Борисов оправда охраната на Пеевски: снайперисти трябвало да го ликвидират

Депутатът от ДПС Делян Пеевски беше разпитан в Столичната следствена служба за опита за убийство през 2014 г.

© Юлия Лазарова

Депутатът от ДПС Делян Пеевски беше разпитан в Столичната следствена служба за опита за убийство през 2014 г."Когато МВР ми докладваха за атентата срещу Алексей Петров с гранатомета, същите извършители бяха наели апартамент месеци преди това с пряк изстрел и намерихме и схемата, показаха ми схемата, по която е трябвало със снайпер да бъде едновременно ликвидиран и Петров с гранатомета, и Пеевски от апартамента със снайпер. И затова сложихме охрана".


С тези думи на извънредна пресконференция в Министерския съвет в петък (10 юли) сутрин премиерът Бойко Борисов реши да внесе яснота и по въпроса защо Националната служба за охрана (НСО) охранява депутата от ДПС Делян Пеевски. В 45-минутен монолог той размишлява (по негово определение) върху събитията от последните дни и включи тази тема, но не спомена нищо за охраната на почетния председател Ахмед Доган (въпросът за държавните гардове, които ги пазят беше повдигнат отново от президента тази седмица).


Думите на Борисов обаче предизвикаха повече въпроси, още повече че случаят, за който вероятно говори е от преди пет години, извършителите са ясни, поръчителят - не или поне не официално.
Публично потвърждение, че Пеевски е с държавна охрана има от февруари 2016 г., а периодично комисия, в която влизат шефовете на ДАНС и НСО, както и главният секретар на МВР удължават периода на охрана. Няма официална информация от кога обаче е охраняван от държавната служба. Пеевски има и частна охрана и това също повдигна въпроси как взаимодействат НСО и другите му гардове, а преди време председателят на ДПС Мустафа Карадайъ внесе още объркване като каза, че партията предоставяла и плащала за колите на Пеевски и Доган.


По закон охраната се полага при данни и информация за конкретна застрашеност. До момента никой никога не е обявявал и коментирал какви са конкретните заплахи за живота на Пеевски. От НСО официално отказват такава информация с обяснението, че това е държавна тайна и нямат право да разгласяват кого и на какви основания пазят.


Какво се разбира от думите на Борисов


- Че Националната служба за охрана (НСО) пази вече поне 5 години депутата от ДПС Делян Пеевски заради опит за атентат от снайперисти.


- И че стрелбата е подготвяна от същите хора, които стоят зад стрелбата с гранатомети по Алексей Петров.


Въпросите, които остават неизяснени след изявлението на Борисов


- Имало ли е разследване в МВР и образувано ли е досъдебно производство в прокуратурата по случая?
- Какво се е случило с това досъдебно производство и на какъв етап е то?
- Защо то не е получило публичност ?
- Разпитван ли е депутатът от ДПС Делян Пеевски за подготвяния срещу него атентат?
- Кой е поръчал убийството на Пеевски и Алексей Петров и с какъв мотив?
- Имат ли нещо общо (освен извършителите, както твърди Борисов) Петров и Пеевски и двата случая?
- Защо схемата е била показана на премиера ?
- Защо срещу Пеевски, който е представян просто като депутат, е имало толкова сериозна заплаха и какви са версиите ?


За да отговорим на някои от въпросите, които изплуваха след твърдението на премиера, трябва да припомним, че Алексей Петров е бившата барета, бивш съветник в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), бизнесмен и преподавател по национална сигурност в УНСС.

Алексей Петров бе арестуван през февруари 2010 г. при акция "Октопод" и срещу него се води дело за организирана престъпна група за рекет и изнудване. На съд заедно с него бяха предадени и Марчело Джотолов, Антон Петров - Хамстера, Янко Попов, Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов. Процесът бе към финал в Софийския градски съд, но трябваше да започне отначало, тъй като съдия Румяна Ченалова, която го гледаше, бе отстранена от длъжност. Процесът бе разпределен на друг съдия в СГС, който го прати на Специализирания наказателен съд, създаден междувременно през 2012 г. Делото срещу него все още не е приключило окончателно
.
До момента срещу Петров е имало два опита за атентат, а този, за който вероятно говори Борисов, бе извършен на 29 октомври 2015 г. Тогава нападателите са причакали Петров сутринта на излизане от жилището си в столичния квартал "Кръстова вада".


Опитът за покушение срещу Алексей Петров бе извършен близо до дома му в кв. "Кръстова вада" на 29 октомври 2015 г.

© Юлия Лазарова

Опитът за покушение срещу Алексей Петров бе извършен близо до дома му в кв. "Кръстова вада" на 29 октомври 2015 г.


Автомобилът му е бил засечен на излизане от сградата и когато намалил за лев завой към бул. "Черни връх" са били изстреляни снаряди с гранатомет. Гранатата е ударила автомобила на Алексей Петров, но той е бил брониран и са причинени единствено материални щети. Шофьорът на бившата барета върнал колата на собствен ход в гаража - на около 200 метра от мястото на стрелбата. Мястото бе отцепено, разследващите извършиха оглед, а по-късно намериха гранатометите и автомобила, от който е стреляно.


Четирима украинци организирали атентата срещу Алексей Петров


Единственият задържан и предаден на съд за атентата срещу Алексей Петров е украинецът Роман Логвиненко. Според прокуратурата, в периода от неустановена дата на началото на пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г., в съучастие с двама преки извършители, стреляли с гранатомети Артьом Темпински и Максим Чорний, както и с Йевен Балков като помагач, Логвиненко умишлено склонил тримата да участват в извършването на убийството на Петров. Според обвинителния акт на прокуратурата Логвиненко е купил колите, с които е организиран атентатът и е осигурил оръжието, а освен това е давал съвети на съучастниците си.


Автомобилът, с който се е движил Алексей Петров, е бил брониран и щетите са само материални.

© Пресцентър на прокуратурата

Автомобилът, с който се е движил Алексей Петров, е бил брониран и щетите са само материални.


Тогава разследващите обявиха на пресконференция, че четиримата организатори и участници в покушението са украинци, някои с военна подготовка. Атентатът е бил извършен срещу 200 000 евро, но поръчителят така и не бе разкрит. Разследващите обявиха и че четиримата са направили професионално планиране в продължение на година и половина, използвали са два български гранатомета, изнесени за Съветската армия, но са допуснали грешка и са стреляли под грешен ъгъл. Освен това според следователите и прокуратурата извършителите са оставили ДНК и други следи.


Единственият обвинен по случая още няма окончателна присъда


5 години след атентата срещу Алексей Петров, делото срещу украинеца Роман Логвиненко все още не е приключило окончателно. На 17 май 2019 г. на първа инстанция в Софийския градски съд (СГС) Логвиненко бе оправдан, че е организирал покушението срещу бившата барета.


Според съдебния състав има годни доказателства само за участието на Логвиненко като помагач в атентата, който умишлено улеснил извършителите, включително и със съвети. Липсват каквито и да е доказателства, че е склонил извършителите, както и че е осигурил гранатометите и колите, подчерта съдът тогава и определи присъда от 15 години затвор.


На 14 май тази година състав на Софийския апелативен съд намали размера на наказанието от 15 на 10 години затвор. Според магистратите участието на Логвиненко в покушението е много по-малко от това на останалите украинци, тъй като той само е улеснил другите трима като дал пари и помогнал в следенето, а 15 години затвор са твърде високо и несправедливо наказание. Присъдата е намалена и заради влошеното здравословно състояние на Логвиненко, който страда от редица тежки заболявания. Решението обаче не е окончателно и предстои по казуса да се произнесе и Върховния касационен съд.


МВР и прокуратурата обясниха детайли по разследването за атентата срещу Алексей Петров през 2015 г.

© Надежда Чипева, Капитал

МВР и прокуратурата обясниха детайли по разследването за атентата срещу Алексей Петров през 2015 г.


Пет години мълчание за готвено покушение срещу Пеевски


До момента не е било публично разгласявано участието на четиримата украинци в подготовка и планиране на атентат срещу депутата от Делян Пеевски.


Ако твърденията на Борисов са верни, извършителите са известни, но не са заловени.


"Дневник" потърси за въпроси зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов, но той не отговаря на мобилния си телефон. По повод стрелбата по Петров преди 5 години Сарафов обясни пред журналисти, че "престъпление с такава подготовка не е разкривано в нашата най-нова история".


И още опити за убийство на Пеевски


На 13 юни 2014 г. стана известно, че трима души са арестувани за опит за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски. Красимир Методиев, Венцислав Върбанов и Георги Христов бяха задържани в деня, в който прокуратурата и МВР влязоха в сградите и офисите на КТБ и ТВ7. Малко по-рано неофициално бе съобщено, че поръчител на убийството е бившият мажоритарен собственик на банката Цветан Василев, който сега е подсъдим задочно и се укрива в Белград.


Тримата мъже бяха освободени малко след ареста без никаква мярка за неотклонение. По случая на разпит в следствието бе извикан и самият Пеевски. Въпреки липсата на достатъчно данни за извършено престъпление прокуратурата им повдигна обвинение. На 23 септември 2014 г. състав на Софийския апелативен съд (САС) окончателно прекрати делото заради липса на доказателства за каквото и да е престъпление, а в началото на разследването тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата е допуснала грешка, но прехвърли отговорността на МВР.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (126)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Прасето Пеевски толкова се е ояло, че ще трябва да го гърмят с гаубица.

 2. 2 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Стига простотии, бе Барба Ганьос!

 3. 3 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Това, че някой е искал да ликвидира някакъв си там депутат и бизнесмен е проблем на полицията, а не на НСО! Прасето няма право на охрана, предназначена за Премиер, Президент и Председател на НС! Отделен въпрос е, че почти няма българин, който искрено да не се зарадва, ако някой наистина отнесе главата на свинята.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 4. 4 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 242 Весело

  Че с какво е заслужил такава безрадостна съдба този мил човечец? Нали е просто депутат (ако и да не ходи много редовно на работа)?

 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  Ако искаха да убият Пеевски , досега да са го направили. Никой не иска да го убива, това е предтекст ,за да го охраняват.

 6. 6 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Глупостите на Борисов.........

 7. 7 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Когато не можеш(не искаш) да направиш нещо търсиш оправдание.

  SHADOWS of SOFIA
 8. 8 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Някой вярва ли на Борисов че този сигнал е истински, и че има актуална заплаха за живота на Пеевски?

  Не съм сигурен. Сега вече Борисов е много уплашен и е хиперактивен, но вече е късно, видя се че не каза нищо за акцията на Гешев в президентството и определи въстановяването на правния ред в България като "акция" на Христо Иванов.

  Ако това да търсим законност е "акция", за какво точно се бори ГЕРБ? Това май съвсем не е европейско развитие, а е доста далеч от него.

 9. 9 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#2] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Направо!
  Ако някой е решил да убива Пеевски или когото и да било, НСО въобще няма да го спре...

 10. 10 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1433 Весело

  Направо ще се пукна от смях!

 11. 11 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 402 Любопитно

  Защо снайперисти искат да стрелят по обикновен депутат с опел?
  А защо НСО пази и Ахмед Доган, който е обикновен гражданин като всички нас?

 12. 12 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 930 Неутрално

  До коментар [#6] от "MPetr":


  Глупостите на Борисов.........
  —цитат от коментар 6 на MPetr


  Барба Ганьос май наистина може да има нужда от охрана, догодина, но няма да има желаещи да му я осигурят!

 13. 13 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Направо ще се пукна от смях!
  —цитат от коментар 10 на murry


  Снайперисти щели да ликвидират дебелия Шопар? Да не би за пържоли за Коледа?

 14. 14 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Защо не го пази ПОЛИЦИЯТА?
  Да не би защото не е способна да опази НИКОГО?

 15. 15 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2800 Весело

  Кой трепе прасе със снайпер! Едно чифте с бронике е достатъчно за курпулентния!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 16. 16 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Не смятате ли който е за ликвидиране сигурно има защо?

 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Тогава защо НСО не охранява и Алексей Петров? С какво Пеевски е по-различен? Води се депутат, но не стъпва в парламента.

 18. 18 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#5] от "Роси":

  Напълно съм съгласен! По същия начин за излиянията на Бойчето, че щели да го гърмят и него. Ако искат ще го направят.

 19. 19 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  До коментар [#15] от "Julian Mall":

  Ха-ха-ха! Казано на място!

 20. 20 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  айде стига с тая цирк

  и както казва Христо Иванов, КОЙчо е достатъчно богат за да си плаща на собствена охрана

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 21. 21 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  Тоаава продължават ли да охраняват А. Петров? И басейнът във вилата му остава ли забранена акватория със заповед на Росен Желязков?

 22. 22 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Всичко е пунта мара! Дебелият е наредил да му дадат държавна охрана и нужното количество джипки за да се вижда отдалеч колко важен екземпляр е той. Чиста парвенющина. Как така Тръмп ще има охрана, а аз да нямам? (примерно!)

  без подпис!
 23. 23 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 694 Весело

  Господин Лъжа , пак в познатото си амплоа на изпечен лъжец и манипулатор ...
  Ако носът на Бай Х'й растеше с всяка негова лъжа даже с милиметър , до сега до Марс да е стинал!

  ''МВР докладвали за атентат срещу Пеевски със снайпер''

  Аз пък от своя страна, до сега не бях чувал, че има и кьорави снайперисти.😂
  Тоз'-дебелият е най-лесната мишена за уцелване , бе абдал!
  С прашка ще го улучат ...

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 24. 24 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ахмед Доган посреща делегация на ГЕРБ на яхтата си:
  https://www.youtube.com/watch?v=5_dgTLtMqqk

 25. 25 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Най важния въпрос:
  "- Кой е поръчал убийството на Пеевски и Алексей Петров и с какъв мотив?"

 26. 26 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5982 Неутрално

  Всъщност главното е охраната на Пеевски, той ги страхува, а не Доган.

 27. 27 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Весело

  Глупости! Снайперисти😂😂😂. Тея ептен изтърваха козите.

 28. 28 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1902 Весело

  В очите на премиера, Пеевски е като грахово зрънце 😁😁😁

 29. 29 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  Махайте им охраната и ако някой се страхува от снайперисти-да си плаща за охрана!
  Ейййй писна ни с манийно-шизофренните ви състояния

 30. 30 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Тиквоча навремето лъготеше, че свинчо бил емигрирал, вероятно и тук процента истина не е по-висок

  преди това пък обясняваше как същия тоз пеев щял да го арестува като шеф на ДАНС и да го убият в затвора

  абе въображението на Барба Ганьос с годините става все по-развито

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 31. 31 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5982 Неутрално

  Хайде сега да осигурят охрана от НСО и на Алексей Петров, щом е еднакво заплашен като Пеевски.

 32. 32 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Аз не съм сигурен, че Борисов сам си вярва на тея лакърдии.
  Тея може да си ги разправя на маса, като цака белот със Златев. Или на "мис Гащи". Но няма нормално мислещ човек, който да му се върже.

  Значи "снайперистите" са на свобода, дори нямат обвинение, но охраната на дебелия стои. Ами то очевидно дебелия си е организирал сам "атентат". Много хитро се е снабдил с НСО охрана за без пари.

  И що им е на "снайперистите" да гътнат най-големия дарител на Републиката?

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 33. 33 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1080 Весело

  Баси простотиите ... поръчани, заръчани ... от кого бе и защо бе? В някои държави има поръчани прокурори от местните мафиоти, ама Пеевски защо... да е окаушил някого, да е разкрил някаква грандиозна афера?
  На късопаметните гербери ще напомня едно сълзливо изказване на Баце от трибуната на парламента, как в прав текст проплака, че бил поръчан от самия ... Ахмет Доган :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 34. 34 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  Пеевски да вземе да по отслабне, че преди да дойдат снайперистите може да получи някой сърдечен удар от това наднормено тегло!
  Да ходи малко на фитнес да потренира!
  И без друго рядко ходи в парламента

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Весело

  " В 45-минутен монолог той размишлява (по негово определение) върху събитията от последните дни и включи тази тема, но не спомена нищо за охраната на почетния председател Ахмед Доган (въпросът за държавните гардове, които ги пазят беше повдигнат отново от президента тази седмица)."

  Татовият нали спи с пистолет на нощното си шкаФче ? Еми или да го пази този " дарител" и това " национално богатство", или да му препоръча и той да си вземе един патлак ! Може и снайпер !

 36. 36 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Весело

  Бах мааму то тея снайперисти бая зор ще видят бе Борисов...

 37. 37 Профил на Андерсен
  Андерсен
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Едно трябва да се обясни ясно - и то е защо се налага държавна институция да охранява обикновен гражданин като Доган, който "официално" е никакъв.
  Няма ли частни охранителни агенции, които срещу заплащане да го пазят, ако толкова се страхува за живота си? За Пеевски също - той се води депутат, но едва ли е толкова беден, че да не може да си позволи да си плаща сам за гавази да го пазят.

 38. 38 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2221 Весело

  Цялата история за атентата срещу Трактора е бутафория, също както и този, срещу Пеевски.
  Супер Килърите неуморно планирали повече от година атентата срещу Алексий, за да се окаже, че не знаят да пуцат с РПГ, като отгоре навсичко оставили схеми за атентат срещу пълничкото дете. Представям си от коя страна са щели да застанат на снайпера, който вероятно щеше да се окаже въздушна пушка от селски панаир... така както Доганя го пуцага с газов пищов под носа на НСО!
  Само какви времена бяха - отстреляха този нерез Павлов и Жужи Илиев с по един изстрел, без мощна орхганизация, след което МВР ги хванаха за чучуря!
  :-)

  I Want To Believe
 39. 39 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не виждам как това е оправдание. Какво като са му заплашвали живота. НСО няма задължение да пази всеки.

 40. 40 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Защо снайперисти искат да стрелят по обикновен депутат с опел?А защо НСО пази и Ахмед Доган, който е обикновен гражданин като всички нас?
  —цитат от коментар 11 на danubian.whale


  Май щото още на тая снимка от 2014 година часовника му струва колкото 100-ина такива опела....
  А смятай сега какво е! Има да дава само на КТБ над 500 МИЛИОНА! Че няма да ги върне го знае всяко хлапе!
  Ма верно, много интересно, как искат да стрелят по човека с Асконата, тидавидиш !
  Тц тц тц

 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  Пеевски да иде малко при Радев да се врътне два три пъти на лоста

 42. 42 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Абе то че трябва -- всеки ще ти го каже, ма каква е вероятността?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 43. 43 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Пеевски да иде малко при Радев да се врътне два три пъти на лоста
  —цитат от коментар 41 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Хахахахахаххаха

 44. 44 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2901 Весело

  До коментар [#6] от "MPetr":

  Днес за тети път ръси бисери .Скоро ще надмине Фидел Кастро . ама на почивки ,защото трябва и суджуци да се хапват

 45. 45 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1841 Любопитно

  До коментар [#1] от "bulgarofilche":


  До коментар [#15] от "Julian Mall":


  До коментар [#15] от "Julian Mall":

  Не съм фен на г-н Пеевски, но такива коментарии. Нарочно 2 пъти показвам 15
  Дневник, нещо за обидите, призивите за насилие и прочие? Нали ги триехте.
  Или за някои може да се пише така.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 46. 46 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Борисов оправда охраната на Пеевски: снайперисти трябвало да го ликвидират"

  Баце, всеки български гражданин, който го дебнат снайперисти ли ще пазим с НСО? С какво толкова ти е ценен шопара и не може ли сам да си плаща частна охрана, горкичкият? Накрая холесторола ще го довърши, не снайпера ...

 47. 47 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1619 Весело

  Не разбрах - НСО и Трактора ли пази?

 48. 48 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  1. Борисов отново е хванат в лъжа - преди това каза, че президентът отговарял за НСО, той го управлявал и съответно той отговарял за тях, а после се изпусна, че "назначихме охрана на Пеевски" .... е, нали ти нямаше общо, Радев управлявал, как тогава назначаваш НСО да пази прасюгера ??!

  2. С какво сигурността на Пеевски застрашава националната сигурност на България, че НСО трябва да го пази ??! Нали е просто един дупетат, обикновен гражданин ??

 49. 49 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Пет години да го причакват и още не са го гръмнали. Баси некадърните снайперисти.

 50. 50 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3961 Любопитно

  Всичко живо в тази държава пази Прасчо, защото той е най-безкористния БГ родолюбец!Няма такава държава !!!!!!

 51. 51 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  И охраната ще го защити от снайперисти на 200-500 метра? Боже опази!

 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3961 Весело

  До коментар [#1] от "bulgarofilche":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Отлично чувство за хумор

 53. 53 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#34] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени": Да ходи на фитнес😂😂😂😂 Аз не съм виждал във фитнеса такива туловища,противопоказно е за здравето!Сърцето няма да издържи в никакъв случай,може да почне с ЛЕКО ходене!

 54. 54 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3961 Любопитно

  До коментар [#2] от "Tzar Vova Josei-ki":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++
  Боце освен глупости нищо друго не може да ръси!Обаче в последно време ги ръси повече и това е знак , че "губи почва под краката си"

 55. 55 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2381 Весело

  Борисов оправда охраната на Пеевски: снайперисти трябвало да го ликвидират
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Колко години посещавам гробища, но никога не съм виждал гроба на бодигарда, където би било написано, че той е умрял героично, пазейки клиент:))

  "Чуждестранен агент"
 56. 56 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Боже колко мъка....,а не е ли требело да го отвлекат с дрон.....,и да го заколят за Коледа?🐷🐷🐷

  Много съм тъп
 57. 57 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1675 Любопитно

  Чак пък снайперисти.....( каза ли се защо и кой го е нарочил ?).

 58. 58 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Некой не чувства ли Бочковата мъдрост като лична обида?🐮🐷🐮🐷🐮

  Много съм тъп
 59. 59 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 955 Неутрално

  След като е имало заплаха, не е ли следвало да се разкрие източникът, да се провери доколко заплахата е реална, както и евентуалното й основание. А така - някой бил казал нещо и дай сега държавата да пази - както изглежда, не ден-два, а години наред, чедото на Мама Свинка! А за Доган знаем - беше заплашен с фалшив пистолет, човекът беше заловен и май лежа в затвора. Значи - трябвало да се провери доколко същата тази заплаха е била - и докога, актуална. Чия е отговорността за цялата тази несвършена работа с финансови вреди?

 60. 60 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5056 Неутрално

  Баце, никаква охрана не може да те спаси от опитен снайперист! За справка - Кенеди, Илия Павлов, Георги Илиев! А пък корпулентния още по-малко може да бъде спасен!

 61. 61 Профил на ljg3364o625
  ljg3364o625
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Напълно е възможно да е било блъф на ББ за да го сплашат и контролират.

 62. 62 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Тези глупости, дето ги дрънка министър-председателя, не са за конферентната зала на министерския съвет, а за кварталната кръчма.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 63. 63 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  До коментар [#62] от "ddd":

  Мани. Имам усещането че някои са застинали в 90-те и не искат да повярват че вече сме 2020-та

 64. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  Да махат всякакви охрани и да започват да се движат като нормални хора по улиците защото ще ги вземат мътните!

 65. 65 Профил на ljg3364o625
  ljg3364o625
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Както знаем, в оня период отношенията им не беха много приятелски.

 66. 66 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  Като не вярват на нашата полиция-да се оплачат на министъра на вътрешните работи или да си плащат сами охраната.

 67. 67 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1901 Неутрално

  До коментар [#65] от "ljg3364O625":


  Тва също не е проблем наш проблем! Точно техен си е

 68. 68 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Некой не чувства ли Бочковата мъдрост като лична обида?🐮🐷🐮🐷🐮
  —цитат от коментар 58 на Соломон Гилотен


  Аз ,да ....

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 69. 69 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  Глупости - неглупости това е положението. Който не му харесва, прав му път към Европата. Територията тук вече не е наша

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 70. 70 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Бат Бойко да се погрижи за себе си. Гледам, все по бяла риза ходи. Всички около него с костюми, той - по бяла риза. За да не би да снайперистът да го сбърка.

 71. 71 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 621 Гневно

  НСО пази Пеевски защото искали да направят атентат с пет пържоли срещу него .
  А това е много опасно само с пет пържоли може загуби някое кило от снажната си фигура и да се разпадне българската държава.

 72. 72 Профил на gesand
  gesand
  Рейтинг: 305 Любопитно

  То ясно, че това са глупави оправдания, ама ако бяха дали тия, сигурно милиони за пет години, за издирване на "заподозрените", вместо за охрана, досега да са ги хванали и тях, и роднините им до девето коляно.

  Ама явно хващането на поръчителите не им е приоритет, любопитно защо...

  “When small men begin to cast big shadows, it means that the sun is about to set”, Lin Yutang
 73. 73 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 871 Неутрално

  НСО нямат ли снайперисти? Или те толкова си могат с тия диагоналки? Или макс да карат на кордон по улиците?
  Бойко, не ставай по-жалък

 74. 74 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2466 Неутрално

  До коментар [#72] от "gesand":

  Охраната подчертава върховният статут на особено важните господа. Особено ако е осигурена от държавата.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 75. 75 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 653 Неутрално

  "Борисов оправда охраната на Пеевски: снайперисти трябвало да го ликвидират"

  'Ба си и аджамиите! 'Ми да ми се бяха обадили на мен. Досега работата да е свършена.

 76. 76 Профил на ljg3364o625
  ljg3364o625
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#67] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Какви проблеми? Обяснявам защо е блъф.

 77. 77 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#45] от "haq30626233":
  "Нарочно 2 пъти показвам 15 Дневник, нещо за обидите, призивите за насилие и прочие? Нали ги триехте. Или за някои може да се пише така."

  Виж, за Прасето и за Дръндарския доносник на ДС може всичко да се пише. Може и ти да пишеш спокойно. Ние тук не сме еничари.

 78. 78 Профил на Jordan J
  Jordan J
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Борисов си приказва приказки за лека нощ. Глупости на търкалета и смехотворен опит за оправдания за харчените държавни милиони за догановата мафия. На подобни обяснения няма да се хванат и бабите от женския пазар.
  Оставка, Борисов - за обслужване на мафията Доган-Пеевски и слугинския им персонал, с парите на българския данъкоплатец!

 79. 79 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  "Когато МВР ми докладваха за атентата срещу Алексей Петров с гранатомета, същите извършители бяха наели апартамент месеци преди това с пряк изстрел и намерихме и схемата, показаха ми схемата, по която е трябвало със снайпер да бъде едновременно ликвидиран и Петров с гранатомета, и Пеевски от апартамента със снайпер. И затова сложихме охрана".
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Дали срещу Пеевски наистина е имало план да бъде стрелян със снайпери - не можем да знаем, обаче изглежда все по-ясно, че Борисов се нуждае от охрана ... осъществена от санитари при психиатрията.

 80. 80 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  До коментар [#11] от "danubian.whale":

  Убо пазеше и Местан. И когато му се отмени охраната он се скри в турското посолство.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 81. 81 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5690 Неутрално

  Като го е страх от снайперисти да си плаща, защо държавата МИ трябва да му плаща за охрана.

 82. 82 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Весело

  До коментар [#68] от "onemanband":

  вий и двамата сте ясни др0гаре от отбора на крушовската мадона

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 83. 83 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Да си плаща за охрана. Не е беден. А ако пък се е забъркал в мафиотски истории това си е негов проблем и да се обърне в полицията. Все едно ако някой мафиотски бос се чувства застрашен от убийство да бъде охраняван от държавата . Що за логика.

 84. 84 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Тия с триъгълните чантички и сандалите ли ще го спасят от снайперисти ? Малоумник. Явно лъжите вече са на изчерпване и на Шехерезада приказките от 1001 нощ свършиха.

 85. 85 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Каква пресконференция на Борисов ? Главната маман на пеевските другарки от най-древната професия - Ива Николова зададе въпрос, на който мутрата се впусна в махленски обяснения 45 минути като циганка хваната да краде.

 86. 86 Профил на Гербажийски тролове сложете си повече вазелин
  Гербажийски тролове сложете си повече вазелин
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Барба Ганьос е нокдаун.

  Какво са за мен 1 000 000 долара?
 87. 87 Профил на Гербажийски тролове сложете си повече вазелин
  Гербажийски тролове сложете си повече вазелин
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Барба Ганьос е нокдаун.

  Какво са за мен 1 000 000 долара?
 88. 88 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Премиерът на България Барба ганьос днес задмина всички със своя патос, демагогия, традициони глупости, лъжи. Днес чух обещания за обетованата земя която ще нсатъпи след като страната приеме еврото. И тъй като пак започна да посочва лъжливи и несъществуващи противници, които заплашват европейската ориентация на страната искам да го попитам - приемането на еврото за национална валутна единица ще спре ли сторежа на Беляне? Ще изкорени ли корпупцията в прокуратурата, която вече 11 години удобно му разпъва чадъри лично на неговите престъпления и кражби така и на тези около него. Ще бъде ли разледвано и престъното забогатяване на Доган и Пеевски и т.н.
  Отговорът е НЕ - НЯМА! Защото той олицетворението на мафията, едно от лицата и. Време е да си ходят всички.

 89. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Весело

  Пеееевски дори за начинаещ, полусляп снайперист, е прекалено лесна мишена, охраната "наистина" е "необходима"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 90. 90 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Пеееевски дори за начинаещ, полусляп снайперист, е прекалено лесна мишена, охраната "наистина" е "необходима"...
  —цитат от коментар 89 на hamiltonf


  Ха! Ти си ГЕРБЕР ама против Дебелян??? Т.е. вярваш, че ГЕРБ и ДПС не са в един отбор? Я си пусни Канал 3 и влез на ПИГ 😉😉

 91. 91 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4040 Весело

  До коментар [#90] от "Perry_Mason":

  Другарю, недей да обобщаваш кой е "Гербер" и кой не, запази спокойствие...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 92. 92 Профил на mr_vach
  mr_vach
  Рейтинг: 458 Весело

  Какви "снайперисти"?
  Ми то Прасчо е по-трудно да Не го уцелиш...

  Порусначен народ- слаба държава
 93. 93 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Герберастите са слуги на доган и в следствие кремъл.

 94. 94 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Баси и каръка снайперист! 5 години седи и чакъли да гръмне Дебелия. Сигурно е брадаясал от чакане.😂😂😂

 95. 95 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#90] от "Perry_Mason":Другарю, недей да обобщаваш кой е "Гербер" и кой не, запази спокойствие...
  —цитат от коментар 91 на hamiltonf


  По каскетски ще "докажеш" че съм другар нали? Аз лесно ще докажа че си ГЕРБер! Цял ден въртиш свирки в този форум на корумипираната тиква.

 96. 96 Профил на Perry_Mason
  Perry_Mason
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В момента гледам на запис ПАНОРАМА по Канал 1. Някой си доц. Стойчо Стойчев ръси лъжа след лъжа без да му мигне дори и окото. Чак се чудя как водещият изтърпя това нещо.

 97. 97 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Тъпото не знае ли и имената на снайперистите, че да ги даде на Гешеф ми арчи народна пара за охрана и отбрана?
  Снайперисти срещу честен, успял млад човек (прасе)? Бракониери?
  Ало, ало

 98. 98 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 783 Неутрално

  това е сигнал от преди 5 години, и честно да си кажа това според мен е някакъв фейк за да може свинята да си осигури спокойствие. спомням си някъде преди година хванаха двама в трамвая, говорили нещо за Д.П. и ги обвиниха за планиране на покушение срещу свиньо. естествено кьорфишек, после май съдиха и осъдиха държавата за глупостите на цацаратурата.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 99. 99 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 783 Неутрално

  абе ясно е кои дърпа конците в тази държава и страхливата мутра е на каишка.

  п.с.
  и аз го гледах онзи смешко доцентчето по панорама, този явно е защитил дисертацията си в централата на герб. божков пращал смс цял следобед и организирал протестите, от къде ги намират такива идиоти не знам.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 100. 100 Профил на Георги Иванов Минчев
  Георги Иванов Минчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Погледнете мутрите на мутрите от снимката. Коментар не трябва...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK