Пламен Бобоков е обвинен за "международното положение"

В една от точките по обвиненията прокуратурата е пропуснала да изтрие източника на информация на съобщение, което Бобоков пратил на Узунов - БТА

© Надежда Чипева, Капитал

В една от точките по обвиненията прокуратурата е пропуснала да изтрие източника на информация на съобщение, което Бобоков пратил на Узунов - БТАВ какво е обвинен бизнесменът Пламен Бобоков? Днес сутринта той и секретарят на президента по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов бяха обвинени за търговия с влияние. И двамата бяха арестувани вчера - Бобоков за трети път, Узунов за първи, но след зрелищна акция насред президентството. Акцията предизвика възмущение, преляло в многохиляден протест в центъра на София.


Пиарът на бизнесмена, Ани Александрова, изпрати до медиите постановлението на прокуратурата. В него подробно е описано каква информация са си разменяли двамата обвиняеми за публични събития в Либия и Украйна. Според прокуратурата така Узунов извършил престъпление по служба, понеже огласил тайни, а Бобоков получил "облага - своевременно получил достоверна информация за случващото се в двете държави, за да вземе решения, свързани с икономическите си интереси там".


Въпросните "тайни" са публично оповестени срещи на високо равнище и новини за развоя на бойните действия и политическите трусове в Либия и Украйна, широко отразявани от медиите по цял свят. В една от точките по обвиненията прокуратурата дори е пропуснала да изтрие източника на информация на съобщение, което Бобоков пратил на Узунов - БТА.


Ето какво написа Александрова до медиите:
В духа на "големия обществен интерес", по почина на прокуратурата, публикуваме и правим общодостъпно постановлението за привличане на обвиняем от 9.07.2020 г. на предприемача Пламен Бобоков. Видно от постановлението, Пламен Бобоков бе арестуван вчера, за трети път в рамките на около месец, за това, че е получил


информация за ситуацията в Либия, "с която не е можел да се сдобие по правомерен начин".Вижте въпросната информация и си задайте въпроса:


1. Чували ли сте някога и тайна ли е, че положението в Либия е напрегнато? (точка 2 от обвинението)


2. Тайна ли е, че премиерът на Либия се е срещал с министър-председателят на Италия? (точка 1 от обвинението)


3. Тайна ли е, че парламентът на Бенгази е избрал временен председател на законодателния орган? (точка 1 от обвинението)


4. Тайна ли е, че председателят на президентския съвет е обсъдил в Брюксел с върховния представител на ЕС по въпросите на външната политика Федерика Могерини хуманитарната ситуация и кризата в страната? (точка 3 от обвинението)


5. Или е тайна, че съветът на ЕС е приел изявление, в което призовава за незабавно установяване на примирие в Либия? (точка 3 от обвинението)


6. Тайна ли е, че Файез Сарадж е призовал за провеждане на форум с участие на представители на всички сили в страната, съгласувано с ООН и, че от ЕС и ООН са подкрепили инициативата? (точка 8 от обвинението)


7. И не е ли вярно, че цялата информация е общодостъпна, като прокуратурата е пропуснала да изтрие източника - БТА, от който всъщност черпи информация, в официално предоставеното постановление за привличане на обвиняем на Пламен Бобоков? (виж точка 14 в края на обвинението)


Призоваваме всеки български гражданин, който по силата на "големия обществен интерес" проявява любопитство, да прочете обвинението и да провери:


Има ли поне един факт, който да не е бил вече публично оповестен в българската или международна преса, от описаните в обвинението. И тогава да си даде отговор на въпроса: Защо е задържан Пламен Бобоков?


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (62)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2679 Неутрално

    Всичко това е гнусен театър,който комунистите разиграват пред България и света! По всичко личи,че е така...

  2. 2 Профил на Viva la Evolution
    Viva la Evolution
    Рейтинг: 1163 Неутрално

    Явно Пеевски е хвърлил мерак на бизнеса на Бобокови и нещо няма да го накара да се спре. Каскета обслужва господарите си от Сараите.

    Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
  3. 3 Профил на Perry_Mason
    Perry_Mason
    Рейтинг: 0 Неутрално

    Това парвеню Гешев с бедното му милиционерско образование не е в състояние да съди и осъди когото и да било. Това така наречено "дело" ще се разпадне преди да стигне до съда.

  4. 4 Профил на SSS
    SSS
    Рейтинг: 828 Неутрално

    От смарт пръскачките в прокуратурата - толкоз!
    Какъвто началникът, такива и подчинените.
    За съжаление това е много тъжно, Главен прокурор на Републиката да е с ПУЦ образование от милиционерският техникум .
    По-скоро бих каза, какъвто електората, такова и управлението.

  5. 5 Профил на diegos
    diegos
    Рейтинг: 1101 Неутрално

    Егати, целия форум на Дневник е на мушка един вид

    :) :) :)

  6. 6 Профил на Тасе Делев
    Тасе Делев
    Рейтинг: 40 Неутрално

    Пеевски ламти за всеки доходоносен бизнес в България, който не е свързан с дпс, а каскета изпълнява и действа....
    #оставка и #затвор

    Слепотата на масата не прави виждащия сляп.
  7. 7 Профил на samoedin
    samoedin
    Рейтинг: 3952 Весело

    " Пиарът на бизнесмена - Ани Александрова, изпрати до медиите постановлението на прокуратурата. В него подробно е описано каква информация са си разменяли двамата обвиняеми за публични събития в Либия и Украйна. Според прокуратурата така Узунов извършил престъпление по служба, понеже огласил тайни, а Бобоков получил "облага - своевременно получил достоверна информация за случващото се в двете държави, за да вземе решения, свързани с икономическите си интереси там".

    Въпросните "тайни" са публично оповестени срещи на високо равнище и новини за развоя на бойните действия и политическите трусове в Либия и Украйна, широко отразявани от медиите по цял свят. В една от точките по обвиненията прокуратурата дори е пропуснала да изтрие източника на информация на съобщение, което Бобоков пратил на Узунов - БТА."

    От хора, завършили милиционерската школа - толкова ! По време на тяхното назначаване протестираха няколко стотин човека, сега ще протестирате всички останали, които си траехте, ама е леко позакъснял протеста.....

  8. 8 Профил на xm...
    xm...
    Рейтинг: 3425 Весело

    ... В една от точките по обвиненията прокуратурата дори е пропуснала да изтрие източника на информация на съобщение, което Бобоков пратил на Узунов - БТА ...

    Ми те толкоз си могат!
    Колкото и да си сменят каскетя - все тая!

    Когато същите тези бяха пуснали скрийншотове за хакнатата НАП с ЕГН-тата на Баце, Цацаров ...

  9. 9 Профил на dolna4erti4ka
    dolna4erti4ka
    Рейтинг: 835 Неутрално

    другарят Узунов е задържан в къщата му в Първенец-не в президентството нито в резидентсвото.

  10. 10 Профил на У Чен
    У Чен
    Рейтинг: 1174 Весело

    Въобще не симпатизирам на Бобоков, Узунов или Радев, но цялото обвинение е повече от абсурдно. Бобоков бил информиран своевременно от Узунов преди БТА и това било търговия с влияние. Само не разбрах, къде точно е търговията и с какво е влиял Узунов или Бобоков на международното положение!

  11. 11 Профил на К2
    К2
    Рейтинг: 1701 Неутрално

    Ей, не си дава бизнеса и това е.

    SHADOWS of SOFIA
  12. 12 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3880 Весело

    Как ще е тайна, другарко Ани, след като другаря Пламен Бобоков има договор за консултантски услуги срещу 5000 лв. на месец без ДДС или 60 000 лв. без ДДС на година с Ангел Узунов, брат на онзи?!

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  13. 13 Профил на хм
    хм
    Рейтинг: 803 Неутрално

    доста избирателно, но нали за това й плащат - да оправдава действията на шефа си.

    дефиниция на мафия е срастването на икономическата и политическата власт.

    действията на радев са изцяло в подкрепа на това срастване - опитва се да разпростре функционалния си конституционен имунитет върху деса и многото чиновници, които сам си е подбрал, но Конституцията не му дава това право!

    за пореден път десните избиратели бяха подлъгани да защитават не общонационалните интереси (чиста природа и работещи институции), а частните партийно-олигархични интереси на партия "зелен чорап"!

  14. 14 Профил на Molossian
    Molossian
    Рейтинг: 1688 Неутрално

    "В една от точките по обвиненията прокуратурата дори е пропуснала да изтрие източника на информация на съобщение, което Бобоков пратил на Узунов - БТА."

    Оооо, не .
    Баси пародията....

    Panta rhei....
  15. 15 Профил на tulup
    tulup
    Рейтинг: 1025 Неутрално

    Тоест великото престъпление, което смелият Гешев разкри, е че си споделят новини от БТА без да си платят абонамента?

    Гешев, ползвам на брат ми Нетфлиска, идвай!

    Не ме търсете преди обяд
  16. 16 Профил на diegos
    diegos
    Рейтинг: 1101 Неутрално

    До коментар [#13] от "хм":

    Имаш pdf файл на обвинението, покажи твоите избирателни точки :)

  17. 17 Профил на Fiji
    Fiji
    Рейтинг: 1753 Неутрално

    Гешев не си научи урока след шамара, който му удари съдийката по делото срещу Прокопиев и останалите. Но как да се научи да пише издържани обвинения, когато не познава законите и след като изобщо не му пука от това. Дали ще е международното положение, или ще е слънчевото затъмнение — какво значение има за Каскета, когато неговата цел не е да бъде осъден в съдебен процес определен човек, а да бъде публично дискредитиран и психически съсипан.

  18. 18 Профил на Alex Ivanov
    Alex Ivanov
    Рейтинг: 2553 Неутрално

    Леле, Гешев, колко си прост ..... само това ли успя да изсмучеш като теза, ха ха ??!

  19. 19 Профил на xm...
    xm...
    Рейтинг: 3425 Неутрално

    Явно Пеевски е хвърлил мерак на бизнеса на Бобокови и нещо няма да го накара да се спре. Каскета обслужва господарите си от Сараите.
    —цитат от коментар 2 на Viva la Evolution


    Ъъъъ ...

    Какво биха могъл да направи Пеев с "Монбат", освен да го угроби?
    Него не го бива за нищо извън източване и алъш-вериш.

    А за "Приста Ойл" - хептен! Това му е със степени над нивото ...

    Лично аз си мисля, че става дума просто за отмъщение заради "Бакр", което на всичкото отгоре ползват успоредно - берекет версин! - и за атака към Радев.

  20. 20 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 3135 Неутрално

    Бобоков си е наел секретар да го информира за акцентите в межд. новини? Нещо несериозно има в цялата история

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  21. 21 Профил на svoboden
    svoboden
    Рейтинг: 1925 Неутрално

    На всеки е ясно, че е задържан защото е богат.

  22. 22 Профил на К2
    К2
    Рейтинг: 1701 Неутрално

    Гешев не си научи урока след шамара, който му удари съдийката по делото срещу Прокопиев и останалите. Но как да се научи да пише издържани обвинения, когато не познава законите и след като изобщо не му пука от това. Дали ще е международното положение, или ще е слънчевото затъмнение — какво значение има за Каскета, когато неговата цел не е да бъде осъден в съдебен процес определен човек, а да бъде публично дискредитиран и психически съсипан.
    —цитат от коментар 17 на Fiji


    За него не е важно как ще приключи делото, Важно е да изпълни поръчката да дискредитира някой.

    SHADOWS of SOFIA
  23. 23 Профил на rumen_s
    rumen_s
    Рейтинг: 1184 Неутрално

    Уникално постановление, връх на каскеттурската глупост. За да няма никакво съмнение, че каскетите са пълни идиоти и трябва да бъдат изметени възможно най-бързо!

    Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
  24. 24 Профил на bulgarofilche
    bulgarofilche
    Рейтинг: 592 Неутрално

    Спецтъпунгерите са изметта на цялата съдебна система.

  25. 25 Профил на ivanko77
    ivanko77
    Рейтинг: 439 Разстроено

    Това отива на ниво "автоматичните" пръскачки.

  26. 26 Профил на Sadio Mane
    Sadio Mane
    Рейтинг: 8 Гневно

    Не ме интересуват интерпретации на адвокати и служители на Бобоков. Има си съд за тая работа.

    За всички ни по-важно е обвинението за оловния боклук. Досега са разкрити планини опасен отпадък, а кой знае какво още има под земята.

  27. 27 Профил на xm...
    xm...
    Рейтинг: 3425 Неутрално

    До коментар [#19] от "xm...":

    Опс!

    Корабът беше "Бадр".
    Сорри ...

  28. 28 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 7307 Неутрално

    Такива са възможностите на Гешев.

  29. 29 Профил на uvtest
    uvtest
    Рейтинг: 2313 Неутрално

    за пореден път десните избиратели бяха подлъгани
    —цитат от коментар 13 на хм


    Какво те кара да мислиш,че това са десни избиратели,а не руски проксита?Виж кого защитават.Румен Решетников,който искаше да паднат санкциите срещу Русия и обяви,че Крим е руски.Неговият съветник,предаващ националната ни сигурност.

  30. 30 Профил на diegos
    diegos
    Рейтинг: 1101 Неутрално

    До коментар [#26] от "Sadio Mane":

    Интерпретации бе, Недялко? :)
    Виж pdf файла на официалното обвинение, прикачено е към статията. Отвори го и ми кажи, каква е наказателната отговорност, че си обсъждал с някого по уотсъп, цитирам:

    Силите на Хафтар овладели стратегически град в Либия!?!

    Сигурно съдиите умират от смях като четат такова обвинение... сети ли се как смачкаха обвинението на Гешев за Прокопиев?

  31. 31 Профил на SEAL
    SEAL
    Рейтинг: 798 Неутрално

    Пеевски явно е решил да краде бизнеса на Бобо, но няма да стане, не и след Осемте Джуджета.
    Ще протестираме за демокрацията и нормалната правова държава до последно.

  32. 32 Профил на Николай Бучков
    Николай Бучков
    Рейтинг: 1607 Неутрално

    Международното положение.......ще го решаваме у нас ! Какво самочувствие , при тази зависимост....

  33. 33 Профил на rumen_s
    rumen_s
    Рейтинг: 1184 Неутрално

    Не ме интересуват интерпретации на адвокати и служители на Бобоков. Има си съд за тая работа.За всички ни по-важно е обвинението за оловния боклук. Досега са разкрити планини опасен отпадък, а кой знае какво още има под земята.
    —цитат от коментар 26 на Sadio Mane


    Умнико, постановлението го има и го прочетохме. Господарите ти пак ще катастрофират с 300 в съда. Ама после вземи ти да платиш сметката, от тролкската си заработка!

    Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
  34. 34 Профил на precision
    precision
    Рейтинг: 217 Неутрално

    Произволно чекнах в интернет.. т.15 - "въздушен удар срещу центъра за задържане на мигранти".. и о изненада.. не мога да го разбера г-н Президента, от къде ги намира тези бавни съветници.. БНР е публикувало още на 03.07.19 в 04:10, че ООН е осъдило въздушния удар срещу центъра за мигранти..
    Ето линка: https://bnr.bg/post/101139745/40-zaginali-i-80-postradali-pri-vazdushen-udar-sreshtu-centar-za-zadarjane-na-migranti-v-libia
    А пък П.У. я подава към Бобоков чаааак ден по-късно (4.07).. слаба работа :)
    За прокуратурата не ми се коментира.. като ги гледам, имат вид на току що разбрали, че съществува ООН.

  35. 35 Профил на Sadio Mane
    Sadio Mane
    Рейтинг: 8 Гневно

    Гешев: Прокуратурата не раздава присъди, присъдите се определят от независимия български съд, който също трябва да поеме своята отговорност, както прокуратурата поема своята. "Ние работим с доказателства и не е кадрови проблем на прокуратурата, че (Пламен) Узунов, бивш служебен министър на вътрешните работи и секретар на президента по правни въпроси и антикорупция, получава съдебни решения от Върховния административен съд, преди да са публикувани и подписани; че се опитва да съдейства за получаването на български паспорт от руски гражданин, който представлява, според Държавна агенция „Национална сигурност“, заплаха за националната сигурност; че съдейства за заличаване на криминална регистрация на друг чужд гражданин, както и за сключването на консултантски договор за 5000 лева на месец с фирма на брат си, които се плащат от друга фирма - на обвиняемите Бобокови",

  36. 36 Профил на Momchil Cholakov
    Momchil Cholakov
    Рейтинг: 22 Неутрално

    Тъп, по-тъп, най-тъп, платен трол на герб, баце и с голяяяма преднина гешеф.

  37. 37 Профил на Glock
    Glock
    Рейтинг: 52 Неутрално

    лично на мен обвиненията ми звучат меко казано абсурдни, защото аз се интересувам доста от международна политика и смея да твърдя , че специално тези 7 точки са ми попадали като информация в различни медии, дори част от информацията съм я чел в стари постове на стената на профила на Ирини Зикидис доколкото си спомням относно Хафтар(дано не ме лъже паметта)

    “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
  38. 38 Профил на iradev
    iradev
    Рейтинг: 243 Неутрално

    Ами с такъв солташак като главния прокурор, такива и обвиненията.

  39. 39 Профил на Tereza Ivanova
    Tereza Ivanova
    Рейтинг: 220 Неутрално

    До коментар [#7] от "samoedin":

    Факт. Закъсняхме. Изпитвам вина, че работих, докато трябваше да протестирам. Сега си нося последствията от бездействието. Дано не е късно...

  40. 40 Профил на Mike Power
    Mike Power
    Рейтинг: 483 Неутрално

    Точка 1 от постановлението - съобщениие изпратено на 08.05.2019 г.

    Същата информация се съдържа в публикация от 07.05.2019 г.
    https://www.mediapool.bg/libiya-voenna-ritorika-na-haftar-diplomaticheska-ofanziva-na-pravitelstvoto-news292966.html

    Не се доверявай на написаното. Мисли, провери и тогава коментирай!
  41. 41 Профил на todor._89
    todor._89
    Рейтинг: 798 Весело

    Дневник: Пламен Бобоков-най честният бизнесмен в галактиката! И така за Василев, Миньо, Гиньо,Баневи, Божков..... Благодаря ти "Дневник", че ми върна вярата в честността на българският бизнесмен!

    Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
  42. 42 Профил на mara71
    mara71
    Рейтинг: 1453 Неутрално

    Или някой висшестоящ се е разсърдил, че Бобоков не е поискал информация за международното положение от него, като най-умен и този умник е задействал бухалката Гешев.

    Или някой висшестоящ е искал чрез Пеевски да бъде ограбен бизнеса на Бобоков.

    Или някой висшестоящ е изявил желание безплатно да придобие колекцията на Бобокови.

    въпросът е: На кой Бог се кланя Гешев?

  43. 43 Профил на mitkaloto_
    mitkaloto_
    Рейтинг: 583 Неутрално

    До коментар [#35] от "Sadio Mane":

    Добре де, Тролчо, можеш ли да кажеш нещо конкретно по статията, под която коментираш? Има прикачен PDF, отвори го, прочети го и си кажи гневното мнение, заслужава ли това обвинение каквото и да е внимание или не? И ако заслужава, защо? Стига си приказвал приказки от 1001 нощ. Става въпрос за конкретни неща, а не защо бият негрите зад океана.
    Ако те интересува моето мнение (макар че се съмнявам: на тебе ти плащат да тролиш, а не да спориш): прикаченото обвинение е смехотворно. То няма за цел да осъди когото и да е в съда. А има за цел да хвърля кал връху замесените хора, а покрай тях и върху други, свързани с тях. Ето с какво се занимава българската прокуратура! Да цапа безпочвено хората! Голям смрад!

    Pather Panchali (Satyadjit Ray)
  44. 44 Профил на Сатана Ликующий
    Сатана Ликующий
    Рейтинг: 1313 Неутрално

    АААА...аа не си спомнят социализъма.
    ВИЦ, който ни разказваха комунистите, като предупреждение да си затваряме устата

    Съд! Гражданин бил попитан от чужденец в Градската Градина къде е Военното Министерство. Гражданинът посочил с пръст сградата.
    Съдията оповестява присъдата - 20 години за шпионаж.
    Гражданинит - но гражданино съдия, всички в София знаят къде е МНО.
    Съдията - гражданино, всички знаят, но никой не казва!

    Само простите хора си мислят, че има прости неща!
  45. 45 Профил на Сатана Ликующий
    Сатана Ликующий
    Рейтинг: 1313 Неутрално

    Гешев да си спомни какво се случи с Ежов, Ягода и Берия в СССР.

    Само простите хора си мислят, че има прости неща!
  46. 46 Профил на ddd palamudiy lefferski
    ddd palamudiy lefferski
    Рейтинг: 814 Неутрално

    "Смятам, че българската прокуратура в момента до такава степен е извън закона и правопорядъка, че тя не може да бъде санирана, а трябва да бъде разформирована и преучредена с нови хора и нови правомощия."

    ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
  47. 47 Профил на cavenn
    cavenn
    Рейтинг: 356 Неутрално

    Изрезки от БТА.........................ако не беше жалко, щеше да е смешно

  48. 48 Профил на робин от Крузо
    робин от Крузо
    Рейтинг: 231 Весело

    Хммм ... няма да питам и да пиша за провалите на прокуратурата през последните години.
    Бих попитал (стига да имам тази възможност) българският законодателен орган, дУпетатите от НС, как гледат на безсмислената работа на прокуратурата и съда? Повдигат се обвинения, прави се следствие образуват се дела, събират се доказателствен материал и свидетели, води се разследване, начначават се съдебни заседания и .... така години наред, след което съдебното решение е кратко и ясно „Виновни няма“!
    Има виновни господа дУпета-ти от НС. Потрошена е народна пара, пропиляни са ресурси от страна на следствие, на производство, на съдебни заседатели и.... и..., НО никой не търси вина на некомпетентните и некадърни обвинители, хората от прокуратурата. И никой не задава въпроса, защо години наред за определени дела кипи усилено безсмислен труд?
    Докато на подобни прокурори не бъде потърсена отговорност, не започне да им се отнемат права, да бъдат наказвани, а за по-тежки престъпления и съдени, така ще си останат нещата у нас. От години в страната ни действа, не една демократична и законова прокуратура , а една политически поръчана бухалкова прокуратура, много жалко и тъжно, но за съжаление факт.
    Поздрави от Isla Más a Tierra.

    robin ot Crusoe
  49. 49 Профил на Judjuk
    Judjuk
    Рейтинг: 2754 Неутрално

    И аз не разбрах що го разследват този? Затова че хвърлял боклук, това е нарушение, за което му се полага глоба. Та цяла България е превърната в сметище, а крайградските зони са заринати с всякакви отпадъци. Отидете в който си искате град, даже и село. А що се отнася до търговия с влияние, тя се упражнява легално от всички управляващи. На Боко дийността му е 99% търговия с влияние.

  50. 50 Профил на Syzygy
    Syzygy
    Рейтинг: 1387 Весело

    Другари умнокрасивци, настъпете по-яко цъкачката, излагате се пред БЛАГОДЕТЕЛЯ!

    Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
  51. 51 Профил на petko_napetov
    petko_napetov
    Рейтинг: 269 Весело

    До коментар [#21] от "svoboden":

    Да, също като Баневи, Арабаджиеви и черепови..пу, не го е срам!

  52. 52 Профил на Vassil Stoychev
    Vassil Stoychev
    Рейтинг: 603 Неутрално

    До коментар [#7] от "samoedin":

    Хич даже не е позакъснял. Време е за промяна на закона и прокуратурата си става част от правителството, сдобивайки се с министерство. Свършва се с имунитета на главния и вече има отговорен за действията му ( премиера) + съдебен контрол върху отказите за образуване на производства. И купона на прасетата приключва.

  53. 53 Профил на keen
    keen
    Рейтинг: 1054 Неутрално

    Това прокурорско постановление е поредната гавра с прокуратурата и въобще със съдебната система.
    Това поставя под сериозно съмнение интелекта на работещите там.

    Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
  54. 54 Профил на murry
    murry
    Рейтинг: 1347 Неутрално

    А Каскета щял да сезира европейските институции и чужди посолства за "натиск над прокуратурата". Ще си умра от смях! Крадецът вика "Ограбват ме!". Кого ще сезираш бе, Каскет? Впрочем ти вече не си и Каскет. Ти си СМАЧКАН КАСКЕТ, в който някой е... Кого ще сезираш? Лаура Кьовеши ли, която не може да те понася и не те бръсне за лула тютюн? Тези приказки може да ги разправяш на баба Станка от село Ставерци, когато ходиш да се снимаш пред заловеното циганче, което и откраднало три яйца от кокошарника. В Европа много добре знаят какво всъщност представлявате ти и цялата пасмина от твои подчинени. Снощи четох статии в чужди издания в мрежата по повод "акцията" ви в Президентството. В "Блумбърг" имаше заглавие: "Ченгеджийски рейд в Президентството в България". Да, употребената дума не беше "полицейски" или "прокурорски", а именно жаргонното "ченгеджийски". А, понеже вероятно разбираш английски език толкова, колкото и твоя "капо ди тути капи", който ти дава нареждания кого да "удариш" (известен със сикаджийските прякори Тиквата, или Рапона), ще ти дам малко разяснения: Рейд (raid) означава освен всичко друго и НАХЛУВАНЕ, ПИРАТСКИ НАБЕГ. Рейдерството е широко използуван начин за мачкане и заграбване на чужди фирми в Русия от твоите приятелчета от ФСБ (бившето КГБ) и ти вероятно черпиш опит от тях. И от онзи – как му беше името – Чайка. Така че по-добре иди се скрий някъде. Мога да направя и една прогноза:Имам "обосновано предположение", че ти ще бъдеш осъден за престъпления по служба и ще прекараш остатъка от живота си в затворническата килиия. За всяко злодеяние се плаща – рано или късно. Времето ти в пясъчния часовник изтича.

  55. 55 Профил на Джелсомино
    Джелсомино
    Рейтинг: 423 Неутрално

    Преди малко прочетох някъде, че в едно интервю, преди избора на Иван Гешев за главен прокурор, Татяна Дончева казала , че на него му липсва вестибуларен апарат за този пост. Точно и вярно!

  56. 56 Профил на Dark King
    Dark King
    Рейтинг: 47 Неутрално

    Хм. Интересно при четвъртия арест в какво ще го обвинят?

  57. 57 Профил на Дон Кихот
    Дон Кихот
    Рейтинг: 1852 Весело

    Абе, тая дама що не даде направо текста на обвинението, ами ни го представя с нейните коментари?
    Щото вече знаем разликата между
    "Да се обеси, не да се помилва" и
    "Да се обеси не, да се помилва".
    Един вид, печени сме. И такива не ни минават!
    Е, поне тъй мислим, де. Но разбойниците са крайно изобретателни...

  58. 58 Профил на Graf
    Graf
    Рейтинг: 1344 Неутрално

    До коментар [#57] от "Дон Кихот":

    Абе, тая дама що не даде направо текста на обвинението, ами ни го представя с нейните коментари?
    ..............................................................
    Един вид, печени сме. И такива не ни минават!Е, поне тъй мислим, де.
    —цитат от коментар 57 на Дон Кихот


    Последното изречение да не се употребява никога, когато не е извършено действието.

    Дала ви го е гербер. Но вие не можете на едно линкче да цъкнете, да си го изтеглите, а да го прочетете....
    Това последното действие е неизпълнимо, извън всякакво съмнение.

    Ecrasez l’infâme
  59. 59 Профил на George Velkov
    George Velkov
    Рейтинг: 27 Неутрално

    Нека отида малко по-нататък. За такива обвинения малоумните каскети трябва да бъдат арестувани само на това основание. А Гошеф-Каренин - немедлено задържан, а при съпротива - застрелян.

  60. 60 Профил на stein
    stein
    Рейтинг: 776 Неутрално

    Гешефтурата всеки ден чупи тъпомера.

    "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
  61. 61 Профил на wanderer
    wanderer
    Рейтинг: 2411 Любопитно

    До коментар [#35] от "Sadio Mane":

    "Гешев: Прокуратурата не раздава присъди, присъдите се определят от независимия български съд, който също трябва да поеме своята отговорност, както прокуратурата поема своята."

    Прокуратурата каква отговорност е поела? Гешев да е в затвора (за злоупотреба длъжностно положение), да е дал показания за измишльотините си? Дори изплатените стотици хиляди лева (на Божидар Нанев, Николай Ненчев, съдия Синтаров) за неправомерно повдигнати обвинения са за сметка на бюджета на съда. Сиреч, Съдът и цялото общество плаща за простотиите на милиционери в прокуратурата.

    ""Ние работим с доказателства "

    И как новините на световните новинарски агенции облагодетелстват Бобоков за "търговия на влияние" в размирна Либия? Откраднал е либийски кораб, продал акумулатори на свалени самолети или смазочни материали за използваната военна техника?

  62. 62 Профил на 4u4o
    4u4o
    Рейтинг: 1010 Неутрално

    Работата е повече от ясна. Дебелото момче си е харесало бизнес за който не иска да се изръси или тепърва да създава, а да открадне. Най-бързия начин е, като се опраска през прокуратурата. Гешев е на линия 24/7 за обаждания от Пеевски и Доган, така че няма проблем. Петьо Еврото може да помогне с някое допълнително обвинение, ако се наложи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK