Да бягаме заедно за добра кауза и лятно настроение

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Да бягаме заедно за добра кауза и лятно настроение


Пандемията, през която светът премина тази пролет, остави своето неминуемо отражение върху ежедневието ни с повишени нива на тревожност и напрежение и, уви, промени и навиците ни от гледна точка на физическо движение. След месеците у дома копнеем за повече време сред природата. Има много начини да се върнем във форма, но един от тях е сигурно безотказен, а и ще ни отведе още един път до парка - бягането.


Бягането оросява мозъка, подобрява паметта и концентрацията. То ни прави по-усмихнати, по-здрави и по-енергични. Бягането заздравява най-важния мускул - сърцето, и по този начин намалява риска от сърдечен удар наполовина. Тези, които редовно тичат за здраве, живеят около 3 години по-дълго, показват проучвания, направени в различни краища на света и публикувани в престижни медицински издания.

Да бягаме заедно за добра кауза и лятно настроение

С настроение...


Тичането натоварва всички мускулни групи, тъй като активно участват 112 мускули. Докато бягаме само километър и половина, изгаряме цели 100 калории и това е най-ефективното упражнение за сваляне на килограми.
Приятният начин за отслабване не само топи калории, но и подобрява метаболизма, движението на кръвта, дишането и мозъчната дейност. Понижава холестерола и кръвното налягане, заздравява костите и мускулите. Дава не само тонус, но и прогонва стрес и лоши мисли - скорошно изследване показва, че тичането сред природата намалява депресията с 60%.


...и усещане за свобода


Бягането дарява усещане за свобода и посока. Това е и едно от най-естествените човешки движения - без напрежение, без пари, скъпа екипировка или специален терен.
Не е задължително да се тича много, както и бързо, за да се усетят многобройните ползи за здравето.

Да бягаме заедно за добра кауза и лятно настроение

С удобни обувки ...


Хиляди тичат в големите градове в цял свят, за да победят не просто другите, а себе си в надбягването с часовника, стреса и застоялия начин на живот. Възможност за това дава и BIODERMA Women's Run - събитие, с което не просто стартираш, но и се рестартираш. Необходими са само удобни обувки и поемане на предизвикателството да опиташ нещо ново и различно. В състезанията по бягане в България се включват много по-малко жени отколкото мъже, сочат данните на спортен клуб "Бегач". Затова организаторите искат да вдъхновят повече дами да затегнат връзките на маратонките.


Не е необходимо някога да си тичал в парка, за да се справиш с разстоянието от 3 километра. Ако се изчислят ежедневните бързи крачки до офиса, магазина, детската градина, зоните за паркиране и обикаляне с прахосмукачката, ще се види, че същото трасе почти е преминато.


...и с кауза


Маратонът е с благотворителна кауза - 20% от таксите на събитието ще бъдат дарени за кампанията "Заедно сме в училище без граници" в полза на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" . Тя дава шанс на децата с такива заболявания да продължат успешно учебния процес по време на лечението си.


Тичай. Забавлявай се. Обичай. Лятото в София ще е по-весело, ако приемеш предизвикателството да сложиш удобни обувки и да се въоръжиш с добро настроение. Леката атлетика неслучайно е наречена "царицата на спорта".


За втори път


BIODERMA Women's Run ще се проведе за втори път след забавната надпревара миналото лято.
Стартът е в 9 ч. на 18 юли пред НДК в София. Организацията е гъвкава и направена по всички правила, осигуряваща безопасност на участниците и зрителите. Доброволци ще напътстват малки и големи, решили да участват в забавното спортно събитие в столичния парк.
Билетът за индивидуално бягане от 3 км е 34 лева. За участие в надпреварата в тандем с дете цената е 39 лева. Дамите над 50 години трябва да се свържат с организаторите на email: [email protected], за да получат своя код за безплатно участие.
Голямата награда може да грабне всяка финиширала бегачка - чрез томбола ще бъдат разиграни 2 билета до Париж, където преди години за първи път се е провело масово женско бягане. За най-бързите в категориите ще има подаръци от BIODERMA, както и за най-атрактивно облечената участничка, която ще спечели сърцата на специалното жури от модни експерти и приза за най-оригинален костюм.


Информация и регистрация за събитието на https://bioderma-womensrun.bg/registration/


Да бягаме заедно за добра кауза и лятно настроение

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK