Съдът намали гаранцията на Пламен Бобоков от 1 млн. на 10 хил. лв. и поставя под въпрос има ли престъпление

Атанас и Пламен Бобокови

© Надежда Чипева, Капитал

Атанас и Пламен БобоковиСпециализираният наказателен съд намали паричната гаранция на обвиняемия собственик на холдинга "Монбат" Пламен Бобоков от 1 млн. лв. на 10 хил. лв.


Освен намаляването на размера на гаранцията съдът посочва, че информацията, разменена между Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, на която се крепи обвинението, не е секретна, а от публични източници. И освен това не са настъпили вредни последици от споделянето й, каквито трябва да са налице за обвинението по чл. 282 от НК.


Това е видно от определението на съда, с което "Дневник" разполага.
Пламен Бобоков се превърна в най-арестувания за кратък период обвиняем и с най-високата парична гаранция, налагана му при това два пъти. Първата парична гаранция от 1 млн. лв. му бе наложена и платена с първото обвинение - за промишлените отпадъци, по което е обвиняем и задържан под стража братът Атанас Бобоков и още четирима души.
Втори път му бе наложена парична гаранция в същия размер при повдигането обвинение по новото дело след влизането на прокуратурата с въоръженото "Бюро за защита" на главния прокурор в президентството на 9 юли - за сговор с президентския секретар Узунов "за извършване на престъпления". Именно тази втора гаранция Пламен Бобоков обжалва и съдът я намалява на 10 хил. лв.


Второто дело, с обвинения както срещу Бобоков, така и срещу Узунов - за сговор с президентския секретар за извършване на престъпления, беше широко представено на публиката от прокуратурата с разпространените чатове между двамата.


По обвинението за сговор (по чл. 321 от НК) съдът намира, че желанието на Бобоков да разполага с предварителна информация би могло да подкрепя тезата на прокуратурата, но "на пръв поглед". И с уточнението, че "предвид етапа на досъдебното производство


тепърва предстои събирането на допълнителни доказателства,


които от своя страна биха могли да потвърдят или разколебаят обвинителната теза". Но допълнителната конкретика и анализ на събраните до момента доказателства е правомощие на съда, който ще гледа делото по същество, в случай че обвиняемият бъде предаден на съд, уточнява съдът.


Докато по обвинението, че Бобоков е склонявал Узунов да наруши служебните си задължения и да извърши престъпление (чл. 282 от НК) съдът е категоричен:


"...съдът не намери необходимия по обем доказателствен материал,


от който да изведе извод за това обв. Бобоков умишлено да е склонил обв. Узунов да извърши престъплението по чл.282, ал.2, вр. с ал.1, във вр. с чл.20, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. чл.26, ал.1 НК. Съдът не може да изведе извод дори за намек за такова действие от страна на обв. Бобоков", се казва в определението на съда.


Представени са доказателства, че Бобоков е получил от Узунов данни за политическата обстановка в Либия и Република Украйна. Но съдът уточнява, че "липсват данни за разгласяването или използването на тези данни от страна на обв. Бобоков". Интересът към информацията се обяснява с наличието на бизнес отношения на управляваното от Бобоков търговско дружество с либийската държава, датиращи отпреди инкриминирания период, свързани с подписване на договор за концесия, както и бизнес и културни отношения с Р Украйна, чийто почетен консул е.


Съдът: Информацията, която си разменят Бобоков и Узунов, не е секретна, а е общодостъпна


"Следва да бъде отчетено и обстоятелството, че получената от обв. Бобоков информация от обв. Узунов е изготвена от СВИ-МО (Служба "Военна информация" към МО - бел. ред.), представляваща ежедневен обзор на преведена информация от открити чуждестранни източници. Действително тази информация е верифицирана за достоверност със сили и средства на службата и представлява неин аналитичен продукт, следователно това е информация, достъпна до всички граждани, но с по-голяма степен на достоверност. В свидетелските си показания служителите на СВИ-МО са категорични, че информацията, посочена от прокуратурата, не е секретна и е събрана от явни източници. Посочват, че секретната информация се предоставя при строго определен ред. Тези факти се подкрепят и от събраните писмени доказателства, а именно приобщения правилник за работа на службата. Видно от приложените към жалбата извлечения от редица информационни агенции, тази информация е била и е налична и общодостъпна", пише съдът.


От цитирания съдебен акт, доколкото той анализира представените до момента доказателства, може да се направи и извод за разколебаност на обвинението, въпреки уговорката на съда, че конкретиката е работа на онзи съд, който един ден ще разглежда делото по същество. (От определението на съда възниква въпрос: ако не е извършено длъжностното престъпление /по член 282/, то как е извършено от двамата обвиняеми другото престъпление - за сговора /по член 321/?)


Междувременно стана известно, че


братя Бобокови са наели лобистка американска компания да представи техния случай в Конгреса на САЩ


За това съобщава англоезичното радио "Свободна Европа", пред което е говорил Маршал Харис, който е пребивавал в България като служител на Държавния департамент, а в момента е управляващ партньор на американската лобистка компания "Alexandria Group International". Това е фирмата, която братя Бобокови са наели, за да лобира от тяхно име сред политическите кръгове във Вашингтон.


В публикацията са цитирани документи на лобистката компания, в които се казва, че тя "ще се свърже с ключови членове на двете камари на Конгреса на САЩ и със служители на администрацията от съответните отдели и агенции във Вашингтон, посолството на САЩ в София и други места в чужбина, за да постигне целите на Бобокови по отношение на техните човешки права и граждански свободи".


А цитираният управляващ партньор на лобистката компания Маршал Харис казва: "Фалшивите обвинения срещу Атанас и Пламен Бобокови са част от


"систематичните опити на българските власти за криминално овладяване на законни бизнеси"


чрез сплашване, злонамерено преследване, опити за изнудване, оклеветяване от медии и други злоупотреби с върховенството на закона."


В публикацията се споменават и протестите в България от последните дни, като управляващият партньор на лобистката компания е цитиран: "Гражданите са жертви на пълната корупция на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и на техните поддръжници."


Пламен Бобоков засега не коментира публикацията на РСЕ.

Ключови думи към статията:

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Glock
  Glock
  Рейтинг: 54 Неутрално

  браво на съда и на Пламен Бобоков, че не се поддават на скалъпените обвнинения от прокуратурата. Все още очакваме да видим, дали въобще прокуратурата ще погледне снимките, аудиозаписите , 700 милиона които Горанов проспа, сараите на Доган и тн едва ли

  “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6005 Любопитно

  Добра работа на наетата лобистка компания - от 1 млн. на 10 хил. лв. !
  Струва си, ако можем и ние да си позволиме такава ?

  [email protected]
 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  Още един шут за Гешев.

 4. 4 Профил на rezachka
  rezachka
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Този изхвърли тонове опасни вещества в природата но нали е човек на Румбата.

 5. 5 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Хахахаха!
  Браво на съда за звучната плесница, която залепи на Гешев!

 6. 6 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2373 Неутрално

  Бе ние да прокараме закончето, ще видите вие едно престъпление.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 7. 7 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Ееее, ама защо така тоя съд, значи, Гешев твърдеше друго?! Кой ще плаща сметката сега?
  #ГешевЕпозор

 8. 8 Профил на Rodrigo
  Rodrigo
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Хахахаха!Браво на съда за звучната плесница, която залепи на Гешев!
  —цитат от коментар 5 на мики маус


  Сега представи как Гешев повдига обвинение на Баце за чекмеджетата и после същият този съд го оправдае и каже, че са изфабрикувани.

  Каква ще е реакцията тогава? Накъде ще се обърне умнокрасивата плоча? МОже би ще искат разпускане и закриване на съда?

 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5056 Неутрално

  До коментар [#4] от "rezachka":

  Нека Гешев докаже това! За сега божият инструмент е доказал само, че е тъп каскет!

 10. 10 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 840 Неутрално

  гешев е радост! а свирка милева наслада!

 11. 11 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5056 Весело

  До коментар [#8] от "Rodrigo":

  Да но Гешев "не си го причинява това"! 🤣😂

 12. 12 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Накрая, след години ходене по мъките, Бобокови няма да бъдат осъдени поради липса на доказателства за престъпни деяния, но кой ще възстанови пораженията върху бизнеса им, върху психиката и здравето им, върху физическото и психическо здраве на семействата им и на близките им?

 13. 13 Профил на Glock
  Glock
  Рейтинг: 54 Неутрално

  [quote#8:"Rodrigo"][/quote]

  а сега си представи пък, че Гешев повдига обвинение за чекмеджетата на Борисов и съдът го осъжда на 20 години затвор

  “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
 14. 14 Профил на Torlak
  Torlak
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Този изхвърли тонове опасни вещества в природата но нали е човек на Румбата.
  —цитат от коментар 4 на rezachka


  И това откъде го знаеш?

  Като съм торлак, да не съм ахмак, да ям зелени краставици!
 15. 15 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1738 Весело

  До коментар [#8] от "Rodrigo":

  Не се напъвай да мислиш! Не се получава!
  Гешев ще повдигне обвинение на Баце, само ако последният падне от власт (изпадне в немилост).

 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3370 Весело

  Да се направи обиск и да се намерят доказателства, златни кюлчета или пачки, или каквото имат под ръка!

  klimentm
 17. 17 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#8] от "Rodrigo":

  Реакцията ще е, че Гешев отново повдига обвинение, без да е събрал необходимите доказателства, за да минат пред съда.

 18. 18 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4319 Весело

  ГЕЕЕЕЕЕШШШШШЕЕЕЕВВВВ къде си бре мутро 😁😁😁😁😁😁😁😁😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 19. 19 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Весело

  До коментар [#13] от "Glock":

  Кого осъжда, Борисов или Гешев?

 20. 20 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Нов удар по гешевтурата

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 21. 21 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 788 Неутрално

  [quote#8:"Rodrigo"][/quote]

  Ако Баце го разхождат напред назад до ареста и даде няколко интервюта с белезници на ръце, не вярвам някой от умнокрасивите много да страда, дори и да не се стигне до окончателна присъда. Никой всъщност не вярва, че някой от ранга на Баце ще получи ефективна присъда. Единствената надежда е кражбите да спрат, а открадното до момента е ясно, че ще остане откраднато.

 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3370 Весело

  Така по този начин гешеф няма как да залови и най отявлените бандити, успех може да има само с трите бутилки ракия и петте стека цигари без акциз!

  klimentm
 23. 23 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  ...Бобокови няма да бъдат осъдени поради липса на доказателства за престъпни деяния, но кой ще възстанови пораженията върху бизнеса им, върху психиката и здравето им, върху физическото и психическо здраве на семействата им и на близките им?
  —цитат от коментар 12 на Fiji


  Що за въпрос?!
  Обезщетенията по дела в Страсбург и по закона за отговорност на държавата ги плащаме всички ние! Чакай да дойде 2027-8 година и ще видиш.

  https://www.segabg.com/category-observer/akciite-im-shumni-provalite-im-skupi

 24. 24 Профил на Rodrigo
  Rodrigo
  Рейтинг: 236 Весело

  До коментар [#8] от "Rodrigo":Не се напъвай да мислиш! Не се получава!Гешев ще повдигне обвинение на Баце, само ако последният падне от власт (изпадне в немилост).
  —цитат от коментар 15 на мики маус


  Много хубав никнейм си си избрал.
  Аз мразя двойния стандарт просто. Нищо повече.
  Защото, когато Гешев прави някакви неща, реакциите са, че действа избирателно и че е бухалка на властта и задкулисието, сега обаче никой няма да каже, даже и да допусне, че съдът е бухалка на президента, защото не се връзва с опорките.

 25. 25 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  Ще видим ли обвинен прокурор за рекет!?

 26. 26 Профил на rezachka
  rezachka
  Рейтинг: 272 Неутрално

  [quote#14:"Torlak"][/quote]

  Отиди в Монтана и Червен Бряг и ще разбереш какво е правил.
  Това че Гешев е човек на ДПС и играе със всяка власт не означава, че Бобоков не е изхвърлял и внасял опасни отпадъци.

 27. 27 Профил на rezachka
  rezachka
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#8] от "Rodrigo":Не се напъвай да мислиш! Не се получава!Гешев ще повдигне обвинение на Баце, само ако последният падне от власт (изпадне в немилост).
  —цитат от коментар 15 на мики маус


  Точно така! Гешев и Пеевски обръщат палачинката много бързо.

 28. 28 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Любопитно

  Гешев действа точно като евроатлантикът Цветанов - важното е сега да има тумба-лумба, след 5-7 години я камилата, я камиларя.
  Това е позор за институцията и въобще за правовия ред, каквото и да си говорим.
  пп. Някъде четох, че от всичките акции с атрактивни имена май само наглите са получили окончателни осъдителни присъди, при част от другите обвиняеми присъди има, но в обратната посока - България плаща обезщетения. Така предполагам че ще стане и при Бобокови.

 29. 29 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 402 Весело

  На Гешев са му казали да мълчи като Барни.

 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Неутрално

  От милион на 10 хилки е признание, че нЕма нищо.
  10-те хилки са от кумова срама.
  Да не бламират съвсем Каренин и Каскетурата му ...

  Все пак е Специализираният на НВ Каренин собствен съд.
  Но дори и те не могат да се изложат съвсем и докрай.
  Поне засега ...

 31. 31 Профил на БУДЖАК
  БУДЖАК
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Добрия съд, ах!
  И лошата прокуратура, въх!
  Държавата на невинните....

 32. 32 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3578 Весело

  На Гешев са му казали да мълчи като Барни.
  —цитат от коментар 29 на danubian.whale


  И па се вижда, че не може да смята!

 33. 33 Профил на BLM
  BLM
  Рейтинг: 8 Неутрално


  Аз мразя двойния стандарт просто
  —цитат от коментар 24 на Rodrigo


  Какъв двоен стандарт Айнщайн? В единия случай става дума за реална ситуация, в другия случай ни караш да си представяме някакви работи. Можеш ли да направиш разлика? Явно не, ма това е твой проблем. Всъщност се превръща и в наш, щото хора с толкоз багаж и те гласуват.

 34. 34 Профил на vkm02433713
  vkm02433713
  Рейтинг: 8 Весело

  Поредното празно обвинение на Гешев! Този човек има ли спечелено дело през живота си?
  Незнам защо, но все повече започвам да си мисля, че някой иска да превземе този доста атрактивен бизнес за милиярди с акумулатори и батерии?! По странно стечение на обстоятелствата работата върви по схемата на "осемте джуджета". Тук също се очакват много субсидии за зелена енергия през следващият програмен период. Ама при Бобокови са ударили на дърво. Като гледам не са готови да си продават / подаряват бизнеса.

 35. 35 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  Гешев на съд за злоупотреба с власт и терор , може ли в продължение на месец 3 пъти да задържат 1 човек.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 36. 36 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Шамар с крак в мутрата на Гешев.

 37. 37 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 242 Гневно

  То, че е шут за каскетатурата ясно, ама ся като ни осъди господина пак ние ще плащаме обезщетенията после. Докога?

 38. 38 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#14] от "Torlak":

  От Гешев, как откъде. И от Сийка.

 39. 39 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 873 Весело

  Да се направи обиск и да се намерят доказателства, златни кюлчета или пачки, или каквото имат под ръка!
  —цитат от коментар 16 на klimentm


  Направо Онези пачки и Онези кюлчета да се намерят при тях. И Глок-ът също.

 40. 40 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2210 Неутрално

  До коментар [#2] от "karabastun":

  Прочете ли изобщо къде ще лобира лобистката компания?

 41. 41 Профил на Glock
  Glock
  Рейтинг: 54 Неутрално

  До коментар [#13] от "Glock":Кого осъжда, Борисов или Гешев?
  —цитат от коментар 19 на Fiji


  Гешев го дава на съд, а съдът решава , че Борисов трябва да лежи в затвора, защото всичко е истина и записите и снимките и тн. Това имах в предвид, но май не стана ясно. Естествено няма как да стане Гешев да даде Борисов на съда, освен ако не са скарали много лошо и партньорството им не е приключило, по начина, по който проключи партньорството им с Божков.

  “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
 42. 42 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Този изхвърли тонове опасни вещества в природата но нали е човек на Румбата.
  —цитат от коментар 4 на rezachka


  Никой нищо не внася, изнася, складира, изгаря, изхвърля без разрешение на Тиквата.

 43. 43 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#14:"Torlak"]
  —цитат от коментар 26 на rezachka
  Отиди в Монтана и Червен Бряг и ще разбереш какво е правил.Това че Гешев е човек на ДПС и играе със всяка власт не означава, че Бобоков не е изхвърлял и внасял опасни отпадъци.[/quote]

  Ами да съберат доказателства за това, повдигнат обвинения и осъдят. Нали това е работата на прокуратурата. На гешефтурата обаче личи, че е друга.

 44. 44 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1034 Весело

  Освен намаляването на размера на гаранцията съдът посочва, че информацията, разменена между Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, на която се крепи обвинението, не е секретна, а от публични източници.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Може ли съдът да ми даде публичния източник, от който да научавам какво решение ще вземе някой съд след една седмица? 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 45. 45 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 650 Неутрално

  [quote#8:"Rodrigo"][/quote]

  МИ съдът е задължен да отхвърли обвинение на база снимки, които не са по закона за СРС! Ама чугун, като тебе и Гешев няма как да го знаят. Ти и Гешев искате да няма съд, а тричленка - показват снимки, записи и готово, човекът си заминава за Беляне. Ех мечтииии

 46. 46 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 480 Неутрално

  [quote#43:"ermack"][/quote]

  Т.е. да внесат годни за осъдителна присъда доказателства, така че съдът да ги осъди.

 47. 47 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#41] от "Glock":

  Стана си ясно какво имаш предвид, но аз се пошегувах, защото еднакво вероятно е и едното, и другото, тоест няма никаква вероятност да се случи, а всъщност и двамата са си готови за затвора.

 48. 48 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  [quote#24:"Rodrigo"][/quote]

  Нещо много ти е объркано в главата. Прокуратурата е инициативният орган. Тя повдига обвинение и трябва ДА ГО ДОКАЖЕ. Съдът разглежда това, което му се представи. И в нормално правово общество идеята, че някой от органите на съдебната власт работи за политически фигури би било абсурдно. Това, че Гешев нещо е пуснал по медиите не значи, че имаме доказано престъпление. Всъщност доста често дори това, което твърдят не може да бъде квалифицирано като престъпление Особено последните "разкрития" за секретаря на президента. Да не говорим, че така просто не се прави. Не се пускат материали от досъдебното производство в медиите, а главният прокурор не обикаля да събира кокошкари по селата.

 49. 49 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#23] от "мики маус":

  То кой ще плаща е ясно: ние. Но не всичко се възстановява с пари. А и трябва някой прокурор да носи лична отговорност. Ако съдебната ни влас беше независима и самостоятелна, както би трябвало: в нея да влиза само съдът, защото той е този, който отсъжда, тогава съдията ще извика прокурора и ще му каже или да събере доказателства, ако иска изобщо казусът да влезе в съдебна зала, или да му се маха от погледа, защото ще го предложи за дисциплинарно наказание, че губи времето на съда и парите на данъкоплатците.

 50. 50 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Горкият човек.
  В България е нито да си богат, нито да си беден.
  Ако си беден на никой не му пука за теб и си
  оставен на изгниеш. Като цяло социална политика
  няма. Нали всички са десни...
  Ако си богат пък, те рекетират, взимат ти
  бизнеса и ти скалъпват обвинения.
  Горкият човек.

 51. 51 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 279 Весело

  [quote#8:"Rodrigo"][/quote]

  Веднага ти отговарям - ако КаскетЪТ повдигне обвинение на Барба Ганьос за скатаните милиони в евраци, ще прочета първо обвинението, преди да коментирам. Защото прокуратурата може да повдига и обвинения или без достатъчно доказателства или по различен наказателен състав от този, по който лицето е виновно /веднага давам и примери - прословутите дела Батко и Братко и Христо Бисеров - КАТЕГОРИЧНО УМИШЛЕНО прокуратурата ги обвини по състав, по които лицата си бяха невинни, но повдигна обвинение по конкретния състав, по които те евентуално щяха да бъдат осъдени!!!/. А такива обвинения се повдигат на "наши хора", за да им се изчисти името и да не бъдат съдени отново за истинските си престъпения ...
  А в останалите случаи от най-коментираните се вижда, че прокуратурата просто толкова си може - слаби, некомпетентни и необразовани хора щъкат свободно там с доста сериозна власт в ръцете си ... :):):) Но като се види кой им е началника и колко слаб професионалист е той, извода е ясен, а той е - прокуратурата е майка за едни /като Батко и Братко и Христо Бисеров/ и мащеха за други /НАП изтичането на данни, КТБ и липсата на лицето, което РЕАЛНО фалира банката, в делото, защото да обвиниш най-големия акционер, че е фалирал собствената си фирма, не е наказателно деяние, може другите акционери да го съдят и .... дотам ..., Бобокови, Черепа и Ко., Баневи и Ко, Миньо Стайков и Ко., Арабаджиеви и Ко. / ... И докато прокуратурата не престане да действа избирателно спрямо едни /неудобни за лицата Барба Ганьос, Доган, ПееФски и Домусчиеви/ и да пропуска последните, никой няма да й вярва .... Доказателство - при последното проучване социологическо 6% вярват на прокуратурата и на Каскета - извода е Ваш :):):)

 52. 52 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Министрите с поискана оставка не я подават, съдът не отсъжда "правилно"... Нещотото, което се опитва да свали Борисов от власт се е размърдло явно.

 53. 53 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  Това вече не е смешно. И не е от вица за краля и шута

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5056 Неутрално

  До коментар [#37] от "Драгомир Дончев":

  "Докога?"

  Докато гласуваме за спасители (крадлив Симо), комунисти (Станишев) и мутри (Бац€)! До тогава!

 55. 55 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Абе тая прокуратура ще се самоунищожи без да иска... леле...

 56. 56 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Добра работа на наетата лобистка компания - от 1 млн. на 10 хил. лв. !Струва си, ако можем и ние да си позволиме такава ?
  —цитат от коментар 2 на karabastun


  Всяка правна помощ си струва!

 57. 57 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Щом и от специализираният съд взеха да ги режаш с гешефтурата е свършено.

  Veritas odium parit obsequim amicos
 58. 58 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Пореден провал на ГЕШЕВ! ОСТАВКА!

 59. 59 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Значи сега трябва да излезе Гешев и да се извини на институцията Президент (дали Радев или Цачева няма значение). Това е много тежко нещо да се изплиуеш на президента да влезеш с бронираната техника в президентството. Оставка

 60. 60 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  Ами случаят Прокопиев и Бобоков показват ясно за какво става дума.

 61. 61 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  " Освен намаляването на размера на гаранцията съдът посочва, че информацията, разменена между Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, на която се крепи обвинението, не е секретна, а от публични източници. И освен това не са настъпили вредни последици от споделянето й, каквито трябва да са налице за обвинението по чл. 282 от НК."

  Щом специализирания съд е зашлевил шамар на ОПГ - то, което също изпълнява по принцип неговите поръчки, значи тук некадърността на главния е просто в слонски размери, нещо, което всички ние виждаме ежедневно !

 62. 62 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4091 Неутрално

  До коментар [#51] от "dedo_goshko":

  " Веднага ти отговарям - ако КаскетЪТ повдигне обвинение на Барба Ганьос за скатаните милиони в евраци, ще прочета първо обвинението, преди да коментирам. Защото прокуратурата може да повдига и обвинения или без достатъчно доказателства или по различен наказателен състав от този, по който лицето е виновно /веднага давам и примери - прословутите дела Батко и Братко и Христо Бисеров - КАТЕГОРИЧНО УМИШЛЕНО прокуратурата ги обвини по състав, по които лицата си бяха невинни, но повдигна обвинение по конкретния състав, по които те евентуално щяха да бъдат осъдени!!!/. А такива обвинения се повдигат на "наши хора", за да им се изчисти името и да не бъдат съдени отново за истинските си престъпения ...
  А в останалите случаи от най-коментираните се вижда, че прокуратурата просто толкова си може - слаби, некомпетентни и необразовани хора щъкат свободно там с доста сериозна власт в ръцете си ... :):):) Но като се види кой им е началника и колко слаб професионалист е той, извода е ясен, а той е - прокуратурата е майка за едни /като Батко и Братко и Христо Бисеров/ и мащеха за други /НАП изтичането на данни, КТБ и липсата на лицето, което РЕАЛНО фалира банката, в делото, защото да обвиниш най-големия акционер, че е фалирал собствената си фирма, не е наказателно деяние, може другите акционери да го съдят и .... дотам ..., Бобокови, Черепа и Ко., Баневи и Ко, Миньо Стайков и Ко., Арабаджиеви и Ко. / ... И докато прокуратурата не престане да действа избирателно спрямо едни /неудобни за лицата Барба Ганьос, Доган, ПееФски и Домусчиеви/ и да пропуска последните, никой няма да й вярва .... Доказателство - при последното проучване социологическо 6% вярват на прокуратурата и на Каскета - извода е Ваш :):):)"

  Класика в жанра - повдигаш обвинение на лицето, спрямо което е невинно, но не го подвеждаш под релевантния състав от НК, спрямо който то би могло да бъде осъдено ! И всички от ОПГ - то са все " невинни", а прокуратурата - богата.......

 63. 63 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Накрая, след години ходене по мъките, Бобокови няма да бъдат осъдени поради липса на доказателства за престъпни деяния, но кой ще възстанови пораженията върху бизнеса им, върху психиката и здравето им, върху физическото и психическо здраве на семействата им и на близките им?
  —цитат от коментар 12 на Fiji

  Що ли имам ùвството,че една голяма част от средствата отпуснати днес за БГ от ЕС ще покрият малаумните действия на гешев извършени по време на мандата му.

 64. 64 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 262 Весело

  Хммм... на го знам това момче Пламен Бобоков, но ако ома смелост (да не кажа нещо двойно с калбовидна форма) и борбеност, такова дело ще спретне на прокуратурата, за много неща както от Констиитуцията ни така и от НК. На главната каскетура, ще му минат всекакви мераци за простотии и престъпления, които сега си ги позволява на празната стойка за каскети.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 65. 65 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Обикновено няма как да си добър юрист, ако си тъп по природа. Също няма как да си добър юрист по конкретен казус, ако или ако си прекалено пристрастен.
  В случая с телефоните на Пл. Бобоков какво се получи: той доброволно си предаде устройствата с паролите за достъп, което значи, че или той е прекалено невнимателен да не знае, че ги снабдява с доказателства срещу себе си, или прокурорите са прекалено тъпи, за да очакват, че ще намерят нещо тежко уличаващо го в тези устройства. Засега се случва по-нормалното: прокурорите продължават да се ровят като изоглави в устройствата (оплакаха се, че информацията била огромна - 3 гб), но пустите му доказателства все липсват. Превърнаха се в обикновени воайори - собственото им пристрастие ги принизява до селски клюкарки. Жалка история.

 66. 66 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 305 Неутрално

  [quote#14:"Torlak"]
  —цитат от коментар 26 на rezachka
  Отиди в Монтана и Червен Бряг и ще разбереш какво е правил.Това че Гешев е човек на ДПС и играе със всяка власт не означава, че Бобоков не е изхвърлял и внасял опасни отпадъци.[/quote]

  Трябва от Прокуратурата да се отиде спешно в Монтана, Червен бряг и навсакъде и да се разрови всичко за отпадъците, та да може доказателствата да се изтряскат в съда!

  Ако не се докаже непосредствена връзка на отпадъците и на Бобокови - ще трябва да се бръкнем за някое и друго евро компенсация ..
  -----------
  Ярък пример - от 2016 ..
  ----------------
  .." Алексей Петров осъди България в съда в Страсбург
  Европейският съд по правата на човека постанови държавата да им плати общо 114 000 лева .."
  ----------------
  Кво толкова, пари са - печелят се!

 67. 67 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#8] от "Rodrigo":

  чекмеджета с пачки най-вероятно са изфабрикувани.
  Бойко трябва да го вкарат в дранголника за истинските му престъпления, като ало Таньо.... Мафийотския сговор с Черепа и още много други

 68. 68 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 749 Неутрално

  А дали бобоков не е дал каквото му е искано, за да получи подобно решение?

 69. 69 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  До коментар [#31] от "DonaldDumb":

  Не става дума за лоша/добра , а за друго :
  След като повдига обвинения за неща които не са престъпление или неща за които няма никакви доказателства ( чат, търговия с влияние) ...хипотезите са две:
  - прокурора е неадекватен, и трябва да си бъде освободен заради подигравка с правото
  - прокурора прави тези неща под НАТИСК от по горни хора , и ще казва това ми е работата да правя обвинения , и да не нося отговорност. На България трябва ли такава институция за лични битки на човека ХХ

 70. 70 Профил на Лукчо
  Лукчо
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Процесът срещу собствениците на Монбат излишно се политизира, а прокуратурата наблегна на изнасянето на чатове и други кьорфишеци. Бобокови са извършили много сериозно престъпление с вноса на отпадъци и последвалото им изгаряне или депониране в неоторизирани депа. За това престъпление почти всички мълчат. Опозиционно настроените са на принципа - врагът на Гешев е мой приятел. А самата прокуратура вдига шум около изфабрикуваното дело за трафик на влияние, докато под масата най-вероятно се договарят с Бобокови за откуп по другото дело. Не се заблуждавайте да хвалите специализирания съд - той е лявата ръка на прокуратурата и част от цялата бутафория, в която се превърна наказателното правораздаване в България.

 71. 71 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1433 Неутрално

  Гешев, кажи нещо! Пак те шамаросаха здраво! И – запомни ми думата: Няма да свършиш като пенсионер, който се радва на спокойни старини. ЩЕ ЗАВЪРШИШ ЖИВОТА СИ В ЗАТВОРА! Досега такива като тебе може и да са се отървавали, но това време свърши. Няма да ти простим!

 72. 72 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  На Каскета пак му го причиниха...

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 73. 73 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Ако Баце го разхождат напред назад до ареста и даде няколко интервюта с белезници на ръце...
  —цитат от коментар 21 на Locke

  "АКО"-то ти е потекло по брадичката.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 74. 74 Профил на ghristoz
  ghristoz
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Гешев е кукла на конци, бухалка за поръчки. Барем да бяха скалъпили некви доказателства, ми те с 2 есемеса и 3 уотсап съобщения искат присъда. Ало, каскет, ами записите и снимките на тиквата, кога? Ами Шиши за КТБ кога? Ама, знаеме ме те, че си поръчков прокорор на дембелия, там нема да бараш.

 75. 75 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 305 Неутрално

  А дали бобоков не е дал каквото му е искано, за да получи подобно решение?
  —цитат от коментар 68 на 1107


  Съдът му е поискал обяснения и доказателства - и той им ги е дал .. и в свободно и публично състезание, достъпно за всеки любопитен, който има право да е в залата - линията на Бобоков е спечелила пред обясненията, логиката и риториката на Прокуратурата..

  И Бобоков е получил подобно решение и има право да иска компенсация.

  Да припомним, сканлно известният Динко от Ямбол също спечели, срещу Българската Прокуратура , май си взе парите, а опитни юристи, коментираха тезите, повдигнати от Прокуратурата в динковия случай, като "крайно налудни" ..

 76. 76 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Бобокови са извършили много сериозно престъпление с вноса на отпадъци и последвалото им изгаряне или депониране в неоторизирани депа. За това престъпление почти всички мълчат. .
  —цитат от коментар 70 на Лукчо


  Както мълчи и самата Прокуратура!
  Както вече бе казано .. тя не трябва да стои, а да се емне в Монтана и Червен бряг, да събере годни доказателства и да ги представи в съда!

 77. 77 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  Може би ще се наложи да спасяваме Прокуратурата от Гешев. Малцина си спомнят, че Гешев има опасни фиксации - той априори счита всички заможни хора за народни изедници и грабители. Дали го прави поръчково с цел съссипване и изземване на бизнеси е въпрос, на който трябва да отговори следствието и психиатрията.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 78. 78 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Накрая, след години ходене по мъките, Бобокови няма да бъдат осъдени поради липса на доказателства за престъпни деяния, но кой ще възстанови пораженията върху бизнеса им, върху психиката и здравето им, върху физическото и психическо здраве на семействата им и на близките им?
  —цитат от коментар 12 на Fiji


  Здравето никой. Бизнеса никой. Ако заведат дело в България и го спечелят, което е съмнително, ще получат жалки трохи. Почти същите жалки трохи ще получат и от Страсбург, където обаче поне е сигурно, че ще спечелят. Тези жалки трохи ще осигурим всички данъкоплатци, включително тези, на които им капят лигите от щастие от изстъпленията на прокуратурата.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 79. 79 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Гешев, кажи нещо! Пак те шамаросаха здраво! И – запомни ми думата: Няма да свършиш като пенсионер, който се радва на спокойни старини. ЩЕ ЗАВЪРШИШ ЖИВОТА СИ В ЗАТВОРА! Досега такива като тебе може и да са се отървавали, но това време свърши. Няма да ти простим!

  До коментар [#71] от "murry":

  Не съм сигурен за затвора.
  Твърде много, твърде влиятелни хора съсипа.
  Ще му го върнат с лихвите веднага, щом сдаде поста.
  Да не говорим за Божков - този не си поплюва и много му е насъбрал.
  Ще е по-добре да мине в нелегалност някъде в чужбина.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 80. 80 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3961 Любопитно

  Опааааааааааа...................., явно нещо става с този казус!

 81. 81 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3961 Любопитно

  До коментар [#1] от "Glock":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Леко уточнение за 700 милиона от хазарта -явно не е "проспал" Горанов това , а си е "затворил услужливо" очите за някой и друг милион комисионна!

 82. 82 Профил на Лукчо
  Лукчо
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#76] от "simChо":

  Точно това искам да кажа и аз. За реалните неща не се говори. Цялото внимание се отклони към цирка с чатовете на съветника, а там е съмнително да излезе нещо незаконно. Морален укор може са се открие, но състав на престъпление трудно.

 83. 83 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Главанак радост не може да греши.
  Съдът е в грешка.
  Съдилище: съмнително.
  Съдилище: подозрително.
  Не-съм-не-но.

  Не че нещо но още:
  при 29 Милиарда €-свежа пара,
  не е ли дребнава злобнавост
  гаранцията?

  "Съдът намали гаранцията на Пламен Бобоков от 1 млн.
  на 10 хил. лв. и поставя под въпрос има ли престъпление"

 84. 84 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 624 Неутрално

  хехе, тръгнаха да ги гонят тия мутри и мафиоти и кво стана, разклатиха държавата. Ето къде е главата на рибата . Ето къде са недосегаемите. Те организират протестите, с тях се "споразумява" Гешев

 85. 85 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  а бе не знаиме ама тоя бобоков има ултра гнусна мутра... обикновено тва се придобива след много и продължителни осилия .... та , оважаеми кументиращи, радоста ви е леко помиярска.

 86. 86 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  UNITED THE UNION

  Лесно да стане, Лукчо, провери първо
  що е нарушение (неморално) престъпление.
  По НК.

  На първо време, абстрахирай се от нарушители.
  Те са невинни до доказване на противни.
  И: всичките биха могли да се окажат неизвестни извършители

  До коментар [#82] от "Лукчо":
  До коментар [#76] от "simChо":

  Точно това искам да кажа и аз. За реалните неща не се говори. Цялото внимание се отклони към цирка с чатовете на съветника, а там е съмнително да излезе нещо незаконно.

  Морален укор може са се открие,
  но състав на престъпление трудно.

 87. 87 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 269 Неутрално

  А защо не са отменили изцяло гаранцията, а само са я намалили.

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  В природата нищо се губи/създава.
  Не се губи.
  Преминава от шкафче в шкаф.
  Точка.

  До коментар [#81] от "bat_plamen":
  До коментар [#1] от "Glock":
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Леко уточнение за 700 милиона от хазарта -явно не е "проспал" Горанов това , а си е "затворил услужливо" очите за някой и друг милион комисионна!

 89. 89 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Поредното фиаско на Каскета.

 90. 90 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  До коментар [#85] от "betona":

  Гнусна, не гнусна Гешев вместо да му извади очи, му изписа вежди и го превърна в репресиран от съдебната система.

 91. 91 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Действията на Гешев целят следното :

  Да си направи публичен ПР с показни акции
  Да сплаши всеки противник или конкурент на статуквото и ако мине номерът да го застави да си предаде парите и бизнеса или да работи за същото статукво. Т.е. Гешев не действа като магистрат а като престъпна мутра с бухалка, работеща за господарите си.

 92. 92 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4343 Неутрално

  UNITED THE UNION

  Страхува се Гешев да нанамеша се.В Банкя.
  И в рая на Доган пълковод омбудсман в сарая.

  Защо бе подлецо за "ненамеса" в Президентство се втурна,
  в атака бурна?

  На Сидеров лидер така подчиняваш се,
  С долни "калинки" равно равняваш се

  До коментар [#16] от "klimentm":

  Да се направи обиск и да се намерят доказателства, златни кюлчета или пачки, или каквото имат под ръка!

 93. 93 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#90] от "antonio_vivaldi":

  а ти през тва време кво прави?

 94. 94 Профил на enterfornone
  enterfornone
  Рейтинг: 816 Неутрално

  Мале,
  И този звучен шамар от народния, пардон, “специализирания” съд, който нарочно го създаваха за “сигурни” присъди и съдиите са от прокуратурата...
  Какво нас**не на главен каскет-инструмент Каренин...

 95. 95 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Освен, че е нелицеприятен и явно обвързан с престъпни кръгове, Гешев е и тъп като г*з... Сигурен съм, че като му ритнат столчето ще гледа като сурикат...

 96. 96 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Съдът намалил гаранцията а дори се съмнявал дали има данни за престъпление !? То е ясно че има престъпление ! И ТО Е НА ГЕШЕВ И КО които изпълняват поръчка и обвиняват в каквото се сетят посоченото лице а то да доказва че няма сестра.... Това е Гешев буфосинхронист на висока длъжност и висока заплата с нулево покритие откъм закон право и морал.... Ама разчита че него няма кой да го разследва и обвини Дали няма !? Кьовеши ако и разрешат да разследва нашите корумпета доста работа ще и се отвори , а Цацаров Гешев и ко дълго ще правят компания на бай Ставри , а и без имоти и пари ще останат завалиите... Ама засега се радват на щастлив мафиотски живот....... и работят , скъсват се от работа в ползу роду ...

 97. 97 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Свобода за олигарсите.
  Оставка за Гешев.

  Венсеремос.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 98. 98 Профил на реалист
  реалист
  Рейтинг: 342 Неутрално

  До коментар [#54] от "vassilun":
  E, сега гласувахте за умнокрасивите, театралночалгарско талантливите и "идващите следващи мутри от комунистическото котило"ръководени от Двойният летящ агент . Успех! Да не плачете след година, ех добре беше при Тиквата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK