"Да спрем дотук?! Абсурд": Борисов е атакуван и с видео от спалнята

Снимката очевидно не съответства на видеозаписа

Снимката очевидно не съответства на видеозаписаНови кадри от спалнята на премиера Бойко Борисов в резиденцията му в софийския кв. "Бояна" бяха разпространени днес от анонимен подател - този път те са под формата на видеозапис, а изпращачът дава да се разбере, че има още какво да показва.


Какво коментира за тях премиерът Бойко Борисов в монолог от джипа си четете тук.


Поредната порция кадри е изпратена на фона на продължаващите от седмица масови протести с искане за оставка на правителството и заявката на премиера Борисов, че ще продължи да управлява.
В последните седмици до медиите анонимно бяха изпратени първо един аудиозапис, за който прокуратурата започна проверка, а в следващите дни - и няколко снимки. Те показваха основно нощно шкафче с пистолет отгоре, а вътре банкноти по 500 евро, а на един от кадрите - и кюлчета. На една от снимките се виждаше спящ на спалня мъж, а самият Борисов потвърди, че това е той. Разпространяването на снимките стана повод министър-председателят да даде извънреден брифинг с цялото ръководство на ГЕРБ зад гърба си, на който обяви, че го атакуват с компромат, направен като по учебник на КГБ. Все пак премиерът тогава потвърди, че снимките са от интериора в "Бояна", и предположи заради вида на мокета, че компроматът е от преди година - по време на подготовката на европейските избори, когато се е срещал там и със съпартийци.


Сега изпращачът на имейла изрично посочва, че има още какво да покаже и възнамерява да го стори.


"Да, имаме и видео! И пачки с още непоказвани номера... Да спрем дотук?! Абсурд!", се казва в съобщението. Думите кореспондират с реплика на Бойко Борисов от тази сутрин, когато обясни защо няма да подаде оставка: "Служебно правителство - абсурд. Тогава ще се подмени протестът с наш протест."


Видеото, озаглавено Na_ gosti_u_Bace, изглежда заснето с мобилен телефон, а държащият го минава от помещение в помещение, надзърта в банята и стига до спалнята. Там отваря нощното шкафче, върху което има пистолет, а вътре - банкноти. Редакцията изпрати въпроси до правителствената информационна служба, откъдето засега няма коментар.


Както и предишните имейли, и този е изпратен през guerillamail (временен имейл адрес - б.р.). Както и досега, имейлът е от български IP адрес, от мрежата на A1, но както вече бе коментирано, това може да се манипулира. Проверка на пътя на имейла показва, че той е прекаран от България, през Франция и се е върнал пак в България


В имейла сега има и прикачена снимка, която обаче очевидно е от друг момент, защото има разминаване между виждащото се от нея и във видеото.


Какво коментира за тях премиерът Бойко Борисов в монолог от джипа си четете тук.
Какво показваха данните на фотографиите от спалнята на премиера четете тук
Какво си призна Борисов за снимките досега - тук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK