Петиция събира подписи с искане за оставка на Вежди Рашидов

Петиция събира подписи с искане за оставка на Вежди Рашидов

© Юлия ЛазароваПетиция с искане Вежди Рашидов да подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание се появи в специализирания сайт peticiq.com. Неин създател е професорът в катедра История на философията във Философски факултет на СУ "Св. Климент Охридски" Георги Каприев. Поводът е текстът на Вежди Рашидов във в. "Труд" "За чистотата на духа и търговията с медийни услуги".


"Излизащо от негово име, дамгосването - по лични имена, по институции, по съсловни групи - на творци на българската култура придобива характера на държавна политика. Парламентарно представените български политици мълчат. В тази ситуация обаче пред народните представители има отворени само два пътя. Единият е ясно да потвърдят и официализират внушенията на Рашидов. Ако са запазили усет за действителния характер на политиката и някаква мяра политическа съвест обаче, те трябва активно и спешно да помогнат на народния представител Вежди Рашидов да освободи от присъствието си Комисията по култура и медии в българския парламент", пише Каприев.


Петицията е създадена днес, а към 17.30 часа е подкрепена от 374 подписа. Срещу публикацията на Рашидов вече се обявиха творци, "Демократична България", Софийският университет и др.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK