Кратки новини: спешните медици в Силистра оттеглиха колективната си оставка

Кратки новини: спешните медици в Силистра оттеглиха колективната си оставка

© Юлия ЛазароваКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Полицията в София издирва този мъж


Столичната дирекция на вътрешните работи търси съдействие за установяване на самоличността на мъж, чиито снимки разпространи. Поводът е изясняване на обстоятелства около извършени криминални престъпления на територията на страната. СДВР призовава гражданите, които имат информация за имената, адреса или местонахождението на мъжа, да сигнализират на тел. 112; 029828770; 029828727; 029828760 или в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност.


Кратки новини: спешните медици в Силистра оттеглиха колективната си оставка

© МВР


Спешните медици в Силистра оттеглиха колективната си оставка


Медиците от спешното отделение на болницата в Силистра са оттеглили колективната си оставка, предаде БТА. Оставките бяха подадени групово след агресия на пациент в отделението, а сега директорът на болницата д-р Даниела Костадинова изтъква, че лекарите остават, "защото имат морал и отговорност към своите пациенти" и защото в противен случай ще пострадат истински спешните пациенти. Предвижда се охраната на спешното отделение да бъде засилена, но остава нерешен въпросът за откриване на дежурен кабинет за неотложна помощ. Силистра е единственият областен град, в който няма такъв кабинет.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK