На живо

Коронавирусът в България: Заразата пълзи сред младите (хронология)

Коронавирусът в България: Заразата пълзи сред младите (хронология)

© Анелия НиколоваАбитуриентски бал докара 25 положителни проби

След абитуриентските балове на 27 юни във Велико Търново 16 ученици, 6 учители и трима придружители са заразени с COVID-19, съобщи Регионалната здравна инспекция, предаде БТА.


Резултатите от епидемиологичното проучване във връзка със случай на COVID -19 в Частната професионална гимназия "Аркус" и проведените изследвания на учениците и учителите след абитуриентските балове показват, че от общо 42 души, присъствали на абитуриентския бал, двайсет и петима са дали положителен резултат при проведено изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19.


Данните са показателни за наличие на епидемично огнище в ЧПГ "Аркус", уточнява инспекцията.


Установени са потвърдени случаи на COVID -19 при лица, които не са присъствали на бала на училището, но са били заедно в дискотека в града същата вечер.


Издирените досега 142 контактни лица са поставени под карантина.

Каква е връзката между броя тестове и броя заразени, вижте в графиката.


При активен спорт вирусът влиза по-надълбоко, а симптомите са по-тежки

Асен Балтов

© Цветелина Белутова, Капитал

Асен Балтов


Увеличава се броят на по-младите пациенти с COVID-19 в болниците, съобщи в интервю за Нова телевизия директорът на "Пирогов" Асен Балтов. По думите му причина за това е отварянето на фитнесите и дискотеките и абитуриентските балове.


"Увеличава се броят на по-младите пациенти. Ние знаехме, че те го карат по-леко, но повечето от тях са били на дискотеки, на балове, във фитнес салони", каза Балтов. Той поясни, че тежките натоварвания във фитнеса, бягането водят до това вирусът по-бързо да навлезе в белите дробове и да засегне повече сегменти от този орган. Това на свой ред води до по-тежки симптоми и по-тежко развитие на заболяването. "Това, че се отвориха фитнесите и дискотеките, промени контингента в болниците", повтори той.


Медикът напомни, че правилото за трите Д - дисциплина, дистанция, дезинфекция, не трябва да се подценява, защото младите хора са големи разпространители. Началните симптоми са лека кашлица, температура, загуба на обоняние - веднага трябва да спрат ходенето на фитнес, тичането и тежките физически натоварвания, предупреди той.

Опашките на българо-гръцкия граничен пункт "Кулата - Пломахон" може да намалеят поне до 15 юли след днешно решение на Атина да забрани влизането в страната на сръбски граждани. Днес Гърция забрани граждани на Сърбия да влизат на територията на страната от 6 до 15 юли заради влошената епидемиологична обстановка, заяви правителственият говорител Аристотелия Пелони, цитиран от БТА.


Досега сърбите можеха да влизат в Гърция само през България, а от днес по обед Кулата е единственият пункт, обслужващ туристи. В последните дни на Кулата се струпваха многокилометрови опашки от туристи от различни държави, включително мнозина от Сърбия.

Пунктът "Маказа" ще пропуска собственици на имоти

Коронавирусът в България: Заразата пълзи сред младите (хронология)

© Велко Ангелов


Всички граждани, пътуващи с туристическа цел към Република Гърция, от 14 ч. днес могат да преминат единствено през ГКПП Кулата, напомня Министерството на вътрешните работи. Гръцките власти въведоха ограниченията заради мерките срещу разпространението на коронавируса.


На влизане в България всички туристи ще се пропускат без ограничения на работещите гранични пунктове.


От 14 часа на ГКПП Маказа спира пропускането на туристи. През граничния пункт ще могат да преминават собственици на имоти в Гърция с документ за собственост.


На ГКПП Илинден и ГКПП Капитан Петко войвода към Гърция се пропускат товарни автомобили и сезонни работници със съответните документи, на ГКПП Ивайловград – само сезонни работници.


Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград и в двете посоки.

София-град е с най-много заразени, сочи сравнението с данните по области. Вижте в графиката промяната в ситуацията в града.


Приходите на НДК са спаднали с 1.5 млн. лв.

В търсене на спасителни решения създадохме откритото мултифункционално пространство в парка зад НДК - Платформа А6, на която посрещаме намаления обем събития в летния период. Тя е единственият за момента шанс да продължим да функционираме и да общуваме с нашата публика, като междувременно продължаваме да търсим възможности и в тази безпрецедентна криза, пише ръководството.

© Велко Ангелов

В търсене на спасителни решения създадохме откритото мултифункционално пространство в парка зад НДК - Платформа А6, на която посрещаме намаления обем събития в летния период. Тя е единственият за момента шанс да продължим да функционираме и да общуваме с нашата публика, като междувременно продължаваме да търсим възможности и в тази безпрецедентна криза, пише ръководството.


Ръководството на Националния дворец на културата обяви, че е принудено да пристъпи към съкращения на персонала заради големите загуби, натрупани в резултат от ограниченията по време на коронакризата. Сега в НДК работят около 300 души като 30% от всички звена ще бъдат съкратени.

"Театър Азарян, ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс, Литературен клуб "Перото" и кино "Люмиер Лидл" запазват своята дейност.


Приходите на НДК от началото на годината до средата на юни са с 1.6 млн. лв. по-ниски от същия период на миналата, докато задълженията към доставчици нараства. Едновременно с това наемателите също бавят плащания за над 1.2 млн. лв. , се казва в съобщението на ръководството на държавната институция, която обаче не получава бюджетно финансиране.

Болниците сами ще преценяват как да харчат увеличените пари

Проф Петко Салчев, директор на НЗОК

© Надежда Чипева, Капитал

Проф Петко Салчев, директор на НЗОК


Националната здравноосигурителна каса не очаква финансови дефицити в болниците, които вече са се върнали в нормалния си режим на работа. Това коментира в интервю за БНР директорът на институцията д-р Петко Салчев.


"С предложението за увеличаване на парите за клиничните пътеки за инфекциозните болести целим да стимулираме развитието на инфекциозните звена... Всяка болница сама ще решава как да усвоява допълнителните пари", каза Салчев.


В петък Българският лекарски съюз и Здравната каса се разбраха стойността на всички клинични пътеки да се промени така, че в тях да се включи и тестване за коронавирус на постъпващите в болница пациенти. Целта е да се избегне ситуацията, при която болницата да искат от пациента PCR тест като условие за прием. Салчев уточни, че договореното ще действа оттук нататък, а не за стари случаи. Клиничната пътека за COVID-19.ще поскъпне двойно и от 1 август цената ѝ ще е 1200 лева


Очаква се крайният вариант на анекса към националния рамков договор за обсъжданите промени да бъде подписан в средата на месеца.

Мерките няма да се затягат, всеки да се пази сам

Коронавирусът в България: Заразата пълзи сред младите (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


Няма да се затягат допълнително мерките срещу разпространението на коронавируса през месеците юли и август, а ще се разчита на самоограниченията от страна на гражданите. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти докато откриваше обходния път на Поморие. Помолен да коментира мнения на членове на оперативния щаб, че баровете на закрито трябва да затворят, той отговори, че туристическият сектор настоява те да работят, а и хората искали да почиват.


"Считам, че юли и август, колкото и гадна да е тази болест, ние няма да затворим сега," каза премиерът.


Ако щаба питам, ще предложат още днес да затворим всичко.


Бойко Борисов,

министър-председател


"Ако щаба питам, ще предложат още днес да затворим всичко. Като затворим баровете, тези чартъри какво да ги правим?" попита риторично Борисов и посъветва: "Всеки днес може да се прибере вкъщи и да се заключи и спи там. Защо искате със заповед да го забраним? Ами пазете се, дезинфекцирайте се."


"Колкото и да е тегаво, усилваме болниците, даваме повече пари за пътеки, юли и август да го преминем колкото можем това заболяване, всеки ден следим и оздравелите, гледаме, антитела. Да се движим напред," призова премиерът.


"Като беше затворено, всеки ден питахте кога ще отворим, защо не отворите. Сега питат защо не ги затворите. Тука е малко като с шапка, без шапка", възмути се той.


Борисов иронизира и поведението на българските граждани, които предпочитат да почиват в Гърция, понасяйки неудобства при пресичането на границата. "Радвам се, че българите са така организирани - 15 км опашка, декларации, всеки да си плати PCR-а. Представете си на Бургас КПП да сложим".

Вижте в графиката обобщени данни на щаба за броя на заразените, излекуваните и починалите по дни от началото на разпространението на заразата.


В рамките на седмица - десет дни ще се отразят в статистиката последиците от нарушаването на правилата на мача "Локомотив Пловдив" - ЦСКА на 1 юли. Това прогнозира пред БНР проф. Ива Христова, зам.-директор на Института по заразни и паразитни болести.


"Определено сме на първата вълна, където след известно спадане имаме повишаване на заразените. Катерим нов пик, но не може да се говори за втора вълна", каза проф. Христова. Според нея през юли и август трябва да се направи всичко възможно да се свали бройката на заразените като се използва фактът, че през лятото условията за развитие на болестта са по-неблагоприятни. Така страната ще се подготви да посрещне през есента втората вълна от по-ниски нива.


През юли и август трябва непременно да свалим броя на заразените, за да посрещнем втората вълна наесен от по-ниски нива.


проф. Ива Христова,

зам.-директор на Центъра по заразни и паразитни болести

Запазва се рекордно високият брой нови заразени

Коронавирусът в България: Заразата пълзи сред младите (хронология)

© Велко Ангелов


180 са новите случаи на коронавирус в България при направени 2 591 теста за последното денонощие. Това показват официалните данни на Единния информационен портал към полунощ. Общият брой на регистрираните с коронавирус досега у нас е 5 677 души.


Починали са двама - жена на 70 г. със сърдечно заболяване и диабет и мъж на 57 г. със сърдечно и белодробно заболяване. Оздравелите са шестима.


Най-много - 58, продължават да бъдат новите случаи на коронавирус в София, следвани от Варна и Велико Търново с по 16 заразени.


В лечебни заведения за болнична помощ се намират 463-ма пациенти с доказана коронавирусна инфекция. 29 от тях са настанени в интензивни структури.


446 души от заразените са медицински служители. Нов случай на лекар е установен през изминалото денонощие.


Ако се достигне до 300 заразени за ден, здравната система ще се претовари и нещата ще бъдат изпуснати. Това коментира вчера в интервю за БНТ математикът проф. Николай Витанов, ръководител на екипа, който дава данни, изчислява анализи в помощ на Националния оперативен щаб.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (240)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Ми спрете да правите тестове, що трябва да се създава паника.

 2. 2 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Странно защо толкова късно започнахте да тествате заразените?
  Редно е да се съобщават заразените и болните освен цифром и като процент от обшия брой.

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Любопитно

  До коментар [#2] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  ???

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Защо винаги ни се дава общия брой заразени, а не заразените сега?! През 2023 пак ли ще броим случаите от март 2020 дотогава?

 5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 439 Весело

  Лично аз съм доволен. Преди ме убиваха захарта, месото, бялото беашно, глутена, илюминатите, кемтрейлсът, рептилите, алкохолът, газираните напитки, хамбургерите... Сега само от един вирус трябва да се пазя...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 6. 6 Профил на georgi_mihailov
  georgi_mihailov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ББ да се намеси и да ограничи тестовете до 1000 на ден. Тогава заразените ще паднат на нивата от Април и всичко ще е точно.

  А да и само държавата да може да прави тестове. Гешев да се самосезира и да разследва кой плаща на частните лаборатории да саботират държавата :)

 7. 7 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1853 Разстроено

  300 не знам, но ако не беше уикенд 200 щяхме да прехвърлим. Всъщност, вълшебното число 300 е малко относително- зависи този брой заразени (или по-точно тези 20-тина процента от тях които са в тежко състояние и трябва да влязат в болница) как например ще бъдат разпределени из страната. Така или иначе г-н Витанов сочи, че наближаваме опасно за живота изчерпване на медицинския ни ресурс- може би не на болничните легла въобще, а на тези в интензивно отделение, които разполагат с вентилатори и доктори, които умеят и са готови да интубират.

  При това положение е загадка защо управляващите отвориха отведнъж и стадиони и чалготеки, и не желаят да направят крачка назад. Който е смятал, че така се помага на икономиката вече трябва са е видял, че това само плаши и отблъсква клиентите на бизнесите, включително чуждестранните туристи...

 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lazarus":

  Понеже ""Дневник" следи наживо ..." В действителност "НА Живо" са 2538 активни случая

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  "Ако се достигне до 300 заразени за ден, здравната система ще се претовари и нещата ще бъдат изпуснати."

  Малко търпение и това ще стане. Скоро!
  Кръчмите работят.
  Абитуриентите броят.
  Мачовете са добре посетени и там съветите за дистанция също"се спазват".
  Ще преизпълним бройката 300 на ден!

 10. 10 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Голяма работа, вече има и процедури за лечение по-важно е да зачитат болните преди да ги докара линейка

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 11. 11 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lazarus":

  Има няколко числа, които е полезно да се знаят; трябва да дават всичките. Например, освен броя н а тестове е важно да се знае броят на положителните тестове всеки един ден...

 12. 12 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 672 Неутрално

  На привържениците на Мангъров следва да им се изясни, че от тяхното поведение зависи колко ще пострада икономиката и дали ще се възстанови по-бързо! От тях зависи дали и здравната система ще издържи на натиска. И ако продължават с безотговорното си поведение ще носят цялата вина, в случай че се стигне до най-черния сценарий.

 13. 13 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Затваряйте стадиони и дискотеки. Забрана на прояви с над 500 души.

 14. 14 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  180 ще са новите заразени за средващите 2-3 седмици.
  Толко крадци направихме милиардери с любезното участие на различни управляващи, та един кодид- 19 ли ще съсипе състемата ни.

 15. 15 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Трябва 70 процента от населението да се зарази с вируса.
  Всичко е въпрос на време.
  В Сащ организират даже домашни коронапартита и първият който се е заразил получава парична награда.

 16. 16 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Някой знае ли дали в бройката тестове на ден попада и на тези които са вече с доказан ковид и са в болница или под карантина , правили са тест, позитивен е сега си правят втори,трети примерно,за да проверят дали още са болни? Ако и тези тестове попадат в общата бройка,тогава говорим за брой положителни тестове,а не брой хора.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Любопитно

  Ако здравната система се претовари от броя на заразените,които си седят в къщи,какво ли ще е,ако трябва да влязат в болница?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3135 Неутрално  Защо винаги ни се дава общия брой заразени, а не заразените сега?! През 2023 пак ли ще броим случаите от март 2020 дотогава?
  —цитат от коментар 4 на Lazarus
  Вчера запитах същото и си отговорих,че тези данни са НСИ и които институции искат могат да ги получат и да ги изследват.Тези данни не вършат абсолютно никаква работа на населението.Аз си задавам и друг въпрос:Защо при 40-50-60 случая дневно затворихме държавата а сега при близо 200 - не.Отговарям си като човек лаик-Ами защото от глад и други болести ще умрат повече хора отколкото от КОВИД-19.

 20. 20 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2413 Весело

  Всяка прилика с действителността е истинска.

  - Докторе счупих си ръката!
  - Това не е счупване,а Ковид-19. От него костите изтъняват и се чупят. Петнадесет дена карантина. Следващият.

  - Докторе изтекоха ми водите.
  - Това не са води,а странна неописана до този момент картина на Ковид-19. Бих казал с нетипично подуване на корема.
  - Аз съм бременна,не виждате ли?
  - Не сте бременна,а заразена. Петнадесет дена карантина.
  - Но аз раждам!
  - Първо най-важното. Трябва да преборим вируса. Раждането може да почака. Мийте си
  ръцете. Следващият.

  И т.н.,и т.н.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Значи скоро трябва да очакваме пак карантина;(((

  Интересно е, но тук, на форума, има ли някой, които лично са видели / знаели - заразени / мъртви от коронавирус?

  "Чуждестранен агент"
 23. 23 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3594 Любопитно

  До коментар [#12] от "bpcorp":

  И, какво е виновен Мангъров? Ще излезнат вярни думите му, че трябва болшинството от населението да преболедува, за да затихне епидемията.

 24. 24 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  На привържениците на Мангъров следва да им се изясни, че от тяхното поведение зависи колко ще пострада икономиката и дали ще се възстанови по-бързо! От тях зависи дали и здравната система ще издържи на натиска. И ако продължават с безотговорното си поведение ще носят цялата вина, в случай че се стигне до най-черния сценарий.
  —цитат от коментар 12 на bpcorp


  Стига с тоя Мангъров, не е той човекът, който определя противоепидемичните мерки в България!

 25. 25 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  ББ да се намеси и да ограничи тестовете до 1000 на ден. Тогава заразените ще паднат на нивата от Април и всичко ще е точно.А да и само държавата да може да прави тестове. Гешев да се самосезира и да разследва кой плаща на частните лаборатории да саботират държавата :)
  —цитат от коментар 6 на georgi_mihailov


  ——-

  А, как ще намали починалите и пациентите с пневмонии в болниците? Защото сега са двойно повече?

  Любовта ще спаси света!!!
 26. 26 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Почнаха да завишават и в неделя :) Значи утре ще са 300 заразени от смъртоносна, така, зараза.
  —цитат от коментар 17 на Bob

  В понеделник ще са по-малко, виж, във вторник...

 27. 27 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре е, днес сутринта има малко хипохондрици във форума, които обаче доста технично не отговарят на някои поставени от мен въпроси, затова ще ги задавам, докато не отговорят.

  1. Защо не се съобщава за расовата принадлежност на заразените/починалите?

  2. Защо всеки заразен означава болен според хипохондриците и НОЩ, а всъщност не е така?

  3. Защо не се съобщават детайлни данни за заразените? Толкова ли е сложно да се направи система/платформа, в която да се попълват имената и детайли за тях - точен адрес по местоживеене, месторабота, години, здравна картина и т.н.?

  4. Защо не се прави аутопсия на починалите, за да се разбере доколко Ковид е причината за смъртта или така или иначе човекът си е отивал от друго?

  5. Защо няма НИТО ЕДНО ИНТЕРВЮ със заразен/оздравял от вируса, за да разкаже детайли, как е бил лекуван и т.н. От време на време във Фейсбук се явява някой да каже или пък случайно някой познавал приятел на приятел, който починал или се заразил.

  Защо не ви изнасят детайлите, скъпи хипохондрици? Но не ме учудва нищо, зомбирането води до там...

 28. 28 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Разстроено

  При 10% заразени медици от броя на всички заразени,най-рисковите места трябва да са кабинетите и болниците.Вероятно,затова се заразяват хора с хронични заболявания,защото те други контакти нямат.След като се оказа,че прочутите респиратори не вършат никаква работа,а даже вредят,става ясно,че на никого не му е ясно и се вземат мерки пипнешком,включително КПП-та и блокиране на цели сектори от икономиката.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 29. 29 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#22] от "putinxujlo":

  Познавам един от първите заразени в Бургас , в края на март беше, много леки симптоми и като цяло нищо.Не правя никакви изводи но при него така.

 30. 30 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  Ми това е почти рекорд! А още не са излезли резултатите от мача.

 31. 31 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  300 не знам, но ако не беше уикенд 200 щяхме да прехвърлим. Всъщност, вълшебното число 300 е малко относително- зависи този брой заразени (или по-точно тези 20-тина процента от тях които са в тежко състояние и трябва да влязат в болница) как например ще бъдат разпределени из страната. Така или иначе г-н Витанов сочи, че наближаваме опасно за живота изчерпване на медицинския ни ресурс- може би не на болничните легла въобще, а на тези в интензивно отделение, които разполагат с вентилатори и доктори, които умеят и са готови да интубират.При това положение е загадка защо управляващите отвориха отведнъж и стадиони и чалготеки, и не желаят да направят крачка назад. Който е смятал, че така се помага на икономиката вече трябва са е видял, че това само плаши и отблъсква клиентите на бизнесите, включително чуждестранните туристи...
  —цитат от коментар 7 на plamen_b


  —-

  Някой е убедил Борисов, че лятото болестта се прекарва по-лесно от заболелите. За това, ще рискува летния сезон, за да може есента, да има повече с имунитет.
  Редно е ясно, имунитетът е по-висок сега, в сравнение със зимата.

  Любовта ще спаси света!!!
 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  "180 са новите случаи на коронавирус в България при направени 2 591 теста"?!

  А, Мангъров, тестовете са наполовина по-малко, а заразените си стоят на пиково число!? Та "специалиста", как става тая работа?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Великотърновския абитуриентски бал беше един от големите идиотизми. Хубаво че кмета е под карантина, сигурно има много време да помисли върху постъпката си.

 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#27] от "П. Цанков":

  Сериозно ли питаш защо никой не ти отговаря на "въпросите"?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3759 Весело

  До коментар [#23] от "Vlado Nikolov":

  Щял да излезе прав?! Ти сериозно ли?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 37. 37 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  Само гърците и унгарците разбраха, че компенсациите няма да покрият загубите.

 38. 38 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мангъров ако беше прав епидемията щеше да стихне в Юни. Те и в Швеция очакваха да направят "групов имунитет" до тогава но не излезе. Поне главния им там си призна че е направил грешка, "феновете" на Мангъра са много и за него няма нужда да се извинява.

 39. 39 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  Вчера по Националната Телевизия, в централните новини, първите 5 минути бяха използвани да се коментира опашката в Кулата.
  Според Кошлуков, проблем на пункта няма, просто колите са много.
  А, истината е, че гърците се чудят как хем уж да вземат някакви мерки срещу влизашите българи, как в Халкидики да има туристи.
  Намалили са потока българи, сърби и румънци, но и тяхното общество е разделено на две.

  За последните три дни имат по 25 човека заразени на ден, при 11 млн. население, ние по 180, при 7 млн..

  Любовта ще спаси света!!!
 40. 40 Профил на georgi_mihailov
  georgi_mihailov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#25] от "hope":

  Двойно повече от кога?
  Според сайта на НСИ за 25 седмици през тази година има 3 в които са починали повече хора спрямо 2019г. Като за януари на седмица са с 300-400 по малко починали тази година.

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 41. 41 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  До коментар [#33] от "emo1":

  Както обикновено, на въпроси подобни ни, отговарят хора с рейтинг под 50 и още разбира се ГЕРБеристи.
  Не се съмнявам, че те (заразени) са има.
  Искам да разбера в каква социална среда живеят и работят те.

  "Чуждестранен агент"
 42. 42 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#25] от "hope":Двойно повече от кога?Според сайта на НСИ за 25 седмици през тази година има 3 в които са починали повече хора спрямо 2019г. Като за януари на седмица са с 300-400 по малко починали тази година.https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици
  —цитат от коментар 40 на georgi_mihailov


  ———-

  Намалената обща смъртност в България е феномен, защото в западна Европа, при същото сравнение е много по-висока. В Италия, Испания и Великобритания е в пъти по-висока. В Бергамо 380% по-висока.

  Аз говорех, за починалите с пневмонии и Ковид 19 в болници.
  Юни, са два пъти повече от март или април.

  Любовта ще спаси света!!!
 43. 43 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#27] от "П. Цанков":

  Аутопсията на заразен,в сравнение с друга е като сравнението на крокодил и елен(от вицовете за чукчите),т.е. няма нищо общо.Не знам,дали има въобще такава зала в България,която да осигури безопасност на медиците.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 44. 44 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  До коментар [#24] от "Yotce":
  "Стига с тоя Мангъров, не е той човекът, който определя противоепидемичните мерки в България!"

  Не е той, но го нарочиха за виновен само защото казва научната истина. И както обикновено става в България , виновни са почтените и свестните, а не тези , които вземат глупавите решения.

 45. 45 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#24] от "Yotce":

  Противоепидемичните мерки са ясни и ако се спазват - ефективни. Спазването в комбинация на дистанция, носенето на маски на закрито и висока лична хигиена са абсолютно достатъчни, за да се ограничи и контролира епидемията. Но не трябва да има изключения.

 46. 46 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Неутрално

  До коментар [#23] от "Vlado Nikolov":

  Това е така, но е важно с какво темпо ще се разпространява вирусът и какво ще е числото на тежките случаи. Затова са тези ограничения, за да няма взрив, а да има стабилна дневна бройка на нови случаи, която да може да се контролира.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 47. 47 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "180 са новите случаи на коронавирус в България при направени 2 591 теста"?!А, Мангъров, тестовете са наполовина по-малко, а заразените си стоят на пиково число!? Та "специалиста", как става тая работа?!
  —цитат от коментар 32 на hamiltonf

  Зависимостта на броя открити вирусоносители от броя на тестовете не е линйна. Влияят много фактори.
  Лично мнение, без да отнемам правото на отговор на доц. Мангъров.

 48. 48 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Голяма работа, вече има и процедури за лечение по-важно е да зачитат болните преди да ги докара линейка
  —цитат от коментар 10 на t5eyes


  Важното в случая е ти да не си в линейката и да не прилагат на теб "процедурите"!

 49. 49 Профил на emo1
  emo1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":

  Мантрата е "Смъртността за България за 2020 е по-малка от тази през 2019". Естествено не се споменава, че тука имахме противоепидемични мерки (част, от които малоумни) и вируса не е сериозно разпространен все още. Разбира се, нито дума за подобно сравнение за смъртността между предходните години и 2020 за страните с по-голямо разпространение на вируса.

 50. 50 Профил на bace_kole
  bace_kole
  Рейтинг: 17 Неутрално

  До коментар [#38] от "hch33660784":

  Мангъров ако беше прав епидемията щеше да стихне в Юни. Те и в Швеция очакваха да направят "групов имунитет" до тогава но не излезе. Поне главния им там си призна че е направил грешка, "феновете" на Мангъра са много и за него няма нужда да се извинява
  ≠===============
  Само,че при шведите в последните десетина дни тренда на новозаболелите и смъртните случаи е по- скоро падащ, а у нас не е точно така.
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/
  Не ми се вярва шведите да си играят на стъкмистика. Също така не мисля, че ходенето на работа и ходенето на мач и дискотеки е от еднаква важност.

 51. 51 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Великотърновския абитуриентски бал беше един от големите идиотизми. Хубаво че кмета е под карантина, сигурно има много време да помисли върху постъпката си.
  —цитат от коментар 34 на hch33660784

  Предварително се извинявам за неинформираността!
  С какво абитуриентските балове във Велико Търново са били по-различни от абитуриетските балове в други градове?

 52. 52 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "П. Цанков":Сериозно ли питаш защо никой не ти отговаря на "въпросите"?
  —цитат от коментар 35 на дерибеев


  Да, защото никой не може, включително и НОЩ, ДЕН и т.н., включително и ти.

  Значи вярваме само на една изключително суха статистика без никакви детайли в нея?

  Zombieland....

 53. 53 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "emo1":

  A мантрата за свинския грип знаеш ли я? Знаеш ли колко починаха и бяха заразени тогава от него в световен план?

  Тогава къде беше ти, г-н Емо1, за да призовеш да се затвори света?

 54. 54 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#38] от "hch33660784":Мангъров ако беше прав епидемията щеше да стихне в Юни. Те и в Швеция очакваха да направят "групов имунитет" до тогава но не излезе. Поне главния им там си призна че е направил грешка, "феновете" на Мангъра са много и за него няма нужда да се извинява≠===============Само,че при шведите в последните десетина дни тренда на новозаболелите и смъртните случаи е по- скоро падащ, а у нас не е точно така.https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/ Не ми се вярва шведите да си играят на стъкмистика. Също така не мисля, че ходенето на работа и ходенето на мач и дискотеки е от еднаква важност.
  —цитат от коментар 50 на bace_kole


  Това е защото Шведите отначало нямаха карантина, ние имахме. Така че Шведите през което минаха ние ще го минем сега. На някои страни като Норвегия наистина им се размина защото затвориха бързо и махнаха ограниченията бавно. За нас е вече абсурд, бързо ги сложихме, бързо ги махнахме и сега ще си минаваме последствията.

 55. 55 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":Мантрата е "Смъртността за България за 2020 е по-малка от тази през 2019". Естествено не се споменава, че тука имахме противоепидемични мерки (част, от които малоумни) и вируса не е сериозно разпространен все още. Разбира се, нито дума за подобно сравнение за смъртността между предходните години и 2020 за страните с по-голямо разпространение на вируса.
  —цитат от коментар 49 на emo1

  При това България е със застаряващо население и голяма част от младите, т.е. зравите емигрират. И нито едно предположение, нито една дума, че качеството на живота в България се е подобрило. Разбира се нито едно Благодаря!".

 56. 56 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  "Шансът да се заразите от Ковид-19 е колкото да спечелите един милион лева от търкащите се талони." - доцент Мангъров

 57. 57 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#51:"zhivko6461"][/quote]

  Във Велико Търново заразените бяха много малко. Болничните отделения бяха празни така че не е само заради тестовете. От няколко дни заразените са се увеличили 2 пъти и ще продължат да се увеличават точно заради баловете.

  Разликата е че в другите населени места вече имаше по доста заразени, сега и Търново се причисли към тях заради нещо което въобще не беше належащо.

 58. 58 Профил на emo1
  emo1
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#53] от "П. Цанков":

  Не призовавам да затваряме света, ама може би футболните мачове без публика и затваряне на дискотеки и казина не е чак толкова лоша идея. Не мислиш ли?
  А също и маски в магазина, докато пазаруваш за 15 минути. Голяма жертва е. Разбирам.

 59. 59 Профил на bace_kole
  bace_kole
  Рейтинг: 17 Неутрално

  До коментар [#54] от "hch33660784":

  меню

  търсене
  Дневник Експрес
  Видео
  Към статията
  Коронавирусът в България: Броят на новите заразени остава висок
  Елена Геловска, 07:50, 05 / 07 / 2020, 54 / 5024
  Добавяне на коментар
  Коментари (54)
  Подредба: Сортирай
  Всички мнения
  54

  hch33660784
  Рейтинг: 546
  09:41, 5 юли, '20 / Неутрално
  До коментар [#38] от "hch33660784":Мангъров ако беше прав епидемията щеше да стихне в Юни. Те и в Швеция очакваха да направят "групов имунитет" до тогава но не излезе. Поне главния им там си призна че е направил грешка, "феновете" на Мангъра са много и за него няма нужда да се извинява≠===============Само,че при шведите в последните десетина дни тренда на новозаболелите и смъртните случаи е по- скоро падащ, а у нас не е точно така.https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/ Не ми се вярва шведите да си играят на стъкмистика. Също така не мисля, че ходенето на работа и ходенето на мач и дискотеки е от еднаква важност.
  —цитат от коментар 50 на bace_kole


  Това е защото Шведите отначало нямаха карантина, ние имахме. Така че Шведите през което минаха ние ще го минем сега. На някои страни като Норвегия наистина им се размина защото затвориха бързо и махнаха ограниченията бавно. За нас е вече абсурд, бързо ги сложихме, бързо ги махнахме и сега ще си минаваме последствията.
  ≠==================
  Така правим точно това, което Мангъров искаше да направим преди 3 месеца.
  Едва ли за тези 3 месеца болниците ни са станали много по- добри и по-подготвени.

 60. 60 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#56] от "deaf":

  Стига с този Мангъров, сякаш заради него павианите на мача се прегръщаха и си крещяха в устата един на друг, сигурно са го чели внимателно и са си водили бележки. И Мангъров накара здравния министър да стои на трибуната без маска, да не би някой да се притесни, че има някакъв риск.
  Човекът си има мнение, може да не е прав, но е един от много, които изказват мнение. Също като Мутафчийски.

 61. 61 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "emo1":

  Бих разбрал това, единствено и само ако докажеш, че има дори 1 болен/починал след заразяване при посещение на тези места.

  Ми тогава и аз мога да кажа, че бабата в Лидл ме е заразила, щото има 42352 болести, а както всички знаем, маските не предпазват напълно, да не кажа въобще.

  Да спрем тогава бабите и дядовците да излизат? Ебати логиката...

  Както казах, докато няма пълна и детайлна картина за всеки заразен/починал, ситуацията ще е ей такава - два лагера и вражди и скандали.

  Разделяй и владей ;)

 62. 62 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Намалената обща смъртност в България е феномен, защото в западна Европа, при същото сравнение е много по-висока.
  —цитат от коментар 42 на hope


  В БГ нарочно не се обявява реалната смъртност за да се крадат пенсиите на умрелите вече хора от ОПГ.
  Наглостта на тази „хунта“ е толкова голяма, че хората няма да искат да повярват.

 63. 63 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#27] от "П. Цанков":

  Отговорите които искаш:
  1. Защото в България 99.99% от населението са от индо-европейската раса. Даже и една специфична нациоанлност която те интересува са от нея, за твое разочарование. така че тази статистака е глупава.
  2. За хипохондриците - "всеки заразен означава болен", а за НОЩ - носител на вирусът, може да е болен - безсимптомен, лека форма карантиниран за домашно лечение и средна и тежка форма - за болнично лечение.
  3. Защото има кодекс замедицинска етика. Данните на болните са лична информация. Има лекарска тайна. За да не могат някои ИДИОТИ в тая държава да ходят и да притесняват носителите на вирусът по домоовете им.
  4. Защото е опасно за патоанатомите, много лесно заразата може да се прехвърли към тях, а и към цялото отделение и близките на починалите от други отделения чисти от КОВИД-19
  5. Защото работата е подобна с тотомилионерите. Кой болен ще се изправи пред телевизията да се изложи и после всички околни да го избягват. Мислите си че някой за 5 мин "слава" ще направи животът си АД? САМО ЗА ДА ЗАДОВОЛИ нездравото любопитство на няколко милиона воайори?

 64. 64 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Бог/природата или и двете (кой - в каквото вярва) са го измислили по-добре от нас: лесно разпространение - леко протичане; трудно разпространение - тежко протичане. От гледна точка на рода, разбира се - природата/Господ внимават преди всичко за рода и после за индивида. С короната е първият вариант - кое му е специалното? В допълнение:
  worldometer дава много разнообразни и нагледни статистики. Много е интересно, че ако вземем за отправна точка показателя "брой случаи на 1 млн. население", около България са разполагат Полша, Словения, Хърватия, Албания. И графиките им по показятеля "новорегистрирани случаи на ден" в много отношения са твърде сходни. Ако от това могат да се правят някакви заключения (всъщност статистиката си е цяла наука), май излиза, че вирусчето е така устроено, че ще трябва да се "облажи" с известна бройка от нас. Което не е равно на "умрели"...

  Във всеки случай логиката подсказва нещо много просто: понеже пустата гадинка не изчезва от само-себе си, значи малко или много ще прескача от един на друг човек. Щом това ще е така, няма друг вариант освен да признаем зависимостта:
  - или бързо разпространение, т.е. стръмна крива на изкачване и на спад, т.е. кратко време;
  - или плоска крива, разтегната във времето.
  По разбираеми причини БГ се оказа във втория вариант. Което значи, че сме късметлии: първо се сдобихме с информация, а после вирусът ни нападна (за разлика от Италия и Испания, напр.); второ - с течение на времето вирусът непременно ще става по-малко поразяващ - отново от гледна точка на рода, а не на индивида. Определено може да се говори за такова правило при тези напасти...

  В крайна сметка - нищо драматично няма; ако се избягват най-рисковите изпълнения (като мача Аталанта - Валенсия), драмата с този пусти вирус ще си замине съвсем по реда си. Така е било с хиляди вируси, хиляди епидемии през хиляди години човешка еволюция. Никой не е в състояние да ме убеди, че сега ще е различно...

 65. 65 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всички коментирате шведите. А, защо никой не коментира Беларус? Държава, която за разлика от Швеция не въведе абсолютно никакви мерки и беше обект на присмех, и на най-апокалиптичните възможни прогнози. Е да, ама от данните е видно, че заразата там е овладяна и всъщност затихва. А не е, като да не са тествали, всъщност на милион души население са сред първенците по тестове и може би точно там се крие отговора, защо Беларус се справи с Коронавируса най-успешно от всички. Без да затваря и спира абсолютно нищо.

 66. 66 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Броят на новите заразени няма да намалява. А есента, когато се съберат учениците, България ще изгори като факел.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 67. 67 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 264 Весело

  Само нема да се плашите- вируси има за всички немаскирани и недистанциирани желаещи ! (ツ)
  Места у чумните бараки засега също.
  Има и кой да опее и погребе, ако дотребва...

 68. 68 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#42] от "hope":Мантрата е "Смъртността за България за 2020 е по-малка от тази през 2019". Естествено не се споменава, че тука имахме противоепидемични мерки (част, от които малоумни) и вируса не е сериозно разпространен все още. Разбира се, нито дума за подобно сравнение за смъртността между предходните години и 2020 за страните с по-голямо разпространение на вируса.
  —цитат от коментар 49 на emo1


  ——-

  Факт е, че общата смъртност в България е по-ниска през месеците на изолация и мерки.
  Един доктор каза, че било защото хората не ходели да се оперират в болници, а отлагали “спешните операции”.
  Предполагам, че и починалите при катастрофи са по-малко.

  Любовта ще спаси света!!!
 69. 69 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#52] от "П. Цанков":
  . Защо не се съобщава за расовата принадлежност на заразените/починалите?"
  Под раса разбираш?
  3. Защо не се съобщават детайлни данни за заразените? Толкова ли е сложно да се направи система/платформа, в която да се попълват имената и детайли за тях - точен адрес по местоживеене, месторабота, години, здравна картина и т.н.?"
  Понеже си има закони
  "5. Защо няма НИТО ЕДНО ИНТЕРВЮ със заразен/оздравял от вируса, за да разкаже детайли, как е бил лекуван и т.н. От време на време във Фейсбук се явява някой да каже или пък случайно някой познавал приятел на приятел, който починал или се заразил."
  Има интервюта по тв

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 70. 70 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#59] от "bace_kole":

  Болниците ни ще издишат много по-бързо от Шведските. Мангъровата логика почива върху идеята че вируса не е особено смъртоносен а Шведския експеримент доказа че е.

 71. 71 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Не са виновни хората /независимо дали по стадионите, на улицата или в чалготеките/.
  Виновни са тези , които го разрешиха и непрекъснато плещят неадекватни и противоречащи се приказки, показващи хаотична или липса на разумна политика!
  С което сриват доверието на хората в официалните власти.
  Доверието - може би най-важното нещо в условията на пандемия, което градиха мъдрите правителства в Европа и света.

 72. 72 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  Всички коментирате шведите. А, защо никой не коментира Беларус? Държава, която за разлика от Швеция не въведе абсолютно никакви мерки и беше обект на присмех, и на най-апокалиптичните възможни прогнози. Е да, ама от данните е видно, че заразата там е овладяна и всъщност затихва. А не е, като да не са тествали, всъщност на милион души население са сред първенците по тестове и може би точно там се крие отговора, защо Беларус се справи с Коронавируса най-успешно от всички. Без да затваря и спира абсолютно нищо.
  —цитат от коментар 65 на zle_platen_trol

  ——-

  Виж в Беларус кривата на починалите, там няма спад.
  Любовта ще спаси света!!!
 73. 73 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#17] от "Bob":

  И какво искате да кажете с това? Аз нямам хронични заболявания, за мен правилата не важат, няма да нося маска, няма да спазвам дистанция, няма да пазя околните, да се оправят сами. Който има астма, сърдечно заболяване, рак, друго, да мре, какво ме интересува мен! Ден по-рано, ден по-късно, да мре, аз нали ще остана жив!
  Да, но понякога съдбата си прави гаргара и с такива като вас. Имайте го предвид при следващото цинично изказване.

 74. 74 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  [quote#62:"bib45647808"][/quote]

  Нищо чудно! Кой одитира НОИ?
  Те са в постоянен дефицит и все искат да ни увеличават осигуровките.

  Любовта ще спаси света!!!
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на no_bs
  no_bs
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  До коментар [#72] от "hope":
  Колко трябва да смяташ хората за тъпи с този си коментар? Или може би е обратното?
  В Беларус има по 5-6 починали на ден С (а не ОТ) Коронавирус. Досега общо 418 при регистрирани 63 хиляди заразени от които над 50 хиляди са оздравели. Беларус има над 9 милиона жители. Дано можеш да си сметнеш процентите. Аман от войнстващи хипохондрици.

  Ваксиниран съм, но не и "зомбиран" - политиците и медиите са вредни за вашето здраве.
 77. 77 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#72] от "hope":

  Аз гледам кривата на активните случаи, единствената, която показва реалната ситуация. А кривата на починалите драга моя няма, как да отбележи спад освен, ако починалите не започнат да възкръстват. Кривата на починалите, както и тази на общия брой заболели може само да се изравни, но не и да отбележи спад. В Беларус е нямало ден с повече от 7 починали и Беларус с 44 починали на милион души население е доста прилично, даже сред отличниците.

 78. 78 Профил на roosty
  roosty
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Добре де, нали щшеше да изчезне, когато стане топло?

 79. 79 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре. Аре сега кажи как в България ще се получи беларуския сценарии а не сценария в западна европа? Какво правим, хвърляме зара па каквото стане? Защото както Беларус го има - има и много други държави където умрелите се увеличиха бая. Ако стане така в България къде търсим вината?

 80. 80 Профил на bace_kole
  bace_kole
  Рейтинг: 17 Неутрално

  .......и не на последно място - колко е статистика статистиката на Беларус?
  Или тяхната крива е успоредна на априлската линия на партията?

 81. 81 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#77] от "zle_platen_trol":

  Видях, че броят на смъртните случаи е доста нисък, като абсолютна стойност.
  Защо кривата на починалите, да не може да бележи спад, при условие, че броят на активните случаи намалява? Би трябвало, дори с малко закъснение, да вървят успоредно.

  За линията на новите ежедневни смъртни случаи говоря, не за общият брой починали!!

  Любовта ще спаси света!!!
 82. 82 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Щом коронавируса още не е отнесъл Сорос във вечните ловни полета, значи не съществува!

  мурзилка
 83. 83 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Неутрално

  "Няма да има нови ограничения, всеки да се пази сам" .......... Пълна абдикация на държавата......цитат "за съд" !!!..... И от "тероризъм".....и от "рекет".....и от кво се сетите "всеки да се пази сам".............. А ти за кво си бе умник ?????

 84. 84 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#24] от "Yotce":

  Да, не е той човекът , който определя противоепидемичните мерки , но той дава тон в противодействието на тези мерки ! Всички повърхностномислещи намират оправдание за нехайното си и безотговорно отношение спрямо заразата в безумните теории на Мангъров.

 85. 85 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Весело

  Всеки да се пазел сам ? Много бързо се отказа от ръковдната си роля оня, който не искал да решава кой ще живеел и кой ще умрял !!!

 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3759 Любопитно

  До коментар [#85] от "samoedin":

  Съвсем скоро се задава главния въпрос: къде да се настанят всички нуждаещи се от болнично лечение, и кой ще ги лекува, след като лекарите, медицински сестри и лабораторен персонал е на предела на силите си?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 87. 87 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#81] от "hope":

  Рано или късно ще тръгнат заедно. Вероятно е нужно да понамалеят още активните и най-вече интензивните случаи. Беларусите вървят към оправяне. Тях няма, какво да ги мислим. Ние трябва да гледаме себе си особено на фона на изказването на "премиера", кавичките не са грешка, всеки да се оправя, както може, което аз лично тълкувам, като: който умре- умре, баровете по курортите имат стока за продаване.

 88. 88 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  До коментар [#9] от "Alexander97":

  ++ 300 ще ги надминем лесно.... какво ще правим при 1000 новозаразени?
  А ББойко правилно е отговорил на мисирките! Всеки може да се пази сам! Никой не е заразен насила, сам е пренебрегнал предпазните мерки!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 89. 89 Профил на deutschland
  deutschland
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Съмнявам се в този момент от годината да има такова нарастване на случаите в света.

 90. 90 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#85] от "samoedin":

  Не се е отказал, просто прилага старата изпитана рецепта - който слушка папка, за несъгласните с линията на Партията да се оправят сами.

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Едуард Филип......даде оставка.....а кво го чака???? Нашите да не умуват, че после да няма "мяу" !!! https://dariknews.bg/novini/sviat/600-frenski-lekari-sydiat-premiera-na-stranata-za-krizata-s-koronavirusa-2217964

 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Ся герберастията, която си кълнеше в смисъла от строгите мерки пак ше трябва да прави мозъчен лупинг и да ни обяснява как икономиката е важна, не вируса.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Любопитно

  До коментар [#86] от "hamiltonf":

  " До коментар [#85] от "samoedin":

  Съвсем скоро се задава главния въпрос: къде да се настанят всички нуждаещи се от болнично лечение, и кой ще ги лекува, след като лекарите, медицински сестри и лабораторен персонал е на предела на силите си?!"

  Да, но не ми става ясно към кого е адресиран този въпрос ? Джипката знам кой я кара, но кой поема някаква отговорност за резултата от отворените молове, хотели, футболни срещи и как - това за доста хора е пълна енимга ! Вероятно " трябва да се научим да живеем" с този вирус е мъдрия отговор, който се повтаря до втръсване ! Но хората имат проблеми не с живеенето с даден вирус, а с леталния изход от него.....

 95. 95 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2694 Неутрално

  До коментар [#87] от "zle_platen_trol":

  Аз все повече заставам на негова страна. Социологическите проучвания показват, че мнозинството не искат ограничения. Той реши да им направи добро и както всеки път се случва, когато решиш да направиш добро на някой, който не те е помолил, накрая ти излизаш виновен.

  Аз два месеца се карах ежедневно с родителите си, накрая вече повишихме тон. Сега излизат всеки ден.
  Трябва да приемем, че хората разсъждават различно и с никакви аргументи, не можем да променим това.
  Проблемът е в местата за лечение. Как двете групи от обществото ще си ги поделим?
  Сега ще се напълни целия капацитет с групата на Мангъровците, които ходят на балове и мачове. Хората, които ограничават излизанията и контактите си, ще са потърпевши в един момент.

  Любовта ще спаси света!!!
 96. 96 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Единственото което може да се каже за този вирус е че се създаде стадо с брутално промити от истерия мозъци които вече по нищо не се различават от религиозните фанатици .Жалкия форум на Дневник и Икономедия една от уж обективните медии неистово насаждащи истерия е очевадното доказателство.Продължават неистово да се броят "нови заразени" след като почти всички са хора на практика без симптоми тоест клинично здрави ,а броя на оздравелите вече е повече от активните случай.Но абсурдната ,нелепа истерия която едва ли има в друга страна продължава всеки ден след новата "сводка" сутрин.
  —цитат от коментар 93 на Martin Banevski


  Това ще си го запазя като класически пример на човек който или не се интересува какво става зад граница или не вярва. Хубаво е така да се извади Българския манталитет на показ.

 97. 97 Профил на thegreatest
  thegreatest
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#29] от "mavro":

  Да, и този от къпминг "Градина" мир на душата му, също.

 98. 98 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Ми щом всеки сам да се оправя, за чий плащаме данъци. :)

  Аз съм за, ама на правителството в София не повече от 10% данъци и падат осигуровки, акцизи, ДДС и други правителствени данъци. И общините вече да си определят какви налози ще събират и дали да имат пенсии, социални, здравни и пр. :)

 99. 99 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Същите тези мошеници само преди месец при далеч по ниски брой на заразени твърдяха че иде края на света и не трябва да се излиза от вкъщи защото идат камионите с ковчези и прочие. Сега при в пъти по високи показатели на собствените им съмнителни статистики шайката твърди че нямало проблем през това време активно крадат и грабят.

 100. 100 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ТОЯ Е РЕШИЛ УДАРНО ДА ЗАПАЛИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!
  Явно, че ще се спре само като започнат масово до мрът комшиите и сътрудниците му. НО ТОГАВА НЯМА ДА ПРИЕМЕМ ИЗВИНЕНИЯ, А ЩЕ БЪДЕ ЩАСТЛИВ АКО СЕ ОТЪРВЕ С ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР!
  Решението си е на Борисов!!! Генерал Мутафчийски вече го няма!!! Дори консултантът му дето пишел двойките на студентите не излиза да поеме отговорност. Решението си е на Борисов!
  Само, че консултантът му Мангъров не му е казал, че това не е обикновен вирус, че да прилага стадни мерки. Защо умишлено да палим държавата след като още няма никакви лекарства срещу тази смъртоносна болест? Нива говедото си мисли да прехвърли вината на народа, щото не се пазел и не носел маски?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK