"Редно е да си тръгнете": цивилни гардове гонят Христо Иванов от плажа пред имот на Доган (обновена в 17 ч.)


В зрелищна акция, излъчвана директно в социалните мрежи и проследена от хиляди зрители, съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов, членът на коалицията Иво Мирчев и общинският съветник на коалицията в Бургас Димитър Найденов демонстрираха нагледно какво се случва при опит на граждани да приближат т.нар. лятна резиденция на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на нос Чукалята в парка "Росенец", южно от Бургас.


На кого е плажът


"Редно е да си тръгнете": цивилни гардове гонят Христо Иванов от плажа пред имот на Доган (обновена в 17 ч.)

© Георги Кожухаров

Иванов и съмишлениците му пристигат до малкия каменен плаж с лодка по море като, заобикаляйки нефтената база "Росенец", използвана от компанията "Лукойл", къщата на Доган с емблематична беседка пред нея - дело на архитекта Калин Тихолов (неуспял кандидат за министър в кабинета "Орешарски") и разширеното и обновено яхтено пристанище към имота. По време на пътуването Иванов припомни, че по документи и според изявленията на бургаския кмет Димитър Николов (ГЕРБ) огромната жилищна сграда се води обект в строеж, а пристанището - поземлен имот във водата, тъй като датира отпреди новата Конституция, според която акваторията на Черно море е публична държавна собственост. Имотите са частни и са собственост на фирми, свързани с Ахмед Доган, описа в свое разследване седмичникът "Капитал".
За правото си да дебаркират на плажа (по думите на Христо Иванов) политиците се позоваха на кадастралната карта на района и на писмо от областния управител на Бургас, според което малък плаж, северно от сараите, продължава да е публична държавна собственост и следователно всеки български гражданин трябва да има достъп до него, както по вода, така и по суша. Това обаче в момента не е възможно, се видя от видеото. Достъп по суша също няма - това се видя преди месец и половина, когато резиденцията горя, но цивилни охранители не допуснаха журналисти да минат по общинския път, който води до имота с аргумента, че той е частна собственост и могат да се обърнат към съда, ако не са съгласни с това твърдение.


Иванов, който е юрист и бивш правосъден министър в кабинета "Борисов 2", обяви, че тримата са отишли там, да заявяват "правото на българските граждани да бъдат на имот, който е публична държавна собственост". Той добави, че начинът, по който се ограничава достъпа на граждани до плажа, е всъщност илюстрация на модела, по който се завзема цялата държава. След "дебаркирането" Иванов извади български флаг, който заби в земята.


От НСО ли сте?


Стопкадър от видеото

Стопкадър от видеото


На кадрите във видеото се вижда ясно, че когато тримата политици достигат брега, там вече ги чакат трима въоръжени охранители в цивилни дрехи и с кожени чантички през гърдите (популярни като "диагоналки"), които отказват да се легитимират, но обясняват, че това е частен имот. Гардовете, които във времето на разговора се увеличават до шестима, многократно отказват на настояването на политиците да се легитимират, както и да отговорят на въпроса дали са служители на държавната Национална служба за охрана (НСО), както твърдят представителите на "Демократична България". Известно е, че почетният председател на ДПС ползва охрана от НСО, макар че по закон не е сред публичните личности на висши позиции, които имат право на това. Тя му е предоставена с аргумента, че има заплахи срещу него, а решението е взето от комисия, чиито становища не са публично достъпни.


"Искам да питам президента Радев какво прави НСО тук - служители на държавна служба охраняват частен имот и отказват да се легитимират", казва Христо Иванов в един от коментарите, които съмишлениците му снимат, докато охранителите изчакват настрани пристигането на полиция и разговарят помежду си.


От НСО засега не отговарят на конкретни въпроси по случая. Около час след публикуването на видеото от службата изпратиха в писмо до медиите лаконичен коментар:

НСО заявява, че отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди


Пресцентърът на службата

В съобщението се напомня, че в Правилника за прилагане на закона за службата са изброени обектите, които тя охранява. Проверка в документа показва, че имотите, в близост до които се разви инцидентът днес, не фигурират в списъка.


От администрацията на президента, на чието подчинение е НСО, отклониха въпросите на "Дневник" дали има командировани служители в резиденцията на нос Чукалята, с аргумента че информация могат да дадат единствено от службата.


На практика дали някой се нуждае от охрана решава изпълнителната власт в лицето на МВР и ДАНС, които разполагат с информация за застрашеност.


Прессекретариат на президента

В писмени отговори от "Дондуков" 2 припомнят, че по закон контрол над дейността на НСО се осъществява от комисия към Народното събрание, а държавният глава единствено назначавава началниците по предложение на правителството и утвърждава основните структурни звена и общия числен състав. Подчертава се също, че решението кой да бъде охраняван се взима от изпълнителната власт - чрез комисията с участие на шефовете на НСО и на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и на главния секретар на МВР.


Нинова и Борисов пазарят сделки тук


"Редно е да си тръгнете": цивилни гардове гонят Христо Иванов от плажа пред имот на Доган (обновена в 17 ч.)

© Георги Кожухаров

В изявлението си за зрителите на живото излъчване Христо Иванов отправи сериозни обвинения към премиера Бойко Борисов, лидера на БСП Корнелия Нинова и партията на Доган - ДПС.


"По моя информация тук идват Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки, за които никога няма да ви съобщят. Една от тях е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без за това да е потърсена волята на българските граждани", заяви Иванов. Той допълни, че формацията му ще се съпротивлява срещу това, както и срещу "беззаконията, които се вършат под руски флаг в база "Росенец" и риторично попита дали пък след като българската държава е абдикирала от базата, тя не може да се ползва за нарушение на ембарго, например.


Чрез правителствената информационна служба премиерът Бойко Борисов отрече да е ходил в резиденцията и да е разговарял с Ахмед Доган. Подробности - тук.


До кръста в морето


Стопкадър от видеото

Стопкадър от видеото


По време спора дали имат право да са на каменния плаж представителите на "Демократична България" бяха избутани със сила от брега от увеличилите се на шестима охранители и трябваше да изчакат потопени до кръста във водата извиканите полицаи. В разговора водачът на гардовете, облечен в жълта фланелка, многократно се обръщаше към политиците с репликите: "Редно е да си тръгнете", "Нямате право да сте тук", "Действайте" и "Не ми създавайте проблеми". Стигна се до заплаха, че надуваемата им лодка ще бъде спукана и ще останат на плажа.


При пререканията качеството на звука в прякото излъчване рязко се влоши, а след това за известно време напълно изчезна. По-късно Христо Иванов коментира, че вероятно е бил заглушен от пазачите.


Около половин час след началото на спора пристигнаха униформени полицаи. Те не се легитимираха и поискаха личните карти на политиците, но не и на охранителите, въпреки неколкократните призиви да установят кои са. В един момент от видеото се чува как водачът на гардовете изпраща свой колега да донесе личните карти, а полицаите се оттеглят настрана, говорейки по радиостанциите си, след като са посъветвали представителите на "Демократична България" да подадат жалба срещу охранителите.

"Редно е да си тръгнете": цивилни гардове гонят Христо Иванов от плажа пред имот на Доган (обновена в 17 ч.)


Сигурен съм, че в хотел "Берлин" гледат


Докато изчаква проверката, Христо Иванов заяви пред камерата, че охранителите не трябва да бъдат приемани за виновници за инцидента.

"Понеже не ми се иска момчетата да пострадат и понеже съм сигурен, че в хотел "Берлин" (едно от местата, на които се знае, че пребивава депутатът от ДПС Делян Пеевски - бел. ред) ще гледат също това видео: те също влязоха във водата, докато ни блъскаха, проявиха жертвоготовност. Проблемът не е в момчетата, проблемът е, че не им е даден протокол какво да правят и не им е обяснено".


Лидерът на "Да, България" допълни, че в партията му има юристи, които са готови да осигурят адвокатска защита на гардовете "ако след това те бъдат подложени на някакви репресии". Малко по-късно Иванов заяви: "Ако г-н Пеевски вече се е включил да ни гледа или следи през радиостанциите какво става, искам да му кажа: "Ние ще се борим с тази империя от лъжи".


По-късно днес в разговор за "Дневник" Христо Иванов уточни, че заедно с Иво Мирчев са подали в Областната дирекция на МВР жалба за упражнено насилие спрямо тях, за възпрепятстване на свободното им движение и за проявено самоуправство от охранителите на плажа в парка Росенец.


"Още утре ще потърсим отговор от НСО, дали гардовете, които охраняват резиденцията на Доган, са техни служители или не, каза още Иванов. Защото ако е така, те нямат право да упражняват насилие, освен в случаите на нападение над охраняваното лице или над охранител. Нито едно от двете не се случи днес".


Ако охраната на почетния лидер на ДПС се осъществява от частна охранителна компания, от "Да, България" ще поискат от МВР да извърши проверка дали нейната дейност отговаря на разпоредбите на Закона за частната охранителна дейност. "Това, което частните гардове трябва да направят в ситуация като днешната е да се легитимират, след което да извикат полиция, обясни Иванов. Случи се точно обратното - охранителите отказаха да се легитимират, а полицията извикахме ние".


В късния следобед днес Дневник изпрати до Областната дирекция на МВР в Бургас въпроси за това, дали е извършена проверка на законността на действията на охранителите на плажа в парка Росенец и установена ли е тяхната самоличност? До приключването на работата по този текст отговори не бяха получени.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (419)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  В Рассия такива елементи направо ги задържаме за държавна измама.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 3. 3 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Евала на Христо Иванов и "Демократична България". Показаха смелост и решителност да се противопоставят на ширещата се незаконност. С вас сме!

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  A ДНСК-баце ще проверява ли анклава?

 6. 6 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  2018:
  ВЛАСТТА МЪЛЧИ ЗА НЕЗАКОНЕН СТРОЕЖ НА ДЪРЖАВЕН ПЛАЖ ДО #ДОГАНСАРАЙ
  https://bivol.bg/dogansarai-7.html

 7. 7 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  ДОГАН СИ ПОСТРОИ ТАЙНО 230 М ЧАСТЕН ВЪЛНОЛОМ В МОРЕТО КРАЙ САРАЯ
  https://bivol.bg/dogansarai-port-dogan-1.html

 8. 8 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  С ДРЪЗКА ИЗМАМА ДОГАН СЕ СДОБИ С НОВО ПРИСТАНИЩЕ
  Държавните институции си затварят очите
  https://bivol.bg/dogansarai-port-dogan-2.html

 9. 9 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Доста смело, но следващия път трябва да се отиде най-малко със 10 лодки - да видим как заптиетата на Доган ще избутат всички обратно в морето.

  "Да, България"
 10. 10 Профил на carebean
  carebean
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Идеята на Христо Иванов като цяло не е лоша, само че на кого са нужни всички тези циркове, някакъв друг начин не можа ли да измисли...все повече започва да прилича на Майчето Манолова.

 11. 11 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Плажът трябва да се ползва от всички български граждани, защо не показват документ за собственост!

 12. 12 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Идеята на Христо Иванов като цяло не е лоша, само че на кого са нужни всички тези циркове, някакъв друг начин не можа ли да измисли...все повече започва да прилича на Майчето Манолова.
  —цитат от коментар 10 на carebean


  Ми щото цирковете са единствения начин да привлечеш вниманието на полуграмотния бг избирател. Баце с джипката не е ли цирк?

  Христо Иванов вчера имаше хубаво интервю публикувано и тук - колко мислиш, че ще го прочетат и колко ще гледат цирка с лодките?

 13. 13 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 798 Гневно

  Ако някой някога се е съмнявал, че ГЕРБеристан се управлява от мафия, сега трябва да не се чуди повече!
  Какво още трябва да стане, че да излезем на протест?????

 14. 14 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ако наистина е частен имот, какво правят там? На село, ако някой ти влезе в двора, го изваждат с шутове.

 15. 15 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 677 Гневно

  Това не са "цивилни гардове", а служители на НСО, които са подчинени пряко на Радев и се издържат от нашите данъци!

 16. 16 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Тука трябва да се влезе само с полиция и жандармерия. Не може да се узурпира суверенна територия.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3880 Неутрално

  Поздравления за Христо Иванов! А тези жалки НСО служители, още малко и щяха да ги удавят, особено единия от тях, такова нагло, злобно поведение!?! И накрая - пазителите на реда, появиха се двама като извадени от комикс, започнаха да четат 15 минути (сигурно толкова не са чели през последната година). Дано има някакво развитие.
  И довечера, на протест в Бургас, сборен пункт Часовника, 18:30!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  НСО е доказало своята несъстоятелност много отдавна! Още по времето на Тошо правешки, беше организация за следене и контрол на българските политици от руските им господари. Нищо не се е променило! Отдавна трябваше да бъдат разформировани, а на служителите му забранено доживотно да се занимават с икономическа и охранителна дейност!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 20. 20 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Този плаж и земята около него фактически вече не е собственост на България ами е анексиран от Кремълският октопод.

 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#10] от "carebean":

  Ами, нали вие милиционерите управлявате, направате вие нещо.
  Например Баце вместо да кара с жипката и с чужда пита помен да прави, да вземе той да отиде до там. Или вместо Гешев да ходи при баба Мара в околийския град Н. да вземе да провери какво се случва там.
  Нито Баце, нито Гешеф, нито Радев ще направят нещо. Всички те са от котилото на БКП, заедно с "професор" Меди Доганов. Всички вие, милиционери, крепите една прогнила и супер корумпирана шайка, отдавна загубила политическия си профил, съществуваща само и единствено заради гепенето.
  Смислен и точен репортаж на Христо Иванов. Точно така се прави, да ходят и да показват зулумите на управляващата мафия.

 22. 22 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Доган е реалният премиер и президент, Радев и Борисов са просто пионки.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 23. 23 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Да се покажем истински патриоти , да послушаме Ангелкова и да отидем на българското черноморие при сарая на Доган !

 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1018 Любопитно

  Ало, Инструмента с каскета! Нали уж нямало двоен аршин, бе!? Оня почетния олигарх, дето е заграбил пристанища, тецове... половин България, кога ще го проверите?????

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Любопитно

  а що не извикаха дедко със жипката и кмета Николов... оня общинския път, гробаляка деактува ли го вече в полза на Доган или да... или то бг-гражданството проблем с плуването нема

 26. 26 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Любопитно

  а що не извикаха дедко със жипката и кмета Николов... оня общинския път, гробаляка деактува ли го вече в полза на Доган или да... или то бг-гражданството проблем с плуването нема

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Браво на Христо Иванов!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 29. 29 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Ако наистина е частен имот, какво правят там? На село, ако някой ти влезе в двора, го изваждат с шутове.
  —цитат от коментар 14 на chepokalipsis


  1. Брегът не може да бъде частен!
  2. Държавни служители и в частност НСО нямат право да охраняват частни имоти!
  3. НСО няма право да бута хора в морето!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 30. 30 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  много добра акция! доста енергично

 31. 31 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 856 Неутрално

  А НСО е ОПГ, което трябва да се закрие незабавно.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 32. 32 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 213 Разстроено
 33. 33 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3197 Неутрално

  ОбС в Бургас е гласувал промяна на Подробния устройствен план в парк "Росенец", с която на практика пътят до имота на Доган се деактува от общинска собственост в частна в полза на "Хермес Солар".
  Дали "независимата" прокуратура ще разпореди проверка на резиденцията на т. нар. почетен председател , е риторичен въпрос.
  Очаквам смислени изявления от премиера и от президента. Някой най-накрая ще отговори ли защо Доган продължава да се охранява от служители на НСО?
  Припомням края на вчерашното обръщение на "Демократична България" - действията на властта са обида за честта и достойнството на демократичния ред.

  „Някои битки се водят повече от веднъж, за да бъдат спечелени.“ Баронеса Маргарет Тачър
 34. 34 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 177 Неутрално

  Гардовете са служитени на НСО. Има ги по снимки как охраняват и придружават Доган. Топката е в ръцете на президента. Защо негови служители охраняват Доган и не допускат хора до публична държавна собственост?

 35. 35 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 798 Любопитно

  Евала на Христо Иванов и "Демократична България". Показаха смелост и решителност да се противопоставят на ширещата се незаконност. С вас сме!
  —цитат от коментар 3 на phuncky


  Искам да видя още един, само още един политик, който да направи нещо подобно! Един от БКП, или Слаби Три?! Тия, дето твърдят, че са алтернатива!
  Шапки долу за Христо Иванов!

 36. 36 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 327 Неутрално

  Ако наистина е частен имот, какво правят там? На село, ако някой ти влезе в двора, го изваждат с шутове.
  —цитат от коментар 14 на chepokalipsis


  Частен имот е като си на село и граничиш с улицата. Тук граничиш с морето, а по Конституция брега е Изключителна Държавна собственост и всеки следва да има достъп до него. А за частна акватория.... тва гарда от НСО сигурно бая се е напънал да го измъдри...

 37. 37 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 213 Неутрално

  [quote#35:"hashtag Нормална държава"][/quote]

  Абе не съм му най-големия фен, но трябва да призная, че показа топки. За разлика от други "опозиционери" - най-вече другаря Трифонов

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  На НСО работата му да пази ДЪРЖАВНИЯТ плаж от това, да не ходят по него български политици ли е?!!! НСО мутри ли са или държавни служители, бдящи за спазване на законите на България?! Въпросите ми естествено са риторични! Тук ясно виждаме едно абсолютно беззаконие, осъществявано от престъпната служба НСО, пряко подчинена на "президента" Радев!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 42. 42 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Любопитно

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  "Ние (!!!) сме велика нация - кисело млеко, секс, ииии...(не е точно демокрация)"

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 43. 43 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3425 Весело

  Абе, тия "гардове" са ебати палячовците!
  Само какви стойки заемат ...

  Ако не бяха "на ГОСПОДИН Доган" - два шамара, за яката и - излитат от ХоремаКа!

  То не, че и така не може, но ... господин Гешев ... няма да позволи да му го причинят!

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1876 Разстроено

  Много неща станаха за закриване:
  1. Прокуратура;
  2. Милиция;
  3. НСО;
  4. и т.н.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 46. 46 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  Ако Радев махне охраната на Доган и Пеевски , то ще трябва да свали охраната и на Деса !

 47. 47 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Няма да философствам излишно. Ще кажа само браво на Христо. Това е политика който искаме да виждаме.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Любопитно

  До коментар [#10] от "carebean":

  "някакъв друг начин не можа ли да измисли.."

  Ти какъв друг начин измисли?

 50. 50 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Ако наистина е частен имот, какво правят там? На село, ако някой ти влезе в двора, го изваждат с шутове.
  —цитат от коментар 14 на chepokalipsis


  Не е частен имот. Имотът е държавен, Доган си го е присвоил, институциите си затварят очите, защото и тях си ги е присвоил, а на всичкото отгоре го пазят от НСО, чиито заплати плащаме аз и ти. Ако те кефи това положение направо да се връщаме по турско? Щото аз голяма разлика не виждам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Гневно

  Ако наистина е частен имот, какво правят там? На село, ако някой ти влезе в двора, го изваждат с шутове.
  —цитат от коментар 14 на chepokalipsis


  Плаж частен НЯМА! Плажовете са публична държавна собственост!

 53. 53 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  Хайде да видим морални чистия авиатор как ще реагира. Според мене ще си премълчи.

 54. 54 Профил на obr59358842
  obr59358842
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Ако наистина е частен имот, какво правят там? На село, ако някой ти влезе в двора, го изваждат с шутове.
  —цитат от коментар 14 на chepokalipsis

  Ти до тоя момента не успя да разбереш, че не частен имот ли???

 55. 55 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#44] от "Александр Г. Дугин (№55)":

  Удивително е единомислето на комунисти като теб с милиционерите във форума.
  Най-големият им враг е човек с 3 % поддръжка. Ако можеше да се установи и диктатура на милиционерско-комунделната власт, щеше да е най-добре.

 56. 56 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  То да е само това место заградено и с липса на достъп ,кажи му здраве ,ама половината черноморие е застроено и заградено от такива като Доган , никой нищо не им прави , а робите навеждат глави просто нямат достъп до плажовете и морската ивица , защото са покорни роби и не закачат богатите и политиците ,дето си правят точно каквото си искат с властта си .

 57. 57 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  ето я улицата към имота на мафиота доган.
  Поземлен имот 07079.831.131, област Бургас, община Бургас, гр. Бургас, п.к. 8000, ЛЕСОПАРК РОСЕНЕЦ, м. ОТМАНЛИ, вид собств. Общинска публична, вид територия Урбанизирана, НТП За второстепенна улица, площ 7337 кв. м,
  Заповед за одобрение на КККР № РД-18-9/30.01.2009 г. на ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА АГКК,
  Заповед за изменение на КККР № КД-14-02-2011/16.12.2013 г. на НАЧАЛНИК НА СГКК - БУРГАС

 58. 58 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 583 Любопитно

  До коментар [#10] от "carebean":

  Добре, на Христо Иванов било цирк, а ти в случая какво по-умно измисли?

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 59. 59 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Сега и на Камчия ще трябва да се забие българското знаме , че и там е завладяна територия от ватенките !

 60. 60 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Така се случва в овладяната територия някога позната като република България. Дали на герберастите най-накрая ще им просветне, кой е истинския бос? И него го охранява НСО, но снимки и разговори от неговата спалня не изтичат.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 61. 61 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 531 Неутрално

  тея каквито и да са, извършват самоуправни действия
  или незаконно разпореждане със държавна собственост.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Браво, точно от такива публични театри имат нужда българските избиратели. Който иска да им печели гласовете трябва да се адаптира към тях, не обратното. Да продължава в този дух Христо Иванов.

 64. 64 Профил на obr59358842
  obr59358842
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#27] от "terminal velocity":

  Евалата терминау, вече официално защитаваш беззаконието в България и не можеш да направиш разлика между борба за спазване на правилата и скандалджийство.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Х.И. с постъпките и изказванията си напоследък започва да ми харесва все повече и повече. Нека на всички стане ясно че ДПС и ГЕРБ са де-факто управляващата мафия в бг, а така наречените патриоти са само камуфлаж. Между другото къде са те сега?

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 67. 67 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  Ако някой някога се е съмнявал, че ГЕРБеристан се управлява от мафия, сега трябва да не се чуди повече! Какво още трябва да стане, че да излезем на протест?????
  —цитат от коментар 13 на hashtag Нормална държава


  Така е, наистина, ето това е въпросът, this is the question: „Какво още трябва да стане, че да излезем на протест?????“! Ама ха де, кой ще отговори сега, а?

 68. 68 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Радев незабавно уволнявай тези гардове на НСО а.к.а мутри. Имаш по-малко от 24 часа или ставаш същият като диктаторът Борисов.

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  Забележете (малко след 9-та минута) как този който май е полицай, но не пожела да се представи и избяга с прикрито лице...Та как този махна току що поставеното българско знаме и го изхвърли на боклука!!!! Какви идиоти пазят там!?😡

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Когато Хр Иванов дава интервюта - " тоя само говори", когато с действия показва беззаконието в БГ и господството на оня от сараите - "циркове"!
  Какво искаш българино?
  Един поддръжник на статуквото се подиграва, друг е готов да раздава шутове... без да е прочел статията, че хората на ДБ са на единственото късче държавна земя. Пропуснали са го догановите хора, сега ще си поправят грешката, кметчето от Герб ще ги обслужи бързо и дискретно, както до сега.
  Имам въпрос и към правещите се на патриоти, защитниците на бг традициите и всякакви героични пози около развят трибагреник, ликове на Левски и Ботев и т.н. Не Ви ли смущава целия конфуз около морския сарай на Доган? Срещу Брюксел скачате, а срещу Доган - не. Що така?
  Иво Мирчев ми направи добро впечатление при едно от участията си в ТВ формат, компетентен и смел. Хр Иванов за пръв път излиза от "кабинетния " образ - пожелавам му да продължава все така. Има да трие много грешки той, особено желанието да се яви сам на избори с което остави едно 100 хиляди без представители в НС.

 71. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3880 Неутрално

  Този който хнърли българското знаме вече трябваше дя е арестуван📹

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 72. 72 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#9] от "errata":

  Видя се, че го пазят не повече от ПЕТ маймуни от НСО ! Тримата най-активни са му личните постоянни. Явно е гледал през прозореца и вероятно е вдигнал кръвно.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Хммм... възмутен съм от поведението на тези „охранотели“. Що за противодържавно и противоконстутитуционно публично документирано поведение.
  Българсрското знаме забито на българска земя бе премахнато нагънато (9:31 – 9:48) и хвърлено като ненужен боклук зад къщата.
  До там стигнахме с мафията и другарчетата им от ДПС, да се отнасят към българският трибагреник, като към ненужна вещ. Е....й млажежи с двъпръстови чела и без имена, в името на това ЗНАМЕ са дали живота си и са загинали стотици и хиляди героични българи! Как не ви е срам, или не сте българи?
  Алооооо, главната каскетура, има ли при теб някой горе, не виждаш ли до къде стигнаха нещата в България?
  За Борисов и не питам, дебилите и дебелокожите това не ги засяга.
  Поздрави от непознат остров.

  robin ot Crusoe
 75. 75 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Хммм... възмутен съм от поведението на тези „охранотели“. Що за противодържавно и противоконстутитуционно публично документирано поведение.
  Българсрското знаме забито на българска земя бе премахнато нагънато (9:31 – 9:48) и хвърлено като ненужен боклук зад къщата.
  До там стигнахме с мафията и другарчетата им от ДПС, да се отнасят към българският трибагреник, като към ненужна вещ. Е....й млажежи с двъпръстови чела и без имена, в името на това ЗНАМЕ са дали живота си и са загинали стотици и хиляди героични българи! Как не ви е срам, или не сте българи?
  Алооооо, главната каскетура, има ли при теб някой горе, не виждаш ли до къде стигнаха нещата в България?
  За Борисов и не питам, дебилите и дебелокожите това не ги засяга.
  Поздрави от непознат остров.

  robin ot Crusoe
 76. 76 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Хммм... възмутен съм от поведението на тези „охранотели“. Що за противодържавно и противоконстутитуционно публично документирано поведение.
  Българсрското знаме забито на българска земя бе премахнато нагънато (9:31 – 9:48) и хвърлено като ненужен боклук зад къщата.
  До там стигнахме с мафията и другарчетата им от ДПС, да се отнасят към българският трибагреник, като към ненужна вещ. Е....й млажежи с двъпръстови чела и без имена, в името на това ЗНАМЕ са дали живота си и са загинали стотици и хиляди героични българи! Как не ви е срам, или не сте българи?
  Алооооо, главната каскетура, има ли при теб някой горе, не виждаш ли до къде стигнаха нещата в България?
  За Борисов и не питам, дебилите и дебелокожите това не ги засяга.
  Поздрави от непознат остров.

  robin ot Crusoe
 77. 77 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Този епизод е повод президентът да свика КСНС.
  Заграбена е българска територия!

 78. 78 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Гневно

  До коментар [#48] от "mihail_p":

  "доган да ме фане за шпека"

  Въпросът е, че всички ние държим на Доган шпека ( а някои като "terminal velocity" дори му го целуват!)! И плажът е държавна собственост, но дъжавното НСО не позволява на български граждани достъп до държавен плаж!

 79. 79 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  На ход освен резидента е и вътрешният министър, който или трябва да уволни милиционерите, затова, че не са арестували мутрите от НСО или да си подаде оставката, защото служителите му толерират руската мафия в България!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  Х.И. с постъпките и изказванията си напоследък започва да ми харесва все повече и повече. Нека на всички стане ясно че ДПС и ГЕРБ са де-факто управляващата мафия в бг, а така наречените патриоти са само камуфлаж. Между другото къде са те сега?
  —цитат от коментар 66 на ck2013


  Мафия контролирана от Кремъл!
  А специално ДПС са руска организация в българския парламент.
  Доган е най-вредният руски агент, който трябва да бъде съден и поставен в затвора.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Гневно

  тея каквито и да са, извършват самоуправни действияили незаконно разпореждане със държавна собственост.
  —цитат от коментар 61 на mihail_p


  Да видим Божият инструмент какво ще предприеме!

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 544 Неутрално

  НСО са за закриване веднага!
  Много оставки трябва да хвърчат. Доган се разпорежда с държавните инструменти като с лични. Това е недопустимо. Във всяка "бяла" държава улиците щяха да са пълни с народ...

 86. 86 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4890 Неутрално

  Този който хнърли българското знаме вече трябваше дя е арестуван📹
  —цитат от коментар 71 на hamiltonf


  Обади се на Гешев! Нали е твой човек!

 87. 87 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 177 Неутрално

  Нека стане пределно ясно и нещо друго - Да България са на практика единствената опозиция в България, защото колкото и да се чепкат помежду си другите стане ли въпрос за Доган и Пеевски и овладяната прокуратура и чрез нея и всички други институции, абсолютно всички са на едно и също мнение и то е, че нямат мнение. Най-голям срам в конкретния случай трябва да берат гласоподавателите на ВМРО, защото са пишман патриоти, които обичат да пеят патриотични песни и да цитират Левски, но извръщат глави, когато техните представители са предали къс земя на безродник, като Доган.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2328 Весело

  На ход е Радев. Сега ще се покаже дали е достоен президент, за какъвто го смятат някои или слуга на кремълската мафия и нейните лакеи в България!!! НСО е подчинено на президента. Ако още днес не уволни цялата тази сган, значи е долен страхливец и помияр на Масква!!!!
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution


  Челобитието пред резиденството кога ще бъде да се запиша?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 90. 90 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Браво на Христо Иванов!
  Позор и търсене на отговорност от всички Шишковци, обслужващи мафиотската задкулисна власт на доносника Доган и господарите му от Империята на злото!
  Оставка Борисов! Разпускане на Народното събрание!

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 631 Неутрално
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3490 Гневно

  Този епизод е повод президентът да свика КСНС. Заграбена е българска територия!
  —цитат от коментар 77 на jmf29537805


  Де да беше само тази!
  Ами тази около устието на Камчия?
  Къде са самонареклите се...."патриоти"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Весело

  [quote#67:"Santos"][/quote]
  муахахах вие гробарите ли ще протестирате бе хахахах... и за какво ще протестирате - за честта на почетния си председател, за Цеко Жирардели, за по равно евраци във секо чекмедже или служебни асансьори до всеки апартамент, за какво?

 97. 97 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  В Рассия такива елементи направо ги задържаме за държавна измама.
  —цитат от коментар 2 на Един вампир броди из Европа


  Измяна -- що не ме поправяте?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 98. 98 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3880 Неутрално

  Ето ги двама от главните юнаци в офиц. облекло:
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10157833820301225&set=a.109350166224

  Интересно, шефа на НСО какво пак ще обяснява, как служителите на НСО били най-, че не можели да правят еди какво си, еди що си?!
  И някой да не си помисли, че тези чакат само на заплатата от НСО?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 99. 99 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1018 Весело

  Г-н Иванов, питайте този, който е до Вас, с бялата ризка, така наречения Димитър Йорданов, който е Найденов, по принцип, кой му даде заведението, наречено "караоке", как придобива и други подобни блага, като псевдоресторанти и тем подобни. И ако Ви каже истината, можете да си направите преценка каква опозиция го играе в обшинския съвет. Поне доскоро беше известен като "нашто Мити" в едни среди. А, интересно е чия предизборна кампания за кмет, официално приключи във въпросното заведение псевдо"караоке"?Поздрави,
  —цитат от коментар 82 на ygx19573376

  Освен това го питайте и защо е гей, защо сестра му е курва и защо бият негрите в това заведение, нали така, флашке милиционерска?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 100. 100 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3953 Неутрално

  се пак Христо Иванов има републиканска известност, сетиха се кой е и заради това гавазите на Доган не посмяха да се разправят с "нарушителите" на неговата "неприкосновенната частна собственост" с побой , ако не с нещо още по-лошо.
  Имат думата Радев и Борисов да обяснят това нещо , дето го видяхме незавършен строеж ли е или резиденция на Доган. И да отговорят на въпроса кой командва държавата , те или Доган.
  Да ги видим какви обяснения ще дадат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK