Дарителска кампания събира средства за летни занимания на деца и младежи в риск

Колажът е на фондация "Сийдър"

© Фондация

Колажът е на фондация "Сийдър"Фондация "Сийдър" започна дарителска кампания за събирането на 3000 лв., с които да организират физиотерапия на открито, отглеждане на билки и водна/пясъчна сензорна терапия.


"Тези сред нас, които са родители, знаят колко е трудно да обясниш на едно дете защо не бива да излиза навън и да играе с приятелите си, когато времето е хубаво, грее слънце и няма училищни занимания. Когато се провежда с деца с интелектуални увреждания, този разговор трябва да се повтаря многократно и често е почти невъзможен", обясняват от фондация "Сийдър".


Целта на организацията е да провежда физиотерапии в дворовете на центровете си за социални услуги в Казанлък, тъй като заради епидемията от коронавирус в страната е опасно да се организират обичайните летни лагери на море или в планината.
"Летните лагери на море или в планината са изключително важен терапевтичен елемент в нашата работа. Морският въздух балансира хормоните, намалява стреса и тревожността, които се срещат по-често при хора с интелектуални затруднения. Планинските преходи, от друга страна, намаляват кръвното налягане и подобряват съня", пишат от фондация "Сийдър" в информацията към дарителската си кампания.

Сумата от 3000 лв. е необходима на фондацията за терапевтичните занимания, както и за купуване на "дворни съоръжения", например батут. парите ще послужат на центровете за социални услуги на "Сийдър" в Казанлък, които са дом за 31 деца със средни и тежки физически и интелектуални увреждания.


Средства за кампанията "Ваканция в двора" може да дарите тук
Интервю на "Дневник" с директора на фондация "Сийдър" за трудностите при грижата за деца в неравностойно положение по време на епидемия от коронавирус - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK