И няколко сърцати дами пробиха живия щит пред сарая на Доган

Жандармерията не знаеше как да се справи с напористите протестиращи дами.

© Максим Караджов

Жандармерията не знаеше как да се справи с напористите протестиращи дами.От горичката над скалите на най-известния в последните дни плаж в България се спускат няколко човека, които се тътрузят по склончето и се придържат за стърчащите корени докато стъпят на камъните. Не са успели да намерят черния път, който води към мястото за масово плажуване и са минали през храсталаците, след като преди това са вървяли няколко километра, заради ограничения достъп на коли и са пътували от различни точки. За да се включат в плажния протест. След малко се снимат до табелата "България не е Догансарай. България това сме ние", оставена от преминалите по-рано.


Малко преди 19 часа, плажът вече е празен, останали са няколко забити знамена, на бялата постройка е залепен плакат, на който с жълт маркер пише "Мафията вън", има и грамада от камъни, струпана като символ на корупцията. Едно момче сваля знаме от оградата на кея, за да се завие с него преди да си тръгне.


Само няколко часа по-рано - стотици хора преминаха през каменистия плаж - повечето дошли по суша, други с лодки, а на кейовете бяха разпределени привърженици на ДПС, които да пазят достъпа с дежурната реплика "това е частна собственост" (Повече - тук). Хората откъм плажа се опитваха да си говорят с тях, да им обяснят смисъла на протеста и че в него няма нищо етническо. То е само провокация на управрялаващите и ДПС.
Номерът на МВР-Бургас


На призива на лидера на "Демократична България" Христо Иванов, отправен на 7 юли, гражданите масово да плажуват до сарая на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, се отзоваха хиляди (преди обяд първата група беше около 500 човека, но по-късно през протеста преминаха хиляди) и също... 4 хиляди привърженици на ДПС (според оценката на МВР-Бургас). Кой и как подреди тази взривоопасна комбинация?


Още на 8 юли е подадено уведомление в община Бургас от "Демократична България" за организиране на протест в събота, 11 юли, от 11 ч до 18 ч в парк "Росенец". Христо Иванов, съпредседател на обединението, каза, че в петък, ден преди протеста, е получил уверение от директора на ОД на МВР-Бургас старши комисар Радослав Сотиров, че в събота няма да има друго събитие там.


"Кметът на Бургас днес (събота) ми казва, че ДПС са дали заявка с два часа по-рано от нас, тоест още в сряда", каза Иванов за "Дневник". Вероятно е издадено със задна дата, предположи общинският съветник от Бургас Димитър Найденов от "Демократична България".


Митингът на ДПС тихомълком изпревари протеста на гражданите


Още в петък към 20 ч в "Росенец" пристигат първите автобуси и коли на младежкото ДПС от Гоцеделчевско. В събота сутринта, три часа преди обявения граждански протест още десетки автобуси и коли от Кърджали, Шумен, Търговище, Хасково докарват стотици като са им раздадени бели шапки с надпис ДПС. Под строй хората са закарани пред портите на имението на Доган.


Преди това те са пропуснати от два кордона полицаи, докато протестиращите граждани се спират и не се допускат да преминат. Така към 10 ч се оформиха два компактни лагера - на протестиращите, който е плътно заобиколен от полиция и жандармерия и втори - на 200 м. по-надолу към сарая, където всички са с бели шапки на ДПС. Те са разположени като жив щит пред портите на Доган.


Живият щит, разположен пред входа на лятната резиденция на Доган.

© Максим Караджов

Живият щит, разположен пред входа на лятната резиденция на Доган.


Повечето са възрастни хора, но има и младежи, и жени. Всички стоят мълчаливо под палещото слънце и не знаят какво ще се случва и докога. На жена й прилошава и е изведена до линейка. Така ще е до 18 часа заяви координатор на ДПС, чак след това можело да има речи и изявления, за да не се нагнетявало сега напрежение. На въпрос на "Дневник" няма ли да слънчасат хората, той кратко, но многозначително отговаря "Това е любов".


Кмет от ДПС: Моят лидер в моите очи е застрашен


За каква любов става дума, стана ясно от кмета на Белица Радослав Ревански от ДПС, който каза, че всички са дошли да засвидетелстват предаността си към почетния председател Ахмед Доган.


"Моят лидер в моите очи е застрашен. Идват хора тука, опитват се да влязат при него. Според моите виждания аз идвам, за да кажа на г-н Доган, че не е сам. По тоя начин очевидно мислят хиляди хора", обясни Ревански и посочи смълчаното множество наоколо.


Пред микрофон повечето от хората, докарани явно да пазят лидера, отказват да коментират каквото и да било.


На въпрос дали са се видели с Доган, отговаря "Не". Причината да не ги приеме била, че "има напрежение и органите на реда не дават да влизаме в частна собственост". А би ли отишъл на плажа, който е държавна собственост, кметът от ДПС отговори, че няма защо да ходи там, било само камънаци, а "аз обичам да си легна на пясъка". (С кого все пак се срещна Доган - вижте видеото в края на текста)


Радослав Ревански, кмет от ДПС на Белица (вдясно) в спор с протестиращ.

© Максим Караджов

Радослав Ревански, кмет от ДПС на Белица (вдясно) в спор с протестиращ.


В другия лагер, на протестиращите, мъжете се опитваха да разкъсат кордона от въоръжени полицаи и жандармеристи. Без успех, но и да бяха пробили блокадата, по-надолу щяха да стигнат до живия щит от хиляди бели шапки. И Христо Иванов пренасочи протеста към Бургас, пред общината, за да избегне капана на етническия сблъсък, за който премиерът Борисов вече говореше от предния ден.


Идвали сме тук свободно на плаж, беше пясък, спомнят си бургазлии


Момиче държи високо над главата си плакат с надпис "Не срещу етнос, а срещу мафията", за да го видят белите шапки от другата страна на полицейския кордон.


"Идвала съм тук на плаж, когато бях 8-годишна. На Отманли и на Крайморие", спомни си тя. От Бургас е, но вече живее в чужбина.


Друго момиче също носи плакат, но с посланието "България не е Догансарай. България - това сме ние". Също е от Бургас и като малка идвала с родителите си на този плаж.


"Преди си имаше свободен достъп до плажа. Той е малък и там имаше и бунгала, където сега е плажа на Доган. Там не е имало камъни, беше си плаж с пясък", разказва момичето, представило се като Дафина Георгиева.


Дафина Георгиева от Бургас е плажувала тук, преди да се построи сараят

© Максим Караджов

Дафина Георгиева от Бургас е плажувала тук, преди да се построи сараят


Към 12 ч отново пристига Христо Иванов, а след него идва и кметът на Бургас Димитър Николов. Той е и зам.-председател на ГЕРБ. Появява се и директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас Радослав Сотиров. (Бел.ред - по-късно по искане на премиера, Сотиров подаде оставка, но вътрешния министър Младен Маринов не я прие).


И няколко сърцати дами пробиха живия щит пред сарая на Доган

© Георги Кожухаров


Христо Иванов настоява на протестиращите да бъде осигурен достъп и те да бъдат допуснати, защото имат разрешение. Стига се до напрежение, в което Иванов и друг активист на партията Ивайло Мирчев са приклещени от десетки полицаи. Мирчев дори и задържан за кратко. (Вижте галерията в края на текста)


С какъв мотив е допуснат митингът на ДПС не се казва от МВР-Бургас


На въпрос на "Дневник" с какъв мотив е поискан втория протест на ДПС, Сотиров замълча, а после обясни, че "главната задача сега е да опазим живота и на едните и на другите". На повторно питане защо е допуснато "и едните и другите" да са на едно и също място по едно и също време, той отново замълча и си вдигна маската до очите.


Към 15 ч от лагера на ДПС започват да се изнизват по странични пътеки в шубраците първите слънчасали хора. Те трябва да минат покрай другия лагер и смирено са свалили белите шапки и вървят с наведени глави. Не се отличават от протестиращите и мирно се разминават. Час по-късно, когато с полиция започнаха да извеждат депесарите, те бяха посрещани с възгласи и дюдюкания, че подкрепят мафията.


Сърцати дами поеха инициативата на първата линия на протеста


По същите обиколни пътеки към "лагера" пред вратите на сарая пък се запътиха хора от гражданския протест. Пред входа към имота също има кордон от въоръжена полиция и жандармерия.


Няколко сърцати жени постлаха хавлиени кърпи и седнаха направо на земята пред тях. Наоколо привържениците на ДПС наведоха смутено глави пред гледката на активното женско участие в протеста. Дамите започнаха да настояват, че искат да минат през частния имот и да стигнат до плажа.


Момиче от Бургас, което преди години е идвало на плаж тук, сега протестира срещу заграбването му

© Максим Караджов

Момиче от Бургас, което преди години е идвало на плаж тук, сега протестира срещу заграбването му


"Ако имате къща, която няма достъп до улица, защото имотът на съседът ви запушва този достъп, тогава е задължително да има сервитутно право да преминавате през неговия имот. Нищо друго нямате право в чуждия частен имот, но сте в правото си по закон да стигнете до улицата, която е общинска собственост", обясни юристка. Тя доскоро е работила в Англия, "но се прибрах в България, защото нямам желание да живея в чужда държава. Нашата държава е чудесна, просто беззаконието тук не е нормално", обясни тя.


"Мила родино" за момент прогони напрежението


Още хора от протеста на Христо Иванов пристигнаха и двата лагера в един момент се сляха пред сарая. Спореха на висок глас, но без да се обиждат. Някой запя химна "Горда Стара планина..." и на хората с белите шапки, сякаш изведнъж им олекна и запяха и те.


Жандармеристите леко подгънаха крак и морно облегнаха на щитовете на земята. Наоколо нямаше началници и напрежението изчезна. От този момент ситуацията започна да просветлява. Доста бели шапки хванаха гората в търсене как да се изнижат към колите си.


И явно някои от тях изхвърлиха отличителните шапки, защото привечер край пътя към главния ход към сарая можеха да се видят изхвърлени доста от тях.


Фотогалерия: Протестите в Росенец >

Какво се случи когато лодка се опита да акостира на кея към сараите - видео на живо - тук.
Повече за събитията в парк "Росенец" - тук.
Сблъсъци и плажуване в кадри - тук.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (141)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  Допускането на 86 броя автобуса и по-големи бусове (лично съм ги броил) е престъпно. Още от ранна вечер в петък когато заприиждаха първите, полицията трябваше да отцепи района. Всякакви оправдания по-нататък, са излишни.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1338 Любопитно

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  "Допускането на 86 броя автобуса и по-големи бусове (лично съм ги броил) е престъпно. "

  Тва каза ли го на Митко -Крадливото или само тука го споделяш?

 3. 3 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Ако имаше някакво правосъдие, а не каскетщина, Бойко Борисов, Ахмед Доган, кметът на Бургас, шефовете на полицията вече щяха да са следствени за опит за разпалване на етническа вражда. Големи благодарности на хората на Отманли за нормалното българско, човешко поведение.

 4. 4 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1159 Весело

  Ще дойде време, когато този комплекс ще стане напр. почивна станция за деца с увреждания или някакъв санаториум, помнете ми думата...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  И аз съм летувал на Отманли като дете. Тогава беше съвсем диво, казваха да си проверяваме леглата преди лягане, защото змии се свивали вътре, чакалите имаха дупка пред бунгалото и нощем виеха, гората беше пълна с живот. Мисля, че горе-долу така беше до края на 80-те. Резиденцията на Доган и руският анклав Росенец трябва да бъдат отнети от държавата, да бъде възстановен българския суверенитет върху, кичозните сараи да бъдат разрушени и Отманли да стане пак диво, природно място.

 6. 6 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Още ли не сте разбрали че полицията се командва от ДПС?

 7. 7 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Ама Дневник, вие сте се объркали. Не е допуснато да се се съберат на едно място двете групи. ДПС са били на гости на Сопола. Другите бяха протестъри и за да не стане беля между гостите и протестърите, полюцията не допусна протестърите, които е трябвало да охранява - в тяхна защита. Въпросът, който следва е - защо аджаба 4000 гости са минали край полицията на път за Сопола, след като министера на здравето издаде заповед, която не допуска събиране на повече от 30 души на едно място. Това правило не важи за протести, та ако трябва да се разсъждава кой да допуснем - гостите или протеста, който е разрешен, ако гостите са повече от 10 души, не би следвало да могат да преминат към Сополсарай. Значи, директорът на ОД-МВР Бургас е действал непрофесионално и е редно да бъде уволнен.

 8. 8 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "spiegel":

  Полицията е в съдружие с мафията!
  Това е истината!

 9. 9 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2569 Любопитно

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Има ли осигурени тоалетни? Това са над хиляда човека ...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 10. 10 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 954 Весело

  Тигърът на седемте морета пак е там, но всуе се пъне.
  Откраднаха му шоуто с "протестите", организирани от резидента.

  Знанието е сила, информацията - власт
 11. 11 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Даа не сме срещу етноса а срещу мафията. Въпреки опитите на някои държавни мъже да го представят като етническо напрежение.

  SHADOWS of SOFIA
 12. 12 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Вече го писах - първите двама, пряко подчинени на тулупа, го предадоха. Началника на полицията в Бургас и вътрешния министър.

 13. 13 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3028 Любопитно

  Значи в сарая се били допуснати само активистите на партията а простолюдието е трябвало да стои вън на слънцето! Доган много обича електората си ама от разстояние!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 14. 14 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2325 Любопитно

  Аз ако бях на Доган щях дапоканя всички на плажа и да почерпя по кафе и срудена напитка.

  В Русия съм! В Русия съм!
 15. 15 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Тигърът на седемте морета пак е там, но всуе се пъне.Откраднаха му шоуто с "протестите", организирани от резидента.
  —цитат от коментар 10 на pag


  Управляващия на управляващите получи знак. А ти кво се пънеш ?Не виждаш ли паниката във управляемия Методиев.

  SHADOWS of SOFIA
 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Весело

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Когато има нещо престъпно, трябва да се сезира Гешев! Нали е твой идол, мажоретке! 🤣😂

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  До коментар [#6] от "The Rock":

  Не само полицията, а цялото правителство на Борисов се командва и то не от ДПС, а лично от Доган!

 19. 19 Профил на highspirited
  highspirited
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Често ходих там като дете, имаше малък плаж с пясък.
  2016 пясъка все още е бил там:
  https://www.youtube.com/watch?v=yw21pmjVzhw&t=107s

  Явно тогава са решили да го засипят с камъни.

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  До коментар [#10] от "pag":

  Лизането на дебелите задници на Борисов, Доган и Пеевски приятно ли е? Вкусно ли ти е? 😂🤣

 21. 21 Профил на v.smolianov
  v.smolianov
  Рейтинг: 31 Неутрално

  Аз ако бях на Доган щях дапоканя всички на плажа и да почерпя по кафе и срудена напитка.
  —цитат от коментар 14 на Веселин Дечев


  и баклава...

 22. 22 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#6] от "The Rock":Не само полицията, а цялото правителство на Борисов се командва и то не от ДПС, а лично от Доган!
  —цитат от коментар 18 на vassilun


  БУДАлите са тънко обидчиви. Не им помрачавай представите за слънчо.

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  На всички плажуващи шапка долу, браво, младежи!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 24. 24 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  Мислих си , че Борисов и Доган е постъпят далеч по-умно още преди няколко месеца , защото неможе да не са знаели , че един ден ще се случи " тази случка " и да им се даде да разберат , че са преиграли в една политика , нямаща нищо общо с държавността.....А да те заплашват и от двете страни е недопустимо , така , че .....

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Хубаво , че разумът е надделял. Не трябва да се сърдим и да обиждаме хората от ДПС, закарани там да "бранят" падишаха си. Те не са виновни.

 27. 27 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  НАП интересува ли се от въпроса физическото лице Ахмед Демир Доган какъв наем плаща на фирмата-собственик на "сарая" за престоя си в нейния имот. НАП интересува ли се от въпроса с какво инвестиционно намерение фирмата-собственик е вложила такива очевидно огромни суми и как очаква да се възвръща инвестицията ѝ. НАП интересува ли се от въпроса какви приходи е реализирала до момента тази фирма и от кого ѝ са платени. Община Бургас интересува ли се от въпроса, след като от 01.1. тази година влезе в сила изменение на ЗМДТ, съгласно което сградите с подписан акт обр. 14 (изпълнени на груб строеж) следва да бъдат декларирани и за тях да се плащат местни данъци и такси. Строителният контрол при Община Бургас интересува ли се как една сграда без удостоверение за въвеждане в експлоатация, видимо се ползва. Защото чл. 178, ал. 4 от ЗУТ го забранява, респ. кметът на Община Бургас Е ДЛЪЖЕН да издаде заповед за ЗАБРАНА ПОЛЗВАНЕТО НА СТРОЕЖА - чл. 178, ал. 6 ЗУТ...

 28. 28 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 977 Весело

  Такава прочувствена статия отдавна не бях чел, даже пуснах няколко сълзи от умиление, отдавайки заслуженото на сърцатите дами.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 29. 29 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Най-големите поддръжници на движението "#BlackLivesMatter" в България са най-яростни в оплюването и сегрегацията на български граждани от турски произход и етнически българи от провинцията ! Само леко да те усетят че говориш с диалект и почват да се изтъкват как били 9-то поколение софиянци , как били израснали в Центъра или Лозенец , и колко им били противни провинциалистите ! Някой смята ли че тези еснафи и парвенюта могат да приемат чернокожи и араби !?

 30. 30 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Неутрално

  БКП (БСП+ДСБ+ДПС) направиха възможен както Доган, така и Костов. Истината е, че БКП се раздели на три фракции, с цел да запази икономическата и политическата власт след 1989-та. Костов и кохортата му се обявиха за "десни", ребрандираната БСП се обяви за официална наследница на БКП, а ДПС получи либералната ниша и така, демонстрирайки мазни борби пред електората, трите фракции задкулисно ограбваха ресурсите на страната в продължение на 20 годни. ГЕРБ беше изненадваща и неприятна за БКП формация, появила се спонтанно благодарение на харизмата и почтеността на Борисов. Но тя стана особено неудобна, когато отказа на радикалната фракция на БКП - ДСБ - достъп до властта през задния вход. Борисов нарита драгалевския крадец, когато отиде да го убеждава колко "надеждни" и "компетентни" кадри отвисяват на резервната му скамейка и така обединеното БКП остана без цицка от държавната крава! Именно там е генезисът на сегашното ОФ, което вилнее и безчинства по улиците на София! Комунистите лъжат тъпите, тъпите излизат да им трошат тиквите, за да може ПОНЕ ЕДНА от трите фракции да се добере до властта - независимо дали ще е БСП, ДСБ (имагинерно) или ДПС. Която и фракция да успее да окупира властта и ресурсите, тя веднага ще осигури и на останалите две кранчета за грабеж и разсипничество. Това са фактите и това е генезисът. Затова - пълно мнозинство за ГЕРБ в следващото НС! Само това ще ни избави от комунистическия октопод - БСП+ДСБ+ДПС!

 31. 31 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Сегрегация в Бургас и страх в Народа...
  Време е за промяна (нямам предвид БСП и Златния палец)

 32. 32 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Най-хубавото е, че и ГЕРБ-аджоите видяха, че и Бойко да беше отишъл на българския плаж - и него нямаше да го пуснат. ЕЙ толкова е страха от ДОГАНЯ.

  Борисов - като те е страх от Доганя - бъди с НАРОДА. Нас НЯМА КОЙ да ни спре.

  ВЕЧНА СЛАВА НА ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ОТ ВСЯКАКВИ ЕТНОСИ!!!!

 33. 33 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 449 Неутрално

  На всички плажуващи шапка долу, браво, младежи!!!
  —цитат от коментар 23 на дедо Андро


  +++
  Такова е и моето мнение!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 34. 34 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Хубаво , че разумът е надделял. Не трябва да се сърдим и да обиждаме хората от ДПС, закарани там да "бранят" падишаха си. Те не са виновни.
  —цитат от коментар 26 на stedim


  Тежкия русофил и зам председател на герб , кмета Николов , умишлено събра протеста полиция . Вероятно за да бъде представено като етническо напрежение и да отклони вниманието от мафията.Той обаче е лично отговорен за беззаконието сполетяло ни с това екстериториално владение,

  SHADOWS of SOFIA
 35. 35 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#30] от "Баба Яга":

  Ами да излезе на площада целия ГЕРБ. Защото площада не е срещу ГЕРБ, площада е срещу БЕЗЧИНСТВОТО НА СЛУЖБИТЕ, престъпна некомпетентност и ЗА ТОВА ЧЕ ВСЕКИ ОТ ПЛОЩАДА КАТО ДОЙДЕ 31 ДЕКЕМВРИ ОТИВА В ОБЩИНАТА ДА ПЛАЩА ДАНЪЦИ ЗА СПАЛНЯ+КУХНЬОХОЛ В СОФИЯ, а ДОГАНЯ ЖИВЕЕ В “СТРОЕЖ” С 40 спални И ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩА!!!!!!!!!!!!!!!!

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  До коментар [#25] от "proventuss":

  А най-десен е Баце ти! Който ще прави държавна петролна компания! Защото е десен, нали? 🤣😂

 37. 37 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2312 Весело

  До коментар [#10] от "pag":Лизането на дебелите задници на Борисов, Доган и Пеевски приятно ли е? Вкусно ли ти е? 😂🤣
  —цитат от коментар 20 на vassilun  До коментар [#20] от "vassilun":
  Може да не е вкусно, но е хранително! ;)
  Ама кой знае, може вече да го харесва на вкус?! Ординарец е чилякът, требе и да блажи!

 38. 38 Профил на qzx34648379
  qzx34648379
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Бай Ристо и Доган се сгодиха вчера, чакаме сватбата
  —цитат от коментар 17 на nki47676869


  Коя е булката ?

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  До коментар [#30] от "Баба Яга":

  В последните десет години Костов ли бе на власт?

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  БКП (БСП+ДСБ+ДПС) направиха възможен както Доган, така и Костов. Истината е, че БКП се раздели на три фракции, с цел да запази икономическата и политическата власт след 1989-та. Костов и кохортата му се обявиха за "десни", ребрандираната БСП се обяви за официална наследница на БКП, а ДПС получи либералната ниша и така, демонстрирайки мазни борби пред електората, трите фракции задкулисно ограбваха ресурсите на страната в продължение на 20 годни. ГЕРБ беше изненадваща и неприятна за БКП формация, появила се спонтанно благодарение на харизмата и почтеността на Борисов. Но тя стана особено неудобна, когато отказа на радикалната фракция на БКП - ДСБ - достъп до властта през задния вход. Борисов нарита драгалевския крадец, когато отиде да го убеждава колко "надеждни" и "компетентни" кадри отвисяват на резервната му скамейка и така обединеното БКП остана без цицка от държавната крава! Именно там е генезисът на сегашното ОФ, което вилнее и безчинства по улиците на София! Комунистите лъжат тъпите, тъпите излизат да им трошат тиквите, за да може ПОНЕ ЕДНА от трите фракции да се добере до властта - независимо дали ще е БСП, ДСБ (имагинерно) или ДПС. Която и фракция да успее да окупира властта и ресурсите, тя веднага ще осигури и на останалите две кранчета за грабеж и разсипничество. Това са фактите и това е генезисът. Затова - пълно мнозинство за ГЕРБ в следващото НС! Само това ще ни избави от комунистическия октопод - БСП+ДСБ+ДПС!
  —цитат от коментар 30 на Баба Яга


  Яхвай метлата и отлитай!

  SHADOWS of SOFIA
 42. 42 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#25] от "proventuss":А най-десен е Баце ти! Който ще прави държавна петролна компания! Защото е десен, нали? 🤣😂
  —цитат от коментар 36 на vassilun


  Баце ти ни вкара в ERM-2 - чакалнята на Еврозоната, което е исторически подвиг и ще остане завинаги в историята на България като спасител на нацията от дръгалефско-позитанската радикал-комунистическа хунта! А вие се тръшкайте, колкото щете! От утре очаквайте "конграчулейшъни" от Европа и САЩ за метежите - и вие, и оня ушат селски фелдфебел хвърчилков!

 43. 43 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#25] от "proventuss":А най-десен е Баце ти! Който ще прави държавна петролна компания! Защото е десен, нали? 🤣😂
  —цитат от коментар 36 на vassilun


  Притесняваш се че след Росенец, наред е Лукойл, ли?

 44. 44 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  От ДеБъ ли са сърцатите дами...., или са фенки на Корни?

  Много съм тъп
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  Гешев е радост, Доган е любов :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 47. 47 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Гешев е радост, Доган е любов :)
  —цитат от коментар 46 на GMO VACCINES CHEMICALS


  ++++
  А Христо Ботев....... пардон Христо Иванов е либерална революция!

  Много съм тъп
 48. 48 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  Стига простотии бе дневникари! Левия път край оградата на пристанище Росенец стига до пожарния портал. После си е пътека по която ежедневно рибарите слизаме на вълнолома на нефтобазата. Пътеката е свободна, слиза на камънаците където дебаркира Бойкиев. Надясно към сараите се стига до пясъчната ивица, която е 20-тина метра... другото е камънак. Железния кей и през 70-80-те си беше забранен защото е в очертанията на яхтклуба, а сега си е на Хермес Солар.
  Ставате смешни с такива измислени патетики!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 49. 49 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  [quote#43:"Sadio Mane"][/quote]

  Да идва ред на ЛУКОЙЛ. Даже Бойко е обещал да даде на Христо Иванов отчетите им . Което е добре но остава да виси въпроса защо толкова дълго време не беше даван.

  SHADOWS of SOFIA
 50. 50 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 829 Неутрално

  От ДеБъ ли са сърцатите дами...., или са фенки на Корни?
  —цитат от коментар 44 на Соломон Гилотен


  Задължетилено ли е? Лумпен с лумпен! Важното е да са българки! Всички от партиите са национални предатели! Искаш си БКП-то обратно ли, мъшмуле?
  Аз не искам ни ГЕРБ, ни БКП, ни някви си патриоти с кореми по 100кг!
  За ДъПъСъ няма да говоря!

 51. 51 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  [quote#50:"rincewind"][/quote]

  Не се занимавай с форумния ид....т

  SHADOWS of SOFIA
 52. 52 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  [quote#50:"rincewind"][/quote]

  Като казваш, че всички от партиите са предатели......,тека слагаш и наште от ДеБъ в тоя кюп!Не бива тека,нашият елит е революционно настроен....,ако и да има малко нездрав блясък в очите.

  Много съм тъп
 53. 53 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  БКП (БСП+ДСБ+ДПС) направиха възможен както Доган, така и Костов. Истината е, че БКП се раздели на три фракции, с цел да запази икономическата и политическата власт след 1989-та. Костов и кохортата му се обявиха за "десни", ребрандираната БСП се обяви за официална наследница на БКП, а ДПС получи либералната ниша и така, демонстрирайки мазни борби пред електората, трите фракции задкулисно ограбваха ресурсите на страната в продължение на 20 годни. ГЕРБ беше изненадваща и неприятна за БКП формация, появила се спонтанно благодарение на харизмата и почтеността на Борисов. Но тя стана особено неудобна, когато отказа на радикалната фракция на БКП - ДСБ - достъп до властта през задния вход. Борисов нарита драгалевския крадец, когато отиде да го убеждава колко "надеждни" и "компетентни" кадри отвисяват на резервната му скамейка и така обединеното БКП остана без цицка от държавната крава! Именно там е генезисът на сегашното ОФ, което вилнее и безчинства по улиците на София! Комунистите лъжат тъпите, тъпите излизат да им трошат тиквите, за да може ПОНЕ ЕДНА от трите фракции да се добере до властта - независимо дали ще е БСП, ДСБ (имагинерно) или ДПС. Която и фракция да успее да окупира властта и ресурсите, тя веднага ще осигури и на останалите две кранчета за грабеж и разсипничество. Това са фактите и това е генезисът. Затова - пълно мнозинство за ГЕРБ в следващото НС! Само това ще ни избави от комунистическия октопод - БСП+ДСБ+ДПС!
  —цитат от коментар 30 на Баба Яга


  Браво, много добър анализ!

 54. 54 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "K2":

  Да, но надеждата да се случи случка в Лукойл, някак си парадоксално за разградската парадигма минава през.... Гешев. Който вече влезе остро на два пъти в краката на Златев.

  Да видим. Да видим и позицията на Дневник. Те както обикновено ще се правят че са за гъби, докато съставят редакционната си политика.

 55. 55 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#49] от "K2":Да, но надеждата да се случи случка в Лукойл, някак си парадоксално за разградската парадигма минава през.... Гешев. Който вече влезе остро на два пъти в краката на Златев.Да видим. Да видим и позицията на Дневник. Те както обикновено ще се правят че са за гъби, докато съставят редакционната си политика.
  —цитат от коментар 54 на Sadio Mane


  Остават съмнения за ПР акция от страна на каскета. Още повече , "Владемирович" е в симбиоза със сарая .

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#30] от "Баба Яга":

  Някои неточности:

  Партиините кадри бяха назначавани от генералите на бившето ДС като Любен Гоцев например. В един момент “дълбоката държава” се отдели от партиите, започна да изгражда свои икономически империи, и на базата на ДС зависимостите си изгради нова, надпартийна мрежа на икономическа основа, която е много по-мощна от всяка партия, понеже не е централизирана структура. Но на това лошото е, че не може лесно да се разбере кой политик в кой момент с кой бивш агент от ДС или негов син/внук има вземане-даване. Затова ги познаваме по делата.

  Спомняте ли си някой път, в който Борисов да е застанал срещу Доган? Ами срещу Пеевски?
  редно ли е, щом като по закон Борисов разписва охраняемите лица от НСО, шефът на службата (бившето УБО) да разпореди еднолично охрана на Доган и забрана за влизане при него, и то в пика на протестите, торпилирайки властта на премиера?
  Редно ли е МВР да не се съобразява с разпорежданията на кмета на Бургас, или с тези на ген. Борисов? Редно ли е прокуратурата да влиза в Президентнството, какъвто и да е Радев? Редно ли е всички важни решения да се взимат от мнозинство ГЕРБ - ДПС в парламента?

  Ако си отговорите на тези въпроси, може да видите, че ген. Борисов е потърпевш в случая, и подвластен другиму.

 57. 57 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Борисов беше прав - имаше сценарий, ама той не успя. Петък самия той заговори за напрежение. В събота МВР допусна два митинга заедно с надеждата да има сблъсък. Хората обаче запяха Мила Родино и нещата си дойдоха на място, а Барбата и Доган останаха разочаровани. Сега премиера вместо да е доволен, че хората се обединиха (както и той искаше) плещи пак глупости за тоя митинг. Браво на Христо, че постъпи правилно и беше крачка пред тях.

 58. 58 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Очевидна мръсна провокация на сикаджията и шайката му. А и Доган очевидно е оглупял, от налегналото го през последните години имАне.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 59. 59 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#30] от "Баба Яга": ........ Защото площада не е срещу ГЕРБ, площада е срещу БЕЗЧИНСТВОТО НА СЛУЖБИТЕ...
  —цитат от коментар 35 на realismisthename


  Ааа, не! Да не заблуждаваме хората, макар че те са наясно...
  Протестът е срещу мафиотските върхушки на герб и прокуратурата!
  Конкретно и точно - срещу десет годишния режим на борисов и присъдружна на герб полтическа "главна прокурватура"!

  Казано още по-точно: ОСТАВКА на борисов и гешев и предсрочни избори!
  Без тези две оставки, България ще продължава да се влачи на опашката на ЕС като най-корумпираната и най-бедната страна!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 60. 60 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  До коментар [#48] от "chichka":

  Ти пък! Таман почнах да се радвам на победата на демокрацията над либералното ДПС и ти ме огорчаваш! Значи, цялата блъсканица е била не за мини-плажа, а за участие в екшъна "Превземането на сарая"! ?

 61. 61 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Пеевски и Доган - Шефове на Бойко и МВР ❤️

 62. 62 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Неутрално

  може да видите, че ген. Борисов е потърпевш в случая, и подвластен другиму.
  —цитат от коментар 56 на conservamus


  Че аз какво обяснявам? БКП - БСП+ДСБ+ДПС - разиграват поредният сценарий и се опитват да се намърдат във властта през задния вход. А го правят именно защото НЕ МОГАТ да подчинят Борисов и той не им играе по свирката. Иначе ех-е-е... сладка работа. Корнела, Костов и Доган диктуват, Борисов изпълнява, тримата от БКП пълнят гушите, а Борисов опира пешкира. Да, ама не. Именно защото Борисов не им е подвластен е целият този позорен цирк, в който тотално се демаскираха "разградските десни" - като радикална фракция и гнусен слугинаж на Позитано и Решетников!

 63. 63 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Браво на тези смели дами!
  Ако Баце е умен, ще направи най-простото нещо, за да потуши протеста - ще поиска оставката на Гешев.

 64. 64 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Гешев е радост, Доган е любов :)
  —цитат от коментар 46 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Пеевски е кльощав.

 65. 65 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Докарахме я до възраждането на живота и делото на Вела Пеева 😁! От вчерашните снимки още се видя дамски целулит и тотална липса на слънце , това отделна тема ли ще бъде за разработване 🥴?

  agent
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Страхотна инициатива на тези хора. Може бй историческа. Сега вече всички знаят, че недосегаемите са такива само доколкото им се позволи.

 68. 68 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Весело

  До коментар [#30] от "Баба Яга":

  "Пиша ви за да ви кажа че прочетох само първите думи от вашия тъп коментар!"

  (както беше писал един форумец ... да ме прощава за плагиатството...)

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 69. 69 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Директорът на ОД МВР - Бургас е имал нелеката участ на "главен еничар", напълно осъзнаваш, че е просто бушон. "Дневник" и другите останали медии трябва да имат повече хора из страната. На този сигурно въпроси от медии не са му задавани с години. Поне в Бургас, Варна, Пловдив и Русе трябва да не оставяте общинско решение без да търсите коментари.

 70. 70 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#30] от "Баба Яга":"Пиша ви за да ви кажа че прочетох само първите думи от вашия тъп коментар!"
  —цитат от коментар 68 на Рим


  Не се хаби и тях да четеш. Ти ако разбираше писан текст, нямаше да пишеш такива откровени тъпотии. Макар и адресиран до теб, коментарът е за хората, които могат да четат. Не се коркай излишно.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 620 Неутрално

  [quote#42:"Баба Яга"][/quote]

  България още 2010 г. щеше да е в чакалнята, ако сикаджията не беше заграбил властта и с финансовия му гений не удивиха Европа с мерките си за излизане от кризата. През 2010 г. целият свят растеше. България на сикаджийската шайка година след година копаеше дъно след дъно. ПЧИ след 2009 г. се сринаха до нива под тези при Виденов - 1995-96 г., когато България още нямаше споразумение с МВФ, не беше член на НАТО и много далеч от ЕС.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 73. 73 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Весело

  Браво на тези смели дами!Ако Баце е умен, ще направи най-простото нещо, за да потуши протеста - ще поиска оставката на Гешев.
  —цитат от коментар 63 на 4u4o


  Няма да стане.
  Баце ви е пътник.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 74. 74 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#62] от "Баба Яга":

  Простете, но досега дереджето на Прокуратурата, МВР и НСО, само изброяваме оноа, що е явно, нима това ви говори за висша еманципация и разцвет на управлението на Борисов? Мен ми говори именно за това, за една жертва, на която единственото поле за действие с което разполага е извън България, на срещи с чужди лидери.

 75. 75 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  [quote#42:"Баба Яга"]
  —цитат от коментар 72 на bgkurshum
  България още 2010 г. щеше да е в чакалнята, ако сикаджията не беше заграбил властта и с финансовия му гений не удивиха Европа с мерките си за излизане от кризата. През 2010 г. целият свят растеше. България на сикаджийската шайка година след година копаеше дъно след дъно. ПЧИ след 2009 г. се сринаха до нива под тези при Виденов - 1995-96 г., когато България още нямаше споразумение с МВФ, не беше член на НАТО и много далеч от ЕС.[/quote]

  Отдавна и магистралите и метрото щяха да бъдат факт, ако не беше повсеместната корупция докарана от мутрите и лично от борисов.
  Неговата практика като контрабандист на наркотици и горива когато народът се бореше по площадите срещу комунистите, вече е практика на властта...
  Затова искаме оставките персонално на борисов и неговия човек гешев!
  Всички други калинки ще се срутят моментално навсякъде където са проникнали...

  Довечера всички на жълтите павета!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 76. 76 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Кметът на Бургас се опита да играе "доброто ченге" на няколко пъти вчера, но на всички е ясно, че той има лична отговорност за този анклав. Чудесни са някои негови проекти в Бургас, но ако цената са преотстъпени територии, Николов изгуби много подкрепа и доуби ГЕРБ. Построил е град - красив кафез за оплашени хора, без граждански права. Ясно е вече, че без Борисов, той или Дончев няма да съберат подкрепа, камо ли някои от останалите.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Допускането на 86 броя автобуса и по-големи бусове (лично съм ги броил) е престъпно. Още от ранна вечер в петък когато заприиждаха първите, полицията трябваше да отцепи района. Всякакви оправдания по-нататък, са излишни.
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf


  Идеята е да имаше сблъсък и после бацето и доганя да ги сдобряват.
  След всяка изцепка на Борисов се сещам за този виц:
  Шефа на цирка измислил нов номер. Пълнят един балон с акита и го пукат. Целият цирк заедно с публиката става кафяв. Орекстъра свири туш и шефа на цирка влиза с нов костюм, целия в бяло. Хората аплодират.

 79. 79 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#59] от "Рим":

  Приятелю, какви по-точно избори и кой да дойде на власт? Нима имаме готова истинска опозиция, нима тя ще може чрез политически методи да изрине мафията? Че не се ли нагледахме достатъчно на една и съща история, идва добрият, заявява че ще оправи България, заминава си безславно, изяден от мафията?

  Нима имаме време да си позволяваме все същата грешка! Сега имаме нужда точно от ставащото - протести, противопоставяне на мутрите, осъзнаване на гражданското общество на цяла България, пеене на българския химн с етническите турци... Само в битката ще излязат новите лидери, които не страдат от същите тежки зависимости. Нека не се лъжем, всички партии до една са в зависимости.

 80. 80 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  Пеевски и Доган - Шефове на Бойко и МВР ❤️
  —цитат от коментар 61 на hashtag Нормална държава


  Той доган с право е шеф на борисов!
  Малцина си спомнят че мутрата дължи своето развитие в МВР точно на сопола доган!

  Сопола доган е инвестирал пари и очаквания с издигането на мутрата борисов и с право търси дивиденти...
  И ги получава, ТЕЦ Варна, Сараите на Витоша, Сараите на морето, Сараите в Родопите...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 81. 81 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#80] от "Рим":

  Какво беше кръгът Монтерей, имаше литература по темата, там беше и Любен Гоцев...

 82. 82 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  Няма да стане.
  Баце ви е пътник.
  —цитат от коментар 73 на Рим


  Дам... към четвърти мандат. Но не се косете - и вие сте пътници. Предстои зрелищно изритване на ДСБ от ЕНП и тържествено приемане в ПЕС, под ефирните червени фусти на др. Станишев.

 83. 83 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#80:"Рим"][/quote]

  Я кажи сараите на др. Костов за какви заслуги са и с какви пари са купени?

 84. 84 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#59] от "Рим":Приятелю, какви по-точно избори и кой да дойде на власт? Нима имаме готова истинска опозиция, нима тя ще може чрез политически методи да изрине мафията? Че не се ли нагледахме достатъчно на една и съща история, идва добрият, заявява че ще оправи България, заминава си безславно, изяден от мафията?Нима имаме време да си позволяваме все същата грешка! Сега имаме нужда точно от ставащото - протести, противопоставяне на мутрите, осъзнаване на гражданското общество на цяла България, пеене на българския химн с етническите турци... Само в битката ще излязат новите лидери, които не страдат от същите тежки зависимости. Нека не се лъжем, всички партии до една са в зависимости.
  —цитат от коментар 79 на conservamus


  Единственото което имаме е недопустимо високото ниво на корупция в страната, напъните за национализация, липсата на каквито и да било реформи, пълен хаос в законодателството и както се вижда напоследък - провал при управлението на кризата свързана с вируса.

  А кой ще дойде на власт - това ще каже народа на предсрочните избори!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 85. 85 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  До коментар [#66] от "Баба Яга":

  "С 0,4% подкрепа.."

  Знаем, че вие сте "онези 80%"! 😂🤣

  Личи си и по коментариге ви!

 86. 86 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#72] от "bgkurshum":

  Изгубени 10 години без никакъв смисъл. Вчера по БНТ Цветанов каза, че усещането на местните им структури е за връщане в 90-те. Това постигна ГЕРБ, докато междувременно Естония, Чехия, Словения и дори Словакия и Румъния вдигнаха стандарта си значително и доближиха средно-европейския. Да не говорим за щетите от глупавата ни външна политика " Ние никога нямаме мнение", съответно нямаме и приятели, може би без Турция на Ердоган, която вече цял ЕС знае,че обслужваме. Срам!

 87. 87 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 858 Неутрално

  едно се разбра ,милицията е командвана от сарите,затова не изволниха оня циркаджия шефа на областната дирекция...протеста на ДПС беше с протекции и 100% е бил заявен след този на ДБ..ама като има зависими милиционерски шефове ...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 88. 88 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#82] от "Баба Яга":

  ЕНП е една дълбоко компрометирана и до болка безпринципна организация, която има една цел - да преброи колко хора са нейни. Лидерът е отхвърлен, политиките невъзможни поради безпринципността на тази широка коалиция включваше Меркел и Орган ?!. Обаче именно това е причината те да не изключват никого. Така че ако ДСБ излезе от ЕНП ще е по нейна инициатива.

 89. 89 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#60] от "venelingeologia":

  Пич от 1979 до 1993 г крака ми е бил на това място! Ако знаеш колко съм си драл краката по камъните на които дебаркира Бойкиев?
  Интересно ми е само някой ще попита ли от къде е милиарда вложен в тази марина???

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 90. 90 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  [quote#80:"Рим"]
  —цитат от коментар 83 на Баба Яга
  Я кажи сараите на др. Костов за какви заслуги са и с какви пари са купени?[/quote]

  Иван Костов няма сараи. Той живее в къщата на жена си.
  Няма къща също в Барселона, няма пачки и злато в чекмеджетата на шкафчетата си и няма повдигнато нито едно обвинение за злоупотреби!
  Ако някой е на друго мнение или има доказателства срещу него, никой не му пречи да изприпка до комуниста гешев, който знаем че мрази приватизацията по политически причини, и да бъде образувано така чаканото от всички поколения касти от комунета в България дело срещу ИВАН КОСТОВ….


  Иван Костов "Свидетелства за прехода 1989-1999 г." стр. 12

  "….Никога не съм се надявал на признание. За мен са валидни "парадоксалните заповеди" на Кент М. Кийт:
  -Хората са нелогични, неразумни, и егоцентрични. Обичайте ги все пак.
  -Ако правите добро, хората ще ви обвинят в егоистични скрити мотиви. Правете добро, така или иначе.
  -Ако сте успешни, печелите фалшиви приятели и истински врагове. Успявайте все пак.
  -Доброто което правите днес, ще бъде забравено утре. Правете добро във всеки случай.
  -Честността и откровеността ви правят уязвими. Бъдете честни и откровени, каквото и да ви струва.
  -Най-големите мъже и жени с най-големите идеи, може да бъдат убити от най-малките мъже и жени с най-ограничено мислене. Въпреки това, мислете мащабно.
  -Хората предпочитат аутсайдерите, но следват само победителите. Борете се за няколко аутсайдери все пак.
  -Това което изграждате с години, може да бъде унищожено за една нощ. Изграждайте, каквото и да се случва.
  -Хората наистина се нуждаят от помощ, но могат да ви атакуват, ако им помогнете. Помагайте им, както и да ви отвръщат.
  -Дайте на света най-доброто от себе си и ще ви ритнат в зъбите. Въпреки това давайте на света най-доброто което имате.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 91. 91 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 2250 Неутрално

  До коментар [#25] от "proventuss":А най-десен е Баце ти! Който ще прави държавна петролна компания! Защото е десен, нали? 🤣😂
  —цитат от коментар 36 на vassilun


  Не си губи времето с това нещо - толкова му е празно междуушното пространство, че една проста мисла не би могла да се свърти там...

 92. 92 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#72] от "bgkurshum":Изгубени 10 години без никакъв смисъл. Вчера по БНТ Цветанов каза, че усещането на местните им структури е за връщане в 90-те. Това постигна ГЕРБ, докато междувременно Естония, Чехия, Словения и дори Словакия и Румъния вдигнаха стандарта си значително и доближиха средно-европейския. Да не говорим за щетите от глупавата ни външна политика " Ние никога нямаме мнение", съответно нямаме и приятели, може би без Турция на Ердоган, която вече цял ЕС знае,че обслужваме. Срам!
  —цитат от коментар 86 на observador


  Интересно, как са поканили опозиционера Цветанов в "обществената" на мутрите БНТ?
  Използвам случая да приканя протестиращите, да правят задължителна спирка с възгласи ОСТАВКА пред сградата на тази овладяна от върхушката на герб медия!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 93. 93 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#84] от "Рим":

  Няма да бъде по-различно, ако не ни научи опитът от пурвите избори в РБ, дето пак спечелиха комунистите, на фона на най-емоционалните протести в историята ни, на Орлов мост.... Ако Радев не направи партия (Бсп е компроментирана, но хората са с къса памет!), в момента ще бъде нещо такова - Бойко - 23%, БСП - 22%, ДПС 8 % Слави - 8% Дясна коалиция (да се надяваме?) 8%, ВМРО - 5-6 % , някоя формация като БОЕЦ - 4-5 % И каква ще бъде промяната, конкретно? Никой няма да има истинска власт, ще стане едно размиване на отговорности и повсеместно крадене. Нима не го предвиждаш това, какво като си си харесал някоя партия, и аз съм си харесал БОЕЦ, но нима това значи, че трябва д ане мислим в перспектива?

 94. 94 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  Цветанов каза, че усещането на местните им структури е за връщане в 90-те
  —цитат от коментар 86 на observador


  Карайте я вие на "усещания", те хората си живеят живота и богатеят, умнокрасивите тъпанари са вглъбени да си изучават усещанията. По колко ви плаща Прокопов на усещане? Десет копейки?

 95. 95 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Фриволната употреба на понятието "дами" някаква обида към некъпаните торби на снимката ли е, или е относно сърцатия Бойкикев?

 96. 96 Профил на tinkerer
  tinkerer
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Доган дали не го е било поне малко срам пред всичките нормални симпатизанти на ДПС, много от които вероятно бедни, да му видят замъка и охолството в което живее на техен гръб?

 97. 97 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  На смимките - окупираната държава и жандармерията платена с публични средства, която вместо българския народ защитава окупаторите.

 98. 98 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Тези са гвардията на Доган. Не четат български и не са българи, поради което са лесно манипулируеми. Щом лидерът им Карадайъ е ”убеден”, че акваторията е доганова, какво да мислят редовите, които са на догановата хранилка. Карадайъ нарочно се прави че не знае , за да убеди белите шапки, че са дошли да спасят доган от българите. Това е класическо насъскване на, еническа основа. Каеадайъ да бъде разследван за това противопоставяне на два етноса!

 99. 99 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  До коментар [#49] от "K2":Да, но надеждата да се случи случка в Лукойл, някак си парадоксално за разградската парадигма минава през.... Гешев. Който вече влезе остро на два пъти в краката на Златев.Да видим. Да видим и позицията на Дневник. Те както обикновено ще се правят че са за гъби, докато съставят редакционната си политика.
  —цитат от коментар 54 на Sadio Mane


  Икономедия ще защити жертвата Златев така както защити и жертвата Божков.

  Икономедия винаги е поддържала каузата на обикновения човек смачкан от репресивната машина на тоталитарната държава.

 100. 100 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Весело

  До коментар [#27] от "inn":

  Интересува се, но повече НАП се интересува КОЙ и плаща, от кого зависи кариерното развитие на хората в нея, та затова ще проверява доходите на Трайчо Трайков, ще ни прави ревизионни начети и проверки на нас, нормалните хора, а за сараите - или добро, или нищо ! Момент, това не се ли казваше само за мъртвите ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK