На живо

Коронавирусът в България: отпада карантината за влизащи от Великобритания (хронология)

Коронавирусът в България: отпада карантината за влизащи от Великобритания (хронология)

© Георги КожухаровОбщо 234 са новите случаи на коронавирусна инфекция при направени 4885 PCR теста. Кабинетът удължи срока на обявената извънредна епидемична обстановка до 31 юли 2020 г. Отпада карантината за влизащи от Великобритания и трети страни.


"Дневник" проследи ситуацията в реално време. За разпространението и ефектите на коронавируса по света четете тук.
Областната болница във Велико Търново търси доброволци, които да подпомогнат работата на специализираното ковид отделение, съобщи БНР. Основно от тях се иска да помагат в осъществяването на връзката между ковид отделението, в което са изолирани пациентите с потвърдена коронавирусна инфекция и екипите, с останалите звена на болницата. Доброволците ще пренасят лекарства, консумативи, кръв и документи, като няма да им се налага да влизат и да бъдат изолирани в специализираното отделение.

След публикации във "Фейсбук" стана известно, че сред завършващите СМГ, били заедно на бал, има няколко заразени. От Районната здтавна инспекция (РЗИ) са потвърдили пред Би Ти Ви за поне петима души и допълнили, че "конкретна цифра не може да бъде посочена, тъй като не всички са посочили, че са завършили съответното училище".


Учителите в СМГ, които също са били на бала, са си направили PCR тестове по собствено желание – резултатите им са отрицателни, казаха от ръководството на училището, а същото беше потвърдено и от РЗИ-София.


"Това не е някаква дамга, никой не е виновен, че се е заразил с коронавирус – това е нещо, което се случва и може да се случи на всеки един от нас", коментира директорът на гимназиятая Антоан Тонев. По думите му разбрал за положителните резултати на учениците не от здравните власти, а от самите тях: "Да, децата ми се обадиха, информираха ме. Две от децата са национални състезатели, един по математика, един по информатика. Те са информирали съответно националните комисии, които се занимават с подбор на състезатели, така че всички са информирани", обясни той.

"Гледаме с известно притеснение към зимата, когато може отново да има разпространение на грип тип А и Б т.е. на инфекции, чийто симптоми донякъде се припокриват с COVID-19", заяви пред БНТ зам.-директорът на "Пирогов" проф. Николай Габровски.
"Трябва да се подготвим психологически и материално за един сезон, който ще бъде тежък", подчерта той. Проф.Габровски обаче изрази увереност, че в момента системите на здравеопазване не само в България, но и по света са много по-подготвени за евентуална последваща битка.

"Разбрахме, че коронавирусът е многолика болест. Разбрахме, че знаем за нея много по-малко, отколкото много хора твърдяха, че знаят. Разбрахме, че тя може да бъде доста опасна и то не само за възрастни хора, разбрахме, че имаме средство, с което да я контролираме – изолацията и дистанцията. Разбрахме, че търсенето в много посоки на лекарства и начини да се подобри изходът на заболяването за момента остават неуспешни, каза още зам.-директорът на "Пирогов".

Гръцкитя посланик за мерките на границата

Всеки, който иска да влезе в Гърция през пункта "Кулата-Промахон", трябва да има отрицателен молекулярен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането в страната. Освен това трябва да попълни формуляр за това къде ще пребивава, в случай че се наложи да бъде потърсен от здравните власти. На всеки 15 дни гръцкото правителство разслежда развитието на пандемията в световен мащаб и взема решение за затягане или разпускане на мерките в страната. Това обясни посланикът на Гърция в България Димитрис Хронопулос пред БНТ. По думите му пунктът е централен портал за Гърция не само за българи, но и за граждани на ЕС и трети страни.


Той обясни, че има и опити за злоупотреби и посочи, че е чул слух, според който всеки може да мине границата срещу 150 долара. Посланикът подчерта, че винаги се намират хора, които да се възползват от ситуацията, включително и такива, които предлагат отрицателни PRC, но призова хората да не разчитат на това. "Искаме списък на оторизираните лаборатории в България, които ще правят тестовете. Те са 36 и резултатите от тях ще бъдат приемани", обясни още посланикът. Той подчерта, че приоритет на гръцкото правителство е здравето както на самите гърци, така и на туристите, които посещават страната. "Миналата година 32 млн. души посетиха страната ни и още 5 млн. чрез круизи. Тази година ще бъдат много по-малко, но е трудно да прогнозираме какъв ще бъде спадът. Ще видим в края на сезона", коментира още дипломатът.

Без карантина и тестове за влизащи в България от трети страни

От утре, 16 юли, в България без 14-дневна карантина и без PCR тест могат да влизат всички, които пристигат от следните трети държави: Исландия, Кралство Норвегия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн, Република Сан Марино, Княжество Андора, Княжество Монако и Държавата град Ватикан, Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай и Украйна.


Това нареди министърът на здравеопазването Кирил Ананиев с издадената днес заповед. PCR тест не се изисква и за пристигащи от държави-членки на ЕС (изключение са Швеция и Португалия), Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, както и страни по Шенгенското споразумение. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.


Подробности четете тук.

Служителка от детска градина "Снежанка" в Казанлък е с положителна проба за коронавирус, съобщи Би Ти Ви. Тя е настанена в болницата в Стара Загора заедно със сина си. Регионалната здравна инспекция е сезирала Община Казанлък по случая. Уведомени са директорът, родителите и персонала на градината. От днес тя е затворена за дезинфекция до края на седмицата.

Общо 44 хил. осмокласници с еднократна помощ от 250 лв.

Очаква се 44 хил. осмокласници да получат еднократна държавна помощ през следващата 2020-2021 учебна година. Това стана ясно след решение на Министерски съвет. Размерът на еднократната помощ ще бъде 250 лв. Право на подкрепа за покриване част от разходите в началото на учебната година имат семейства, чиито деца са записани в осми клас на държавно или. общинско училище за предстоящата учебна година.


Необходимо условие за получаване на средствата е децата да живеят постоянно в България и да не са настанени за отглеждане извън семейната среда. Друго задължително изискване е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лв.

Отпада карантината за влизащи от Великобритания българи

Всички български граждани, пристигащи у нас от Великобритания, вече няма да бъдат поставяни под карантина. Заповедта на здравния министър влиза в сила от утре. Това обяви в профила си във Фейсбук министърът на вътрешните работи Екатерина Захариева. "Продължаваме да работим с британското правителство за премахване на карантината в Обединеното кралство за пристигащите от България", допълва тя.Подробности четете тук.

От днес Катарските авиолинии (Qatar Airways) отново изпълняват полети от и до София. През лятото те ще бъдат 4 пъти седмично по маршрут до Букурещ, по който ще летят Airbus A320. След 25 октомври 2020 г. авиокомпанията възстановява предишното си разписание с 11 директни полета София-Доха седмично.


"По време на пандемията, нашата авиокомпания стана най-големият световен превозвач, с пролетени над 50 млн. км и прибрани над 1.8 млн. пътници у дома с около 15 хиляди полета по време, когато почти нямаше опериращи авиокомпнии. Това ни позволи да натрупаме ненадминат опит в обезпечаването на безопасни и надеждни полети, необходими още повече в тези несигурни времена", изтъкна изпълнителният директор на Qatar Airways Group Акбар Ал Бакер, цитиран от пресцентъра на компанията.

С близо 120 млн. лева ще бъдат подпомогнати земеделските стопани в страната по мярката Covid-19 от на Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., съобщи правителствената информационна служба след като Брюксел разреши България да ползва част от парите по програмата за мерки заради коронавируса. Те са за няколко сектора - "Плодове и зеленчуци", "Маслодайна роза" "Винени лозя", "Декоративни растения", "Животновъдство" и "Пчеларство". Размерът на помощта зависи от вида на стопанството.

На заседанието си правителството определи реда, по който работещите на първа линия с коронавируса ще ползват ваучери за 210 лв. Тази възможност бе записана в Закона за здравето. Ваучерите са за минимум 7 нощувки в категоризирани или регистрирани места за настаняване и могат да се ползват еднократно до края на ноември. Парите ще се плащат авансово след издадена заповед от ресорния министър. От помощта ще могат да се възползват медици, служители на МВР и регионалните здравни инспектори и др.

Министерският съвет одобри Споразумение, с което Европейската комисия се упълномощава да сключи от името на участващите държави-членки, предварителни споразумения с производители на ваксини, свързани с коронавируса. Включилите се в Споразумението страни ще имат възможността на следващ етап да купят дози ваксини от производителите на базата на предварителните споразумения за покупко-продажби. Политиките за ваксинация остават по преценка на държавите-членки.

Кабинетът удължи епидемичната обстановка до 31 юли

Коронавирусът в България: отпада карантината за влизащи от Великобритания (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Министерският съвет прие решение да удължи срока на обявената извънредна епидемична обстановка до 31 юли 2020 г. Това бе обявено от здравния министър преди повече от седмица, но сега се взима официално. В мотивите си кабинетът посочва ръста в броя на заразените както по света, така и в България.


"За периода от 9 юни до момента се отчита значително завишаване на броя на дневно регистрираните случаи в страната. Удължаването на извънредната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната, ще даде възможност да се засили прилагането на временни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и опазването на живота и здравето на гражданите", пише още в мотивите.


Целият персонал от близо 300 служители на шивашка фабрика в Димитровград ще бъде тестван след установен случай на заболяла работничка. Това съобщи директорът на РЗИ - Хасково д-р Соня Димитрова, цитирана от БТА.


Заетата в предприятието се е подложила на изследване на друго място в страната и пробата й за инфекцията се е оказала положителна. Още тази сутрин е била направена пълна дезинфекция на помещенията.

Над 36 хил. безработни са започнали работа

През юни броят на започналите работа безработни достига 36 621, като 95.7% от тях са устроени в реалната икономика, сочат данните от месечната статистика на Агенцията по заетостта. Други 434 търсещи работа от групата на пенсионерите, учащите и заетите също са намерили своето ново работно място през юни чрез бюрата по труда. В сравнение с юни 2019 г. се отчита значителен ръст на започналите работа безработни – с 84%. По експертна оценка на Агенцията на старите си работни места – преди COVID-19 кризата, са се върнали 35.2% от безработните.В края на юни Агенция по заетостта отчита 273 367 регистрирани безработни, които са със 7.5% по-малко от май с 61.1% повече спрямо юни 2019 г.

Бившият национал по борба Николай Щерев е починал на 33 години след усложнения от коронавируса COVID-19, съобщава "24 часа", като цитира легендата в борбата Александър Томов. Според Би Ти Ви през юни той е бил приет в болница в тежко състояние, като е бил поставен на апарат за изкуствено дишане.


Повече вижте тук.

За четвърти поред месец от началото на годината Националният статистически институт отчита дефлация в страната. Данните за юни, сравнени с май, показват, че цените на стоките и услугите са се понижили с 0.4%. Спрямо юни 2019 г. обаче има инфлация от 1.6%.


Статистиката улавя и поскъпване при почистващите продукти и дезинфектантите. Повече по темата четете тук.


Коронавирусът в България: отпада карантината за влизащи от Великобритания (хронология)

© Велко Ангелов

Агенцията по заетостта от днес приема заявления на работодатели за запазване на заетостта. Процедурата е продължение на мярката 60/40, чието действие бе удължено до септември. Подкрепата е отново 60% от осигурителния доход на работниците и служителите, но вече за май и ще се предоставя за период до 3 месеца, смятано 1 юли до 30 септември.


На електронния сайт на Агенцията по заетостта, в рубрика "Финансови стимули за запазване на заетостта" са публикувани образците на документи, информация за работодателите, процедура за кандидатстване, съдържаща условията, изискванията, реда и начина за кандидатстване. Документите могат да се подават по електронен път както и на място в съответната Дирекция "Бюро по труда".

Коронавирусът не е минал, нито една държава в света не е отчела, че това може да се прави, което правим ние в България. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, на което по традиция се допускат медиите ,за да предават на живо изявата му.


Коментарът му идва в края на разсъждение за протестите и участниците в тях.


Неслучайно от отличници сме вече в червените зони на почти всички европейски страни. Това си го правим ние с поведението.


Бойко Борисов,

премиер


Борисов предупреди, че "всичко си е вече в ръцете на всеки един човек индивидуално".

При рекорден до момента брой изследвани българи броят на заразените е под 5%, показват последните данни. Вероятната причина за големия брой изследвани е това, че от днес Гърция въведе изискване за влизане на територията й хората да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 ч. преди пресичането на границата.


Общо 4885 теста са направени през изминалото денонощие, а процентът на заразените е 4.79. Приблизително такъв бе процентът заразени и преди ден при близо 1500 теста по-малко.


През последните 24 часа са регистрирани нови 7 случая на заразени медици, сочат данните на Националната информационна система. Те са при двама лекари, 3 медицински сестри и 2 са случаите при друг медицински персонал. Така при общо 536 медицински служители вече е установена заразата.


Очаквано най-много случаи на заразени за последното денонощие има в София-град - 99. Ето и разпределението на COVID-19 в страната.


Хората с кръвна група 0 са по-малко уязвими на заразяване с COVID-19, обяви пред БНТ имунологът Велизар Шиваров. Той обаче предупреди, че това съвсем не означава, че хората с тази кръвна група не могат да се заразят с коронавируса и да стигнат до тежки състояния.


Коронавирусът в България: отпада карантината за влизащи от Великобритания (хронология)

© Велко Ангелов

Нови 234 заразени за денонощие

Общо 234 са новите случаи на коронавирусна инфекция при направени 4885 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал. Най-много са новите случаи в София - 99, следват Пловдив - 24 и Благоевград - 19.


Общо 146 души са оздравели за последното денонощие, 7 са починали. Активните случаи са 3699.


В Гърция се влиза само с PCR тест

От 6.00 ч. тази сутрин желаещите да почиват в Гърция български граждани ще трябва да представят отрицателен резултат от актуален (направен до 72 ч. преди това) PCR тест на английски език, като формулярът трябва да съдържа трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътника. Не отпада вероятността преминаващите границата да бъдат тествани на случаен принцип.


От днес е възстановена и електронната система за декларации с QR код, които влизащите в Гърция също са длъжни да имат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5597 Неутрално

  Засега протестите не влияят на заразените.Това е добра новина.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Е вчера наистина имаме рекорд - 4885 теста.

 3. 3 Профил на vik
  vik
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Засега протестите не влияят на заразените.Това е добра новина.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Това ще го разберем след 2 седмици

  'progressives' is the politically correct word for communists
 4. 4 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 751 Неутрално

  234 нови случаи и 146 излекувани за денонощие.
  В Русия от месец излекуваните са с няколко хиляди повече от новозаразените за деноноюие.
  Явно Братушките се справят по-добре от Тиквата.

 5. 5 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Който иска да щипне до Гърция - няма избор. Не се заблуждавайте, че държавата се е загрижила за здравето ви.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5597 Неутрално

  До коментар [#3] от "vik":

  колко хора има на протеста в София ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 467 Весело

  "Живей и остави ги да умрат"

  (...щом искат)
  Имаше такъв Джеймс Бонд- филм (ツ)

 8. 8 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3374 Неутрално

  Като видях резултатите, реших – Мангъров е направил преврат и управлява, без да сме разбрали. Баце го няма ни в Тойотата, ни по телевизора, НОЩ-та си мълчи, народът свободно си се разболява, щото нали така трябва. Трябва да си добием СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ!
  Народе, какво става?
  Ще сринем болниците!

 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  До коментар [#3] от "vik":

  До тогава, я камилата, я - камиларя.

 10. 10 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  Ами след тея протести,Софето трябва да гори след 10ина дни,що ли не ми се вярва!

 11. 11 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 450 Неутрално

  камунисти са най--нещастните

 12. 12 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  ако нямаше протести, заглавието щеше да е друго.

  сега партийната линия е "радев - демократ", пък ако паднат някои мърцина, колко му е - друг ще е виновен.

 13. 13 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  До коментар [#4] от "bib45647808":

  Тъй като там всичко е толкова добро, не обясните ли защо (например) Чечня. от вчера, забрани на руските граждани да влизат на тяхна територия?:))

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4385 Неутрално

  Лаборатория в Благоевград да имаш, жулят с 3 пъти по-скъпи тестове, опашки по 100 метра.
  Иначе, гръцки собственици като бонус за разходите и загубеното време добавят по една безплатна нощувка, и така разходите за тестове на едно четиричленно семейство се разделят между тях и собственика на хотела. Похвално.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  " Общо 234 са новите случаи на коронавирусна инфекция при направени 4 885 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал. Най-много са новите случаи в София - 99, следват Пловдив - 24 и Благоевград - 19."

  При толкова направени теста - това е резултата, очаквано ! Вдигнем ли тестовете, резултата ще бъде 300 +, за съжаление......
  А толкова малко беше необходимо да правим, за да си останем под 100 + заразени.....Изтървахме положението !

 16. 16 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 630 Любопитно

  До коментар [#8] от "Alexander97":

  Като видях резултатите, реших – Мангъров е направил преврат и управлява, без да сме разбрали. Баце го няма ни в Тойотата, ни по телевизора, НОЩ-та си мълчи, народът свободно си се разболява, щото нали така трябва. Трябва да си добием СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ!Народе, какво става?Ще сринем болниците!
  —цитат от коментар 8 на Alexander97


  И какво предлагаш? Боригов въвежда извънредно положение, пълна "карантина", слага КПП на улиците и забранява събирането на повече от двама на едно място?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5597 Неутрално

  До коментар [#11] от "julesta":

  Права си. Не щат да си ходят !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5597 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  Нашите обаче цени не свалят.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4385 Неутрално

  До коментар [#18] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Така е, такъв жест родни мутротуроператори не могат да направят, те не могат и да го проумеят .

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4385 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":

  Много хора напъват към Гърция и се тестват.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 21. 21 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Бавно и тежко, кат директор на винпром, иде и ЧУМАТА.

  В северен Китай (техната "Вътрешна Монголия") е трета степен аларма от 4 възможни
  https://www.24chasa.bg/novini/article/8779725

  В самата Монголия също е тръгнала
  https://news.bg/world/15-godishno-momche-pochina-ot-bubonna-chuma-v-mongoliya.html

  И в Колорадо, засега по животни
  https://www.golos-ameriki.ru/a/colorado-bubonik-plague-squirell/5502701.html

 22. 22 Профил на инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  инж. Ганев - малцинство от 5.87%
  Рейтинг: 318 Неутрално

  "При толкова направени теста - това е резултата, очаквано ! Вдигнем ли тестовете, резултата ще бъде 300 +, за съжаление......А толкова малко беше необходимо да правим, за да си останем под 100 + заразени.....Изтървахме положението !
  —цитат от коментар 15 на samoedin

  +++
  При вчерашното тестване : 4.79%.

  Руският посланик : 80% русофили. Проф. Иво Христов : 80% дебили. Корелация, нали?
 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  До коментар [#19] от "hamiltonf":

  Разбира се, че могат и искат до го направят, ама би се приело като неуважение към усилията на правителството да им намали ДДС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 36 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alexander97":

  Всички ще умрем, хипохондрико, разбери го. Едни ще умрат достойно, живейки свободно живота си, други в страх и паника от всичко.

  Може утре да ме блъсне кола или някой да ме застреля, но поне ще знам, че съм живял като свободен човек, а не да треперя от някакъв вирус.

  Впрочем, от около Великден чакаме прословутите "две седмици" Тогава лошите софиянци тръгнаха и резултатът ще се види след две седмици. После лошите кръчми и дискотеки отвориха, затваряха, отваряха - резултатите: след две седмици. Сега лошите протести - резултатите: след две седмици.

  Май верно след две седмици ще умрем всички :(

 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4385 Неутрално

  До коментар [#23] от "дерибеев":

  Ама те са празни бе, Дерибеев, а в най-добрият случай са полупразни, и стоят с надути цени, вместо ресто с поне 50%?!
  Не го разбирам това...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 26. 26 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5927 Любопитно

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Колко от тях са тествани?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 27. 27 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5597 Весело

  До коментар [#26] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Ти кажи . Нали милицията всичко знаете. Направете като гърците и ще разбереш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 28. 28 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1254 Разстроено

  Може утре да ме блъсне кола или някой да ме застреля, но поне ще знам, че съм живял като свободен човек, а не да треперя от някакъв вирус.
  —цитат от коментар 24 на П. Цанков


  Ще сте живял като човек нехаещ за здравето и живота не само на себе си, но и на близките си, съгражданите си и сънародниците си... Толкова ли не разбирате, че Вашата безотговорност увеличава риска за околните? Това не е храброст а простотия!

 29. 29 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  След смесените сигнали от Херо Мустафа, България е на автопилот. Няма Севда ТВ, няма осъден за лъжи в джипка, няма министри в ьтв да бранят подпорна стена, няма НОЩ, няма ден.
  Вие искате адекватни мерки за борба с коронавируса.
  Най-адекватно за сега изглежда участието в протеста.

 30. 30 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3968 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alexander97":Всички ще умрем, хипохондрико, разбери го. Едни ще умрат достойно, живейки свободно живота си, други в страх и паника от всичко.Може утре да ме блъсне кола или някой да ме застреля, но поне ще знам, че съм живял като свободен човек, а не да треперя от някакъв вирус. Впрочем, от около Великден чакаме прословутите "две седмици" Тогава лошите софиянци тръгнаха и резултатът ще се види след две седмици. После лошите кръчми и дискотеки отвориха, затваряха, отваряха - резултатите: след две седмици. Сега лошите протести - резултатите: след две седмици. Май верно след две седмици ще умрем всички :(
  —цитат от коментар 24 на П. Цанков


  ——

  Едно ще умрете, като егоисти, мислейки само за себе си !

  Любовта ще спаси света!!!
 31. 31 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1254 Разстроено

  Впрочем, от около Великден чакаме прословутите "две седмици" Тогава лошите софиянци тръгнаха и резултатът ще се види след две седмици. После лошите кръчми и дискотеки отвориха, затваряха, отваряха - резултатите: след две седмици.
  —цитат от коментар 24 на П. Цанков


  И не виждате ли резултата на зелената графика "Потвърдени случаи", която върви нагоре със все по-бързи темпове? Забравихте ли, когато случаите на ден бяха под 100. После като наближиха 100 след отпадане на всички мерки, г-н Борисов обещаваше да ги върне при три последователни дни над това ниво. (Което не стана, понеже "лошите кръчми и дискотеки" са по-важни в държавата ни). Свикнахме не само със 100 новозаразени на ден, а вече и с 200... Държава след държава в Европа въведе ограничения за пътуващите българи, но и с това свикнахме...

 32. 32 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 467 Неутрално

  У ковидарските изолатори никой коронясан не ще бъде пренебрегнат, докат има място.
  Всичко по "пътеката" те чака- гурме храница, ведро химия с/у малария, клизма, както и маркуч с помпа за надуване и изпускане на дроба (пуф-паф).
  И поп от желаната конфесия ще да се осигури, щом удари часът.

 33. 33 Профил на so
  so
  Рейтинг: 393 Любопитно

  Може би ако говорим за "стаден имунитет", то "сакралното" число е доста по-малко от 70%. Не можем да се сравняваме с Швеция изобщо (да си погледнем премиера само на какво прилича), но може да се сравняваме с много подобна на нас кочина като Беларус, където на практика никога не са въвеждани никакви мерки:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/belarus/

  Ако може да се вярва на това след 3 месеца и около 500 жертви положението изглежда стабилизирано и в момента са доста по-добре от нас - по-малко заразени дневно при малко повече население. Т.е. ако имаме късмет октомври ще сме го попреболедували и ще може да навлезем спокойно в есенния грипен сезон. :-) Остава въпроса, защо стояхме затворени два месеца под варварски заплахи и непрестанно мъмрене и кой трябва да поеме отговорност за един от най-неуспешните опити за справяне с тази болест.

 34. 34 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 84 Неутрално

  Стаден имунитет е невъзможно да се направи тази година, при тези темпове трябват години и хиляди жертви. Пък и няма абсолютно никакво доказателство че работи, напротив - повече излизат че стаден имунитет никога няма да има.

 35. 35 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 42 Неутрално

  Интересно ми е и бих искал да чуя мнения - в София от активните случаи са около 60-70%. Няма да коментирам мерки и т.н., но интересно ми е дали някой е видял някой да упражнява контрол за каквото и да било? Аз не съм видял до сега. Дали има случаи на глобени граждани за маски в градския транспорт или нещо такова? Дали има контрол в предприятията, където работници няма как да са на 2м един от друг и т.н.? Има ли реални проверки на здравните власти и по заведенията? Разни КПП-та и т.н. са глупости и се вижда, че от тях няма кой знае каква полза, но пък контрол върху малкото останали мерки май няма. А и ние не сме от най-спазващите каквото и да е.

 36. 36 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Някой знае ли, колко струват 5000 теста... щото ме гложди една мисъл, че някой(от правилните) е направил сериозна доставка и сега трябва да се врътнат своевременно... за бързи пари говоря.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 37. 37 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Нека не забравяме, че освен метро, магистрали, пречиствателни станции и спортни зали Борисов построи и полева болница.
  Решил е да я пълни.

 38. 38 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  " Общо 234 са новите случаи на коронавирусна инфекция при направени 4 885 PCR теста. Това показват данните на Единния информационен портал. Най-много са новите случаи в София - 99, следват Пловдив - 24 и Благоевград - 19."При толкова направени теста - това е резултата, очаквано ! Вдигнем ли тестовете, резултата ще бъде 300 +, за съжаление......А толкова малко беше необходимо да правим, за да си останем под 100 + заразени.....Изтървахме положението !
  —цитат от коментар 15 на samoedin


  Тестовете се вдигнат, щото хората им се ходи на почивка в Гърция. :)

  Но както се вижда заразените не се вдигат.

  И още ще скочат броя тестове. До 6-7 хил на 24 часа.

 39. 39 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 42 Неутрално

  До коментар [#31] от "plamen_b":

  При под 100 теста случаите бяха под 100. Сега тестовете са 5000. Едва ли някой трезво мислещ човек би се усъмнил в това, че при драстично увеличение на тестовете, няма да се увеличи и бройката на заразените. Преди тестваха само тези със симптоми и казваха, че се борят със заразата. Значи един вид чакаха някой да се разболее и тогава го тестваха , за да са сигурни, че е заразен. В същото време отричаха теориите на този другия доцент. Как точно чакането на някой да се разболее и тогава да се тества се различава от неговите глупости? Или по-точно как се бори пандемия, като чакаме да се разболеят хората? Превенция на заболяването? Чакаме да се разболеят да тестваме и да кажем болни са. Не е ли по-правилно да вземем пример от страните, които масово тестваха, но с по 1000 теста масово, и така имаха реална представа какво и как се случва и взеха АДЕКВАТНИ и реални мерки и сега слагат забрана за българи да им влизат в страните, понеже те са се закрепили, а ние си играем на тука има тука нема с броя на тестовете?

 40. 40 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  До коментар [#39] от "Sergei Gorbachov":

  Имаше 2-3 богати страни дето тестваха масово или на случаен принцип.

  Връзката между броя тестове и заразени не е линейна.

 41. 41 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 51 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  Пълни глупости !!!!!!!!
  В гърция тестовете са по 200 лева и на повечето места + 20 лева за превод на английски ,
  Сякаш в Гърция не знаят гръцки !!!!!

 42. 42 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  До коментар [#31] от "plamen_b":

  Последния месец, а може би и от по-рано се наблюдава отслабване на смъртността и на сериозните случаи. Така е по целия Свят, а и у нас се наблюдава подобно нещо.

  Виждаш броя на новите заразени расте, но броя в болниците не се увеличава. Повечето хора го карат леко без да имат нужда от болнично лечение.

  Явно вируса отслабва не като разпространение, а като ефект (странични ефекти) върху здравето.

 43. 43 Профил на Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Барбас-Шехерезадов-КапуТски
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Над 200 при 5000 теста и 146 оздравели. Добре е.

 44. 44 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3033 Весело

  До коментар [#34] от "hch33660784":

  И като се постигне стаден имунитет - какво?
  Чумните епидемии защо са се повтаряли през десетина години, а тези от едрата шарка през шест до осем?
  Щото идват нови поколения, които още нямат имунитет!

 45. 45 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#43] от "Барба-Ганьос-Тулуп":

  Има 7 починали и 20 повече в болница. Кое точно му е добрето. Като заразиш баба си и легне с пневмония, може в болниците да няма места.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 46. 46 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Като видях резултатите, реших – Мангъров е направил преврат и управлява, без да сме разбрали. Баце го няма ни в Тойотата, ни по телевизора, НОЩ-та си мълчи, народът свободно си се разболява, щото нали така трябва. Трябва да си добием СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ!Народе, какво става?Ще сринем болниците!
  —цитат от коментар 8 на Alexander97


  Престанете с глупостите! Процентът на заразени спрямо извършените тестове е 4.8, рязко намалява след края на миналата седмица.

 47. 47 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  Остава въпроса, защо стояхме затворени два месеца под варварски заплахи и непрестанно мъмрене и кой трябва да поеме отговорност за един от най-неуспешните опити за справяне с тази болест.
  —цитат от коментар 33 на so


  Щото можеше да се развие друг сценарии.

  Примерно както стана в Италия, Испания и др. държави засегнати рано. Тогава кой щеше да бъде виновен?

 48. 48 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Покрай пътуванията в Гърция тестовете могат да скочат и двойно на ден. Хубавото е, че ако някой позитивира, ще бъде поставен автоматично под карантина и няма да разнася заразата.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 49. 49 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Процентът заразени спрямо брой тестове ще пада в следващите дни, но не защото се подобрява обстановката.
  Ако тестваш само болни - нормално е да откриваш много заразени.
  Ако тестваш болни + контактни - процента е по-малък, но все па откриваш значителен брой.
  Сега заради Гърция ще започнат масови тестове на здрави и неконтактни хора и процентът заразени ще падне рязко.
  Би било интересно ако дадат отделни статистики за държавните и частните лаборатории.

 50. 50 Профил на Danail Mindov
  Danail Mindov
  Рейтинг: 647 Неутрално

  Ми Те Другите Държави Имат Летен Сезон да Спасяват Икономика ето Държава Като Кипър Която Разчита на Туризма Надали Прави Тестове а При Нас Обратното то Болниците на Село Нищо Нямат Ама Тестове Правят Сигурно от Задника си ги Вадят. А Тия Тестове на Колко Човека са Направени и От Къде ги Извадиха Тези. Време е Да се Разбере Който се Притеснява да си Стои в Къщи Ако Не е Сигурен и не е Добре Отива на Лекар А Останалите Хора Продължават да Живеят Нормално. Спират с Тези Измислени и Хаотични Тестове. Защото Уж" Загрижени" и Плашешти Хората Утре Пенсионерите ще Останат Без Пенсиики само Със СТРАХА СИ.

 51. 51 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 449 Неутрално

  [quote#31:"plamen_b"][/quote]

  Може ли да мислите с главите си, а не да се поддавате на паники и истерии? Следете процентното съотношение заразени/тестове, това е реалното състояние на нещата.

 52. 52 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#49] от "PoToP":

  Така е, виж че и настанените в болница нарастват с 20 само за вчера.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 53. 53 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  Короната както беше стеашнабтеагедия преди 3 месеца с по 10 заразени Найден и затвориха страната. Сега при 200 -300 заразени на ден почти не се споменава. Значи ясно че поредния инструмент на властта. Обаче ако им звъннат от едно посолства и пак ще ни затворят независимо дали въобще има защо. Всичко е Пунта Мара и крадене.

 54. 54 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 917 Весело

  До коментар [#53] от "Daria ":

  Как само всичко ти е ясно а...

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 55. 55 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 84 Неутрално

  "Сега заради Гърция ще започнат масови тестове на здрави и неконтактни хора и процентът заразени ще падне рязко."

  Това е наистина добър аргумент за които за съжаление малко хора мислят. Хора без да са били контактни с болен се тестват - естествено почти всички ще са здрави. За това процентите намаляват уж пък смъртните случаи и болните в болницата се увеличат.

  Не трябва да се гледа само на 1 нещо и да правим заключение че картината е добра.

 56. 56 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#47] от "realguru":

  А демек по добре да сме засегнати късно отколкото рано. Уникално. И защото у нас нямат акъл за 5 пари ни затварят по сценарий. Уникати прости и корумпирани.

 57. 57 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  ако нямаше протести, заглавието щеше да е друго.сега партийната линия е "радев - демократ", пък ако паднат някои мърцина, колко му е - друг ще е виновен.
  —цитат от коментар 12 на хм


  А що се разрешават протестите, а не се разрешава публика на баражите?
  И що мачът ще е в София??

 58. 58 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 2713 Неутрално

  До коментар [#43] от "Барба-Ганьос-Тулуп":Има 7 починали и 20 повече в болница. Кое точно му е добрето. Като заразиш баба си и легне с пневмония, може в болниците да няма места.
  —цитат от коментар 45 на nv


  Може би е по-добре да я заразиш лятото, та да има места ..

  Иначе трепериш, пазиш я, стоите си дома - четете "Шок", не влизате в църква, не и даваш да ходи на стадион или в дискотека , а заразата дойде баш от където не чакате и баш когато не сте готови..

  Съдба ...

 59. 59 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#54] от "nv":

  Ми сложи в една тенджера корупция, некомпетентност и зависимости и получаваш един и същи турлюгювеч каквото е България. Сегабкакво да се правим на луди вече короната след като само я разиграват политически значи няма как да е толкова опасна медицински.

 60. 60 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Лаборатория в Благоевград да имаш, жулят с 3 пъти по-скъпи тестове, опашки по 100 метра.Иначе, гръцки собственици като бонус за разходите и загубеното време добавят по една безплатна нощувка, и така разходите за тестове на едно четиричленно семейство се разделят между тях и собственика на хотела. Похвално.
  —цитат от коментар 14 на hamiltonf


  Отлична идея на гърците - когато има желание да си запазиш клиентите и знаеш, че бизнесът ти зависи от тях, има и начин. Не казвам, че няма свестни и сред тукашните собственици, но май(или поне това, което се вижда, че е масово) са единици и си вилнее принципът "ден година храни"...

 61. 61 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 42 Неутрално

  До коментар [#40] от "realguru":

  Съгласен напълно, че не е линейна. Не съм съгласен, че са 2-3 богати страни. Но идеята ми е, че повечко тестове - например колкото правим в последно време над 2000-2500 дневно дава една малко по-ясна и реална картина ан моментната ситуация. От което по принцип, би следвало да могат да се направят по-реални изводи и да се вземат по-адекватни мерки. Не е въпроса толкова в броя на тестовете, колкото в адекватната преценка на ситуацията. Не искам да коментирам нашите политици и НОЩ и т.н. защото ситуацията с вируса се използва за политически да кажем цели. Та пак да кажа не толкова самата бройка на тестовете, колкото адекватните изводи и решения в следствие на направените повечко тестове.

 62. 62 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#2] от "Lazarus":Много хора напъват към Гърция и се тестват.
  —цитат от коментар 20 на hamiltonf


  Про това, тестващите са в добро състояние, без симптоми (иначе нямаше да тръгнат на почивка в Гърция, където не могат да стигнат ако са заразени)...

 63. 63 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Вари го , печи ги, всеки ще си мине по реда,,,със и без симптоми. Мангъров беше прав, волю или неволю

 64. 64 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3374 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alexander97":
  —цитат от коментар 16 на Nil satis nisi optimum

  И какво предлагаш? Боригов въвежда извънредно положение, пълна "карантина", слага КПП на улиците и забранява събирането на повече от двама на едно място?

  Нищо такова не предлагам!
  Индивидуално предпазване.
  Няма нужда да си гениален за да разбереш какво е нужно, за да се опазиш.
  Нито е нужно да правиш "жертви".
  Нещо в гена ни е заложено да сме напук на нормалното поведение при ясна заплаха за личното и на семействата ни здраве!

 65. 65 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#21] от "balgariez":

  В Америка всяка година има средно 7 души заболяли оит бубонна чума. Досега да сте виждали подобни апокалиптични новини като тези кото вие цитирате?

 66. 66 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  Ами след тея протести,Софето трябва да гори след 10ина дни,що ли не ми се вярва!
  —цитат от коментар 10 на angeles


  Баце да викне контрапротестиращите циганета от цяля България. И тогава да видим какво е пандемия :)

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 67. 67 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3670 Весело

  Яаааа?!

  Трябваше им повече от тримесечие на някои, за да вдянат ясното "послание" от данните, което се видя отчетливо още на втория месец, че "тричането" на мат'ряла е единствено за насаждане на страх и подчинение и фокусирането на мат'рялското внимание единствено към надуван умишлено пропагандно "як" проблем", докато зад тази димна завеса едни мошеници мафиотски си разпределят огромни "порции"?

  Щото ситуацията е като в "Мечо Пух":
  Колкото повече Мечо Пух надничаше - толкова повече Прасчо го нямаше!

 68. 68 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1254 Разстроено

  Явно вируса отслабва не като разпространение, а като ефект (странични ефекти) върху здравето.
  —цитат от коментар 42 на realguru


  Вирусът убива по-малък процент заразени хора, понеже има повече млади (като процент от всички заразени). Възрастните не са тези които обикновенно ходят по дискотеки, барове и мачове.

  Това не значи, че "вируса отслабва". Разпространението му расте, а повече заразени означава и повече умрели (макар и не като процент от всички заразени).

 69. 69 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 84 Неутрално

  А да попитам конспираторите - защо ако вируса го няма и броиките са единствено с цен да ни "плашат" за 3-ти пореден ден са под 300? Къде е логиката в това?

 70. 70 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4586 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Само ти не си разбрал, че инкубационния период е 7-14 дни.

  Gunter glieben glauchen globen
 71. 71 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  До коментар [#33] от "so":
  В Беларус починалите са много повече от обявените. Така е в още много държави - от близкия изток, вкл. Израел например. Там където статистиката е точна починалите са над 4 % от установените и приключили (с излекуване или смърт) случаи. У нас умират са около 7% - това означава че от днешните заразени ще починат петнадесетина души, а от активните 3699 към момента ще починат около 250. Изобщо не изглежда добре, Надеждата е в нови лекарства, ваксини и мутация на вируса към по-ниска смъртност. И трите неща ще се случат, затова е важно да ограничаваме епидемията колкото се може повече, но ние правим обратното.

 72. 72 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Всичко е закономерно - изследват се здрави хора, които искат да отидат на почивка - процентът заразени е нисък. Когато се изследват хора със симптоми и контактни - процентът е висок. Извод - ако искаме да ни извадят от червената група, трябват по-масови тестове на случаен принцип, не само на болни и контактни.

 73. 73 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 84 Неутрално

  Всичко е закономерно - изследват се здрави хора, които искат да отидат на почивка - процентът заразени е нисък. Когато се изследват хора със симптоми и контактни - процентът е висок. Извод - ако искаме да ни извадят от червената група, трябват по-масови тестове на случаен принцип, не само на болни и контактни.
  —цитат от коментар 72 на velvoofell


  Демек трябва да лъжем колко хора с вируса имаме.

 74. 74 Профил на simko4
  simko4
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Значи това звучи обнадеждаващо.

 75. 75 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  До коментар [#67] от "xm...":

  са остава да обясниш как всички страни освен Северна Корея решиха така да тричат народа при наличи на толкова много будни съзнания като твоето :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 76. 76 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Като видях резултатите, реших – Мангъров е направил преврат и управлява, без да сме разбрали. Баце го няма ни в Тойотата, ни по телевизора, НОЩ-та си мълчи, народът свободно си се разболява, щото нали така трябва. Трябва да си добием СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ!Народе, какво става?Ще сринем болниците!
  —цитат от коментар 8 на Alexander97


  Споко бе, ти нали си с маска и няма да се "заразиш"? Какъв ти е проблемът?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 77. 77 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  Засега протестите не влияят на заразените.Това е добра новина.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Да видим след около седмица, някъде към 22-25.7.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 78. 78 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 84 Неутрално

  В Пловдив сега си плащат за Локото и лудата агитка. В София ще си платят след около седмица-две.

 79. 79 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#73] от "hch33660784":

  Другите държави само болни ли тестват? Не мисля, че скрининга е лъжа.

 80. 80 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 84 Неутрално

  До коментар [#73] от "hch33660784":Другите държави само болни ли тестват? Не мисля, че скрининга е лъжа.
  —цитат от коментар 79 на velvoofell


  Предложението беше изкуствено да се намали броят на заразените. Другите държави какво правят не е важно, важното е винаги да има точна информация с каква скорост вируса се разпространява.

 81. 81 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3670 Весело

  Засега протестите не влияят на заразените.Това е добра новина.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА

  Да видим след около седмица, някъде към 22-25.7.
  —цитат от коментар 77 на дедо Андро


  Ще видиш колкото и след Великден, Рамазан, абитуриентските балове ...

  Ама как ви накараха да чакате Годо - не е истина!

 82. 82 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Процентът на заразяемост пада, броят хора в интензивни отделения не расте драстично, а смъртните случаи все още продължават да нямат аутопсии, тоест няма как да се твърди със сигурност каква е причината за смъртта. На ден в България умират между 250 и 300 човека, вероятно хора в болници с тежки диагнози получават вътрешно болнични инфекции, една от които е Ковид и благодарение на тях си отиват. България е една от страните в света с най-високо ниво на вътрешноболнични инфекции и това благодарение на невероятната ни здравна система. Вместо върху това да се работи, паникьорите, щаба и властта ни натякват вина, че сме живи и искаме да живеем.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 83. 83 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#31] от "plamen_b":Последния месец, а може би и от по-рано се наблюдава отслабване на смъртността и на сериозните случаи. Така е по целия Свят, а и у нас се наблюдава подобно нещо.Виждаш броя на новите заразени расте, но броя в болниците не се увеличава. Повечето хора го карат леко без да имат нужда от болнично лечение.Явно вируса отслабва не като разпространение, а като ефект (странични ефекти) върху здравето.
  —цитат от коментар 42 на realguru


  Или си пишат каквито искат числа.
  Ще бъде интересно ако има начин да се разберат резултатите от тестовете на хората, заминаващи за Гърция отделно от, тези дето ги правят по нареждане на РЗИ-тата, въпреки, че миналата седмица стана ясно - 30 000 теста на Кулата - 100 носителя на вируса

 84. 84 Профил на so
  so
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#71] от "blagoj":

  4% от установените. А неустановените броим ли ги, защото може би са 10 пъти повече? Нали наистина не мислиш, че в България има само 7,645 преболедували или боледуващи от този вирус?

 85. 85 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Всичко е закономерно - изследват се здрави хора, които искат да отидат на почивка - процентът заразени е нисък. Когато се изследват хора със симптоми и контактни - процентът е висок. Извод - ако искаме да ни извадят от червената група, трябват по-масови тестове на случаен принцип, не само на болни и контактни.
  —цитат от коментар 72 на velvoofell


  Най-накрая разумно и обосновано мнение +++ . Това трябваше да се направи още през март. На случаен принцип (местоживеене, месторабота, пол, възраст, болни, контактни, безсимптомни и т.н) трябваше да се извършат тестове на базата на статистическа извадка (както се правят социологическите проучвания) и да се въведат по-строги мерки (примерно карантиниране) на възрастните над 60 г. като най-податливи на последствията от заразата с вируса. Огромна грешка беше едновременното затваряне на здрави, заразени и болни по домовете, да не говорим за парковете, планината, КПП-тата и т.н

 86. 86 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 449 Неутрално

  В Пловдив сега си плащат за Локото и лудата агитка. В София ще си платят след около седмица-две.
  —цитат от коментар 78 на hch33660784


  Е нали и пловдивчани и софиянци бяха на мач на една и съща дата? Защо трябва да чакаме още 1-2 седмици??? Или в София вирусът е по-мързелив? Или софийският инкубационен период е 4 седмици?

 87. 87 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 449 Неутрално

  [quote#77:"дедо Андро"][/quote]

  Няма да видите нищо ново, само ще слушате страховити прогнози. Искам да е ясно, че не съм от отрицателите на мерките срещу разпространението на инфекцията и спазвам всички заповеди на Ананиев. Просто се опитвам да мисля с главата си и да анализирам всекидневните съобщения и данни. А след това да преосмислям ефективността от взетите или невзети мерки и да се ядосвам от неадекватните решения.

 88. 88 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#71] от "blagoj":4% от установените. А неустановените броим ли ги, защото може би са 10 пъти повече? Нали наистина не мислиш, че в България има само 7,645 преболедували или боледуващи от този вирус?
  —цитат от коментар 84 на so


  Това е така, но щом не са в болниците ( а и там е спорно колко от лежащите са с Ковид19 или въобще защо са в болница) и най-важното - колко са в интензивните отделения (почти без съществена промяна последния месец - около 30, с едно или две изключения), това показва, че картината не е толкова страшна и че няма 'яко да се мре'.

 89. 89 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 350 Любопитно

  Трябва да се изясни колко от тези близо 5к са на доброволен принцип, а не поради симптоми и да се установи техният %, той ще да е представителен за цялото население.

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 90. 90 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Всеки сам да се оправя това ни казва Боко тотално абдикира от задължението да пази здравето на хората.

 91. 91 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 84 Неутрално

  [quote#86:"derek101"][/quote]

  Защото в София има повече болници и легла?

 92. 92 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Преди броени дни процентът беше 9 % . Рано е за радост.

 93. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7889 Неутрално

  До коментар [#12] от "хм":
  Аз досега не чух някой да скандира името на Радев.Всички викат срещу мафията, Борисов и Гешев.

 94. 94 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  Аха, от Дневник имат нова тактика: когато броят заразени са много отчитат само бройките, когато са малко отчитат и процентите. Така де, добрата новина не е новина, защо да развалят страховитият брой заразени с някакви проценти :)

  Иначе обяснението е лесно, изискването на гърците за PCR тест принуди населението масово да хукне да се тества. И така процента заразени придоби по-нормални стойности. Защото преди НОЩните тестваха главно в огнищата и рисковите контигенти, така лесно докарваха необходимият брой заразени да държат в паника стадото.

  Което още веднъж показва, колко тенденциозна и лесна за манипулиране е методиката на тестване. И че тя не дава представителни данни за движението на епидемията.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 95. 95 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  Това трябваше да се направи още през март. На случаен принцип (местоживеене, месторабота, пол, възраст, болни, контактни, безсимптомни и т.н) трябваше да се извършат тестове на базата на статистическа извадка (както се правят социологическите проучвания)
  —цитат от коментар 85 на derek101


  Това беше направено /УЖ!/. "Представителни" изследвания в Пловдив и Бургас.

  Толкова "представителни", че в Пловдив изкараха циганите най-здравият етнос, с нула заразени. Това в отговор на обществените настроения, че поради липсата на дисциплина и хигиена те са огнища на заразата.

  А Бургас пък най-здравословният град в България, само 1% минали през вируса. За да разгърнем рекламната кампания "Почивайте в България, зона свободна от коронавирус".

  Проблемът е, че НОЩните са в жесток конфликт на интереси. А и освен това многократно са показали готовност за манипулации и изпълняване на политически порй
  ъчки.

  Затова те не могат да извършват обективни и независими изследвания за оценка на епидемията, все едно ученик сам да си пише оценката. Това трябва да са външни изследователи, най-добре от чужбина. При нас БАН и подобните са доказано продажни и склонни към изпълняване на поръчки.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 96. 96 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 84 Неутрално

  Е чакай бе, аз си мислех че броя на заразените е измислен пък сега явно тестват само в огнищата да го докарат голям и да ни плашат. Къде е истината? Що всички конспиратори говорят различни работи пък като ги четеш все една всичко знаят.

 97. 97 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 84 Неутрално

  Тестване на случаен принцип може да стане само при огромен брой тестове. Иначе се получава такъв сценарий - живееш в блока на заразен но не те тестват щото е на случаен принцип и баба Рада от Тиквеново била избрана за страхотната награда да и наврат клечка в носа.

 98. 98 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alexander97":Всички ще умрем, хипохондрико, разбери го. Едни ще умрат достойно ...
  —цитат от коментар 24 на П. Цанков


  ... достойно преотварвайки здравната система и оставяйки без лечение хора, които имат нужда от него. Явно за вас такива неща като съпричастност не съществуват.

 99. 99 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3643 Неутрално

  До коментар [#70] от "Alarmstufe: Rot":

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Само ти не си разбрал, че инкубационния период е 7-14 дни
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Сигурно сте забравили, но протестите вече идват 6 ден. Значи утре ще видим. Но мисля, че кмет е прав.

 100. 100 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Не е възможно да са толкова тестовете - поне 10 000 човека пътуват ежедневно към Гърция как е възможно 4000 теста. Че те и преди това бяха толкова...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK