНАТА СЕДАЛКА. Ама зомбираността какво ли не прави. Провери и ако си почтен човек, напиши следващ постинг, в който да се поправиш.

 61. 61 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Като нищо може да има осъдителна присъда. Но убийците маскирани като магистрати ще си платят и то не след много време. Злото се наказва не само в приказките.
  —цитат от коментар 59 на palivec


  Ти божество някакво ли си или като български гражданин искаш безпристрастна присъда от съда базирана само на фактите и морала?

 62. 62 Профил на Momchil Cholakov
  Momchil Cholakov
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  Бърза да заработи надника, не го съди

 63. 63 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  . Провери и ако си почтен човек, напиши следващ постинг, в който да се поправиш.
  —цитат от коментар 60 на Obh


  Майтапиш ли се?Другарят е от т.н.лилави,на тях за почтеност хонорар не се изплаща.

 64. 64 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1761 Весело

  До коментар [#3] от "DonaldDumb":Кинтите бяха намерени в кашонче в багажника на колата. Да не искаш да кажеш, че е изключено някой без твое знание да постави кашонче в багажника на колата ти?
  —цитат от коментар 46 на vassilun


  Абе, то без твое знание може също да ти откраднат колата. Е, пак съучастник ли ще те водим? Как да не, щото нали колата е твоя, как може да не знаеш какво става с нея... Колко му е да ти отворят багажника и да ти подхвърлят каквото искат за да те натопят. А и май тази кола беше служебна, т.е. много хора имат достъп до багажника...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 65. 65 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Поради изключителната некадърност на държавното управление,държавността е "доведена до там,че всичко в държавата зависи само от волята на един човек.Демокрация,ама друг път.(декорация на демокрация.)

 66. 66 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 835 Неутрално

  [quote#63:"uvtest"][/quote]

  фатмак, чиба!!!

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 67. 67 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  Иванчева по-скоро ми се струва виновна, но че прокуратурата се оак... е факт. А защо Ваклин е без обвинение все още май е риторичен въпрос!

 68. 68 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#66] от "ck2013":

  Подопашник,успокой се.Стотинките дето ти ги дават,не си струват разбитите нерви.

 69. 69 Профил на ctpe30
  ctpe30
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Не може да се постигне законосъобразна цел с незаконни средства
  —цитат от коментар 0 на статията


  Е вече е наистина смешно- спипани с парите, в центъра на града, всичко заснето от стотици хора и репортери.....и иде един адвокат да ни каже, че количеството вещество не било достатъчно много!!?!?! Твърдя от години, че сумати задунаец е правен в г.з!
  —цитат от коментар 2 на DonaldDumb


  Не, нищо смешно няма в това дело.
  Интересно, къде е всичко заснето от стотиците хора и репортери (пазят си го за лична употреба?) Няма и един кадър/ снимка/ screenshot със SMS от телефона на някого за получаване на подкуп…
  Да не говорим за камерите в района на получаването на подкупа, записи нещо? Доказателства от прокуратурата? Валяло дъжд и си намокрили ръцете, но много преди да си измислят дъжда – „Светнаха всички като Коледни елхи“.


  А стига бе,Иванчева,борец срещу властта!?!Втора Роза Люксембург и Долорес Ибарури?И как се "бореше"с властта,като задържаше преписки?Голяма борба е било,хунтата сън не спеше от страх пред тази чутовна героиня!
  —цитат от коментар 39 на uvtest

  До коментар [#5] от "evtimvz":То поради негодни доказателства на първа инстанция доколкото си спомням получи 20 години. Колко ли щяха да и дадат ако доказателствата бяха годни?
  —цитат от коментар 29 на tda10501756


  Къде ви намират такива бе? Още ли висите по кръстовищата за мястото на Кирилов?

 70. 70 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#67] от "svoboden":

  За какво да бъде обвинен?

 71. 71 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Поради изключителната некадърност на държавното управление,държавността е "доведена до там,че всичко в държавата зависи само от волята на един човек.Демокрация,ама друг път.(декорация на демокрация.)
  —цитат от коментар 65 на Armagedon


  Какво е според тебе демокрация Армагедоне? Има избори, които никой не оспорва, и на тях се избират хората, които да управляват държавата, града, село и т.н. По този признак България е несъмнено демокрация. Винаги има една част, които са доволни и друга, които не са доволни. Когато преди много години се преселих в САЩ, едно от най-впечатляващите неща за мене бе, че тук никой не се оплаква, тръшка или проклина, докато в БГ това си е национален спорт. И ти така, млад човек, а се тръшкаш и дуднеш. Истински българин! Трябваха ми години за да разбера защо тук не се мрънка - никой няма време да слуша мрънкалниците. Хората са заети. Иначе и тук има мрънкалници, но не са случили на държава. Последно: ДЕМОКРАЦИЯТА Е НАЧИН НА ПЪТУВАНЕ, А НЕ СПИРКА НА КОЯТО ДА СЛЕЗЕШ. Сам си определяш качеството на живота. Стига да търсиш - извинения колкото искаш. Но не вършат работа ... Трябва дупе.

 72. 72 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  Къде ви намират такива бе? Още ли висите по кръстовищата за мястото на Кирилов?
  —цитат от коментар 69 на ctpe30

  Силен аргумент.Е,издава безсилие,ама толкова си можете.

 73. 73 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 835 Неутрално

  До коментар [#66] от "ck2013":Подопашник,успокой се.Стотинките дето ти ги дават,не си струват разбитите нерви.
  —цитат от коментар 68 на uvtest


  ти си много беден боклук за да ми говориш за пари бе глупак. стой си в панелката и си яж боба дето ти го дава мутрата да не умреш от глад.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 74. 74 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#71] от "Obh":

  Браво!!!!

 75. 75 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  До коментар [#73] от "ck2013":

  Не казах пари,а стотинки.За това,което пишеш,Божков ПАРИ не дава.

 76. 76 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ако проговори факторът съвест и кметиците бъдат признати за неввинни от хунтата ще остане само спомен.

 77. 77 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Да малко се по ядосах, извинявам се на нормалните хора във форума. Едно комуне не струва да му се обръща внимание въобще. Просто клик минус, скрол и толкоз.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 78. 78 Профил на ctpe30
  ctpe30
  Рейтинг: 241 Неутрално

  [/quote]
  Явно не правите разлика между въпрос и аргумент.

  [quote#39:"uvtest"]
  —цитат от коментар 72 на uvtest

  Поздравления за изключително силния Ви аргумент!

 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2405 Неутрално

  [quote#73:"ck2013"][/quote]


  Не е беден човека . Преди няколко години твърдеше, че има « Москвич - 412 «, а това си е богатия ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на selinda
  selinda
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това сигурно са някакви конфискувани пари - веществено доказателство, дето са стояли в прокуратурата в някой шкаф като и са ги набутали в колата на кметицата. Да не мислите, че ония Ваклин и Детелина, така ще се лишат по тяхна воля с тези парички и ще ги дадат зян и ще чакат с години да си ги приберат от съда. Друг път!

 81. 81 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 849 Весело


  "...адвокат Николай Хаджигенов, защитаващ Иванчева, заяви, че от тезата на обвинението "се откривали два нови източника на правото - първо - възможност за получаване на подкуп по банков път, и второ - възможност за получаване на подкуп чрез договор"."

  Източници на правото за предимно законите и решенията на съдилищата, а това са по-скоро източници на смях.

 82. 82 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#2] от "DonaldDumb":

  Значи, според мен цялата акция може да се окачестви с една дума - изфабрикуване.

  Не твърдя, че Иванчева е света вода ненапита и че не й се е приискало да се облажи. Не твърдя и противното. Но представените пред съда "доказателства", според които обвиняемите "светнаха като коледни елхи" по носа и външната част на дланите, плюс липса на видеозаписи от охранителни камери, според които обвиняемите "приемат и пренасят до колата кашончето с подкупа", ме навяват на мисълта, че кашончето е сложено в колата без знанието на Иванчева, а междувременно е направено каквото може за омазването на някои телесни части... за зла беда - външната част на дланите и носа. Дори съдия Хинов не можа да отсъди, че това са телесни части, адекватни за получаването на подкуп. Първата инстанция осъди обвиняемите за искане на подкуп (не за получаване) на 20 години затвор.

  Ако бях на мястото на съдия Хинов, щях да поразпитам основния свидетел Ваклото агне кога, къде и как са му поискали подкуп - защото споменатият вакъл съвсем не е убедителен, а освен това се оказа и свързано с прокуратурата лице. 20 години затвор за едното искане на подкуп си заслужава няколко въпроса, не ли? (авторски права - д-р Филипов, "Редута")

  Няма да крия - без да считам Иванчева за невинна, но не и за виновна, изобщо пълен неутралитет, смятам, че представените "доказателства" са изфабрикувани и подхвърлени с увереността, че привидността ще е достатъчна. Обаче поради некадърност и обективна невъзможност да се управляват всички аспекти на живота Иванчева взе, че "светна" не там, където беше предвидено. Никой не брои пари с носа си или с външната част на дланите, нали?

  Преди година тук обрах само подигравки с тезата, че всичко е груба постановка за набеждаване. Фабрикуване на "доказателства" - колко години затвор се полагат, а, съдия Хинов? След всички последвали събития ... впрочем къде е ритонът на Черепа?

 83. 83 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 469 Неутрално

  И между другото, продължавам да твърдя, че "специализираните" прокуратура и съд СПЕШНО трябва да бъдат закрити, независимо от адекватното решение на един съдия отпреди няколко дни.

  Да бъдат закрити извънредните обвинения и съдилища не означава да се лишим от правосъдие, даже напротив!

 84. 84 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 826 Неутрално

  Този Хаджигенов е рядко противен. Страшни аргументи - броила била парите с носа си, какво търсел каскета на мястото при задържането, прокуратурата била открила нов способ за подкуп - чрез банков превод. Пълни глупости. Ако бях съдия, щях да я призная за виновна само заради тъпия адвокат, който е упълномощила. Емануил Йорданов е друга работа - човекът е обсъждал доказателствата и противоречията в тях. А Иванчева действително е малоумна, щом е упълномощила Хаджигенов.

 85. 85 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1842 Неутрално

  Иванчева "не случи" на защитници. Залитанията на Хаджигенов по политически мотиви не просто не помагат на подззащитната му, а директно ѝ вредят.
  Всъщност "политически" момент в цялата тази история сигурно има. Той вероятно се изразява в това, че прокуратурата се е оказала бдителна именно към битността на Иванчева като кмет. И има премного поводи да вярваме, че прокуратурата не е същата, а напротив - чадър е за управляващи (най-пресният пример - министър Владислав Горанов и 700-те милиона, неплатени на бюджета от Божков)....

  Само че целта на един съдебен процес е да даде отговор: доказано ли е обвинението и какво да бъде наказанието. Не изобщо за живота въобще и как прокуратурата гонела едни, а не гонела други. В този смисъл, ако съдът намери за доказано обвинението срещу Иванчева и другите, израз на върховна справедливост и дълг към обществото ще е да ги прати зад решетките. Натам вървят нещата и така трябва да бъде!

 86. 86 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2054 Любопитно

  Каква е стратегията на т.нар, адвокат Хаджигенов?
  Да се опита да намали и да смекчи високата присъда на изрусеното корумпе? Или, както разбираме, да пледира за невинност. Това не е адвокат. Това е бездарен агитпроп.

 87. 87 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2054 Любопитно

  Вярно ли е, че в публичното заседание Иванчева е коментирала съдията Ушев? Ха-ха-ха-ха! Барвопетя, моля отговорете като пряк свидетел.

 88. 88 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  Процес достоен за страната на сънищата......

 89. 89 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Има такова нещо като исторически паралели. Хитлеристките прокурори и съдии след войната бяха съдени и наказани. Повод за размисъл.

 90. 90 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 229 Неутрално

  в мрачния замък на бай Ставри където е забранено носенето на каскет безмозъчният череп на Гешев ще свети като коледна елха.

 91. 91 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 229 Неутрално

  '' Но има,има божи съд.........И страшен съдия'' - Лермонтов. На този Тихомир Стоев трябва да му се случи нещо. И ще му се случи !!!!

 92. 92 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#3] от "DonaldDumb":

  —цитат от коментар 1 на unknown artist

  "За кинтите нещо да кажеш?"

  Какви кинти? Иванчева и Петрова са осъдени за поискан, но НЕПОЛУЧЕН подкуп, ако не знаете!

 93. 93 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 229 Неутрално

  След щурия автогол на Стоев за дъжда вече съм оптимист. Вярвам,че ще има оправдателна присъда. Хунтата ще загуби войната която сама започна. А ваклин вече може да стяга багажа за панделата

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK