На живо

Ден 11 приключи, протестиращите се канят да блокират парламента утре (хронология)

Ден 11 приключи, протестиращите се канят да блокират парламента утре (хронология)

© Велко АнгеловБез провокатори и под лек дъжд приключи 11-ят протест в София с искане на оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Протести имаше още в няколко града в страната, както и в много европейски градове.


"Дневник" проследи на живо събитията. Ходовете на управляващите, предприети днес, както и политическите реакции можете да проследите тук.
Дядото на бития студент призова Борисов да си подаде оставката

Дядото на пострадалия от полицейско насилие на протеста на 10 юли в София студент в Хага Евгени Марчев се обърна към премиера Бойко Борисов и го призова да си подаде оставката. По рано днес Борисов каза, че полицейското насилие никога не е било толерирано от управляващите, но дядото на младежа бил комунист и бил попречил на младите хора в България да идадт да учат в чужбина, както Марчев го прави сега, по време на демокрацията.


"Изумен, изненадан, омерзен, дори отчаян съм, че начело на нашата дърава има такива хора. Аз не съм никакъв комунист. Аз съм лекар, хирург. Не ви прави чест да падате толкова ниско, да правите такива изявеления", обърна се д-р Димитров към Борисов пред сайта Sandanski1.com.


Подробности вижте тук.


Протести в няколко града в страната

В Пловдив пред общината, протестът отново събра десетки хора, съобщи БНР. Шествието им премина по главната пешеходна улица на града до Римския стадион и обратно до общината. В Русе около стотина души се събраха на пред Съдебната палата и тръгнаха на традиционното шествие, което премина край Доходното здание, сградата на общинската и областна администрация до Парка на младежта.


В Ямбол протестът се провежда за осма поредна вечер пред сградата на общината. Варненци отново се събираха пред сградата на общината. Над 100 души шестваха по улиците на града.

В Хасково се проведе седми антиправителствен протест, но без шествие. Около 50 демонстранти, събрали се на централния площад "Свобода". На 23 юли се организира голям митинг с участието на протестиращи от всички радове на областта.
Мнозинството от протестиращите старозагорци бяха млади хора, които организираха своеобразно погребение на мафията и се заканиха от следващата седмица да преминат към затваряне на пътища. Хората тръгнаха от обичайното място - сградата на Областна администрация и с възгласи "всеки ден ще е така до оставката", стигнаха до офиса на общинската структура на ГЕРБ, където оставиха ковчег с надпис "мафия", а до него - и възпоменание за смъртта на мафията у нас.


Все още не е извевстно дали утре ще има гражданско неподчинение в Пазарджик. Протестът тази вечер беше рекордно малък - под 10 души излязоха, за да поискат смяна на модела и нови лица в бъдещия парламент.

Протестът приключи

Единайстият протест "Да защитим демокрацията" приключи. Движението по бул. "Цар Освободител" е пуснато.

"Наядохте ли се, прасенца?"

Около четири часа след обявения за начален час на единайстия протест "Да защитим демокрацията" площадът пред сградатата на президенството е почти празен. Повечето от протестиращите си тръгнаха, след като заваля слаб дъжд. Сред протестиращите обаче все още са Димитър и Емил.


"Щом няма ефект досега, по-добре протестът да ескалира", каза Димитър по повод заявеното от неформалните организатори от "Отровното трио" за преминаване към "стачни действия". Самият той обаче няма да присъства на недоволството пред сградата на Народното събрание, тъй като е на работа.


Емил за сметка на това казва, че "не съм много "за" да ескалират кой знае колко много протестите, тъй като смятам, че няма нужда от нещо такова". Все така според младия мъж хората трябва всеки ден да се отзовават на протеста, "въпреки всичко, което имат да вършат".


Те носят и плакат с трите прасенца, като те са кръстени Иванчо (като главния прокурор Иван Гешев), Бойко (като премиера Бойко Борисов и Шиши (като депутата Делян Пеевски), а надписът отгоре е "Наядохте ли се, прасенца?". "Един приятел от Берлин го направи. Той в момента протестира там. Той го направи, аз го изпринтирах. Не мога да викам толкова, предпочитам да направя нещо и да се вижда", обясни Емил пред репортер на "Дневник".


Ден 11 приключи, протестиращите се канят да блокират парламента утре (хронология)

© Златина Зехирова

Христо Иванов: Борисов, не се превръщай във втори Орешарски!

Днес излезе съдебно-медицинската експертиза на пострадалия от полицейсно насилие в протеста на 10 юли студент в Хага Евгени Марчерв, обяви в публикувано в профила си във "Фейсбук" видео председателят на "Да, България" Христо Иванов. От нея се виждеа, че той е получил множество травми от абсолютното самоцелно жестоко пребиване от българската полиция. И днес Борисов вместо да се извини, обяснил как дядото на това момче му попречил да иде да учи в чужбина. Това е върха на цинизма и пълната загуба на адекватност", казва Иванов в записа от протеста.


"Борисов, подай си оставката и не се превръщай във втори Орешарски и да подобриш неговия рекорд по безочие и пълна липса на морал и отговорност", призова той премиера.


"Отровното трио": Срамуваме се от поведението на Борисов

"Не приемаме човек и премиер, който се движи с кордон и въоръжена охрана, да напада човек и премиер, който ходи на работа с велосипед и без нито един гард" - това се казва в декларация до посолствата на държавите членки на ЕС, посолствата на САЩ и Великобритания и представителството на европейската комисия в България, тоято т.нар "отровно трио" (проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян) представиха пред протестиращите. Те декларират, че се разграничават от поведението и изявлението на премиера Бойко Борисов, който по време на официалната вечеря на лидерската среща в Брюксел нарече премиера на Нидерландия Марк Рюте "полицай на Европа".


"Остро осъждаме демонстрацията на авторитарност, безнаказаност и незачитане на закона и морала от хората, които са призвани да ги прилагат и пазят. В изтекъл запис министър-председателят на Република България окачествява свои колеги - премиери на европейски държави, с най-обидни определения. Истинността на същия запис не беше отречена. До този момент, главният прокурор не дава адекватно обяснение и експертиза на гражданите. Това е поредното доказателство за разрухата в съдебната система и превземането й от човек, предложен на този пост от нелегитимни, но мощни финансови кръгове. За нас, като граждани на Европа, това е абсолютно неприемливо поведение, което ни унизява и от което се срамуваме", се казва в текста.


"Отново липсват каквито и да е действия на прокуратурата, след оказано брутално насилие и унижение над мирно протестиращи български граждани", се посочва още в декларацията и се призовава за оставката на правителството на Борисов.

Протестираха и българи в Берлин

Снимка: Българи в Берлин

Снимка: Българи в Берлин


Нов протест с искане за оставки на правителството и главния прокурор проведоха българите в Берлин. А за да бъдат разбрани мотивите им от местното население и от туристите в германската столица, протестът беше съпроводен от информационната кампания "Защо протестират българите?", съобщи пред "Дневник" Росен Иванов, един от участниците.


Снимка: Българи в Берлин

Снимка: Българи в Берлин


Самоделни табла с надписи на английски обясняваха кой е Ахмед Доган и как е окупирал плажа в "Росенец", охраняван от служители на НСО; кой е Делян Пеевски, окупирал българските медии и отговорен за цензурата в тях, изпратила страната в дъното на световната класация за свобода на словото; кой е Бойко Борисов, защо миналото му публично се свързва с организираната престъпност, а настоящето - с "авторитарен режим, скрит зад проевропейска фасада".


Снимка: Българи в Берлин

Снимка: Българи в Берлин


"За съжаление нямахме време да довършим всички, имаме и още идеи", клазаха авторите им, група български студенти в Берлин. Таблата бяха разположени пред посолството на България и веднага привлякоха вниманието на преминаващите, а на следващия протест отново ще бъдат на разположение – за повече яснота и гласност.


Снимка: Българи в Берлин

Снимка: Българи в Берлин


По време на настоящата демонстрация прозвучаха призиви следващия път тя да се проведе не пред българското послство в Берлин – след като за втори път никой от дипломатите не уважи с присъствие сънародниците ни – а пред някоя от сградите на европейските институции в Берлин.


Освен на български, речи прозвучаха и на немски език, така че българските проблеми и стремежи да бъдат разбрани и от все повече хора. Демонстрантите подчертаха, че са политически независими и не подкрепят конкретна политическа сила, а протестът е морален – оставки, съд и затвор за корумпираните в държавното управление.

"Отровното трио" даде думата на млада жена, която беше представена като Цветелина Цветкова, на 23 години, несправедливо бита от полицаи по време на протеста миналия петък.


"Не мога да търпя това беззаконие, което се изсипа с цялата сила върху моята глава", каза младата жена, като подчерта, че няма политически пристрастия. "Призоваваме за мирен протест, но непоколебим! Ние сме промяната", заяви още Цветелина Цветкова.


Протестът продължава с изказвания на други млади представители от протестиращите.


Ден 11 приключи, протестиращите се канят да блокират парламента утре (хронология)

© Златина Зехирова

Протест пред парламента в 7 часа сутринта в понеделник

С призивите си в началото на протеста неформалните организатори напомниха за намерението за "стачни действия" пред Народното събрание утре в седем сутринта. "От утре става малко по-сложно, но ще ги изгоним", заяви от трибуна проф. Велислав Минеков и предложи на множеството да носят със себе си плодове. "Ще стреляме с овча и говежда тор", добави още той.


"В 22 часа ще качим инструкции. Ние сме подбудители на това нещо и трябва да бъдем подбудители до край", заяви пък адвокат Николай Хаджигенов. По думите му за протеста пред сградата на Народното събрание в понеделник сутринта са се организирали да дойдат стотици хора от Етрополе, а друга част от жителите ще протестират на място в града. Срещу правителството и главния прокурор има всекидневни протести в редица градове в и извън Европа. Хаджигенов акцентира и върху искането на протеста за електронно и дистанционно гласуване.

Полицаи претърсват протестиращите

На влизане в района на сградата на президентството полицаите проверяват чантите за опасни вещи. Не се допускат хора със стъклени бутилки, а тези с кенчета трябва да са ги отворили. Полицаите всяка вечер ще проверяват чантите за опасни вещи. На протеста вчера беше задържана жена с газов пистолет.


Ден 11 приключи, протестиращите се канят да блокират парламента утре (хронология)

© Златина Зехирова

Протестираха българи в редица европейски градове

Днес в протести в подкрепа на сънародниците си в България организираха живеещи в редица европейски градове българи - Мюнхен, Кьолн, Манхайм, Щутгарт, Нюрнберг, Франкфурт, Копенхаген, Виена, Брюксел. Ще се протестира и в много градове от страната, а протестът в Благоевград заплаши да блокира главния път Е-79.


Снимката е от днешния протест в австрийската столица Виена.

© Елица Ценова, Елица Ценова

Снимката е от днешния протест в австрийската столица Виена.

На протеста са неформалните организатори от "Отровното трио" (пиар експертът Арман Бабикян, адвокат Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков), съпредеседателят на "Демократична България" Христо Иванов, Румен Петков от АБВ, пътният експерт и бивш депутат от парламентарната група на "Рефирматорски блок" Настимир Ананиев, депутатите от БСП Александър Симов и Кристиан Вигенин. Всички присъстват в качеството си на граждани, както неведнъж са подчертавали от като от "Отровното трио".


Ден 11 приключи, протестиращите се канят да блокират парламента утре (хронология)

© Велко Ангелов

Започна 11-ят протест в София

Започнаха да се събират хора на Ларгото в София на на 11-я пореден протест с искане на оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.


По-рано днес столичната полиция призовава да се запази протестът мирен. "И организатори, и протестиращи да отправят посланията си към управляващи, но в рамките на закона", призова зам.-директорът на полицията в София Антон Златанов на брифинг и добави, че институциите трябва да бъдат оставени да работят. На протеста в събота инициаторите му призоваха за гражданско неподчинение от понеделник, 20 юли, когато протестиращите са призовани в 7 часа сутринта да блокират Народното събрание и съдебните палати в страната.


Ден 11 приключи, протестиращите се канят да блокират парламента утре (хронология)

© Велко Ангелов

Ключови думи към статията:

Коментари (467)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Цяла Европа вече иска оставката на мутрите !!! На българите им писна.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Тъпите милиционери нарушиха законът на старите швейцарски часовникари и сега ще патят.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  Гледайте как черепът е купил хората в цяла Европа !!!
  МНОГО е богат.
  А парите праща с гълъби !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Единя плакат кътри - Искам да Живея в България. Сега да не се окаже, че не се разрешава :)

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#4] от "nema_labavo":

  Пак не си разбрал. Човекът иска да ЖИВЕЕ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ми да заповяда де, кой го е спрял?

 9. 9 Профил на Соломон Гилотен
  Соломон Гилотен
  Рейтинг: 0 Весело

  Цяла Европа вече иска оставката на мутрите !!! На българите им писна.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Бате Бойко не е лош,
  но е тъп като галош!

  Много съм тъп
 10. 10 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  До коментар [#4] от "nema_labavo": Прочети го пак тоя плакат де,не като дявола.....!))

 11. 11 Профил на ezd36646389
  ezd36646389
  Рейтинг: 8 Весело

  "Цървули - вън!" кефи. Ганьо винаги си е бил цървул.

 12. 12 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Весело

  Стартът е даден,троловете налазиха статията! Ще има як трафик😂😂😂😂

 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3110 Весело

  До коментар [#6] от "uvtest":

  Не придияй много, че и в Герб има купчини ренегати
  - Деница Сачева
  - Вежди Рашидов
  - Георги Марков
  - Тома Биков
  - Антон Тодоров....

 14. 14 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  И Аз не харесвам Бойко и ГЕРБ.
  И аз съм за ПРОМЯНА.
  Ама някакси промяната не я разбирам да дам властта в ръцете на летеца (зад който стои руската мафия).
  И да се върна 10 години назад и 5 встрани.

 15. 15 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#12] от "angeles":

  Само божковчета и радевчета ли искаш да коментират?

 16. 16 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  “Единадесетият ден: Полицаи претърсват протестиращите”

  Няма проблем. Съвсем любезно полицая ме помоли да отворя раницата, погледна и също така любезно ми благодари.

 17. 17 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  1000 човека на кръст 500 платени и 500 отрочета на бивши комунисти.
  Чакат да захапят кокала.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  След Промяната и след ОСТАВКИТЕ на Правителството

  и на ГлавПрока трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УВОЛНЕНИЕ НА

  ВСИЧКИ - от НАЙ-НИЗШИТЕ БИЯЧИ МИЛИЦИОНЕРИ

  през НИЗШИТЕ и ВИСШИТЕ ОФИЦЕРИ - ТЕХНИ НАЧАЛНИЦИ

  и ПЪЛНО ПРЕФОРМАТИРАНЕ на ПОЛИЦИЯ ПРОКУРАТУРА и ДанС

  ПО ГРУЗИНСКИ ОБРАЗЕЦ

 20. 20 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Много ме израдваха протестиращите в Брюксел

  Точното място и точното време
  А ББ говори за дядото на бито момче


  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 21. 21 Профил на Avalon Blackmore
  Avalon Blackmore
  Рейтинг: 115 Любопитно

  До коментар [#4] от "nema_labavo":

  едно време имаше виц за разликата м/у жизнь и life. дега да не искаш да кажеш, че е същото?

  олекна ми на душата, возвисих ся!
 22. 22 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#10] от "angeles":

  Нали за това се пишат плакатите, да се знае какво се иска. Не да са някоя загадка за разрешаване :)

 23. 23 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Бих препоръчал на Христо Иванов,да стои по-далеч от пикаещите във фонтани,доказани защитници на руски интереси!

 24. 24 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Да те води на протест "Гнусното трио" и до тебе да стоят , цитирам " Румен Петков от АБВ, пътният експерт и бивш депутат от парламентарната група на "Рефирматорски блок" Настимир Ананиев, депутатите от БСП Александър Симов и Кристиан Вигенин. Всички присъстват в качеството си на граждани, " е наистина мазохизъм.

 25. 25 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 649 Весело

  Махнете снимката с бившия вътрешен министър, че съвсем ще си разгоните и най-упоритите последователи. Накрая ще се конкурирате за читатели с ДУМА.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 26. 26 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  ОГРАДАТА НА ДОГАНСАРАЙ Е НАВЪТРЕ В ДЪРЖАВЕН ИМОТ
  https://bivol.bg/dogansarai-ograda.html

  Оградата срещу плажуващите край Догансарай е поставена близо петнайсет метра навътре в имот публична държавна собственост, показва анализ на сателитни снимки и данни от Кадастъра. Освен това набързо построената ограда е незаконна, защото няма табела за строителен обект.

 27. 27 Профил на Leshper
  Leshper
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Г-н Христо Иванов, с цената на всичко, така ли?

 28. 28 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  “Единадесетият ден: Полицаи претърсват протестиращите”Няма проблем. Съвсем любезно полицая ме помоли да отворя раницата, погледна и също така любезно ми благодари.
  —цитат от коментар 16 на Billy Pilgrim


  А може би ти е пуснал и пет лева вътре които не си забелязъл

  по причина че си бил прехласнат от благодарностите му

 29. 29 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Розово- червените са се събрали на площада да спасяват демокрацията!

 30. 30 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  До коментар [#6] от "uvtest":

  само Вие не разбрахте, че протестиращи има от всички партии

  Барни Ръбъл

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 31. 31 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser": На вече на третия от тея дето сте изредил,дължим “просперитета”,постигнат последните 30 годинки!

 32. 32 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Хич даже не придирям.Както е казано"щом младите се обичат,нека се вземат"Та и Ристьо така,като си се харесват с Румбата Петков и Сашето Симов,кой съм аз,та да им преча.

 33. 33 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  Имаши я някъде достъпна програмата, какво и по какъв начин ще се променя след като протестите успеят?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 34. 34 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2016 Неутрално

  Тоя Христо Иванов е пълна политическа нула бе, господа градско десни. Да се насади межди отровно трио и Румбата Петков... майко мила. Та един Цецерон , дето му се смеем ,не би допуснал такъв гаф.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 35. 35 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Хубаво да се видят кои водят протеста.
  Черепа, Летеца, Румен П, Корнелия, Майчето.
  Това са ваште хора те най много ще намажат от оставката.

 36. 36 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Да те води на протест "Гнусното трио" и до тебе да стоят , цитирам " Румен Петков от АБВ, пътният експерт и бивш депутат от парламентарната група на "Рефирматорски блок" Настимир Ананиев, депутатите от БСП Александър Симов и Кристиан Вигенин. Всички присъстват в качеството си на граждани, " е наистина мазохизъм.
  —цитат от коментар 24 на stedim


  Протеста е срещу правителство и Гешев

  от всички партии, има и то ГЕРБ

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 37. 37 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  До коментар [#15] от "uvtest": Кефя ви се,иначе,нека коментира който иска! Свободен форум!

 38. 38 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  1000 човека на кръст 500 платени и 500 отрочета на бивши комунисти.Чакат да захапят кокала.
  —цитат от коментар 17 на МиГ-29


  Дайте сметката по която плащат
  а може би с пощенски гълъб, както каза един колега

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Целият свят, а и галактиката.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 40. 40 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#21] от "Λllαν Νeemore":

  Има и друг виц :

  Вуте и Пена на екскурзия в Япония. Посещение на японско гробище на групата. Разглеждат и Вуте вижда, че на надгробните плочи пише Яко Суно, родена 1936 – умряла 1975, тя живя 10 г... на друг р. 1905 - умял 1973 – той живя 3 г. и т. н. Смята, смята Вуте, нещо не му излиза сметката и пита каква е тази работа? Екскурзоводката отговаря, че в Япония е прието да се пише само броя на годините, през които човекът е бил щастлив.

  Замислил се Вуте и казал на Пена:

  - Пено, като умра на гроба да ми напишат - "Он се роди умрел!"

 41. 41 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Обединеното БКП (БСП-ДСБ/ДеБъ-ДПС) кога ще обяви курс към въоръжена борба и ще се изнесе нейде из Балкана, да не им гледаме всеки ден грозните комунистически мутри? Нормалните хора сме готови да им носим пити с кашкавал и самуни с 'ляП, само да не им гледаме гнусните и продажни сурати в София!
  —цитат от коментар 18 на Баба Яга


  Когато доган напусне сараите- тогава

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 42. 42 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  Колко е бройката? Или пак тишина? Комунизмът свърши бе какво се плашите? Кажете колко души протестират.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 43. 43 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1860 Неутрално

  Народната любов много плаши...

 44. 44 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  Стартът е даден,троловете налазиха статията! Ще има як трафик😂😂😂😂
  —цитат от коментар 12 на angeles


  Например ти.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 45. 45 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Весело

  До коментар [#22] от "nema_labavo":


  Сложи запетайката и ще разбереш загадката!😉

 46. 46 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  Ристо си показа остинския цвят.
  Видя се кой стой до/зад него.
  Явно много му се ще и той да седне на софрата.

 47. 47 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално


  ГЕРБаджийските МИЛИЦИЯ и ДАНС

  РАЗРАБОТВАТ протестиращите

  и им СЪСТАВЯТ ДОСИЕТА

  Справка - изцепката ЛИЧНО на ББ кой е дядото

  на едно от битите момчета

  Вече знаят и БАБИТЕ и ДЯДОВЦИТЕ на протестиращите какви са

  Дори в ПУТИНСКА РУСИЯ не са толкова старателни като

  ТУКАШНИТЕ ПУТИНДЖИИ и ЧАЙКИ

 48. 48 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  До коментар [#42] от "anonim440":

  Има няма 1000.

 49. 49 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#24] от "stedim":

  "Всички присъстват в качеството си на граждани" - ето това е най-голямата идиотия.
  След като председател на партия присъства като "гражданин" да си закрива партията. КАкъв е смисъла от съществуването и, щом нейният председател няма смелост, воря или възможност да застане с името на формацията си зад исканите реформи?
  И вместо него лидер да е адвокатът на Лилана и някакъв псевдожурналист!
  Съвсем ни взеха за шарани.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 50. 50 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  Че сменят Мурата и че настане благоденствие... Ама ако БКП докопа кокала и край. Тея дето сега протестират ще бягат от България като невидели.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  До коментар [#19] от "Hawaii":

  Румен Петков ли ти каза да напишеш поредното стихотворение?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 855 Весело

  До коментар [#6] от "uvtest":


  " съпредеседателят на "Демократична България" Христо Иванов, Румен Петков от АБВ, пътният експерт и бивш депутат от парламентарната група на "Рефирматорски блок" Настимир Ананиев, депутатите от БСП Александър Симов и Кристиан Вигенин.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Сго-дих -ме-.се!Гор-чи-во,гор-чи-во!!!
  —цитат от коментар 6 на uvtest


  Пак грешиш! Той годежа беше на местните избори,потайно защото не се знае знае ли се. Сега си е официална сватба, както си трЕбЕ, много шум, музика и тук там някои пияни(дрогирани) гости.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 54. 54 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  До коментар [#20] от "nessarox":

  Мани това, ами цяла Москва иска оставката на Борисов. Галактическа нетърпимост.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Баба Яга
  Баба Яга
  Рейтинг: 8 Весело

  След Промяната и след ОСТАВКИТЕ на Правителствотои на ГлавПрока трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УВОЛНЕНИЕ НАВСИЧКИ - от НАЙ-НИЗШИТЕ БИЯЧИ МИЛИЦИОНЕРИпрез НИЗШИТЕ и ВИСШИТЕ ОФИЦЕРИ - ТЕХНИ НАЧАЛНИЦИи ПЪЛНО ПРЕФОРМАТИРАНЕ на ПОЛИЦИЯ ПРОКУРАТУРА и ДанСПО ГРУЗИНСКИ ОБРАЗЕЦ
  —цитат от коментар 19 на Hawaii


  Доброволни отряди на новото ОФ, задължително предвождани от умнокрасив хунвейбин, ще възстановят комунистическата диктатура в България. Секторът с бесилки, издигнати от родните "умнокрасиви демократи", ще работи в непрекъснат режим 24/7/365, а изловените "народни врагове" от наказателните отряди на драгалевското радикално БКП ще бъдат бесени по график, утвърден от ДС ченгето Атанасов и комунистическия унука Бойкикев. Да жувей дръгалефската "демокрация"!

 57. 57 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#33] от "DDR":

  Програмата е ясна,оставка на ВСИЧКИ.Какво ще е по нататък,Резидента и Черепа ще го измислят.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално


  ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА да не е в МОСКВЕ

  да РАПОРТУВА как върви работата и ХАРЧОВЕТЕ

  по ТУРСКИ ПОТОК и БелеНЕ

  Зер ПУТИН трябва ДА СИ ПРОДАВА ГАЗА НА ВУЧИЧ

  за БЪЛГАРСКА СМЕТКА

  Гарантирано от ГЕРБ и лично от БОЙКО БОРыСИЧ

 60. 60 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  Бих препоръчал на Христо Иванов,да стои по-далеч от пикаещите във фонтани,доказани защитници на руски интереси!
  —цитат от коментар 23 на angeles


  Ако бойкикев се отдалечи от Румен Петков, ще се доближи до Александър Симов. Найс, а?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 61. 61 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#45] от "angeles":

  Със запетайка, прилича на утвърдителен отговр на въпроса Искате ли да живеете в България?
  Отговор - Искам Да, искам да живея в България.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 649 Весело

  До коментар [#30] от "nessarox":
  Всички партии? Да те светна в България има към 130 партии.

  И ако "всички" партии могат да съберат 4000 човека в уикенд на кръст по добре лидерите та тия "всички" партии да си търсят истинка работа - кой каквото може: едни ще чистят фонтани, други може да се уредят за спасители на плаж, русо гладно нема (както са казали), само за Корни ми мъчно, че ще трябва да си подяде пенсионната осигуровка.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 64. 64 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Весело

  До коментар [#44] от "Alarmstufe: Rot": Де да беше вярно,завиждам ви!))))

 65. 65 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Трябва да са засегнати някакви огромни интереси , че този резил " европейски " да продължава......( и не са само икономически със голяма вероятност...).

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#23] от "angeles":

  А ти да си чул някъде мнението на Христо Иванов за Русия и Руското влияние в България ? Май няма да го чуеш :-) .

 68. 68 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  Доброволни отряди на новото ОФ
  —цитат от коментар 56 на Баба Яга


  Много бързо усвоихте реториката и словореда на ПУТИНДЖИЙСКИТЕ

  медии в Русия

  Там така описваха ДЕСЪВЕТИЗАЦИЯТА

  ДЕПУТИНИЗАЦИЯТА и ДЕРУСИФИКАЦИЯТА

  които бяха извършени в УКРАЙНА ГРУЗИЯ и БАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Любопитно

  До коментар [#20] от "nessarox":Мани това, ами цяла Москва иска оставката на Борисов. Галактическа нетърпимост.
  —цитат от коментар 54 на Alarmstufe: Rot


  Какво е това Москва ?

  Нещо за ядене ли ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 71. 71 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Цяла Европа вече иска оставката на мутрите !!! На българите им писна.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  "Цяла Европа" колко милиона е? Кмете не се излагай.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 72. 72 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Посвещава се на безименния Трол
  ====================================


  Троли, Троли, Троли, Троли,
  Разбирам твоите неволи!

  Витрини пълни, а пари няма,
  Животът ти е помийна яма!

  Затуй заливаш форуми поредни
  С опорни точки най-зловредни!

  Расмиваш тук с глупости дебели
  И печелиш грошовете си бели!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4999 Неутрално

  До коментар [#53] от "todor._89":

  Предстои първа брачна нощ. А на сутринта-изцапаният с червено чаршаф.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 74. 74 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 649 Неутрално

  До коментар [#55] от "anonim440":
  За ПИК и другите подобни медии е ясно. Просто много съм разочарован, че една от малкото обективни медии (обективни до скоро - въпреки острия тон към управлението да началото на годината баха аргументирани!) се преварнаха в ретранслатор на ПР фейсбукпостове и клюки.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 75. 75 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 405 Гневно

  По 100 кинта на милиционер за всеки пребъркан български гражданин. Дарителят Пееф е насреща.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 76. 76 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Весело

  До коментар [#61] от "nema_labavo": Пробвай пак,ма не като дявола де!))))

 77. 77 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Бих препоръчал на Христо Иванов,да стои по-далеч от пикаещите във фонтани,доказани защитници на руски интереси!
  —цитат от коментар 23 на angeles


  В една ведомост се разписват!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 78. 78 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1169 Весело

  До коментар [#67] от "_imi_":


  Сигурен съм че ще го изяви,иначе никой няма и да се сети след време кой е Ицето!

 79. 79 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Две от снимките къртят. На едната един господин искал да живее в България. Ами да заповяда, кой му пречи.
  На втората виждаме кого.... г-н Петков /известен като Румен дьо Фонтен/.
  До такива ли опряхте гопода протестъри?
  С тях ли ще ни донесете промяна?

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 80. 80 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Ужас, троловете на Доган са наводнили темата ....... почти всички постове са на платени от ДПС, ха ха ха.

 81. 81 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тоя Минков май скоро ще се спомине от коронавирус

 82. 82 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Внимавайте! Не носете на площада оръжие, кюлчета злато или банкноти €500!

 83. 83 Профил на Julian Dob
  Julian Dob
  Рейтинг: 8 Неутрално
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 649 Весело

  До коментар [#47] от "Hawaii":

  Ако всички протестиращи ги разработват, значи, брат, тука един колега ще се окаже прав че са 500 човека :)

  Усещаш ли си какви глупости пишеш, впрочем?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 86. 86 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2254 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Другарю, пак я подкарахте на едро. Радостното е, че все пак сте изчакали да мине малко време от написването на статията. Сигурно това е новото условие за да плащат с рубличките. Иначе много вадеше очи бързината , с която творяхте.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 87. 87 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#76] от "angeles":

  Дай твоя отговор де:) Участитето във викторини и като ученик, и сега , не ми е любимо.

 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#29] от "balkantourist":

  А вие сте наврени на кучето под опашката дето слънце не огрява. Свиквай !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  Е то и аз искам да живея в България без да работя :)

  Ама не става. Работа си требе. :)

 90. 90 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 1925 Любопитно  До коментар [#30] от "nessarox":Всички партии? Да те светна в България има към 130 партии.И ако "всички" партии могат да съберат 4000 човека в уикенд на кръст по добре лидерите та тия "всички" партии да си търсят истинка работа - кой каквото може: едни ще чистят фонтани, други може да се уредят за спасители на плаж, русо гладно нема (както са казали), само за Корни ми мъчно, че ще трябва да си подяде пенсионната осигуровка.
  —цитат от коментар 63 на olexander


  Само 130 партии в България , не може да бъде !!!

  Искате да дойдат всичките в София ?
  Колко ли ще станат тогава, ако сега са 4000 ?
  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 91. 91 Профил на vms2o649468
  vms2o649468
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За разлика от 2013-та, когато протестите се ограничаваха до жълтите павета на София, сега са много по мащабни по всички градове, блокират се и магистрали вече. Тоест, Тиквата успя да надмине и Орешарски.

 92. 92 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1873 Неутрално

  Колко е бройката? Или пак тишина? Комунизмът свърши бе какво се плашите? Кажете колко души протестират.
  —цитат от коментар 42 на anonim440


  Един тротоар хора!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 93. 93 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4958 Неутрално

  До коментар [#71] от "chichka":

  Колко видя да ви защитават ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 94. 94 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4096 Неутрално

  До коментар [#19] от "Hawaii":

  "След Промяната и след ОСТАВКИТЕ на Правителството

  и на ГлавПрока трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УВОЛНЕНИЕ НА

  ВСИЧКИ - от НАЙ-НИЗШИТЕ БИЯЧИ МИЛИЦИОНЕРИ

  през НИЗШИТЕ и ВИСШИТЕ ОФИЦЕРИ - ТЕХНИ НАЧАЛНИЦИ

  и ПЪЛНО ПРЕФОРМАТИРАНЕ на ПОЛИЦИЯ ПРОКУРАТУРА и ДанС

  ПО ГРУЗИНСКИ ОБРАЗЕЦ"

  Службите за сигурност. МВР и прокуратурата или ще служат на обществото ни, или не ! Ясно е, че в този си вид просто изпълняват заповедите на сараите т.е вредят на всички ни !

 95. 95 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#79] от "kvasimodo":

  Не се знае дали иска... Не се знае къде е запетайката... точката... въобще препинателните знаци...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 96. 96 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  Истината за т. Нар. Протест както я описах първият ден вече е ясна и на най-малките. Защита на руският шпионаж в България. Даже Георги Попов (Божков) е част от него естествено.
  Протестът доказа обаче, че русофилите в България са малко.
  Доказа, че Гешев е намерил в пРезидентството нещо важно;)

 97. 97 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  До коментар [#63] от "olexander":

  Много вожд, малко индианец :)

 98. 98 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Ужас, троловете на Доган са наводнили темата ....... почти всички постове са на платени от ДПС, ха ха ха.
  —цитат от коментар 80 на Alex Ivanov


  Има два варианта.Или Доган е по ларж и плаща повече от Черепа,или мнозинството от хората разбраха каква пълна порнография е този "протест".

 99. 99 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 207 Весело

  До коментар [#18] от "Баба Яга":

  Нормалните хора съвсем ясно показват кого не искат да виждат.

 100. 100 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3543 Неутрално

  На втората виждаме кого.... г-н Петков /известен като Румен дьо Фонтен/.До такива ли опряхте гопода протестъри?
  —цитат от коментар 79 на kvasimodo


  Ха-хаааа

  Щом БОЙКО БОРИСОВ събуди РЕВНОСТ дори у Румен Петков

  за това КОЙ ПОВЕЧЕ СЛУГУВА на ПУТИН И РУСИЯ

  до степен Петков да излезе и да протестира

  за какво говорим изобщо !!!!!!!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK