На живо

Коронавирусът в България: рекорден брой заразени и връщане на отменени ограничения (хронология)

Избрано от редактора


Рекорден брой заразени за ден - 240 и последвало връщане на вече отменени ограничения белязаха днешния ден. От полунощ се забранява посещението на дискотеки, нощни клубове и барове на закрито. На спортните мероприятия няма да има публика, а в допълнение са забранява събирането на повече от 30 души на едно място, независимо от повода.


За събитията от света можете да се информирате тук.
Кунчев: Протести може, но с маски и на дистанция

Протести могат да се провеждат и при затягане на ограничителните мерки от утре, каза днес пред Би Ти Ви националният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Условието е участниците да спазват дистанция и да носят маски. От утре се забранява събирането на открито и на закрито на повече от 30 души.


Утре или най-късно другата седмица България ще приеме списъка от 13 "бели страни" на Европейския съюз по отношение на коронавируса, за които няма да има ограничения при влизане в страната, каза Кунчев. Според него, ако в страната така нараства броя на заболелите, още много страни освен Австрия, ще поставят ограничения за пристигащите от България. "Не искам да остане заведение, в което да няма глобен", каза Кунчев по повод контрола.

Първи случай на корнонавирус е открит в контингента от български военни в Афганистан. Болният е бил интубиран и ще бъде докаран със самолет в София за лечение. В контингента има и втори войник със съмнение за коронавирус.

Ако българските граждани с установена положителна проба за COVID-19 желаят да се върнат в България, вместо да прекарат 14-дневния период за карантина в Гърция, ще им бъде разрешено да отпътуват незабавно, без да спират на територията на Гърция до достигане на границата, при спазване на необходимите противоепидемични мерки. Това обяви министерството на външните работи в прессъобщение във връзка с масовото тестване за коронавирус при влизане в Гърция през последните дни. Уверението за това е дадено на българското посолство в Атина от Генералния секретариат за гражданска защита на Гърция.


Подробности - тук.

Без противоепидемични мерки на границата с Гърция

От днес на гранични пункт "Кулата" се правят тестове за COVID-19 на всички, влизащи в Гърция. Трафикът на пункта е спокоен, няма автомобили, които да чакат на границата, съобщи Би Ти Ви. Три медицински сестри правят проверките от гръцка страна.
Коронавирусът в България: рекорден брой заразени и връщане на отменени ограничения (хронология)

© Асен Тонев


"Аз се редих на опашката в продължение на около един час, на която нямаше никаква социална дистанция, никой не носеше маски. Пред мен имаше майка с дете, което беше в скута й. Хигиенните условия на самия граничен пункт са изключително занижени, което е пълен абсурд, защото ти всъщност можеш да се заразиш на самата граница", разказа пред Би Ти Ви българската туристка Александра Димитрова, която е минала през пункта миналата нощ.


Ако резултата от теста за коронавирус на туриста се окаже положителен, той ще бъде открит по QR кода, който му е издаден при влизане в страната. В такъв случай има две възможности – да се завърне в България, или да остане под карантина в някои от хотелите, отделени за тази цел, на разноски на Гърция.

От днес влизащите в Австрия български граждани трябва да представят негативен PCR тест за коронавирус, или да преминат през двуседмична карантина. Австрийските власти предупредиха вчера гражданите на страната да не пътуват в България, Румъния и Молдова заради влошената ситуация с вируса в трите държави.

Най-засегнати са Кюстендил, Смолян, София, Благоевград, Сливен и Пловдив

На видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб и областните управители, след обсъждане на актуалната обстановка с COVID-19, докладвана от здравния министър Кирил Ананиев, беше решено да се върнат част от противоепидемичните мерки. Те бяха обявени на брифинг от Ананиев.


Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и затова се налага да въведем тези мерки


Бойко Борисов,

премиер


Борисов изчете данните на заболеваемост на населението на 100 хил. души. "Особено областите Кюстендил - 27.3, Смолян - 21.9, София - 18.6, София-област - 13.6, Благоевград - 12.8, Сливен - 12.4, Пловдив - 9.6. Продължавам да считам, че нараства броят на заразените, но за радост имаме и 130 оздравели вчерая. Така че месеците юли и август... видно е, че гриповете се карат по-леко, но в същото време на 100 хил. души 20 да има тежко болни, това означава натоварване на болничната система", заяви премиерът.


Той разпореди на областните управители чрез щабовете да продължат да следят капацитета на болниците и да предприемат нужните действия. "Така или иначе трябва да свикнем, че коронавирусът го има, че живеем с него, и ако се спазват дистанцията, маските, предпазните мерки, дезинфекцията, по-малко ще натоварим болничната система. Това е целта. Имате пълните права", заяви той и изрази увереност, че връщането на част от мерките ще нормализира обстановката.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени и връщане на отменени ограничения (хронология)

© Правитествена информационна служба

Отново се затварят стадиони и дискотеки

От полунощ всички колективни и индивидуални спортни занимания на открито и закрито ще се провеждат без публика. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг днес, след провела се среща при премиера Бойко Борисов с Националния оперативен щаб. Връщат се и още от по-строгите мерки:
Забранява се посещението в нощни и пиано барове и дискотеки на закрито. На открито се разрешава при запълване на 50% от капацитета на заведенията и дистанция от 1.5 метра.


Забрана на групови празненства с присъствие на над 30 души - сватби, балове, кръщенета могат да се провеждат, но до 30 души и при спазване на дистанция от 1.5 метра.


Заръчано е на регионалните здравни инспекции да засилят контрола не само за изпълнение на мерките, а и да предприемат допълнителни мерки, ако се налагат в областта.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени и връщане на отменени ограничения (хронология)

© Георги Кожухаров


"За съжаление анализът, който е направен за последната седмица, показва, че броят на носителите на коронавирус се увеличава и премина критичната точка от 200 души", каза Ананиев. По думите му през следващите дни не се очаква да спадне броят на новозаразените, дори може да има тенденция за ново увеличение.


Повече за новите мерки - тук.
За спортните прояви - тук.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени и връщане на отменени ограничения (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Брифинг на здравния министър Кирил Ананиев и представители на Националния оперативен щаб във връзка с епидемичната обстановка в страната:


Обмисля се връщане на по-строги мерки

На коалиционен съвет при премиера Бойко Борисов днес са обсъждани по-строги мерки срещу разпространението на коронавирус заради рекорда от 240 случая днес.


Според коментари на лидера на НФСБ Валери Симеонов в парламента ще бъдат затворени нощните заведения, а футболните мачове ще се провеждат без публика. Другите коалиционни партньори не потвърждават за такова решение, но казват, че се очаква всеки момент здравният министър Кирил Ананиев да обяви по-строги мерки.


В 12 часа Ананиев ще даде пресконференция.

Детска градина в Добрич е затворена заради положителен резултат за коронавирус на помощник-възпитателка, съобщи Би Ти Ви. Всички контактни, децата от градината и колегите ѝ са изследвани с PCR тестове. След като излязат резултатите, ще бъде взето решение кога детската градина отново ще отвори врати. Дотогава 25-те й служители остават под домашна карантина.

Литва отмени почивките за България

Литовските туроператори Novaturas и Tez Tour са решили да не организират пътувания до българските курорти през юли, след като правителството във Вилнюс въведе 14-дневна карантина за пристигащите от България. От Novaturas обавяват, че няма да имат полети между 9 и 31 юли, защото "сигурността на пътуващите е водещият ни приоритет", но ще изпълнява полетите за прибиране на вече намиращите се в България.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви в ефира на БНТ, че въпреки новорегистрираните повече случаи на заразени с коронавирус – 21 за денонощието, местните власти не смятат да налагат към момента по-рестриктивни мерки, ограничаващи хората. По думите й най-големият проблем за града е липсата на персонал в болниците.


"Имаме готовност, в рамките на 24 часа, да се открият и допълнителни легла. Към момента болница "Свети Георги" е с изчерпан капацитет, но се включиха "Св. Иван Рилски", Транспортната и Общинската "Свети Мина " с леки и среднотежки случаи и отделно от това вчера се включи "Свети Каридад". Така има още 39 легла, като имаме готовност още легла да бъдат разкрити в други болници", посочи тя.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени и връщане на отменени ограничения (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

За 5 седмици броят на активните случаи на COVID-19 е практически удвоен и България е в ситуацията на Сърбия - това мнение изрази пред "Нова телевизия" анализаторът Тихомир Безлов. По думите му особено важно е дали болниците ще издържат. По думите му властите са изправени пред трудната задача да изберат мерки, които хората да спазват.


От едно пълно пренебрегване на мерките в момента има промяна, поне в големите градове. Страхувам се, че хората трябва да го научат по трудния начин


Тихомир Безлов,

анализатор


На коментар на математика проф. Николай Витанов, че в момента един болен заразява 1.33 души (100 души заразяват 133), Безлов каза: "В Германия имаше такъв коментар, че немската система не може да издържи на коефициент 1.3 до средата на лятото".

Ситуацията с COVID-19 все още е контролируема, смята директорът на Александровска болница в София д-р Костадин Ангелов. "Това, което се случва, е очаквано заради всички онези хора, които не спазваха мерките. Цифрите на заразените днес са завишени спрямо вчерашните. Но е важно какъв процент от тези хора имат нужда от болнично лечение, а от тях - какъв процент имат нужда от апаратна вентилация. В момента имаме свободен капацитет и ситуацията изглежда контролируема", заяви той пред "Нова телевизия". По думите му на базата на днешните данни за новозаразените не могат да се правят прогнози, нито на тази база да се вземат някакви мерки.


Той не може да прогнозира кога ще бъдат запълнени и интензивните легла. "Видяхме, че голяма част от прогнозите, дадени в началото, не издържаха проверката на времето. Следим динамиката за 1-2 седмици и на тази база се взимат решения. Ако видим, че тази ситуация започва да заплашва капацитета на лечебните заведения, ще се вземат мерки", заяви д-р Костадинов. Той не мисли, че отново трябва да се барикадират и затварят градове, но допусна, че тази мярка е възможна.


Потенциално заразените с COVID-19 у нас са около 50 хиляди - тази прогноза направи в сутрешния блок на "Нова телевизия" математикът проф. Николай Витанов, ръководител на екипа за анализи към Националния оперативен щаб. Според него за да се изчисли броят на потенциално заразените трябва да се сметне броят на починалите по 200. "В момента са 260 починали по 200, това е около 50 хиляди. Другият вариант е: умножавате по 8 числото на регистрираните заразени. Тоест 6100 по 8, тоест около 50 хиляди заразени", обясни той.


"Математиката го показа. На 19 март казах: "Спазвайте карантината и след 3 месеца ще излезем от медицинската част от кризата. На 1 юни бяхме на 6 случая и имахме 19 дни да се изчистим. Не се изчистихме, защото се формира една група от хора, които вярват на теорията, че това нещо е безобидно, не спазват мерките и ето резултатът", каза още Витанов. По думите му в момента един болен заразява 1.33 души. Тоест 100 души заразяват 133-ма.

Гърция тества всички на границата

Гърция затегна режима за влизане в страната, като от вчера се правят PCR тестове за COVID-19 на всички преминаващи границата. На граничния пункт "Кулата - Промахон" обстановката е спокойна, съобщи БНТ. Няма опашка от чакащи автомобили, на гръцка територия тестовете и проверките отнемат минути. Малка е и колоната от камиони.


Тестовете за влизащите в Гърция бяха въведени, след като Националната здравна организация отчете, че 80% от увеличението на заразените и регистрираните случаи са на туристи, влезли през граничен пункт "Кулата - Промахон". Има 6 заразени туристи на остров Тасос, двама от които са българи, съобщи БНТ. Те са предпочели да се върнат в България, вместо да карат 14-дневната карантина в Гърция.


Повече по темата - тук.

Рекордни 240 нови случая

Нов рекорден скок на заразени с коронавирус - за първи път не само бяха достигната, но и значително премината границата от 200 нови случаи за денонощието. Данните на Единния информационен портал показват 240 положителни проби за последните 24 часа при направени 4 286 PCR теста. От началото на епидемията заразените са 6342.


В болница са настанени 498 пациенти, 29 от тях в интензивни отделения. Излекуваните са 129, като общо 3 166 вече са се преборили с вируса. За последното денонощие са регистрирани 5 смъртни случая, като общият брой на починалите е 259.


Коронавирусът в България: рекорден брой заразени и връщане на отменени ограничения (хронология)

© Велко Ангелов


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (234)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Без изненади.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  Очаквано и закономерно. Ще бием и този антирекорд !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Днес е четвъртък, някой „щаб“ дава пресконференция и повод да ни плаши с яко измрели!
  Броят на заразените е абсолютно нормален, дори снижаващ се на база на броя тестове 4300 – около 5,5%.
  Ако утре направят 10000 теста, ще имаме нов рекорд – 550 заразени. Само, че вече ни заклеймиха като силно заразена страна и ще ни избягват и външни туристи и при прием на българи. А самият българин, който довчера нямаше доверие на управлението, сега копнее същото да се грижи за него и да му налага забрани. Също е странно, че българинът, не вярващ на никаква статистика, безрезервно приема съобщаваните бройки като абсолютна истина.
  Интересна ми е също друга твърде вероятна, огромна манипулация. Дали това са нови лица, които са тествани, или в тази бройка са включени и лицата, установени вчера, но тествани повторно, каквато е практиката? И не зная дали има друг грип, при който 80% от заразените нямат симптоми.

 4. 4 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Би било добре да се публикува реалната ситуация- вирусоносители, болни и сериозн болни.

 5. 5 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Отговорът на акцията на Христо Иванов дойде. И за желаещите да отидат на плаж под носа на Доган. Да очакваме КПП-та със сериозни, рискуващи живота си милиционери. И жандармерия.

 6. 6 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Откритите заразени за вчера са 5,5% от тестваните.
  Т.е. по-малко от предните дни!

  В Русия излекуваните са с 2069 души повече от новооткритите случаи, защото руснаците използват срещу К-19 произведеното от тях лекарство „Авифавир“.

 7. 7 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  Ад. Съвсем изтървахме козите...

 8. 8 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4082 Любопитно

  Имам чувството, че днес ще има извънредно събиране на НОЩ и най-вероятно Боко също ще присъства.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 9. 9 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Обществото започна да се пита защо Боко не взима отношение по казуса с Доган, скогото уж са врагове и опоненти. И изведнъж започнаха да правят по близо 5000 теста...

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 10. 10 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 102 Любопитно

  Тези 240 като ония 240 ли са? Ако са като тях, значи напредваме успешно.

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 11. 11 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lazarus":
  Твърдението ти е абсолютно грешно. То щеше да бъде вярно ако тестовете се правеха на случаен принцип. Причината за повече тестове е че повече хора се разболяват. Тестовете се правят най-вече на хора със симптоми, така че от повечерто тестове положителните резултати няма да се увеличават пропорционално.

 12. 12 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  До коментар [#9] от "Политически некоректен":

  Така е. Увеличиха тестването и затова данните трябва да са в проценти от общо направените тестове, за да се види има ли реален ръст или не

 13. 13 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#5] от "historama":
  Да умрял е някой да прави димки заради тоя с 0,6% подкрепа... 90% от българите даже не знаят кой е... стига пишете глупости вече... 7 агенции дават преднина 13% на Герб, като питат хората за ДБ , отговаряли че не са яли такова до сега, не знаят че е партия...

 14. 14 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4321 Весело

  Дотук добре - казал падащият, като минавал край 30-тия етаж.

 15. 15 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1194 Весело

  Абе много се размърдахме, чак по разни плажове по дънки и мокасини почнахме да джапаме, трябва ред!
  Кво беше - ORDNUNG MUSS SEIN!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Весело

  До коментар [#13] от "Yana Derevyanchenko":


  Вервай ми СЪС СИГУРНОСТ НЕ ЩЕМ ДА ЯДЕМ ВЕЧЕ ГЕРБ!🤓

 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  До коментар [#8] от "Иво":

  Възможен ПР ход е да го карантинират за няколко дни като потенциално заразен с цел прикриване и събуждане на съжаление и съпричастност в този тежък личен момент.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 736 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lazarus":

  Да, важно е съотношението. Би трябвало да има процентна графика - заразени спрямо тествани.

 19. 19 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Тази бройка е при увеличено тестване, но това въобще не е успокояващо. С тая абдикация на държавата, от каквато и да отговорност за здравето на хората, въпрос на време е да избухнем! Носете си тъпите маски, няма нищо срамно в това да предпазвате възрастните и болните!

 20. 20 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Ха, откакто Христо Иванов се опита да се разходи на обществен плаж, вдигнаха бройката на тестовете от 2 700 на 4 300.
  Днес очакваме реакцията на НОЩ, които явно ще трябва да спасяват Борисов.

 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4560 Неутрално

  До коментар [#13] от "Yana Derevyanchenko":

  Вервай си. Давайте оставката и да ходим на избори да проверим.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Дали това са нови лица, които са тествани, или в тази бройка са включени и лицата, установени вчера, но тествани повторно, каквато е практиката?
  —цитат от коментар 3 на Lazarus

  Това е също толкова голяма тайна, както това дали онези гавази на сараите в Росенец са от НСО. Партиите и НСО се гънеха като мокър сопол, отказвайки да кажат в прав текст "да" или "не". Така, въпреки многократно задаваният им въпрос, се гъне и НОЩ. Много прост въпрос за тестовете, на който в отговор чуваме излияния от думи, но никога ясен отговор с "да" или "не". В жалкия виртуален свят, в който си живеят, те си мислят, че така ще замажат положението. Те упорито отказват да дадат даже процента на заразените, а само дават абсолютни ежедневни бройки, които лесно могат да се повишават и намаляват чрез просто повишение или намаление на броя тестове.

 23. 23 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 610 Неутрално
 24. 24 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 737 Весело

  На Борисов да се дадат извънредни пълномощия докато има коронавиуси на планетата да налага каквито мерки изса, да забрабява митиги срещу него, да не се провеждат избори, че пренасят зарази, изобщо да зо обявим за главе спасител на републиката от пандемии! Тогава форумните паникьори ще мирясат, надявам се! Ще останем само няколко досадниоци да мрънкаме, че свободата е най-важното...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 25. 25 Профил на Yana Derevyanchenko
  Yana Derevyanchenko
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#16] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  То в тоя форум тука не щете Герб от 2010, ама мнозинството българи , не са във форума... тук го четат 88% от феновете на Дъбъ , които са 7 таксита и 1 бус,и 10 % БСП , които пък са 95% от младия електорат на БСП ,който се съставя от 17 човека... Сори, парите говорят и те са в Герб, с близалка в ръка и оптимистични поздрави от някакви дето не ги знаят няма да стане

 26. 26 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1006 Весело

  Отрихме лекарството, скоро и имунитет ще придобием.

 27. 27 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  В началото на юни, бяха 140 човека с пневмонии, днес 500!

  Наистина е много заразна тази гадина.

  Трябва да направят точен и ясен протокол при симптоми. Сега хората се лутат, като мухи без глави. Кой при личен лекар ходи, кой си прави сам тестове. Есента, като се заредим пред кабинетите с децата, какво ще стане? При нашата лична лекарка има винаги по 10 човека опашка.
  В Щатите гледам, не се бъркат тези с Ковид в лабораториите и други. У нас, всички са на една опашка.

  Любовта ще спаси света!!!
 28. 28 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 644 Любопитно

  До коментар [#9] от "Политически некоректен":Така е. Увеличиха тестването и затова данните трябва да са в проценти от общо направените тестове, за да се види има ли реален ръст или не
  —цитат от коментар 12 на Аз съм българче обичам наште планини зелени

  Смъртните случаи също започват да растат. От тези 240 установени вчера след един месец повече от 10 ще са мъртви. Наистина ли смятате че повече хора умират от болестта защото се правят повече тестове?

 29. 29 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Интересно защо бройките на заразения медицински персонал само ги добавят, а никъде не се споменава цифрата на оздравелите от тях, така че да се намалява натрупването.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3780 Любопитно

  Мислех, че ще минем нивото от 209 заразени след поне месец, а то.....Казват, че при увеличаване на тестовете, расте и бройката, но това само показва, че живеем в пълна демагогия относно реалността с китайския вирус.....

 31. 31 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5814 Любопитно

  Дисциплина? Съзнание? Отговорност?

  "Народе????"
  В. Левски

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 32. 32 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2548 Весело

  До коментар [#3] от "Lazarus":

  "А самият българин, който довчера нямаше доверие на управлението, сега копнее същото да се грижи за него и да му налага забрани. Също е странно, че българинът, не вярващ на никаква статистика, безрезервно приема съобщаваните бройки като абсолютна истина."

  Голи внушения! Та, кой българин иска да му приберат авоарите в Нощното шкафче на Борисов!?
  Не е да не вярваме на статистиката, а на слабопаметността на политици и пишман манипулатори. Критерият за епидемия е 200 души на 100 хил. души население за месец.
  http://www.mbalblagoevgrad.com/грипна-епидемия-се-обявява-в-случаите-когато-заболяемостта
  Или общо заболелите трябва да са 12000 (при реално 6 млн. население):
  http://www.mh.government.bg/bg/novini/parlamentaren-kontrol/kakva-e-aktualnata-epidemichna-obstanovka/
  "При всяка грипна епидемия у нас умират между 2500 и 3000 души"
  До тук сме десет пъти по-малко, 260, за четири месеца, но истерия за източване на средства ескалира непрекъснато.

 33. 33 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 269 Весело

  Какво изстъпление, каква оргия на коронясването !! (ツ)
  А ще можете ли и да препълните чумните бараки ?! ( не че съм подстрекател, но най-лесно става без маска, без дистанцииране, никакво ръкомийство, но пък смучене на пръстите и гризане на ноктите от кеф ... (ツ) )

 34. 34 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Обществото започна да се пита защо Боко не взима отношение по казуса с Доган, скогото уж са врагове и опоненти. И изведнъж започнаха да правят по близо 5000 теста...
  —цитат от коментар 9 на Политически некоректен  ——-


  Тези тестове не ги правят “те” и по желание.
  Има все повече контактни, които трябва да се изследват, а и много работодатели плащат също за изследване на цели колективи.

  Любовта ще спаси света!!!
 35. 35 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#11] от "blagoj":

  Най - адекватният коментар до момента.

 36. 36 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 724 Весело

  Интересно защо бройките на заразения медицински персонал само ги добавят, а никъде не се споменава цифрата на оздравелите от тях, така че да се намалява натрупването.
  —цитат от коментар 29 на дедо Андро

  Защото сметките ги прави онзи самороден специалист Николай Витанов - който е професор-физик (физика на флуидите), но тръгнал сега да се занимава и с математика, а скоро даже се изказваше и по медицински теми. Специалист по всичко, башмайстор :)

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Много прост въпрос за тестовете, на който в отговор чуваме излияния от думи, но никога ясен отговор с "да" или "не".
  —цитат от коментар 22 на Smoke


  На въпрос, започващ с "дали" не може да се отговори с "да" или "не". Иначе напълно подкрепям смисъла на това, което пишете.

 39. 39 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4790 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lazarus":

  Гърция за вчера при 6300 теста, положителни 33. Извода е че не винаги увеличения брой тестове води до увеличаване броя на положителните такива

 40. 40 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 934 Неутрално

  При 4500 теста какъв да е резултатът?

 41. 41 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 934 Любопитно

  До коментар [#8] от "Иво":

  Петък вечер най-вероятно, по стара традиция. Чекмеджетата нямат значение. Утре 10 000 теста и 400 заразени... Забрана за протести и пр...

 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Неутрално

  Абитуриенти, балове, сватби, годишнини, мачове и др. масови събирания?! Ето го резултата.
  Отделно, няма ли да да излязат специалисти имунолози, които авторитетно да обяснят какво се случва с имунната ни система. Масово българските граждани още от ранната есен миналата година и до настоящия момент, предвид незатихващата пандемия, използват имуностимулатори. Не е възможно повече от половин година да помпаш постояно имунната система, още повече пък и през лятото, мисля че най-накрая, тя ще се изтощи. И какво ще се случи тогава през есента? Ами през зимата?
  Това са важни въпроси и хората трява да чуят отговорите.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 43. 43 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#7] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  А сега си представи, че според моделите им, на всеки хванат има 6-ма нехванати. Тоест реално са над 38 000, а реалната бройка е доста повече. Некъф ужасТ, некъф ат...

 44. 44 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#7] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  А сега си представи, че според моделите им, на всеки хванат има 6-ма нехванати. Тоест реално са над 38 000, а реалната бройка е доста повече. Некъф ужасТ, некъф ат...

 45. 45 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 291 Разстроено

  Изтърва положението ББ. Дано гледа ситуацията в Сърбия и си взима бележки.
  За едно обаче е прав. В БГ сме тулупи.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 46. 46 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 724 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lazarus":Гърция за вчера при 6300 теста, положителни 33. Извода е че не винаги увеличения брой тестове води до увеличаване броя на положителните такива
  —цитат от коментар 39 на pet_fire

  Ами то като броят тестовете, които правят на границата на здрави хора, тръгнали на почивка, разбира се, че бройката ще клони към 0.

 47. 47 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 428 Неутрално

  НИКОГА НЕ СЪМ ЧУВАЛ 4300 ТЕСТА ДА СА ПРАВЕНИ ТУКА ДОСЕГА НЕ ГИ ЗНАМ КВО ЦЕЛЯТ С ТОЯ ОГРОМЕН БРОЙ ТЕСТОВЕ ДАСЕГА МУТРИТЕ НИ НО СКОРО ЩЕ ПРОЛИЧИ

 48. 48 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2079 Неутрално

  Абе много се размърдахме, чак по разни плажове по дънки и мокасини почнахме да джапаме, трябва ред!Кво беше - ORDNUNG MUSS SEIN!
  —цитат от коментар 15 на pariah


  Девизът "Ordem e Progress" е написан на бразилското знаме като насока за тамошното население.

 49. 49 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Гърция за вчера при 6300 теста, положителни 33...
  —цитат от коментар 39 на pet_fire


  От които внос през Кулата-Промахон 24, сиреч 9 местни.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 50. 50 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  Очаквайте брифинг на който няма да се каже нищо съществено !

 51. 51 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 737 Любопитно

  До коментар [#37] от "Капабланка":

  До коментар [#25] от "Yana Derevyanchenko":Мнозинството българи са тъпи, като теб. Нали затова така обичаш Борисов - "Аз съм прост и вие сте прости!" Можеш да си го татуираш на челото, глупак такъв.
  —цитат от коментар 37 на Капабланка


  Гарантира ти, че докато някои от тези който са срещу Борисов са толкова скарани с интелигентността и ругаят каруцарски всеки, който не е съвсем съгласен с тях, ГЕРБ ще печели избори. Имам усещането, че нарочно пишеш така просташки за да дискредитираш демократичната опозиция.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 52. 52 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До дни и високопоставен с положителен резултат. Не ви се бъркам г-жо пиар, ама Дончев може да води 2-3 заседания на МС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 53. 53 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Вчера слушах, че заради пакета “Мобилност” и изискването на фрасетата, ще загубим 170 000 работни места и 17% от бюджета ни! Не видях Борисов да протестира, да ходи при Макрон или в Европейския парламент, където днес ще прочетат присъдата ни.

  За едните дискотеки и мачове обаче яко се е запънал! Колко пари носят в бюджета? Да го попитат!

  Любовта ще спаси света!!!
 54. 54 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Банално стана да се припомня какво твърдяха уж бг институциите преди месец при далеч по малко заразени по собствените им статистики и сега. Все едно шизофренията е истинския вирус мсдово поразил политиканите докато си крадат. Само че истината е че им нареждат отвън какви да правят и затова постоянно изглежда че си противоречат. Боко тиква у нас има власт само да краде в чекмеджето иначе политиката му я правят отвън. Той е само мутра на конци.

 55. 55 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Хорица От Къде ги Измислят Тези Бройки Те Нямат в Проаинцията и Тестове но Резултати Имат. ИСТЕРИЦИТЕ ВРЕМЕ Е ДА СПРЕТЕ И ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ МОЗЪКА Е ТОЗИ КОЙТО Е МИСЛЕЩИЯ А ТЕЛЕВИЗОРА Е ТОЗИ КОЙТО ВИ ИЗПОЛЗВА ЗА ДА СТЕ ЗОМБИТА. АКО СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ СПАСЯВАТ ХОРАТА И Е ОПАСНО ВЕДНАГА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ПЪРВИ ЩЕ ИЗБЯГАТ ВОЕННИТЕ И МЕДИЦИТЕ КАТО ПРЕЛЕТНИ ПТИЧКИ.

 56. 56 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3780 Любопитно

  До коментар [#3] от "Lazarus":

  "Днес е четвъртък, някой „щаб“ дава пресконференция и повод да ни плаши с яко измрели!
  Броят на заразените е абсолютно нормален, дори снижаващ се на база на броя тестове 4300 – около 5,5%.
  Ако утре направят 10000 теста, ще имаме нов рекорд – 550 заразени. Само, че вече ни заклеймиха като силно заразена страна и ще ни избягват и външни туристи и при прием на българи. А самият българин, който довчера нямаше доверие на управлението, сега копнее същото да се грижи за него и да му налага забрани. Също е странно, че българинът, не вярващ на никаква статистика, безрезервно приема съобщаваните бройки като абсолютна истина.
  Интересна ми е също друга твърде вероятна, огромна манипулация. Дали това са нови лица, които са тествани, или в тази бройка са включени и лицата, установени вчера, но тествани повторно, каквато е практиката? И не зная дали има друг грип, при който 80% от заразените нямат симптоми."

  По принцип, при увеличаване на тестовете, увелиàват се и броя заразени, които се откриват у нас, но все пак знаем, че той е определена стойност, отвъд която колкото и нови тестове да правиш, "заек от храста няма да изскочи"! Така че, щем не щем, факт е, че сме пламнали от ковид и причината за това е пълната разюзданост и свободия, която последва от безумните ограничения, които преди това властта наложи ! А и отделно, увеличените тестове са именно защото повече хора имат симптоми на ковди, а не защото някой му хрумва просто да ги увеличава помалко всеки нов ден !

 57. 57 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  Ще се заразяваме, ще се заразяваме ...

  Кривата нараства експоненциално. Скоро ще трябва пълно затваряне, щото болниците ще се напълнят.

 58. 58 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2548 Неутрално

  До коментар [#11] от "blagoj":

  "До коментар [#3] от "Lazarus":
  Твърдението ти е абсолютно грешно. То щеше да бъде вярно ако тестовете се правеха на случаен принцип. Причината за повече тестове е че повече хора се разболяват. "

  Точно в тази част, "Броят на заразените е абсолютно нормален, дори снижаващ се на база на броя тестове 4300 – около 5,5%.", твърдението му е по-скоро вярно. Причината за повече тестове е наличието на повече тестове. Всъщност, по-точното твърдение, че при 94.5% от тестовете са били безсмислени, а при останалите - половината от "заразените" са без симптоми. И не е сигурно, че "безсимптомно заразените" са и заразоносители.
  Теоретически, ако се тества цялото население, това би струвало на НЗОК 600 млн. лв., 15% от бюджета на Касата, което манипулативно означава, че 15% ще бъде оставено без "животоспасяващи" лекарства. Тъй да се каже- 900 хил. души да умрат или да се направят тестове (с отрицателни резултати).

 59. 59 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  НИКОГА НЕ СЪМ ЧУВАЛ 4300 ТЕСТА ДА СА ПРАВЕНИ ТУКА ДОСЕГА НЕ ГИ ЗНАМ КВО ЦЕЛЯТ С ТОЯ ОГРОМЕН БРОЙ ТЕСТОВЕ ДАСЕГА МУТРИТЕ НИ НО СКОРО ЩЕ ПРОЛИЧИ
  —цитат от коментар 47 на reply


  —-

  Тези дни ще трябва да изследват контактните на тези 240, така че тестовете ще стават все повече.

  Любовта ще спаси света!!!
 60. 60 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Хубаво е че излязохме малко по- умни от сърбите.
  Лошото е че излязохме много по - тъпи от гърците.

 61. 61 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Доказателство, че с увеличаване на тестовете се увеличават и заболелите. Помислете наистина....това е заболяване, има някакво проникване в обществото и няма как един ден то да е двойно по-голямо от предния имот следващия. Наистина или нарочно се рисуват тези цифри или има нещо много сбъркано в методологията

 62. 62 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 323 Неутрално

  В доста държави (ако не и всички) броят на тестовете включва повторните на вече установени случаи. Процентът на заразени няма никакъв смисъл ако не се знае броят само на новите тестове. С увеличаване на активните случаи, ще се увеличава и общия брой на тестовете. В момента има смисъл да се гледа единствено броя на хоспитализираните и тези в интензивни отделения.

 63. 63 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 423 Любопитно

  До коментар [#37] от "Капабланка":

  С това "българско" име, дали е типичен българин (българка), или поредния путинолюбски трол?

 64. 64 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  До коментар [#61] от "uq":

  Чети коментар 11 и учи статистика. Аман от функционално неграмотнотни.

 65. 65 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Минавам само и единствено да попитам, някой от всички форумци тук да е чул за хора, които просто са болни от грип, настинка, вдигнали са температура, но това не е Ковид-19?

  Мога ли да попитам хипохондриците, какво стана с всички останали болести и защо никой не говори за тях? Къде отиде настинката, някъде се скри след безброй векове съществуване и сега като кашлям и имам температура, значи съм заразен с Ковид ли?

  Изключително жалко и грозно е всичко. Има един вариант за оправия - къща на отдалечено от всички място и гледане на сеир на простия народ...

 66. 66 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  До коментар [#6] от "bib45647808":

  Дали? Това лекарство е тествано и на други места и не са много сигурни.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Favipiravir #COVID-19

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 67. 67 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#57] от "realguru":

  Да се направят още болници бе, хипохондрико. В Китай как може? Или може само да гледаме как мутрите крадат отвсякъде, но пари за болници и лекари няма.

  Боли ме к*ра дали ще се препълнят болниците, скоро ще се препълнят гробовете от хора, умиращи от глад, а това в САЩ ще ти се стори като детска игра, повярвай ми...

 68. 68 Профил на ART
  ART
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Истината е че не само при нас има скок. Така е в световен мащаб. Ако всички спазваха елементарните правила за опазване на здравето си - нямаше да е така.

  Е Боко се възползва от ситуацията . Понадува я. Оня ден започна да тръби за голямата икономическа криза, която идвала. Плаши ни, че да се гушнем защитени под мишницата му. И да не ни мине през ум, че навън въздуха е по-свеж. Но това не променя факта, че грипът настъпва и всеки би трябвало да се пази и да пази другите.

 69. 69 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2548 Весело

  До коментар [#56] от "samoedin":

  "По принцип, при увеличаване на тестовете, увелиàват се и броя заразени, които се откриват у нас, но все пак знаем, че той е определена стойност, отвъд която колкото и нови тестове да правиш, "заек от храста няма да изскочи"! "

  Всъщност, не знаем, че броят на заразените е "определена стойност" - след месец далите отрицателна проба могат да дадат положителна. И така на всеки месец ще се стрелят по 6 млн. теста ... докато хората си измрат от други заболявания.

 70. 70 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 103 Весело

  До коментар [#65] от "П. Цанков":

  "Изключително жалко и грозно е всичко. Има един вариант за оправия - къща на отдалечено от всички място и гледане на сеир на простия народ..."

  Препоръчвам горещо, ако може на място без достъп до интернет да е къщата! :)

 71. 71 Профил на Royal Ranger
  Royal Ranger
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Много ясно - ситуацията с корона-вируса отдавна се използва много удобно при необходимост от налагане на ограничителни мерки, с цел потушаване на политически пожари.

  Броят на установените бил скочил!? Ами ще скочи, след като е скочил и броян на направените тестове. В процентно отношение резултатите са почти постоянни. Обаче на нас удобно ни се пробутват само абсолютните числа, за да изглежда ситуацията наистина драматична.

  http://rodenivbg.com
 72. 72 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Браво, Бойко, пусни още чалга и футбол, дебил 🤬

 73. 73 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4082 Любопитно

  До коментар [#25] от "Yana Derevyanchenko":

  A,ти Яна си от 1% фенове на ГЕРБ в този медиен форум. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 74. 74 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  ...."При всяка грипна епидемия у нас умират между 2500 и 3000 души"До тук сме десет пъти по-малко, 260, за четири месеца, но истерия за източване на средства ескалира непрекъснато.
  —цитат от коментар 32 на wanderer


  Тази година ГРИП няма. Има само Ковид-19, или корона вирус.

 75. 75 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В Монголия и Китай има случаи на бубонна чума, ковидари. Е т'ва, ако тръгне- само на зомбирани ковидари ше станете. Ше има да се молите за пръднята коронка . За един заразен в Китай- 3та степен на епидемична опасност.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 76. 76 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Я виж заводите , примерно в Севлиево!

  Идеал Стандард-Видима , имат 3 големи завода , с няколко хиляди работници на три смени , Хамбергер са на смени , Никипласт са на сменир АББ и ЕМКО-и те , СИВИ- и те , Паралел май са само на една смяна.

  ЗА ВСИЧКИ ЗАВОДИ СЕ ПРЕВОЗВАТ ХОРА С АВТОБУСИ от Ловеч , Троян , Дряново, Търново , Габрово.
  Мнозина от работещите си живеят и в Севлиево , някои на квартира , съотношението е примерно 60% пътуващи на работа от самото Севлиево и 40% от други градове.

  Хората ходят насам-натам из града , в магазини и къде ли не , в заводите са в местата за почивка заедно , в местата за хранене , в местата за пушене и кафе , в баните и тоалетните .
  В автобусите са си заедно .
  Всеки ден , в цяла България , смените за АЕЦ , за Марица Изток, за Видима-Идеал Стандарт , за Девня , за строежите , за заводите покрай ПЛовдив , за Севлиево - са десетки хиляди хора!

  Нещо мерки , а ?
  Що не спрем местата за зараза?
  Що още работи Марица Изток, що работи АЕЦът, що работят заводите на Домузчиев?

  В МОМЕНТА ОТИВАТ АВТОБУСИТЕ СЪС СМЯНАТА ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ и хората са наблъскани и наблъскани ще прекарат 8 часа, като няма как да са с маски и след това пак ще са на автобусите .

  И въпросът е , а що не затваряме заводите и не ни пука , а се шашкаме за Заразената Лъжица , за дискотеките, за мачовете и за пейките в градинките ?

  Строежите си работят ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ и не са спирали ..
  Хората са не на 2 метра , а на 20 сантиметра един от друг .. ето как е там..
  ----------------------
  Един от работниците, затрупани в тунел "Железница", е с коронавирус ..
  ----------------------

  И някой да направи тестове?
  Да спря проекта??
  Да беше спрян, какъвто и да е инфраструктурен проект?

  лицемерие .. лицемерие и тъпи лъжи ...

 77. 77 Профил на бАрни
  бАрни
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#28] от "blagoj":

  На ден във България умират по около 300 човека. За някакви потенциални 10 човека ли питаш?

 78. 78 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Браво, Бойко, пусни още чалга и футбол, дебил 🤬
  —цитат от коментар 72 на hashtag Нормална държава


  Я виж заводите , примерно в Севлиево!

  Идеал Стандард-Видима , имат 3 големи завода , с няколко хиляди работници на три смени , Хамбергер са на смени , Никипласт са на сменир АББ и ЕМКО-и те , СИВИ- и те , Паралел май са само на една смяна.

  ЗА ВСИЧКИ ЗАВОДИ СЕ ПРЕВОЗВАТ ХОРА С АВТОБУСИ от Ловеч , Троян , Дряново, Търново , Габрово.
  Мнозина от работещите си живеят и в Севлиево , някои на квартира , съотношението е примерно 60% пътуващи на работа от самото Севлиево и 40% от други градове.

  Хората ходят насам-натам из града , в магазини и къде ли не , в заводите са в местата за почивка заедно , в местата за хранене , в местата за пушене и кафе , в баните и тоалетните .
  В автобусите са си заедно .
  Всеки ден , в цяла България , смените за АЕЦ , за Марица Изток, за Видима-Идеал Стандарт , за Девня , за строежите , за заводите покрай ПЛовдив , за Севлиево - са десетки хиляди хора!

  Нещо мерки , а ?
  Що не спрем местата за зараза?
  Що още работи Марица Изток, що работи АЕЦът, що работят заводите на Домузчиев?

  В МОМЕНТА ОТИВАТ АВТОБУСИТЕ СЪС СМЯНАТА ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ и хората са наблъскани и наблъскани ще прекарат 8 часа, като няма как да са с маски и след това пак ще са на автобусите .

  И въпросът е , а що не затваряме заводите и не ни пука , а се шашкаме за Заразената Лъжица , за дискотеките, за мачовете и за пейките в градинките ?

  Строежите си работят ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ и не са спирали ..
  Хората са не на 2 метра , а на 20 сантиметра един от друг .. ето как е там..
  ----------------------
  Един от работниците, затрупани в тунел "Железница", е с коронавирус ..
  ----------------------

  И някой да направи тестове?
  Да спря проекта??

  лицемерие .. лицемерие и тъпи лъжи с тиа мачове и дискотеки ...

 79. 79 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Утре вечерта очаквайте изявление на Ананиев! Дано да не ни спретнат КПП-та. Бибитко няма да го видим, той се крие.
  И неговата не е лека-пистолети, пачки, сараи, НСО, разправии с президента...

 80. 80 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#75] от "Bob":

  Не знам дали знаеш, но о, чудо! Чумата се лекува с антибиотици. Явно си замръзнал някъде в 14-15 век

 81. 81 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4082 Разстроено

  До коментар [#79] от "historama":

  Дано не върнат тази ограничителна мярка! От всички мерки тя е най-лошата за обикновените хора!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 82. 82 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 267 Весело

  До коментар [#6] от "bib45647808":

  Ей, пак изкара две рубли за деня! Колко прави това бе миризлива рубашке? 3-4 стинки, а? И какво му е руско на лекарството, създадено в Япония от компанията Fuji? Която впрочен струва 382 милиарда $, колкото 1/5 от любимата ти Матушка! Баси, къде ви раждат такива олигофрени?

 83. 83 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#80] от "Put in, put out":

  "Ако заразяването се е извършило по възушно-капков път – причинителят на чумата може да се размножи в и загнезди в стените на алвеолите. Състоянието се влошава много бързо (часове). Характерно за болните е наличие на силна кашлица, която може да е съпроводена с кръвоизлив. Прогнозата при тази форма е изключително неблагоприятна."

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 84. 84 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Пак се опитват да изкарат хората виновни на дискотека с маска ли да ходят младежите, на луди се правят.

 85. 85 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2548 Весело

  До коментар [#74] от "historama":

  "Има само Ковид-19, или корона вирус."

  COVID-2 е корона вирус … като грипния вирус. Разликата е само в "инкубационния период" - времето за проявяване на симптоми - 1-2 дни при грипа, седмица -при ковид-а-2.

 86. 86 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  Утре вечерта очаквайте изявление на Ананиев! Дано да не ни спретнат КПП-та. Бибитко няма да го видим, той се крие.И неговата не е лека-пистолети, пачки, сараи, НСО, разправии с президента...
  —цитат от коментар 79 на historama


  Дано дано, ама чувам, че вече даже са им ги поръчали кабинките...

 87. 87 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#83] от "Bob":

  Това е пневмонна чума, която се предава от човек на човек, но е рядка (усложнение на бубонната). Бубонната не се предава от човек на човек. Също зависи в кой етап се започва лечение, като в ранна фаза с антибиотици и профилактични антибиотици на контактни лица са с много добра прогноза. Та... Не се кахъри за неща, за които има установено лечение.

 88. 88 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Дисциплина? Съзнание? Отговорност? "Народе????"В. Левски
  —цитат от коментар 31 на Незнайко в Слънчевия град


  Какво общо има героят Левски с паникьор и страхливец като теб?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на stanimirkou
  stanimirkou
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Много са, би трябвало вече да тръгне надолу тази статистика.

 91. 91 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Затворете дискотеките, партита на закрито и открито да се забранят и всичко ще е наред. Там където дъни силна музика и хората си говорят на ушите с всичката си сила там е проблема.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 373 Неутрално

  До коментар [#11] от "blagoj":

  От къде пък решихте, че повечето тестове са отговор на повечето болни? През април са се правили средно по 850 теста на ден, защото толкова са имали налични. Сега трябва да се употребят поне 300 000 теста за 3 месеца, щото срокът им ще изтече, защото трябва да се докажат определен брой болни, за да получим съответното европейско финансиране, защото трябва да не ни приемат в Гърция и други туристически дестинации, та дано се напълнят мутренските хотели, защото ...

 94. 94 Профил на laskovf
  laskovf
  Рейтинг: 346 Неутрално
 95. 95 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 375 Любопитно

  Къде е Мангъров, дето ни обясняваше, че вируса ще си отиде, като го напече Слънцето?

 96. 96 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#92] от "Anton Andonov":


  С Мангъров и Тиквата само нагоре, този човек с напълно неадекватното си поведение вече е не просто вреден, а опасен за страната.
  —цитат от коментар 92 на Anton Andonov


  Бойко е ошашавен! Накъде ли пак се е запътил с "жипката"?

 97. 97 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 582 Неутрално

  И от мен малко помощ за математика на щаба. Ако разделим 6 950 000 на 140 ще получим броя на заразените - около 50000.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 98. 98 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  Къде е Мангъров, дето ни обясняваше, че вируса ще си отиде, като го напече Слънцето?
  —цитат от коментар 95 на Tzar Vova Josei-ki


  Защо си измисляш ???
  Мангъров каза, че тези вируси отслабват при ярка слънчева светлина , освен това са пригодени да живеят сред животни , а не сред хора .
  Преди няколко дена пък каза , че мислел че ще изчезне юни месец , но не станало и си призна че е сгрешил !
  Мангъровите прогнози са точно толкова неточни , колкото и на специалистите от диаметрално противоположния лагер !

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Тези дни ще трябва да изследват контактните на тези 240, така че тестовете ще стават все повече.
  —цитат от коментар 59 на hope


  Няма как да станат кой знае колко повече максималния капацитет в момента е около 6000 теста на ден. Но още не е имало ден в който системата да работи на 100%.

  Трябва да купят още машини и да обучат още лаборанти. По-бедната от нас Сърбия прави по 8000 теста дневно. Ние я успеем да направим 5000, я не.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK