Прокуратурата разследва държавна измяна, атакува протестите и президента през Божков

Прокуратурата разследва държавна измяна, атакува протестите и президента през Божков


Специализираната прокуратура започва разследване по Глава първа от Наказателния кодекс - за държавна измяна, диверсия, предателство и други престъпления срещу републиката. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева с изявление в сградата на Съдебната палата. С него тя анонсира, че прокуратурата ще разпространи материали и доказателства, от които щяло да се разбере как обвиняеми, действащи политици и журналисти действали в синхрон срещу прокуратурата, като се опитвали да попречат на водени разследвания.


От думите й не се разбра за какво точно разследване и за какви доказателства говори, но се разбра, че всичко се случва в реално време - докато тя прави изявлението, прокурорите дават разрешения за разпространяване на доказателства.


Нова атака срещу президента
Милева на няколко пъти повтаряше, че ще бъдат разкрити връзки между обвиняеми, политици и медии (и традиционните послания на главния прокурор за "откраднатото от българския народ") и след това намеси имената на обвинияемите Цветан Василев и Васил Божков (също редовно споменавани в изказванията на главния прокурор).


Само няколко минути след финала на изказването на Милева от специализираната прокуратура обявиха, че от разследването за организирана престъпна група срещу бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай, са отделени материали в друго разследване - по глава Първа от Наказателния кодекс.


Текстовете по тази част от кодекса са за престъпление срещу републиката, което включва измяна, предателство, диверсия и други, а наказанията, които се предвиждат са от 10 до 20 г. затвор, доживотен затвор, включително и най-тежкото - доживотен затвор без право на замяна. От съобщението на прокуратурата обаче не личи по това разследване да са повдигнати обвинения на когото и да било.


Информацията все още е откъслечна, но от изявлението на Милева, разпространените записи и съобщение в "Туитър" на главния прокурор - се разбира, че отново атакуват президента Румен Радев. Включително и с публично отправен въпрос и критики към него и позицията му през последните дни.


От прокуратурата от една страна казаха, че подкрепят правото на протест, от друга заявиха, че протестите се използват от обвиняеми за техни интереси.


С кого говори Божков


Мотивирайки се за пореден път с особения обществен интерес и "отговорността пред българските граждани и обществото за запазване на правовия ред в страната", прокуратурата разгласява част от събраните доказателства по разследването.


Става дума за четири телефонни разговора на обвиняемия Васил Божков, който е подслушван със специални разузнавателни средства. Прокуратурата разпространява както звуковите файлове, така и текст на разменените реплики. От съобщението на държавното обвинение се разбира, че два от разговорите са проведени с журналиста Огнян Стефанов (издател на "Фрогнюз"), един е с неустановен човек и един от разговорите вероятно е с депутата от групата на "БСП за България" Александър Паунов.


Те са проведени съвсем наскоро - на 10 юни, както и на 9, 10 и 12 юли и в тях се обсъждат някои от актуалните събития в страната - публикациите на Васил Божков срещу премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов, протестите срещу властта и какви стъпки смята да предприеме Божков. Това означава, че разговорите на обвиняемия бизнесмен, който се укрива в Дубай се подслушват.


Малко по-късно Божков реагира на твърденията на прокуратурата с публикация във фейсбук - основният му начин за комуникация. "#Хунта, "разтърсващите доказателства" можехте да ги прочетете и тук или да ги чуете в интервю. Подгответе още 19 обвинения. Подкрепям протестите срещу вас от първия им ден и ще продължавам да го правя. Докато дадете #оставка. Докато получите #възмездие", написа той.


Сийка Милева: Прокуратурата е подложена на безпрецедентен натиск


"Всяка съдебна система, основана на върховенството на закона, се нуждае от силни, независими и безпристрастни прокурори, които са готови да разследват лица, независимо от тяхното влияние в обществото. Поддържането на независимо обвинение трябва да е в интерес на обществото", започна с изявлението си говорителят на главния прокурор.


Тя цитира решения на Европейския съд по правата на човека, според които в едно демократично общество както съдилищата, така и разследващите власти трябва да останат свободни от политически натиск и отново повтори тезата на главния прокурор Иван Гешев, че днес българската прокуратура е подложена на безпрецедентен натиск, който не е само политически.

"Атаки, в които участват някои медии, а вече открито се включиха и политиците с обобщаващи призиви за законност и демокрация, без да кажат какво незаконно и недемократично прави прокуратурата. Продължението на тези атаки предстои и следващата стъпка е посочена от лица, привлечени към наказателна отговорност - да бъде унищожена прокуратурата, за да си запазят присвоените средства", заяви по-рано днес Милева.

"В този момент наблюдаващите прокурори от специализираната прокуратура издават разрешение по 198 от НПК (разрешение за разгласяване на материали по разследване - бел. ред.), което ще позволи в следващите часове на българската общественост да станат достояние доказателства за опити за влияние на обвиняеми лица, за избягване на разследвания за извършени от тях много тежки престъпления", обяви Милева.


Прокуратурата разследва държавна измяна, атакува протестите и президента през Божков

© Велко Ангелов


По думите й имало доказателства как бизнесменът Васил Божков и бившият мажоритарен собственик на КТБ и подсъдим по делото Цветан Василев си партнират с "честни" политици и "свободни" журналисти. Не се разбра нито от изявлението, нито от разпространените материали - има ли връзка и каква между двамата или имат предвид отделни контакти на обвиняемите.


Милева обяви, че има и доказателства как, използвайки справедливите искания на по-голямата част от протестиращите граждани, обвиняеми лица, формирали чувство на недосегаемост през последните години на Прехода, използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата и да предотвратят изправянето им пред независимия български съд на база събраните доказателства.


В духа на призива на главния прокурор Иван Гешев от преди няколко дни към президента Румен Радев да отговори на някои въпроси, Милева обяви и днес, че прокуратурата чака отговор от държавния глава.


Прокуратурата разследва държавна измяна, атакува протестите и президента през Божков

© Туитър/Иван Гешев


"Как концепцията му за "прокурорски рекет" и за "мафията" в прокуратурата кореспондира с доказателствата, посочени открито днес пред българското общество за връзки на представители на организираната престъпност със случващото се в последните седмици и особено през последните дни", отправи въпроса Милева.


По-рано днес и главният прокурор Иван Гешев направи подобен анонс в Туитър, където публикува: "Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!" Повод за публикацията му бе позицията на посолството на САЩ, което обяви, че подкрепя протестите и че правото на мирно събиране е основна демократична ценност.


"Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона", се казва още в публикацията.


Гешев обвини Радев в подкрепа на бегълците от правосъдието


В нов статус в Туитър по повод на разпространените доказателства, главният прокурор атакува президента, че "Политици и олигарси да плащат на провокатори, за да употребят гражданската енергия, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията - Радев, подкрепи бегълците от правосъдието."Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (523)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Гербературата в защита на Базе, Горанов и Пеевски. Нито дума за записите и снимките на БХ... Жалка работа!

 2. 2 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Когато влезем в еврозоната, ще стане невъзможно да се обират банки. Както всички знаем, това е коронният номер на остатъците от БКП. По време на прехода те са ограбили 9 (девет) банки. С приемането на еврото след две години ще се освободят 18 милиарда лева, които в момента са блокирани, за да поддържат валутния борд. Целта на другарите са тези пари. Точно затова са се прицелили, с всичките си последни сили в тези избори, за да може те да са на власт, когато парите станат налични. Този обир за тях буквално е жизненоважен и затова прибегнаха до отчаяния ход да осветлят всички свои подразделения. Сега цяла България знае, че БСП, ДПС, партията на Чалгаря, Атака и ДБ са всъщност БКП, които се готвят за своя реквием.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 3. 3 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Значи да знаете, ако довечера излязат 50 000 души, утре ще се появят разговори и с тавариш Путин и Ким Чен Ун. Така че внимавайте.

 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  Ха-ха-ха, ГешеФФ наистина иска да Му счупи държавата, докато Боеко е зает да обяснява демокразията на Херо.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  Не знам колко верни са тези записи, но ако прокуратурата смята, че някой може да изкара десетки хиляди хора на улицата, значи е болна от параноя по Путински. Може да го направи омерзението и гнева към Гешев и Борисов.

 6. 6 Профил на GM
  GM
  Рейтинг: 521 Любопитно

  А едни други прости записи нещо?

  "Давайте БЪЛГАРИ, да се съберем и да строшим на ламята главата!!!Ма аз баш тогава не мога да дойда, че ми излезна една работа..."
 7. 7 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2699 Неутрално
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  И, естествено, довечера ще съм на протеста.

 9. 9 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Тиквеният каскет с петолъчка съвсем изтрещя!!!

 10. 10 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Кога ще чуем най-сетне записи и с Ахмед Доган и Делян Пеевски?? Защо никога не се появяват техни компрометиращи записи ??! Те най-честните ли са, и просто няма за какво да бъдат уличени, или всъщност ........ те управляват всичко??!

 11. 11 Профил на The Rock
  The Rock
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нека психиатрите влязат сега!

 12. 12 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4129 Весело

  😁😁😁😁😁😁😁😁😁
  Еваларката, като усетиха, че всичко до момента ще се провали, сега и в държавна измяна ги обвиниха. Пак да споделя, дреме ми за Божков или Василев, но Българската прокуратура е смешна и жалка 😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 639 Неутрално
 14. 13 Профил на 88
  88
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В записите Божков се подиграва на израсналия в антифашистко семейство Христо Иванов, който сега спонсорира. Видов ден! Бу-ха-ха! Няма такъв кеф, затова обичам истина. Протестите бяха дотук.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Няма нищо по-лесно от връщането на Цветан Василев, който се "укрива" в Белград.

  Белград не е в Патагония, на о-в Борнео или някъде из Хималаите, той е на 5 часа път от София с кола. Държавният глава на Сърбия се казва Вучич, близък приятел на Бойко Борисом (който му строи безплатен поток да купува газ от Путин).

  Сигурен съм, че Вучич знае къде се "укрива" Цветан Василев. Пък току-виж го и "открил".

  Що досега това не се е случило вече 5 години?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Продуцентурата на Гешев се е изпуснала в бързината. Единият от записите е с два независими канала за гласа на Божков и гласа на неизвестен мъж. Останалите три записа са с миксирани канали - и в двата се чува едно и също.
  Дали това издава оперативно-технически подробности на СРС-то или е етап от евентуални монтажно-продуцентски манипулации на записите?
  Във всички случаи този конкретен запис с двата канала трябва да се експертизира внимателно, защото прилича на радиопиеса - един си говори нещо в единия микрофон и иска пари, а Божков (на снимката неговия глас е горе) казва едни реплики в другия микрофон, които като се извадят от контекста стават за всякакъв разговор.

 17. 17 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  БСП ще дават пресконференция на пожар, защото депутата Паунов от БСП е участвал в заговор срещу държавата !!!

  Всеки нормален човек, още от самото начало усещаше, че има нещо гнило в тези спонтанни протести .

  Единствено спонтанни са на Христо Иванов привържениците, но те са по-малко от платените и както казва Божков са лумпени и тълпа!

  Който иска да ходи тази вечер на протест и да подкрепи Божков и пРезидента, че организират държавен преврат!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 18. 18 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Четох разговорите в други медии - ако това е престъпление срещу републиката, то половината българи в момента водят подобни разговори. Всички са за кауша - стига магистрали, затвори трябва да се строят, Бате! (ирония бе - пояснение за някои от гьоновете тук)

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 19. 19 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 674 Неутрално

  99% от протестиращите нито Огнян Стефанов, нито Васил Божков, нито БСП възприемат като някакъв авторитет. Живи и здрави!

 20. 20 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Съжалявам за протеста. Има повече от важни искания. Но тази алтернатива е също толкова мрачна - Радев и някакви марионетки и поличтически нафталини. Какво ще правим?

 21. 21 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Тези записи доказват по безпрецедентен начин само едно - единствената реална алтернатива се казва "Демократична България", Христо Иванов се казва лидера, който е необходим повече от всякога на България.

 22. 22
  clarkv622
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  Между другото, едно заглавие ме подсти, че преди 230 годин бяха сринали една сграда и бяха сложили табела "тук ще се танцува". Едни без гащи платени жълтопаветници и после бяха резнали една тиква. Някой нещо по въпроса, че не съм си пил кафето.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Е то не трудно да се сети човек, че парите са в тях и в момента са на пазар за нова власт .....
  Жалко за идеалите на протестиращите

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#5] от "spiegel":

  "...ако прокуратурата смята, че някой може да изкара десетки хиляди хора на улицата..."

  ... за 15,000 лева - по 30 стотинки на човек. :))))))

  Егати идиотите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 332 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мизийски":

  Банки се ограбват и източват по целия свят. Разликата е, че в другите страни виновните са в затвора, а у нас са в парламента. А баце да не мислиш, че ще ги даде на народа тия 18 милиарда? Това знаеш ли колко къщи в Барселона са. Има да праска миски до второ пришествие.

 27. 27 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Гешев настъпва мотиката.
  Явно не разбира проблема.

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#8] от "spiegel":

  "И, естествено, довечера ще съм на протеста."

  Ще се чуем, за да не се загубим в тълпата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Daniel Georgiev
  Daniel Georgiev
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Обаянието на губещия - сияние зад хоризонта!

 30. 30 Профил на liz31552545
  liz31552545
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Жалки, девалвирали клоуни! Както казах, направо да направят ТВ канал за актуални пикантерии. Аз не се съмнявам, че Божков иска да яхне протеста. Само че този протест е точно против него, Цв. Василев,Цв. Цветанов и всякаква друга мафиотизирана паплач също. Но на първо място против Бойко, лудия Гешев и против конституционната рамка , позволяваща такива аномалии като тях да са безконтролни!

 31. 31 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 713 Неутрално

  А Болен кога? А ТриперО?

 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3110 Весело

  Ха ха егати саветцката прокуратура!

  klimentm
 33. 33 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Прокурорите са дебили
  ЦИТАТ
  По думите й имало доказателства как бизнесменът Васил Божков и бившият мажоритарен собственик на КТБ и подсъдим по делото Цветан Василев си партнират с "честни" политици и "свободни" журналисти..
  КОМЕНТАР
  Откога в една демократична държава като Република България партньорството с "честни" политици и "свободни" журналисти е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА и може да се наказва с от 10 до 20 г. затвор, доживотен затвор, включително и най-тежкото - доживотен затвор без право на замяна.

  Това само Сталин си го е позволявал!

  Да дойдат санитарите!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 34. 34 Профил на Евгени Джибов
  Евгени Джибов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Колко жалки хора,в името на парите се продават като...

 35. 35 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Значи да знаете, ако довечера излязат 50 000 души, утре ще се появят разговори и с тавариш Путин и Ким Чен Ун. Така че внимавайте.
  —цитат от коментар 3 на stanchopansa


  Е ТУК Е ИСТИНАТА!
  Даже и с БРЕНДО ше гоявори ЛИЧНО Христо Иванов и КОСТОВ!

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  А с разследването за пръскачките, какво стана?! ;)

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Каскет-турата май е на някакви сериозни субстанции. Каскета няма ли най-накрая да се самоарестува и да ни оттърве от глупостта си? Поредната сътворена малоумна дивотия. Същата като обвиненията на Бобоков :)

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 38. 38 Профил на Stoyan Turlakov
  Stoyan Turlakov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Прокуратурата скоро ще разследва и кацането на Луната хахаха

 39. 39 Профил на DeepFake
  DeepFake
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ilian Vassilev
  34 mins ·
  Последният гърч на Иван Каренин, удря във всички посоки. Срещу президента държавна измяна, след като знае че няма такъв състав, срещу Огнян Стефанов и "политици".
  Гешев дори пусна инсинуацията че е съгласувал своите действия с американското посолство и внушава че след визатата на посланик Мустафа при Борисов ще има арест на топ политик.
  Мога само да ви уверя, че американското правителство НИКОГА няма да застане в защита или да оправдае действията на този главен прокурор.
  Да напомня не може да бъде престъпление Божков, който не е осъден да прави партия или да провежда политически разговори. Или да дава пари от своите на когото и да било.
  Дори да иска да сваля правителството или Гешев или Борисов. Напълно легимина цел, още повече че има законно право да защити себе си и близките си, които бяха арестувани /нали мачото Гешев обича да арестува жени/. На всичко отгоре статута на обвиняем не го лишава от никакви права. Не означава НИЩО.
  Нито пък Огнян Стефанов. Нищо в тези разговори не издава пък че са ОПГ, освен в милиционерското съзнание на Каренин. Фрогнюз са важна трибуна и атаката срещу журналиста е поредната поръчкова операция на Каренин.
  Както посочих по-рано, Борисов при всичките му кусури, все пак се удържаше в някакви рамки на приличието. Отстъпленията от демокрацията в последните години са основно дело на директния контрол върху властта от страна на Доган и Пеевски, не толкова на Борисов. Тя за това и оставката му вече стана неизбежна и необратима - защото отказа да се разграничи от тях.
  В този смисъл Гешев и Пеевски са основните опасности за демокрацията и развитието на страната.
  Само си представете фюрер Каренин какво би направил ако беше на мястото на Борисов с протестите. Видяхте директния му контрол върху жандармерията в Бургас какво произведе.
  За това пийте кафе пред хотел Берлин, протестирайте на плажа, и пред БНТ и атакувайте епицентъра на злото - модела на Доган-Пеевски-Гешев и Борисов. Оставката на ВСС е точно толкова необходима, както и тази на Гешев и Борисов.
  И не забравяйте - оставката и отстраняването на Кошлуков е не по-маловажно защото истината за проблемите и решения има нужда от обществената трибуна.

 40. 40 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Тези записи показват на чия страна са американците и откъде Гешев има тия записи. Никой освен тях не може да подслушва Уатсап, Вайбер и другите месинджъри и VOIP приложения.

 41. 41 Профил на yoceto
  yoceto
  Рейтинг: 234 Неутрално

  дневник, защо криете записите с Божков, които прокуратурата пусна?! Божков, БСП, журналисти.. какъв скандал само!

 42. 42 Профил на tinkerer
  tinkerer
  Рейтинг: 576 Неутрално

  OPSEC-a на Божков е кръгла нула. От записите единственото, което ми стана ясно е, че някакви мижитурки му сервилничат, а на него много му се иска да чувства като кукловод, но реално, признаци или доказателства за това няма. най-много да е изпратил десетина провокатора от ултрасите на Левски. голям праз.

 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  Ся, аз чакам да разбера с какви пари РистЮ и РаданЪ са купили лодката и камерата, дето ходиха да пра'ят преврата на Росенец. Тия непеошки са свикнали да 'зимат кинти.
  Кат казах кинти, някой да ме светнт къде ги дават, че нещо се съм валат.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  :)) По тия дни на протести всеки е имал поне 10 по "пиперливи разговори" за МУТРИТЕ. Не е ясно кое е държавна измяна!?? Или това ще стане по късно :)

 45. 45 Профил на unite
  unite
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Чутовни разкрития на прокуратурата! Бочко, Влади, Каскетя са бетон за 10 г. напред!

  На всичкото отгоре стана ясно, че записите са продуцирани с

 46. 46 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1347 Весело

  Протестите бяха дотук.
  —цитат от коментар 13 на 1908


  Да. Довечера просто ще се разходим 50тина хиляди души да споделим някои съображения за мафията начело на държавата. И утре. И вдругиден.

 47. 47 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  П С И Х И А Т Р И Я !!!

  ОСТАВКА бе, функционално-неграмотни тъ.пун.ге.ри!!!

 48. 48 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не са обиквовени записи, а официални СРС. И са брутални.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Неутрално
 51. 51 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Аз приключих и с ДБ, и с ДСБ.

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#39] от "DeepFake":

  ЕВАЛА!!!!

  Довечера на протеста искам 50 хиляди граждани!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Сийка Тъпото как ли се е издигнала дотук? Имам някои предложения.

 54. 54 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  Няма нищо по-лесно от връщането на Цветан Василев, който се "укрива" в Белград.Белград не е в Патагония, на о-в Борнео или някъде из Хималаите, той е на 5 часа път от София с кола. Държавният глава на Сърбия се казва Вучич, близък приятел на Бойко Борисом (който му строи безплатен поток да купува газ от Путин).Сигурен съм, че Вучич знае къде се "укрива" Цветан Василев. Пък току-виж го и "открил". Що досега това не се е случило вече 5 години?
  —цитат от коментар 15 на Norman Granz


  Щото това, което говори по интервюта за фалита на КТБ, не бива да придобива форма на показание пред съд.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 55. 55 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#10] от "Alex Ivanov":

  Забелязах, че има хляб в теб и затова ще ти обясня. Ако се изправиш срещу цялата мафия наведнъж ще бъдеш размазан. Когато насъскаш едната половина да унищожи другата половина, тогава ти остава да се бориш с половин изтощена част. Шансовете да спечелиш се увеличават с геометрична прогресия.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 56. 56 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 630 Любопитно

  До коментар [#51] от "Sadio Mane":

  "Аз приключих и с ДБ, и с ДСБ."

  В смисъл Севда ти забрани да ги коментираш, или ти сам се отказваш?

 57. 57 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2305 Неутрално

  Значи да знаете, ако довечера излязат 50 000 души, утре ще се появят разговори и с тавариш Путин и Ким Чен Ун. Така че внимавайте.
  —цитат от коментар 3 на stanchopansa


  Г.н Божков е стиснат,няма да плати за 50 000.

 58. 58 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 8 Весело

  тези продължават да наливат вода в мелницата на протестите. сега ще се мобилизират още повече хората, защото обвинявайки ги, че са купени от Божков или който да е ще е ги накара да са още по-настървени. Браво! Гешев Обединител!

 59. 59 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 272 Гневно

  А разговорите на Борисов за Мишо Бирата, кърджалийската и други кога ще разследвате?

  Снимките? Кога?

 60. 60 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Не знам Божков на кой е плащал ама повечето си ви мразят напълно безплатно

 61. 61 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 946 Неутрално

  До коментар [#10] от "Alex Ivanov":

  Ще чуем при друга власт, не при тази.

 62. 62 Профил на Sadio Mane
  Sadio Mane
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Гешев благодари на американското посолство. Пак толкова многозначително, колкото бе и тяхното изявление вчера.

 63. 63 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 409 Весело

  Къде са записите...
  Защо сте ги пропуснали.
  Нека хората чуят, как Божков нарича Радев фигурнт, как се хвали , че бил направил щаб на протеста и насочвал лумпените през социалните мрежи.

  Щяло да има протести до служебно правителство , което да бъдело съветвано от Божков

 64. 64 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1865 Неутрално
 65. 65 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 272 Гневно

  От този разговор разбрах, че прокуратурата послушва всички....

 66. 66 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  А признанието вчера на Бабикян, че плаща, за да мУ счупи държавата, няма ли да се самосезират?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 67. 67 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 382 Весело

  Гешев с жалките си опити да замаже положението май се опитва да изкара 100 хиляди на площада довечера.

 68. 67 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Сийке, що се излагаш с на Гешефт простотиите? От Сийка лесно се става урос*ийка, за съжаление ще е за цял живот.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 69. 69 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#5] от "spiegel":

  по принцип има как да се изкарат 10-ки хиляди на протест. Най малкото кнсб и подрепа могат примерно. Не е в това темата. Познавам десетки хора на тоя протест които по абсолютно никакъв начин не допускам да са икзкарани нарочно там. Тва са хора с доходи и професии и най-вече морал. Не са излезли да протестират в полза на някой друг, а за да изразят възмущението си от случващото се в най-различни сфери на държавата ни.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 70. 70 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Държавна измяна????

  Хунтата даде на Божков служебен паспорт, приемаше го в МС по тениска, преправяше закони ...

  Държавна измяна!

  Може би е отмъкнал нещо от МС.
  От някое шкафче...

 71. 71 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3846 Весело

  Очаквайте подробности?!
  Ами те излязоха още преди 50 минути-
  https://prb.bg/bg/news/44611-spetsializirana-prokuratura-obrazuva-dosadebno-proizvodstvo-za-prestaplenie-po-g

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 72. 72 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Аз приключих и с ДБ, и с ДСБ.
  —цитат от коментар 51 на Sadio Mane


  Каскете, ние ще приключим с тебе!

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 73. 73 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#39] от "DeepFake":ЕВАЛА!!!!Довечера на протеста искам 50 хиляди граждани!
  —цитат от коментар 52 на Norman Granz


  Еми то толкова са гласуващите за Да България и Ристьо реформата, няма как да поискаш 200 хиляди

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мизийски":

  Тоя тъпизъм, колко пъти ще го пускаш?! Добре е първо да се замислиш, защо проспахме 10 години с ГЕРБ и досега не влязохме в Евро-зоната?
  Между другото, миналата гпдина като минавах през Хърватия, по ресторантите им спокойно се плаща и с евро. Връщат ти рестото в куни и то съвсем точно, без да те цакат в курса. Значи Хърватия се подготвя отдавна, ние тук и хабер си нямаме какво става и какво правим...!

  Бивш tww09306483.
 76. 76 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  До коментар [#40] от "moreee":

  Глупости.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 77. 77 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Весело

  Подозирам пъкления план на прокуратурата. С тия глупости да изкарват все повече хора, за да изтощят финансово Черепа.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 78. 78 Профил на kdn18621931
  kdn18621931
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ново падение за Радев . Неуспешно активиране от Москва .

 79. 79 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Кога ще чуем най-сетне записи и с Ахмед Доган и Делян Пеевски?? Защо никога не се появяват техни компрометиращи записи ??! Те най-честните ли са, и просто няма за какво да бъдат уличени, или всъщност ........ те управляват всичко??!
  —цитат от коментар 10 на Alex Ivanov


  Или пък просто не си говорят, защото се сърдят един на друг :) :)

 80. 80 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Невероятни събития в България>

  1. Прокуратурата обедини комунисти и демократи и ги изведе на протести
  2. Прокуратурата трансформира доказани мошенници като Васил Божков и Цветан Василев в мъченици за демокрацията.

  Това е ставало само веднъж след Освобождението когато убиецът на младия калфа в Ловеч е бил провъзгласен за национален герой.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 81. 81 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#62] от "Sadio Mane":

  "Гешев благодари на американското посолство. Пак толкова многозначително, колкото бе и тяхното изявление вчера."

  Защото му дадоха записите от Уатсапа на Божков, а тукашните америколюбци бяха се вдъхновили, как г-жа Мустафа подкрепяла протестите. Разберете бе хора, Америка стои твърдо зад Гешев.

 82. 82 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 428 Неутрално

  "Прокуратурата каза, че до края на деня ще извади козове срещу Божков, Василев и конкретни журналисти....
  Гешев не разбра ли, че и за илюзионист не става - липсват му основни качества..."

 83. 83 Профил на i2sail
  i2sail
  Рейтинг: 12 Разстроено

  ДЕПЕСАТУРАТА (a.k.a. ПОРЪЧКОРАТУРАТА) съвсем се хързулна по надолнището ...

 84. 84 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  OPSEC-a на Божков е кръгла нула. От записите единственото, което ми стана ясно е, че някакви мижитурки му сервилничат,
  —цитат от коментар 42 на tinkerer

  ===
  Пък на мен от записите ми стана ясно, че протестите са платени и органисирзни от Божков

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 85. 85 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  До коментар [#77] от "Николай Колев":

  "Подозирам пъкления план на прокуратурата. С тия глупости да изкарват все повече хора, за да изтощят финансово Черепа."

  Обвинявайки няколко десетки хиляди ГРАЖДАНИ, че могат да бъдат купени с 15 хиляди лева, те надминаха и най-разюзданите ми представи за клиничен кретенизъм.

  Довечера ще протестирам ГРАТИС. :)))))

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 86. 86 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  До коментар [#51] от "Sadio Mane":

  Кога си започвал с ДБ, та да приключваш? Или приключваш без да си започнал? ;)

  Бивш tww09306483.
 87. 87 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 264 Весело

  Гербературата в защита на Базе, Горанов и Пеевски. Нито дума за записите и снимките на БХ... Жалка работа!
  —цитат от коментар 1 на Paolo Di Canio


  А "умнокрасивите" радикални комунисти - в защита на диверсанти, шпиони и превратаджии - каква изненада!

 88. 88 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 409 Весело

  Подозирам пъкления план на прокуратурата. С тия глупости да изкарват все повече хора, за да изтощят финансово Черепа.
  —цитат от коментар 77 на Николай Колев


  С тези избори колкото и да излезят на протестите, на изборите Баце пак ще ги спечели, а служебното правителство ще е компрометирано още от сега, защото всеки ще си спомни думите на Божков, че Радев бил фигурант и той ще съветвал правителството му

 89. 89 Профил на nabljudatel222
  nabljudatel222
  Рейтинг: 372 Весело

  Къде тук видяха държавна измяна? Напротив, говори се за спясение на държавата.

 90. 90 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 573 Неутрално

  ПРОТЕСТИТЕ ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА ЛИ СА , НЯМА ДА ВИ СНИГНАТ ЗАТВОРИТЕ БЕ СМЕШНИЦИ

 91. 91 Профил на pesho79
  pesho79
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Според мен прокуратурата лъже и няма как да е подслушвала Божков - подслушвала е този другия Огнян и то най-вероятно у тях или в офиса му.

 92. 92 Профил на Momchil Cholakov
  Momchil Cholakov
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Гешеф, поздравления и то искрени. Успя за толкова кратко време да направиш така, че хората да посрещат единствено със смях, подигравки и ирония всяко действие на мутротурата, упс прокуратурата. Не смятах, че е възможен такъв ефект дори и при целенасочена работа. Очаквам утрешни разкрития за коварен междугалактически заговор, имащ за цел организиране на държавен преврат в рая на земята, нашата родина. Заговорници са марсианци, Вогони и император Палпатин, действащи чрез подставени руски шпиони в президенството и финансирани от комунисти ( така де, къде без комунисти и шпиони). За по-пикантно заговора може да включва и умишлено заразяване с нелечим Вогонски вирус.

 93. 93 Профил на genius777
  genius777
  Рейтинг: 429 Неутрално

  И внимавайте какво пишете тук.После като цъфнат тежковъоръжените в домовете ви и офисите да не се чудите защо. : ) А пък Каренин е само за онези ризи, на които ръкавите са дълги и се вързват отзад.Той става опасен не само за обществото,но и за себе си.

 94. 94 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  До коментар [#43] от "Николай Колев":

  Ако ти си некадърен да не можеш да изкараш пари за една лодка, други хора могат. И аз имам лодка.

 95. 95 Профил на mcmlxxiv
  mcmlxxiv
  Рейтинг: 470 Неутрално

  За дубаеца тълпата пред президентството и търкащите билети са едни и същи балъци.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Между другото, едно заглавие ме подсти, че преди 230 годин бяха сринали една сграда и бяха сложили табела "тук ще се танцува". Едни без гащи платени жълтопаветници и после бяха резнали една тиква. Някой нещо по въпроса, че не съм си пил кафето.
  —цитат от коментар 23 на Николай Колев


  И след още няколко години, всички били с "резнати" тикви на същото място, а брата на резнатата тиква се възкачил като Луи 18 ти

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 98. 98 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Аз приключих и с ДБ, и с ДСБ.
  —цитат от коментар 51 на Sadio Mane


  Но не искаш да приключиш с ДС мафията и марионетките им в прокуратурата.

 99. 99 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Прокуратурата в кръгова отбрана.
  Живеем в свободна държава и веки може да изказва мнение за Гешев. Той не е държавата. Иначе трябва да арестува всчки протестиращи срещу него, заедно с останалите, които не го одобряват, както и тези, които смятат че защитава интересите на Пеев, Домус, Злат, Ковачки.

 100. 100 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2173 Неутрално

  Ква прокуратура, това си е вече Народен съд.

  Аз ако бях прокурор на тез времена, баба ми щеше да се разболее внезапно и щях да си взема отпуск да я гледам.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK