"Догансарай" - полуостровът на кривите огледала

"Догансарай" - полуостровът на кривите огледала

© Георги КожухаровНай-видимият белег, причинен от безконтролно упражняваната власт в България - така изглежда лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парка "Росенец" край Бургас. А историята по придобиването на имота, в който сега се намират "сараите", както и тази на изграждането им, е хроника на арогантността, с която държавата е предоставяла публичен ресурс в частна полза.


Имението с двореца на Доган


се намира в най-северната част на парка "Росенец" - нос Чукалята. То граничи с морето на запад и север и с дивите зелени масиви на парка на юг.
Някога на това място се е намирал яхтклубът на държавния "Нефтохим", приватизиран през 1999 г. от "Лукойл". По-късно имотът е прехвърлен в активите на трите пенсионни фонда на рафинерията "Лукойл Гарант". Но заради наложените от държавата ограничения за инвестиции в недвижими имоти осем години по-късно - през 2007 г. те са продадени на едноличното акционерно дружество "Стрейтлайн". То е обственост на офшорка с регистрация в Кипър и представлявана от руски граждани.


Става дума за сделка на стойност 5 млн. лв., срещу които са продадени 168 дка земеделска земя, хангари и малка марина. Интересна подробност, станала известна през разследване на "Капитал", е, че макар формално "Стрейтлайн" да няма нищо общо с "Лукойл", тя е била обслужвана юридически и счетоводно от администрацията на компанията.


През април 2012 г. "Стрейтлайн" подава в Община Бургас искане за изготвяне на Подробен устройствен план за терените на н. Чукалята- източно от нефтената база и пътя, който отвежда до носа.


Кметът на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) откликва с готовност


на подаденото искане и веднага изготвя предложение до Общинския съвет. То обаче среща неочакваната съпротива на тогавашният областен управител Константин Гребенаров (също от ГЕРБ). Причината е, че според Гребенаров начинът, по който са определени границите на парцелите, на практика блокира достъпа до пристанището на нос Чукалята, което е държавен имот. Тези възражения остават без последствия. Освен едно - Гребенаров е поставен в още по-дълбока изолация от тази, в която изпада само година по-рано, когато ГЕРБ предпочита за кмет на Созопол противоречивия Панайот Рейзи вместо Гребенаров.


В ранната пролет на 2013 г. бургаският кмет Димитър Николов внася в Общинския съвет предложение за одобряване на план за регулация и застрояване на 18 поземлени имота, сред които са и двата, върху които сега е разположен "дворецът" на Доган. Единият е отреден "за водна спортна база", а другият - "за водна спортна база и брегоукрепване".


С взетото решение доминираният от ГЕРБ


Общински съвет - Бургас, блокира достъпа до носа


- така, както това е поискано от "Стрейтлайн". Годна по-късно - през март 2014 г. компанията продава срещу 1.7 млн. лв. на свързаната с ДПС "Хермес Солар" двата урегулирани поземлени имота - общо от 8.1 дка, заедно с намиращите се в тях три сгради.


През май 2014 г. "Хермес Солар" започва изграждането на летния дворец на Доган. Подаденото заявление до Регионалната инспекция по околната реда и водите в Бургас обаче съдържа инвестиционно предложение за "Изграждане на сграда за водна спортна база и басейн".


В спешен порядък - за по-малко от седмица,


тогавашният директор на инспекцията Антоний Иванов изготвя становище, според което процедура по оценка за въздействие върху околната среда на бъдещото строителство не е необходима. В документа Иванов твърди, че макар обектът да попада в защитена зона Бакърлъка за опазване на дивите птици, инвестиционното предложение не противоречи на режима й. Освен това при реализацията му "няма вероятност от отрицателно въздействие върху посочената по-горе защитена зона".


Със същата експедитивност само две седмици по-късно "Хермес Солар" подава документи и за издаване на разрешение за строителство на сградата си "за водна спортна база". Неин проектант е арх. Калин Тихолов, който е


автор и на станалите повод за скандали Общи устройствени планове на Царево и Несебър


С издаването на строителните книжа администрацията на бургаския кмет Димитър Николов се справя само за седем работни дни, а веднага след това работата е възложена на дружеството "Главболагстрой" - основен участник в изграждането на "подпорния" ваканционен комплекс на плажа Алепу.


"Догансарай" - полуостровът на кривите огледала

© Скрийншот от Google Maps


Кой стои зад "Хермес солар"?


Според регистрацията на компанията в Търговския регистър, тя е основана през 2011 г. с предмет на дейност "производство на соларни панели". Дяловете в нея са поделени от четирима души - Хайрие Хаджийска, която по това време е на 33 години има 85%, брат й Мустафа Шан - 5%, и двама руски граждани - Василий Риабаулин и Георгий Серопян - двамата с 5%. Рибаулин има хотел във Варна, а Серопян е доктор по електротехника. В Русия двамата са съдружници в компанията "Далекс", специализирана в разработването на "технологии за производство на кристални силициеви фотоелектрически преобразования и слънчеви колектори".


Според публикации на "Капитал" "Хермес солар" работи на загуба от самото си учредяване. Въпреки това, рухналата през 2011 г. Корпоративна търговска банка, отпуска на "Хермес Солар" няколко многомилионни кредита, които не са били погасени към датата на поставянето на банката под особен надзор.


Сараят на Доган, който по документи е "база за водни спортове"


се състои от два триетажни корпуса с кула по средата. Под басейн, малко над нивото на морето, има два бетонни хангара, в които побират плавателни съдове с размер на малки лодки или джетове.


В задната част на комплекса се намират паркинг и малка постройка, а в южната част към морето - парник, в който твърди се Доган сам отглеждал зеленчуци. В единия край на залива има дървен кей, отделящ плажа, на който във вторник гардове посрещнаха съпредседателя на Демократична България Христо Иванов. В другия - бетонно пристанище, което преди години е било използвано от бившата спортна база на държавния "Нефтохим". Между тях има


плаж, до който достъпът е невъзможен


В края на април т.г. Общинският съвет в Бургас гласува внесено извънредно предложение на кмета на града Димитър Николов, с което той прехвърли на дружеството - собственик на сараите, единствения общински път, който водеше до залива. Николов аргументира решението си с мотиви, свързани с "национална сигурност" и дори с изграждането на канализация за рибарското селище Ченгене скеле, което се намира на километри от полуострова. Това беше и последната стъпка към окончателното затваряне на полуострова за достъп на граждани.


Оказа се обаче, че


това не е последният подарък на властта за почетния лидер на ДПС


В началото на юни т.г. разследване на сайта "Биволъ" показа, че между 2016 и 2018 г. кеят на пристана за лодки пред летния сарай на Доган е пораснал с повече от 200 метра. До февруари 2018 м. кеят е бил дълъг само около 50 метра. През ноември м.г обаче. към него са били пристроени още 220 м. Така кеят е вече с обща дължина 270 м. и оформя марина, в която могат да акостират големи яхти.


За пристроената нова част на кея


не съществува нито един документ за строителство,


показа още разследването на "Биволъ". Няма проект, няма строително разрешение, не е извършван строителен надзор, няма Акт 14, 16 или каквото и да е било от комплекта строителни книжа, изисквани според действащото в момента законодателство. При това в случая става дума за строеж в националната морска акватория, която е изключителна държавна собственост.


За да узакони заграбената акватория "Хермес Солар" обявила новоизградената част от кейовата стена за построена през 80-те години на м.в., след това тя е била вписана като собственост на дружеството. Това е станало с


корекция на стар нотариален акт, мотивирана с "фактическа грешка".


Независимо че промяната в дължината на кея, както и времето, в което тя се е случила са документирани от сателитни снимки в системата Google Earth, държавата не е реагирала на беззаконието, кеят е узаконен и вече е нанесен в кадастралните карти.


И това не е последният щрих в историята с морските сараи на Ахмед Доган в парка "Росенец".


В последните дни снимки показаха, че плажът, на който беше отказан достъп на Христо Иванов и още двама представители на "Да, България", е засипан с камъни, а само преди шест години е бип пясъчен. От партията поискаха от прокуратурата да извърши проверка проверка.


В същото време от кореспонденция между Областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков и общинския съветник от партията Димитър Найденов стана ясно, че плажът е държавна собственост, но за това кой знае защо не е съставен акт. "Като собственик на имота е вписана държавата, но към момента за него не е съставен акт за държавна собственост", пише в писмото на Чолаков.


В историята за "Догансарай", както става ясно, нищо не е това, което е. Плажът - публична държавна собственост не е плаж, пристанището е "хидротехническо съоръжение", пораснало със задна дата, а сградите, обитавани от години, и до днес по документи са "строеж". Така от 2014 г. до сега, всичко, което се случва на н. Чукалята, осветява зависимостите, в които са се поставили централни и местни власти, прокуратурата, управляващи и опозиция.

Коментари (119)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  Ако това с катерите е вярно то бойко ни вкарва във военно положение !
  НАРОДЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Ех това брегоукрепване! Сега модата е да се прави "брегоукрепване".

 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3644 Гневно

  Драх ти машинациите!!! Тия си ни работят както си искат, че и малко повече!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  Димитър Николов наистина е дал всичко от себе си, прав беше колегата "moreee "!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4043 Разстроено

  И как да не напишеш след прочитането на тази статия, че във всички държави по света има мафия, докато в България - мафията си има държава.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Държава в държавата !
  ОТВРАТ!!!

 7. 7 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  "Фашистите" да вземем да си построим и ние "сараи" Баце имал парички.

 8. 8 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  Гешев, къде си, хайде, разследвай, нали каза, че вече нямало недосегаеми, защо се криеш и мълчиш ???

 9. 9 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 277 Гневно

  Проклинам се, че преди 15-20 години не избягах, все вярвах, че на моята Родина ще трябват хора, които да се опитат да направят живота! Уви, отвратен съм! Срама нямате ли бе гробари мръсни, страх от Бога поне имайте! Кмета на един невероятен град, най-хубавите ми спомени са от там, невероятните ми съученици от Строителния, се оказва поредния алчен, безскрупулен, долен гербаджийски боклук!

 10. 10 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 483 Гневно

  Майката си е таковало... Низ от доказано беззаконие години наред... И това ако не събуди матряла - аз поне не виждам кое...

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Ако някой все още се съмнява кой е реалният собственик на територията, да чете и да си прави изводи.

  ГЕРБ и присъдружните им ченгета от МВРО, НФСБ и Атака са просто asset management.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на sjz30536678
  sjz30536678
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Всички замесени в тази далавера-в затвора-за дълго време!

 13. 13 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Бе тая фирмичка Солар Молар имала кредити към КТБ, пък не ги върнала. Ами да му вземат на Доган сарая, да го продадът на търг и ще възстановим поне някой милион от 4те милиарда

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 14. 14 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Проклинам се, че преди 15-20 години не избягах, все вярвах, че на моята Родина ще трябват хора, които да се опитат да направят живота! Уви, отвратен съм! Срама нямате ли бе гробари мръсни, страх от Бога поне имайте!
  —цитат от коментар 9 на proudbulgarian


  +++++++++

 15. 15 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  И за слепите трябва вече да е ясно, че ГЕРБ и ДПС консумират заедно властта. И така вече 10 години.

 16. 16 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 789 Разстроено

  Ако някой все още се съмнява кой е реалният собственик на територията, да чете и да си прави изводи.ГЕРБ и присъдружните им ченгета от МВРО, НФСБ и Атака са просто asset management.
  —цитат от коментар 11 на Norman Granz

  Борисов и преди беше, и сега си остана охранител на Първия.

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  До коментар [#8] от "Alex Ivanov":

  Да бе, и да остави на Божков ненужните преустройства в резиденцията. Иска ви се

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  Догансарай е не полуостров, а държава ! И не на кривите огледала, а на пълната корупция и деградация !

 19. 19 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Проклинам се, че преди 15-20 години не избягах, все вярвах, че на моята Родина ще трябват хора, които да се опитат да направят живота! Уви, отвратен съм!
  —цитат от коментар 9 на proudbulgarian

  И от мен +++++++++

 20. 20 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#16] от "Smoke":

  "Борисов и преди беше, и сега си остана охранител на Първия."

  Хаха, това беше много добре казано.

  Където Първия, там и наш Боко, плътно отдесно.

  Затова е "десен", друга причина нема. :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 21. 21 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Днес резко 240 болни. Спасява се положението. Но събота сме на плаж. Срам за всички патриоти, които се оставиха един турчин да ги мачка. Позор.

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ebeneezer Goode":

  " Бе тая фирмичка Солар Молар имала кредити към КТБ, пък не ги върнала. Ами да му вземат на Доган сарая, да го продадът на търг и ще възстановим поне някой милион от 4те милиарда"

  КТБ беше умишлено фаслирана с помощта на цялата държава, защото успелия млад мъж има кредит от над половин милиард лева, който никога няма да бъде върнат ! Така че тази " фирмичка" е само едно петънце на фона на цялото леке, свързано с аферата КТБ ! А то е страшно !

 23. 23 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Леле, тука колко работа има за прокуратура! Колко пари, зависимости, корупция лъщят, та ти вадят очите!

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#22] от "samoedin":

  " Така че тази " фирмичка" е само едно петънце на фона на цялото леке, свързано с аферата КТБ !"

  Помниш ли кой беше водещият прокурор?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  " В спешен порядък - за по-малко от седмица,


  тогавашният директор на инспекцията Антоний Иванов изготвя становище, според което процедура по оценка за въздействие върху околната среда на бъдещото строителство не е необходима. В документа Иванов твърди, че макар обектът да попада в защитена зона Бакърлъка за опазване на дивите птици, инвестиционното предложение не противоречи на режима й. Освен това при реализацията му "няма вероятност от отрицателно въздействие върху посочената по-горе защитена зона"."

  Жалки придатъци на задкулисието у нас ! Предатели за трохите, подхвърляни от почетния, това не са никакви българи !

 26. 26 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4199 Весело

  Ех това брегоукрепване! Сега модата е да се прави "брегоукрепване".
  —цитат от коментар 2 на Smoke


  Но интересното е , че това конкретно е укрепено ВЪТРЕ в морето 😂😂😂😂😂😂
  Не бях чувал преди за "водно" укрепяване ама явно няма пречки пред "водния" инЖенер 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 27. 27 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 357 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Иди се оплачи на господин Николов - брутален руски възпитаник - знаеш ли къде е придобил магистратура! Мухахаха)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 28. 28 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 726 Весело

  Да го взимат от Доган и да го дадат на барселонската булка ... защото тя в момента е бездомна.

 29. 29 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#23] от "4u4o":

  "Леле, тука колко работа има за прокуратура!"

  Европейската имаш предвид, надявам се?

  Защото нашата профилактира Златанов, понеже много знае и си иска откраднатото предприятие обратно...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Весело

  До коментар [#24] от "Norman Granz":

  " " Така че тази " фирмичка" е само едно петънце на фона на цялото леке, свързано с аферата КТБ !"

  Помниш ли кой беше водещият прокурор?"

  Някой, който прилича на чичко Ленин с каскет ? Не може да бъде !

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Весело

  До коментар [#16] от "Smoke":

  " Борисов и преди беше, и сега си остана охранител на Първия."

  А ние пак ли си останахме под комунистическия произвол ?

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4199 Весело

  Леле, тука колко работа има за прокуратура! Колко пари, зависимости, корупция лъщят, та ти вадят очите!
  —цитат от коментар 23 на 4u4o


  Немой така, ГешеФФФ има откраднати кокошки да търси и по последни данни около 700 милилитра ракия има в едно село в балкана без платен акциз, ти знаеш ли каква загуба за "правовата" държава е това? 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 34. 34 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Разрешения за 7 работни дни, становища за 3... Приказка някаква за всеки човек без връзки, който е обикалял институциите, като луда калинка, за да вземе някой документ.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 35. 35 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Когато един строителен обект не е въведен в експлоатация,съгласно законовите процедури,за този имот не се плаща данък сгради и такса смет!На такъв обект ДНСК трябва да издаде заповед за прекъсване на електричеството и водата. РЗИ и Пожарната не издават разрешение за ползването му като хотел, защото има нормативни изисквания за това.И още, и още,и още!Г-н Гешев,докажи,че всички са равни пред Закона!Чакаме!

 36. 36 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#21] от "hashtag Нормална държава":

  ....Срам за всички патриоти, които се оставиха един турчин да ги мачка. Позор.....

  Чист мангал си е сокола....!

  Имало едно време ссср...
 37. 37 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  И понеже ДПС е партия на ДС и Номенклатурата, става ясно, кой управлява...

 38. 38 Профил на sjz30536678
  sjz30536678
  Рейтинг: 116 Неутрално
 39. 39 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  От този комплекс ще стане една прекрасна почивна станция за деца..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 40. 40 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 678 Неутрално

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  "Димитър Николов наистина е дал всичко от себе си, прав беше колегата "moreee "!"

  Радвам се, че прогледна ))) Дано последните събития отворят очите на повече бургазлии, да разберат що за кмет си имаме.

 41. 41 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Интересно защо никой не се сеща да пита пудела Плевнелиев какво мисли по въпроса. Той обича да се представя като радетел за демокрация, правила и законност, но безропотно сдаде на правителството част от президентските правомощия относно контрола над НСО и службите.

 42. 42 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Хубав кмет (Димитър Николов), хубави хора (с турско и руско потекло), хубави общински съветници (всичките Граждани за Европейско Развитие на България), които "граждани" развиват дружбата на европейска България с европейските части на Русия и на Турция. Хубави "документи" са съставили тези "хубави" хора. Съставомерни документи, както би се изразил "обичаният" от нас Главен Каскет!

 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4724 Неутрално

  До коментар [#35] от "val1320":

  Обекта трябва да се разруши, защото не е построен и въведен в експлоатация в срок.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 654 Неутрално

  сграда за водна спортна база и басейн".

  ДНСК спи ли?
  Или обслужва някой?

 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Неутрално

  До коментар [#40] от "moreee":

  На мен много неща ми са ясни, просто не бях се зачитал в дълбочина покрая сараите. Поне покрай тези "неща", свърши и много работа за града, толкова работа, колкото не беше свършена за последните 40-50 години.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 46. 46 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1722 Весело

  Туй "Нещо" Капиталист не може да ти го даде, абсурд.

 47. 47 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  До коментар [#22] от "samoedin":

  КТБ беше умишлено фалирана след като беше умишлено гушена като патица в продължение на години.

  Да си спомним за доклада на правителството на Марин Райков, който осветли как всяка голяма държавна компания плюс администрацията държаха прите си в КТБ. Възходът на КТБ започва при първото правителство Борисов, за да бъде оглозгана по-късно.

 48. 48 Профил на kant
  kant
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Ако Ботев беше жив, какво ли щеше да каже?
  Ботевата чета стъпва в поробена България на 17.05.1876 г. с 200 четници, слиза на брега, без непосредствена пряка заплаха, а знамето остава непленено.
  144 години по-късно в свободна България, български политик неможе да стъпи не с 200, а с двама човека на българския бряг, изгонени обратно, а знамето е захвърлено от пазачите.
  Народе???

 49. 49 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Много добър и стегнат обзор на Спас Спасов. Какво ли още ще излезе, ако спезиализираните органи решат да се захванат с казуса? Невероятно е как само един-единствен случай може да е свързан с толкова много нередности. А подобни случаи, макар и с по-малки мащаби, има стотици из страната.

  http://rodenivbg.com
 50. 50 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 678 Неутрално

  До коментар [#45] от "hamiltonf":

  "Поне покрай тези "неща", свърши и много работа за града, толкова работа, колкото не беше свършена за последните 40-50 години."

  Не разсъждаваш правилно относно Николов. И Хитлер е свършил много работа за Германия покрай другите "неща". Путин също свърши много работа за Русия. Фамилията Сауд също свърши много работа за Саудитска Арабия.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Весело

  " Дяловете в нея са поделени от четирима души - Хайрие Хаджийска, която по това време е на 33 години има 85%, брат й Мустафа Шан - 5%, и двама руски граждани - Василий Риабаулин и Георгий Серопян - двамата с 5%"

  Руското участие е много сериозно за разлика от скромното турско, каето потвърждава тезата на МИТ че Доган е руски агент!!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 53. 53 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 567 Разстроено

  На оня свят няма почетни председатели, както и заслужили деятели. Все някой ден имотът, плажът и т.н. ще се върнат на природата. Всички човешки напъни са до време, дори и на Общинския съвет на Бургас.

  master
 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  лека рекламка на Константин Гребенаров..... Няма лошо

 55. 55 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Мишката решила да се скрие, че нещо много срамно положението, пак заминала някъде да бори казаните с ракия. Опа, ама те мишките нямали срам. Каскете, едно кратко списъче:
  1. Росенец
  2. Сараите на Доган, онзиденшния цирк, поругаването на българското знаме, проверка за укрити данъци на доганското сарайче, завършено отдавна, но водещо се още в строеж, проверка за незаконно строителство на кей, проверка за унищожаването на пясъчен плаж
  3. Шкафчето на мутрата
  4. Записите на мутрата
  5. ОПГ шайката ББ, ВГ, МС, смс-ите с черепа
  6. Севдините месечни визитации и хубавото палатче
  7. Барселонската къщурка и магазинче (май набързо продадени, ама следите остават)
  8. ОПГ каскеттура и траги-комичния обиск в дома на Златанов. Каскете, да ти напомня, че подмятането на "доказателства" си е престъпление
  9. Приватизацията на Булгартабак
  10. Сделката за акциите на ПИБ

  Хайде, стига ти толкова за начало. Без никакво уважение каскете, докато не изпълниш горните! Ама едва ли, предпочиташ да лижеш задниците на началниците, явно са ти вкусни.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 56. 56 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Големата дрога иска гоуеми яхти.
  "Безконтролна граница, брат'чед, и не ми говори за Солунската митница. она ряпа да яде... Хахахаха, бай-ганьовизмът силно е еволюирал по тия ширини...

 57. 57 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 672 Неутрално
 58. 58 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Преразкажете, препратете и за поколенията запазете:
  Дани острото написа:
  "СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността ... и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост 🙂
  Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната - напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната - и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий... Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително 😞
  Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна - нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая “резиденция”, ако е на “почетния Председател”, да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън.
  Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни , ама нейсе 🙂
  Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде!"
  Това не може да бъде коментирано. Трябва да се чете в оригинал.

 59. 59 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Интересно ми е дали Доган си е разработил план какво да прави, ако някой ден нещата започнат да се развиват в неблагоприятна за него посока. Или е абсолютно сигурен в своята недосегаемост.

  Надявам се само, че ако има план, той не включва ваденето на етническата карта и размирици в районите с етнически турци. Макар че ДПС са способни да направят нещо подобно, а в момента не виждам коя държавна структура може да им противодейства адекватно. От много време цялата ни държава е оставена да се движи по течението.

  http://rodenivbg.com
 60. 60 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Много пъти съм казвал че България би трябвало да се казва Феодална Република България.
  За който не може да разбере смисъла на тези думи, те ви чудесен пример за доказателство.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 856 Весело

  най вероятно тока и водата ги плаща лук оил...и така...а радостин громи кокошкарите в габрово...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 63. 63 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  Сега е момента да се експроприират експропроаторите. Окупадия и стачка. Обстановката става взривоопасна.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 64. 64 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#21] от "hashtag Нормална държава":

  Ако блокират движението - пред (и в) Народното събрание, като в Белград.

  (И не е турчин, а сигано-татарин)

 65. 65 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#58] от "Uprsport":

  Почти сигурен съм, че "министърът" на "правосъдието" троли и в нашия форум - дали като Santos, дали като Дон Кихот или Pag, ми е трудно от първи прочит да реша.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 66. 66 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#28] от "john_3volta":

  А, не е бездомна. Задомиха я за дядо ѝ.(Лично бащата на детето ѝ. Ако въобще е той)

 67. 67 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3470 Весело

  До коментар [#48] от "kant":

  Не питай.....
  Отговора няма да ти хареса.

  Bukalemun
 68. 68 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  И ние сме длъжни да мълчим и да траем, защото баш тарикатите си задоволяват прищевките и дори им плащаме и за охраната срещу нас.
  Колкото Лафка беше на Пеевски, толкова и този идиотизъм е на Доган.
  Щом и държавата е съучастник в тази престъпна схема, трябва сами да си отвоюваме това парче от българската територия.
  Ще е интересно, колко въоръжени ще изпратят другарите зад Доган и Пеевски срещу народа в събота.

 69. 69 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 729 Весело

  " Дяловете в нея са поделени от четирима души - Хайрие Хаджийска, която по това време е на 33 години има 85%, брат й Мустафа Шан - 5%, и двама руски граждани - Василий Риабаулин и Георгий Серопян - двамата с 5%"Руското участие е много сериозно за разлика от скромното турско, каето потвърждава тезата на МИТ че Доган е руски агент!!
  —цитат от коментар 52 на Julian Mall


  Малкото ти мозъче няма как да разбере, че тия проценти цитирани по горе са си една проба, чиста парлама!

 70. 70 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  В БГто може да Има само "господаря" на останалите се отнема. Я влезте вътре както в Божкови, а...

 71. 71 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  За инфо ...... Областният по това време Константин Гребенаров Завършил е Английската гимназия в Бургас и ВМЕИ „Ленин", от 1984 до 2005 година е работил в Националната служба за сигурност.(НСО) От 1997 година е заемал ръководен пост в нея......... Иначе е вярно за писмото с което се обявява против ПУБ-а до Димитър Николов то е с вх N 08.00-662(1) от 20.9.2012 ......но това не беше достатъчно защото печално известният с ликвидирането на несебърските дюни шеф на РИОСВ Бойчо Георгиев решава, че ПУП-а няма нужда от екологична оценка....и т.н.. Че: Константин Гребенаров можеше да направи много повече от "една позиция"........."Тея възражения на Гребенаров остават без последствия"........ Щото не ги доведе до край......

 72. 72 Профил на highspirited
  highspirited
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Много вони всичко това. Почти 40 човека охрана, които с риск за гоям скандал не допускат "пиле на прехвръкне". Община и правителство активно съдействат това място да се изолира от погледа на всички. Всъщност какво се е правило там? Предполагам едва ли всичко това е само за летният отдих на един човек...

 73. 73 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  И каквото и да си говорим и пишем фактите са, че Крайбрежната територия бе продадена от Иван Костов на руската петролна компания ЛукОЙЛ заедно с близката нефтобаза, при приватизацията на рафинерията през 1999 г. за « подаръчната » сума от 101 млн.$, от които едва 80% платени в брой......по това време лидер на управляващата партия СДС в Бургас и шеф на бюджетната комисия в Народното събрание бе Йордан Цонев ......

 74. 74 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#69] от "witch_doctor":

  Процентите са "чиста парлама", но това, че сопола е на руска каишка - е самата истина.

 75. 75 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Гледали ли сте видеа на руснаци живеещи в България,или "ролики"?В повечето случаи товаса търговци на недвижимост в България по курортите.За т.н. ПМЖ или ВМЖ,дано не бъркам.Какая природа,дружелюбни българи,екологична храна и пр и дешево(евтиния).Едни даже се впечатляваха от полицията в България.Вярвам,че им харесва,все пак това е Европа!Но и украинците може би вярваха,че са от една кръв с руснаците(преди гладомора и зелените човечета.
  Извод:болшевиките са отделна категория хора,изключение,което потвърждава правилото,че човешкия вид все пак е нещо хубаво.

 76. 76 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1062 Разстроено

  Та нямам някое РПГ под ръка с няколко снаряда (за по-младите 'ръчен противотанков гранатомет), отивам там и събарям цялото това нещо, построено на сушата и във водата барабар с всички намиращи се на терена. После оставям природата да си възстанови равновесието, а аз - нервите...

  Изроди мръсни...

 77. 77 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Само по този казус една армия хора са за затвора.

 78. 78 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 564 Любопитно

  Има Google Street View от 2012 година: https://www.google.com/maps/@42.4568542,27.5393786,3a,90y,226.74h,73.11t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdFMwDrThex-dHGorrcod8A!2e0!7i13312!8i6656

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 79. 79 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Така е, след един куп престъпления и фалшификации до там се стигна "ПЛАЖЪТ Е НИВА, ПРИСТАНИЩЕ НЯМА, ПЪТЯТ ЩЕ Е ЗАТВОРЕН"..........и Вълчо Чолаков, който е от СДС и квотата на Реформаторския блок и Димитър Николов и....и....т.н. заличиха имота с пристанището......... Заличиха част от България документално и не им трепна окото...... и "бариерата" там е най малкият проблем ....
  https://bivol.bg/dogansarai-5.html .......съд!!!

 80. 80 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 418 Разстроено

  А патрЕотите станали шумкари и хванали гората. Тъй като знаят, че българинът помни 3 дни, ще се върнат, като се забрави за кощунството с българското знаме.

 81. 81 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3978 Неутрално

  " Дяловете в нея са поделени от четирима души - Хайрие Хаджийска, която по това време е на 33 години има 85%, брат й Мустафа Шан - 5%, и двама руски граждани - Василий Риабаулин и Георгий Серопян - двамата с 5%"Руското участие е много сериозно за разлика от скромното турско, каето потвърждава тезата на МИТ че Доган е руски агент!!
  —цитат от коментар 52 на Julian Mall


  Руското и турското участие потвърждава тезата за дружбата между турци и руснаци, дружба от векове за векове.

 82. 82 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Между другото всички тези неща Бивол ги разкрива от 2-3 години. Учудвам се, че чак сега има реакция. И не виждам нищо ново, което Бивол вече да не са го казвали. Браво за което. От Бивол направо спасиха държавата ни.

 83. 83 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3978 Весело

  До коментар [#45] от "hamiltonf":"Поне покрай тези "неща", свърши и много работа за града, толкова работа, колкото не беше свършена за последните 40-50 години."Не разсъждаваш правилно относно Николов. И Хитлер е свършил много работа за Германия покрай другите "неща". Путин също свърши много работа за Русия. Фамилията Сауд също свърши много работа за Саудитска Арабия.
  —цитат от коментар 50 на moreee


  Забравяш Тодор Живков. И той направи много работи. Построи две Българии. Борисов признава , че не може да смогне да боядисва това , което другаря Тодор Живков е построил.

 84. 84 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3978 Весело

  До коментар [#68] от "mara71":
  "Ще е интересно, колко въоръжени ще изпратят другарите зад Доган и Пеевски срещу народа в събота."


  "Имам информация, че фирмата "Хермес Солар", която е собственик на имота, планира утре да вдигне бариерата, която досега блокираше общинския път към двореца на Доган. Освен това събота, когато се планира масово посещение, фирмата ще влезе в ролята на концесионер на плажа и ще пусне хората да плажуват срещу 10 лева. Дори ми казаха, че ще се предлагат яхтени круизи, само и само да се потуши скандала", каза Осман Октай.

 85. 85 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Весело

  Малкото ти мозъче няма как да разбере, че тия проценти цитирани по горе са си една проба, чиста парлама!
  —цитат от коментар 69 на witch_doctor


  Твоя мозък обаче има опсност да прегрее и блокира докато схване че щом МИТ обявават Доган за руски агент а никоя друга служба не е потвърдила това става въпрос за елементарно легендиране на турският агент Амет Доан!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 86. 86 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Сгафиха , защото на тема " рая " , прошка няма за никой от тумбата......

 87. 87 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Мда, аз доволен! Вчера специално писах за новия вълнолом. Остава някой да сметне колко стотици милиони са потънали там и от кой е платено, държавен бюджет, европрограма... Сега нека погледнат новото засипване в посока север и създаването на подводните рифове. На снимката си личат!!!
  И нека журналисти за запаметят няколко от долните кадри, скоро в гугъл няма да са достъпни!!! Това преди:
  https://www.google.bg/maps/@42.4564921,27.5408221,16z
  Това сега:
  https://www.google.bg/maps/@42.4564921,27.5408221,1100m/data=!3m1!1e3
  Икакво бе останало след руското управление на яхтклуба, преди да го дадат на Хермес Солар:
  https://www.google.bg/maps/@42.4568542,27.5393786,3a,75y,146.43h,90.98t/data=!3m7!1e1!3m5!1sdFMwDrThex-dHGorrcod8A!2e0!6s//geo1.ggpht.com/cbk?panoid=dFMwDrThex-dHGorrcod8A&output=thumbnail&cb_client=maps_sv.tactile.gps&thumb=2&w=203&h=100&yaw=78.33469&pitch=0&thumbfov=100!7i13312!8i6656
  примера е поучителен. Тези кадри скоро няма да са достъпни!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 88. 88 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Любопитно

  Руското и турското участие потвърждава тезата за дружбата между турци и руснаци, дружба от векове за векове.
  —цитат от коментар 81 на tacheaux


  Страшна дружба Ташка! Скрепена с 12 войни! Я ме кажи сега с кой враг Турция е вадила толкова войни?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 89. 89 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#84] от "tacheaux":

  Може, но първо трябва да докара течаща вода и електричество. За съжаление това е и причината тази фирма да е концесионер. Плажът е малък и от него не може да се печели. Познати, който преди години проявиха интерес да са концесионер, закъсняха и въпросната фирма ги беше взела. Много е подходящ за пикници. Плащат си смешната концесия и не ползват плажа.

 90. 90 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1957 Неутрално

  Между другото всички тези неща Бивол ги разкрива от 2-3 години. Учудвам се, че чак сега има реакция. И не виждам нищо ново, което Бивол вече да не са го казвали. Браво за което. От Бивол направо спасиха държавата ни.
  —цитат от коментар 82 на kazushi


  Откакто в Бивол прочетох за две събития в които в едното съм очевизец, а другото съм подробно запознат.... написаното в Бивол бе обратното на истината!!! Не им вярвам! Това което знам е отразено лъжливо, как да им вярвам в неща които не познавам!!! Бивол е една маша на много високи интереси. Малък съм за да ги посоча!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 91. 91 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Весело

  До коментар [#68] от "mara71":"Ще е интересно, колко въоръжени ще изпратят другарите зад Доган и Пеевски срещу народа в събота.""Имам информация, че фирмата "Хермес Солар", която е собственик на имота, планира утре да вдигне бариерата, която досега блокираше общинския път към двореца на Доган. Освен това събота, когато се планира масово посещение, фирмата ще влезе в ролята на концесионер на плажа и ще пусне хората да плажуват срещу 10 лева. Дори ми казаха, че ще се предлагат яхтени круизи, само и само да се потуши скандала", каза Осман Октай.
  —цитат от коментар 84 на tacheaux


  Май Октай ще излезе прав и Доган в събота като нищо ще направи ден на отворените врати в сараите и всеки който му иде на гости го чака ядене и пиене на корем с което ще бъде открита и придизборната кампания на ДПС!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 92. 92 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Гешев, къде си, хайде, разследвай, нали каза, че вече нямало недосегаеми, защо се криеш и мълчиш ???
  —цитат от коментар 8 на Alex Ivanov


  Гешев е в Габрово в момента, има важен случай на битова основа

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Гневно

  До коментар [#69] от "witch_doctor":Процентите са "чиста парлама", но това, че сопола е на руска каишка - е самата истина.
  —цитат от коментар 74 на vhv


  Така е и Ердоган е на руска каишка и затова парламента е одобрал превръщането на Света София в джамия! Да видим как ще реагира ББ на новината и ДПС като руска партия дали ще протестира?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 95. 95 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Малко се измества фокусът.
  Както се вижда по документи всичко е ток.
  Обаче в цялата верига винаги има едно малко колелце дето ако не се завърти нищо няма да стане.
  Цялата сила на закона трябва да се насочи към онзи чиновник дал старт на цялата далавера с един печат и подпис.
  Като изгорят няколко бушона в администрацията използвани и изоставени.
  Другите малки колеленца много ще се замислят дали си струва.
  Още повече че 99% от тях не получават нищо от лапаницата освен похвала от шефа пред строя.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 96. 96 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 944 Весело

  Та нямам някое РПГ под ръка с няколко снаряда (за по-младите 'ръчен противотанков гранатомет), отивам там и събарям цялото това нещо, построено на сушата и във водата барабар с всички намиращи се на терена. После оставям природата да си възстанови равновесието, а аз - нервите...Изроди мръсни...
  —цитат от коментар 76 на geordgeo


  За "това нещо" РПГ е като да го почешеш. Там си трябва гаубица или направо "Град" :-)

  А тя природата ще си възстанови всичко след нас, не го мисли. Както сме я подкарали в един момент цивилизацията ни ще последва тези отпреди нас, а след това тревата ще покрие всичките ни напъни за увековечаване.

 97. 97 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално
 98. 98 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Еманация на превзетата държава...и пълното неспазване на каквито и да е закони..: ))

  Freedom of speech
 99. 99 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 540 Неутрално

  ...Щом и държавата е съучастник в тази престъпна схема, трябва сами да си отвоюваме това парче от българската територия.Ще е интересно, колко въоръжени ще изпратят другарите зад Доган и Пеевски срещу народа в събота.
  —цитат от коментар 68 на mara71


  Опасявам се, че в събота ще се появят провокатори край "Росенец", които ще се опитат да опорочат първоначалната идея.

  Важно е обаче да има повече камери и предаване на живо. Христо Иванов вече показа, как по мирен, спокоен и културен начин може да се разбърка здраво тинята.

  http://rodenivbg.com
 100. 100 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#99] от "Royal Ranger":
  Докато Гешев/Каренин/ се прави на утепан и не желае да си мръдне пръста за проверка и изкарване на кирливите ризи на Доан и НСО, защото ДПС няма да подкрепи повече ГЕРБ в парламента, забрави, че нещо за Доан ще се промени. Ще го променим само ние, гражданите! Та затова в събота, а защо не и всеки божи ден от курортния сезон, десантът върху унищожения плаж е толкова важен! Добра идея са и протести пред прокуратурата и щаба на ДПС на Стамболийски 45 - между тях има някакви си 200-300 метра.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK