На живо

Коронавирусът в България: рекорден брой заразени, премиерът е срещу затягане на мерките (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: рекорден брой заразени, премиерът е срещу затягане на мерките (хронология)

© Велко Ангелов
Рекордните 188 заразени с коронавирус бяха установени през изминалото денонощие в България. На този фон премиерът Бойко Борисов се обяви срещу ново затягане на мерките, като се аргументира, че така икономиката ще се срине. Увеличената заболеваемост се дължи на баловете и масовите събирания на близки и роднини, коментира членът на оперативния щаб проф. Тодор Кантарджиев.
Около 5 хил. души с увреждания ще получат половин вместо цяла пенсия за юли. До това се стига, след като извънредното положение беше въведено у нас със закон от 13 март до 13 май, а решенията на ТЕЛК, които изтекоха в този период, бяха служебно удължени с 2 месеца след края на извънредното положение – до 13 юли. Така за месец юли Националният осигурителен институт (НОИ) има основание да изплати инвалидните пенсии по тези решения на ТЕЛК само за 13 дни, а не за целия месец, съобщава Би Ти Ви.


От НОИ уточняват, че нямат правно основание да изплатят другата половина от пенсиите. "Действащият в момента нормативен текст от Закона за извънредното положение предвижда удължаване на плащането до 13 юли и ние не можем да дадем без нова законова промяна повече на лицата", обясни Любомира Язаджиева, директор на дирекция "Пенсии" в НОИ.

Обмислят се тестове на всички, минаващи през Кулата

Всички влизащи в Гърция през ГКПП "Кулата" вероятно ще започнат бъдат тествани за коронавирус от утре, съобщиха гръцките власти, цитирани от БНР. Причината са установени 6 случая на заразени с коронавирус туристи на остров Тасос, който са минали през този граничен пункт. Заразата е открита, след като са им били направени тестове на "Кулата". Днес са тествани почти 90% от преминалите през пункта. Въвеждането на масово тестване вероятно ще доведе да забавяне на времето за обработка на влизащите в Гърция.

Още една болница в Пловдив ще лекува заразени с коронавирус, като броят за здравните заведения в областта, част от битката срещу COVID-19, става седем. В нея ще има 37 легла за пациенти с коронавирус, каза днес пред "Нова телевизия" областният управител Дани Каназирева.

Български туристи са под карантина на Тасос

Български туристи са под карантина на гръцкия остров Тасос, след като при направените им на границата проби е установено, че са заразени с коронавирус, съобщи кметът Елефтериос Кириакидис в социалните мрежи. Те са настанени в специален хотел, определен като място за прекарване на периода на изолация. Според "Екатимерини" заразените са общо четирима, като те са от България и Сърбия.

В страната броят на заразениет днес надхвърли 6 хил. Ето и разпределението на случаите в страната, според данните от Единния информационен портал.


Бизнесът трябва да е по-иновативен, гъвкав и бърз. Това е основен извод от кризата с коронавируса, смятат 75% от участниците в анкетата на Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ. А над 65% от компаниите са на мнение, че всички са свързани по-силно, отколкото са очаквали. На този фон повече от половината анкетирани фирми (63%) оценяват като негативно въздействието на пандемията върху финансовото им състояние, а най-уязвими са микро и големите компании.


Над две трети от анкетираните компании са на мнение, че пандемията ще предизвика глобална рецесия и това подлага на изпитание бранша в България. 61% споделят за отложени проекти и поръчки от клиенти, а 35% - за отложени инвестиционни решения. Над една трета от анкетираните компании не оценяват като негативно въздействието на коронакризата върху финансовото си състояние, а 40% от фирмите продължават активно да наемат таланти. Близо две трети от фирмите, които отчитат ръст в дейността си, са посочили, че са използвали този период, за да се фокусират върху изследователски проекти, за които преди това не са им достигали време и други ресурси.

Очаквано висок процент (89 % от анкетираните) не са се възползвали от никоя от правителствените програми за подпомагане на бизнеса, но посочват други, по-подходящи мерки за подкрепа, които очакват: запазване на данъчната стабилност, намаляване на максималния осигурителен праг, подкрепа за стартиращите иновативни компании и приоритизиране на дигиталната трансформация.

В цялата страна се наблюдава увеличена заболеваемост, като новите огнища са свързани с баловете и масовите събирания на близки и роднини. Това коментира, цитиран от агенция "Фокус" проф Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб.


Берем плодовете на масовите събирания и абитуриентските балове


Тодор Кантарджиев,

член на Националния оперативен щаб


С удължаването на епидемичната ситуация не бива да се допуска събиране на много хора в магазини и публични закрити пространства, където задължително трябва да се носят маски, допълва той.

България е сред страните, за които Австрия въведе 14-дневна карантина при влизане в страната. Това се разбра от съобщение на канцлера Себастиан Курц, цитиран от в. "Дер Щандард" и "Ройтерс".


Алтернативата е предоставяне на отрицателен тест за COVID-19. Все още не е известно колко време преди пътуването може да бъде направен, но предишните изисквания, когато започна постепенното разхлабване на мерките на летищата, бяха да не е повече от 72 часа преди влизането в страната.


Повече по темата четете тук.

Тежките времена предстоят, обяви в началото на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов в анализ на ситуацията около коронавируса. Той прогнозира, че икономическата криза ще се разрази в края на 2020 и началото на следващата година. Допълни, че актуализираните разчети за приходите в бюджета в момента се изпълняват добре.


На заседанието се очакваше кабинетът официално да вземе решение за удължаване на извънредното положение до края на юли, след като това вече бе обявено от здравния министър.


Борисов направи анализ на реакциите на мерките в България и по света и посочи, че хората, които са били против носенето на маски, сега го питат защо не се въвеждат мерки при ръста на заразените. Обясни, че цели сектори са пострадали от затварянето при извънредното положение, а никой не е задължен да ходи на мач или на заведение.

"Всеки от нас е информиран, че дезинфекцията, носенето на маска и дистанцията са единственото, което предпазва от заболяването. Ние като демократи сме дали този избор на хората. Какво излиза? Че ако има заповед и диктат, ще изпълняваме, а когато знаем всичко това, без заповед, няма да го изпълняваме. Защо е нужна заповедта? За да кажат, че някой ги затваря, да им запуши устата", анализира още премиерът.


Повече от изказването му четете тук.

Над 6 хил. са вече заразените

Над 6 хил. са вече заразените с коронавирус в България. Ето и актуалната картина от началото на епидемията според данните от Единния информацонен портал.


Три медицински сестри от болницата в Шумен са с положителни тестове за COVID-19. Две работят в Спешно-приемно отделение и са били контактни на медицинската сестра, която беше диагностицирана с коронавирус в края на юни. Третата специалистка по здравни грижи е от операционната.


Медицинските специалисти са в добро състояние и под карантина. Отделенията в болницата продължават да работят, съобщава БНТ. Новите заразени са открити при седмичното изследване на медиците, които са на първа линия. Две от медицинските сестри са дали положителен резултат на теста за СOVID-19. "При тях е назначена 14-дневна карантина. Една друга медицинска сестра даде леки оплаквания от болки в гърлото, при нея беше взета проба и се оказа и при нея положителна. Тя също е със съвсем леки симптоми и е оставане на домашно лечение", казва директорът на болницата Димитър Костов.


Спешно-приемното отделение продължава да работи при мерки за дезинфекция и защита за лекари, медицински сестри и санитари. Спешното отделение е невъзможно да бъде затворено, защото е единствено за областта, обяснява той.


Изобщо може ли някой да си представи спешното отделение на болницата да не работи. Просто това е невъзможно.


Димитър Костов,

директор на болницата


Ако бъде затворено, рискуваме живота на много други пациенти. Ежедневно в него се оказва реанимационна помощ. Знаете тези дни имаше тежки катастрофи. Вземат се всички мерки. Освен контрола на персонала за евентуална инфекция, извършва се дезинфекция през 2 часа, обяснява той.

Броят на хоспитализираните в инфекциозната болница в Пловдив надхвърля броя, който лечебното заведение е обявило, че може да поеме. В момента там са настанени 55 доказани носители на коронавируса и на още 10 се очакват резултатите, обяви пред "Нова телевизия" Мариана Стойчева, ръководител на болницата. Тя обясни, че етаж в болницата е отделен само за пациенти с нужда от лечение с дихателна реанимация като се приемат само хора в средно тежко и тежко състояние.


"Това, което не ни достига, е персонал. Работим с максимални натоварвания вече 5 месеца. Сестрите са най-дефицитната част от медицинския персонал. Тези, които останаха, са на края на отчаянието. Те са освен физически, и психически изчерпани. Сега е времето доброволците да се върнат", призова тя.


Според Стойчева резултатът от абитуриентските балове е доста обезпокояващ. Тя призова гражданите да не се събират на подобни събития, включващи много хора.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени, премиерът е срещу затягане на мерките (хронология)

© Велко Ангелов

Как се променя броят на заразените от началото на епидемията по официални данни.


Отпадат КПП-та в квартал "Изток" в Кюстендил

От полунощ е отпаднала блокадата на квартал "Изток" в Кюстендил, съобщи областният управител Виктор Янев пред БНТ. Решението е взето късно вчера от местния кризисен щаб заради спадналия брой заразени там. За последното денонощие те са двама при общо 9 за областта. Преди 21 дни бяха въведени КПП на входовете на квартала след установяване на заразата в него.

Нови 188 случая с коронавирус за денонощие

Продължава да расте броят на хората с установена зараза. За последното денонощие с коронавирус са 188 души, което е и най-високият дневен брой досега. Това показват данните на Единния информационен портал при направени 3467 проби.


Разпределението по области е: Благоевград – 10; Бургас – 6; Варна – 7; Видин – 1; Враца – 1; Габрово – 3; Кърджали – 4; Кюстендил – 9; Пазарджик –2; Плевен – 9; Пловдив – 25; Разград – 4; Русе - 6; Сливен – 6; Смолян – 4; София област – 10; София (град) – 68; Стара Загора – 5; Шумен – 2; Ямбол – 2.


В болница остават 483 пациенти, като 32 са в тежко състояние.
Излекуваните за последното денонощие е 37 повече за последните 24 часа, като достигат 3037.


Починалите се увеличават с четирима до общо 254.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени, премиерът е срещу затягане на мерките (хронология)

© Велко Ангелов


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (255)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3605 Неутрално

  НОСЕТЕ МАСКИ!
  СТОЙТЕ НА РАЗСТОЯНИЕ ОТ ОКОЛНИТЕ!
  МИЙТЕ СИ РЪЦЕТЕ!
  Сръбски модел ли искате?
  Няма друг начин да се опазим!

 3. 3 Профил на monk007
  monk007
  Рейтинг: 1472 Разстроено

  Лошо поставяме нови рекорди.

 4. 4 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Лошо поставяме нови рекорди.
  —цитат от коментар 3 на monk007


  „нов рекорд“ ???

  Откритите заразени за вчера са 5,5% от тестваните.
  Т.е. по-малко от предните дни!

 5. 5 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 595 Весело

  Вече иде време да се направи паметник на Незнайния коронясан, с тъжни светещи LED очи и смъкната на врата маска.
  "Те паднаха, доброволно неспазвайки дистанция, за изграждане на стадния имунитет. Вечна им памет!"
  (ツ)

 6. 6 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3605 Неутрално

  Пийте си ракията вкъщи!
  Гледайте мачовете по ТВ!
  Ще видим на живо, това което Мутавчиски предрече!
  Бойко ще загуби изборите, ако не затегне наново мерките, напук на ЩАБА!

 7. 7 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Вижте какво става в Сърбия. Мислите ли, че Борисов ще си го причини ако може да го избегне?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3929 Неутрално

  Пазете се, спазвайте социална дистанция, носете маски, не се събирайте на тълпи и се пазете, защото държава няма.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 10. 10 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3079 Любопитно

  От тези 188 колко са повторните на вече заразени които още са позитивни ?

  И колко са новооткрити - така ще е наистина ясна ситуацията ???

 11. 11 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Абе само в област Монтана не виждам никакви случаи от дни! Не стигат ли тестовете до там? Като знам само колко ромляни живеят по тези земи,оставам учуден! Или ние северозападналите така или иначе не ги броим?!!!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  До коментар [#4] от "bib45647808": Важното е да сме рекордьори! Да видим утре новия рекорд при 4000 теста!

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3176 Весело

  До коментар [#11] от "angeles":

  Вече официално си напуснал СЗО

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2732 Любопитно

  До коментар [#11] от "angeles":

  ”северозападнал” —> кефиш. Ама ако ти го каже некой друг ”ей, северозападнали, яла вам” ще рипаш ли нс бой?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 16. 16 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Вижте какво става в Сърбия. Мислите ли, че Борисов ще си го причини ако може да го избегне?
  —цитат от коментар 7 на Nil satis nisi optimum


  Какво става в Србия ?
  По-скоро питам Вие как знаете какво става ?Бяхте на посещение в србски болници ли ???

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1356 Весело

  До коментар [#14] от "дерибеев": Изтегли ме оранжевия,никакво СЗО!!! Една кинта няма да им дам!😉

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Не ни остава друго, освен да следваме изпитаните прости правила на спазване лична хигиена, изолация от тълпите около нас т.е избягване на мачове, молове, големите хотели, курортите.....на всички ни е ясно, че след няколко месеца от появата на заразата тя е напълно изтървана и разчитаме само на тези базови мерки да съхраним здравето си и живота си ! Скоро ще видим и над 200 заразени за денонощие !

 20. 20 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2590 Любопитно

  До коментар [#17] от "frq08669657":

  Почивай си от време на време. Не се ли умори?

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Интересно сега като надхвърлим нивото от 200 заразени на денонощие, дали властта ще върне отново КПП - тата ? Или ще си трае, та бизнеса на мутрите по бетономорието да отчита някакви приходи, все пак !

 22. 22 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1356 Весело

  До коментар [#15] от "DDR":


  Аз съм от този край,и го казвам честно! Не че не си обичам родния град(въпреки че от над 20 години не съм там),но това е самата истина! При бае тодар(бях дете) имаше доста заводи и селско стопанство,но с края на “комунизъма”всичко се изнесе,останаха ромляните,сега чувам че и те станали германци,та май останаха пенсионерите!

 23. 23 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2590 Любопитно

  До коментар [#21] от "samoedin":


  Сега и да върне КПП тата вече ще е късно

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3449 Неутрално

  Ето на това му се казва рекорд!
  Скоро ще са 200, а след 3 поредни над 200 Боко обеща извънредно положение!
  Софиянчетата макар да предпочитат Халките, интензивно заразяват морето.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3605 Неутрално

  [quote#16:"stenlyaka"][/quote]

  В Србия е ХАОСЪТ на власт!
  Лъжат като руснаци и китайци!
  На границата са хванати 20! заболели и хайде обратно, но първо ще влязат в нашите сръчми и ще помогнат за разпространението на КОРОНАТА У НАС!
  Но дългият спечели изборите – да му е сладко сега!
  Нещастник първи!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Пазете се, себе си и близките си. Ако не можете без дискотека и почивка на морето, проявете малко човещина и поне не контактувайте с възрастни хора и носете маска!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3605 Неутрално

  До коментар [#27] от "Alexander97":
  нашите сръчми
  нашите Кръчми – по дяволите!

 32. 32 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2732 Неутрално

  До коментар [#22] от "angeles":

  Попитах полу—шеговито, защото винаги ме удивлява, че при разговор с бългсри, първата им работа е сами да обяснят на чужбинците, колко лошо, мизерно и кофти е там от където идват — в повечето случай без никой да ги пита за това. Това със севрозападнали съм го чувал няколко пъти, хората го произнасяха едва ли не с мазохистична наслада —> може би очаквсхс да бъдат приети добре вследствие на този факт от биографията им. ( без да отчитат, че северозапад бг нищо не говори наза чужбинците)
  А както сам каза, преди е било добре, сега е по зле, утре пък може да е по добре —> и зад всичко това седят хората, които си градят битието. Имам усещането, чве докато мислят за себе си като за ”северозападнсли” и че някакви митични ”те” им гадят живота .... ами това ще е ... 😉
  п.п. не се заяждам и не поучавам, споделям наблюдения и вследствие оформено мнение. Изобщо не претендирам да съм прав.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 33. 33 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1356 Весело

  До коментар [#32] от "DDR": При нас “чужбинците” повечето не са и чували за България,та камо ли за северозападнала😉,чак пък и съчувствие от тях да очаквам???)))))

 34. 34 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#21] от "samoedin":

  КПП-то е глупава мярка. Мачовете и дискотеките са проблемът, струпванията на хора. Но предполагам го допуснаха точно за да се увеличи броят на заразените. Сега спокойно може да забранят всякакви протести.

 35. 35 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 154 Неутрално

  "Рекордът", изразен в проценти е 5.2%, при средно 4.8% за последния месец.

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 36. 36 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Увеличава се броят на хора с бактеериални инфекции вследствие на употребата на маски. Скоро тшя хора ще са повече от коронаобявените

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 37. 37 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#16] от "stenlyaka":

  Какво става в Србия ?
  По-скоро питам Вие как знаете какво става ?Бяхте на посещение в србски болници ли ??
  —цитат от коментар 16 на stenlyaka


  Виждам по всички агенции бунтовете на сърбите срещу връщането на мерките. Мислите ли, че Борисов иска и в България бунтове срещу него?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 38. 38 Профил на so
  so
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Парковете - източник на зарази, хихи. Да се затворят веднага. Изключение Борисовата градина, но само ако отиваш там на мачле а после на дискотека.

 39. 39 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 967 Неутрално

  [quote#16:"stenlyaka"]
  —цитат от коментар 27 на Alexander97
  В Србия е ХАОСЪТ на власт!Лъжат като руснаци и китайци!На границата са хванати 20! заболели и хайде обратно, но първо ще влязат в нашите сръчми и ще помогнат за разпространението на КОРОНАТА У НАС!Но дългият спечели изборите – да му е сладко сега!Нещастник първи![/quote]

  Всички лъжат , къде съзнателно къде не ......Италианците да не би да са чисти девици ?
  Т.е ,почти нищо не знаем .Всеки следва личен избор в какво да вярва и в какво не .
  Аз избирам елементарна предпазливост и умерено съмнение в медиите .
  .......и не възнамерявам да ходя в Гърция или Србия .....

 40. 40 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Пазете се, спазвайте социална дистанция, носете маски, не се събирайте на тълпи и се пазете, защото държава няма.
  —цитат от коментар 9 на Norman Granz


  Пробпемът е, че тези, които не спазват правилата, хем не се и замислят има ли или няма държава, хем, ако стигнат до толкова сложни мисловни процеси и осъзнаят какво става, май по-скоро ще са доволни, защото няма да им се пречи на първичните нужди.


 41. 41 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 899 Неутрално

  СЗО е започнала да взима мерки да "оправи" статистиката на НСИ.

  Това което подрива авторитета на "пандемията" е че за 2020 има по малко починали от 2019:
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

  ЗА да се повиши авторитета на могъщия вирус Ковид 19 и глобалната пандемия се поччва кампания по повишаване на броя на умрелите през 2020, та да почне истерията за втора вълна да хваща декиш

 42. 42 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  В Србия е ХАОСЪТ на власт!
  —цитат от коментар 27 на Alexander97

  Защо, в България КОЙ е на власт?!?

  "...ще помогнат за разпространението на КОРОНАТА У НАС!![/quote]
  В Сърбия заразените са 2,5 пъти повече от нас, но при 4 пъти повече направени тестове.

 43. 43 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4490 Неутрално

  И най-големия ревлю в държавата, тити, и той бил заразен, от сутринта реве по БТВ...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 44. 44 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Пазете се, себе си и близките си.
  —цитат от коментар 29 на L Glassman


  А бе ние се пазим.
  Ама какво прави държавата за да намери заразените от К-19?
  В „бедната“ Русия държавата прави 200 000 теста на ден!
  А в уж богатия ЕС – т.е.България – само 3500теста/ден.

  Сме-е-е-ех !

  До коментар [#29] от "L Glassman":

 45. 45 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 899 Неутрално

  за 4-та седмица на юни 2020 са докарали вече поìналите до броя от 2019 - 1854 броики:

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици


  Малко е !

  Имаме смъртоносна епидемия, даже пандемия от смъртоносния вирус Ковид 19, а умрелите са толково като през миналите години, даже и по малко.
  Питаме се каква е тази епидемия?

  СЗО се е заело да оправи нещата със статистиката.
  НСИ ще получи финансови постъпления в скоро време.

 46. 46 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1676 Любопитно

  От 8-ми март до вчера,в област Силистра има общо 6 случая от около 6000 за страната.Да не би тестовете да не стигат до там поради отдалеченост и хората да не знаят,че има пандемия?

  КУЧИЯТ СИН НА КОРУМПЕТАТА ОТ ЕНП
 47. 47 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Власите на края на Дунава се давят. Ганьо след тях.

  The best way to predict the future is to invent it.
 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Вече даже и Тити папазов е заразен. И трима футболисти от Пловдив. И една плейметка.
  И не казвайте, че не познавате болни от короната...

 49. 49 Профил на so
  so
  Рейтинг: 391 Неутрално

  В Сърбия хората протестират, защото управника им е по-тъп дори и от нашия, колкото и невъзможно да звучи това. Учудващо е, че мозъка му стига за да пази равновесие. След като се о**а цялото положение, единствено мярка която им идва в милиционерските кратуни е "полицейски час"... Мачове, чалга, полицейски часове и после пак, един балкански безкраен цикъл. А би могло да е толкоз просто.

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Който иска да е известен - разболява се от Ковид-19.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  До коментар [#43] от "hamiltonf":

  Той от вчера е почнал

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3710 Весело

  Откривам една много интересна зависимост.
  Броят на заразените през деня зависи пряко от събитията в него.
  Забележете как броят на заразените за ден постави нов рекорд веднага след посещението на добра воля на Христо Иванов в догановите сараи.
  Така че не се чувствайте виновни за големия брой заразени.
  Христо е виновен!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 55. 55 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3605 Неутрално

  До коментар [#42] от "Virgin":

  У нас знаем и усещаме кой "управлява", виж у Сърбия е по-сложно . Там направо манипулират данните - съдя от положението в болниците и вчерашната случка на границата с Гърция.
  Не си ли и съгласен - 20 корони идват в повече на граничен контрол! Какво е тогава вътре в страната. Бедна ни е фантазията!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  В „бедната“ Русия държавата прави 200 000 теста на ден!
  —цитат от коментар 44 на bib45647808


  Руски тестове... :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на #ОСТАВКА
  #ОСТАВКА
  Рейтинг: 2387 Неутрално

  Случва се очакваното. Нали не се помислихте за безсмъртни?

 60. 60 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#10] от "SS":

  Всички са новооткрити - ясно е казано.

 61. 61 Профил на Λllαν Βalckmore
  Λllαν Βalckmore
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#15] от "DDR":

  Не е важно да си як, важното е да си пустиняк.

  https://m.youtube.com/watch?v=UNo2-viKfW8

  All games must end... https://m.youtube.com/watch?v=Wa0Nmruih_A
 62. 62 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Вече даже и Тити папазов е заразен. И трима футболисти от Пловдив. И една плейметка.И не казвайте, че не познавате болни от короната...
  —цитат от коментар 48 на historama


  не познавам

  за 4-5 месеца истерия не съм чул някои да е болен от ковид 19.
  Носят по сайтове и ТВ-та митове за известни болни - политици и "звезди от спорта и музиката", но сред хората липсват такива болни.

  тези дето им казват заразени , а това са преносители на ковид 19 с 99% от тях с нулеви симптоми, са по скоро следствие на увеличената двойно пътека за ковид - от 600 на 1200 лева.

 63. 63 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1676 Любопитно

  Увеличеният брой заразени да не е от разгащването по Великден и Цветница?

  КУЧИЯТ СИН НА КОРУМПЕТАТА ОТ ЕНП
 64. 64 Профил на WWW
  WWW
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Вече даже и Тити папазов е заразен. И трима футболисти от Пловдив. И една плейметка.И не казвайте, че не познавате болни от короната...
  —цитат от коментар 48 на historama


  колко пари е взел?

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4490 Неутрално

  Голямата глупост бе, че се разреши публика по футболните стадиони, което съвпадна и с няколко дербита и един финал, нещо абслоютно недопустимо, нещо което спокойно можеше да не се прави, още повече като знаем какъв футбол имаме. А едни други, немците, и не само те, въпреки че първенството им е едно от най-гледаните, с най-голяма средна посещаемост в Европа, за тв права и приходи да не говорим, играят без никаква публика...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#2] от "Alexander97":

  Анатема, сръбски модел, стойте в мазето, носете противогаз! Олаби нервите бе човек, мисля че психическото ти състояние те застрашава повече от вируса

 71. 71 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Мнозина си мислят, че могат да свикнат, че могат да живеят заедно с причинителя на ковид-19. Много са лековерни! Трябва да бъдат 100% сигурни, че вирусът няма да ги остави да свикват. Засега не е доказано по никакъв начин, че човек изгражда траен имунитет спрямо това заболяване, че няма да се заразява отново и отново, докато не 70-80% преболедуват, а докато 70-80 завършат фатално или продължат да живеят увредени фатално. След заразяване със СПИН (също вирусно заболяване) има далеч по- изразена реакция на имунната система, но неефективна; няма пълно излекуване, няма и ваксина. Как ще се развитият събитията по- нататък не е ясно, а прогнозите хипернесигурни. Изолатите по села и паланки, разселването на населението след групирането в големи градове в древността и средновековието, дали не е било принудително, спасително след подобни пагубни инфекции! Изолацията, засега е единственият начин да се ликвидира вирусът, да не му дадем възможност да се размножава и заразява! В България бяхме пред прага на пълен успех в тази насока, но безумието да се отварят външните граници, да се отварят детските градини, стадионите, хотелите, ресторантите и дискотеките ни постави в положението на Италия преди 2-3 месеца ( 6 млн българи Х 10 = на 60 млн италианци; 188 х 10= 1880 заразени за ден).

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  До коментар [#72] от "vxe15669660":

  Абе стига си спамил бе! Писна ни да те прескачаме. Иди при Борисов и му кажи лично да се успокоиш.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 325 Неутрално

  От направените ПВР тестове около 80% са на различни хора, т.е. 20% от тестовете са повторни, потретени и т.н. Иначе у нас 4-5% вече са ковид-позитивни. Колкото и навсякъде по света. Разбира се, позитивни категорично не значи болни. В момента не разполагам с данни, но максимум 5% от позитивните са болни. Не непременно тежко. Не е приятно, но не е фатално. Засега.

  Бъдете здрави!

 77. 77 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 137 Неутрално

  "Според Стойчева резултатът от абитуриентските балове е доста обезпокояващ. Тя призова гражданите да не се събират на подобни събития, включващи много хора."

  Все още не мога да проумея дебилизмът да разрешиш абитуриентски балове когато в другите страни си приемат дипломите онлаин. Да не би да го направиха това за да подпомогнат баровете и ресторантите? Пълна простотия

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2716 Любопитно

  Защо нито един журналист не попита на тези върнати от Кулата заразени сръбски граждани някой следи ли придвижването им на българска територия, имат ли срок да напуснат страната или като не става в Гърция, продължават към Черно море?

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 80. 80 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  само 188? мислех че тази седмица ще минат 200... е има време...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  До коментар [#79] от "etty1":

  Не се впрягай, нещата вече са изпуснати и сега започва частта с геометричната прогресия :)
  МАнгъров не е ли казал нещо пак...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  БСП създаде Пеевски ГЕРБ го нахрани
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  браво Тиквоч

  ама дискотеките и стадионите викаш ще ги държим отворени за да са доволни мутренските ти приятелчета

  гласувайте бе, гласувайте за ГЕРБ

  РЕФОРМИРАНЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ВЕДНАГА
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 86. 86 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#2] от "Alexander97":

  ”МИЙТЕ СИ РЪЦЕТЕ!
  Сръбски модел ли искате?”

  Не знам колко сърбите си мият ръцете, но имат по-малко заразени спрямо направените проби.

  България ; 188/3500= 5,4 %
  Сърбия: 300/8000= 3,75 %

  Тоест, ако правим и ние по 8000 теста, всъщност ще се окаже, че сме по-зле от сърбите.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Аз не мога да разбера защо ковидпаникьорите излизат от вкъщи? Заради вас сега ще пламне цялата държава!! Стойте си в шибаното вкъщи и не излизайте никъде!!!

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#9] от "Norman Granz":

  Ех, Нормане, не вярвах че някой ден ще ти цъкна +.... Ама което си е, си е...

  Няма държава, едни неграмотници и алчници са плъзнали в държавните структури и държава няма....

  Балове, кръчми, дискотеки, стадиони - всички места, дето се прегръщат, целуват и т.н., трябваше да си останат забранени... сега ще го разберем по трудния начин... лекарите бяха ужасени още в началото на нас не ни пукаше.... Сега ужасените ще сме ние, а лекарите - или ще ги няма, или на тях няма да им пука - след толкова месеци разпъване за оня, дето само дискотеки са му в главата, няма как да стане....

 91. 91 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 460 Любопитно

  Аз още не съм чул за някой заразен в публиката на мач. Питам пак хората, които искат да спират мачовете с публика - защо на закрито в градски транспорт може един до друг, на мач на открито в парка - не?

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#43] от "hamiltonf":

  Е, тити смешника и той е пръв пи дискотеките....

 94. 94 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 369 Неутрално

  "Това, което не ни достига, е персонал. Работим с максимални натоварвания вече 5 месеца. "

  Няма кой да ви чуе, за съжаление. Правителството, следователно и гражданите, реагират ултра неадекватно и ви излагат - вас и системата на огромен риск. Да видим...

 95. 95 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#48] от "historama":

  Плеймейтката е ключът.... може и други общи болести да им намерят....

 96. 96 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#7] от "Nil satis nisi optimum":

  До онзи ден трябваше да гледаме в Италия и Испания какво става. Днес да гледаме в в Сърбия какво се случва. Ама много гледаме. Почнете си малко троловете... А може ли да гледаме какво се случва в Швейцария?

 97. 97 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 335 Неутрално

  По-спокойно... 30-40 тежко болни и миналото лято е имало. Но това с дискотеките и баловете.. наистина си оказа влияние. Мийте си ръцете, пазете възрастните и стойте на слънце.

 98. 98 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3605 Неутрално

  До коментар [#2] от "Alexander97":Анатема, сръбски модел, стойте в мазето, носете противогаз! Олаби нервите бе човек, мисля че психическото ти състояние те застрашава повече от вируса
  —цитат от коментар 70 на uq


  Не можеш да си представиш колко съм спокоен за себе си!!
  Тревожа се за такива бонаци като теб, за които КОВИД-19 е легенда и световна конспирация.
  Такива като теб пълнят болниците!
  И някои с които се равняваш – онези от ФАКУЛТЕТО!
  Давай смело – към интензивните отделения

  Не е весело!!

 99. 99 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 137 Неутрално

  Баш пък Швейцария въведе ограничения на пристигащите. Щото явно в много страни изтърваха положението с този измислен вирус.

 100. 100 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 777 Неутрално

  До коментар [#91] от "Tulup_123":

  Бергамо??

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK