На живо

Коронавирусът в България: Карантината за пристигащи от Великобритания ще продължи до края на юли (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Карантината за пристигащи от Великобритания ще продължи до края на юли (хронология)

© Велко АнгеловДневник" проследи ситуацията в реално време.
Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев обяви пред БНТ, че разчита до седмица случаите на заразени да почнат да намаляват, "защото хората взеха едно на ум, че трябва да пазят себе си и семействата си. Той потвърди днешните думи на здравния министър Кирил Ананиев, че при над 200 заразени на ден ще бъдат върнати част от мерките, които бяха смекчени в последните седмици.


По думите на Кантарджиев няма как всяка болница да прави PCR тест на пациентите, които ще приеме, защото това означавало, че ще трябва да се правят по 200 хил. теста на месец, а от началото на пандемията в страната са направени общо 180 хил.

Кризата, породена от COVID-19, не е приключила и във фокуса на европейския дневен ред сега е преодоляването на социалните и икономически последици от пандемията - около това мнение се обединиха премиерът Бойко Борисов и италианският външен министър Луиджи Ди Майо, който е на посещение в България.


"Благодаря на вашите медици, които заедно с нашите работят и лекуват коронавируса с кръвна плазма и антитела. Заедно сега разработваме и тестваме лекарство, което във всички случаи помага и България има възможност да го произвежда в огромни количества", заяви Борисов, цитиран от правителствената информационна служба. "Искам да ви поздравя за това как се справихте с кризата, следихме през цялото време – много добре. В началото ние имахме тежки загуби, много сериозни последици, но сега ситуацията е овладяна и също започваме да се справяме", каза от своя страна Ди Майо.

В полунощ пада блокадата на кв. "Изток" в Кюстендил

От полунощ отпада временната забрана за движение за жителите на кв. "Изток" в Кюстендил и ще бъдат премахнати пропускателните пунктове на входовете и изходите му, реши областният кризисен щаб. До отпадането на ограниченията се стига след намаляване на новите случаи на коронавирус в квартала. Според щаба временната мярка е постигнала своята цел - да се ограничи максимално разпространението на заразата.


Същевременно обаче щабът реши да бъде удължен пропускателният режим на входа на болницата в Кюстендил, съобщиха от областната управа. "Необходимо е, доколкото можем, да щадим болничните заведения, лекарите, полицията и хората на първа линия, за да не се окаже на един етап, че нямаме капацитет да се справим при нов пик", е заявил областният управител Виктор Янев на заседанието днес.

Собственикът на "Инса ойл" и футболния "Ботев" (Пловдив) Георги Самуилов е бил приет в болница с коронавирус, съобщи Би Ти Ви.


"В момента съм в изолация в болница "Свети Иван Рилски". Вече седмица съм неразположен", каза той, цитиран от сайта "Марица".

Литва се подготвя да въведе карантина за идващи от България

Литва може скоро да въведе за идващите от България и Румъния изискване да се самоизолират за 14 дни. Причината е, че двете страни са много близо до покриване на критерия за повишен риск за внасяне на новия коронавирус, съобщи Baltic News Service. Според влезлия в сила в понеделник списък на здравното министерство прагът за задействане на специален режим на достъп е да има нови 25 случая на COVID-19 на 100 хиляди души в последните 2 седмици. България и Румъния са много близо до него, а Хърватия бързо го доближава, допълват от BNS.


От Югоизточна Европа в списъка първоначално бяха Северна Македония, Босна и Херцеговина и Албания, а сега бяха добавени Сърбия и Черна гора. Най-добре с удържането на заразата се представят Гърция и Словения. Литовците могат да пътуват свободно по света, но при завръщане от изброените проблемни балкански държави ще трябва да се поставят под карантина за 2 седмици.

Двама зам.-кметове на Русе са с коронавирус

Двама от заместник-кметовете на Русе - Златомира Стефанова и Енчо Енчев, са с положителни PCR проби за коронавирус, съобщиха от местната администрация. Те бяха тествани, след като вчера кметът Пенчо Милков бе приет в Белодробната болница в града с пневмония и даде положителен тест за вируса.


Сградата на общината днес беше затворена за дезинфекция, а от утре (8 юли) ще възобнови работа. Временно функциите на Пенчо Милков ще поеме зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, който е с отрицателен тест. Енчо Енчев и Златомира Стефанова са в добро състояние и без оплаквания и вече са им връчени предписания за задължителна 14-дневна карантина, посочват от общината. Всички контактни служители, които дадат отрицателни проби за короновирусна инфекция, ще продължат работата си, като в момента се създава организация затова.

Служители и мениджъри искат нов "хибриден" модел на работа, който комбинира офис и дистанционна работа, показва проучване на Adecco Group, проведено през май сред 8000 души на възраст между 18 и 60 години. За този модел са се обявили 74% от анкетираните служители. Според тях най-оптималният модел на работа е за прекарване на половината от времето в офиса, а другата половина на отдалечено работно място.


С този модел са съгласни и топ мениджърите в компаниите, като 77% от тях заявяват, че компаниите им ще получат предимство като се адаптират към новите работни процеси. Според 69% от анкетираните постигането на поставените цели, а не работното време трябва да бъде основният фактор за тяхната оценка. Голяма част от топ мениджмънта на компаниите (74%) също е съгласен, че продължителността на работната седмица трябва да се преразгледа.

Безплатни он-лайн консултации за алергии

Близо 30 от водещите алерголози в България ще предлагат безплатни онлайн консултации за пациенти, страдащи от алергичен ринит и уртикария от 8 до 31 юли през онлайн платформа – Healee, като част от инициативата "Национална кампания за борба с днешните алергии в условия на Covid-19". Нейни организатори са Българско Дружество по Алергология, Университетска болница "Александровска" и платформата за телемедицина Healee.com.

"България Еър" добавя полети

Авиокомпания "България Еър" продължава да възстановява полетното си разписание, като през юли и август добавя нови допълнителни честоти на полетите си до Амстердам, Цюрих, Берлин, Франкфурт и Атина. До момента компанията е възстановила 65% от честотите на полетите си. Единствените дестинации, до които авиокомпанията е преустановила временно полетите си, заради наложени рестрикции от местните власти, са Русия, Португалия, Израел и Ливан.

Карантина за пристигащите от Швеция, Великобритания и Португалия

За пристигащите от Швеция, Великобритания и Португалия ще продължи да има 14-дневна карантина и за новия срок на извънредната епидемична обстановка (до края на юли). Това се разбра от думите на здравния министър Кирил Ананиев, цитиран от "Фокус". Предстои издаване на заповед затова, като Ананиев поясни, че карантината ще важи и за пристигащите от тези страни българи.


На този етап не е възможно да отпадне задължителната 14-дневна карантина за българите във Великобритания, които искат да се приберат в страната, каза още министърът. "В крайна сметка нашата задача е да съхраним здравето и живота на българските граждани. Там коронавирусът е много силно развит и голям процент от населението е носител", изтъкна той.

Коронавирусът в България: Карантината за пристигащи от Великобритания ще продължи до края на юли (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Връщане на ограничения при над 200 случая

"Преминаването на границата от 200 заразени на ден в продължение на няколко дни, вече е един много сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро", каза днес здравният министър Кирил Ананиев, след като откри ядрено-магнитен резонанс в болница "Св. Иван Рилски". Новорегистрираните болни за последното денонощие са 174, а до момента рекордът беше 186, отчетен през миналата седмица.


Министърът призова да се спазва дисциплината, да се поддържа дистанция и да се носят маски. По повод рекордния брой нови случаи на заразени в София, Кирил Ананиев отбеляза, че в контекста на големия брой хора, които живеят в столицата и тяхната гъстота, това не е голямо нарастване. "Съпоставено с другите областни градове, не е някакъв пик, макар че ме притеснява", обясни той.

Сериозен спад на вярващите, че вирусът е под контрол

С ръста на тестване и на положителни проби за коронавирус тревогата сред българите отново започва да расте, но няма предразположение за затягане на мерките, показва деветият телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл" Той е проведен между 25 и 27 юни сред 820 души, които представляват национална извадка за пълнолетните българи. Преди седмици 51% от анкетираните са се страхували, че те или член на семейството им могат да се заразят с коронавируса. Сега този дял е 60%. В същото време в началото на юни 72% са смятали, че вирусът вече е под контрол, докато сега този дял е само 38%. Въпреки по-тревожната ситуация, мнозинство от 61% е против ново затягане на мерките. 38% са на обратното мнение.


Още по темата - тук

Константин Папазов обяви, че е заразен

Треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" Константин Папазов обяви в профила си във "Фейсбук", че е заразен с коронавирус. В съобщението си Папазов, на когото новият собственик на футболния "Левски" Наско Сираков обеща да прехвърли 35% от акциите, допълни, че съжалява, че трябва да бъде поставен под карантина в момент, в който клубът изживява най-трудните си моменти.


Междувременно българският плувец Антъни Иванов, който също е сред заразените с COVID-19, заяви пред сутрешния блок на БНТ, че се чувства добре, като болестта при него преминава леко. По повод на негов пост в "Инстаграм" 20-годишният състезател поясни, че той е насочен към хората, които "винаги търсят лошото" и "няма да приключи с плуването заради температура за един ден".

Още 56.3 млн. лв. осигури Фонд на фондовете

Още 56.3 млн. лв. насочва Фонд на фондовете (ФнФ) за инвестиции и ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия, пострадали от пандемията от COVID-19. Това е следващата антикризисна мярка на ФнФ след обявения през миналата седмица гаранционен инструмент за малки и средни фирми за близо 158 млн. лв. За да стигне максимално бързо до крайните получатели, новата сума ще бъде инвестирана чрез вече съществуващи инвестиционни инструменти на ФнФ за малки и средни компании, включително чрез фондовете за ускоряване и начално финансиране и за рисков капитал. Допълнителният ресурс от 56.3 млн. лв. идва от Оперативна програма "Иновации и конкурентност" (ОПИК) 2014-2020.

Рекорден брой заразени в София

Рекордните 86 случая на заразени с коронавирус има в София за последното денонощие, сочат данните на единния информационен портал. Ето и графика с движението на броя на заразените от 15 юни досега.


Премиерът отново поиска подготовка на болниците за нова вълна

Министър-председателят Бойко Борисов проведе днес работна среща с членовете на Националния оперативен щаб, на която за пореден път поиска укрепване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19, така че да разполагат с всичко необходимо – лични предпазни средства, лекарства, дезинфектанти, както и с необходимия кадрови ресурс. Той е получил уверения, че са дадени указания на областните оперативни щабове и Регионалните здравни инспекции за засилване на текущия контрол по изпълнение на разпоредените мерки за справяне с новия вирус, съобщи правителствената информационна служба.
Коронавирусът в България: Карантината за пристигащи от Великобритания ще продължи до края на юли (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


"Продължавайте да следите за прилагането на доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта", подчерта министър-председателят Борисов. В хода на срещата е обърнато и внимание на разпространението на коронавирус на Балканите и на регистрирания значителен ръст на новооткритите случаи в редица близки до нас страни като Република Северна Македония, Сърбия, Косово, Турция.

Сградата на областната и общинската администрации в Русе ще бъде затворена днес за дезинфекция, след като кметът на града Пенчо Милков постъпи вчера в болница с коронавирусна инфекция и пневмония. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град, цитирани от БТА. Предвижда се администрациите да възобновят дейността си и работата с граждани утре - при спазване на всички противоепидемични мерки. От Общинския съвет в Русе съобщиха, че заседанията на постоянните комисии се отлагат до второ нареждане. Предстои онлайн среща днес на председателския съвет на Общинския съвет, на която да се реши как общинските съветници ще изпълняват служебните си ангажименти.

Спряна е продажба на над 100 нестандартни маски

Държавната агенция "Метрологичен и технически надзор" (ДАМТН) е открила 101 марки и модели предпазни маски, които не отговарят на европейските норми и задължителните стандарти, съобщи пред БНТ експертът в агенцията инж. Вася Миланова. Проверката е била в периода 26 май - 25 юни.
Коронавирусът в България: Карантината за пристигащи от Великобритания ще продължи до края на юли (хронология)

© Велко Ангелов


Инж. Миланова уточни, че основен ориентир за предпазните средства, отговарящи на стандарта са маркировката "СЕ", придружаваща декларация за съответствие и инструкция за употреба на български език. Проверките са били основно в интернет. На фирмите, предлагали маските, ще бъдат съставени актове, а продуктите ще бъдат спрени от продажба. Вася Миланова уточни, че говори за маски, които са лични предпазни средства, а не за медицинските и хигиенните.

Есента може да има и до 250 заразени на ден

През ноември - декември може да се очаква да се достигне до 200-250 заразени за ден, ако през летните месеци юли и август броят им спадне под 100. Това прогнозира пред Нова телевизия зам.-директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова. Тя подчерта, че държавата не може да поддържа дълго време строги рестрикции, защото икономиката е била пред колапс към момента, в който ограниченията бяха разхлабени.
Проф. Христова повтори, че заразяването става основно от аерозолни частици - при силно говорене, пеене и т.н. Минимално се заразяват повърхности като дръжки и копчета на асансьор.

Висок брой заразени и четирима починали

Новите случаи на заразени с коронавирус в България са 174, сочат данните на единния информационен портал. За последното денонощие са регистрирани 4 смъртни случая, като общият брой на починалите е 250.
Новозаразените са открити при направени 2775 теста.
Коронавирусът в България: Карантината за пристигащи от Великобритания ще продължи до края на юли (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


До момента общият брой на заразените е 5914, като активните случаи са 2664. В болница са 470 души, от които 29 са в интензивни отделения. Излекуваните за денонощие са 85 души, като 3000 вече са се преборили с вируса.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (284)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  Въпросът е КОЛКО са в София и защо ????

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Не е ли възможно да пише.
  Няма увеличение на новите случаи от корона вирус. Няма статистическо увеличение на процента на заразени, спрямо броя на извършени тестове. Броят на излекуваните е по-голям от броя на текущо заразените. Броят на починалите лица през първото полугодие на 2020 г. е с 10% по-нисък за същия период на 2019 г. И т.н.

 6. 6 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 822 Любопитно

  От 11,7 милиона случая по света,6,7 милиона се броят за излекувани и това при положение,че още няма открито лекарство.Ако го открият,броят на излекуваните ще надмине броя на заразените.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 8. 8 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 688 Весело

  Не е ли възможно да пише. Няма увеличение на новите случаи от корона вирус. Няма статистическо увеличение на процента на заразени, спрямо броя на извършени тестове. Броят на излекуваните е по-голям от броя на текущо заразените. Броят на починалите лица през първото полугодие на 2020 г. е с 10% по-нисък за същия период на 2019 г. И т.н.
  —цитат от коментар 5 на Lazarus


  Да тръгваме към Гърция, викаш?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 9. 9 Профил на so
  so
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Ми както и да го гледаме, може би има процентно увеличение на откритите, спрямо тестовете. В случая са около 6%, като наистина никой не казва каква е корелацията между брой тестове и брой нетествани хора досега. Което означава, че процента може и да е по-висок дори. На какво се дължи това, на по-добре подбрани заподозрени (клъстъри) или на по-голямо разпространение? Защо 470 души са в болница, какво налага това? Клинични пътеки или пък дали част от тях са там, защото извън болниците са неуправляеми? Защо въпреки огромните числа бройката в интензивните отделения е почти константна? Какво ще ни се случи наесен?

 10. 10 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Никой не може да попречи на Ганьо да е Ганьо. Цял свят носи маски и се пази, нас ни пази БОК, ракията и чесъна

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 306 Неутрално

  В София са 86 новите случаи …

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":
  Новозаразените през предния понеделник бяха 140, този са 174.
  Случите в София тогава бяха 21, сега са рекордни - 86.
  Излекуваните са много по-малко от новозаразените отново.
  Графиката расте експоненциално.
  Картината която виждаме днес поради характера на болестта се е случила преди седмица. Каква е ситуацията в момента ще разберем след седмица, но ще бъде по-лоша каквито и мерки да се вземат в момента. Закъснели сме.

 16. 16 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":

  Спокойно!
  Мангъров ("Д-р" не е случайно изпуснато) ни успокоява, че ситуацишта е под контрол!
  Всички сме смъртни, и който гушне букеат, гушнал го!

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4983 Неутрално

  До коментар [#12] от "Георги Славков":

  Което е доста обезпокоително за по-мислещата част от хората.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  Каква информация дава тази статистика ??

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Вече е възможно положението да излезе извън контрол

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  Картината която виждаме днес поради характера на болестта се е случила преди седмица. Каква е ситуацията в момента ще разберем след седмица, но ще бъде по-лоша каквито и мерки да се вземат в момента. Закъснели сме.
  —цитат от коментар 15 на blagoj


  Според мен е повече от седмица - лага е 3-4, може и даже и 5-6 седмици.

  При всички положения ако последва затягане на мерките намаляване ще видим, чак след месец, а не след седмица.

 29. 29 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#24] от "neut":

  Едва ли е възможно положението устойчиво да бъде под контрол. Това не пречи да опитваме да прилагаме всички разумни мерки, за да го контролираме, но не и да изпадаме в крайности. Мийте си ръцете, спазвайте дистанция, избягвайте затворени пространства и струпвания на хора, носете чисти, а не извадени от задния джоб, маски на закрити публични места и при разговори с хора извън домакинството. Това е правилно и полезно поведение, но идеята, че можем да държим положението под контрол е илюзия.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 642 Неутрално

  До коментар [#29] от "russian78":
  Ако да се държи положението под контрол е илюзия как тогава е под контрол в почти всички държави от ЕС? Как в Германия с 12 пъти повече население случаите през март бяха дневно по 6000, а сега са твърдо под 600, а в България сега (лятото) вместо да намалеят се увеличиха 10 пъти?
  България изглежда е единствената държава в ЕС, в която положението става извън контрол.

 36. 36 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  До коментар [#9] от "so":

  налага го състоянието им вероятно. Влизат в болница с 50% сатурация, при норма 97%. После започва масово умиране на тромбоцити, като мъртвите тромбоцити оформят тапи по кръвоносните съдове, от там често следва белодробна тромбемболия или инсулт. И лекарите нямат хал хабер как да помогнат. Ако си в ония 10%, които нямат късмет - нищо не може да те спаси.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 37. 37 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Наистина информацията се нуждае от някакво прецизиране или поне коментар.
  Всеки положителен се тества втори път за потвърждение, а понякога когато са два различни резултата, и повече. Ако всеки път когато се потвърждава положителния резултат това влиза в статистиката, няма как броя положителни тестове да не расте.
  И да не забравяме, че положителен тест не означава болен човек, въпреки че за самия него е стресиращо и неприятно, да клечиш в карантина.
  Но истината е както каза един колега по-горе, всеки в рамките на арзумното да се пази, веднъж е хигиената, втори път е да избягваме масовите сборища, все оак повечето от пишещите тук не сме абитуриенти:),
  И не за друго, ами няма кой да пише, ще стане много скучно:)

 38. 38 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4717 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е както следва: Благоевград - 7; Варна - 17; Велико Търново - 6; Добрич - 1; Кърджали - 3; Кюстендил - 2; Пазарджик - 6; Перник - 1; Пловдив - 13; Разград - 5; Русе - 4; Сливен - 7; Смолян - 1; София област - 3; София град - 86; Стара Загора - 9; Хасково - 2; Ямбол - 1.
  Починали са жена на 61 г. с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания, мъж на 53 г. с пневмония, за когото няма информация за съпътстващи заболявания, мъж на 76 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване, мъж на 64 г. с диабет, бъбречно и сърдечно заболяване.

 39. 39 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "hashtag Нормална държава":

  И щото цял свят носи маски и се пази, сме сред държавите с най-малка смъртност с това нещо, а не от него, в Европа.

  Май Ганьо е друг в случая, а?

 40. 40 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":Новозаразените през предния понеделник бяха 140, този са 174.Случите в София тогава бяха 21, сега са рекордни - 86.Излекуваните са много по-малко от новозаразените отново. Графиката расте експоненциално.Картината която виждаме днес поради характера на болестта се е случила преди седмица. Каква е ситуацията в момента ще разберем след седмица, но ще бъде по-лоша каквито и мерки да се вземат в момента. Закъснели сме.
  —цитат от коментар 15 на blagoj


  Тоест, всички ше омрем, нали? След седмица или след две, да знам да се подготвя :)

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#36] от "bludniq_sin":

  Влизат в болница с 50% сатурация, при норма 97%.
  ------------------------
  То труп има повече от 50%, като ги пишете тия работи поне малко се сапикясвайте!

 43. 43 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  До коментар [#29] от "russian78":Ако да се държи положението под контрол е илюзия как тогава е под контрол в почти всички държави от ЕС? Как в Германия с 12 пъти повече население случаите през март бяха дневно по 6000, а сега са твърдо под 600, а в България сега (лятото) вместо да намалеят се увеличиха 10 пъти? България изглежда е единствената държава в ЕС, в която положението става извън контрол.
  —цитат от коментар 35 на blagoj


  Има един лаф - "Парен каша духа"

  Които са опариха сега духат. Ние не се опарихме и си мислим, че е майтап. :)

  Като се опарим и ние сериозно, нещата ще си дойдат на мястото :)

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на laskovf
  laskovf
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Всеки ден, едно и също.

 46. 46 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":

  "Броят на починалите лица през първото полугодие на 2020 г. е с 10% по-нисък за същия период на 2019 г. "

  Значи короната ни пази!
  И за какво е цялото тръшкане на истериците-ковидисти?

  Те, истериците-ковидисти, още чакат яко да мрЪт, както обяви почиващия си на гръцкото море чичка.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 47. 47 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#29] от "russian78":

  Стига с т'ва миене на ръце бе пич, Удра ни се кожата на ръцете. Нали четеш - вече го доказаха че с дръжки и повърхности е минимална вероятността да се заразиш. Тоест всичките бърсани дръжки предишните месеци и разходи за препарати и дезинфектанти, които похарчихме, са били безсмислени и излишни.

 48. 48 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#43] от "realguru":

  А ако не се опарим сериозно, какво ще се случи? Ще ни е спасил НОЩ ли? Ти лично какво ще направиш, ако не дойдат камионите с трупове, обаче всяваш паника сред и без това зомбираните хипохондрици?

  Или когато не мрем яко, НОЩ е спасението, но когато някой почине, тия, дето не носят маски и си живеят нормално са виновни?

 49. 49 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#40] от "П. Цанков":

  Не всички, някои само. Това прави ситуацията много вълнуваща, защото поради динамиката на живота, всеки може да изтегли късата клечка и да бъде засмукан в центрофугата. Дори и 30 годишен пикльо, който си мисли, че е готов да поеме млрд-и вирусчета)))

 50. 50 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  Или когато не мрем яко, НОЩ е спасението, но когато някой почине, тия, дето не носят маски и си живеят нормално са виновни?
  —цитат от коментар 48 на П. Цанков


  Е че кой да е виновен. Много ясно че тези дето не спазват мерките. :)

  Ама и те мрат. Е оня ден абитуренския в Търново. От една сбирка над 30 заразени и 3 млади момчета на по 19 години в болница.

  Аз ли съм виновен или НОЩ да питам пак?

  Само че всички дето спазваме правилата и се пазим пак плащаме осигуровки, дето отиват за лечението на тези дето не ги спазват.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Според мен още другата седмица ще ударим 250 на ден. Подозирам, че ако топлото време наистина не намали разпространението след 2 седмици само в София ще имаме 200 на ден.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  https://starfishmedical.com/blog/conformite-europeenne-mark-vs-a-china-export-mark/

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 56. 56 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Държавната агенция "Метрологичен и технически надзор" (ДАМТН) е открила 101 марки и модели предпазни маски, които не отговарят на европейските норми и задължителните стандарти, съобщи пред БНТ експертът в агенцията инж. Вася Миланова. Проверката е била в периода 26 май - 25 юни.

  " Носенето на маска, шал, кърпа или друго следство, което покрива едновременно носа и устата, е задължително и сега, но срокът на предишната заповед на министъра изтича в неделя, 26 април. Нарушителите подлежат на глоба, която според действащите разпоредби от закона за извънредното положение е от 300 лв. "

  Според заповед на министъра и шал/парцал е лично предпазно средство

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 57. 57 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  До коментар [#56] от "дерибеев":

  това какво е казал министъра да носиш не оправдава митнически нарушения

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на laskovf
  laskovf
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Кой ти спазва стандарти за маските!

 61. 61 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Айде напред! Поне по двама мъртви всеки ден!

 62. 62 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Има хора , които упорито отказват да ядат чесън, да пият ракия и да пазат карантината.Поне по една шкембе-чорба яжте сутрин, бе!
  С повече люто! Там знаеш ли колко витамини има...
  Обаче се маскират с нестандартни маски и резултата е налице - е днеска пак подгониха 180 заразените.
  Утре 300 , после 600...докога бе?
  Спазвайте противоепидемичните мерки !

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#26] от "disclosure":


  Голямата лъжа "Ковид-19" продължава със страшна сила. Някои си мислят, че ще се измъкнат безнаказано. Машинациите са известни, участниците също.
  —цитат от коментар 26 на disclosure


  Я разкажи сега, как Бил Гейтс успя да напъха Кремълския Властелин в дупката под земята, че да се посмеем!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2677 Неутрално

  До коментар [#64] от "Danail Mindov":

  Консултирай се с психиатър, с тези големи букви не е на добре.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 68. 68 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Преди 2 месеца Щабът каза, че ще има втора вълна. Никой не ги чу. Дойде лятото и хората започнаха да се събират масово. Абитуриенти, сватбари и пастори започнаха да се прегръщат и целуват. На стадионите отново се напълни с публика без предпазни средства.

  Резултатът от всичко това го виждаме днес. Преди 3 седмици говорихме за няколко изолирани гнезда в страната. Днес отново заразата е масова.

  Когато Мутафчийски повтаряше всеки път, че положението е зле и ще се влошава, хората му се подиграваха, шаржове му правеха. Днес Мутафчийски вече не изнася всеки ден пресконференции, мълчи шумно, дума не обелва. Когато той каза, че вного ще се мре от коронавируса, отнесе много злобни плювки. И смъртните случаи започнаха. Един по един, а сме още само Юли. Лятото ще продължи чак до края на Септември, а зимата е още далеч. Щом имаме по 5 починали на ден, до края на годината това прави поне 750 смъртни случаи допълнително.

  Големият проблем е, че Правителтвото не прави нищо по въпроса. Никакви мерки, никакви ограничения. България прави същата грешка, която направиха в Италия, Франция, Великобритания. Заради страха от икономически загуби не се предприемат мерки, за да не станат по-големи бюджетните дефицити. Накрая ще се стигне до срив на здравната система, защото цената на лечението на болните ще бъде огромен товар.

  И в следствие от заразата в България отново ще ни затворят границите. Всички държави от ЕС и съседите ни ще въведат задължителни 14-дневни карантини за всеки българин. Тогава почивките на хиляди ще бъдат провалени.

  Филмът още не е започнал, господа. В момента гледаме началните сцени. Кулминацията е още много дълече.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 69. 69 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#60] от "laskovf":


  Кой ти спазва стандарти за маските!
  —цитат от коментар 60 на laskovf


  Стандарти? Че нали имаше указания, че ако нямаш маска, то парцал на устата и носа, вършели същата работа!

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#68] от "Lou":

  Спокойно!
  Ковид-19 наистина може да се окаже че е лек полъх, в ставнение с новото, което се задава от Китай!
  Вчера са потвърдени три случая на ЧУМА, а двадесет други чакат потвърждение!

 72. 72 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  До коментар [#42] от "amanotwas":

  Тва го каза познат кардиолог, който е лекувал пациенти и нямаше абсолютно никаква причина да лъже. Може да е казал под 50 милиметра живак - не съм лекар. Единият човечец докато казал че усеща парене в гърдите и си е заминал 2 минути по-късно. Лошото е, че след пневмония дори да се оправи човекът после кардиологът казва, че дробовете му приличат на каша - много по-зле от "обикновена" пневмония.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 73. 73 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Представи си, всички световни правителства са се събрали заедно и поддържат конспирацията. На милиони хора е платено да се изкарват болни. Лекари, учени, полицаи - също явно са подкупени. Чудо невиждано.

  Или просто светът е в една от дузините пандемии които ги е имало в миналото.

  Не знам дали конспираторите са чували за Occam's razor ама ще е добре да прочетат за него.

 74. 74 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#68] от "Lou":

  И в следствие от заразата в България отново ще ни затворят границите. Всички държави от ЕС и съседите ни ще въведат задължителни 14-дневни карантини за всеки българин. Тогава почивките на хиляди ще бъдат провалени.
  ______________________
  То Апокалипсиса настана според тебе, правителството нехае, хора мрат по улиците и военни камиони извозват труповете, обаче накрая се загрижи за почивките в чужбина на българите...
  Е тва е патриот - умиране има, оттърване нема :)

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на Ночевски
  Ночевски
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":Новозаразените през предния понеделник бяха 140, този са 174.Случите в София тогава бяха 21, сега са рекордни - 86.
  —цитат от коментар 15 на blagoj


  Числата в София са резултатът от първото полувреме на мача ЦСКА - Локо Пд (1 юли). Какъв ще е крайният резултат от мача и от дузпите след него предстои да видим.

 77. 77 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2476 Неутрално

  До коментар [#36] от "bludniq_sin":

  Едва ли, днес гледах интервю с оня плувец Антъни от болницата, изглеждаше си със съвсем нормална сатурация предвид как се държеше и говореше. И вика - чакам да ми излезе теста. В западна европа над 1/2 от приетите в болница са на вентилатор или поне на кислород, в България са само 30 човека от 450 т.е под 10%. Другите очевидно само си кецат вътре.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 543 Весело

  До коментар [#73] от "hch33660784":


  Представи си, всички световни правителства са се събрали заедно и поддържат конспирацията. ...Occam's razor ...
  —цитат от коментар 73 на hch33660784


  Че са се наговорили да ни лъжат и за Извънземните; и за Рептилиите!

  Апропо... Аз използвам "Жилет", а не "Окам"!🤣😂🤣

 80. 80 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#42] от "amanotwas":Тва го каза познат кардиолог, който е лекувал пациенти и нямаше абсолютно никаква причина да лъже. Може да е казал под 50 милиметра живак - не съм лекар. Единият човечец докато казал че усеща парене в гърдите и си е заминал 2 минути по-късно. Лошото е, че след пневмония дори да се оправи човекът после кардиологът казва, че дробовете му приличат на каша - много по-зле от "обикновена" пневмония.
  —цитат от коментар 72 на bludniq_sin


  Баце, спри да се излагаш!
  Кви 50 милиметра живак те гонят бе???
  Живакът е отровен.
  Има спад на сатурацията , дето си я писал, ама не до 50%,
  Нормата е от 100 до 94 %. под това се пъхат маркучите.
  Ама не и за Ковид - там са наблюдавани хора със 75% и си дишат нормално.
  То заради тези правила изтребиха сума народ със респираторите...
  Така че, аре запри се с глупостите!

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  До коментар [#80] от "amanotwas":

  Нормално насищането на кръвта с кислород е приблизително 75 до 100 милиметра живак (mm Hg). Стойности под 60 mm Hg обикновено показват нуждата от допълнителен кислород. Нормалните показания при пулсоксиметрия обикновено варират от 95 до 100 процента. Стойности под 90 % се считат за ниски.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 83. 83 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 429 Неутрално


  До коментар [#81] от "aat50669379":

  Ей, направо го смая тоя модератор. Чуди се кой акаунт да ти изтрие. :D

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  “През ноември - декември може да се очаква да се достигне до 200-250 заразени за ден, ако през летните месеци юли и август броят им спадне под 100. Това прогнозира пред Нова телевизия зам.-директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова. ”

  ——

  Явно жената си няма понятие от математика.
  До края на юли ще са по 250, ако не се вземат мерки.

  Любовта ще спаси света!!!
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 786 Весело

  До коментар [#28] от "realguru":

  „При всички положения ако последва затягане на мерките намаляване ще видим, чак след месец, а не след седмица.“

  Няма да видим затягане на мерките. Ще ни ги затегнат други. Ще въведат на всякъде ограничения за „простите“ булгарчета. Няма Гърция, няма Европа. Което е и целта на шайката на тулупа. Да напълни мутренското лайноморие с български „туристи“(то така и чужди няма)...

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#35] от "blagoj":

  Ситуацията е динамична и на практика изпълнена с неизвестни. Трябва много внимателно да подхождаме към сравнения между различни държави на различни етапи на развитие на епидемията. Факт е, че в БГ се направиха както добри, така и изключително глупави неща. И едните и другите се отразяват на картинката в момента. И все пак, това което казвам е, че устойчиво елиминиране на вируса чрез наличните мерки, с които човечеството разполага, е по-скоро невъзможно. Можем да налагаме мерки, които да забавят или напълно да ограничат разпространението за даден период, но вирусът пак ще се върне и ще се връща, докато нямаме трайно решение във вид на ваксина или ефективно лечение или, докато не развием групов имунитет. Такива са реалностите, независимо дали ни харесват. Разбира се, че в момента в Германия се справят добре, а в Южна Корея още по-добре, но дали това има значение, ще стане ясно едва след края на пандемията. Хубавото е, че край ще има.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 92. 92 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#80] от "amanotwas":Нормално насищането на кръвта с кислород е приблизително 75 до 100 милиметра живак (mm Hg). Стойности под 60 mm Hg обикновено показват нуждата от допълнителен кислород. Нормалните показания при пулсоксиметрия обикновено варират от 95 до 100 процента. Стойности под 90 % се считат за ниски.
  —цитат от коментар 82 на bludniq_sin


  Браво бе, преписа статия от Фрамар, само и само да не излезеш неподготвен.
  Браво!

 93. 93 Профил на simko4
  simko4
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Ама тои има ли такова нащо, като стандарти за маските? Нали можем и с шал на устата и пак било същото???

 94. 94 Профил на standby
  standby
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Картинката заприличва на следобед в детска градина...
  Едни искат новините с целофанче, валидолче и валерианче.
  Други тролят или спамят само и само да не се води нормална дискусия.
  Като добавим и плоскоземците и детската градина е на ура...
  (Тая сутрин видях подготовка за ново сръчкване на последните в задникокнигите - новина от турбонеизвестен блог със грозно прекомпресирани снимки, на чиповете от ваксините за ковидя... очаквам воя им скоро да надвиши сирените на гражданска защита)

  Вижте данните за началото на Юни и после тези от днес - над 3 пъти увеличение за един месец. Това е и това ще бъде положението. На самотек до пълен срив на здравеопазване и икономика.
  И приказките за есента са сляп оптимизъм... колкото повече нарастват, толкова повече ще набира скорост разпространението.


 95. 95 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Имам дежа вю докато чета коментарите. В началото на март, из белгийските коментиращи имаше същите изказвания - ма какво толкова, един вирус, сто болни. Нещата се случват толкова бързо в един момент, че няма да разберете какво е станало. А можеше в България да не се повтарят грешките направени от други държави.

  Жалко, много жалко...

  Stupidity should be painful
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Ама тои има ли такова нащо, като стандарти за маските? Нали можем и с шал на устата и пак било същото???
  —цитат от коментар 93 на simko4


  Има , баце.
  И то сериозни стандарти , за всякакви дейности.
  В чужбина не може да бачкаш със перфоратор или флекс за бетон без маска.
  И още куп други дейности - и затова са стандарти на маски .
  Това ,че Счетоводителя медик издава малоумни заповеди е друг въпрос.
  То можело и със шал или друго парцалче, закриващо носа и устата,
  Като едно време на запад - с кърпата на лицето.
  Ма той може да е фен на Серджо Леоне или Бог да го прости Мориконе, та от там да си вади стандартите.
  А простото обяснение е ,че се внесоха сума маски и некой са по-оправни, та забраняват други...

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1049 Любопитно

  До коментар [#47] от "buggie":
  "Стига с т'ва миене на ръце бе пич, ..."
  Уважаеми,колега и аз така пренебрегвах тази дейност,докато прочетох мрачната прогноза на някакъв учен,че ако така заразата продължава не е далече времето,когато ще се налага,да мием не само ръцете,но и краката !!!Това силно ме стресна и вече почти месец мия ръцете през ден !

 100. 100 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Картинката заприличва на следобед в детска градина...Едни искат новините с целофанче, валидолче и валерианче.Други тролят или спамят само и само да не се води нормална дискусия.Като добавим и плоскоземците и детската градина е на ура...(Тая сутрин видях подготовка за ново сръчкване на последните в задникокнигите - новина от турбонеизвестен блог със грозно прекомпресирани снимки, на чиповете от ваксините за ковидя... очаквам воя им скоро да надвиши сирените на гражданска защита)Вижте данните за началото на Юни и после тези от днес - над 3 пъти увеличение за един месец. Това е и това ще бъде положението. На самотек до пълен срив на здравеопазване и икономика. И приказките за есента са сляп оптимизъм... колкото повече нарастват, толкова повече ще набира скорост разпространението.
  —цитат от коментар 94 на StandBy


  леле, поредния висолог се изказа!
  И ще мрете яко , ще знаете!
  Копайте землянки, който може да купува бункери и така...положението е натопорчено, както се казва.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK