Кой пази морския сарай на Ахмед Доган

Май 2019 г. - Доган отива да гласува на европейските избори, охраняван от НСО. Съпровождащите го поразително приличат на гардовете на плажа до частната му вила в Росенец.

© Юлия Лазарова

Май 2019 г. - Доган отива да гласува на европейските избори, охраняван от НСО. Съпровождащите го поразително приличат на гардовете на плажа до частната му вила в Росенец.Държавната брегова ивица на нос Чукалята в парка "Росенец", южно от Бургас, е недостъпна за граждани. Това беше демонстрирано на живо от активисти от "Демократична България" във вторник (7 юли). Съпредседателят на обединението Христо Иванов, Иво Мирчев от "Да, България" и бургаският общински съветник Димитър Найденов срещнаха съпротива при слизането си на държавния плаж от надуваема лодка. Те бяха посрещнати от група анонимни въоръжени гардове в плажно облекло, които им наредиха да напуснат "пристанището" веднага и обясниха, че "акваторията е частна територия".


Тримата представители на "Демократична България" бяха избутани няколко пъти обратно в морето, агресивно предупреждавани да се махнат, чу се и заплаха, че ще им бъде спукана лодката и ще "останат тук" - във водата (Вижте видеото). Въпреки настоятелните подканяния нито един от охранителите не се легитимира. Здравите физически мъже


не отговориха на въпроса дали са служители на Националната служба за охрана (НСО), но и не отрекоха
От пресцентъра на НСО също отказаха да отговорят това нейни служители ли са и въз основа на какви заповеди и документи действат по този начин. В краткото си съобщение до медиите службата заяви, че "отказва да бъде въвличана в политически акции, независимо от техните подбуди", и добави, че охраняваните от нея обекти са публично известни, тъй като са изброени в Правилника за прилагане на Закона за НСО. Справка в посочения текст от нормативния акт показва, че резиденцията на Доган, както и плажове, независимо дали са държавни или частни, не са сред изчерпателно изброените обекти. От отговора се подразбира, че НСО отрича да охранява това място. Ако обаче охраняват лице, което пребивава на мястото - въпросите са какви и до къде са правомощията им. Доган обаче не се виждаше на плажа, а охранителите само настояваха, че това е часта собственост - тоест оставяха впечатлението, че пазят нея, а не някого физически.


Странно е, че държавната служба за охрана вижда политическа акция в случилото се, а не осъзнава гражданското и юридическото значение на очевидното закононарушение. Както отбеляза читател във форума на "Дневник" - акостиралите с лодката имаха късмет, защото Христо Иванов е публично лице. Ако там бяха слезли непознати хора, можеха да пострадат доста по-тежко.


Президентът също се дистанцира от случая, като заяви чрез пресслужбата си, че той единствено назначавава началника на НСО по предложение на правителството и утвърждава основните структурни звена и общия числен състав. Той подчерта, че решението кой да бъде охраняван се взима от изпълнителната власт - чрез комисията с участие на шефовете на НСО и на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), и на главния секретар на МВР.


Удивително е, че и ръководството на НСО, и президентът не дадоха никакъв знак, че смятат да направят проверка на случилото се.


"Дневник" изпрати въпроси на НСО, на които чака конкретни отговори:


1. Служители на НСО охраняват ли Ахмед Доган на базата на решение на комисията, която по Закона за НСО може да определя охрана и за лица, които не заемат висши държавни длъжности?


2. Служители на НСО, които охраняват Ахмед Доган по закон, намират ли се на 7 юли в резиденцията му в Росенец на черноморския нос Чукалята?


3. Потвърждава ли ръководството на НСО, че поне двама от гардовете, които видно от видео във "Фейсбук" не позволяват на граждани да посетят плаж - изключителна държавна собственост, са служители на НСО и са назначени да охраняват Ахмед Доган?


4. На какво основание от Закона за НСО служители й охраняват плаж, за който твърдят, че е частен, след като според Правилника към Закона за НСО този плаж не влиза в охраняваните от службата обекти?


5. На какво основание охранители от НСО изблъскват граждани от публична държавна собственост?


6. Какво ще предприеме ръководството на НСО по повод инцидента на плажа в Росенец?


Кой пази морския сарай на Ахмед Доган


Публикация на "Капитал" даде част от отговорите на въпросите, по които НСО мълчи: "В чл. 25 и чл. 26 на Закона за НСО, в раздел "Охраняеми обекти" се казва, че " (1) Националната служба за охрана охранява обекти и прилежащите към тях площи, в които пребивава лице, на което е предоставена охрана по този закон. Какъвто очевидно е случаят с морските сараи на Доган.


Пак там, в чл. 26 (1) пише:" При повишена степен на застрашеност на охраняем обект комисията по чл. 23 може да реши в непосредствена близост до него да бъде обособена охраняема зона, ползваща се с режима на охраняемия обект, в която достъпът да бъде ограничен или забранен." В алинея (2) се уточнява: "Границите на охраняемата зона по ал. 1 се обозначават по подходящ и разбираем за гражданите начин."


Няма информация дали в случая с Доган е приложена тази хипотеза, но и в това може да се намери потвърждение, че охранителите са от НСО.


Но дори държавният плаж да е отцепен по законна причина, от поведението на гардовете не се разбра да представляват държавата и закона. Липсваха всякакви означения за охранявана зона, никой не се легитимира и не обясни за какво става дума.Докато по високите етажи на властта всячески се дистанцираха от случая, потребители в социалните мрежи започнаха да сравняват снимки на охранителите на плажа и снимките от последните две публични явявания на Ахмед Доган - на европейските избори миналата пролет и на местните избори миналата есен, за което се знае, че е охраняван от НСО. Според масово споделяните мнения тримата гардове, които го съпровождат до урната, поразително приличат на трима от "спасителите на плажа", които посрещат активистите на "Демократична България".


Във "Фейсбук" освен масовото възмущение от случката - като илюстрация на превзетата държава, се появиха и шеги.Софиянец организира и събитието "Масово ходене на охраняем плаж" в събота от 9 до 18 ч в залива Росенец.


Кой пази морския сарай на Ахмед Доган


С колаж се включи и Валдес Радев:


"Планетата на маймуните"

© Валдес Радев, Фейсбук

"Планетата на маймуните"


Всеобщо възмущение предизвика и поведението на двамата полицаи от Четвърто РПУ в Бургас, повикани от активистите на "Демократична България". Вместо да проверят агресивните охранители, двамата униформени половин се взираха дълго в документите на нападнатите и с половин уста ги поканиха да подадат жалба срещу хората, които така и не си пролича във видеото дали се легитимираха.


В крайна сметка полицаите са проверили личните документи на гардовете, съобщи за "Дневник" Христо Иванов. Той е подал жалба в полицията срещу неизвестни лица, но МВР разполага с имената им.


Какво отговори премиерът Бойко Борисов на въпроси на "Дневник" бил ли е в комплекса на Доган - тук.
Всичко за опита на представители на "Демократична България" да посетят плажа - тук


Съкратена версия на видеото с ключови моменти, направена от потребителя Теодор Михайлов във фейсбук:

Ключови думи към статията:

Коментари (593)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3222 Неутрално
 3. 3 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/3283709208347505
  Биволъ: Ето брега на който слязоха Христо Иванов и Димитър Найденов. Черно на бяло - Публична държавна собственост! А и няма как да бъде другояче по Конституция, след като е част от крайбрежната ивица на Република България. Наглостта на копоите-еничари на Доган не е просто беззаконие - то е гавра с държавността ни! Подигравка и унижение за всички нас, за всеки един българин, комуто е останало поне прашинка човешко и лично достойнство и не се гъне като жалък червей пред уродите-престъпници завзели Родината ни като своя бащиния :( Това се плаща - рано или късно! Ако не сега пред престъпната антибългарска власт, то утре, когато Законността в България неизбежно заеме своето първостепенно място!

 4. 4 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3222 Неутрално
 5. 5 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  За пристанището - поземлен имот, което е узаконено със зловещи закононарушения и фалшиви документи - сме направили разследвания и сме доказали цялата гнусота на Мутренската ни "държава"!
  https://bivol.bg/?s=Догансарай

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Гневно

  Гарантирано от ГЕРБ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 895 Любопитно


  "Удивително е, че и ръководството на НСО, и президентът не дадоха никакъв знак, че смятат да направят проверка на случилото се."ДНЕВНИК

  Удивително ,що бре?Кои сте вие,че да ви дават обяснения?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Кой пази морския сарай на Доган?
  Същият, който го пази и него и му позволи да заграби България - Бойко Методиев Борисов.
  А и един Каскет също така.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5025 Гневно

  Това дори Цар и Диктатор не са си го позволявали. Сегашните обаче ги ЗАДМИНАХА !!!
  ЛИКУЙ НАРОДЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ако беше само от ГЕРБ гарантирано, с мед даги помажеш.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Колажът "планетата на маймуните" кърти!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Браво Христо и Иво, браво ДБ!

  Браво и на Бивол, които доста работиха по случая с морския палат на руския генерал-губернатор на България

 17. 17 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 314 Разстроено

  Колкото по-дълго увъртат от НСО, толкова по-жалки ще изглеждат после, когато истината излезе наяве. А тя със сигурност ще излезе наяве.

  And all that jazz!
 18. 18 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Ем кой го пази. Хора, които си вадят хляба със тази си работа. Което не значи че не са виновни също като собственика на охранителната фирма и на наемателят на услугите на тази фирма и виновните мюлюционери, участвали в трагикомедията.

  мурзилка
 19. 19 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3130 Неутрално

  Бе тя държавата Негова, те питат за некви гардове, за неква пиклива служба. Вие не разбирате ли -- Той разпределя порциите, Той държи властта.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 20. 20 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 46 Неутрално

  През 1990 година ги помня Доган Костов Луджев и тн с едни ризки от по 15 лева на митингите .

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#17] от "gesand":

  и кво от това, да не би от теб да им зависят парите :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 23. 23 Профил на tanton
  tanton
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Скоро няма да могат да го опазят.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Появиха се шеги.
  Не ,никак не ми е смешно!!!

 27. 27 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 661 Неутрално

  "От администрацията на президента, на чието подчинение е НСО, отклониха въпросите на "Дневник" дали има командировани служители в резиденцията на нос Чукалята, с аргумента че информация могат да дадат единствено от службата." ?!?!?!?!?!

  "В писмени отговори от "Дондуков" 2 припомнят, че по закон контрол над дейността на НСО се осъществява от комисия към Народното събрание, а държавният глава единствено назначавава началниците по предложение на правителството и утвърждава основните структурни звена и общия числен състав. ..."

  Не знам дали го осъзнава, но мълчанието на Радев затрива окончателно всички симпатии, които събра през последните години.

 28. 28 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  Дано това не е част от борбата на Сорос срещу Ердоган, за която да е избран за терен България.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Видни безродници сте вие, всичките, бивши скапани доносници, дори и ченгета не става от вас, само подмазвачи и дупелизачи, срам ме е Доган, ББ и т.н.

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4079 Весело

  Комуникацията на полицаите с централата бе потресаваща:
  - Възрастна жена бие младо момиче...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 32. 32 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 895 Весело

  "Удивително е, че и ръководството на НСО, и президентът не дадоха никакъв знак, че смятат да направят проверка на случилото се."ДНЕВНИКУдивително ,що бре?Кои сте вие,че да ви дават обяснения?
  —цитат от коментар 7 на АмброзСП


  Ха ха,минусите са за пРезидента и подопечната му структура.благодаря за вашата активност.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4079 Весело

  Между другото, приближен бизнесмен до Д. Николов сподели, че пожара на покрива на догановия сарай не бил случаен, бил е поръчан от Пеевски като предупреждение към Доган, че вече той е най-отгоре!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 36. 36 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  Хайде, колкото се може повече хора да отделят време за една разходка по плажа пред Догансарай
  https://www.facebook.com/events/3002764896498673/

 37. 37 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Оставка на началника на НСО, на ДАНС и на Главния секретар на МВР!
  Оставка на министър-председателя Бойко Борисов, който носи пълната отговорност за злоупотреба с държавна власт в полза на частното лице Ахмед Доган!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Дошло е време да помислим къде живеем и дали това трябва да продължава.

  SHADOWS of SOFIA
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  Ей.......много сте зле !!
  Ама много !!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4079 Любопитно

  До коментар [#13] от "bitaka":

  Питах се, дали ще имат репортаж по случая, нямаха ли наистина?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 43. 43 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 369 Неутрално


  “На ход е Радев. Сега ще се покаже дали е достоен президент, за какъвто го смятат някои или слуга на кремълската мафия и нейните лакеи в България!!! НСО е подчинено на президента. Ако още днес не уволни цялата тази сган, значи е долен страхливец”

  Кратко, точно, ясно!

 44. 44 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 339 Весело

  И какво, пак ще бетонираме ББ във властта ли? Тоя път няма да протестираме срещу Пеевски, а срещу Доган?

 45. 45 Профил на Jindo
  Jindo
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#7] от "АмброзСП":

  Ако не знеш защо журналисти, не само могат, но и длъжни да питат точно тези въпроси, не заслужаваш свободата, която имаш. Рано или късно пръчката ще се обърне срещу теб и ще те боли. Тогава ще се молиш, някой да задава тези въпроси.

  https://www.favtool.com
 46. 46 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Питайте шефут на данс и главсекът на мвр - те са решили, че нсо ще пази доан. Ама май са назначени от него. А глупациге продължават да си избират бочко.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Този доносник от снимката дето така мазно се смее, вече притежава едно прекрасно местенце от българската земя благодарение на мутрата, а каскета така и не видя нищо не законно в кея които си е построил, огромният палат построен с незнайно откъде дошли пари, държавна охрана за която няма право, ....

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 50. 50 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Държавни гардове пазят "частна " собственост,както многократно заявиха?!Уволнение на тъпите копелета и закриване на безполезното НСО с неадекватния му началник!

 51. 51 Профил на Ivan Stoyanov
  Ivan Stoyanov
  Рейтинг: 83 Неутрално

  Защо НОВА ТВ не каза дори и едно изречение за тази гавра случила се в морския сарай на Доган? Много хора гледат само тази телевизия и биват лъгани за случващото се в най-корумпираната държава в ЕС. Контролирана от олигархът Домусчиев които пък е оставил новинарската емисия да бъде коригирана спрямо предпочитанията на ГЕРБ (Севда) а там има забрана да се споменава думата Доган а Пеевски да се споменава само като "дарител". 30 години отидоха на вятъра, връщаме се там от където тръгнахме. Искрено завиждам на хората махнали се от тук.

 52. 51 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Орел , рак и кука!
  Орела отлетя в чужбина.
  От бедност рака се спомина.
  А Щуката нали бе Кука , забогатя и си е тука!

  (откраднато брутално от кварталния поет)

  SHADOWS of SOFIA
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 53 Профил на vespasian0303
  vespasian0303
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Срам ме е като българин, че цялата държава коленичи и сервилничи на една група от хора, които безсрамно и безпардонно ПЛЮЯТ на всичко и на всички и ни се смеят в лицата. Позор!

 55. 55 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 485 Неутрално

  9:45 от видеото, Българското знаме е захвърлено на земята като долен, гнусен отпадък от един от охранителите. Това се случва в България, 2020 година. На държавна земя. Вероятно е направено и от хора на държавна заплата.

  Явно българското знаме си заслужава съдбата да бъде изхвърляно като боклук в собствената си държава. Защото никой и нищо не стои зад него.

 56. 56 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  Кой пази:

  Накратко - престъпниците пазят главатара на шайката

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1259 Любопитно

  Ако има чалъм да стане митинг по вода до този плаж, ще е супер. В събота идвам натам, надявам се тази акция от днес да не остане единствена, а да даде тласък в раздвижването на ленивите черва на властта, която вече тотално се о*ра, дано! А това, че няма отговор от никоя отговорна инстанция е ясно - нали знаете като тръгне бримка на чорап какво става, спиране няма...

 59. 59 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 888 Неутрално

  нагледна демонстрация за това докъде е достигнала мутризацията на държавата

  благодарим ти БОЙКО

  гласувайте, гласувайте за ГЕРБ, за БСП и за Патриоти

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Силен начален удар по мафията! Днес протестираме пред Парламента! НСО - ЗАКРИВАЙ!

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  Държавата е лош стопанин...
  Държавата е лош стопанин...
  Държавата е лош стопанин...
  Държавата е лош стопанин...
  Държавата е лош стопанин...
  Държавата е лош стопанин...
  Държавата е лош стопанин...

 64. 64 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#7] от "АмброзСП":


  ...Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА...


  Абе АмброзСП, след като я има Истината, каква твоя и моя и т.н. бе нещастник! Ей, страшна простотия се е навъдила!

 65. 65 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2425 Любопитно

  Дали Христо Иванов осъзнава, че наля вода в мелницата на Доган/Пеевски/Гешев/Борисов в кампанията им срещу президента?

 66. 66 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Колко е лесно. пРезидента назначавал шефа на НСО, по предложение на МС. пРезидента назначава посланници, по предлоцение на МВнР. пРезидента се дистанцира от всичко и пл'е по всичко, отговаря за нищо. И за чий си ни?

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Рублен Радев ще обясни ли какво правят неговите хора там ? И защо охраняват Доган с наши пари, освен да возят жена му за рокли .......... Един попита защо негови хора - защото НСО е подчинено на президента

 69. 69 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Дали Прокуратурата ще се заинтересува от документите на врътките в Община Бургас и разните институции, довели до практическото откъсване на българско крайбрежие и морска акватория, до построяване на частен кей и какво ли още не? До превръщането на нефтеното пристанище в руска зона, където българските закони и служби не действат
  Хайде Гешев, нали искаш да чистиш България? Огромен боклук те чака край Росенец!

 70. 70 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#65] от "Virgin":

  Язък. Един път ДБ да не е с радев и манолова и електората недоволен :Д

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2425 Любопитно

  Президента назначавал шефа на НСО, по предложение на МС. Президента назначава посланници, по предлоцение на МВнР.
  —цитат от коментар 66 на nema_labavo

  Кое не е вярно???

 73. 73 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#43] от "sbaleev":

  Пълни глупости! Тази служба работи по определени правила. И не е президентът този, който определя кой да бъде охраняван. Питай шефът на данс и мвр - те са решили така. Питай и премиерът (умишлено не е с главна буква).

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#7] от "АмброзСП":Ако не знеш защо журналисти, не само могат, но и длъжни да питат точно тези въпроси, не заслужаваш свободата, която имаш. Рано или късно пръчката ще се обърне срещу теб и ще те боли. Тогава ще се молиш, някой да задава тези въпроси.
  —цитат от коментар 45 на Jindo


  Съгласен,но преди въпроса има текст,исках само да покажа,че повечето хора в този форум не четат докрая написаното,съжалявам че и ти си се подвел.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 556 Неутрално

  До коментар [#23] от "tanton":

  Е колко скоро бе другарю. 40+ години откакто терориста Доган е заслужил смъртната си присъда, многократнл, но тя не е нито написана, нито изпълнена. Нито по времето на социализма, нито след него. Паразитите се избиват помежду си само в някакви изключително крайни случаи. Смъртта на няколко, или дори на десетки от народното стадо върху което паразитират, явно не е достатъчно обстоятелство.

  мурзилка
 79. 79 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 924 Неутрално

  До коментар [#66] от "nema_labavo":

  За да има с кого да се оправдава Винету.

 80. 80 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Каскета Радостин дали би разследвал анексия на изключителна държавна собственост?

 81. 81 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  До коментар [#72] от "Virgin":

  Никъде не съм казвал, че е невярно. Нали чете докрай какво съм написал?

 82. 82 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#7] от "АмброзСП":...Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА...Абе АмброзСП, след като я има Истината, каква твоя и моя и т.н. бе нещастник! Ей, страшна простотия се е навъдила!
  —цитат от коментар 64 на witch_doctor


  Трябва повече да четеш,за да се докоснеш до истината,и пак тя ще е твоята,моята и тази която е истинската неподправена,неманипулирана итина!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 83. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Chapeau на Христо Иванов, задето показа пред нацията нещо, което малко хорс знаехме от години: че България отдавна не е демокрация, а АБСОЛЮТНА МОНАРХИЯ, лична собственост НС един бивш агент на ДС и настоящ агент НС Кремъл.

  Кой го охранява? Тиквите, естествено - вечният ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 84. 84 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 961 Весело

  До коментар [#1] от "Любов Шейсе":

  Ха, от кога Христо Иванов е олигарх? Въобще знаеш ли значението на думичката или си плещиш само лаф да става?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 85. 85 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#7] от "АмброзСП":

  Ами като за начало им плащаме заплатите на тия, дето ги гонят от плажа... Така че може една проверчица помне да се направи. Само ако някой иска да си го причини де.

 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#83] от "Norman Granz":

  “ НС ” >> да се чете “на”.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3136 Разстроено

  Сега, може би и дори не е толкова важно кой охранява този сарай. Важно е, че служители на държавната структура на НСО, следвайки нечии незаконни и антиконституционни разпореждания, се изправили срещу гражданите на страната. Приложели физическа сила срещу тях.
  И е важно гражданите НЕ са извършвали незаконни действия. Те имат право да се разхождат и там и навсякъде! Това е началото? А какво могат да направят следващия път ?! Ако например изведнъж някой на власт, просто не поиска да напуска постовете си, след като завърши мандатите ?!
  Ще стрелят?! Ще счупят ръцете / краката и гърбовете ?!

  "Чуждестранен агент"
 88. 88 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Борецът за справедливост Радев доста олекна с тези изказвания, със сигурност може поне да направи проверка

  Не ме търсете преди обяд
 89. 89 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#83] от "Norman Granz":

  Да си редактирам коментара, понеже скапаната система на Дневник не позволява:

  Chapeau на Христо Иванов, задето показа пред нацията нещо, което малко хора знаехме от години: че България отдавна не е демокрация, а АБСОЛЮТНА МОНАРХИЯ, лична собственост на един бивш агент на ДС и настоящ агент на Кремъл.

  Кой го охранява? Тиквите, естествено - вечният ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 90. 90 Профил на cgv37662786
  cgv37662786
  Рейтинг: 46 Неутрално

  През 1990 година ги помня Доган Костов Луджев и тн с едни ризки от по 15 лева на митингите .

 91. 91 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1971 Весело

  До коментар [#83] от "Norman Granz":“ НС ” >> да се чете “на”.
  —цитат от коментар 86 на Norman Granz


  А "хорс" като "кон" ли да се чете :))

 92. 92 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  До тук добре :)

  Ако Гешев подпука Доган обаче, веднага Доган ще стане репресирано ангелче според Дневник. :)

 93. 93 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  е то се видя кой го охранява - цялата комунистическа мафия воглаве с Борисов и Радев... а каскетурата в момента е заета да тараши дома на дъщерята на Златанов/ свидетелката от Осемте джуджета

 94. 94 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Президентът назначава по предложение на правителството,но това не е задължително и безусловно.Последната дума е негова.Ако прецени може да откаже назначението,както често става с посланиците.Така че,Радев да си носи отговорностите и да не се прави халю-балю.Подписът е негов.

 95. 95 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 200 Неутрално

  Ако пазачите са от НСО - незабавно уволнение и военен съд за погазване на личната неприкосновенност на гражданите! Та те не пазеха впиянчения Доган, а заграбения от него бряг без каквито и да са обозначения за охраняема зона, без абсолютно изискуемата легитимация при поискване от когото и да е. Ако са мутри-частни охранители веднага да се проверят свидетелствата им за съдимост и защо не са се легитимирали съгласно Закона за частната охрана. Защо са с оръжие не до охранявания обект, а на заграбена от Бея територия. Това дело ще бъде Дело на годината. България остана в епохата на комунистическия феодализъм и един от основните му крепители е "борецът" срещу възродителния процес и истински бей-феодал впиянченият Доан.

 96. 96 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Има само едно спасение за България. Всички срещу МафиотЪТ. И споразумение, че единствената точка в програмата е сваляне на МафиотЪТ от власт и разследване на всичко от суджук до нощно шкафче. След 2 години нови избори вече на нормална идеологическа и политическа основа.

 97. 97 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  Незабавно закрива не частната, преторианска милиция НСО!!! Президента да си влезе в роля и да закрие тази престъпна организация, която е на негово подчинение!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 98. 98 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#88] от "tulup":

  “ Борецът за справедливост Радев доста олекна с тези изказвания, със сигурност може поне да направи проверка...”

  Цирковете за “противоборство” между Радев и Тиквите са именно това - циркове.

  Цялата власт на КАРТЕЛА обслужва Русия. Затова червени, гербави, “националисти” и всякакви други кремълски марионетки се обединяват като глутница срещу нас, “трипроцентовите”.

  Кога ще отиде някой от Ниновите или Герговите хора да провокира охраната на Доган, за да го изобличи като самодържец, узурпирал държавата?

  Никога. Червените просто искат да изблъскат герболяка от руската копаня, за да натопят те зурли в нея.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#82] от "АмброзСП":

  Такива семпли източно китайско-комунистически сентенции си ги чети ти, без да занимаваш форума с простотиите си!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK