На живо

Коронавирусът в България: Ананиев ще трябва да обяви договорите за маски с Китай (хронология)

Общо 267 са потвърдените случаи на COVID-19 през изминалото денонощие при направени рекорден брой тестове - 6500. В пловдивската болница "Свети Мина" недостигат лекари, столичната РЗИ търси доброволци. Съдът задължи Ананиев да обяви договорите за маски и респиратори с Китай. В "Пирогов" от понеделник ще се правят PCR тестове на пътуващи в чужбина. Дневник" проследи в реално време ситуацията с вируса. За събитията от света можете да се информирате тук. За събитията от света можете да се информирате тук.
Новата учебна година ще започне присъствено

Новата учебна година ще започне присъствено, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от БНР.


"Много вероятно е още една година, тоест цялата следваща учебна година ние да живеем в условията на коронавирус, в пандемична ситуация, която ще наложи постоянно превключване", посочи образователният министър.


Коронавирусът в България: Ананиев ще трябва да обяви договорите за маски с Китай (хронология)

© Николай Дойчинов

Две шивачки от фабрика в Димитровград са с коронавирус, съобщиха от Районната здравна инспекция, информира Би Ти Ви. До тестването на всички 320 служители на предприятието се стигна след положителен тест на една от работничките. Последвалото масово тестване на персонала бе направено от работодателя. Чакат се резултатите на още 15 шивачки. От всички останали има два положителни резултата, останалите са отрицателни.


Същевременно стана извесно, че и тестовете на прокурорите от Районната прокуратура в Хасково са отрицателни, след като две служителки от деловодството дадоха положителни тестове. Това доведе до затваряне за 24 часа на сградата на Съдебната палата и пълната й дезинфекция. Днес съдът и прокурокуратурите вече работят.

Нови 36 заразени с коронавирус са отчетени във Варна за последното денонощие, а от местната здравна инспекция съобщават, че случаите са в семейства и с дифузно разпространение. Извършва се епидемиологично проучване за установяване наличие или липса на епидемиологична връзка между случаите, посочват от РЗИ-Варна.


Общо за областта регистрираните положителни проби от началото на заразата достигнаха 303. Хоспитализирани в инфекциозна клиника на варненската болница са 18 пациенти, а други 197 души в момента са с леки или без симптоми на домашно лечение. Излекуваните са 86 души.


Опашки за изследвания за COVID-19 се извиха и в Русе пред единствената специализирана лаборатория, съобщи БНТ. За да става по-бързо тестването, пред вратата са оставени формуляри, в които трябва да се попълни името на български и на латиница, евентуално проявени ли са симптоми, а също и данни за пътуване до рискови държави и намерения за излизане зад граница. Част то клиентите на лабораторията казаха, че си правят изследване като условие, за да ги наемат на работа.

Столичната РЗИ търси доброволци

Столичната Регионална здравна инспекция има нужда от доброволци шофьори, които да развозват екипите й при изпълняване на задълженията им да контролират поставени под карантина; да вземат проби от заболели и поставени под карантина; да издирват и поставят под карантина на контактни на заболели; да попълват анкетни карти на място.


Това става известно от публикация във Фейсбук, в която се отбелязва, че в момента РЗИ не са напълно наясно как да управляват доброволците, но ги съветва координаторът на ВМА.

През следващата година се очаква 21% ръст спрямо 2019 г. на фалитите в България, гласи актуализираната прогноза на Euler Hermes, която е специализирана в застраховането на търговски кредити.


Актуализираната прогноза за 2020 година също е за увеличение от близо 20% спрямо предходната, което е значително над перспективата преди COVID-19 кризата. Потенциално застрашени са компании в почти всички сектори, като относителна стабилност има само при ИТ и електрониката. С особено внимание ще се следят транспорта, който се очаква да има допълнителни трудности и след активирането на Пакет "Мобилност", както и някои производства, свързани с автомобилостроенето

Софийската районна прокуратура днес ще поиска от съда да остави за постоянно в ареста четирима обвиняеми за хулиганство по време на протеста на 14 юли. Те са хвърляли стъклени бутилки и метални кенчета по сградата на бившия партиен дом и по полицаите, охраняващи протеста. Според държавното обвинение Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. За престъпленията, в които четиримата са обвинени, законът предвижда наказание до 5 години затвор.

Столичната болница "Пирогов" обяви, че от понеделник (19 юли) там ще се правят PCR тестове за коронавирус на пътуващи в чужбина.


Проби ще се вземат сутрин от 8 до 10 ч., а тестването е по метода Real Тиме PCR. Цената на един тест е сто лева, но лечебното заведение предлага семеен пакет от 270 лева за 3-ма души и 350 лева за четирима. Болницата ще издава сертификат на английски език, каквото е изискването на гръцките власти за допускане на туристи до страната.


От болницата посочват, че за да се направи изследването е необходимо хората да носят двустранно ксерокопие на личната си карта, а когато пациентът е дете, е необходимо копие на неговия червен паспорт.

Съдът задължи Ананиев да обяви договорите за маски и респиратори с Китай

Административният съд в София отмени мълчаливия отказ на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и го задължи да се произнесе по искането на Антикорупционния фонд (АКФ) за предоставяне на двата договора, сключени с Китайската национална фармацевтична компания за доставка на маски и респиратори, на обща стойност 4.6 млн. евро. Това съобщи пресцентърът на АКФ.


"Общественият интерес изисква обществото да разполага с максимално детайлна информация по случая, което обезпечава прозрачността в изразходването на публични средства и отчетността на задължените субекти", отбелязва съдът в решението си. То е окончателно и не може да бъде обжалвано.


До момента обаче министърът на здравеопазването все още не е изпълнил влязлото в сила съдебно решение, посочва Антикорупционният фонд.


Коронавирусът в България: Ананиев ще трябва да обяви договорите за маски с Китай (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Родители протестират срещу федерацията по баскетбол заради забраната да влизат в залите, където се състезават децата им, съобщи "Нова телевизия". Ръководството на федерацията допуска само състезатели, както гласи заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за противоепидемичните мерки. Родителите обаче настояват за достъп, както и за правото да дезинфекцират помещенията, където се играят мачовете. "Искаме гаранции от федерацията, от Министерството на младежта и спорта и от Министерството на здравеопазването, че нашите деца, отивайки да играят финали в който и да е град в България, ще бъдат осигурени всички мерки, които подобават на настоящата ситуация", каза родител.


От федерацията по баскетбол заявиха, че местата, на които ще се проведат състезанията, отговарят на всички противоепидемични мерки.


По-късно от Министерството на младежта и спорта уточниха, че има издадена заповед от министър Красен Кралев, според която е позволено в залите да присъства по един придружител за спортисти до 18 г. по време на всички спортни мероприятия на открито и закрито.

На "Кулата" се приминава спокойно

Ситуацията на граничен пункт "Кулата" е спокойна, няма струпване на автомобили, съобщи БНТ. За влизане в страната Гърция изисква отрицателен резултат от направен до 72 часа преди преминаването PCR тест, който не само е преведен на английски език, но и трябва да има всички необходими подписи и печати от лицензирана лаборатория, които да гарантират достоверността му.


До 31 август 2020 г. всички пътуващи към Гърция задължително трябва да попълнят електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form) онлайн тук 24 часа преди пътуването. Препоръчително е той да бъде разпечатана и на хартия. Гръцките медицински власти продължават да взимат проби на случаен принцип от влизащите в страната.

Двама лекари и една сестра на 30 легла в "Свети Мина" в Пловдив

По-малко от две седмици откакто заработи COVID отделението в Общинската многопрофилна болница "Свети Мина" в Пловдив, и вече има тежък недостиг на медицински кадри, съобщи БНТ. Там работи само един лекар - д-р Димитрова, подпомагана от колега и една медицинска сестра.


"Стартирайки отделението, обезпечихме същото с график по норматив за 30 легла от 9 сестри, петима лекари и петима санитари. За съжаление голяма част от персонала на болницата е в пенсионна възраст и започнаха да валят, мотивирани със съответната медицинска документация откази и немотивирани заявления за напускане", каза в ефира на БНТ директорът на болницата проф. д-р Петър Петров.


Двама лекари и една сестра на 30 легла и капацитетът на отделението е почти запълнен, обобщи той."Имаме денонощен кабинет, обслужва се от мен и колегата. Болните пристигат за помощ и консултация в повечето случаи с линейки от Спешна помощ. Линейки пристигат и извън Пловдив. Когато преценим, че болният е за хоспитализация, го настаняваме в отделението - взимаме пробата и се изчаква резултатът от теста, но лечението започва веднага", обясни д-р Димитрова. От 7 юли тя дежури в COVID отделението без прекъсване.

267 нови случаи при рекордните 6500 теста

Коронавирусът в България: Ананиев ще трябва да обяви договорите за маски с Китай (хронология)

© Велко Ангелов


Общо 267 са потвърдените случаи на COVID-19 през изминалото денонощие при направени рекорден брой тестове - над 6500, показват данните в Единния информационен портал. Така общият бой на заразените с коронавирус е 8100.


Роля за големия брой тестове има изискването на Гърция за отрицателен PCR тест за допускане в страната, заради което в последните дни пред лабораториите се извиват опашки.


582 души са в болница, 28 от тях - в интензивни отделения. Излекувани са 86 души за последното денонощие.

Най-много са новите потвърдени случаи в София - 95
Във Варна са 36
В Пловдив - 19

Разпределението по области: Благоевград - 15 ; Бургас - 14; Варна - 36; Велико Търново - 6; Видин -1, Враца – 4; Габрово – 8, Добрич – 12, Кърджали – 2; Кюстендил – 11; Ловеч - 1; Монтана - няма, Пазарджик - 5; Перник – 2; Плевен - 4; Пловдив – 19; Разград - няма, Русе – 4; Силистра - няма, Сливен - 3; Смолян - 4; София област - 10; София град – 95; Стара Загора – 8; Търговище - 1, Хасково - няма; Шумен - няма; Ямбол - 2.


Четирима са починалите за последните 24 часа, с което общият брой на смъртните случаи става 293.


Над 60% от леглата, отделени за заразени с коронавирус в София, вече са заети. Националаната агениця за приходите ще проверява лабораториите издават ли касови бележки при тестове за вируса. Властите удължиха действието на решенията на ТЕЛК. Лекари поискаха мобилни пунктове за вземане на проби за PCR тестове. Извънредната епидемична обстановка продължава до 31 юли.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 627 Неутрално

  ХОРАТА САМИ СИ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ ИНАЧЕ НЕ ПУСКАТ В ЧУЖБИНА

 2. 2 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  ХОРАТА САМИ СИ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ ИНАЧЕ НЕ ПУСКАТ В ЧУЖБИНА
  —цитат от коментар 1 на Сд


  Спектакълът продължава!

  Много съм тъп
 3. 3 Профил на Студио Х
  Студио Х
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Коклко ли ще бъдат заразените в дена на оставките на Борисов и Гешев?

 4. 4 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  Прави впечатление, че като относителен дял от ден на ден намаляват случаите.

 5. 5 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Коклко ли ще бъдат заразените в дена на оставките на Борисов и Гешев?
  —цитат от коментар 3 на Студио Х


  Тогава фсички ше оздравеят.....,с изключение на тея дека яко ша измрът!

  Много съм тъп
 6. 6 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  ХОРАТА САМИ СИ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ ИНАЧЕ НЕ ПУСКАТ В ЧУЖБИНА
  —цитат от коментар 1 на Сд


  Да пускат! Това е вирус на манипулацията. Така твърди фигурантът! Защо в чужбина не му вярват???

 7. 7 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Прави впечатление, че като относителен дял от ден на ден намаляват случаите.
  —цитат от коментар 4 на George Svinarov


  Бавно и полека ше ни доде акъла в главите.

  Много съм тъп
 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  Покрай искането на Гърция все повече се увеличават пробите, а с тях и заразените, а с това - слагането ни в жълти и червени списъци, и масиран отказ на чуждестранни туристи да посетят България.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Покрай искането на Гърция все повече се увеличават пробите, а с тях и заразените, а с това - слагането ни в жълти и червени списъци, и масиран отказ на чуждестранни туристи да посетят България.
  —цитат от коментар 8 на hamiltonf


  Ма те туристите заради вируса ли не идват......,или ги страхува очарователната министр Ангелкова?

  Много съм тъп
 10. 10 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  До коментар [#7] от "Соломон Гилотен":

  Трудна работа. Знаеш ли колко истерясали бабички само за това говорят. Интересно, доколкото помня ковид засягаше повечв мъже отколкото жени. Защо мъжете са далеч по спокойни от жените?

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  " масиран отказ на чуждестранни туристи да посетят България."
  Е кво да правят в България? Да ядат л@йна в морето ли?

 13. 13 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  До коментар [#11] от "Баба Яга":

  Още не съм написал истерясали бабички и хоп Баба Яга се изказа.

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  Зверска заглавна снимка...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 15. 15 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 864 Любопитно

  Яко тестване за Гърция, а? Ангелкова не харесва това.

 16. 16 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  Прочетох много интересен материал онзи ден.
  Грешки бяха направени в борбата срещу коронавирус в световен мащаб, заяви Беда Стадлер, микробиолог, професор емерит и бивш директор на Института по имунология в университета в Берн. Неговото изследване публикува портала на Американската медицинска академия за удължаване на живота.
  Според швейцарския учен Беда Стадлер коронавирусът е често срещано сезонно заболяване и безсимптомни носители не съществуват: тези хора имат имунитет към причинителя COVID-19 и не могат да заразят други.
  https://www.worldhealth.net/news/why-everyone-was-wrong

  "Чуждестранен агент"
 17. 17 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 762 Гневно

  Рекорден брой на тестовете в България.
  6500 теста ?!?
  См-е-е-ех…

  В същия ден в Русия правят 300 000 теста!
  Това е държавата която се грижи за населението си.

 18. 18 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  България трябваше отначалото да прави по 10000 теста на ден. За да се види какво е реалното положение. Като писах за повече тестове и някои се възмущаваха. Сега вече се тръгва в тази посока. И пак Слава Богу сме добре, като се сравним с други държави.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 19. 19 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  До коментар [#16] от "putinxujlo":

  " безсимптомни носители не съществуват"

  Това не е вярно със сигурност. Имам роднина с положителен тест без симптоми.

 20. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Протеста да видим какъв ще му е ефектът,ч е нещо не виждам много хора да са с маски.
  Това е безумие точно сега да има такива протести. В Европа няма такова нещо. Само в щатите негрите се вдигнаха на протест и то е ясно, че САЩ са зле в борбата с вируса.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  До коментар [#12] от "George Svinarov":

  Във Варна може и да "похапнат", но на юг всичко е кристално...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 22. 22 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Преди няколко дни, на един мой познат, лекарят в болницата му предложил 1000 лв., за да го пише болен от коронавирус.
  Честно казано досега си мислех, че това са измислици, но нямам основание да не му вярвам.

 23. 23 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Весело

  До коментар [#17] от "bib45647808":

  В същия ден в Русия правят 300 000 теста!
  Това е държавата която се грижи за населението си.
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️
  😂😂👍
  Супер шега.
  Благодаря ви, развесели ме сутринта")))))

  "Чуждестранен агент"
 24. 24 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2440 Неутрално

  Покрай искането на Гърция все повече се увеличават пробите, а с тях и заразените
  —цитат от коментар 8 на hamiltonf


  Заразените не се увеличават с увеличаването на тестовете. Те са си между нас със или без повече тестове. С повече тестове единствено ги откриваме. С това може да вземем някакви мерки (заразените да се самоизолират). така че да имаме по-малко заразени след седмица или две.

 25. 25 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Какъв е смисъла от брояча? На умните хора ни е ясно, че тази извънредна епидемична обстановка ще бъде завинаги.

  The best way to predict the future is to invent it.
 26. 26
  EU defender
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Рекорден брой на тестовете в България. 6500 теста ?!?См-е-е-ех…В същия ден в Русия правят 300 000 теста!Това е държавата която се грижи за населението си.
  —цитат от коментар 17 на bib45647808


  И имат ваксина, нали?

  МУАХАХАХХАХАХА

 27. 27 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Професор Мутафчийски изключително професионално заяви още преди 2 месеца, че ако се тестовете се правят по научно планиран метод, то броят на тестовете няма директно отношение към установените положителни резултати.

 28. 28 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Повечето тествани са били видимо здрави, след като са тръгнали за Гърция.
  При тези условия 4% е сериозно постижение.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 29. 29 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#18] от "anonim440":

  Братко не може да прокламираш такива тези! Няма как, тестовете не лекуват, тестовете могат да са по 1200 на ден само, няма смисъл от тестване на безсимптомни хора и т.н. Само гледай колко минуса ще ти сложат до края на деня - просто такова е населението и манталитета. Логичните и смислени неща не се харесват, харесва се да се пишат цифри, които малко хора разбират. Не се вглеждат в това, че преди две седмици в интензивно бяха 33, сега са 27 или 28. Последните три дни в процентно съотношение има намаляване. Не се гледа как с нарастването на броя скандали и компромати се засилиха изведнъж да тестват, яко да тестват. Засилиха се и опроверженията от тествани с положителни резултати и случаи, които са писани като заразени, и т.н. Сега и на мене ще сложат 50 минуса, щото и аз съм за много тестове, за да се добие малко по-реална картинка и да се види реално има или няма нужда от всяване на паника. И мисля, че другата седмица около четвъртък (реално в петък ще излязат резултатите), по традиция рекорден ден, ще има нов рекорд на заразени, защото тогава ще са две седмици от началото на протестите.

 30. 30 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1391 Весело

  Гербажийчеата ги е шубе яко да спретнат контрапротест, щото те повечето са тип суджуци в рискова зона за корона :)

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 31. 31 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  До коментар [#21] от "hamiltonf":

  "Във Варна може и да "похапнат", но на юг всичко е кристално..."

  Е как няма да е кристално. То от подпорни стени л@йно не може да прехвъркне.
  Може да се каже, че съм израснал по южното черноморие. Колко кефал съм ловил на л@йнян камък ако знаеш. Колко бански съм омазал с мазут...
  Виждал ли си в какво се е превърнал къмпинг "Нестинарка"?

 32. 32 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Весело

  До коментар [#26] от "EU defender":

  И имат ваксина, нали?
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
  Ако откраднали:))
  Великобритания, САЩ и Канада обвиняват руските хакери, че се опитват да откраднат ваксинните данни от COVID-19
  Атаки, според разузнавателните агенции на тези страни, са извършени от група, известна като Cosy Bear, свързана с руското разузнаване. Дали хакерите са успели да получат достъп до информацията, не е уточнено

  "Чуждестранен агент"
 33. 33 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  До коментар [#26] от "EU defender":

  Вече имат ваксина, и е пробвана върху доброволци военни.
  Но ще мине време докато се видят резултатите и въобще не се знае дали ще става за ползване.
  Ваксини вече имат доста държави, но са на фаза изпитание.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 34. 34 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Преди мислех, че до 2 години вирусът ще отмине, сега вече мисля че ще са 5 години.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 35. 35 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  До коментар [#27] от "bobhunter":
  Ако "научния метод" е този на Ники Шарана от БАН - зарежи.
  Иначе с тестовете в глобален мащаб е пълна каша, няма много места откъдето да вземеш дори и прости данни, но все пак от тук:
  https://ourworldindata.org/coronavirus-testing

  с бръснещ поглед се виждат някои тенденции и функционални зависимости.
  - тестовете общо в глобален мащаб се увеличават в последните седмици.
  - Италия, Гърция и още няколко страни от развитите рязко намаляват бройката на тестовете или поне това което докладват.
  - В САЩ ръстът на бройката расте почти експоненциален, но там пък тяхната служба СДС и уж "топ експерта" им Фаучи не могат да организират елементарен протокол за рапортуване и разделят по вид и начин на тестване. Само за тях от всички развити държави е отбелязано "не надеждни данни" или нещо такова. В това отношение са по-зле и от България дори, което на мен ми се вижда най-малкото странно.

 36. 36 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  Какво пише Даниела Горчева, живееща постоянно в Холандия (да не се чете от хора, развили психично разстройство от рисковете от болестта):

  "Малко новини във връзка с последните изследвания, свързани с ковид-19 по информация от холандските медии
  1. Учените са изследвали над 4942 пциенти, починали в Италия от ковид-19. Установено е, че при 89% от случаите коронавирусът е причината за смъртта, а не съпътсващите заболявания. В останалите 11% се приема, че ковид-19 е влошил още повече здравословното състояние и е ускорил края, но не е основната причина за смъртта.С това поредната теория на Мангъров се сгромоляса.

  2. Много от пациентите с коронавирус, които са имали сравнително леки оплаквания и не са били хоспитализирани, седмици наред след прекарването на заболяването имат различни здравословни проблеми - трудно дишат, изпитват задух и силна умора - до степен, че не могат да вършат съвсем леки ежедневни неща, защото енергията им се изчерпва след кратък разговор по телефона или опит да приготвят нещо в кухнята.
  Повечето са млади, здрави и активни хора, които сега се чувстват отпаднали до степен, че не могат да ходят и спят през по-голямата част от денонощието.
  Така или иначе, в Нидерландия домашните лекари са претрупани с работа във връзка с пациенти, боледували вкъщи от ковид-19, уж леко, а не могат и не могат да се възстановят, защото болестта сякаш се връща непрекъснато с различни симптоми.
  ФБ-групата на тези пациенти вече наброяв анад 13 хиляди души.

  3. Установено е, че за жалост антителата, които болестта създава траят само няколко месеца, което не изключва повторно разболяване. Учените се надяват то да е сравнително по-леко, но никой не може да предвиди как ще реагира имунната система на отделния човек.
  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/herstellen-van-milde-corona-kost-ook-veel-tijd/
  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/honderden-coronapatienten-met-langdurige-klachten-melden-zich-bij-longfonds-lopen-is-soms-al-te-vee/
  https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/veel-nederlanders-ervaren-langdurige-corona-klachten "

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 38. 38 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2440 Гневно

  Покрай искането на Гърция все повече се увеличават пробите, а с тях и заразените, а с това - слагането ни в жълти и червени списъци, и масиран отказ на чуждестранни туристи да посетят България.
  —цитат от коментар 8 на hamiltonf


  Чуждестранните туристи не отказват да идват в България защото имаме повече тестове. Те отказват да идват в България защото правителствата им въвеждат задължителни карантини след пребиваване в България. Те отказват, защото виждат репортажи от България показващи липса на най-елементарни и разумни предпазни мерки.

  Българското правителство и лично г-н Борисов, смятат, че отпадането на всички ограничения, отварянето на стадиони, барове и дискотеки и неспазването в тях на дистанциране е добре за туризма. Точно обратното! Никой не иска да се разболява! Никой не иска да мре! И да, повечето нормални туристи не желаят да посетят страна с подобна политика по време на пандемия!

 39. 39 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако някои не са чули - Италия е направила изследване на около 4,000 от записаните починали. 89% от тях са умрели директно от вируса, другите 11% не, но е възможно вируса да е обострил вече съществуващо заболяване.

  Това е за всички които викаха че няма аутопсии и че не е ясно колко точно са умрели от вируса.

 40. 40 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  Преди няколко дни, на един мой познат, лекарят в болницата му предложил 1000 лв., за да го пише болен от коронавирус.Честно казано досега си мислех, че това са измислици, но нямам основание да не му вярвам.
  —цитат от коментар 22 на atmanpg


  Два въпроса,ако не знаеш отговорите,питай приятеля си.1-с каква цел е предложил тия пари?2-какво щеше да стане,ако го беше писал заразен с короната,без да го пита?

 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  До коментар [#40] от "uvtest":


  Има го това, преди дни се убедих почти лично, на мой приятел почина баща му след 11 год. борба с рака. След като почина шеф на отделението, в което е починал е предложил 1800 лв. за да се запише причина на смъртта коронавирус. Сега, за какво го правят? Най-вероятно заради 1000 лв./калпак/месец за всички от първа линия.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 42. 42 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  България трябваше отначалото да прави по 10000 теста на ден.
  —цитат от коментар 18 на anonim440


  Ама разбира се! Даже по 100 000, да не кажа направо по милион! Всяка чистачка от чистотата - лаборантка! Всеки тест за бременност - ПиСиАр тест!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Любопитно

  До коментар [#29] от "Sergei Gorbachov":

  Сега и на мене ще сложат 50 минуса
  ▪️▪️▪️▪️▪️

  Какво толкова сте притеснявате от тези минуси? Ако разбира се наистина имате такава убеденост.

  "Чуждестранен агент"
 45. 45 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6163 Неутрално

  Стабилност в бройките. Между 200 и 300 на ден не е чак такава трагедия. Щом не расте, като снежна топка, няма да се мре чак толкова яко. Дисциплина и търпение трябват. Ама сърце мъжко не трае...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на vms2o649468
  vms2o649468
  Рейтинг: 8 Неутрално

  България да отвори границите за туристи от целия ЕС + Сърбия, Швейцария и Норвегия. А с останалите страни може да се процедира като Гърция - всеки да си носи отрицателен тест. Което не пречи да се правят и тестове на случаен принцип на границите и летищата.

 48. 48 Профил на laskovf
  laskovf
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Ако не расте нагора, значи сме добре.

 49. 49 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "Двама лекари и една сестра на 30 легла и капацитетът на отделението е почти запълнен... в "Св.Мина", Пловдив"

  ... при норматив 5 лекари, 9 сестри и 5 санитари.
  Сектата на Свидетелите на Мангъров почна да препълва чумните бараки.
  Лошо.

 50. 50 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хората в болница растат, в интензивните не, което е странно. Какви точно оплаквания имат хоспитализираните?

 51. 51 Профил на Boyko Popov
  Boyko Popov
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Жалко, че толкова хора ходят на протеста без маски - носете маски бе хора, бъдете отговорни!

 52. 52 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2166 Неутрално

  До коментар [#40] от "uvtest":Има го това, преди дни се убедих почти лично, на мой приятел почина баща му след 11 год. борба с рака. След като почина шеф на отделението, в което е починал е предложил 1800 лв. за да се запише причина на смъртта коронавирус. Сега, за какво го правят? Най-вероятно заради 1000 лв./калпак/месец за всички от първа линия.
  —цитат от коментар 41 на hamiltonf


  Дават 1800 за да получат 1000???Има логика

 53. 53 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 257 Неутрално

  …В същия ден в Русия правят 300 000 теста!Това е държавата която се грижи за населението си.
  —цитат от коментар 17 на bib45647808


  Точно така! И там за неспазващите мерки няма някакви хипотетични глоби, а арест и изолатор!

 54. 54 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Какъв е смисъла от брояча? На умните хора ни е ясно, че тази извънредна епидемична обстановка ще бъде завинаги.
  —цитат от коментар 25 на EU defender


  Ти пък,.. кога поумня!

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 55. 55 Профил на simko4
  simko4
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Хората зарязват маските и спряха да се пазят толкова. Гледам и в магазини и в градския все по-често са без маски.

 56. 56 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#51] от "nki47676869":

  Майка природа ще се погрижи... всичките тия имат по-възрастни родители. Някой от тях като влезе в болница тях ще ги поставят под карантина.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 57. 57 Профил на П. Цанков
  П. Цанков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#36] от "hamiltonf":

  Тоест - всички ще умрем, нали?

 58. 58 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Великобритания, САЩ и Канада обвиняват руските хакери, че се опитват да откраднат ваксинните данни от COVID-19 Атаки, според разузнавателните агенции на тези страни, са извършени от група, известна като Cosy Bear, свързана с руското разузнаване. Дали хакерите са успели да получат достъп до информацията, не е уточнено
  —цитат от коментар 32 на putinxujlo


  Дебили, сър.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 59. 59 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#50] от "Paco":

  Хората в интензивното не растат, щото всеки ден имаш около 4-7 починали. Тоест всеки ден от интензивното умират 5 души и влизат 5 нови. Така бройката си остава 29 в интензивно.

 60. 60 Профил на disclosure
  disclosure
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Ковидчаните са наистина забавни. Имат си нова религия. Надявам се, следващото им поколение направо да се роди с намордници.

  ИМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ИДИОТА С КОТЕШКАТА ГЛАВА
 61. 61 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2479 Любопитно

  До коментар [#26] от "EU defender":

  Колко интересно се получава. Коментар №17, (цитиран от вас) при вас се вижда като скрит, а аз го виждам просто сив.

  "Чуждестранен агент"
 62. 62 Профил на Put in, put out
  Put in, put out
  Рейтинг: 339 Неутрално

  До коментар [#16] от "putinxujlo":

  Едва ли някой уважаващ себе си учЕн е казал подобна глупост. Първо коронавирусЪТ не е сезонно заболяване, защото е просто вирус предизвикващ заболяване. Второ коронавирусИТЕ са група вируси, както са грипните, аденовирусите, стомашно-чревните и т.н. Във всяка от тези групи имаш вируси предизвикващи заболявания с различна сила, опасност, усложнения. Трето... Сезонен. За кой сезон става въпрос точно, че лятото ей сега ще мине. И четвърто: "Overall, WorldHealth.Net is a Quackery level Pseudoscience website based on the promotion of dangerous alternative health information that is unproven and in many cases debunked." от mediabiasfactcheck

 63. 63 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Рекорден брой на тестовете в България. 6500 теста ?!?См-е-е-ех…В същия ден в Русия правят 300 000 теста!Това е държавата която се грижи за населението си.
  —цитат от коментар 17 на bib45647808


  Дааа.... ваните са чисти до блясък....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  В градовете, в които няма, значи ли че наистина няма или просто не се правят тестове?

 65. 65 Профил на vms2o649468
  vms2o649468
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А дали рязкото сваляне на ограниченията и рекордния брой тестове напоследък немат конкретна цел? А именно да покажем, че пандемията е ударила лошо България за да си осигурим по-голема сума от фонда за справяне с пандемията.

 66. 66 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Според швейцарския учен Беда Стадлер коронавирусът е често срещано сезонно заболяване и безсимптомни носители не съществуват
  —цитат от коментар 16 на putinxujlo


  Туй същото го писА в един пост един немски лаборантин в самото начало на уйдурмата, като се чудеше от какъв зор е истерията. Безсимптомните могат да си носят остатъци с години и нищо им няма. Тестовете всъщност не откриват самия вирус, а част от рибена киселина. Това обяснява и защо 60 - тях аржентински рибарина преди да излязат за риба всички били отрицателни, а като се върнали след месец - всички положителни. Ми те всички са били омазани в рибена киселина.

  В САЩ ... е отбелязано "не надеждни данни" или нещо такова. В това отношение са по-зле и от България дори, което на мен ми се вижда най-малкото странно.
  —цитат от коментар 35 на k_


  Няма нищо странно. В САЩ има специфична особеност, че ноември има избори и за главно качество на кандидата се брои кой е по - голям борец с коронавируса. Когото посочат свободните медии - той ше е. Един даже се чудеше преди време що седесето ги брои 57 000 умрели, пък медиите 120 000

 67. 67 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1307 Любопитно

  Според статистиката най-голям процент от населението заболели от ковид-19 имат Катар - 3,6% и там новите случаи вече намаляват. Силно се надявам това да е максималния процент хора податливи на заболяването, а не както първоначално се говореше 70%

 68. 68 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Така се тестват само по-заможни хора. Много по-страшно е при помаците и ромите, при хора в производството, които никой няма да тества.

 69. 69 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#63] от "the_flea":

  То 5000 са тестове на хора, които сами са ги платили.

 70. 70 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "Paco":Хората в интензивното не растат, щото всеки ден имаш около 4-7 починали. Тоест всеки ден от интензивното умират 5 души и влизат 5 нови. Така бройката си остава 29 в интензивно.
  —цитат от коментар 59 на жорко


  Ами всеки ден трябва също да излизат от болницата, нали така? Но общия брой на хората там се увеличава и не седи постоянен.

 71. 71 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 698 Неутрално

  В градовете, в които няма, значи ли че наистина няма или просто не се правят тестове?
  —цитат от коментар 64 на Роси

  Тестове за откриване на заболяването се правят на хора със симптоми. Човек се разболява и тогава му правят тест. Значи в градовете където няма регистрирани случаи наистина няма или (по-вероятно) са малко.
  Но освен това поне два теста се правят на всеки вирусоносител, за да се разбере дали вече е чист. Допълнително много хора си правят тестове по своя инициатива за да пътуват в чужбина или да се проверят. Затова съотношението на позитивни/брой тестове не е съществен показател за броя на действителните случаи.

 72. 72 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Хората в болница растат, в интензивните не, което е странно. Какви точно оплаквания имат хоспитализираните?
  —цитат от коментар 50 на Paco


  Болниците имат увеличени пътеки от касата. Ще хоспитализират куцо, кьораво и сакато, само и само да си вържат бюджета. А си кихнал, а си ковид и приет в болница.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 73. 73 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Тестовете всъщност не откриват самия вирус, а част от рибена киселина.
  До коментар [#66] от "dosetliv":

  "Рибена" киселина? Човече, до кой клас си стигнал в училище?

 74. 74 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2105 Любопитно

  А какви се очаква да се резултатите, когато повечето нови тестове са на пътуващи за Гърция, без симптоми и без контакти с вече установени болни? И все пак е по-добре да ги има, дори един на хиляда да хванат, иначе щеше да е безсимптомен разпространител и заразител. Защото в момента има две мерки, които да намаляват разпространението - носене на маски и тестване и изолиране на болни. Без тях ще се случи САЩ, Бразилия, Русия и тн сценарий.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 75. 75 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  До коментар [#69] от "falkoneti":

  И това го има...
  Драмата, голямата драма ще е есенно-зимния период, при сливане на ковид-19 и H-еди колко сиN-еди колко си (още не го знаят, а друга година по това време вече се знаеше какъв щам ще е)

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 76. 76 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  До коментар [#4] от "George Svinarov":

  Тъпите калинки в МЗ не могат да изчслят в проценти или не искат . Днес са около 4% .
  А в това време касата си чопли носа ,а хората плащат тестове .Далаверата върви .Един тест 30 $ ни го продават за 100-130 лв. На печелешите ЧЕСТИТО!

 77. 77 Профил на vucoff
  vucoff
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Започнах вече да се обърквам нещо.

 78. 78 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2721 Весело

  Преди няколко дни, на един мой познат, лекарят в болницата му предложил 1000 лв., за да го пише болен от коронавирус.Честно казано досега си мислех, че това са измислици, но нямам основание да не му вярвам.
  —цитат от коментар 22 на atmanpg


  Кажи къде е това място.
  Веднага отивам! 1000 лева са това.
  Ти мина ли или чакаш ред на опашка?
  Как нямя да му вярваш. ЕЖК винаги казва истината!

 79. 79 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  До коментар [#63] от "the_flea":То 5000 са тестове на хора, които сами са ги платили.
  —цитат от коментар 69 на falkoneti


  Да намалим на около 1000 - 1500......
  Иначе, коментарът ми беше до руския трол bib45647808.......

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 80. 80 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  “......и започнаха да валят, мотивирани със съответната медицинска документация, откази и немотивирани заявления за напускане", каза в ефира на БНТ директорът на болницата проф. д-р Петър Петров.

  ——

  Докторите да не са луди, да рискуват живота си, заради някой, който не може да си наложи една маска на лицето си да сложи.
  Очакваше се това.

  Любовта ще спаси света!!!
 81. 81 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1214 Весело

  Тестовете всъщност не откриват самия вирус, а част от рибена киселина.До коментар [#66] от "dosetliv":"Рибена" киселина? Човече, до кой клас си стигнал в училище?
  —цитат от коментар 73 на PoToP


  Нищо не разбираш..... рибената киселина се получава, когато рибата яде пържено......

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 82. 82 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Стига с тези глупости брой тестове заразени ...
  Много страни в ЕС вече имат по-малко случаи от нас въпреки , че правят 10 пъти повече тестове.
  Дори Швеция вече открива по стотина случая при над 30 хиляди теста дневно.

  За мен показателно е брой тежки случаи на респиратори и брой починали.

  В България в момента почиват на седмица 3 пъти повече хора, отколкото умираха от вируса преди месец.
  Да през юни се правиха по 2 хиляди теста, ама и за целия юни са починали 40 човека, а за половината юли вече са починали повече хора.

 83. 83 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

  Първата седмица на юли, починалите са с 166 повече от същия период 2019.
  За последните 4 дни само, са 25 човека.


  Любовта ще спаси света!!!
 84. 84 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  За разочарование на Муфтата не щем и не щем да мрем. Увеличават тестовете а процента заразени намалява. А отделно хората вече не обръщат толкова внимание на тъпите мерки и въпреки това нищо страшно не се случва. С всеки изминат ден все повече се потвърждава че короната е най голямата манипулация в съвременната човешка история.

 85. 85 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Аз пък си представям как изследователите на РЗИ-тата започват все повече и повече да се въртят като пумпали в издирването на контактни лица от първа, пък камо ли и от втора степен. Май ще се откажат скоро.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 86. 86 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2642 Весело

  До коментар [#18] от "anonim440":

  “България трябваше отначалото да прави по 10000 теста на ден. ”

  Ами, общо закупените тестове (корейските) са 30000. Биха стигнали за три дни и да се отчетат по 9600 отрицателни, ако има кой да ги направи.
  И не тестовете “борят вируса”, а личната хигиена и отговорност. Ей на, в САЩ и Русия като правят по 300 хил. теста дневно, да не би да е спрял ръста на заразените и починалите!?

 87. 87 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#84] от "Billy Pilgrim":

  Да, откакто се скри муфтата, както му викаш, почти всички страни вече въвеждат карантина за българите.
  Австрия която преди 3 месеца имаше по хиляда заразени на ден, днес е забранила полетите от България.

  Да благодарим на балове, мачове с публика и протестите.
  Скоро дори и с визи няма да ни пускат в ЕС, за разлика от преди 20 години

 88. 88 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 929 Весело

  ковидарниците са на жълтите павета

 89. 89 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  До коментар [#83] от "hope":

  Пак почваш...
  Спокойно. Един съвет, намери имунолог, кажи му последните месеци какво си пила за имунната си система, и да ти каже, колко да почиваш, или да почваш и какво да пиеш за да се подсилиш.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 90. 90 Профил на Paco
  Paco
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За съжаление много от протестиращите са точно от тази част на обществото която или не вярва че вирус има или си мисли че не е по-опасен от обикновения грип. Да се очакват маски или някаква дистанция от тях е наивно както е наивно да се очаква да извикат нещо умно.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  До коментар [#52] от "uvtest":

  Не един получава хиляда, говорим за цяло отделение, над 20, или повече човека, и не е само за месец...
  Така излиза ли сметката?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 93. 93 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  До коментар [#87] от "001":

  С тикви за управленци толкова. Искаха да си задържат властта като фокусират вниманието върху страшно развилнелия се вирус в държавата. В резултат на което всичките държави ни поставиха в черния списък въпреки относително малкия брой заразени. А и властта няма да задържат тия мизерници. Тикви, толкова си могат. Само дето им сърбаме попарата от неадекватни мерки и ограничения, които счупиха икономиката и нищо не направиха за вируса. Като не слушат какво им говорят специалистите ще е така, вирус не можеш да вкараш зад решетките. И Муфтата пееше друга песен преди да стане основна фигура и да ни раздава пресконференции по два пъти на ден, плю си на професията и го раздаваше политическа фигура в услуга на властта.

 94. 94 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2642 Весело

  До коментар [#49] от "balgariez":


  “Сектата на Свидетелите на Мангъров почна да препълва чумните бараки. ”

  “Чумните бараки” разполагат с 53173 легла, с което се нареждаме на първо място в Европа по болничен туризъм и кръшкане от работа (36 млн. болнични дни за 2018 г.).
  А от началото на пандемното страхуване имаше 2083 легла в инфекционно отделения, от които под една четвърт са заети.
  Проблемът е друг - кой плаща? Ама ще го разберете след есента, когато стартира бюджетната процедура и се признае гласно за дефицитите в НОИ и НЗОК.

 95. 95 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  До коментар [#83] от "hope":Пак почваш... Спокойно. Един съвет, намери имунолог, кажи му последните месеци какво си пила за имунната си система, и да ти каже, колко да почиваш, или да почваш и какво да пиеш за да се подсилиш.
  —цитат от коментар 89 на hamiltonf


  ——
  Ти не ми давай акъл какво да правя, освен ако не знаеш как се лекува астма.
  Любовта ще спаси света!!!
 96. 96 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  До коментар [#84] от "Billy Pilgrim":


  За разочарование на Муфтата не щем и не щем да мрем. Увеличават тестовете а процента заразени намалява. А отделно хората вече не обръщат толкова внимание на тъпите мерки и въпреки това нищо страшно не се случва. С всеки изминат ден все повече се потвърждава че короната е най голямата манипулация в съвременната човешка история.
  —цитат от коментар 84 на Billy Pilgrim


  1. Никой не ще......, ама се случва.... Кажи го на умрелите..... , не можеш , не ли?
  2. Тестовете се увеличават, щото пътуващите си правят автотестове, като 5 - 8 дни преди тестването хората ограничават контактите си, за да не се самопрецакат и почивката им да отпадне.... така че, голяма част от тестваните са здрави.....
  3. Едни спазват, други - не..... резултатите в следващите 2 - 3 седмици ще покажат...
  4. виж т. 1.....


  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 97. 97 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 366 Неутрално

  До коментар [#93] от "Billy Pilgrim":

  В началото на юни месец, бяхме стигнали до 120 човека в болница в цялата страна, а в момента са близо 600.

  Честно казано Борисов ако има малко разум би се оттеглил до края на септември, защото есента болниците ни ще са препълнени и последното нещо което ще искат хората е да ходят да гласуват.

 98. 98 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2642 Весело

  До коментар [#73] от "PoToP":

  “Рибена" киселина? Човече, до кой клас си стигнал в училище?”

  До Рибния буквар.

 99. 99 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  Аз пък си представям как изследователите на РЗИ-тата започват все повече и повече да се въртят като пумпали в издирването на контактни лица от първа, пък камо ли и от втора степен. Май ще се откажат скоро.
  —цитат от коментар 85 на дедо Андро


  ——

  Нищо не издирват вече, че болничните станаха много.
  Ако, сложат карантина някаква ще е заради опасността от фалит на НОИ.
  Болничния за Ковид вече е 14, не 28 дни както беше в началото.
  Говоря за положителен тест.

  Любовта ще спаси света!!!
 100. 100 Профил на reality
  reality
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#38] от "plamen_b":

  Аз бих добавила "Никой не иска да го настанят в болница с лекари в пенсионна възраст, мухал по стените и незнайно още какви проблеми".

  Stupidity should be painful
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK