Апелативният спецсъд намали присъдите на Иванчева, Петрова и Дюлгеров (допълнена)

Десислава Иванчева и Биляна Петрова на влизане в съдебната зала.

© Георги Кожухаров

Десислава Иванчева и Биляна Петрова на влизане в съдебната зала.Апелативният специализиран съд намали присъдите на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и на обвинения за помагач Петко Дюлгеров съответно на 8, 7 и 6 години лишаване от свобода. Те бяха осъдени от първоинстанционния специализиран съд на 20, 15 и 12 години затвор за поискан подкуп от строителния бизнесмен Александър Ваклин.


Апелативният спецсъд прие тезата на прокуратурата, че подсъдимата Иванчева не само е поискала подкупа, но и го е получила, но въпреки това намали присъдите, тъй като преквалифицира обвинението в по-леко.


Всички обявиха, че са невинни и че ще обжалват присъдата пред Върховния касационен съд.
Как се стигна до приемане, че е извършено по-тежко престъпление, а присъдите - намалени?


След произнасяне на присъдите от съдия-докладчика Мариета Неделчева, председателят на съдебния състав Георги Ушев /който е и председател на Апелативния специализиран съд/ направи кратко разяснение.


"Aпелативният специализиран съд oтмeни изцялo пpиcъдaтa на първоинстанционния съд,, зaщoтo въпpeĸи aнaлoгичния ĸpaeн извoд зa винoвнocт, ce изиcĸвa внacянe нa тoлĸoвa cъщecтвeни ĸopeĸции, чe нe мoгaт дa cтaнaт c измeнeниe нa пъpвoинcтaнциoннaтa пpиcъдa, заяви Ушев.


Съдът прие за доказано, че Десислава Иванчева не само е поискала от строителния предприемач Александър Ваклин подкуп от 178 хиляди и 500 евро, а Биляна Петрова и Петко Дюлгеров са били помагачи в това деяние, но е и получила "неследващия й се дар" в размер на 70 хил. евро. Първата инстанция - съдията Иво Хинов от Специализираният наказателен съд, беше приел за доказано, че Иванчева е поискала подкупа, но не го е получила, но поради квалификацията на престъплението - подкуп в особено големи размери и съставляващ особено тежък случай, присъди на Иванчева 20 години лишаване от свобода, на Петрова - 15 години, на Дюлгеров - 12 години. Защото за това обвинение НК предвижда от 10 до 20 години затгвор.


Апелативният спецсъд преквалифицира обвинението и прие, че пoдĸyпът e в ocoбeнo гoлeми paзмepи, нo нe пpeдcтaвлявa ocoбeнo тeжъĸ cлyчaй - зa тaзи ĸвaлифиĸaция ce изиcĸвa ocoбeнo виcoĸa cтeпeн нa oбщecтвeнa oпacнocт нa дeeцa, обясни Ушев. Тоест съдът приема, че е налице висока обществена опасност за самото престъпление, но не и за подсъдимите. А за тази променена квалификация на престъплението НК предвижда от 3 до 10 години затвор. Затова и прокурорът Тихомир Стоев изрази удовлетворение - че съдът е приел тезата на обвинението за приемането и получаването на подкупа, а също и за това, че съдът е присъдил наказания в горната граница на предвидените в закона.
Същевременно Апелативният спецсъд оправда подсъдимите за обвинението за искано увеличаване на 500 хил. евро на подкупао във връзка с бъдещи строителни намерения на Ваклин.


Защитата: Не приемаме присъдите, категорично обжалваме


Десислава Иванчева категорично отхвърли всякакво примирение с намалената присъда от 20 на 8 години затвор и заяви, че е невинна и ще се бори докрай срещу "беззаконието, което това дело е показало". Иванчева напомни за заключението а допълнителната експертиза, която разклати опората в срс-тата, тъй като не се чува сдобре разговорът на подсъдимите. А адвокат Хаджигенов кратко коментира: "Когато в залата влиза председателят на апелативния спецсъд, почитаемият съдия Ушев, това е сигнал."


"15-20 години е прекалено, но виж, 7 - 8 по-става"


- с този мрачен сарказъм Биляна Петрова обобщи усилието на апелативния спецсъд да намери изход от противоречията на първата инстанция, като хем да потвърди вината на хподсъдимите, хем да им намали присъдите до по-"приличен" и приемлив за общественото ухо размер.


И адвокат Емануил Йрданов запита риторично какъв мотив е имала Петрова да помага толкова усърдно за подкупа, като никъде в делото няма и ред, че тя ще вземе "част от този неследващ се дар".


Освен лишаването от свобода Иванчева, Петрова и Дюлгеров са осъдени на глоби съответно от 15, 12 и 10 хил. лв, както и са лишени от право да заемат определени административни длъжности за 10, 9 и 8 години. Мярката им за неотклонение остава сегашната - домашен арест.


Едва в подробните мотиви на съда ще се търсят отговорите на новите въпроси


Поради голямата фактическа и правна сложност на делото подробните мотиви ще бъдат изготвени в 60-дневен срок, обяви съдът.


Именно в подробните могиви ще се търси изясняване на породените от съдебното хзаседание в петък - 3 юли, въпросителни, които обвинението не е коментирало. На 3 юли от допълнителната експертиза /заради която делото през май беше отложено за юли/ и от свидетелски показания се разклатиха три ключови момента от обвинителната конструкция:


- че СРС-записите от cpeщaтa нa 16 мapт (ĸoгaтo ce твъpди дa e oфopмeнo нaмepeниeтo зa иcĸaнe нa пoдĸyпа) ca нeгoдни зa идeнтифициpaнe нa глacoвeтe и ĸoй ĸaĸвo ĸaзвa изoбщo. Тоест дoĸaзaтeлcтвa зa тaзи cpeщa нa пpaĸтиĸa нямa;


- че cpeщa нa 11 aпpил (ĸoгaтo Cпeциaлизиpaният cъд пpиeмa дa e yтoчнeнa cyмaтa зa иcĸaнe) изoбщo нe ce e cъcтoялa;


- че среща мeждy Дюлгepoв и Baĸлин не е имало нa 19 мapт - ĸoгaтo според обвинението cтpoитeлният бизнесмен e нayчил, чe тpябвa дa плaщa.


Toгaвa ĸaĸ e ycтaнoвeнo дaли и ĸoгa изoбщo e иcĸaн твъpдяния "дap"? - продължава да пита защитата.


А има и още въпроси: например защо не се намериха писмените сигнали, които Ваклин бил подал в прокуратурата и МВР че му е искан подкуп; И как така подкупът е поискан във втората половина на март 2018, а СРС-тата задеиъствани месец по-рано - въз основа на какво?


Прокурорът може и да не коментира тези въпроси, но съдът няма как да ги отмине .


Иначе ще продължи обществото да се пита - както коментира днес адвокат Емануил Йорданов, защитник на Биляна Петрова: защо прокуратурата и съдът кредитират показанията на Ваклин, който разнася къде ли не едни 70 хиляди евро с неизвестен произход, а тези които трябва да ги вземат като че ли не знаят.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  Поредния шамар за великите обвинители.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  Поредния шамар за великите обвинители.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  Извинявам се за повторението. Ще видим на следващата инстанция.
  Чакам герберастите разбирачи на НК.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 277 Неутрално

  прокуратурата цапа, спец съд маже

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Весело

  И сега остава обжалване пред ВКС, където не размера на наказанието, а самото дело може да се касира и да се върне за ново разглеждане от "специализирания"съд......

 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Шамар, достатъчен за условни присъди или оневиняване от третата инстанция

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 9 Неутрално

  За недоказано поискан и доказано неполучен подкуп! Леле, колко ли ще дадат на боко за чекмеджето?

  без подпис!
 8. 8 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Весело

  Пак шамар за Каскета Гешев!

 9. 9 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Кое точно е шамара - че втора инстанция потвърждава присъдата или че потвърди че не само е поискала но и е получила подкупа ?.

 10. 10 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Керванът си върви, Ваклин си строи необезпокоявано, съдебната ни система продължава да потъва.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 11. 11 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 598 Неутрално

  "Спезиализираните" бухалки нямат спирка! 'Ба си и държавата, 'ба си и "специализираното" правосъдие! Доказателства -йок! И вместо Ваклин за лъжесвидетелство и Гешев за противозаконно подбудителство, осъдени са жените - явно тези двете са "еманацията" на мафията, според Каскета.

 12. 12 Профил на Cybersas BG
  Cybersas BG
  Рейтинг: 8 Весело

  Тоя Иванчев в заглавието не го знам кой е :) Дневник....

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Весело

  До коментар [#9] от "m17":

  Ами прочети квалификациите и виж наказанията другарю Владов.
  Като завършиш и ПрВО МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗБЕРЕШ. дАНО НЕ Е СЛЕД ОЩЕ 10 ГОДИНИ КАТО !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Може, там вилнее баш-справедливия и най-умен и красив съдия Панов, който съвсем няма евтини имоти. Но да не забравяме че там може да се търси само пропуски в процедурата а такива не бяха намерени на 2 инстанции и дори адвокатите не се позовават на такива.

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Весело

  До коментар [#14] от "m17":

  Това ли ви е опорката. Ми направете си и СВКС та да затворите цикъла.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":

  На мен 8 години в затвора ( + забрана за заемане на публични длъжности, която върви с присъдата) ми се струват адекватно наказание за подкупа който поиска и получи.

 17. 17 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Ще има ВКС, а най вероятно ще има и обжалване в Страсбург.
  Не съм криминалист, но цялата история с белязаните банкноти е много миризлива.
  Не е под съмнение само стореното от г-н Дюлгеров . Много ще бъде интересно да разберем кои интереси стоят зад него и кои са му кукловодите.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 18. 18 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  До коментар [#11] от "Косьо Генчев":

  Съвсем няма доказателства. Освен маркираните кинти, записи как ги взема, записи как ги целува и свидетелски показания на изнудвания и на посредника. Е достатъчни са за 8 години според втора инстанция.

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Весело

  До коментар [#18] от "m17":

  Мечтай си.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#9] от "m17":

  Не се правете, че не разбирате. Шамаросването се състои в това, че Гешефтатурата, бухалка на Борисов, искаше налагане на по-тежки присъди от тези, присъдени на първа инстанция, а съдът ги намали на по-леки.

 21. 21 Профил на petko_napetov
  petko_napetov
  Рейтинг: 269 Весело

  Т.е. и втората инстанция потвърди деянието. На третата ще зачетат предварителния арест за излежана присъда и в Младост вече ще строят без рушвети!

 22. 22 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  До коментар [#17] от "haq30626233":

  Ще ви разочаровам но "Страсбург" не е четвърта инстанция, и няма да"отиде" там делото. Иванчева ще отиде в Сливенския затвор и евентуално може да се опита да съди България а нарушени права. Само че предвид практиката на съда в Страсбург и осъдителните решения от последните 5 години, в нито един момент не са и нарушавани човешките права.

 23. 23 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":На мен 8 години в затвора ( + забрана за заемане на публични длъжности, която върви с присъдата) ми се струват адекватно наказание за подкупа който поиска и получи.
  —цитат от коментар 16 на m17


  Освен това редовно съкращават около 1/3 от присъдите за добро поведение. Така, че фризьорката най-късно до 6г ще е пак на свобода и ще може пак да се пробва да се "бори с мафията".

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 24. 25 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 558 Гневно

  Накрая ВКС(Лозан Панов) си знае работата... И тия бандитки няма да лежат...

 25. 26 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  До коментар [#20] от "murry":

  На мен лично, без да съм юрист, 20 годинки ми се струват множко за подкуп. Все пак не е убила или изнасилила някого. Не бих казал че това е "шамар", шамар би било оправдателна присъда или връщане на делото, което би значело че прокуратурата или първия съд не са си сврършили работата добре.

 26. 27 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  До коментар [#21] от "petko_napetov":

  Е ще има да излежи ефективно поне още 3-4 години. Дори добро поведение работа в затвора не може да падне под 50%.

 27. 28 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 794 Любопитно

  Опит за пазарлък.Хем потвърждаваме по-голяма вина(получен подкуп),хем намаляваме присъдата.Моля ви да се съгласите,че инак главния обвинител гори със страшна сила.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 28. 29 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 1122 Разстроено

  Малко са, но пак е нещо. Дано на последна инстанция ги увеличат.

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 29. 30 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А нещо да ти прави впечатление,
  че обвинението е потвърдено от 2 инстанции?

  ВИНОВНИ

  Да, шамар!
  Ама не за прокуратурата.

 30. 31 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1537 Неутрално

  Случаят Иванчева е позор и самоприсъда за българите. Развеждаха окован като роб един невинен човек и го натикаха в затвора с явно скалъпени доказателства. Спи народе, спи. Още 30-40 г и няма да те има.

 31. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3880 Неутрално

  Дано прокуратурата има успех в ВКС. Потвърдени осъдителни присъди, и то при толкова елитни адвокати, НПО-та, впрегнати в защита на обвиняемите?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 33 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3953 Неутрално

  И сега остава обжалване пред ВКС, където не размера на наказанието, а самото дело може да се касира и да се върне за ново разглеждане от "специализирания"съд......
  —цитат от коментар 5 на samoedin


  Присъдата е такава , че и двете страни , обвинението и защитата могат да го обжалват. Със сигурност това ще направи защитата. За обвинението остава да видим. Според това дели ще го обжалват или не, ще можем да правим прогнози за поведението на ВКС .

 33. 34 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 292 Неутрално

  До коментар [#31] от "Толерантофил Еманципатков":

  Няма страшно, Калпакчиев ще отсъди на трета инстанция. Или?

 34. 35 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  А осъдени от наследниците на БКП - БСП, ДПС и ГЕРБ кога?

  Не ме търсете преди обяд
 35. 36 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И какъв е шамара? Че осъдиха "невинната" Иванчева може би? Почакай Иванчева знае много добре на какво разчита. Ще обжалва и Лозан Панов целият в бяло ще организира оправдаването на поредните престъпници само и само прокуратурата да получи шамар. Я може би шамара е за хората който те извършват престъпления и виждат как Лозан пуска престъпници? Но такива като теб ще се радват, че престъпниците са на свобода и оная вездесъщата прокуратура се е оказала едно нищо което всеки " не корумпиран" съдя може да направи за смях.

 36. 37 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Без да се абсолютизира, поне в този случай напълно точно се окзава правилото: Първото впечатление не лъже. Още от първия ден, в който гръмна случая си позволих (доста хапливо) да споделя със защитата на Иванчева да се възползват от правилото на чл. 373, ал. 2 НПК, вр. с чл. 58а НК: ако подсъдимият признае извършеното деяние, съдът - след като определи справедливото за конкретния случай наказание (като за без признание), го намалява с цяла ЕДНА ТРЕТА (заради признанието - законен стимул). Което значеше, че при сегашното развитие на нещата, Иванчева щеше да има наказание от ПЕТ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА. Обаче явно е свикнала да играе с големи мизи: Всичко, или нищо (оправдана). Е, в този случай явно ще е всичко. И така трябва да бъде!

 37. 38 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#27] от "m17":

  да ве пейсе процента ма друг път.в дрънголника работата не се брои ден за два.а два за три

 38. 39 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  По какви критерии отсъждат двете инстанция, та има такава разлика в срока на присъдите?! На трета инстанция току-виж им дали по 1-2 години.

 39. 40 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Колелото започва да се обръща и това е само началото, очаквам на следващата инстанция да бъдат оневинени, а след това и СЪД за Ваклин и компания за склоняване към подкуп ако не са изчезна ли между временно СРС-та от архивите на спец организираната престъпна група. А накрая една голяма сметка за нанесени вреди която ние ще трябва да платим благодарение на каскета.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 40. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Весело

  До коментар [#14] от "m17":

  " Може, там вилнее баш-справедливия и най-умен и красив съдия Панов, който съвсем няма евтини имоти....."

  На който едни познати на всички нас среди му предложиха кървави агнешки главички, че той да си знае какво значи " независимост" от схемите на главния разбойник у нас, нали ? На председателя на ВКС ! За такова нещо във всяка европейска държава изпълнителната власт ( у нас премиерът) си отива автоматически ! Ама такива " дреболии" не трогват сенките на сараите ! То и държавата да се закрие - това няма много да ви трогне ! Виж, с празна банкова сметка вече няма как !

 41. 42 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 995 Любопитно

  Случаят Иванчева е позор и самоприсъда за българите. Развеждаха окован като роб един невинен човек и го натикаха в затвора с явно скалъпени доказателства. Спи народе, спи. Още 30-40 г и няма да те има.
  —цитат от коментар 31 на Толерантофил Еманципатков


  Е кво да прави народът бе- да набие съдиите? Да закрие съдилищата? Да запали сградите? Да гласува за други съдии?

  Това е съдебна система, не е Парламент или Президентство, де можем на някъв период от време да набиваме шорти...

  Как смяташ, че трябва да реагира народът, ако спре да спи? Следващият въпрос ще бъде- ти нали не спиш- кажи кво направи, колко съдии наби? Анонимното писане на клишета в мижави форуми не се брои за "правене" и за бодърстване...

  Освен това- в момента никой не е "натикан" в затвор, на всичкото отгоре се очертава трета инстанция. Ти- в качеството си на съдия в кой съд- реши, че някой е невинен, и че е в затвора вече?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 42. 43 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  По това дело няма доказателства, нито едно!!!!!
  Ще завърши с оправдателна присъда, просто не се знае кога и къде. Но, може в последствие да се изчисли, колко РЗП ще се настрои в Младост.

  Хинов се казваше съдията, осъдил ги на първа инстанция.

  Ако, Ваклин се е оплакал, че му искат подкуп, защо не я хванаха с парите?

  Любовта ще спаси света!!!
 43. 44 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Eеее колко великодушно като за пунта марата, която им спретнаха

 44. 45 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Извинете, хванаха я с пари, подметнати в багажника и!
  Броила ги е с едната вежда и малкия пръст.

  Защо не се запитате, как е попаднало контрастното вещество /или както се казва/ върху главата и????

  Любовта ще спаси света!!!
 45. 46 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Иванчева ще отиде в Сливенския затвор и евентуално може да се опита да съди България а нарушени права.
  —цитат от коментар 22 на m17


  Само ше се нахендри, ако я излъжат бехекайските адвокати. На първа инстанция й приспаднаха 10 бона глоба за сметка на потенциални "нарушени права" Съдът на др Сорос за подобни случаи присъжда на циганите най - много по 3000 евро. Ако стане същото, ше треба да доплаща 2000 евро глоба + хонорарите ан бехекайските адвокати.

 46. 47 Профил на Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Барба Ганьос прУфесУр доФтор на нЕУките
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#31] от "Толерантофил Еманципатков":

  Дори и да е виновна - цялата ПиАР постановка продължила часове - по ареста с белезници и извиканите медии, броенето на пари на ръка на фенерчета е НАИСТНА СРАМНА И ЖАЛКА като от сталински кинопреглед.

  Което беше основната цел.

  Всичко това беше организирана ПиАр акцийка от Каскета. Ако я бяха спрели на квартална улица в Младост, за да си свършат работата без много шум и на спокойствие, нямаше да го има Каскета в централните новини. Изобщо нямаше да има кой да снима, освен пикаджийте "случайно" видели ареста, преминавайки оттам.

  Бай Ганьо уби Алеко, Барба Ганьос - Милен!
 47. 48 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Най-точната оценка я дадоха жителите на Младост.
  ГЕРБ загубиха там изборите!

  Хората отново избраха независим кандидат, с надеждата да спре строителната мафия.

  Любовта ще спаси света!!!
 48. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  Пак шамар за Каскета Гешев!
  —цитат от коментар 8 на murry  Този шамар не е само за каскета, а и за Цацата и Терасата .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 50 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Весело

  До коментар [#7] от "Лопе де Вега":

  Авер ко го намериш туй чекмедже твое е... барабар с къщата в барЦИлона и гръцкия остров.
  Уух баба айде ке станеш милиардер:
  #бъдетеидиоти

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 50. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#45] от "hope":


  « Броила ги с едната си вежда и малкия пръст ... «


  Аааа и с върхът на носа си - там се появи маркиращото вещество ....

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 52 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Според мен целят да изкушат Иванчева/Петрова/Дюлгеров, да не си търсят правата повече и да се примирят с тези "изгодни" присъди.

  Понеже вече са изтърпели 2-3 години ограничаване на свободата и обикновено от присъдите се излежава половината, им предлагат "изгодна оферта" без да рискуват на следваща инстанция да им ги увеличат отново.

  Според мен обаче, отново ще обжалват, и тогава съвсем ще ги оправдаят или ще им дадат условни, иначе следват европейски институции.

 52. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  По това дело няма доказателства, нито едно!!!!!Ще завърши с оправдателна присъда, просто не се знае кога и къде. Но, може в последствие да се изчисли, колко РЗП ще се настрои в Младост.Хинов се казваше съдията, осъдил ги на първа инстанция.Ако, Ваклин се е оплакал, че му искат подкуп, защо не я хванаха с парите?
  —цитат от коментар 43 на hope  Защото няма искане за подкуп, както и няма пари за същия подкуп - има ченгеджийска постановка на голият охльов и Паци Терасата .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 53. 54 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  Това ОПГ " Иванчева........." изглежда е особено опасно за подрастващите , защото от него нищо няма да научат , кое-как става......

 54. 55 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 110 Неутрално

  До коментар [#52] от "everlast666":

  Целта на Олигархията в БГ не е да накаже Иванчева и Петрова, а да уплашат всички, които не искат да играят с Олигархията.
  За богаташите няма значение дали Иванчева и Петрова ще са в затвора. Целта им е на изборите да не се явяват такива като Иванчева.

 55. 56 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#13] от "КМЕТ В СЯНКА":На мен 8 години в затвора ( + забрана за заемане на публични длъжности, която върви с присъдата) ми се струват адекватно наказание за подкупа който поиска и получи.
  —цитат от коментар 16 на m17


  А за цяло чекмедже с пачки от 500 еуро колко трябва да дадат? При положение, че има и свидетел, който твърди, че е давал десетки милиони подкуп.
  В случая Иванчева, доказателствата са много по-нееднозначни да кажем и е много въможно накрая да отпаднат, ако не в България то в Брюксел.

 56. 57 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Основен принцип в правото е, че ако един факт може да се тълкува различно, той се приема в полза на обвиняемия. Не коментирам вината на двете, а коментирам прилагането на закона. В това дело почти всички доказателства са опорочени. Ако не бяха такива, прокуратурата щеше да ги размахва като червено знаме на барикадите.

  Предполагам, че решението на ВКС ще е на тази база.

 57. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#57] от "evtimvz":

  В момента когато делото излезе от "специализираните" структури има голяма вероятност да заработи истинското правораздаване и правосъдие а не уродливите такива на гробарската обслуга.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 59 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Прокуратурата е строга и справедлива, но с вързани процедурно ръце.
  Законът това чака и се възползва.
  Съдът.
  И обвиняемите.
  Европейските права за защита на права.

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Поредния шамар за великите обвинители.

 59. 60 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 982 Любопитно

  Домашният арест броят ли го за "излежано" време? Че накрая май нещо такова ще излезе: ни кон, ни магаре. Осъдена, ама няма да влиза в затвора. И всички ще забравят.

 60. 61 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  Да се чуди човек: увеличават тежестта на провинението, а намаляват наказанието - изобщо стъпват ли на някаква правна база, или хей така, трябва да ги осъдим някак си, за да са доволни и поръчителите, и прокурорите, но и да не предизвикваме обществено недоволство. А че доказателствата са смешни и нагласени и не биха издържали пред един независим съд, че Гешев е в конфликт на интереси по този казус и направо си е част от поръчителите на този квазипроцес, че извънреден съд не бива да има 21 век в европейска държава - все очевадни неща, но невидими за голяма част от обществото.

 61. 62 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 838 Неутрално

  няма нормални държави с 'спец' съдилища и прокуратури,щом се прави значи са ги 'назначили' да са бухалки...което наблюдаваме в случая...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 62. 63 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  В затвора всички са невинни!
  Така казват затворниците.....

  Машини прости, народ неук.
 63. 64 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#57] от "evtimvz":

  Изкушавам се да се намеся, защото мешавицата в поста ти е класическа (четено строго точно това, което си написал):

  Основен принцип в правото е, че ако един факт може да се тълкува различно, той се приема в полза на обвиняемия.
  —цитат от коментар 57 на evtimvz


  Само по себе си, за да приеме, че едно твърдение на страна по делото, е "факт", то за това приемане непременно са нужни доказателства (освен при законните презумпции и фикции).

  Това безспорно положение обаче автоматично изключва продължението на мисълта ти:
  В това дело почти всички доказателства са опорочени.
  —цитат от коментар 57 на evtimvz


  Ако едно доказателство само по себе си е опорочено, то не доказва никакъв факт. Съдът изключва съответното доказателство, фактът остава недоказан, респ. делото се решава с приемане, че този твърдян от страната факт не се е осъществил.

  Иначе казано не може хем "този факт да се приеме в полза на обвиняемия", хем "доказателствата са опорочени". Може би си искал да кажеш "следва да бъдат оправдани поради липса на доказателства (които са опорочени)", но по конкретно дело това може да го каже САМО СЪДЪТ...

 64. 65 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#14] от "m17":
  Не е Патнов, Ушев е вьшият човек.

 65. 66 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Добра работа на прокуратура и съд. Съвсем нормално е , че съдът е намалил, обикновено така се прави, прокуратурата иска повече, за да получи нещо реалистично.

  И още нещо, според някои хора които живеят в илюзии, в България има 2 съда. Един добър който оправда Прокопиев, и един лош, който осъди Иванчева и с-ие

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 66. 67 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Иванчева ще си лежи в Сливен, защото парите бяха в колата и имаше следи по ръцете и. Ще мине още една инстанция и ще иде в затвора.

  Много хитър
 67. 68 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Според мен Дюлгеров и Ваклин са провокирали двете. Те са били готови, но са действали много предпазлива. Прокуратурата е бързала и е събрала негодни доказателства. А защо са бързали? Питайте Гешев.

 68. 69 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Както и се очакваше първата операция на Каскета ще излезе ялова. Ваклин и Каскетът са били организирана група за провокация към подкуп, но не са си опекли работата до край.

 69. 70 Профил на Libra
  Libra
  Рейтинг: 22 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":А нещо да ти прави впечатление,че обвинението е потвърдено от 2 инстанции?ВИНОВНИДа, шамар! Ама не за прокуратурата.
  —цитат от коментар 30 на zidar


  Две инстанции, заченати от един и същи. Целта им е разправа с тези, дето пречат на хунтата. Но има Касационен съд, ако съдиите не се подадат на натиска истината за това поръчково дело ще излезе наяве. За срам на поръчителите и изпълнителите. Но те такова чувство нямат, ще продължат по същия начин. Защото не отговарят за безобразията и терора над гражданите, който упражняват.

 70. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#60] от "Араламбене му е майката":

  Май се брои.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 72 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Намаляват присъдите на явно и безспорно невинните. Какъв цинизъм ! Но няма спасение за жестоките убийци. По-скоро рано отколкото с някакво закъснение ще си платят. През носа ще им излезе. Гешев , Ваклин ,Стоев и компания ще изгният в панделата. Проклети да са !!!

 72. 73 Профил на RUSE
  RUSE
  Рейтинг: 592 Неутрално

  ЖАЛКО!!! Тези две женици явно ще лежат невинни в затвора. Но всички боклуци, които съдействаха за това - Ваклин, ченгета, Гешев, изпълнуяващи пъкления план на дявола прокурори, съдии...., всички помагачи да се гласят ГОРЕ да плащат сметката. Никой от тях добро няма да види нито на този свят, нито на оня свят. Това са сериозни грехове!

  не съм избягал
 73. 74 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 377 Неутрално

  До коментар [#73] от "RUSE":

  А защо според теб са невинни? Хванати са с белязани пари, а Иванчева по време на краткото си кметуване често е ходила на почивки в Барселона. Ти не я гледай, че изглежда невинна. Дали ще лежи 8 или 15 е все тая, ще излезе и няма да е човек повече. Сумата е в особено големи размери и това не са 20 - 50 лв дадени на катаджия.

  Много хитър
 74. 75 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2145 Неутрално

  Нормално е наказанията да се намалят. Иначе - безспорен успех на обвинението. Съдът коригира предишното решение, което, ако се видят мотивите, пак допускаше получаването на подкуп, но сега това е заковано недвусмислено. Както и да е. Присъдите бяха прекомерни. Дори и тези трябва да се намалят. Важното е, че безкомпромисните действия на разследващите и прокуратурата дадоха добър превантивен ефект. Вече не се шарят пари из общините за разни разрешителни и пр. Това е част от новата среда, която бавно, малко по-малко и стъпка по стъпка, по израза на Херо Мустафа, се утвърждава. Успехът е недвусмислен и поради силното политизиране на случая от Демократична България, която припозна двете рушветчийки за носителки на техния морал и разбирания за устройство на обществото.

 75. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#75] от "nik_77.":

  вЕрвай си !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 77 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7307 Неутрално

  Те и по-лекото обвинения не можаха да докажат. Единственият им свидетел е Ваклин, който е в конфликт на интереси. Загубиха се документи, абе пълен цирк.

 77. 78 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Поредния шамар за великите обвинители.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Човек, честно кефиш. Евалла за ентусиазма.😁

 78. 79 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Извинете, хванаха я с пари, подметнати в багажника и!Броила ги е с едната вежда и малкия пръст.Защо не се запитате, как е попаднало контрастното вещество /или както се казва/ върху главата и????
  —цитат от коментар 45 на hope


  И съвсем случайно веднага след срещата се обажда на секретарката си да задвижи папката на Ваклин. Има запис на разговора и потвърждение на секретарката.

  Стават и такива случайности.

  И, апропо, защо срещата е в кафене при условие, че става в работно време? Иванчева си имаше офис. Защо не е направила срещата там?

  Защо е писала на посредника, че трябва да и пише не със СМС, а по оня "сигурния ап"?

  Защо изобщо и трябва да си пише с него? Че и да става не с СМС, ами със специален криптиран ап? Може би и е бил любовник, та е трябвало да го крие от гаджето си?

  Все лесно обясними случайности, разбира се.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 79. 80 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#78] от "foxa5":

  Прочети ми подписа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 81 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#42:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]

  Споко, срещнахте се с поредния диванен ревюлиционер. В Дневник с лопата да ги ринеш такива.😁

 81. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#79] от "Николов":

  И кое от изброените е ДОКАЗАТЕЛСТВО другарю милиционер ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 82. 83 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  Щом има престъпление,има и наказание!Да си плащат греховете!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 83. 84 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Намаляват присъдите на явно и безспорно невинните. Какъв цинизъм ! Но няма спасение за жестоките убийци. По-скоро рано отколкото с някакво закъснение ще си платят. През носа ще им излезе. Гешев , Ваклин ,Стоев и компания ще изгният в панделата. Проклети да са !!!
  —цитат от коментар 72 на palivec


  Още веднъж и още веднъж проклети,проклети да са !!!

 84. 85 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4615 Неутрално

  До коментар [#81] от "foxa5":

  Недей лежа на тази кълка, че може и да не ти хареса резултатът.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 85. 86 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#45] от "hope":« Броила ги с едната си вежда и малкия пръст ... «Аааа и с върхът на носа си - там се появи маркиращото вещество ....
  —цитат от коментар 51 на niksan1


  Тедата на прокуратурата е че ги е целувала, не е пипала парите, отворила е кутията, целува парите и затваря. Доколко това звучи достоверно се преценява он съда.

 86. 87 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#79:"Николов"][/quote]

  Споко, Кой е невинен и кой виновен се решава от съда, не от коментаторите в Дневник.

 87. 88 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  До коментар [#79] от "Николов":

  Не е в правомощията на районния кмет, да спре строеж. Може да го бави и разтакава, да ги санкционира.
  Предполагам, че е дошло време да пусне и този на Ваклин.
  Самият той признава, че Иванчева никога не му е искала подкуп.
  Пълна бутафория.
  Дюлгеров се отказа от първоначалните си показания.
  Почеркът в тефтерчето се оказа, че не е на Иванчева!!!

  Любовта ще спаси света!!!
 88. 89 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Поредния шамар за великите обвинители.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА

  Поредния шамар за великите обвинители.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Нормане, нещо много си радостен.

  Иначе нормални присъди.
  На ход е 'финния интелектуалец', Лоазан Панов.
  Протестърката на Цветан Василев ще излезе навреме.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 89. 90 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Неясно е от детска инфантилност ли страда държавенцето или от старческа сенилност? Явно то не може да е опора за хората и затова за тях единствено важно е как да го заобикалят или окончателно да се отърват от него. Боже, как стигнахме дотук!?

 90. 91 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#36] от "tda10501756":

  Това обвинение беше скалъпено. Накиснаха ги, като от прокуратурата вероятно бяха обещали на Дюлгеров, че ще го пуснат, ако даде "необходимите" им показания. Накрая го излъгаха и той се отказа от показанията си. А онзи, т. нар. "голям инвеститор" според думите на Каскета, Ваклин, просто даде лъжливи показания. Работата беше съшита с бели конци – нали партньорът на Ваклин Марио Кърковски се оказа, че има общ бизнес и фирми с Детелина Ханчева – жената, с която Гешев живее на семейни начала. Припомням тези факти, за да може всеки да си направи необходимите изводи...

 91. 92 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#7] от "Лопе де Вега":Авер ко го намериш туй чекмедже твое е... барабар с къщата в барЦИлона и гръцкия остров.Уух баба айде ке станеш милиардер:#бъдетеидиоти
  —цитат от коментар 50 на Папайа с коронавирус


  Ти па кой си и за какво се бориш?

  без подпис!
 92. 93 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Има нещо гнусно в цялата история........добре ...след нея кво стана.......всички герберастки обекти, се строят на МАХ.......... И за какво я избраха хората .......всичко което искаха хората......герберастите им казаха "да се ебет......и....т.н....

 93. 94 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  Не е в правомощията на районния кмет, да спре строеж. Може да го бави и разтакава, да ги санкционира.Предполагам, че е дошло време да пусне и този на Ваклин.
  —цитат от коментар 88 на hope


  И това време идва няколко минути след предаването на подкупа?

  Да, стават и такива случайности.

  И срещата става в кафене. В работно време. Що не в офиса и?

  А кореспонденцията месеци наред с посредника, както и настояването на фризьорката да не и пише по СМС, а по криптиран ап - и те са случайни?

  Доста случайности се събират.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 94. 95 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Що пък някой не вземе да се разрови.... Как се придобиха тея имоти в Младост....... Около бившата само Аско-Деница поне 300 милиона рушвети има.....и все са Герберасти......

 95. 96 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  А оня кюрдски инвеститор велик от Алепу, дето е на кръстовището в Младост...... Заки Ареф Маджит ..... Той дали няма история с Бойчо а?..... хич ..нали !!!! ...... И с цигари на дебелия......пак хич ..нали !!!.......и с роднината на Асад...... Зубейда Ареф....... Хич нали!!!

 96. 97 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално
 97. 98 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Проблема на кмет Иванчева е, че е самотна бяла жена... Абе, сготвена!

 98. 99 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  поне 300 милиона..... прибраха "герберастите"......само от Младост...рушвети..... Ама няма да се разбере сега.!!!.. .......щото за това беше борбата за кмет....... "Учителъницата" да остане....... И десните....... помогнаха на ГЕРБ.......щот са "тъпи градски парчета"......

 99. 100 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Целият случай изглежда формално нагласен за показно наказание на създаващите пречки пред строителните предприемачи. Иванчева съвсем не изглежда малоумна, за да иска и получава подкуп по такъв начин.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK